Dodaj do ulubionych

12 lipiec 1943 rok.

• humbak Re: 12 lipiec 1943 rok. 12.07.14, 10:39
      Skup się Igor na solidnej pracy, a nie przeszłych wiktoriach. Styl prowadzenia walki przez Armię Czerwoną akurat nie powinien być dla Ciebie powodem do radości. Takie marnotrastwo ludzkiego życia podpada pod pyrrusowe zwycięstwo.
      • humbak Re: 12 lipiec 1943 rok. 12.07.14, 10:40
        Przeklawiaturzyłem się. Nie radości, a dumy.
      • igor_uk humbak. 12.07.14, 10:43
        Radykalizujesz sie.
        To przypomina moi dyskusje z blu,ktory zachowywal sie w podobny sposob.
        • humbak Re: humbak. 12.07.14, 11:14
          Tak uważasz? Nie Ty, powołujący się na bitwę pancerną z II WŚ na forum dyskusyjnym? Poza tym, napisz, czy uważasz że działania AC są dla Ciebie powodem do dumy?
          • igor_uk Jak najbardziej. 12.07.14, 11:18
            Jestem dumny z tego,co osiagneli moj dziadek i moj ojciec.
            • humbak Re: Jak najbardziej. 12.07.14, 11:30
              Unikasz odpowiedzi na pytanie. To dobrze, w tym przypadku.
              • igor_uk Re: Jak najbardziej. 12.07.14, 11:44
                Nie zrozumiales,humbak.Dalem tobie wyczerpujaca odpoweidz.Dla mnie Armia Czerwona nie jest mitycznym potworem,jak dla ciebie.To moja armia,w ktorej wojewali moj dziadek i moj ojciec,zreszta i ja mialem mozliwosc w niej byc.Wiem jedno,jak chcesz zwyciezyc,to trzeba walczyc i byc gotowym zginac za swoja Ojczyzne,a nie spie...ac do inncyh krajow,tworzac tam rzady na uchodzstwie.
                • humbak Re: Jak najbardziej. 12.07.14, 11:50
                  Widzisz... jest mały problem. Armia to nie wspólnota. To organizacja dość ściśle określonej hierarchii i dyscyplinie. Twoja duma z czynów przodków nie musi się przenosić na dumę z czynów całej AC, która w pewnych aspektach... jakby to powiedzieć... pozostawia wiele do życzenia.
                  • igor_uk Re: Jak najbardziej. 12.07.14, 11:54
                    Napisalem to moja Armia i to byli moi dowodcy. Jestem dumny z tego,co ta Armia osiagnela,bo Armia,to przede wszystkim zolnierze.
                    • humbak Re: Jak najbardziej. 12.07.14, 11:56
                      To wcale tak nie działa. Zresztą II WŚ to właśnie najlepszy na to dowód.
                      • igor_uk Humbak,to co robisz w tej chwile, 12.07.14, 12:01
                        jest zwyklym sqrwisynstwem. Ty chcesz,po prostu,zasrac temat.
                        • humbak Re: Humbak,to co robisz w tej chwile, 12.07.14, 12:06
                          Jaki temat Igor? Zacząłeś go od zwrócenia się do swołoczy. To nie jest żaden temat. To jest swego rodzaju groźba.
                          • igor_uk Re: Humbak,to co robisz w tej chwile, 12.07.14, 12:13
                            To jest temat,poswiecony rocznice rozpoczecia najwiekszej bitwy pancernej wszechczasow.Ktora skonczyla sie zwyciestwem radzieckiego zolnierza.I ty,humbak,starasz sie pokazac,ze to zwyciestwo bylo goowno warte.
                            • humbak Re: Humbak,to co robisz w tej chwile, 12.07.14, 12:18
                              Jeśli taka była twoja intencja, to uderzyłeś w zły ton otwierając wątek. Zresztą musiałeś być tego świadomy, ładując weń tyle negatywnych emocji.
                              • igor_uk Re: Humbak,to co robisz w tej chwile, 12.07.14, 12:20
                                Nie ucz mnie otwierac watki,humbak:-)
                                • humbak Re: Humbak,to co robisz w tej chwile, 12.07.14, 12:24
                                  Nawet bym nie śmiał o tym marzyć.
                • gloubiboulgomm Re: Jak najbardziej. 12.07.14, 23:14
                  Twoi ojco-dziadkowie woleli gwalcic Polki czy Niemki?
                  • igor_uk Sadzac po temu. 12.07.14, 23:34
                    Ze wsrod Polakow tak wiele glupkow,takich ,jak ty,chyba woleli gwalcic Niemki,bo inaczej ty bylby o wiele madrzejszy :-)
                    • gloubiboulgomm Re: Sadzac po temu. 12.07.14, 23:40
                      Urodzilem sie w 1952.Moja stara byla slonica??
                      • igor_uk Re: Sadzac po temu. 12.07.14, 23:45
                        Nu i widzisz,payatzyk,jestes jednak glupkiem.Przeczytaj jeszcze raz to,co napisalem i wtedy moze cos do ciebie dotrze.
                        • gloubiboulgomm Re: Sadzac po temu. 12.07.14, 23:50
                          Mozesz mi napisac dlaczego was 20-u skakalo na jedna babke?
                          • igor_uk Re: Sadzac po temu. 12.07.14, 23:56
                            Ty nie zrozumiesz tego,payatzyk,co juz udowodniles.
                            Idz,biedaczysko i zrob sobie dobrze,wyobrazajac to,jak ty w grupie 20 ruskow,gwalcisz Niemke.Bo widze,ze tacy bajki ciebie podniecaja.
      • melord Re: 12 lipiec 1943 rok. 12.07.14, 11:38
        humbak napisał:

> Styl prowadzenia walki przez Armię Czerwoną akurat nie powinien być dla Ciebie powodem >do radości. Takie marnotrastwo ludzkiego życia podpada pod pyrrusowe zwycięstwo.

ten styl walki to pozostalosci I WS ...Amerykanie na malej wysepce Ivo Jima stracili ok 10 tys.zabitych(obecnie jedynie ok 7 tys..za 15 lat bedzie 5 tys),Anglicy pod Dieppe poswiecili bezmyslnie ponad 3 tys zolnierzy,glownie Kanadyjczykow itd
        Faktem jednak jest,ze Stalin z wyjatkowym uporem poswiecal miliony zolniezy( i nie tylko) bez zmruzenia oka.
        Kursk stal sie po Stalingradzie gwozdziem do trumny Hitlera, nic juz po tej bitwie nie moglo odmienic losu Niemcow..ops nazistow by zachowac obowiazujaca poprawnosc polityczna.
        • humbak Re: 12 lipiec 1943 rok. 12.07.14, 11:41
          Kursk gwoździem do trumny tak, ale na straconej pozycji byli już wcześniej.
        • igor_uk Melord. 12.07.14, 11:49
          Po bardzo nieudanej obronie Kijowa,ktora doprawadzila do ogromnych strat,podejscie Stalina do metodow prowadzenia walk zmienilo sie .I to o czym piszesz,odeszlo w niechlubna przeszlosc. Walki na luku kurskim prowadzili sie juz calkowicie po innemu i juz nawet obrona Stalingrada byla inna.
          • humbak Re: Melord. 12.07.14, 11:53
            Echem... wyścig Żukowa z Koniewem był sztandarowym przykładem dbania o życie własnych żołnierzy.
            • igor_uk Re: Melord. 12.07.14, 11:55
              Czytaj wiecej opracowan tych,dla ktorych wszystko,co jest zwiazano z ZSRR,dziala jak plachta na byka.
              • melord byc moze 12.07.14, 12:04
                taktyka prowadzenia walk sie zmienila,straty ludzkie w dalszym ciagu byly ogromne,czasami zupelnie niepotrzebne...mowic krotko Stalin zolnierzy nie oszczedzal,wazny byl jedynie cel.

Amerykanie rowniez zmienii taktyke po poczatkowych ogromnych stratach
                zanim wprowadzili zolnierza, niszczyli wszystko za pomoca lotnictwa i artylerii...ta taktyke trzymaja az do dzisiaj
                • igor_uk Re: byc moze 12.07.14, 12:11
                  Straty byli duze,Melord,ale tylko dla tego,ze wrog byl silny. Taktyke aliantow ,czyli niszczenie infrastruktury,wraz z ludnoscia cywilna,ZSRR nie mogl zasosowac,poniewaz wrog byl na terytorium ZSRR
                  • melord Re: byc moze 12.07.14, 12:26
                    Rosja i tak byla mocno zniszczona od 41 r
                    Jednak na terenie Polski zginelo ponad 600 tys,Niemiec kolejny milion lub wiecej.
                    Stalin wyznaczal miejsce/cel i czas,koszty ludzkie go nie obchodziy..niestety.
                    Posylano fale zolnierzy za fala,by "zyczenia" wodza spelnic
                    • igor_uk Re: byc moze 12.07.14, 12:38
                      Ja znam to,o czym piszesz Melord. Ale to nie odpowiada temu,co bylo w rzeczywistosci.
                      najbardziej dobitnie swiadczy o tym,co ja pisze, sredniodobowe straty w ludziach.
                      otoz:
                      1941 rok (pamjetaj,ZSRR broni sie,a nie atakuje) - 16 300.
                      1942 rok (ZSRR jeszcze broni sie) - 8 900.
                      1943 rok (ZSRR przechodzi do ofensywy) - 6 400.
                      1944 rok ( ofensywa na calego) - 4 800.
                      1945 rok( Niemcy bronia sie na swoim terytorium,mocno ufortyfikowanym) - 6 200.
                      Czy wiesz cos o podobnych danych Aliantow?
    • bywszy1 Re:wypadaloby napisac+ 12.07.14, 10:39

"pamietajcie wrogowie ZSRR"
      Tym bardziej,ze dowodca byl Polak!
    • bywszy1 Re:wypadaloby napisac+ 12.07.14, 10:39
      "pamietajcie wrogowie ZSRR"
      Tym bardziej,ze dowodca byl Polak!
    • eldoradus Człowieku II WŚ to przeszłość, daleka przeszłość. 12.07.14, 12:08
      Ci którzy faktycznie walczyli dawno już nie żyją,
      albo nieświadomie zanieczyszczają pampersy.
      Daj sobie spokój. Kogo to interesuje? Dla młodzieży 70 lat to tak jakby rozprawiać o bitwie pod Grunwaldem. Wy tam w Rosji poza rozpamiętywaniem II WŚ, medalami i orderami, defiladami, marnowaniem dochodu narodowego na zbrojenia oraz medytowaniem jak podbić inne narody, nie macie innych sensowniejszych tematów? Na tym polega wasze życie? Świat idzie inną drogą, a Wy stojąc w miejscu rozpamiętujecie tylko mroczną przeszłość.
    • bywszy1 Re: 12 lipiec 1943 rok.Nie do wiary!+ 12.07.14, 14:28

igor_uk 12.07.14, 11:44
      Nie zrozumiales,humbak.Dalem tobie wyczerpujaca odpoweidz.Dla mnie Armia Czerwona nie jest mitycznym potworem,jak dla ciebie.To moja armia,w ktorej wojewali moj dziadek i moj ojciec,zreszta i ja mialem mozliwosc w niej byc.
      Wiem jedno,jak chcesz zwyciezyc,to trzeba walczyc i byc gotowym zginac za swoja Ojczyzne,a nie spie...ac do inncyh krajow,tworzac tam rzady na uchodzstwie.
      Poucza innych.
      A sam wzial i spi...lil.
      I za co?
      Za pare groszy!

igor_uk 12.07.14, 12:13
      To jest temat,poswiecony rocznice rozpoczecia
      najwiekszej bitwy pancernej wszechczasow
      A owszem.
      Tylko,ze nie wszech czasow,a II swiatowej.

A dowodca radzieckim byl Polak,niejaki Konstantin Konstantinowicz.
      • ekwiwokacja Tak... 12.07.14, 17:12
        durne komentarze to tylko debila moga byc... Osobniku bywszy, nie obnos sie po forum z twoim uposledzeniem.
        Idz na forum "katastrofa w Smolensku" - tam znajdziez kumpli.
        A teraz turlaj dropsa i juz wiecej sie tu nie "produkuj"!
        • igor_uk Re: Tak... 12.07.14, 17:46
          To stary zydek,ktory nie mial w zyciu szczescia zdibyc wyksztalcenie.Z ZSRR jego wywiozl ojczym do Polski,z Polski go wywalili w 1968 roku,na skutek tego on nie mial zadnych szansow na to,zeby zdobyc jako takie wyksztalcenie,dlatego jemu myli sie mechanika nieba z mechanika samochodowa. On cale zycie przebywal w niewiedze,ciezko pracujac fizycznie,co dla Zyda jest upokorzeniem. W pewnym momencie on odkryl,ze istnieje internet i wyszykiwarki internetowe i od tego momentu jemu zaczelo wydawac sie,ze on ma w rekach cala wiedze tego swiata.Oczywiscie nie wszystko gladko mu szlo.Pare lat temu,kiedy my z nim jeszcze w miare normalnie gadali,stracilem kupe czasu na to,zeby nauczyc go podstawom obslugi komputera.Ale udalo sie:-)
        • adamusb Re: Tak... 12.07.14, 23:09
          Dobry piesek, igorek da ci kostkę do ogryzienia
          • ekwiwokacja A ty 12.07.14, 23:43
            abderyto co tu robisz? Watek podbijasz?
            • adamusb Re: A ty 13.07.14, 07:55
              Igorkowy famulusie, za abderytę to ty robisz.
              Każdy, nawet najbardziej idiotyczny wpis Igora chwalisz, w nadziei na nagrodę, w postaci resztek z pańskiego stołu.
    • arkaf Re: 22 wrzesien 1939 rok. 12.07.14, 16:40
      1igor-uk napisał(a):

> Pamjetajcie swoloczy,wrogowie Rosji,ten dzien!
      Dla mnie Armia Czerwona nie jest mitycznym potworem,jak dla ciebie.To moja armia,w ktorej wojewali moj dziadek i moj ojciec,zreszta i ja mialem mozliwosc w niej byc.Wiem jedno,jak chcesz zwyciezyc,to trzeba walczyc i byc gotowym zginac za swoja Ojczyzne,a nie spie...ac do inncyh krajow,tworzac tam rzady na uchodzstwie.

Pamietamy i nigdy nie zapomnimy, ten dzien tez, w sumie wszystkie dni po 17 wrzesnia Wam nie zapomnimy.
      Twoj dziadek i ojciec dumni niewatpliwie byli i ty te dume do dzisiaj nosisz i nam na forum na okretke serwujesz

www.youtube.com/watch?v=S6gg1z5DovI
      • boavista4 Re: kazdy ma racje 12.07.14, 18:03
        atak Hitlera na Rosje przyniosl mu kleske, poniewaz Rosja jest krajem poteznym i Rosja i ich komunistyczni liderzy byli zjednoczeni w walce ze wspolnym wrogiem
        To ze Sowiecka armia i rzad nie maja i nie bylo uwazani w Polsce i wielu innych krajach jako wyzwoliciele jest jasne, przyniesli nowa okupacje. Jest to smutna historia Komuny, ktorej ofiara byla sama Rosja. Tego nie mozna w jednym watku zmiescic.
        • igor_uk Re: kazdy ma racje 12.07.14, 18:17
          Pod sowiecka okupacja budowali sie fabryki,szkoly.Kazdy z mlodych Polakow,niezaleznie od tego,jaki status materialny mieli rodzic,mial szanse na wyksztalcenie,odpowiednie jego zdolnosciam.Dostepnosc do pomocy lekarskiej byla nie porownywalnie latwiejsza,niz na nieokupowanym zachodzie i w dzisiejszej wolnoj Polsce.W planach sowieckich okupantow nie bylo wykorzystywanie Polakow,jako niewolnikow na plantacjach . Oczywiscie,idealogia komunistyczna nie wszystkim podobala sie,i nie byla idealna,ale same hasla ,przede wszystkim rownosc spoleczna,przemawiali do wielu.
          Okupacja hitlerowska nie dawala zadnych szansow Polakom,okupacja radziecka pozwolila zrobic z rolniczej Polski,zamieszkalej na ogol przez niewyksztalconych ludzi,zrobic w miare nowoczesny i uprzemysłowiony kraj z bardzo dobrze wyksztalconym spoleczenstwem.U Polski nie bylo wyboru ,jaka okupacje wybrac.Mogla byc lub hitlerowska lub radziecka.Na okupacje anglosaska Polska nie mogla liczyc w tam tych czasach.
          Teraz Polska jest pod okupacja zydowska .
          • ubiquitousghost88 Na szczęście czeka nas różowa przyszłość... 12.07.14, 19:04
            www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=S6gg1z5DovI
            • ubiquitousghost88 To był chochlik komputerski, of course... 12.07.14, 19:08
              www.youtube.com/watch?v=SvUUAXa2A4A
              • igor_uk Za takie chochliki jajca urywac trzeba :-) 12.07.14, 19:47
                Uwazaj na przyszlosc:-)
                • bywszy1 Re: Za takie chochliki jajca urywac trzeba :-)+ 13.07.14, 00:20

ajgor to wie.
                  Bo jajniki juz ma urwane.
    • bywszy1 Re:z wrazenia otworzylem szuflade+ 12.07.14, 20:03

--dyplom lezy tam ,gdzie nalezy z Pieczatka Rektora AGH.
      Potwierdzajaca,ze jestem szpecem mgr inz. od Mechaniki.
      Co oczywiscie nie moze sie rownac z poziomem trzymiesiecznych kursow gry na piszczalkach ukradzionych przez jego ojca w Rejchu.
      Ten zdziecinaíaly przestarzaly kacapek,bedac 23 letnim dyrektorem fabryki z zaloga prawie 1500 robotnikow,idac sladem rodziny pasozytniczej,rozkradal swoja Ojczyzne.
      A potem z wlasnej i niewymuszonej woli zdradzil Oczyzne,dajac dyla do Polski.
      Potem narzekal,ze ta ta Ojczyzna go nie polubila,w zwiazku z czym zajmuje sie gow,ianymi interesami w UK,zasmierdzajac im powietrze.
      Uwazal sie za Rosjanina.
      Teraz tego nie robi,poniewaz tamci mu wytlumaczyli,ze jest niczym innym,tylko
      wankoj biezrodnym.
      • ekwiwokacja I co... 12.07.14, 20:27
        ty bredzisz?! Gdybys w Polsce skonczyl szkole podstawowa to pisalbys zdecydowanie lepiej niz piszesz... uposledzony analfabeto. W mitomanii i glupocie to moze nawet jestes profesorem! Àle kogo to obchodzi, co tuman i analfabeta o sobie pisze w internecie...
        Nie jestes w tym jedyny - masz tu kumpla, ktory z toba "studiowal" - polskiego-francuza! Na tym samym roku byliscie i w tej samej grupie! Taki sam idiota jak ty i taki sam mitoman!
        A teraz turlaj dropsa i nie medz...
        • ubiquitousghost88 Co za miły wieczór...Igruszka jajca urywa... 12.07.14, 21:12
          ...a bywszy go dalej rozpieszcza...
          Tak to jest ze starymi pieszczochami...
          A Ty pozwól bywszemu wyhasać się na stare lata, bo młodość na studiach marnował...
          • bywszy1 Re: niektorzy,tacy jak ja marnowali+ 12.07.14, 21:41

a inni tacy jak ja,takich jak pan,majstrowali.
            Nie wszystkim sie udawalo.
            Czasami,tacy jak pan na swiat sie zjawili.
            Nazywano to brakiem,czy wypadki przy pracy.
        • bywszy1 Re: I co ekiwoku+ 12.07.14, 21:38

wlasnie,do szkoly podstawowej nie uczeszczalem.
          A jak pisze,tak i pisze,by balwany,panskiego typu,zrozumieli,ze ich mam gleboko w ...!
          Na tyle mnie ten jezyk wystarczy.
          Co do idiotow to rozumiem,ze nimi sa tacy jak pan,co ukonczyli szkoly podstawowe.
          Ciesz sie,ze proboje z toba rozmawiac po ludzku,a nie jak z psem.
          A teraz,won do budy,pajacu.
          • kacza_aberracja Profesorze bywszy 12.07.14, 22:20
            bywszy1 napisał:
            > wlasnie,do szkoly podstawowej nie uczeszczalem.

Co sie bedziesz komus tlumaczyl. Szkola podstawowa i liceum to strata czasu. Ty poszedles na nogach na AGH i ja skonczyles, bo to ciebie interesowalo... i tyle. Wszystkie dyplomy ci rektor dal i teraz jestes gosc z tymi wszystkimi papierami w szufladzie!
            Tylko pozazdroscic! A moze on z zazdrosci pisze, bo ty taki uczony jestes?
            Gratuluje profesorze - daj sobie spokoj z tym forum i tymi nic nierozumiejacymi jego uczestnikami... i najlepiej bedzie, jak sie na nich obrazisz i przestaniesz sie wypowiadac.
            Niech cierpia - profesorze.

• bywszy1 Re: Profesorze bywszy(?)+ 12.07.14, 22:31

-profesorem nigdy nie bylem.
              Skonczylem na skromnym mgr inz.
              Wprawdzie "habilitowanym"
              A do szkol podstawowych rzeczywiscie nie uczeszczalem-tylko rok do liceum.
              A na rezszte wystarczyla sredniaja russkaja szkola.
              A pozatym AGH konczyly i Chinczycy,i Koreanczycy i Afrykanie(ze stypendium Lumumby).
              Jeden i drugi Kubanczyk sie nadarzyl.
              Nie nadarmo w Polsce istnialy kursy przygotowawcze jezykowe dla studentow zagranicznych.
              I rowniez w Polsce istnieli idioty-ekiwoki,co na podstawowce konczyli.
              • igor_uk Parchaty jak nie sklamie, 12.07.14, 22:40
                to dnia nie przezyje.
                Dawniej on pisal,ze srednia szkole w ZSRR nie zdazyl skonczyc,bo jego wywiezli do Polski.A teraz okazuje sie,ze jednak skonczyl.
                A jak jeszcze dolozyc do tego to,ze on po AGH zajmowal sie mechanikom nieba,to obraz jest calkowicie jasny:-).

p.s. Kiedys do tego payatza napisalem,ze po tym,jak skonczylem trzy kursa nauki dziennej w instytucie ,musialem przejsc na zaoczny,poniewaz urodzilo sie mnie pierwsze dziecko i trzeba bylo utrzymac rodzine.Ten baran ,niewiadomo czemu,zaczal mnie wytykac,ze ja tylko jakies kursy skonczyl.jak by ten payatz wiedzial cos o wyksztalceniu wyzszym,to na pewno wiedzialby,ze w ZSRR potocznie rok akademicki nazywal sie kursem.
                • bywszy1 Re: Parchaty kacap jak nie sklamie,+ 12.07.14, 22:59

przykro mnie,ale pan wyraznie zatracil poczucie znajomosci jezyka polskiego a tym bardziej russkiego.
                  Wiec powtorze specjalnie dla glupiego parchacza ajgora:
                  "A do szkol podstawowych rzeczywiscie nie uczeszczalem-tylko rok do liceum.
                  A na rezszte wystarczyla sredniaja russkaja szkola. "
                  Nigdzie nie napisalem,ze ukonczylem russkuju szkolu - trzy miesiecy nie starczylo.
                  Dlatego rok polskiego liceum.
                  Co do mechaniki nieba,to u nas jeszcze nie takie sztuczki bywaly - profesor z wydzialu gorniczego Politechniki Gliwickiejb w 1986 roku zapowiedzial,ze obali teorii Zyda Einstejna.
                  Obala jeszcze.
                  A ja wlasnie,jak zrozniczkowalem rownanie mechaniki nieba,to mi wyszlo,ze pan,panie ajgor, jest parchaty idiota.
                  A co do kursow panskich,ton stwierdzilismy,ze pan jest absolwentem kursu trzymiesiecznego grania na kradzionej w Niemczech,przez panskiego rodziciela.
                  I co upowaznilo pana na zostanie,jak pan stwierdzil,na stanowisku inzynierskim-dyrektora olbrzymiego zakladu.
                  I tak parchaci kacapy-szubrawcy,jak pan,rozwalili nasz umilowany ZSRR.
                  • 1igor-uk Parchaty. 12.07.14, 23:18
                    Nie tlumacz sie,bo im bardziej tlumaczysz sie,tym bardziej pograzasz sie w swoim klamstwie.
                    Zreszta mnie to goowno obchodzi.Za chwile wymyje rece,jak to zawsze robie po wymianie z toba paru zdaniami i zapomne o tobie.Bo tematem watku nie jest swolocz jewrejskaja,ktora potrafi tylko pluc na Polakow i Rosjan,a wspaniale zwyciestwo radzieckiego zolnierza.
                    • bywszy1 Re: Parchaty kacapie+. 12.07.14, 23:32

zolnierzem radzieckim byl moj ojciec.
                      Twoj w trofiejnoj komandie kradl niemieckie garmoszki.
                      W tym sie zgdzamy.
                      A tak kacapskaja swolocz podszywa sie pod radzieckiego zolnierza.
                      Zamiast rak,umyj se gebe - bo cos tam jeszcze zostalo?
                • ekwiwokacja Igor, 12.07.14, 23:34
                  daj juz sobie spokoj z tym uposledzonym osobnikiem. Nikomu juz nic nie tlumacz - chyba kazdy to widzi. W Gliwicach w tamtych czasach byla tylko Politechnika Slaska, a AGH byla w Krakowie. Poza tymani na politechnike, ani na AGH nikt analfabetow, cymbalow bez szkoly podstawowej a zatem i matury nie przyjmowal!
                  W internecie na forum to co drugi ma tytuly... jakby to byl jakis argument, albo do czegos bylo potrzebne. Kompleksy to powoduja. Jakie to ma znaczenie w anonimowych forumowych dyskusjach? Tak czy siak widac wiedze u wypowiadajacych sie i debilizmem jest wmawianie swoich wyimaginowanych, czy nawet prawdziwych tytulow innym uczestnikom.
                  Juz kacza_aberracja chcial mu grzecznie wyperswadowac, zeby wiecej nie pisal... i nic nie pomoglo!
                  Zostawmy debila w spokoju i nie zwracajmy na niego uwagi.
                  Najlepszegp :-))))
                  • igor_uk Re: Igor, 12.07.14, 23:35
                    Jestem 100% za.
                  • bywszy1 Re:panie ekiwoku ze szkoly podstawowej+ 13.07.14, 00:19

panu,jako Polakowi nalezaloby sie troche poduczyc polskiemu.
                    Mnie osobiscie to zwisa.
                    Wystarczy radziecka siedmiolatka,radziecka srednia i rok liceum.
                    Pozatym spiesze panu doniesc,ze immigranci z ZSRR z matura radziecka byli przyjmowani bez egzaminow wstepnych.
                    Dotyczylo to rowniez innych studentow zagranicznych.
                    Co do mnie to zwisa czy konczylem cos polskiego,czy nie - nic polskiego nikogo nie obchodzilo.

Pozatym,pridurku,wyraznie napisalem:
                    "Co do mechaniki nieba,to u nas jeszcze nie takie sztuczki bywaly - profesor z wydzialu gorniczego Politechniki Gliwickiejb w 1986 roku zapowiedzial,ze obali teorii Zyda Einstejna.
                    Obala jeszcze. "

Ucz sie ekiwoku czytac text polski.
        • bywszy1 Re: I co ekiwoku?+ 12.07.14, 22:45

spojrzalem raz jeszcze na moj dyplom.
          Wyglada jak nowy.
          Ponad czterdziesci lat w Szwecji pracowalem.
          Pies z kulawa noga nie chcial go ogladac - z Polski.
          Na poczatku w Instytucie Slawistyki,wykladowca Polak majacy uprawnienia tlumaczy,przetlumaczyl,ze jestem technikiem.
          Na pytanie dlaczego i jakim prawem,odpowiedzial:
          "chce sie pan rownac z e szwedzkim inzynierem?"
          Wiec poslalem go na ...!
          Wiec dyplomu nikt nie ogladal.Chcieli tylko referencji.
          Tak to bylo ze Szwecja i polskimi studiami.
          A poniewaz przez pewien okres w stoczni zasuwalem,zakwalifikowali w korpus inz. stoczniowcow.
          I tak pozostalo w spisie rocznikow korpusu inzynierow.
          • bywszy1 Re:ekiwoku,by pana odrazu wprowadzic do+ 13.07.14, 06:00

stanu calkowitego rozlozenia:jestem posiadaczem
            1. dyplomu radzieckiego tokarza.
            2.stopnia polskiego kaprala podchorazego artylerii-prawdobodobnie zdegradowanego
            3.legitymacj ucznia mechaniki samochodowej-zydowski - mg inz.Zyd komus sie nie spodobal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka