Gość: Rybinka IP: *.acn.waw.pl 20.08.04, 19:06 Smutne, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: usiruf Re: Chirurgia plastyczna bije w Chinach rekordy p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 22:50 Jak dla mnie to żałosne. Gość portalu: Rybinka napisał(a): > Smutne, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Chirurgia plastyczna bije w Chinach rekordy p IP: 213.17.133.* 22.08.04, 13:30 Nie tylko Stany, nie tylko Zachod, Chiny tez zaczely "konsumowac zycie"... Pomijajac juz samo szalenstwo operacji plastycznych, europejski typ wygladu i urody (podwojna powieka, doleczek, brak zaznaczonych kosci policzkowych itd.) wcale nie jest obiektywnie ladny. Osobiscie wole urode azjatycka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Re: Chirurgia plastyczna bije w Chinach rekordy p IP: 210.21.235.* 23.08.04, 07:28 Azjatycka uroda OK, ale chinskie cycki STANOWCZO za male.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi selekcja artykulow pani Julie Chao IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.04, 21:35 dlaczego nie przedrukowano np. tego artykulu? coxnews.com/cox/news/Julie_Chao/story/6799 z drugiej strony ciekawe co sie pisze w azji o bialych polglowkach co sobie tatuuja znaki chinskie w druga strone albo w ogole orientalizujace gryzmoly bez znaczenia zeby byc "oryginalnym", bo bez tego czuja sie nikim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mooncake Re: selekcja artykulow pani Julie Chao IP: *.netvigator.com 23.08.04, 10:07 A mnie irytuje, ze GW pisze "Julie Chao, Pekin", jak gdyby J.Chao byla korespondentem gazety:))))) Korespondentem GW u Cox'a jest Bartosz Weglarczyk, bardzo "plodny" dziennikarz, bo ma az 1 artykul na swoim koncie ... sprzed 4 lat. P.S. Pod kazdym artykulem kazdego dziennikarza (z wyjatkiem p. Weglarczyka) jest malutki tekscik: © Cox Newspapers. This Cox News Service story is a sampling of the work drawn from Cox's 17 daily newspapers and Washington Bureau. This material shall not be published or redistributed directly or indirectly in any medium. The stories, as well as photos and graphics, are available for print publishing through the New York Times News Service; and for Internet publishing through Screaming Media. Zakladam, ze GW nie naduzywa tego zalecenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ik 797 IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 24.08.04, 18:28 797 gdzieś tyle tekstów jest jego w portalu GW. Tak z ciekawości sprawdziłem rzetelność twojej informacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ik a i ostatni zdaje się że z 20.08.2004r IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 24.08.04, 18:29 zapomniałem dodać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Chirurgia plastyczna bije w Chinach rekordy p IP: *.tkchopin.pl 24.08.04, 12:33 I tak sa beznadziejni, nie jestem rasistka ale ich uroda jest nie atrakcyjna. Najbrzydsza narodowosc swiata:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titt Re: Chirurgia plastyczna bije w Chinach rekordy p IP: *.botany.gu.se 24.08.04, 14:26 I bardzo sie zdziwisz ale poza wyjatkami oni tak mysla o nas. Wedlug znajomych Chinczykow kobieta powinna miec okragla i plaska twarz, maly, plaski nosek, skosne oczy i wogole byc drobna. I czarne, proste wlosy oczywiscie. To wcale nie jest zart. Wystarczy spojrzec na miss Chin. Ta prawdziwa, a nie przerabiana. Nie istnieje cos takiego jak piekno obiektywne. Liczy sie harmonia ale i od niej sa odstepstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaska Re: Chirurgia plastyczna bije w Chinach rekordy p IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.04, 14:42 To nie prawda, ze sa brzydcy. Mieszkalam w Chinach piec lati przekonalam sie, ze tak jak w innych krajach, sa tam ludzie piekni i Ci (ujmijmy to delikatnie) mniej urodziwi. Co do operacji plastycznych to fakt ich popularnosci nie powinien nikogo dziwic. Dotychczas bylo to spoleczenstwo biedne i nikt nie myslal o poprawieniu jakosci zycia tylko o tym jak zyc. W tej chwili Chiny bardzo sie rozwijaja i wszystko co popularne na zachodzie wkracza do zycia chinczykow -zarowno to co dobre jak i zle. W Polsce tak samo przeprowadza sie mnostwo operacji plastycznych. Ja mysle, ze brak pewnosci siebie (bo to wlasnie ludzi sklania do robienia zmian we wlasnym ciele za pomoca skalpela) jest ponadnarodowosciowa. Tak wiec nie dziwmy sie chinczykom, sa takimi samymi ludzmi jak my. A nawiasem mowiac nie wiem jak trzeba byc nieszczesliwym, zeby dobrowolnie zadac sobie bol poprzez operacje, ktora przeciez nie jest konieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Re: Chirurgia plastyczna bije w Chinach rekordy p IP: *.sympatico.ca 24.08.04, 14:27 Zawsze mi się zdawało, że trzeba być mocno rąbniętym, żeby poddać się zabiegowi chirurgicznemu będąc zupełnie zdrwoym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaj Azja ma kopleks Europy i USA IP: 12.220.20.* 24.08.04, 14:39 Jak wyzej w tytule postu. Sporo osob nie zdaje sobie z tego sprawy, szczegolenie w Polsce, ktora jest zapatrzona na Azje (np. haslo - druga Japonia). A prawda jest taka, ze w Azji zyje duzo biednych ludzi, ktorzy ledwo wiaza koniec z koncem. Japonia to bogaty kraj biednych ludzi. Byc moze to wplyw firm konsmetycznych, albo konsumpcji zachodniej, ale Japonia i Korea (no i teraz Chiny) chca byc takie jak zachod. Nawet ludzie chca tak wygladac. W skrajnych przypadkach sa to operacje plastyczne, duzo popularniejsze jest jednak rojzasnianie wlosow, europejski makijaz, europejska moda i zachowanie. No, ale mimo wszystko nie przesadzajmy - stolica operacji plastycznych jest Rio, a ostatnio w Stanach popularnym prezentem na 18 urodziny dziewczat jest operacja powiekszenia piersi (finansowana przez rodzicow!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joaska Re: Azja ma kopleks Europy i USA IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.04, 14:59 Zgadzam sie. Mieszkalam w Chinach i mialam wiele czasu na obserwacje tamtejszych kobiet. Niczym sie od nas nie roznia i tak jak my chca byc piekne i podziwiane. Chca nas nasladowac w najmniejszych szczegolach, choc nie zawsze wychodzi im to na zdrowie. Zawsze zazdroscilam im ich fantastycznych wlosow, a one wlasnie z uporem maniaka farbowaly je probujac zmienic te piekne wlosy w okropne zolte siano. Tym bardziej, ze firmy kosmetycznne na wielkich reklamach zachecaja do zmian obiecujac, ze gdy bedziesz blondynka twoje zycie sie zmieni. I chinskie dziewczeta w to wierza. Tak jak my wierzymy w oszukujace nas Polskie reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaknajbardziej za Re: Chirurgia plastyczna bije w Chinach rekordy p IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 15:25 Co w tym niby smutnego?? to wspaniale ze operacje plastyczne robia sie coraz bardziej dostepne i popularne.Najwyrazniej nie masz pojecia o kompleksach i o tym jak trudno jest z nimi zyc.Czasami taka operacja moze uratowac nawet zycie, ze nie wspomne juz o radykalnej zmianie.Szkoda tylko ze to takie drogie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Jak komus to pomaga byc szczesliwym to jestem za. IP: *.lv.lv.cox.net 24.08.04, 16:31 Kilka ciec i czlowiek jest szczesliwy...po co cos tam ma wisiec albo sterczec...lubisz to zrob...znam dziewczyny ktore zrobily sobie operacje plastyczna i o wiele lepiej wygladaja...lubie je jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KB Re: Jak komus to pomaga byc szczesliwym to jestem IP: *.sympatico.ca 24.08.04, 17:34 Mi sie wydaje, ze jednak jest to zalosne. Nie chodzi o sam fakt operacji plastycznych, ale o skale zjawiska, ktore wg. atrykulu ustepuje jedynie wydatkom na nieruchomosci i wakacje. Jest to zalosne tym bardziej, iz Chiny (np w porownaniu do USA) sa krajem biednym biednych ludzi. Mlodzi ludzie wola wydac kase na operacje plastyczne a nie np. na wyksztalcenie, itp. Odpowiedz Link Zgłoś