Dodaj do ulubionych

Ukraina i GMO

24.05.14, 22:04
Wiele wskazuje, ze globmafie GMO chca ukrasc Ukraine takze dlatego, zeby tylnymi drzwiami zasmiecic Europe I Rosje uprawami GMO. Na Ukrainie zaczna na przemyslowa skale uprawiac te franken-rosliny, ktore z pylkami I nasionami przeniosa sie do Polski, Rosji, Rumunii I innych krajow Europy, ktora do tej pory opierala sie GMO. W ten sposob calkowicie zniszcza rolnictwo ekologiczne w Europie. I pomyslec, ze polski I inne euro-rezimy popieraja atak globmafii na Ukraine, czym strzelaja sobie w nogi. Ale taka wlasnie jest natura glupcow, ze szkodza sobie.
Obserwuj wątek
    • pijatyka Marsaqua, solaqua, kwa-kwa... 25.05.14, 15:48
      .
      • drzejms-buond gmo 26.05.14, 10:51
        Tak, tez czytałem o tym ze firmy produkujące GMO już tam są i już podpisują umowy.
        Cała ta batalia była właśnie po to by zdobyć nowe tereny , na których można zarobić.
        Ropa czy GMO - bez różnicy. "piniądz jest piniądz"
        Tak było od czasu gdy wymyślono wojny- zmieniły się jedynie metody.
        Jeśli chodzi o GMO , to niestety oprócz nas dwóch ten temat raczej nikogo w Gazecie nie interesuje.
        W ostatnią sobotę na całym świecie odbywały się protesty przeciw GMO i Monsanto
        Z mapy wynika że jedynie w Polsce i na Słowacji nie odbyła się żadna demonstracja.
        Przeszukałem sieć w nadziei na jakąkolwiek informację na ten temat po polsku,
        nie ma jej nawet na stronach proekologicznych, anty-gmo czy Greenpeace'u Polska.
        BBC, CNN , PAP też milczą- po prostu NIE BYŁO SPRAWY.
        ...a tym czasem miliony na ulicach....

mapa
        mapsengine.google.com/map/viewer?mid=zYBCPsu9Gfsg.kjeYAmLngpCE&fb_source=message

strona
        www.march-against-monsanto.com/p/blog-page_5.html

ja znalazłem info tylko na stronie zmianynaziemi
        • eva15 Re: gmo 26.05.14, 10:59
          W Polsce wszystko, co idzie z USA jest z natury rzeczy dobre. Nawet trucizna...

Dla mediow w PL, a zwlaszcza dla GW, Monsanto to cos w rodzaju swietej krowy, absolutnei nietykalne.
          • drzejms-buond Re: gmo 26.05.14, 11:10
            I tego nie rozumiem.
            W myśl założeń koszerności ustalono ,że wszelkie produkty GMO nie są koszerne.
            Więc skoro tak, to czemu oni sami przeciw sobie występują?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka