1igor-uk 12.07.14, 10:33 Pamjetajcie swoloczy,wrogowie Rosji,ten dzien! Sabaton-Panzerkampf (Battle of Kursk) ????? ?? ??????? ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
humbak Re: 12 lipiec 1943 rok. 12.07.14, 10:39 Skup się Igor na solidnej pracy, a nie przeszłych wiktoriach. Styl prowadzenia walki przez Armię Czerwoną akurat nie powinien być dla Ciebie powodem do radości. Takie marnotrastwo ludzkiego życia podpada pod pyrrusowe zwycięstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: 12 lipiec 1943 rok. 12.07.14, 10:40 Przeklawiaturzyłem się. Nie radości, a dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk humbak. 12.07.14, 10:43 Radykalizujesz sie. To przypomina moi dyskusje z blu,ktory zachowywal sie w podobny sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: humbak. 12.07.14, 11:14 Tak uważasz? Nie Ty, powołujący się na bitwę pancerną z II WŚ na forum dyskusyjnym? Poza tym, napisz, czy uważasz że działania AC są dla Ciebie powodem do dumy? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Jak najbardziej. 12.07.14, 11:18 Jestem dumny z tego,co osiagneli moj dziadek i moj ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Jak najbardziej. 12.07.14, 11:30 Unikasz odpowiedzi na pytanie. To dobrze, w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Jak najbardziej. 12.07.14, 11:44 Nie zrozumiales,humbak.Dalem tobie wyczerpujaca odpoweidz.Dla mnie Armia Czerwona nie jest mitycznym potworem,jak dla ciebie.To moja armia,w ktorej wojewali moj dziadek i moj ojciec,zreszta i ja mialem mozliwosc w niej byc.Wiem jedno,jak chcesz zwyciezyc,to trzeba walczyc i byc gotowym zginac za swoja Ojczyzne,a nie spie...ac do inncyh krajow,tworzac tam rzady na uchodzstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Jak najbardziej. 12.07.14, 11:50 Widzisz... jest mały problem. Armia to nie wspólnota. To organizacja dość ściśle określonej hierarchii i dyscyplinie. Twoja duma z czynów przodków nie musi się przenosić na dumę z czynów całej AC, która w pewnych aspektach... jakby to powiedzieć... pozostawia wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Jak najbardziej. 12.07.14, 11:54 Napisalem to moja Armia i to byli moi dowodcy. Jestem dumny z tego,co ta Armia osiagnela,bo Armia,to przede wszystkim zolnierze. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Jak najbardziej. 12.07.14, 11:56 To wcale tak nie działa. Zresztą II WŚ to właśnie najlepszy na to dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Humbak,to co robisz w tej chwile, 12.07.14, 12:01 jest zwyklym sqrwisynstwem. Ty chcesz,po prostu,zasrac temat. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Humbak,to co robisz w tej chwile, 12.07.14, 12:06 Jaki temat Igor? Zacząłeś go od zwrócenia się do swołoczy. To nie jest żaden temat. To jest swego rodzaju groźba. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Humbak,to co robisz w tej chwile, 12.07.14, 12:13 To jest temat,poswiecony rocznice rozpoczecia najwiekszej bitwy pancernej wszechczasow.Ktora skonczyla sie zwyciestwem radzieckiego zolnierza.I ty,humbak,starasz sie pokazac,ze to zwyciestwo bylo goowno warte. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Humbak,to co robisz w tej chwile, 12.07.14, 12:18 Jeśli taka była twoja intencja, to uderzyłeś w zły ton otwierając wątek. Zresztą musiałeś być tego świadomy, ładując weń tyle negatywnych emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Humbak,to co robisz w tej chwile, 12.07.14, 12:20 Nie ucz mnie otwierac watki,humbak:-) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Humbak,to co robisz w tej chwile, 12.07.14, 12:24 Nawet bym nie śmiał o tym marzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
gloubiboulgomm Re: Jak najbardziej. 12.07.14, 23:14 Twoi ojco-dziadkowie woleli gwalcic Polki czy Niemki? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Sadzac po temu. 12.07.14, 23:34 Ze wsrod Polakow tak wiele glupkow,takich ,jak ty,chyba woleli gwalcic Niemki,bo inaczej ty bylby o wiele madrzejszy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gloubiboulgomm Re: Sadzac po temu. 12.07.14, 23:40 Urodzilem sie w 1952.Moja stara byla slonica?? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Sadzac po temu. 12.07.14, 23:45 Nu i widzisz,payatzyk,jestes jednak glupkiem.Przeczytaj jeszcze raz to,co napisalem i wtedy moze cos do ciebie dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
gloubiboulgomm Re: Sadzac po temu. 12.07.14, 23:50 Mozesz mi napisac dlaczego was 20-u skakalo na jedna babke? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Sadzac po temu. 12.07.14, 23:56 Ty nie zrozumiesz tego,payatzyk,co juz udowodniles. Idz,biedaczysko i zrob sobie dobrze,wyobrazajac to,jak ty w grupie 20 ruskow,gwalcisz Niemke.Bo widze,ze tacy bajki ciebie podniecaja. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: 12 lipiec 1943 rok. 12.07.14, 11:38 humbak napisał: > Styl prowadzenia walki przez Armię Czerwoną akurat nie powinien być dla Ciebie powodem >do radości. Takie marnotrastwo ludzkiego życia podpada pod pyrrusowe zwycięstwo. ten styl walki to pozostalosci I WS ...Amerykanie na malej wysepce Ivo Jima stracili ok 10 tys.zabitych(obecnie jedynie ok 7 tys..za 15 lat bedzie 5 tys),Anglicy pod Dieppe poswiecili bezmyslnie ponad 3 tys zolnierzy,glownie Kanadyjczykow itd Faktem jednak jest,ze Stalin z wyjatkowym uporem poswiecal miliony zolniezy( i nie tylko) bez zmruzenia oka. Kursk stal sie po Stalingradzie gwozdziem do trumny Hitlera, nic juz po tej bitwie nie moglo odmienic losu Niemcow..ops nazistow by zachowac obowiazujaca poprawnosc polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: 12 lipiec 1943 rok. 12.07.14, 11:41 Kursk gwoździem do trumny tak, ale na straconej pozycji byli już wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Melord. 12.07.14, 11:49 Po bardzo nieudanej obronie Kijowa,ktora doprawadzila do ogromnych strat,podejscie Stalina do metodow prowadzenia walk zmienilo sie .I to o czym piszesz,odeszlo w niechlubna przeszlosc. Walki na luku kurskim prowadzili sie juz calkowicie po innemu i juz nawet obrona Stalingrada byla inna. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Melord. 12.07.14, 11:53 Echem... wyścig Żukowa z Koniewem był sztandarowym przykładem dbania o życie własnych żołnierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Melord. 12.07.14, 11:55 Czytaj wiecej opracowan tych,dla ktorych wszystko,co jest zwiazano z ZSRR,dziala jak plachta na byka. Odpowiedz Link Zgłoś
melord byc moze 12.07.14, 12:04 taktyka prowadzenia walk sie zmienila,straty ludzkie w dalszym ciagu byly ogromne,czasami zupelnie niepotrzebne...mowic krotko Stalin zolnierzy nie oszczedzal,wazny byl jedynie cel. Amerykanie rowniez zmienii taktyke po poczatkowych ogromnych stratach zanim wprowadzili zolnierza, niszczyli wszystko za pomoca lotnictwa i artylerii...ta taktyke trzymaja az do dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: byc moze 12.07.14, 12:11 Straty byli duze,Melord,ale tylko dla tego,ze wrog byl silny. Taktyke aliantow ,czyli niszczenie infrastruktury,wraz z ludnoscia cywilna,ZSRR nie mogl zasosowac,poniewaz wrog byl na terytorium ZSRR Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: byc moze 12.07.14, 12:26 Rosja i tak byla mocno zniszczona od 41 r Jednak na terenie Polski zginelo ponad 600 tys,Niemiec kolejny milion lub wiecej. Stalin wyznaczal miejsce/cel i czas,koszty ludzkie go nie obchodziy..niestety. Posylano fale zolnierzy za fala,by "zyczenia" wodza spelnic Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: byc moze 12.07.14, 12:38 Ja znam to,o czym piszesz Melord. Ale to nie odpowiada temu,co bylo w rzeczywistosci. najbardziej dobitnie swiadczy o tym,co ja pisze, sredniodobowe straty w ludziach. otoz: 1941 rok (pamjetaj,ZSRR broni sie,a nie atakuje) - 16 300. 1942 rok (ZSRR jeszcze broni sie) - 8 900. 1943 rok (ZSRR przechodzi do ofensywy) - 6 400. 1944 rok ( ofensywa na calego) - 4 800. 1945 rok( Niemcy bronia sie na swoim terytorium,mocno ufortyfikowanym) - 6 200. Czy wiesz cos o podobnych danych Aliantow? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:wypadaloby napisac+ 12.07.14, 10:39 "pamietajcie wrogowie ZSRR" Tym bardziej,ze dowodca byl Polak! Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:wypadaloby napisac+ 12.07.14, 10:39 "pamietajcie wrogowie ZSRR" Tym bardziej,ze dowodca byl Polak! Odpowiedz Link Zgłoś
eldoradus Człowieku II WŚ to przeszłość, daleka przeszłość. 12.07.14, 12:08 Ci którzy faktycznie walczyli dawno już nie żyją, albo nieświadomie zanieczyszczają pampersy. Daj sobie spokój. Kogo to interesuje? Dla młodzieży 70 lat to tak jakby rozprawiać o bitwie pod Grunwaldem. Wy tam w Rosji poza rozpamiętywaniem II WŚ, medalami i orderami, defiladami, marnowaniem dochodu narodowego na zbrojenia oraz medytowaniem jak podbić inne narody, nie macie innych sensowniejszych tematów? Na tym polega wasze życie? Świat idzie inną drogą, a Wy stojąc w miejscu rozpamiętujecie tylko mroczną przeszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: 12 lipiec 1943 rok.Nie do wiary!+ 12.07.14, 14:28 igor_uk 12.07.14, 11:44 Nie zrozumiales,humbak.Dalem tobie wyczerpujaca odpoweidz.Dla mnie Armia Czerwona nie jest mitycznym potworem,jak dla ciebie.To moja armia,w ktorej wojewali moj dziadek i moj ojciec,zreszta i ja mialem mozliwosc w niej byc. Wiem jedno,jak chcesz zwyciezyc,to trzeba walczyc i byc gotowym zginac za swoja Ojczyzne,a nie spie...ac do inncyh krajow,tworzac tam rzady na uchodzstwie. Poucza innych. A sam wzial i spi...lil. I za co? Za pare groszy! igor_uk 12.07.14, 12:13 To jest temat,poswiecony rocznice rozpoczecia najwiekszej bitwy pancernej wszechczasow A owszem. Tylko,ze nie wszech czasow,a II swiatowej. A dowodca radzieckim byl Polak,niejaki Konstantin Konstantinowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
ekwiwokacja Tak... 12.07.14, 17:12 durne komentarze to tylko debila moga byc... Osobniku bywszy, nie obnos sie po forum z twoim uposledzeniem. Idz na forum "katastrofa w Smolensku" - tam znajdziez kumpli. A teraz turlaj dropsa i juz wiecej sie tu nie "produkuj"! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Tak... 12.07.14, 17:46 To stary zydek,ktory nie mial w zyciu szczescia zdibyc wyksztalcenie.Z ZSRR jego wywiozl ojczym do Polski,z Polski go wywalili w 1968 roku,na skutek tego on nie mial zadnych szansow na to,zeby zdobyc jako takie wyksztalcenie,dlatego jemu myli sie mechanika nieba z mechanika samochodowa. On cale zycie przebywal w niewiedze,ciezko pracujac fizycznie,co dla Zyda jest upokorzeniem. W pewnym momencie on odkryl,ze istnieje internet i wyszykiwarki internetowe i od tego momentu jemu zaczelo wydawac sie,ze on ma w rekach cala wiedze tego swiata.Oczywiscie nie wszystko gladko mu szlo.Pare lat temu,kiedy my z nim jeszcze w miare normalnie gadali,stracilem kupe czasu na to,zeby nauczyc go podstawom obslugi komputera.Ale udalo sie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: Tak... 12.07.14, 23:09 Dobry piesek, igorek da ci kostkę do ogryzienia Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: A ty 13.07.14, 07:55 Igorkowy famulusie, za abderytę to ty robisz. Każdy, nawet najbardziej idiotyczny wpis Igora chwalisz, w nadziei na nagrodę, w postaci resztek z pańskiego stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: 22 wrzesien 1939 rok. 12.07.14, 16:40 1igor-uk napisał(a): > Pamjetajcie swoloczy,wrogowie Rosji,ten dzien! Dla mnie Armia Czerwona nie jest mitycznym potworem,jak dla ciebie.To moja armia,w ktorej wojewali moj dziadek i moj ojciec,zreszta i ja mialem mozliwosc w niej byc.Wiem jedno,jak chcesz zwyciezyc,to trzeba walczyc i byc gotowym zginac za swoja Ojczyzne,a nie spie...ac do inncyh krajow,tworzac tam rzady na uchodzstwie. Pamietamy i nigdy nie zapomnimy, ten dzien tez, w sumie wszystkie dni po 17 wrzesnia Wam nie zapomnimy. Twoj dziadek i ojciec dumni niewatpliwie byli i ty te dume do dzisiaj nosisz i nam na forum na okretke serwujesz www.youtube.com/watch?v=S6gg1z5DovI Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: kazdy ma racje 12.07.14, 18:03 atak Hitlera na Rosje przyniosl mu kleske, poniewaz Rosja jest krajem poteznym i Rosja i ich komunistyczni liderzy byli zjednoczeni w walce ze wspolnym wrogiem To ze Sowiecka armia i rzad nie maja i nie bylo uwazani w Polsce i wielu innych krajach jako wyzwoliciele jest jasne, przyniesli nowa okupacje. Jest to smutna historia Komuny, ktorej ofiara byla sama Rosja. Tego nie mozna w jednym watku zmiescic. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: kazdy ma racje 12.07.14, 18:17 Pod sowiecka okupacja budowali sie fabryki,szkoly.Kazdy z mlodych Polakow,niezaleznie od tego,jaki status materialny mieli rodzic,mial szanse na wyksztalcenie,odpowiednie jego zdolnosciam.Dostepnosc do pomocy lekarskiej byla nie porownywalnie latwiejsza,niz na nieokupowanym zachodzie i w dzisiejszej wolnoj Polsce.W planach sowieckich okupantow nie bylo wykorzystywanie Polakow,jako niewolnikow na plantacjach . Oczywiscie,idealogia komunistyczna nie wszystkim podobala sie,i nie byla idealna,ale same hasla ,przede wszystkim rownosc spoleczna,przemawiali do wielu. Okupacja hitlerowska nie dawala zadnych szansow Polakom,okupacja radziecka pozwolila zrobic z rolniczej Polski,zamieszkalej na ogol przez niewyksztalconych ludzi,zrobic w miare nowoczesny i uprzemysłowiony kraj z bardzo dobrze wyksztalconym spoleczenstwem.U Polski nie bylo wyboru ,jaka okupacje wybrac.Mogla byc lub hitlerowska lub radziecka.Na okupacje anglosaska Polska nie mogla liczyc w tam tych czasach. Teraz Polska jest pod okupacja zydowska . Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Na szczęście czeka nas różowa przyszłość... 12.07.14, 19:04 www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=S6gg1z5DovI Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 To był chochlik komputerski, of course... 12.07.14, 19:08 www.youtube.com/watch?v=SvUUAXa2A4A Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Za takie chochliki jajca urywac trzeba :-) 12.07.14, 19:47 Uwazaj na przyszlosc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Za takie chochliki jajca urywac trzeba :-)+ 13.07.14, 00:20 ajgor to wie. Bo jajniki juz ma urwane. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:z wrazenia otworzylem szuflade+ 12.07.14, 20:03 --dyplom lezy tam ,gdzie nalezy z Pieczatka Rektora AGH. Potwierdzajaca,ze jestem szpecem mgr inz. od Mechaniki. Co oczywiscie nie moze sie rownac z poziomem trzymiesiecznych kursow gry na piszczalkach ukradzionych przez jego ojca w Rejchu. Ten zdziecinaíaly przestarzaly kacapek,bedac 23 letnim dyrektorem fabryki z zaloga prawie 1500 robotnikow,idac sladem rodziny pasozytniczej,rozkradal swoja Ojczyzne. A potem z wlasnej i niewymuszonej woli zdradzil Oczyzne,dajac dyla do Polski. Potem narzekal,ze ta ta Ojczyzna go nie polubila,w zwiazku z czym zajmuje sie gow,ianymi interesami w UK,zasmierdzajac im powietrze. Uwazal sie za Rosjanina. Teraz tego nie robi,poniewaz tamci mu wytlumaczyli,ze jest niczym innym,tylko wankoj biezrodnym. Odpowiedz Link Zgłoś
ekwiwokacja I co... 12.07.14, 20:27 ty bredzisz?! Gdybys w Polsce skonczyl szkole podstawowa to pisalbys zdecydowanie lepiej niz piszesz... uposledzony analfabeto. W mitomanii i glupocie to moze nawet jestes profesorem! Àle kogo to obchodzi, co tuman i analfabeta o sobie pisze w internecie... Nie jestes w tym jedyny - masz tu kumpla, ktory z toba "studiowal" - polskiego-francuza! Na tym samym roku byliscie i w tej samej grupie! Taki sam idiota jak ty i taki sam mitoman! A teraz turlaj dropsa i nie medz... Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Co za miły wieczór...Igruszka jajca urywa... 12.07.14, 21:12 ...a bywszy go dalej rozpieszcza... Tak to jest ze starymi pieszczochami... A Ty pozwól bywszemu wyhasać się na stare lata, bo młodość na studiach marnował... Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: niektorzy,tacy jak ja marnowali+ 12.07.14, 21:41 a inni tacy jak ja,takich jak pan,majstrowali. Nie wszystkim sie udawalo. Czasami,tacy jak pan na swiat sie zjawili. Nazywano to brakiem,czy wypadki przy pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: I co ekiwoku+ 12.07.14, 21:38 wlasnie,do szkoly podstawowej nie uczeszczalem. A jak pisze,tak i pisze,by balwany,panskiego typu,zrozumieli,ze ich mam gleboko w ...! Na tyle mnie ten jezyk wystarczy. Co do idiotow to rozumiem,ze nimi sa tacy jak pan,co ukonczyli szkoly podstawowe. Ciesz sie,ze proboje z toba rozmawiac po ludzku,a nie jak z psem. A teraz,won do budy,pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
kacza_aberracja Profesorze bywszy 12.07.14, 22:20 bywszy1 napisał: > wlasnie,do szkoly podstawowej nie uczeszczalem. Co sie bedziesz komus tlumaczyl. Szkola podstawowa i liceum to strata czasu. Ty poszedles na nogach na AGH i ja skonczyles, bo to ciebie interesowalo... i tyle. Wszystkie dyplomy ci rektor dal i teraz jestes gosc z tymi wszystkimi papierami w szufladzie! Tylko pozazdroscic! A moze on z zazdrosci pisze, bo ty taki uczony jestes? Gratuluje profesorze - daj sobie spokoj z tym forum i tymi nic nierozumiejacymi jego uczestnikami... i najlepiej bedzie, jak sie na nich obrazisz i przestaniesz sie wypowiadac. Niech cierpia - profesorze. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Profesorze bywszy(?)+ 12.07.14, 22:31 -profesorem nigdy nie bylem. Skonczylem na skromnym mgr inz. Wprawdzie "habilitowanym" A do szkol podstawowych rzeczywiscie nie uczeszczalem-tylko rok do liceum. A na rezszte wystarczyla sredniaja russkaja szkola. A pozatym AGH konczyly i Chinczycy,i Koreanczycy i Afrykanie(ze stypendium Lumumby). Jeden i drugi Kubanczyk sie nadarzyl. Nie nadarmo w Polsce istnialy kursy przygotowawcze jezykowe dla studentow zagranicznych. I rowniez w Polsce istnieli idioty-ekiwoki,co na podstawowce konczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Parchaty jak nie sklamie, 12.07.14, 22:40 to dnia nie przezyje. Dawniej on pisal,ze srednia szkole w ZSRR nie zdazyl skonczyc,bo jego wywiezli do Polski.A teraz okazuje sie,ze jednak skonczyl. A jak jeszcze dolozyc do tego to,ze on po AGH zajmowal sie mechanikom nieba,to obraz jest calkowicie jasny:-). p.s. Kiedys do tego payatza napisalem,ze po tym,jak skonczylem trzy kursa nauki dziennej w instytucie ,musialem przejsc na zaoczny,poniewaz urodzilo sie mnie pierwsze dziecko i trzeba bylo utrzymac rodzine.Ten baran ,niewiadomo czemu,zaczal mnie wytykac,ze ja tylko jakies kursy skonczyl.jak by ten payatz wiedzial cos o wyksztalceniu wyzszym,to na pewno wiedzialby,ze w ZSRR potocznie rok akademicki nazywal sie kursem. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Parchaty kacap jak nie sklamie,+ 12.07.14, 22:59 przykro mnie,ale pan wyraznie zatracil poczucie znajomosci jezyka polskiego a tym bardziej russkiego. Wiec powtorze specjalnie dla glupiego parchacza ajgora: "A do szkol podstawowych rzeczywiscie nie uczeszczalem-tylko rok do liceum. A na rezszte wystarczyla sredniaja russkaja szkola. " Nigdzie nie napisalem,ze ukonczylem russkuju szkolu - trzy miesiecy nie starczylo. Dlatego rok polskiego liceum. Co do mechaniki nieba,to u nas jeszcze nie takie sztuczki bywaly - profesor z wydzialu gorniczego Politechniki Gliwickiejb w 1986 roku zapowiedzial,ze obali teorii Zyda Einstejna. Obala jeszcze. A ja wlasnie,jak zrozniczkowalem rownanie mechaniki nieba,to mi wyszlo,ze pan,panie ajgor, jest parchaty idiota. A co do kursow panskich,ton stwierdzilismy,ze pan jest absolwentem kursu trzymiesiecznego grania na kradzionej w Niemczech,przez panskiego rodziciela. I co upowaznilo pana na zostanie,jak pan stwierdzil,na stanowisku inzynierskim-dyrektora olbrzymiego zakladu. I tak parchaci kacapy-szubrawcy,jak pan,rozwalili nasz umilowany ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
1igor-uk Parchaty. 12.07.14, 23:18 Nie tlumacz sie,bo im bardziej tlumaczysz sie,tym bardziej pograzasz sie w swoim klamstwie. Zreszta mnie to goowno obchodzi.Za chwile wymyje rece,jak to zawsze robie po wymianie z toba paru zdaniami i zapomne o tobie.Bo tematem watku nie jest swolocz jewrejskaja,ktora potrafi tylko pluc na Polakow i Rosjan,a wspaniale zwyciestwo radzieckiego zolnierza. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Parchaty kacapie+. 12.07.14, 23:32 zolnierzem radzieckim byl moj ojciec. Twoj w trofiejnoj komandie kradl niemieckie garmoszki. W tym sie zgdzamy. A tak kacapskaja swolocz podszywa sie pod radzieckiego zolnierza. Zamiast rak,umyj se gebe - bo cos tam jeszcze zostalo? Odpowiedz Link Zgłoś
ekwiwokacja Igor, 12.07.14, 23:34 daj juz sobie spokoj z tym uposledzonym osobnikiem. Nikomu juz nic nie tlumacz - chyba kazdy to widzi. W Gliwicach w tamtych czasach byla tylko Politechnika Slaska, a AGH byla w Krakowie. Poza tymani na politechnike, ani na AGH nikt analfabetow, cymbalow bez szkoly podstawowej a zatem i matury nie przyjmowal! W internecie na forum to co drugi ma tytuly... jakby to byl jakis argument, albo do czegos bylo potrzebne. Kompleksy to powoduja. Jakie to ma znaczenie w anonimowych forumowych dyskusjach? Tak czy siak widac wiedze u wypowiadajacych sie i debilizmem jest wmawianie swoich wyimaginowanych, czy nawet prawdziwych tytulow innym uczestnikom. Juz kacza_aberracja chcial mu grzecznie wyperswadowac, zeby wiecej nie pisal... i nic nie pomoglo! Zostawmy debila w spokoju i nie zwracajmy na niego uwagi. Najlepszegp :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:panie ekiwoku ze szkoly podstawowej+ 13.07.14, 00:19 panu,jako Polakowi nalezaloby sie troche poduczyc polskiemu. Mnie osobiscie to zwisa. Wystarczy radziecka siedmiolatka,radziecka srednia i rok liceum. Pozatym spiesze panu doniesc,ze immigranci z ZSRR z matura radziecka byli przyjmowani bez egzaminow wstepnych. Dotyczylo to rowniez innych studentow zagranicznych. Co do mnie to zwisa czy konczylem cos polskiego,czy nie - nic polskiego nikogo nie obchodzilo. Pozatym,pridurku,wyraznie napisalem: "Co do mechaniki nieba,to u nas jeszcze nie takie sztuczki bywaly - profesor z wydzialu gorniczego Politechniki Gliwickiejb w 1986 roku zapowiedzial,ze obali teorii Zyda Einstejna. Obala jeszcze. " Ucz sie ekiwoku czytac text polski. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: I co ekiwoku?+ 12.07.14, 22:45 spojrzalem raz jeszcze na moj dyplom. Wyglada jak nowy. Ponad czterdziesci lat w Szwecji pracowalem. Pies z kulawa noga nie chcial go ogladac - z Polski. Na poczatku w Instytucie Slawistyki,wykladowca Polak majacy uprawnienia tlumaczy,przetlumaczyl,ze jestem technikiem. Na pytanie dlaczego i jakim prawem,odpowiedzial: "chce sie pan rownac z e szwedzkim inzynierem?" Wiec poslalem go na ...! Wiec dyplomu nikt nie ogladal.Chcieli tylko referencji. Tak to bylo ze Szwecja i polskimi studiami. A poniewaz przez pewien okres w stoczni zasuwalem,zakwalifikowali w korpus inz. stoczniowcow. I tak pozostalo w spisie rocznikow korpusu inzynierow. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:ekiwoku,by pana odrazu wprowadzic do+ 13.07.14, 06:00 stanu calkowitego rozlozenia:jestem posiadaczem 1. dyplomu radzieckiego tokarza. 2.stopnia polskiego kaprala podchorazego artylerii-prawdobodobnie zdegradowanego 3.legitymacj ucznia mechaniki samochodowej-zydowski - mg inz.Zyd komus sie nie spodobal. Odpowiedz Link Zgłoś