Dodaj do ulubionych

Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom...

20.04.14, 21:25
...a przy okazji zlozyl wizyte w oslawionej chrzescijanskiej Maaluli, swiezo wyrwanej z rak islamskich siepaczy finansowanych przez zachod....
Obserwuj wątek
    • tojabogdan paradoksem jest, że zarówno w Syrii jak i w Iraku, 20.04.14, 21:42
      ale za Saddama, chrześcijanie żyli razem z muzułmanami. Wice Saddama np. był chrześcijaninem np. W ostatnim roku sporo Koptów egipskich znalazło się w Europie, w tym też lekarzy.
      Takie są koszty tzw. demokratyzacji à la États-Unis d'Amérique
      • 1igor_uk To zaden paradoks,Bogdan. 20.04.14, 21:55
        Przeciez doskonale zdajesz sprawe z tego,komu na reke sklocanie wyznawcow roznych religii ,ktore pokojowo istnieli obok siebie przez wieki.
        • tojabogdan jasne, ale 20.04.14, 22:00
          oficjalnie tzw. wolny zachód broni zawsze i wszędzie wolności, w tym wolności religijnej. Ma to zapisane w konstytucjach.
          Wiadomo, że to tylko teoria, czyli kolejna obłuda, bo jednym z najwierniejszych sojuszników tzw. demokracji zachodnich jest przecież wyjątkowa pod tym względem Arabia Saudyjska
          • 1igor_uk Alez to oczywiscie... 20.04.14, 22:16
            formalnie wszystko jest tak,jak piszesz.
        • nie-tak Re: To zaden paradoks,Bogdan. 20.04.14, 22:11
          Igor :-))))))) cos takiego kursuje w necie

beforeitsnews.com/opinion-conservative/2014/03/michelle-obama-is-a-transexual-2821396.html
          szkoda ze nie znasz jezyka niemieckiego, jeden z francuskim akcentem udawadnia ze (?)

www.youtube.com/watch?v=J7ZpMRcnMS4
          • 1igor_uk Ha,ha. 20.04.14, 22:23
            Ciekawo,czy Barack o tym wie?Ja do lozka nie moglby pojsc z kobieta,wiedzac o tym,ze dawniej ona byla chlopem .

p.s. Juz wspominal Tobie,ze moj niemiecki jest bardzo slaby,ale znam sporo slowek i potrafie w glowie poskladac to,co slysze,tym bardziej,ze w tym przypadku jest sporo obrazkow,ktore pomogaja poukladac wszystko w calosc.
            • nie-tak Re: Ha,ha. 20.04.14, 22:28
              Czy byla/byl tego nie wiemy ale takie powiastki kraza w necie, teraz wiemy dlaczego "nowa religia" himusiow byla popularyzowana i wdrazana na sile.
              • 1igor_uk Re: Ha,ha. 20.04.14, 22:39
                Po tym co wkleilas,calkiem inaczej patrze na Michelle.I... dsotrzegam w niej charakterystyczne meskie rysy .A jeszcze dzis rano uwazalem,ze z niej calkiem nie zla laska :-)
                • nie-tak Re: Ha,ha. 20.04.14, 22:43
                  Jak byla pierwszy raz w Europie pare lat temu media zachwycaly sie i zwracaly uwage na jej wysportowane ramiona, a tu masz babo placek "bomba wybuchla"? :-)))

_______________________________________________________________
                  Ciekawa analiza dzisiejszych czasow:
                  www.youtube.com/watch?v=Jyj-ofBUILw
                  www.youtube.com/watch?v=uHNG7FXKiwg
    • tojabogdan inne fora nie są zarażone 20.04.14, 22:04
      poczytajcie niektóre komentarze
      • 1igor_uk Re: inne fora nie są zarażone 20.04.14, 22:25
        Nie tylko inne fora nie sa zarazone.osobiscie uwazam,na podstawie wlasnego doswiadczenia,ze i nie wszysci Polacy sa zarazeni.Tak na oko mi sie wydaje,ze grubo ponad polowe sa zdrowi :-)
      • adamusb Re: inne fora nie są zarażone 21.04.14, 05:49
        W wieli komentarzach widać styl naszych "zaprzyjaźnionych" ruskich.
        Prymitywna propaganda, tym prostsza, że nie trzeba się logować.
    • walter622 Witaj Kaszebe 20.04.14, 22:08
      kaszebe12 napisał:
      > Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom...

www.youtube.com/watch?v=sBnXs90Z32I
      ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
      • romrus Dzis Tatarzy ... 20.04.14, 22:29
        ...wpadli do mnie z gratulacjami z okazji Swiat Wielkanocnych.

Ja tez nie zapominam o ich Swiatach.

walter622 napisał:
        > www.youtube.com/watch?v=sBnXs90Z32I
        > ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Super.
        Nigdy tego nie widzialem.
        Dzieki.
        • walter622 Re: Dzis Tatarzy ... 20.04.14, 22:38
          romrus napisał:
          > Dzieki.

Świąteczny podarek od Komena (Połowca/Kipczaka) i na dodatek "Mergena" z Shirinów-)))

www.youtube.com/watch?v=sBnXs90Z32I
      • kaszebe12 Re: Witaj Walter... 20.04.14, 22:31
        ...dlugo nieobecny. -Milo znowu Ciebie widziec.
        • walter622 Re: Witaj 20.04.14, 22:47
          Cała przyjemność po mojej stronie.

> ...dlugo nieobecny.
          Sporo ostatnio podróżowałem. Przy okazji naszej dyskusji o pewnym pałacu:
          az.wikipedia.org/wiki/Dolmaba%C4%9F%C3%A7a_saray%C4%B1?uselang=ru

www.youtube.com/watch?v=97sUc2YIE5I
          TURAN YAK !!!
    • arkaf Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:15
      czy naprawde zrobil to z szacunku dla chrzescijan ?
      • romrus Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:31
        arkaf napisał:
        > czy naprawde zrobil to z szacunku dla chrzescijan ?

Jesli ludzie chca mieszkac w jednym kraju, trzeba sie szanowac na wzajem.
        • nie-tak Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:35
          romrus napisał:

> arkaf napisał:
          > > czy naprawde zrobil to z szacunku dla chrzescijan ?
          >
          > Jesli ludzie chca mieszkac w jednym kraju, trzeba sie szanowac na wzajem.
          ---------------------------------
          Romrus a skad moze on wiedziec, przeciez arkaf tego nie zna, on ma nienawisc wyssana z mlekiem matki.
          • romrus Trudno sie mowi 20.04.14, 22:40
            nie-tak napisała:
            > Romrus a skad moze on wiedziec, przeciez arkaf tego nie zna, on ma nienawisc wyssana z mlekiem matki.

Kiedy cierkiew i meczet stoja na jednym placu za jednym murem, piorun bije obok i nie trafi do celu.

get.whotrades.com/u2/photo43F4/20902374629-0/original.jpeg
            • eva15 Re: Trudno sie mowi 20.04.14, 23:14
              Bardzo ładna, obrazowa alegoria.
          • arkaf Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:41
            moja droga to nie jest nienawisc, ja po prostu nietoleruje miedzy innymi glupoty - popatrz na moja sygniaturke

PS pisze ad person, bo odpowiadam na ad person
        • kaszebe12 Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:38
          ...jak to ujal chinski medrzec z powiesci Pearl Buck..."Narod , ktorego bog nakazuje pogarde dla innych narodow , bedzie zawsze i wszedzie przeklinany".
          • arkaf Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:43
            a co mowi o jednostkach
        • arkaf Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:39
          to ja wiem, tylko jakos we mnie Assad nie budzi zaufania
          i nie chodzi mi tutaj o chrzescijan w Syrii, bo tu wiem, ze tworzyl cos na styl ekilibru
          ja pamietam z poczatku lat 81 zabojstwo przez Syryjczykow jednego z dowodzacych , jednej z milicji chrzescijanskich w Libanie, razem z nim zabito jego dwie coreczki
          • romrus Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:45
            arkaf napisał:
            > to ja wiem, tylko jakos we mnie Assad nie budzi zaufania
            > ja pamietam z poczatku lat 81 zabojstwo

Nie znam tej historii, natomiast wiem ze Asad wtedy mial 16 lat.
            • arkaf Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:56
              :)
              wiesz o co mi chodzi, tam jest kontynuacja kogos - Hafez el-Assad.

kiedys
              byly brygady waffen SS wlasnie na ziemi syryjskiej tworzone

innym problemem jest, tzw protektorat francuski, gdzie nie spojzysz, zawsze z tego wielkie gowno wychodzilo
          • nie-tak Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:45
            arkaf napisał:
            zabojstwo przez Syryjczykow jednego z dowodzacych
            > , jednej z milicji chrzescijanskich w Libanie, razem z nim zabito jego dwie co
            > reczki
            ----------------------------------
            Syryjczykow czy prowokatorow?
            • romrus Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:49
              nie-tak napisała:
              > Syryjczykow czy prowokatorow?

Dla wielu ludzi, jesli tak podali media, to zdecydowanie byli Syryjczycy.
              Kogo obchodzi prawda?
              Na majdanie strzelal osobiscie Janukowicz. Sa pytania?
              • nie-tak Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 22:54
                romrus napisał:

> nie-tak napisała:
                > > Syryjczykow czy prowokatorow?
                >
                >
                > Dla wielu ludzi, jesli tak podali media, to zdecydowanie byli Syryjczycy.
                > Kogo obchodzi prawda?
                > Na majdanie strzelal osobiscie Janukowicz. Sa pytania?
                --------------------
                Latwowierny, naiwny, bezmyslny uwierzy, drugi szuka kulis po prostu jest krytyczny.
                Sam Assad jest alawita jego piekna zona sunitka, wiec juz ten zwiazek mowi sam za siebie, ze tolerancja jak i uznanie graja wielka role w rodzinie, dlaczego nie mieli by miec tolerancji dla chrzescijan?
                • arkaf Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 23:03
                  nie-tak napisała:

, dlaczego nie mieli by miec tolerancji dla chrzescijan?
                  >

nic takiego nie napisalem, ja po prostu nie mam zaufania do niego, jak i do Syrii rzadzonej przez jego rodzine.
                  • walter622 Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 23:13

arkaf napisał:
                    > ja po prostu nie mam zaufania do niego

To pewnikiem pozyskają twe zaufanie bojówkarze z ISIS, gdy tylko dorwą się do władzy.
                    Jak facio niezbyt płynnie recytuje wersy z Koranu natychmiast dostaje kulę, choć by był przy tym sunnitą. Czasem takie egzekucje pokazują w tureckiej TV - dla polskiej to chyba zbyt brutalne, więc polscy widzowie pozostają w błogiej niewiedzy co do intencji syryjskich "demokratów".
                    • arkaf Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 23:16
                      przykro mi, ale nie o tym pisalem
                      oczywiscie ze wole tzw mniejsze zlo, czyl Assada niz ucinaczy glow
                      ale
                      nie o ty pisalem
              • arkaf obiektywnosc 20.04.14, 23:00
                czasami przystoi wszystkim
                zadam pytanie, jesli zbyt mlodzi nie jestescie odpowiedz znacie
                jakie bylo podejscie do Syrii w kontekscie wojny w Libanie za czasow demoludow, w tych wlasnie demoludach, np Polsce ?
                jesli odpowiecie sobie na to pytanie odpowiecie na "dziwne" pytanie nie-tak'owny
                • nie-tak Re: obiektywnosc 20.04.14, 23:06
                  arkaf
                  Jak przeczytasz prawdziwa historie bliskiego wschodu stwierdzisz ze zyli wszyscy w spokoju i pokoju w dobrym wzajemnym sasiedzctwie dla siebie. Zyli tak dlugo w zgodzie dopoki anglosaska reka z swoimi intrygami jak i klamstwami tam nie dotarla, ten zwyczaj anglosaskiej reki znamy i doswiadczamy do dzis.
                  • arkaf Re: obiektywnosc 20.04.14, 23:12
                    historia jest jedna
                    anglosasi piszesz, czy aby na pewno ?
                    • nie-tak Re: obiektywnosc 20.04.14, 23:20
                      Radze poszukaj sobie dobrej ksiazki na ten temat w angielskim czy niemieckim wydaniu i poczytaj sobie historie bliskiego wschodu, kiedys, przed wieloma latami cytowalam wiele cytatow z ksiazek na ten temat na polskim forum by uswiadomic polskiemu czytelnikowi czym byl, jak zyl kiedys bliski wschod a co z niego anglosaska reka zrobila.

Kto czyta nie bladzi.

• arkaf Re: obiektywnosc 20.04.14, 23:31
                        ucieklas od wlasnego pytania "Syryjczycy, czy prowokatorzy?"
                        ale jak chcesz, przez grzecznosc
                        skroty myslowe
                        uparlas sie na anglosasow
                        bliski wschod kiedys byl bardzo inny
                        anglosasi - zgoda Palestyna
                        troche wyzej - Francja
                        kolonializmy, wplywy, ciaganie ludow dla wlasnego koryta na lewo, prawo
                        nawet Niemcy - dlatego weffen SS
                        • nie-tak Re: obiektywnosc 20.04.14, 23:41
                          arkaf napisał:
                          kolonializmy, wplywy, ciaganie ludow dla wlasnego koryta na lewo, prawo
                          > nawet Niemcy - dlatego weffen SS
                          -----------------------
                          Jakie kolonie mialy Niemcy, gdyz ja osobiscie nie znam zadnej kolonii Niemiec. Przy czym kierujesz juz dyskusje na inny temat. Dzis w jakiejs niemieckiej prasie czytalam naglowek i poczatek artykulu az mi telefon przerwal, ze nawet sama juz Francja (Hollande) twierdzi ze nie bylo i nie ma zadnych dowodow na to ze Damaszek zrobil napad gazowy na cywilna ludnosc, co za zwrot o 360° Francji? A co twierdzili z uporem maniaka na poczatku? Sam widzisz ze jak sie zapomna to po jakims czasie prawde burkna pod nosem.
                          • walter622 Re: obiektywnosc 20.04.14, 23:51
                            nie-tak napisała:
                            > ze Damaszek zrobił napad gazowy na cywilna ludność,

"Gazowy" atak w Huta pod Damaszkiem to wyjątkowo ponura sprawa, o której ci co mieli wiedzieć doskonale wiedzieli. Ofiary - głównie dzieci - to uprowadzeni alawici z prowincji Latakia. Były one używane w charakterze przymusowych dawców krwi w trakcie przeprowadzanych operacji rannych "demokratów" i ginęli z wykrwawienia. O tym procederze było dość powszechnie wiadomo. Szkopuł w tym, że takie praktyki są
                            nadal tam stosowane i nie zanosi się, że w tym zakresie coś się zmieni. Przy operacji ran postrzałowych potrzeba jest krew i tam ją się w ten sposób pozyskuje. Zachodnie media, rzecz jasna, o tym milczą.
                          • arkaf Re: obiektywnosc 21.04.14, 00:50
                            nie pisalem o koloniach Niemiec
                            odnosnie Niemeic - en.wikipedia.org/wiki/Relations_between_Nazi_Germany_and_the_Arab_world
                            nie zmieniam tematu, caly czas pisze ze nie mam zaufania i pisze dlaczego

PS Przestan z tym zwrotem o 360°, nie dodaje ci on uroku, ten zwrot :)
                  • arkaf Re: obiektywnosc 20.04.14, 23:15
                    nie wiesz tak naprawde o czym pisze, budujesz swoja swiadomosc na ostatnich 20, moze 30 latach, mysle ze trzeba glebiej siegac
                    • walter622 Re: obiektywnosc 20.04.14, 23:41
                      arkaf napisał:
                      > myślę ze trzeba głębiej sięgać

To w czym problem ?
                      "Sięgaj" - z ciekawością poczytam.

Oczywiście nie-tak ma spora racji. Nawet obecna sytuacja alawitów jest konsekwencją
                      napuszczania wszystkich na wszystkich (ich uprzywilejowana rola w okresie francuskiej
                      obecności w Syrii).
                      • arkaf Re: obiektywnosc 21.04.14, 00:52
                        no wlasnie o tym protektoracie Francji wspominalem
                        cieszy mnie to ze ktos jest w temacie podobnie jak ja
              • walter622 Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 20.04.14, 23:01
                romrus napisał:

> Na majdanie strzelal osobiscie Janukowicz.

Na dodatek, by uniemożliwić śledztwo, ostatnio spiłował na majdanie wszystkie drzewa
                po tym jak wyemitowali w niemieckiej telewizji film z rezultatami wstępnych badań balistycznych. Z tego filmu wynikało, że Janukowicz strzelał (między innymi) z okien 9-tej kondygnacji hotelu "Ukraina" -:)))
    • eva15 Jeśli prezydent Assad wygra tę wojnę 20.04.14, 23:21
      Jeśli prezydent Assad wygra tę wojnę, to będzie miał naród, który stanie za nim murem w czasie pokoju i odbudowy, tak jak stoi za nim teraz w czasie wojny. Bez pomocy tego wielowyznaniowego narodu Assad już dawno musiałby się pakować i uciekać.
      Jeżeli Assad i zwykli obywatele Syrii zwyciężą, będą bardzo skonsolidowanym narodem o krwawo wywalczonym poczuciu wspólnoty.
      • arkaf Re: Jeśli prezydent Assad wygra tę wojnę 20.04.14, 23:38
        royalisci sa wsrod nas :)
        mysle ze uczciwsze byloby napisanie, "Jesli Syria wygra te wojne"
        • elka-sulzer Re: Jeśli prezydent Assad wygra tę wojnę 20.04.14, 23:43
          arkaf napisał:

> mysle ze uczciwsze byloby napisanie, "Jesli Syria wygra te wojne"

Hmmmm, ktora Syrie masz na mysli?

Ta stojaca za Asadem czy ta montowana Syryjczykom przez ... starszych i madrzejszych w wierze?
          • eva15 Re: Jeśli prezydent Assad wygra tę wojnę 20.04.14, 23:59
            :-)))
      • 1igor_uk A czemu "jesli"? 20.04.14, 23:46
        On juz nie moze przegrac.
        • eva15 Oby nie było "jesli" 20.04.14, 23:58
          Szczerze mu tego życzę, by wygrał do końca. On nie zwinął ogona pod siebie, nie uciekł, nie zostawił narodu w obliczu najwyższej próby. A przecież jest bogaty, kont w Szwajcarii nikt mu nie zablokował:-)))
          • 1igor_uk Re: Oby nie było "jesli" 21.04.14, 00:09
            To i mialem na uwadze:"On nie zwinął ogona pod siebie, nie uciekł, nie zostawił narodu w obliczu najwyższej próby."
            On juz zwyciezyl.
            • eva15 Re: Oby nie było "jesli" 21.04.14, 00:14
              Tak, ale jeszcze trzeba zwyciężyć z USA... Z narodem Assad walczyć nie musi.
    • j.jastrzebiec Z czym wy macie problem? 21.04.14, 02:16
      Co w tym jest dziwnego? Czy alawizm nie obchodzi Bozego Narodzenia i Wielkanocy?

• j-k Gdy pojedzie do Canossy... 21.04.14, 02:59
      I zlozy wizyte w Jerozolimie u Grobu Chrystusa - to zacze go popierac.

a teraz popieram go tylko w polowie.
    • arkaf Kolebka chrzescijanstwa 21.04.14, 10:14
      Być może nie wszyscy wiedzą, że Syria to kolebka chrześcijaństwa. Tu po raz pierwszy wyznawców Chrystusa zaczęto nazywać chrześcijanami. Monastycyzm zrodzony w pustyniach Egiptu, w Syrii przeżył swoją duchową wiosnę. Tu zaistniała szczególna forma ascetyzmu – słupnictwo. Anachoreci wdrapywali się na wolnostojące skały, przykuwali się do nich łańcuchami i pogrążeni w modlitwie spędzali w takich warunkach dziesiątki lat paleni w dzień słońcem, a w nocy chłodem pustyni. Tak spędził niemal całe swoje życie św. Szymon Słupnik. Ruiny czterech wczesnochrześcijańskich świątyń, stanowiących niegdyś jeden unikalny kompleks, z resztkami skały św. Szymona, wprawiają do dziś w osłupienie przybysza.
      To nie przypadek, że monastycyzm syryjski niektórzy porównują do śmierci męczeńskiej w okresie prześladowań za wiarę. Część monasterów zachowała się do naszych czasów. Do takich należy monaster św. Tekli z I w. Uchodzi on za najstarszy chrześcijański monaster na świecie. Święta była uczennicą apostoła Pawła. Podanie głosi, że uratowała ją przed prześladowcami skała, która rozstąpiła się i ukryła ją w szczelinie. Do dziś zmierzający do jej monasteru pielgrzymi przeciskają się przez tę szczelinę w skale. W monasterze tym przez dwa lata mieszkał św. Grzegorz Teolog. Niedaleko stąd jest monaster Seydnae założony przez cesarza Justyniana 1500 lat temu. W monasterze tym jest niezwykły skarb – ikona Matki Bożej, przed którą dzieje się wiele cudów. W szczególności małżeństwa bezdzietne po modlitwach przed ikoną otrzymują dar posiadania dzieci. To przed tą ikoną doznało wielkiego cudu małżeństwo islamskie z Arabii Saudyjskiej, o którym mówił o. Gabriel z Atosu. (Szczegóły tego zadziwiającego zdarzenia można przeczytać na mojej stronie internetowej p.t. „Wielki cud w Syrii”).
      Pielgrzymom pokazują również niezwykłą jaskinię, w której doszło do zabójstwa Abla przez jego brata Kaina. Jaskinia ma kształt otwartych ust i jest przerażająca. Odwiedzał tę jaskinię również praojciec Abraham, w swojej wędrówce do ziemi Kanaanu.
      W pobliżu znajduje się miejsce objawienia się Chrystusa Szawłowi w jego drodze do Damaszku w celu tępienia chrześcijan. Zachował się także dom Ananiasza, który ochrzcił Szawła, nadając mu imię Paweł. Jest też mur, przez który spuszczono na linie św. Pawła, gdy uciekał od swoich prześladowców.
      • kaszebe12 Re: Kolebka chrzescijanstwa 21.04.14, 15:38
        -Dziekuje za te niezwykle ciekawe informacje , arkaf...-eh , czlowiek uczy sie do "grobowej deski".
      • blue.skay Bardzo dobry i ... 21.04.14, 16:29
        duzo wyjasniajacy wpis arkaf.

Juz jastrzebiec powyzej zasugerowal jak postrzegac gest Assada. To bardzo istotna sprawa ...

Chrzescijanskie korzenie w islamskim gaszczu.

A Sw. Pawel? Podroz mlodego Zyda Szawla do Damaszku jest bardzo ciekawym epizodem ... Zreszta do dnia dzisiejszego wzgorze i kotlina obok Tell Kaukab nazywane sa przez chrzescijan Mar Bulos - Swiety Pawel. Tak jest odniepamietnych czasow ...

Ten watek religijny jest zupelnie pomijany w dyskusjach o Syrii ... Rosja kontra USA, a gdzie cala bardzo istotna reszta?
    • nie-tak Re: Prezydent Assad sklada hold Chrzescijanom... 21.04.14, 16:06
      Bandar Bush (Prinz Bandar bin Sultan) za zamach gazem na Syryjczykow (za wiedza USA i jego malego przyjaciela z BW) musial skwitowac stanowisko szefa kontrwywiadu w Arabii Saudyjskiej od tego czasu nie wyrastaja z ziemi jak grzyby po deszczu wiosny arabskie. Syria wypiera naslanych niszczycielskich jak i bandyckich najezdzcow z swojego kraju mamy nadzieje ze wyprze ich calkowicie i nastanie dawne zycie, a co pozostanie w Syrii po tym wydarzeniu? Nienawisc do USA, AS, Unii i Izraela. Nie tyklko USA buduje sobie nienawisc jak i wrogow na swiecie ale tez my z unijnej Europy za pomoca byzmyslnych, chciwych urzedasow z Brukseli jak i NATO.

• blue.skay Dobre zalozenie, ... 21.04.14, 23:20
      a moze tylko przypadek sprawil, ze watek ten moglby byc z wielu wzgledow bardzo interesujacy.

Sam widzisz kaszebe, ze dyskusja zostala skrecona w zupelnie inna strone. Wielu, w tym i romrus, sugerowali podjecie tematu, ale ... na tym sie skonczylo.

Szkoda.
      • kaszebe12 Re: Dobre zalozenie, ... 22.04.14, 08:56
        Moglibysmy przy okazji komentowac piatkowe wypowiedzi siostry zakonnej w Radiu Watykan , ktora opowiadala o okrucienstwach , jakich doswiadczaja chrzescijanie ze strony "demokratycznych bojownikow o wolnosc Syrii" , ale.....nam ma wystarczyc to ,ze znowu uzyto broni chemicznej , ze pan Obama oswiadczyl ,ze "wszystko sklania do przypuszczenia , ze czyn ow zostal dokonany przez siepaczy Assada".-Mnie sie bardzo sie formulka "wszystko sklania do przypuszczenia ..." .
        • arkaf Re: Dobre zalozenie, ... 22.04.14, 09:40
          wszedzie islamy morduja chrzescijan, to nie nowosc
          probleme jest to ze te kraje (Syria, Tunezja, Egipt itd), nie sa gotowe by zyc w demokracji, tam mordyzm niestety ale jest konieczny; w Egipcie raczej sie udalo, wrocic do stanu rzeczy, w Syrii raczej sie uda
          w Algierii Bouteflika po raz 4 prezydentem :)
          • nie-tak Re: Diaspora chce na sile rozniecic swiatowa wojne 22.04.14, 09:50
            tak, tak Obama tak jak Bush i wszyscy inni amerykanscy zadni zaglady swiata maja znowu niezbite dowody ze Assad znowu przed paroma dniami zagazowal Syryjczykow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka