Dodaj do ulubionych

Zachod przegral -Kijow wywiesil biala flage.

09.06.14, 21:38
Stanom pozostalo sie tylko proba drobnych zaczepek Rosji,cos w rodzaju zmuszenie szantazem malutkiej Bulgarii do wstrzymania prac nad budowa South Stream .Gazociag i tak powstanie,ale pajatzy-rusofoby przez pare dni beda szczytowac :-).
A teraz o tej bialej fladze.
Poroszenko,a zaraz za nim MO ,powiedzieli,ze do konca tygodnia zaprzestanom dzialania bojowe .Wszystko wskazuje na to,ze czekoladowy Prosiaczek we Francji dowiedzial sie o czyms,co radykalnie zmienilo jego plany. Bardzo wyraznie jemu bylo powiedziano,ze w najblizsze 20 lat Ukraina nie moze liczyc na czlonkowstwo w EU,rowniez nie moze junta liczyc i na wojenne wsparcie.Generalnie Prosiaczek uslyszal to,ze moze liczyc wylacznie na siebie i na ich moralne wsparcie. Rowniez co nie co powiedzial Prosiaczkowie i Putin.Co Putin powiedzial Poroszenko nie wiemy dokladnie,ale sadzac po temu,ze Putin wyrazil zadowolenie z przebiegu rozmowy,cos czego Poroszenko odrzucic nie mogl.
Oczywiscie junta sprobuje zadac jak najwiecej szkod Noworosji,zeby miec lepsza pozycje "przetargowa",ale wiele zrobic nie potrafi,poniewaz wszystko czym dysponuja,zostalo juz wykorzystano i to z dosc marnym skutkiem (dzis armia Noworosji wzbogacila sie o 3 czolga T-64 ukrainskiej armii) ,zadnych rezerwow,ktore Kijow moglby rzucic do decydujacego starcia,nie ma.
Trudno dzis powiedziec,czym to wszystko skonczy sie dla Ukraincow,ale to,ze najwazniejszy cel,ktory Putin postawil przed soba,zostal juz osiagniety - Ukraina pozostanie sie poza strukturami zachodnimi i to mozno z duza pewnoscia juz dzis stwierdzic.

Obserwuj wątek
    • marko125 Re: Zachod przegral -Kijow wywiesil biala flage. 09.06.14, 21:50
      To tak samo jak Obama miał się podobno zgodzić na federalizację Ukrainy hahah :) Separatyści niebawem złożą broń. FR powiedziała, że wpłynie na nich hehe i po sprawie.
      • igor_uk Re: Zachod przegral -Kijow wywiesil biala flage. 09.06.14, 21:53
        mareczek,ciezko pracujesz,pajacu wielonockowy.Chyba zasluzyles juz na podziekowanie za swoja uzytecznosc.
    • marko125 Re: Zachod przegral -Kijow wywiesil biala flage. 09.06.14, 22:02
      Ja poproszę te zdjecia 3 T-64 :) Nie ma ? Oj to kolejna bzdura ku pokrzepieniu serc. Wszystkie zdobycze są odrazu fotografowane.
    • marko125 Re: Zachod przegral -Kijow wywiesil biala flage. 09.06.14, 22:04
      Kijów nadal dysponuje odpowiednią siłą aby spacyfikowac Noworosję. Komyu Ty te bajeczki chcesz sprzedać? :) No ale pogadamy jak separatyści będa niebawem skladac broń.
    • nie-tak Re: Zachod przegral -Kijow wywiesil biala flage. 09.06.14, 22:11
      Nawet NATO zrozumialo ze w obecnym czasie podskakiwanie i pochrzakiwanie wobec Rosji nie sa do tego ani taktycznie, ani mentalnie przygotowani ale do polskojezycznych gadzinowek jak i wynajetych rusofobow z specjalnej grupy to jeszcze nie dotarlo.
      Niektore niemieckie jeszcze nie zawlaszczone media donosza, link do mojego wpisu z innego watka.
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,151390236,151412523,Z_izolacji_Rosji_wyszli_nici_NATO_dostalo_nauczke.html
      • eva15 Re: Zachod przegral -Kijow wywiesil biala flage. 09.06.14, 22:19
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,151411756,151411934,Rosja_majstersztyk_nowoczesnej_wojny.html
    • eva15 Jeszcze nie wieczór i zachód słońca 09.06.14, 22:14
      Nie chwal dnia przed zachodem słońca.

Sukces będzie wtedy, gdy USA nakażą juncie kijowskiej zgodzić się na federalizację. W tym celu trzeba zmienić konstytucję tak, by każde państwo składowe federacji miało prawo tę federację opuścić. Takie są bowiem zasady federalizacji. Dla wszystkich jest chyba oczywiste, że na drugi dzień po federalizacji Donbas ogłosi, że federację opuszcza. Za nim pójdzie południe.

Jeśli Putin tego dokona, to i Rosja i Donbas powinni mu za życia wystawić w każdym mieście pomnik.
      • marko125 Re: Jeszcze nie wieczór i zachód słońca 09.06.14, 22:19
        Poroszenko nie zgodzi się na żadną federalizacja. Wy dalej śnicie. Finał tego bedzie taki, że Norosja poprostu ogłosi kapitulacjia i tyle. Albo będa walczyć do ostatniego separatysty itp. To kolejne bajki Igorka. Już w marcu podobno obama się zgodziła na federalizację, że naciśnie kijów.? I co z tego wyszło ? Wiadomo bzdety Igora.
        • marko125 Re: Jeszcze nie wieczór i zachód słońca 09.06.14, 22:20
          I oczywiście Ukraina i USA będa tak głupie aby na to sie zgodzić hehe :)
        • tornson Re: Jeszcze nie wieczór i zachód słońca 09.06.14, 23:53
          marko125 napisał:

> Poroszenko nie zgodzi się na żadną federalizacja.
          Kpisz sobie? Ta spasiona marionetka niema nic do gadania, zrobi to co rozkażą mu jankesi albo to do czego zmusi go Rosja.
      • igor_uk Re: Jeszcze nie wieczór i zachód słońca 09.06.14, 22:33
        Rosja nie dala sie bezposrednio wciagnac do dzialan bojowych na Ukrainie,ale to Rosja kontroluje wschod Ukrainy .Zachod nie ma zadnego pomyslu na to,zeby znalezc temu jakies skuteczne przeciwdzialania.
        Sadze,ze Stany beda w tej chwile grac na utrzymanie tego,co sie da .Donick i Lugansk sa juz stracone ,Charkow,Zaporoze,Cheson to tylko kwestia czasu. najciezsze walki beda trwac o Odesse ,ale i tak wszystkie 8 obwodow poludnia i wschodu Ukrainy dla Stanow beda stracone.
        A za nimi i reszta Ukrainy.

p.s. czytalem na jakims amerykanskim portale dosc ciekawy tekst o Obamie w kpontekscie wydarzen na Ukrainie.Autor sugerowal,ze to osobisty cechy jego charakteru decyuja o tak stanowczym dzialaniu Stanow.Obama po prostu po wszystkich upokorzeniach,ktore doznal od Putina,postanowil odegrac sie,ale autor sugeuje,ze wkrotce Baracku wytlumacza,ze w ten sposob on szkodzi bardzo powaznym interesom.
        Postaram sie znalezc ten tekst.
        • eva15 Rosja gra wg swojego scenariusza 09.06.14, 23:17
          O tym, że Rosja za wszelką cenę nie da się wciągnąć w wojnę rozmawialiśmy wielokrotnie. Cena była wysoka, są ofiary, to naprawdę straszne, ale ofiary byłyby również, gdyby Rosja dała się wciągnąć, byłoby ich nawet znacznie więcej.

Ja pisałam, że Putin zrobi wszystko, by nie grać według zachodniego scenariusza, tylko wg własnego, bo szansa na zwycięstwo jest tylko wtedy, gdy to nie przeciwnik narzuci ci swoje reguły walki, lecz ty jemu...
          Ja uważnie czytałam wypowiedzi Putina o zasadach walki judo i przenoszeniu tych zasad na politykę. Zachodnie elyty nie przyłożyły się do lektury podręcznika judo Putina i teraz są zaskoczone:-).
          Putin zadbał o to, by USA/NATO nie były w stanie narzucić swego scenariusza. Przypuszczam, że uwaga USA/NATO skoncentruje się teraz na utrzymaniu południa Ukry, podobnie jak i uwaga Kołomyjskiego i jego międzynarodówki finansów...
          Odessa to przyszłe centrum wojny, pisał o tym kilka tyg. temu Brat-R i pewnie miał rację.

Ciekawe, co Putin tam wymyśli...

• nie-tak Re: Jeszcze nie wieczór i zachód słońca 09.06.14, 22:34
        juz coraz mniej w zachodnich jak i amerykanskich mediach o Ukrainie, sprawa cichnie. Ukraina bedzie tak jak Syria pozostawiona sama sobie, a Poroszenko nie ma zadnej recepty jak zarzegnac kryzys.

• pijatyka Re: Dla wszystkich jest chyba oczywiste 07.07.14, 13:20
        ...że żadnej federalizacji po kacapsku nie będzie.
    • marko125 Re: Moze jeszcze nie biala flage, ale... 09.06.14, 22:26
      Czyli nie ma zdjęć. Kolejna brednia. Akurat separatysci wszystkoie zdobycze fotografują.

Jak miło jest poczytać bajki Igora w każdy wieczór :)

• elka-sulzer Re: Moze jeszcze nie biala flage, ale... 09.06.14, 22:32
        No i widzisz Romrus poraz kolejny z jakim kalibrem bystrzakow masz do czynienia, hehehe.
        • romrus Re: Moze jeszcze nie biala flage, ale... 09.06.14, 22:37
          elka-sulzer napisała:
          > No i widzisz Romrus poraz kolejny z jakim kalibrem bystrzakow masz do czynienia, hehehe.

Sa jaki sa, innych nie biedzie:-))
    • kzet69 Re: Zachod przegral -Kijow wywiesil biala flage. 09.06.14, 23:09
      żyjesz w matrixie Igor...
      • igor_uk Re: Zachod przegral -Kijow wywiesil biala flage. 09.06.14, 23:12
        matrixie mawiasz? he,he.
    • humbak Re: Zachod przegral -Kijow wywiesil biala flage. 09.06.14, 23:18
      Matulu... Igor, o czym Ty piszesz? Pozostaje poza strukturami. Jeśli Ty, albo ktokolwiek na Ukrainie myślał że członkostwo w UE to jest kwestia paru lat dla tego kraju, to najwyraźniej spaliście ostatnie 30 lat.
      • romrus Ahahaha:-) 09.06.14, 23:25
        humbak napisał:
        > Jeśli Ty, albo ktokolwiek na Ukrainie myślał że członkostwo w UE to jest kwestia paru lat dla tego kraju, to najwyraźniej spaliście ostatnie 30 lat.

Wlasnie o tym myslala ta cala banda oszolomow, ktora skakala na majdanie.
        Trzezwiec zaczna dopiero teraz.

• humbak Re: Ahahaha:-) 09.06.14, 23:31
          Proszę Cię, nie pociskaj kitu. Polska, Czechy i inne kraje w nieprównanie lepszej od Ukrainy sytuacji potrzebowały na to ponad 10 lat. Myślisz że Poroszenko jest skończonym idiotą, czy kosmitą?
          • romrus Re: Ahahaha:-) 09.06.14, 23:36
            humbak napisał:
            > Proszę Cię, nie pociskaj kitu. ...Myślisz że Poroszenko jest skończonym idiotą, czy kosmitą?

Umiesz czytac? Nie pisalem o Patroszenko.
            Pisalem o oszolomach z flagami UE na majdanie.
            To oni teraz beda trzezwiec, bo ch@ja im a nie UE, i zamiast jednego oligarcha maja na karku innego.

Patroszenko akurat idiota nie jest.
            Bedac idiota tyle nakrasc sie nie da.
            • humbak Re: Ahahaha:-) 09.06.14, 23:39
              Czytaj jeszcze raz, o czym pisze Igor w takim razie.
        • eva15 Decyzja o przyjęciu do EU jest geopolityczna 09.06.14, 23:43
          Decyzja o przyjęciu do EU jest ostatnio tylko i wyłącznie geopolityczna . Przyjęto takie rozwinięte i bogate demokracje jak Bułgaria i Rumunia, można więc przyjąć i Ukrainę, wiele się ona od nich nie różni. Zwłaszcza, że planuje się przyjęcie Albanii i Kosowa (sic!). Mafijność struktur państwa przestała być przeszkodą przyjęcia do ekskluzywnego niegdyś klubu.

Dziś są to już tylko decyzje geopilityczne, a te zapadają za oceanem. Więc jeśli Ukraina nie będzie przyjęta, to tylko dlatego, że Rosja ma stosowne argumenty przeciw. Ukraina jako taka nadaje się do EU nie gorzej niż Albania czy Kosowo.
          • igor_uk Re: Decyzja o przyjęciu do EU jest geopolityczna 09.06.14, 23:55
            Ewa,Bulgaria wraz z Rumunia licza sporo mniej mieszkancow,niz sama Ukraina i do tego oni nie maja tyle milionow etnicznych Rosjan.

p.s. w tym my zawsze roznili sie.Ty zawsze twierdzisz,ze Ukraina bedzie wlaczona do zachodnich struktur gospodarczych i militarnych,ja twierdze co innego.Tylko czas rozsadzi,kto z nas ma racje.
            • eva15 Igor, nie zmyślaj 10.06.14, 00:04
              Ja NIE twierdzę, że Ukraina będzie włączona, nigdzie tego nie napisałam.
              Ja tylko twierdzę, że USA zrobią wszystko, by tak było.
              Czy im się uda?
              Wynik jest otwarty ze wskazaniem na Rosję. Czyli są poważne szanse, że im się nie uda, a już na pewno nie w obecnym kształcie Ukrainy, ta Ukraina to już chyba rzeczywiście przeszłość. Tego kraju już nie ma.

Próbuję wytłumaczyć, że do dzisiejszej EU przyjmuje się kraje nie wg stopnia ich rozwoju, lecz wg wskazówek z USA. Obojętne, jak biedny i zacofany jest kraj, jeśli jest dla USA ważny geopolitycznie, to zostaje przyjęty.
              No chyba, że ktoś trzeci to uniemożliwi....I dokładnie w tym rzecz.
              • igor_uk Nie zmyslam. 10.06.14, 00:14
                Ja tylko nie precezyjnie wyrazilem sie.Ty zawsze twierdzisz,ze ostatecznym celem Zachodu jest wciagniecie Ukrainy do EU i NATO.Ja ze zawsze twierdze,ze dla Ukrainy miejsca tam nie ma.
                • eva15 Re: Nie zmyslam. 10.06.14, 00:24
                  Naturalnie, że to jest celem. Innych powodów dla zachodniej rozróby na Ukrainie nie ma. Zresztą oderwanie Ukr. od Rosji jest doktryną USA, ale nie wszystkie doktryny da się zrealizować. Zwłaszcza jak się po drodze natrafi na Putina:-))
                  • igor_uk Re: Nie zmyslam. 10.06.14, 22:05
                    Ewa,oczywiscie,ze celem Stanow jest oderwanie Ukrainy od Rosji,w tym my nigdy nie roznili sie.ja tylko twierdze,ze Stany ,jak i EU ,nigdy nie planowali zrobic z Ukrainy pelnoprawnego czlonka NATO i EU . I w tym tylko roznimy sie.
          • nie-tak Re: Decyzja o przyjęciu do EU jest geopolityczna 09.06.14, 23:57
            eva15 napisała:

> Decyzja o przyjęciu do EU jest ostatnio tylko i wyłącznie geopolityczna
            ----------------------------------
            Zaden komisarz z Brukseli nie obiecal Ukrainie przystapienia do Unii, obiecano jej statuis "Partnerschaft" w tu jest duuuza roznica. Turcja tez miala taki status i w koncu powiedziala by EU przystapilo do Turcji. :-)))
            • eva15 Re: Decyzja o przyjęciu do EU jest geopolityczna 10.06.14, 00:09
              Tak, nawet ostatnie durnie w EU zauważają na swej skórze, że co za dużo, to i świnia nie chce. USA przesadziły, tyle zgody na samounicestwienie w imię przyjaźni z USA w E. Zachodniej jednak nie ma. Mimo całego ogłupienia.
              • elka-sulzer Re: Decyzja o przyjęciu do EU jest geopolityczna 10.06.14, 00:16
                Poczekam, zobaczymy Ewka na ile euro zio-komisary sa gotowe "ugiac" se woli ... knesetu (nad Potomakiem)

Te plemienne zagrywki jakos dziwnie wychodza na kozysc "wspolplemienom" .... gdzie by nie byli.
              • elka-sulzer Re: Decyzja o przyjęciu do EU jest geopolityczna 10.06.14, 00:18
                Poczekamy, zobaczymy, Ewka, na ile Euro zio-komisary sa gotowe "ugiac" sie woli ... knesetu (nad Potomakiem)

Te plemienne zagrywki jakos dziwnie wychodza na korzysc "wspolplemiencom" .... gdzie by nie byli.
                • eva15 Re: Decyzja o przyjęciu do EU jest geopolityczna 10.06.14, 00:53
                  Kilkanaście dni temu z okazji bombardowań Donbasu zauważyłam krótkie info w mediach, że Putin założył gorącą linię do Izraela. Tja, nie do Waszyngtonu.. Putin wie, z kim gadać bez pośredników:-)

• elka-sulzer Re: Decyzja o przyjęciu do EU jest geopolityczna 10.06.14, 01:23
                    eva15 napisała:

> Kilkanaście dni temu z okazji bombardowań Donbasu zauważyłam krótkie info w med
                    > iach, że Putin założył gorącą linię do Izraela. Tja, nie do Waszyngtonu.. Puti
                    > n wie, z kim gadać bez pośredników:-)
                    >

Oby go tylko nie "wykolegowali" ... jak usrancow .....
      • igor_uk humbak,ja zawsze bylem konsekwentny. 09.06.14, 23:27
        I zawsze twierdzilem,ze Ukraina do EU i NATO nie wejdzie,bo nikt tam na nia nie czeka.
        • humbak Re: humbak,ja zawsze bylem konsekwentny. 09.06.14, 23:29
          Nic nie pisałem o "nigdy". Natomiast Ty tworzysz atmosferę, jakby to było na stole.
          • humbak Re: humbak,ja zawsze bylem konsekwentny. 09.06.14, 23:29
            To, znaczy szybkie przystąpienie.
            • igor_uk To nie ja tworze ta atmosfere... 09.06.14, 23:35
              A tylko zachodniee polityki,ktore wystepowali na majdanie.
              • humbak Re: To nie ja tworze ta atmosfere... 09.06.14, 23:41
                Ehee... Jako Polak mogę Ci powiedzieć, że to czekanie (które jeszcze trwa w naszym przypadku) jest warte nagrody. Myślę że zarówno Poroszenko, jak i większość szeregowych słuchaczy zdaje sobie z tego sprawę.
      • tornson Re: Zachod przegral -Kijow wywiesil biala flage. 09.06.14, 23:54
        humbak napisał:

> Matulu... Igor, o czym Ty piszesz? Pozostaje poza strukturami. Jeśli Ty, albo k
        > tokolwiek na Ukrainie myślał że członkostwo w UE to jest kwestia paru lat dla t
        > ego kraju, to najwyraźniej spaliście ostatnie 30 lat.
        Niektórzy majdanowcy tak właśnie myśleli.
    • brat_ramzesa Nie podzielam twojego optymizmu 09.06.14, 23:40
      USA za duzo zainwestowalo by tak latwo odpuscic
      • eva15 Re: Nie podzielam twojego optymizmu 09.06.14, 23:55
        No właśnie, podobnie uważam. Pionadto ci, którzy piszą Obamie teksty do wygłoszenia, szybko się uczą i dostosowują do sytuacji.
        • nie-tak Re: Nie podzielam twojego optymizmu 10.06.14, 00:01
          eva15 napisała:

> No właśnie, podobnie uważam. Pionadto ci, którzy piszą Obamie teksty do wygłosz
          > enia, szybko się uczą i dostosowują do sytuacji.
          --------------------------
          Czy pisanie tekstow to wszystko? Przeciez widzimy jakie Obama wygaduje bajki, realizuje je? NIE. Wszyscy w Europie oprocz Polakow wiedza ze Obama to bajaz.
          Naobiecywac i zaczarowac tak jak zaczarowal polskojezyczne proipagandowki i wynjetych pismakow kazdy by potrafil.
          Dobranoc.
      • igor_uk Re: Nie podzielam twojego optymizmu 09.06.14, 23:58
        Wbrew pozorom nie tak wiele.
        Rosja o wiele wiecej 250 mld baksow przeciw 5 mld baksow.I do tego na Ukrainie nie mieszka tyle etnicznych Amerykanow.
        • eva15 Re: Nie podzielam twojego optymizmu 10.06.14, 00:14
          Rosja ma inny stosunek do pieniędzy niż cyniczny, pragmatyczny aglosaski Zachód. Jego 5 mld dol. bardziej boli niż Rosję 250 mld. :-) Zachód nie podaruje ani miliarda, nie wybaczy strat.
          • eva15 Re: Nie podzielam twojego optymizmu 10.06.14, 00:16
            Anglosaski Zachód w ogóle nie rozumuje wg kategorii pomocy bratu... To już prędzej Zydzi kumają, o co chodzi:-).
            • brat_ramzesa Re: Nie podzielam twojego optymizmu 10.06.14, 00:21
              Ten ich model zyciowy mam wrazenie, ze do wspolczesnego i przyszlego swiata nie przystaje
        • brat_ramzesa Re: Nie podzielam twojego optymizmu 10.06.14, 00:20
          Od poczatku mowilem ze Rosja wykorzysta to rozrobe rozkrecona przez USA dla siebie nawet mialem wrazenie ze Jarosz i jeszcze pare osob to podstawione szpiony ;)
    • igor_uk Z czym do ludzi? :-) 10.06.14, 00:20
      Poroszenko ,jako biedak naprzeciwko Putina.
      fotoforum.gazeta.pl/photo/0/qc/hi/pnou/pMAeLUJaHhDF4bAAzX.jpg
      p.s. marynarke da sie wyprasowac,ale co z sumieniem?
      • brat_ramzesa Mysle ze Putin jest wielkim empatą 10.06.14, 00:25
        Ludzie bez moralnosci i ludzkich uczuc umieraja zyjac, dzis nasuwa sie tylko jedno skojarzenie zachod=konsumpcjonizm, to slabosc
      • eva15 No ale zęby już wymienił:-) 10.06.14, 00:57
        Niemcy pisali, że jeszcze kilka (-naście?) lat temu Poroszenko miał w gębie złote zęby...(!)
        • marsaqua Re: No ale zęby już wymienił:-) 10.06.14, 11:45
          nu widac jego gęba , to skarbiec. ;)
        • igor_uk Zeby wymienil,ale przyzwyczajenia pozostali sie. 10.06.14, 22:02
          Zlota koronka (фикca) na lewej dwojce lub trojce miala swoje znaczenie u zydowskich bandytow z Odessy.Poroszenko(Wlacman),pochodzi z moldawskich Zydow,ktore ciasno wspolpracowali z odesskimi Zydami.Tatus obecnego tymczasowego Prezydenta Ukrainy byl skazany za prestepstwa gospodarcze.
          To taka informacja na temat zlotych zebow prosiaczka i czemu on musial ich pozbyc sie.
      • panibiedroniowa Re: Z czym do ludzi? :-) 10.06.14, 12:32
        Pomyliły ci się podpisy!Ten właściwy w chmurce przy ustach kryptogeja: "Ciekawe czy "ptaka" też ma takiego wielkiego???..."
    • mikronix Sytuacja wygląda zupełnie inaczej. 10.06.14, 00:56
      Separatyści nasłani z Rosji zostali okrążeni podwójnym pierścieniem wojsk ukraińskich. Granice zostały zdecydowanie lepiej uszczelnione a na obronę "Stalingradu" się nie zanosi. Ludność Donbasu ma tego burdelu już dość i nie może się doczekać kiedy nasłane bandziory wyniosą się z ich terenu albo zostaną odstrzeleni.
      • elka-sulzer Re: Tiaaa ... sytuacja wygląda zupełnie inaczej. 10.06.14, 01:26
        usranskie namiestniki beda teraz okrazac pierscieniem ..... cala ukraine, hehehe
    • marko125 Re: Zachod przegral -Kijow wywiesil biala flage. 10.06.14, 11:32
      "Szef MSZ Radosław Sikorski we wtorek przybył do Petersburga, gdzie spotka się szefami dyplomacji Niemiec i Rosji. Sikorski razem z Frankiem-Walterem Steinmeierem będą przekonywać Siergieja Ławrowa do podjęcia działań na rzecz deeskalacji konfliktu na Ukrainie."

• marsaqua ale prosiak nadal holokustuje ukrainskie dzieci 10.06.14, 11:44
      I zbrodniarka Nuland przywozi zatrute pileczki odesskim sierotom.

rt.com/news/164940-dont-kill-us-refugees-ukraine/
    • arkaf Nastepna wizja wieszcza igruszki 10.06.14, 12:05
      Po rewelacjach, ze Dombas juz w Rosji, poprzez rewelacje o powstawaniu nowejrosji z Odessa niemal stolica, ocierajac sie o geniusz Putina, ktory to od poczatku wg igruszki wiedzial co robi i robil to z sobie tylko znana madroscia ( a przepraszam, rowniez znana igruszce); oto wiec dowiadujemy sie jak to Putin wygral, bo Ukraina juz z zachodem nie jest i basta.
      Co tam ze poprzednie wieszczenia za grosz sie nie sprawdzily, zeby nie powiedziec ze realnosc je tylko wysmiala, teraz wizja niecheci trwania w bezsensownym konflikcie zbrojnym u siebie w domu, daje kurdupelkowi mozliwosc ogloszenia swiatu ze oto Ukraina n'a czele ze swoich prezydentem rezygnuje z aspiracji europejskich i ze juz juz wraca n'a lono matuszki Rosji.
      Ciekawe co nam kolezka napisal za 2, 3 tygodnie?

Mysle ze z czasem igruszka kurdupelek, oglosi nam ze tak n'a prawde Putin sam chce do Europy
    • mikronix Rozpatrujesz ten kryzys w kremlowskich kategoriach 10.06.14, 12:27
      Zwróć uwagę, że tylko na aneksji Krymu Rosja już dostała w d[oo]pę ponad 100 miliardów USD.
      Obywatele Rosji nic nie winni zaistniałej sytuacji zaczną głupotę Kremla odczuwać już jesienią tego roku. Roczny dochód na jednego mieszkańca ( per capita) spadnie w związku z inflacją rubla o ~ 1000 USD rocznie. W przyszłym roku będzie jeszcze gorzej. Reasumując nie masz się z czego cieszyć.
    • marko125 Rebelia wygasa 10.06.14, 12:44
      Widać już, że wielka rebelia zaczyna coraz bardzie wygasać. Pomijając spore straty, nie widac aby zbyt wielu ludzi rekrutowało się do pospolitego ruszenia. Nie ma broni itp. Nie wspominając już o rozlaniu na inne regiony ale to bajanie Igorka, znów pewnie na dobranoc jakąś bajeczkę napisze. W obw donieckim są w głębokiej defensywie.
      • marko125 Re: Rebelia wygasa 10.06.14, 13:48
        No porszę co to się dzieje.

wiadomosci.wp.pl/lbid,7785,title,Separatysta-zdradza-tu-trzymamy-porwanych,nazywo.html
        • marko125 Re: Rebelia wygasa 10.06.14, 13:51
          Chyba już wszyscy mają dość ostrzału Słowiańska. Zapewne Słowiańsk niedługo się podda. C
      • brat_ramzesa mareczek troleczek nie zaczaruje rzeczywistosci 10.06.14, 14:58
        naprawde zalosny jestes, ty jak te trzy malpki forum.gazeta.pl/forum/w,101385,122581526,122581526,_.html tyle ze u ciebie jest odwrotnie, uddajesz ze nie widzisz, nie slyszysz choc jezorem mielesz swoje wizje
    • brat_ramzesa Smialy atak partyzantow w Charkowie 10.06.14, 14:54
      na konwoj ukrainskiej armii,w powietrze poszlo troche ludzi i sprzetu szczegoly narazie nie sa znane
      Powstanie rozlewa sie na reszte Ukrainy
      • przechrztaimason Re: Smialy atak partyzantow w Charkowie 10.06.14, 19:48
        Odstaw dragi.
    • brat_ramzesa Powstancy maj teraz swoja chwile, pozniej..... 10.06.14, 15:04
      moze byc gorzej
      Poroszenko to klamca, w czassie gdy nawoluje do pokoju organizuje nowe szeregi nacystow, amerykanie zbroja ich w nowoczesny sprzet, przemysl wojenny ukrainy w Charkowie ,Doniecku pracuje na pelnych obrotach
      Mysle ze teraz czas odbic Dniepropietrowsk i Charkow
      • eva15 Re: Powstancy maj teraz swoja chwile, pozniej.... 10.06.14, 15:24
        Niestety, junta nie odpusci, Igor za wczesnie sie cieszy...
        • brat_ramzesa Re: Powstancy maj teraz swoja chwile, pozniej.... 10.06.14, 15:58
          W paru pozycjach nacysci okopali sie , sa na lotnisku w Lugansku okolo 2000 tys, kilka jednostek kolo Slowianska ostrzeliwuje miasto.Niestety kiedy Prosiak mowi o pokoju w tym czasie aktywnie przyzbraja nowe jednostki nacgwardii, przerwac jego plany mogloby zajecie Dniepropietrowksa i Charkowa, wystarczyloby
      • arkaf Skoro takis zorientowany napisz o Ponomariowie 10.06.14, 15:30
        Ponoc odwolany i aresztowany przez swoich
        • brat_ramzesa arkaf zacznij sprawdzac informacje sam 10.06.14, 16:25
          a co ja wrozka?wysil sie troche czlowieku jak chcesz przyblizyc sie do prawdy
          Generalnie to bzdura
      • marko125 Re: Powstancy maj teraz swoja chwile, pozniej.... 10.06.14, 15:37
        Czym odbić ? Powstańcy nawet nie kontrolują dobrze obw donieckiego.
        • brat_ramzesa Re: Powstancy maj teraz swoja chwile, pozniej.... 10.06.14, 16:04
          mareczek, to jest tzw konflikt asymetryczny, hunta moze sobie kontrolowac lotnisko czy baze wojskowa to jest malo istotne, z drugiej strony czas dziala na niekorzysc Hunty, gospodarka sie klania, rosnace niezadowolenie, Poorszence pozostaje praktycznie juz tylko nacgwardia i platni najemnicy, choc przyznam ze ich szeregi dosc szybko rosna
          • marko125 Deal Putin-Poroszenko zaczyna działać 10.06.14, 16:35
            Najpierw uszczelnienie granicy przez Putina, potem sekretarz Puszylina zastrzelony, teraz zdjęcie mera Słowiańska. Miasta zapewne się podda za kilka dni. No to LRD można odfajkować.
            • przechrztaimason Re: Deal Putin-Poroszenko zaczyna działać 10.06.14, 19:38
              W centrum Doniecka jakaś strzelanina i to spora. Puszylin twierdzi, ze Milicja likwiduje grupy dywersantów nasłane przez Kijów ale jak się te grupy tam dostały nie wspomina. najprawdopodobniej separatyści pożarli się między sobą. Wostoki od kilku dni grozili, że zrobią ze zdrajcami porządek. Poza tym Puszylin twierdzi też, że samozwańczego mera Słowiańska aresztowano na jego rozkaz. Raczej na rozkaz Chodakowskiego, który kontroluje obecnie Puszylina. Sam Chodakowski po laniu jakie Wostoki dostały w Marinowce i rozczarowaniu, ze Rosjanie z drugie strony granicy nie tylko nie pomogli, ale też aresztowali zbiegłych przed atakiem lotniczym na rosyjską stronę separatystów jest żądny krwi. czyjejkolwiek. Są doniesienia o ataku wojsk rządowych na Artiomowsk. Z uwagi na treść komunikatów (bohaterskie odpieranie przeważających sił faszystowskich, zacięta obrona pozycji, ogromne straty ludności cywilnej itepe) można domniemywać, że sytuacja separatystów jest tam niewesoła.
              • marko125 Ciekawe dlaczego Igorek o tym nie napisał 10.06.14, 19:50
                Że Rosjanie aresztowali separatystów z batalionu wostok. No nie ładnie a przecież mieli pomagać itp :) Już dawno twierdzę, że Putin ich zdradził. Chodzą słuch, że Marinówka to byla pułapka skoordynowana przez słuzny FR i Kijowa. Ale jaja.
                • przechrztaimason Re: Ciekawe dlaczego Igorek o tym nie napisał 10.06.14, 20:03
                  No wiesz, Rosjanie się tym nie chwalą, podobno zapudłowali około 80, ale to nie do końca pewne. Na pewno nie mniej niż 50. W każdym razie takie wieści po Doniecku krążą. W samym mieście niewesoło, ludzie się boją i mają dosyć. Podobno ustały też transporty z bronią i amunicja z Rosji. Pażywiom, uwidzim. Jednemu z moich przyjaciół udało się wczoraj wyjechać z miasta z rodziną i dotrzeć do krewnych w Dniepropietrowsku. W Dniprze spokój, Kołomojski trzyma wszystko w garści, po separatystach nie ma śladu. Kilka dni temu były jeszcze jakieś ulotki, teraz już nawet ulotek nie ma. Pozostali dwaj siedża w Doniecku i mają nadzieję, że niedługo koniec. W sklepach pustawo na półkach, kończą się wielu ludziom pieniądze, zakłady stoją. Prąd i woda na ogół jeszcze są, ale jak długo jeszcze. Rano Poroszenko ogłosił, ze utworzy korytarz dla chcących opuścić rejon walk. Większość jest przekonana, że to zapowiedź ofensywy na pełną skalę. Wielu tez chce wyjechać, ale boi się reakcji Wostoków, boi się też, że jak wyjadą, to szabrownicy wszystko i ukradną. Myślę, że ten drugi powód jest ważniejszy. trzeba przyznać, że Chodakowski nie toleruje bandyterki, ale nie kontroluje całego miasta. poza tym, jak zacznie się pełna naparzanka kto będzie pilnował porządku?
                  • marko125 Re: Ciekawe dlaczego Igorek o tym nie napisał 10.06.14, 20:05
                    Wostok już w sumie nie istnieje.
        • brat_ramzesa dodam 10.06.14, 16:07
          Ze hunta nie jest w stanie zapanowac nad dwoma obowdami i pakuje tam praktycznie caly swoj potncjal, ktory teraz musi odbudowac, wojna partyzancka w nowych regionach szybko wykonczy ich potencjal militarny, plyna sygnaly ze patyzntka roziwja sie w Charkowie,Dniepropietrowsku,Chersoniu, dzis w CHarkowie sie dzialo...
    • ubiquitousghost88 Jak zawsze, wszystko zależy od Ewy... 10.06.14, 17:23
      Co tam Rada Federacji.
      Putin armii nie użyje i już (choć RF mu armię oddała do dyspozycji tak wyraźnie, że wyraźniej już nie było można sobie wyobrazić).
      Dopóki Ewa się nie zdenerwuje i nie pośle Go k'czortu mat'eri.
      A my tu gadu-gadu, biała flaga na kiju, a smagliczkarkaf Igruszkę ośmiela się pisać przez małe "i".
      "ZA POPIZDITI!" - jak by powiedzieli Chorwat, Serb, Słoweńczyk, Macedończyk, Bośniak i Hercegowac, Dalmatyńczyk, o dumnym Czarnogorcu nie wspominając z szacunku dla poetów...
      • lech.junosza Re: Jak zawsze, wszystko zależy od Ewy... 10.06.14, 22:05
        Osałedec ci urezlali?
    • pijatyka Re: Zachod przegral - Kijow wywiesil biala flage. 07.07.14, 03:02
      Poroszenko, a zaraz za nim MO ,powiedzieli, ze do konca tygodnia zaprzestanom dzialania bojowe.

No, jak tak dalej pójdzie... ;->

Oczywiscie junta sprobuje zadac jak najwiecej szkod Noworosji, ale żadnych rezerwow, ktore Kijow moglby rzucic do decydujacego starcia, nie ma.

Kamień z serca ;-P

Trudno dzis powiedziec, czym to wszystko skonczy sie dla Ukraincow, ale to, ze najwazniejszy cel, ktory Putin postawil przed soba, zostal juz osiagniety - Ukraina pozostanie sie poza strukturami zachodnimi i to mozno z duza pewnoscia juz dzis stwierdzic.

Z pewnością dlatego podpisano tę umowę stowarzyszeniową z UE ;-D
    • eldoradus 1igor-uk po czterech tygodniach chciałeś jeszcze 07.07.14, 16:23
      coś dodać?
    • gobo2 Putin wygral -Kijow wywiesil biala flage. 07.07.14, 16:31
      1igor-uk napisał(a):
      > Trudno dzis powiedziec,czym to wszystko skonczy sie dla Ukraincow,ale to,ze na
      > jwazniejszy cel,ktory Putin postawil przed soba,zostal juz osiagniety - Ukraina
      > pozostanie sie poza strukturami zachodnimi i to mozno z duza pewnoscia juz dzi
      > s stwierdzic.
      >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka