kaszebe12 20.04.14, 21:25 ...a przy okazji zlozyl wizyte w oslawionej chrzescijanskiej Maaluli, swiezo wyrwanej z rak islamskich siepaczy finansowanych przez zachod.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tojabogdan paradoksem jest, że zarówno w Syrii jak i w Iraku, 20.04.14, 21:42 ale za Saddama, chrześcijanie żyli razem z muzułmanami. Wice Saddama np. był chrześcijaninem np. W ostatnim roku sporo Koptów egipskich znalazło się w Europie, w tym też lekarzy. Takie są koszty tzw. demokratyzacji à la États-Unis d'Amérique Odpowiedz Link Zgłoś
1igor_uk To zaden paradoks,Bogdan. 20.04.14, 21:55 Przeciez doskonale zdajesz sprawe z tego,komu na reke sklocanie wyznawcow roznych religii ,ktore pokojowo istnieli obok siebie przez wieki. Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan jasne, ale 20.04.14, 22:00 oficjalnie tzw. wolny zachód broni zawsze i wszędzie wolności, w tym wolności religijnej. Ma to zapisane w konstytucjach. Wiadomo, że to tylko teoria, czyli kolejna obłuda, bo jednym z najwierniejszych sojuszników tzw. demokracji zachodnich jest przecież wyjątkowa pod tym względem Arabia Saudyjska Odpowiedz Link Zgłoś
1igor_uk Alez to oczywiscie... 20.04.14, 22:16 formalnie wszystko jest tak,jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: To zaden paradoks,Bogdan. 20.04.14, 22:11 Igor :-))))))) cos takiego kursuje w necie beforeitsnews.com/opinion-conservative/2014/03/michelle-obama-is-a-transexual-2821396.html szkoda ze nie znasz jezyka niemieckiego, jeden z francuskim akcentem udawadnia ze (?) www.youtube.com/watch?v=J7ZpMRcnMS4 Odpowiedz Link Zgłoś
1igor_uk Ha,ha. 20.04.14, 22:23 Ciekawo,czy Barack o tym wie?Ja do lozka nie moglby pojsc z kobieta,wiedzac o tym,ze dawniej ona byla chlopem . p.s. Juz wspominal Tobie,ze moj niemiecki jest bardzo slaby,ale znam sporo slowek i potrafie w glowie poskladac to,co slysze,tym bardziej,ze w tym przypadku jest sporo obrazkow,ktore pomogaja poukladac wszystko w calosc. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Ha,ha. 20.04.14, 22:28 Czy byla/byl tego nie wiemy ale takie powiastki kraza w necie, teraz wiemy dlaczego "nowa religia" himusiow byla popularyzowana i wdrazana na sile. Odpowiedz Link Zgłoś
1igor_uk Re: Ha,ha. 20.04.14, 22:39 Po tym co wkleilas,calkiem inaczej patrze na Michelle.I... dsotrzegam w niej charakterystyczne meskie rysy .A jeszcze dzis rano uwazalem,ze z niej calkiem nie zla laska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Ha,ha. 20.04.14, 22:43 Jak byla pierwszy raz w Europie pare lat temu media zachwycaly sie i zwracaly uwage na jej wysportowane ramiona, a tu masz babo placek "bomba wybuchla"? :-))) _______________________________________________________________ Ciekawa analiza dzisiejszych czasow: www.youtube.com/watch?v=Jyj-ofBUILw www.youtube.com/watch?v=uHNG7FXKiwg Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan inne fora nie są zarażone 20.04.14, 22:04 poczytajcie niektóre komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
1igor_uk Re: inne fora nie są zarażone 20.04.14, 22:25 Nie tylko inne fora nie sa zarazone.osobiscie uwazam,na podstawie wlasnego doswiadczenia,ze i nie wszysci Polacy sa zarazeni.Tak na oko mi sie wydaje,ze grubo ponad polowe sa zdrowi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: inne fora nie są zarażone 21.04.14, 05:49 W wieli komentarzach widać styl naszych "zaprzyjaźnionych" ruskich. Prymitywna propaganda, tym prostsza, że nie trzeba się logować. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Witaj Kaszebe 20.04.14, 22:08 kaszebe12 napisał: > Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... www.youtube.com/watch?v=sBnXs90Z32I ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ! Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Dzis Tatarzy ... 20.04.14, 22:29 ...wpadli do mnie z gratulacjami z okazji Swiat Wielkanocnych. Ja tez nie zapominam o ich Swiatach. walter622 napisał: > www.youtube.com/watch?v=sBnXs90Z32I > ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Super. Nigdy tego nie widzialem. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Dzis Tatarzy ... 20.04.14, 22:38 romrus napisał: > Dzieki. Świąteczny podarek od Komena (Połowca/Kipczaka) i na dodatek "Mergena" z Shirinów-))) www.youtube.com/watch?v=sBnXs90Z32I Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Witaj Walter... 20.04.14, 22:31 ...dlugo nieobecny. -Milo znowu Ciebie widziec. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Witaj 20.04.14, 22:47 Cała przyjemność po mojej stronie. > ...dlugo nieobecny. Sporo ostatnio podróżowałem. Przy okazji naszej dyskusji o pewnym pałacu: az.wikipedia.org/wiki/Dolmaba%C4%9F%C3%A7a_saray%C4%B1?uselang=ru www.youtube.com/watch?v=97sUc2YIE5I TURAN YAK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:15 czy naprawde zrobil to z szacunku dla chrzescijan ? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:31 arkaf napisał: > czy naprawde zrobil to z szacunku dla chrzescijan ? Jesli ludzie chca mieszkac w jednym kraju, trzeba sie szanowac na wzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:35 romrus napisał: > arkaf napisał: > > czy naprawde zrobil to z szacunku dla chrzescijan ? > > Jesli ludzie chca mieszkac w jednym kraju, trzeba sie szanowac na wzajem. --------------------------------- Romrus a skad moze on wiedziec, przeciez arkaf tego nie zna, on ma nienawisc wyssana z mlekiem matki. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Trudno sie mowi 20.04.14, 22:40 nie-tak napisała: > Romrus a skad moze on wiedziec, przeciez arkaf tego nie zna, on ma nienawisc wyssana z mlekiem matki. Kiedy cierkiew i meczet stoja na jednym placu za jednym murem, piorun bije obok i nie trafi do celu. get.whotrades.com/u2/photo43F4/20902374629-0/original.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:41 moja droga to nie jest nienawisc, ja po prostu nietoleruje miedzy innymi glupoty - popatrz na moja sygniaturke PS pisze ad person, bo odpowiadam na ad person Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:38 ...jak to ujal chinski medrzec z powiesci Pearl Buck..."Narod , ktorego bog nakazuje pogarde dla innych narodow , bedzie zawsze i wszedzie przeklinany". Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:43 a co mowi o jednostkach Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:39 to ja wiem, tylko jakos we mnie Assad nie budzi zaufania i nie chodzi mi tutaj o chrzescijan w Syrii, bo tu wiem, ze tworzyl cos na styl ekilibru ja pamietam z poczatku lat 81 zabojstwo przez Syryjczykow jednego z dowodzacych , jednej z milicji chrzescijanskich w Libanie, razem z nim zabito jego dwie coreczki Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:45 arkaf napisał: > to ja wiem, tylko jakos we mnie Assad nie budzi zaufania > ja pamietam z poczatku lat 81 zabojstwo Nie znam tej historii, natomiast wiem ze Asad wtedy mial 16 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:56 :) wiesz o co mi chodzi, tam jest kontynuacja kogos - Hafez el-Assad. kiedys byly brygady waffen SS wlasnie na ziemi syryjskiej tworzone innym problemem jest, tzw protektorat francuski, gdzie nie spojzysz, zawsze z tego wielkie gowno wychodzilo Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:45 arkaf napisał: zabojstwo przez Syryjczykow jednego z dowodzacych > , jednej z milicji chrzescijanskich w Libanie, razem z nim zabito jego dwie co > reczki ---------------------------------- Syryjczykow czy prowokatorow? _______________________________________________________________ Ciekawa analiza dzisiejszych czasow: www.youtube.com/watch?v=Jyj-ofBUILw www.youtube.com/watch?v=uHNG7FXKiwg Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:49 nie-tak napisała: > Syryjczykow czy prowokatorow? Dla wielu ludzi, jesli tak podali media, to zdecydowanie byli Syryjczycy. Kogo obchodzi prawda? Na majdanie strzelal osobiscie Janukowicz. Sa pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:54 romrus napisał: > nie-tak napisała: > > Syryjczykow czy prowokatorow? > > > Dla wielu ludzi, jesli tak podali media, to zdecydowanie byli Syryjczycy. > Kogo obchodzi prawda? > Na majdanie strzelal osobiscie Janukowicz. Sa pytania? -------------------- Latwowierny, naiwny, bezmyslny uwierzy, drugi szuka kulis po prostu jest krytyczny. Sam Assad jest alawita jego piekna zona sunitka, wiec juz ten zwiazek mowi sam za siebie, ze tolerancja jak i uznanie graja wielka role w rodzinie, dlaczego nie mieli by miec tolerancji dla chrzescijan? _______________________________________________________________ Ciekawa analiza dzisiejszych czasow: www.youtube.com/watch?v=Jyj-ofBUILw www.youtube.com/watch?v=uHNG7FXKiwg Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 23:03 nie-tak napisała: , dlaczego nie mieli by miec tolerancji dla chrzescijan? > nic takiego nie napisalem, ja po prostu nie mam zaufania do niego, jak i do Syrii rzadzonej przez jego rodzine. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 23:13 arkaf napisał: > ja po prostu nie mam zaufania do niego To pewnikiem pozyskają twe zaufanie bojówkarze z ISIS, gdy tylko dorwą się do władzy. Jak facio niezbyt płynnie recytuje wersy z Koranu natychmiast dostaje kulę, choć by był przy tym sunnitą. Czasem takie egzekucje pokazują w tureckiej TV - dla polskiej to chyba zbyt brutalne, więc polscy widzowie pozostają w błogiej niewiedzy co do intencji syryjskich "demokratów". Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 23:16 przykro mi, ale nie o tym pisalem oczywiscie ze wole tzw mniejsze zlo, czyl Assada niz ucinaczy glow ale nie o ty pisalem Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf obiektywnosc 20.04.14, 23:00 czasami przystoi wszystkim zadam pytanie, jesli zbyt mlodzi nie jestescie odpowiedz znacie jakie bylo podejscie do Syrii w kontekscie wojny w Libanie za czasow demoludow, w tych wlasnie demoludach, np Polsce ? jesli odpowiecie sobie na to pytanie odpowiecie na "dziwne" pytanie nie-tak'owny Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: obiektywnosc 20.04.14, 23:06 arkaf Jak przeczytasz prawdziwa historie bliskiego wschodu stwierdzisz ze zyli wszyscy w spokoju i pokoju w dobrym wzajemnym sasiedzctwie dla siebie. Zyli tak dlugo w zgodzie dopoki anglosaska reka z swoimi intrygami jak i klamstwami tam nie dotarla, ten zwyczaj anglosaskiej reki znamy i doswiadczamy do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: obiektywnosc 20.04.14, 23:12 historia jest jedna anglosasi piszesz, czy aby na pewno ? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: obiektywnosc 20.04.14, 23:20 Radze poszukaj sobie dobrej ksiazki na ten temat w angielskim czy niemieckim wydaniu i poczytaj sobie historie bliskiego wschodu, kiedys, przed wieloma latami cytowalam wiele cytatow z ksiazek na ten temat na polskim forum by uswiadomic polskiemu czytelnikowi czym byl, jak zyl kiedys bliski wschod a co z niego anglosaska reka zrobila. Kto czyta nie bladzi. _______________________________________________________________ Ciekawa analiza dzisiejszych czasow: www.youtube.com/watch?v=Jyj-ofBUILw www.youtube.com/watch?v=uHNG7FXKiwg Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: obiektywnosc 20.04.14, 23:31 ucieklas od wlasnego pytania "Syryjczycy, czy prowokatorzy?" ale jak chcesz, przez grzecznosc skroty myslowe uparlas sie na anglosasow bliski wschod kiedys byl bardzo inny anglosasi - zgoda Palestyna troche wyzej - Francja kolonializmy, wplywy, ciaganie ludow dla wlasnego koryta na lewo, prawo nawet Niemcy - dlatego weffen SS Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: obiektywnosc 20.04.14, 23:41 arkaf napisał: kolonializmy, wplywy, ciaganie ludow dla wlasnego koryta na lewo, prawo > nawet Niemcy - dlatego weffen SS ----------------------- Jakie kolonie mialy Niemcy, gdyz ja osobiscie nie znam zadnej kolonii Niemiec. Przy czym kierujesz juz dyskusje na inny temat. Dzis w jakiejs niemieckiej prasie czytalam naglowek i poczatek artykulu az mi telefon przerwal, ze nawet sama juz Francja (Hollande) twierdzi ze nie bylo i nie ma zadnych dowodow na to ze Damaszek zrobil napad gazowy na cywilna ludnosc, co za zwrot o 360° Francji? A co twierdzili z uporem maniaka na poczatku? Sam widzisz ze jak sie zapomna to po jakims czasie prawde burkna pod nosem. _______________________________________________________________ Ciekawa analiza dzisiejszych czasow: www.youtube.com/watch?v=Jyj-ofBUILw www.youtube.com/watch?v=uHNG7FXKiwg Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: obiektywnosc 20.04.14, 23:51 nie-tak napisała: > ze Damaszek zrobił napad gazowy na cywilna ludność, "Gazowy" atak w Huta pod Damaszkiem to wyjątkowo ponura sprawa, o której ci co mieli wiedzieć doskonale wiedzieli. Ofiary - głównie dzieci - to uprowadzeni alawici z prowincji Latakia. Były one używane w charakterze przymusowych dawców krwi w trakcie przeprowadzanych operacji rannych "demokratów" i ginęli z wykrwawienia. O tym procederze było dość powszechnie wiadomo. Szkopuł w tym, że takie praktyki są nadal tam stosowane i nie zanosi się, że w tym zakresie coś się zmieni. Przy operacji ran postrzałowych potrzeba jest krew i tam ją się w ten sposób pozyskuje. Zachodnie media, rzecz jasna, o tym milczą. Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: obiektywnosc 21.04.14, 00:50 nie pisalem o koloniach Niemiec odnosnie Niemeic - en.wikipedia.org/wiki/Relations_between_Nazi_Germany_and_the_Arab_world nie zmieniam tematu, caly czas pisze ze nie mam zaufania i pisze dlaczego PS Przestan z tym zwrotem o 360°, nie dodaje ci on uroku, ten zwrot :) Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: obiektywnosc 20.04.14, 23:15 nie wiesz tak naprawde o czym pisze, budujesz swoja swiadomosc na ostatnich 20, moze 30 latach, mysle ze trzeba glebiej siegac Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: obiektywnosc 20.04.14, 23:41 arkaf napisał: > myślę ze trzeba głębiej sięgać To w czym problem ? "Sięgaj" - z ciekawością poczytam. Oczywiście nie-tak ma spora racji. Nawet obecna sytuacja alawitów jest konsekwencją napuszczania wszystkich na wszystkich (ich uprzywilejowana rola w okresie francuskiej obecności w Syrii). Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: obiektywnosc 21.04.14, 00:52 no wlasnie o tym protektoracie Francji wspominalem cieszy mnie to ze ktos jest w temacie podobnie jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 23:01 romrus napisał: > Na majdanie strzelal osobiscie Janukowicz. Na dodatek, by uniemożliwić śledztwo, ostatnio spiłował na majdanie wszystkie drzewa po tym jak wyemitowali w niemieckiej telewizji film z rezultatami wstępnych badań balistycznych. Z tego filmu wynikało, że Janukowicz strzelał (między innymi) z okien 9-tej kondygnacji hotelu "Ukraina" -:))) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Jeśli prezydent Assad wygra tę wojnę 20.04.14, 23:21 Jeśli prezydent Assad wygra tę wojnę, to będzie miał naród, który stanie za nim murem w czasie pokoju i odbudowy, tak jak stoi za nim teraz w czasie wojny. Bez pomocy tego wielowyznaniowego narodu Assad już dawno musiałby się pakować i uciekać. Jeżeli Assad i zwykli obywatele Syrii zwyciężą, będą bardzo skonsolidowanym narodem o krwawo wywalczonym poczuciu wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: Jeśli prezydent Assad wygra tę wojnę 20.04.14, 23:38 royalisci sa wsrod nas :) mysle ze uczciwsze byloby napisanie, "Jesli Syria wygra te wojne" Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Jeśli prezydent Assad wygra tę wojnę 20.04.14, 23:43 arkaf napisał: > mysle ze uczciwsze byloby napisanie, "Jesli Syria wygra te wojne" Hmmmm, ktora Syrie masz na mysli? Ta stojaca za Asadem czy ta montowana Syryjczykom przez ... starszych i madrzejszych w wierze? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Oby nie było "jesli" 20.04.14, 23:58 Szczerze mu tego życzę, by wygrał do końca. On nie zwinął ogona pod siebie, nie uciekł, nie zostawił narodu w obliczu najwyższej próby. A przecież jest bogaty, kont w Szwajcarii nikt mu nie zablokował:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
1igor_uk Re: Oby nie było "jesli" 21.04.14, 00:09 To i mialem na uwadze:"On nie zwinął ogona pod siebie, nie uciekł, nie zostawił narodu w obliczu najwyższej próby." On juz zwyciezyl. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Oby nie było "jesli" 21.04.14, 00:14 Tak, ale jeszcze trzeba zwyciężyć z USA... Z narodem Assad walczyć nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
j.jastrzebiec Z czym wy macie problem? 21.04.14, 02:16 Co w tym jest dziwnego? Czy alawizm nie obchodzi Bozego Narodzenia i Wielkanocy? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Gdy pojedzie do Canossy... 21.04.14, 02:59 I zlozy wizyte w Jerozolimie u Grobu Chrystusa - to zacze go popierac. a teraz popieram go tylko w polowie. Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Kolebka chrzescijanstwa 21.04.14, 10:14 Być może nie wszyscy wiedzą, że Syria to kolebka chrześcijaństwa. Tu po raz pierwszy wyznawców Chrystusa zaczęto nazywać chrześcijanami. Monastycyzm zrodzony w pustyniach Egiptu, w Syrii przeżył swoją duchową wiosnę. Tu zaistniała szczególna forma ascetyzmu – słupnictwo. Anachoreci wdrapywali się na wolnostojące skały, przykuwali się do nich łańcuchami i pogrążeni w modlitwie spędzali w takich warunkach dziesiątki lat paleni w dzień słońcem, a w nocy chłodem pustyni. Tak spędził niemal całe swoje życie św. Szymon Słupnik. Ruiny czterech wczesnochrześcijańskich świątyń, stanowiących niegdyś jeden unikalny kompleks, z resztkami skały św. Szymona, wprawiają do dziś w osłupienie przybysza. To nie przypadek, że monastycyzm syryjski niektórzy porównują do śmierci męczeńskiej w okresie prześladowań za wiarę. Część monasterów zachowała się do naszych czasów. Do takich należy monaster św. Tekli z I w. Uchodzi on za najstarszy chrześcijański monaster na świecie. Święta była uczennicą apostoła Pawła. Podanie głosi, że uratowała ją przed prześladowcami skała, która rozstąpiła się i ukryła ją w szczelinie. Do dziś zmierzający do jej monasteru pielgrzymi przeciskają się przez tę szczelinę w skale. W monasterze tym przez dwa lata mieszkał św. Grzegorz Teolog. Niedaleko stąd jest monaster Seydnae założony przez cesarza Justyniana 1500 lat temu. W monasterze tym jest niezwykły skarb – ikona Matki Bożej, przed którą dzieje się wiele cudów. W szczególności małżeństwa bezdzietne po modlitwach przed ikoną otrzymują dar posiadania dzieci. To przed tą ikoną doznało wielkiego cudu małżeństwo islamskie z Arabii Saudyjskiej, o którym mówił o. Gabriel z Atosu. (Szczegóły tego zadziwiającego zdarzenia można przeczytać na mojej stronie internetowej p.t. „Wielki cud w Syrii”). Pielgrzymom pokazują również niezwykłą jaskinię, w której doszło do zabójstwa Abla przez jego brata Kaina. Jaskinia ma kształt otwartych ust i jest przerażająca. Odwiedzał tę jaskinię również praojciec Abraham, w swojej wędrówce do ziemi Kanaanu. W pobliżu znajduje się miejsce objawienia się Chrystusa Szawłowi w jego drodze do Damaszku w celu tępienia chrześcijan. Zachował się także dom Ananiasza, który ochrzcił Szawła, nadając mu imię Paweł. Jest też mur, przez który spuszczono na linie św. Pawła, gdy uciekał od swoich prześladowców. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Kolebka chrzescijanstwa 21.04.14, 15:38 -Dziekuje za te niezwykle ciekawe informacje , arkaf...-eh , czlowiek uczy sie do "grobowej deski". Odpowiedz Link Zgłoś
blue.skay Bardzo dobry i ... 21.04.14, 16:29 duzo wyjasniajacy wpis arkaf. Juz jastrzebiec powyzej zasugerowal jak postrzegac gest Assada. To bardzo istotna sprawa ... Chrzescijanskie korzenie w islamskim gaszczu. A Sw. Pawel? Podroz mlodego Zyda Szawla do Damaszku jest bardzo ciekawym epizodem ... Zreszta do dnia dzisiejszego wzgorze i kotlina obok Tell Kaukab nazywane sa przez chrzescijan Mar Bulos - Swiety Pawel. Tak jest odniepamietnych czasow ... Ten watek religijny jest zupelnie pomijany w dyskusjach o Syrii ... Rosja kontra USA, a gdzie cala bardzo istotna reszta? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 21.04.14, 16:06 Bandar Bush (Prinz Bandar bin Sultan) za zamach gazem na Syryjczykow (za wiedza USA i jego malego przyjaciela z BW) musial skwitowac stanowisko szefa kontrwywiadu w Arabii Saudyjskiej od tego czasu nie wyrastaja z ziemi jak grzyby po deszczu wiosny arabskie. Syria wypiera naslanych niszczycielskich jak i bandyckich najezdzcow z swojego kraju mamy nadzieje ze wyprze ich calkowicie i nastanie dawne zycie, a co pozostanie w Syrii po tym wydarzeniu? Nienawisc do USA, AS, Unii i Izraela. Nie tyklko USA buduje sobie nienawisc jak i wrogow na swiecie ale tez my z unijnej Europy za pomoca byzmyslnych, chciwych urzedasow z Brukseli jak i NATO. _______________________________________________________________ Ciekawa analiza dzisiejszych czasow: www.youtube.com/watch?v=Jyj-ofBUILw www.youtube.com/watch?v=uHNG7FXKiwg Odpowiedz Link Zgłoś
blue.skay Dobre zalozenie, ... 21.04.14, 23:20 a moze tylko przypadek sprawil, ze watek ten moglby byc z wielu wzgledow bardzo interesujacy. Sam widzisz kaszebe, ze dyskusja zostala skrecona w zupelnie inna strone. Wielu, w tym i romrus, sugerowali podjecie tematu, ale ... na tym sie skonczylo. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Dobre zalozenie, ... 22.04.14, 08:56 Moglibysmy przy okazji komentowac piatkowe wypowiedzi siostry zakonnej w Radiu Watykan , ktora opowiadala o okrucienstwach , jakich doswiadczaja chrzescijanie ze strony "demokratycznych bojownikow o wolnosc Syrii" , ale.....nam ma wystarczyc to ,ze znowu uzyto broni chemicznej , ze pan Obama oswiadczyl ,ze "wszystko sklania do przypuszczenia , ze czyn ow zostal dokonany przez siepaczy Assada".-Mnie sie bardzo sie formulka "wszystko sklania do przypuszczenia ..." . Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: Dobre zalozenie, ... 22.04.14, 09:40 wszedzie islamy morduja chrzescijan, to nie nowosc probleme jest to ze te kraje (Syria, Tunezja, Egipt itd), nie sa gotowe by zyc w demokracji, tam mordyzm niestety ale jest konieczny; w Egipcie raczej sie udalo, wrocic do stanu rzeczy, w Syrii raczej sie uda w Algierii Bouteflika po raz 4 prezydentem :) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Diaspora chce na sile rozniecic swiatowa wojne 22.04.14, 09:50 tak, tak Obama tak jak Bush i wszyscy inni amerykanscy zadni zaglady swiata maja znowu niezbite dowody ze Assad znowu przed paroma dniami zagazowal Syryjczykow. Odpowiedz Link Zgłoś