Dodaj do ulubionych

Ewakuacja,jest takie slowo.

24.07.14, 08:38
Zapomniane na Ukrainie i nie uzywane.Dlatego ukrainska prasa nic nie pisze o tym,ze charkowska fabryka im.Malyszowa (to ta co produkuje najwiecej czolgow na Ukrainie i ta co byla najwieksza fabryka tego typu w ZSRR),zaczela na rozkaz junty przenosic sie na zachod Ukrainy.To samo robia inne fabryki,ktore produkuja lub obsluguja sprzet wojskowy:
fabryka Kotlowa 191 (remont czolgow),Chartron,Komunar i inne.
To tylko informacja,co za nia kryje sie nie wiem.Moze junta szykuje sie do ataku na Rosje i przenosi fabryki,produkujace bron,dalej od linii frontu,ktora wkrotce moze powstac?Moze junta wie cos,czego nie wiedza nasi forumowi bystrzaki-rusofoby,ale co wie Fashington,ktory postanowil podzilec Ukraine na Wschod (min. 8 obwodow) pod protektoratem Rosji i reszte Ukrainy pod wlasnym protektoratem?A moze junta po prostu szykuje sie do ucieczki,wiedzac o tym,ze nie ma sil utrzymac wschod Ukrainy i dlatego stara sie okrasc ten region?

Ale co naprawde za tym kryje sie,dowiemy sie wkrotce.

p.s. Informacja o ewakuacji fabryk jest w 100% pewna i pochodzi od naocznych swiadkow tego,co dzieje sie w Charkowie.

Obserwuj wątek
    • wtopek Re: Ewakuacja,jest takie slowo. 24.07.14, 08:42
      junta to rząd wojskowych

ilu ich jest w rzędzie ukraińskim?
      • igor_uk Junta,jest takie slowo. 24.07.14, 08:57
        Ono nie koniecznie musi oznaczac rzad wojskowych.
        Wystarcze,ze do wladzy dorwa sie,droga zbrojnego przewrotu, jakies bardzo skrajni sily,zeby to uprawnialo nazywac ich junta.
        O tym w wikipedii nie przeczytasz,payatzyk.
    • igor_uk To nie sa rosyjskie mysliwce. 24.07.14, 08:54
      To mysliwce,ktore Ukraina dostala w spadku po ZSRR.Czy Rosja ma sila odebrac ich u Ukrainy?
      Co do ropy.
      Nic nie wiesz o tym,co dzieje sie na Ukrainie,gdzie zydek KALomojski wypompowal techologiczna rope z rurociagow,a tego bylo ponad 1 mln ton i z niej wyprodukowal paliiwa plynne,ktore sprzedal ukr.armii po zawyzonej cenie.W tej chwile rosyjskiej ropy na Ukrainie nie ma.A rurociagi stoja puste,oprocz tranzytowych.To koniec tej ruinie,ktora do niedawno nazywala sie Ukraina.

p.s. Nie musisz dawac mnie spokoj, ty bardzo mnie bawiles przez ostatnie dni,ktory ja spedzilem w delegacji,potwornie nudzac sie.
    • arkaf pytanko 24.07.14, 09:09
      Île czasu potrzeba wg ciebie na taka ewakuacje ?
      • igor_uk Juz odpowiadam,arkafowicz. 24.07.14, 09:26
        Ewakuacja zaczela sie kilka dni temu.Na poczatek zaczeli wywozic dokumentacje ,teraz przeszli do wywozu sprzetu,ktory nadaje sie do dalszego wykorzystania.
        Poniewaz fabryki na Ukrainie od 23 lat tylko niszczyli sie,wiele do ewakuacji nie pozostalo sie.Fabryka im Malyszewa,ktora w w swoi najlepsze lata produkowala rocznie czolgi w liczbie do 800 sztuk,czyli wiecej,niz za wszystkie 23 lata niepodleglosci,stala tylko cienia tam tego giganta.Jak sam rozumiez,arkafowicz,wiele tam juz nie zostalo sie i wiekszosc hal produkcyjnych sa puste.To samo dotyczy inne fabryki.
        Z powyzszego mozno wyciagnac wniosek,ze na ewakuacje tego,co nadaje sie do uzytku,czasu zbyt wiele nie bedzie potrzebno,gora 3-4 tygodnia.
    • igor_uk Re: Rosyjska technologia od A do Z 24.07.14, 09:14
      Te samoloty fizycznie znajdowali sie na terenie Ukrainy przed rozpadem ZSRR.Oni maja powyzej 25 lat.Dlatego wkrotce Ukraina nie bedzie miec zadnego samolotu.Poniewaz fabryki,produkujace te samoloty,znajduja sie na terenie Rosji.I nie o nich mowa w tym watku.
      Czolg troche rozni sie od samolotu.Na Ukrainie byl silno rozwiniety przemysl,produkujacy czolgi.W tym fabrykia w Charkowie i Kremenczugie.
      Putin nie moze zapobiec tej ewakuacji,poniewaz musialby wyslac wojska,ale teggo nie powinien robic w zaden sposob.

p.s. Czemu tak chcesz,zeby Slowianie zabijali Slowian?
    • mariner4 I mają racje! 24.07.14, 09:21
      Postąpili by bardzo nieroztropnie trzymając te zakłady blisko strefy działań wojennych.
      Tak, tak, rusofilu.
      M.
      • igor_uk Nie jestem rusofilem. 24.07.14, 09:27
        Ja jestem Rosjaninem.
        • adamusb Re: Nie jestem rusofilem. 24.07.14, 09:46
          Ty jesteś kacapski propagandzisty, a nie Rosjanin.
        • mariner4 To jesteś wróg, 24.07.14, 19:52
          z narouy bandytów i niewolników.
          M.
          • brat_ramzesa a ty do reszty idiota 25.07.14, 20:07

• pimpus18 Re: I mają racje! 24.07.14, 09:40
        Samolot pasażerski przecież sami tam posłali.

A nie mogli go zestrzelić koło Lviva?
        • igor_uk Pimpus. 24.07.14, 09:57
          Oczywiscie,ze mogli,ale kogo wtedy obwiniliby ? Polske?
          • pimpus18 Igor, 24.07.14, 10:07
            Putina by przecież obwinili.

Przecież ci powstańcy mogli ukraść banderowcom S-300!

A Putin ich popiera!
            • pimpus18 Re: Igor, 24.07.14, 10:12
              Mogli też te S-300 dostać z Rosji.

Nagrania i zdjęcia jak jedzie na drodze w jedną i drugą stronę oraz przechwycone rozmowy komendantów polowych możnaby było pooglądać i posłuchać na youtube.

Obamba i te jego chihuahuały mogły to potwierdzić.
            • igor_uk Re: Igor, 24.07.14, 10:14
              To w takim razie musieli by uznacc fakt,ze Zachod Ukrainy rowniez powstal przeciwko juncie.
              • pimpus18 Re: Igor, 24.07.14, 10:22
                Ten samolot miał upaść w Rosji.

Wtedy Ruscy sami by tą katastrofę musieli badać - i nikt by im nie uwierzył.
                • igor_uk Re: Igor, 24.07.14, 10:29
                  Ja bardziej sklaniam sie ku temu,ze ten samoot mial spasc na teren,kontrolowany przez banderowcow.Wtedy oni mieliby sporo mozliwosci z podrzuceniem "dowodow" winy Rosji. Ale o tym juz pisalem wczesniej .
                  • pimpus18 Re: Igor, 24.07.14, 10:41
                    No wiesz, jak coś leci ponad 900 kph to trudno tak wycelować.

A ja nie wierzę, żeby ten samolot zginął od buka - to była mała rakieta powietrze-powietrze ze szturmowika.

Zobaczysz.

Może.
                    • igor_uk Re: Igor, 24.07.14, 10:54
                      Przeciez od pierwszych godzin,po zestrzeleniu samolotu,pisze o tym,ze to robota lotnictwa junty.
                      • pimpus18 Re: Igor, 24.07.14, 11:00
                        No to sorry coś mi umknęło od Ciebie, ale z innych źródeł też to do mnie dotarło.
    • igor_uk Re: Rosyjska technologia od A do Z 24.07.14, 09:46
      Caly czas nawolywujesz do tego,zeby Putin wprowadzil wojska,tym wyrazasz swoja chec ,zeby Slowianie wzajemnie zabijali sie.
      To tylko Stanom zalezy na tym,zeby Rosja wprowadzila wojska.
    • igor_uk Re: Rosyjska technologia od A do Z 24.07.14, 10:17
      Zaczales grzecznie,ale nie zostawiles swoich prob nasrac na Putina i Rosje.
      Przeciez ty nic nie wiesz o tym,co dzieje sie na Ukrainie,jakie tam nastroje,jakie oczekiwania ludzi.Czemu chcesz ,zeby Rosja zrobila to,co lezy w planach USA?
    • igor_uk Vigil,wiem ,ze rosyjski znasz. 24.07.14, 10:35
      Chociaz dawnie ukrywales ten fakt.
      Przeczytaj ten wywiad rosyjskiego ochotnika z Uralu:
      "Гoрдocти зa yбийcтвo cлaвян я не иcпытывaю"
      Jak uwaznie przeczytasz,to wtedy moze cos zrozumiesz z tego,co dzieje sie na Ukrainie.
    • warton Ukraina ma prawo robić ze swoimi fabykami 24.07.14, 10:44
      co je się podoba i gó... do tego Rosji i tobie.
      PS.
      Jeśli ktoś pisze/mówi, że podaje informację na 100% pewną,
      to z psychologicznego punktu widzenia na 100% informacja taka powinna być poddana gruntownej weryfikacji, ponieważ na 99% jest fałszywa.
      • pimpus18 Re: Ukraina ma prawo robić ze swoimi fabykami 24.07.14, 10:49
        Bombardować, zabijać, zestrzeliwać też?

Jakich zbrodni robić tam banderowcom w banderlandzie właściwie nie wolno?
    • igor_uk Re: Vigil,wiem ,ze rosyjski znasz. 24.07.14, 10:53
      Nic nie zrozumiales,lub nie przeczytales.
      Dalej mozesz dyskutowac o Rosji z forumowymi zydkami.Z nimi szybko znajdziesz wspolny jezyk.
      p.s. Tak,leje sie i w tym tragedia tego konfliktu.I Putin musi zrobic wszstko,zeby krwi lalo sie,jak najmniej.Ale to musi zrobic zgodnie z wlasnymi planami,a nie planami USA.
    • marko125 Re: Ewakuacja,jest takie slowo. 24.07.14, 10:59
      Striełkow podał,że ostatnio zginęło ok 50 separatystòw biorąc pod uwagę mizerną liczebność separatystòw to spora strata. A ten tu pisze o ewakuacji Junty. Odlatujesz Igor. Separatysci są skazani na klęskę. Przekonasz sie o tym niebawem
      • pimpus18 Re: Ewakuacja,jest takie slowo. 24.07.14, 11:02
        www.youtube.com/watch?v=28d_yylwXwI
      • igor_uk Mareczek,czemu znow klamiesz? 24.07.14, 11:05
        Czy mozesz wkleic link z ta wypowiedzia Strielkowa?
        • marko125 Re: Mareczek,czemu znow klamiesz? 24.07.14, 11:07
          Wkleje jak będę przy kompie. Igor przegraliście na UA. Wymyślanie kolejnych bajek tego nie zmieni.
          • marko125 Przegraliście 24.07.14, 12:57
            Czy się pomyliłem z tymi 50 separatystami czy nie. To już nie ma znaczenia 50 jest zaibtych/ rannych a Ci ranni też już odpadną z walk.
            Faktem jest natomiast, że Junta przejęła już znaczne obszary DRL i ŁRL wbrew tym bredniom, które tutaj codziennie produkujesz. Poczynając o tajemniczych odziałach, po ewakuację, i tkesty typu Noworsja jest dla Junty stracona, czy też to koniec wpływów USA na Ukrainie. Kogo Ty chcesz oszukać ? Samego siebie. Przecież te brednie to juz wywołują tylko uśmiech politowania. Uwierzyłbym w to gdyby powstanie się roszerzała kontrolowało cały donbass itp a nie zwijało się w trybie ekspresowym. Zaklinanie faktów Ci nic nie da.
            Niebawem to się skończy a FR bedzie mieć coś w rodzaju Gruzji za Saakaszwilego z tym, że ponad 40 mln. Gratulacje.
            • 1igor-uk Nie ciesz,sie,pajtzyk banderowski. 24.07.14, 15:38
              Nie ma takiej opcji,zeby Rosjanie przegrali . I wiem na 100%,ze wkrotce przestaniesz uzywac tego nicka.
              • marko125 hahah 24.07.14, 17:05
                Nie ma takiej opcji,zeby Rosjanie przegrali . I wiem na 100%,ze wkrotce przesta
                > niesz uzywac tego nicka.

No czekam z niecierpliwością. Co tym razem bedzie ? UFO wyląduje w Doniecku i będzie wspierać separatystów? Czy co ? Może jednak czołgi z Osetii pld przyjadą? Normalnie ubaw po pachy.
                Gubariew skomple, że brak broni. Wielu ochotników nie ma nawet co chwycić do ręki... Coś kiepsko ich Putinek uzbroił.
                Przegraliście nawet Donbas i to na własne życzenie. Gratulacje
                • 1igor-uk Nie,payatzyk. 24.07.14, 19:53
                  Rosjanie rozdepcza banderowska swplocz.

p.s. widze,ze lubiles w dziecinstwie palic koty na ogniu i wyrywac lapki muchom.
                  • marko125 Re: Nie,payatzyk. 24.07.14, 19:58
                    No to zobaczymy. Nie nazywaj mnie banderowcem tylko dlatego, że wyśmiewam Twoje brednie i krytykuje Putina. Ja rozumiem, że widzisz świat w czarno- bialych barwach ale to tak nie wygląda. Te teksty o paleniu kotach itp to sobie naprawdę daruj. Nie zmienia to faktu, że opowiadasz bajki. Jak na razie separatyści są skazani na przegraną. I wątpie aby to się zmieniło. No chyba, że FR rozpocznie spory transfer broni ale na to się nie zanosi.
                    • 1igor-uk jestes banderowcem. 24.07.14, 20:15
                      I ty nie mnie wysmiewasz,paskuda,a tylko walczacych ludzi.
                      Zreszta,padal,jestes tylko smieciem forumowym,siedzacy po 12 godzin przy kompie,piszac pod wielu nickami.I jak by nie to,ze dzieki twoim brednia nie odbijal sie moj watek,to nie zwracalbym uwage na twoi posty.
                      • 1igor-uk I jeszcze,mareczek. 24.07.14, 20:17
                        jako banderowca,jezyk ukrainski na pewno znasz.
                        Poczytaj sobie to:
                        cs14108.vk.me/c540103/v540103919/13bca/cB-NE7Be2HA.jpg
    • igor_uk Dp jakiego muru? 24.07.14, 11:26
      Ty zyjesz w swoim swiecie,w ktorym jestes madrym i bystrym.
      O tym,ze leje sie tam slowianska krew,pisze od samego poczatku i nie trzeba mnie przypierac do muru,a wystarcze czytac to co pisze.
      To zadne chazarowie wyslali,a tylko ci,kto rzadzi krajem,ktorego dumnym obywatelem jestes.
      Czemu ty plujesz caly czas na Rosje i Putina,ale nigdy nie wspominas o tym,ze to z twoich podatkow finansowala sie ta tragedia narodow slowianskich.Ze to USA robia wszystko,ze Rosjanie i Ukraincy bili sie miedzy soba.Jakiego kuja ty caly czas piszez o jakichs chazarach,kiedy twoj prezydent jest zwyklym czarnuchem,do tego wygladajacym na pedalka?
    • eva15 Igooor !!! 24.07.14, 12:41
      o co tu chodzi, jak to ceniasz?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16372060,Udar_i_Swoboda_opuscily_koalicje_rzadzaca__Ukraine.html#BoxWiadTxt
      • 1igor-uk Re: Igooor !!! 24.07.14, 15:40
        Oni chca nowych wyborow parlamentarnych,ktore,ich zdaniem,dadza im wladze.
        Sadze,ze to bunt sil proeuropejskich przeciwko sila proamerykanskim.De facto to echo konfliktu EU-USA.
      • przechrztaimason Wstyd !!! 24.07.14, 15:48
        Zagrywka prosta jak konstrukcja cepa. Skrócić kadencję Rady Najwyższej można albo podejmując uchwałę 2/3 głosów (na co nie ma szans), albo podając rząd do dymisji i przez 30 nie móc wyłonić nowego. Wtedy prezydent na mocy konstytucji rozwiązuje parlament i ogłasza nowe wybory. A że obecny skład RN nie oddaje już dawno obecnego układu sił w społeczeństwie Ukrainy wybory jak najszybciej to konieczność. A dlaczego dziś akurat? Bo nowe wybory można wtedy ogłosić 23 sierpnia, w ukraiński Dzień Niepodległości. W nowym parlamencie reprezentacja komunistów i Partii Regionów będzie raczej skromna, najwięcej zyskają UDAR i Swoboda. Paniała
        • 1igor-uk masonie,nie osmieszaj sie. 24.07.14, 15:55
          Nie masz pojecia o tym,co dzieje sie na i wokol Ukrainy.Przeczytany denny tekscik w polskiej prasie nie robi z ciebie eksperta.
          • przechrztaimason Re: masonie,nie osmieszaj sie. 24.07.14, 16:08
            Ale kontakty z Ukraińcami tak. Mam nawet kumpli w Doniecku, na szczęście wyjechali zanim Striełkow/Grinkin zawitał do miasta i zaprowadził tam swoje rządy. Jeden jest w Charkowie, drugi w Dniepropietrowsku a trzeci (etniczny Rosjanin, nawet się na Ukrainie nie urodził) w Chmielnickim. I powiem ci, wysyłam im twoje posty, mają z nich kupę śmiechu. Ich zdaniem takie twierdzenia może produkować tylko kompletny półmózg nie mający pojęcia co się aktualnie na Ukrainie dzieje, jakie panują tu nastroje i jak fundamentalnie zmienił się stosunek tubylców zarówno do Rosji, jak i do Zachodu a przede wszystkim do Ukrainy. Wiem, że i tak będziesz bronił swojej wizji świata wbrew faktom, ale tym większa zabawa. Przy okazji. Dziś przyjechał do Słowiańska pierwszy pociąg z Charkowa. Wróciła nim cała masa uchodźców. Natomiast jakoś nie słychać, żeby ktoś teraz ze Słowiańska uciekał. Ale to pewnie i tak banderowski spisek.
            • 1igor-uk Jeszcze nie spotkalem w necie rusofoba, 24.07.14, 19:51
              ktory nie mialby na Ukrainie kumple :-)
              I ty,masonie,nie jestes wyjatkiem.Tak co,daruj sobie te bzdury.
              • przechrztaimason Re: Jeszcze nie spotkalem w necie rusofoba, 25.07.14, 09:48
                Tylko tyle masz do powiedzenia? Przy okazji spytałem kumpla z Charkowa o tę ewakuację. Nic nie słyszał, obiecał popytać, o wynikach nie omieszkam poinformować.
                • marko125 Re: Jeszcze nie spotkalem w necie rusofoba, 25.07.14, 09:58
                  Igor miał na myśli ewakuację separatystów. Dziś ewakuują się z lisiczańska, gdzie wchodzi Junta, która nie ma sił i środków.
                  • 1igor-uk mareczek. 25.07.14, 10:32
                    sam z soba dyskutujesz? To twoj nowy nick?
                    • przechrztaimason Re: mareczek. 25.07.14, 11:23
                      Nie każdy podziela twoje zboczenia. A obawiam się z Lisiczańska praktycznie nikomu nie uda się uciec. Grinkin rozkaz ewakuacji wydał za późno, separatyści nawet nie tworzą zwartego systemu obrony, są rozproszeni po mieści tworząc odizolowane grupy, które nieistniejące już siły ukraińskie likwidują jeden po drugim. W tym złożony z duchów i zombie batalion "Donbas" który przecież tej nocy został zniszczony pod Donieckiem. Próby przedzierania się separatystów do swoich są łatwo likwidowane, bo o każdym ruchu "opolczeńców" Mozgowoja mieszkańcy Lisiczańska natychmiast informują siły ATO (których nie ma). Jak to jest igorku, że wystarczy, że ci "wyzwoliciele spod banderowskiego reżimu" trochę posiedzą, to miejscowi stają się ukraińskimi patriotami. A przynajmniej lojalnymi obywatelami. To jest talent.
                      • 1igor-uk Ha,ha. 25.07.14, 12:15
                        I znow zlapalem ciebie,mareczek.Zapomniales znow przelogowac sie.
                        Co za debil z ciebie!
                        • marko125 Re: Ha,ha. 25.07.14, 12:22
                          Nie piszę pod nickiem jakiegoś tam masona. Ale Ty wszędzie widzisz Mareczka. No cóż pudło to nie ja.
                        • przechrztaimason Re: Ha,ha. 25.07.14, 12:22
                          Można cię wynająć na imprezy? Czy jesteś kretynem na wyłącznych usługach Kremla?
                          • marko125 Re: Ha,ha. 25.07.14, 12:28
                            To już chyba paranoja. Ale co się dziwić, jak powstanie się zwija.
                            • 1igor-uk Mareczek. 25.07.14, 12:31
                              Przeciez lapalem ciebie na tym,ze dyskutujesz sam z soba.To nie ja mam paranoje,a tylko ty schizofrenie.
                              • marko125 Re: Mareczek. 25.07.14, 12:36
                                Nie dyskutuje sam ze sobą.
                                • 1igor-uk Aha. 25.07.14, 12:37
                                  O bddomniku juz zapomniales?
                                  • marko125 Re: Aha. 25.07.14, 12:40
                                    Z sobą toczyłem jakieś wielkie polemiki ?

A żeby było w temacie Junta, która nie ma sił i środków niebawem zamknie pierśceń w okół Ługańska.
                          • 1igor-uk Tym razem nie bylo bledu w sztuce. 25.07.14, 12:29
                            Mareczka lapalem wielokrotnie na tym,ze pisze pod kilku nickami.za kazdym razem on zapominal przelogowywac sie,odpowiadajac .
                            • przechrztaimason Walki w Lisiczańsku ustały. 25.07.14, 19:48
                              Za to nasilają się walki w Doniecku. Opór mniejszy od przewidywanego. Gorłówka otoczona z trzech stron. Separatyści rozpaczliwie kosztem dużych strat usiłują utrzymać Oleksijewkę. Jeśli ją stracą Ługańsk będzie całkowicie otoczony. Sporo aresztowań różnej maści emisariuszy i dywersantów w Odessie, Mariupolu i Charkowie. Wszyscy wpadli w ręce SBU natychmiast po przyjeździe na podstawie informacji od ludności. W odessie milicja musiała ratować z rąk przechodniów jakiegoś mocarza intelektu, który na przednim lusterku samochodu owinął wstążkę świętego Jerzego. I igorku. W Charkowie o żadnej ewakuacji nikt nic nie wie. Za to nasilają się nastroje antyrosyjskie. Nie przeciw narodowi. A przeciw państwu.
                              • marko125 UA ostrzelała znów terytorium FR 25.07.14, 19:54
                                Podobno jest kilka uszkodzonych budynków. Oczywiście odpowiedz wielkiego mocarstwa żadna. Buhaha. Ługańsk prawdopodobnie jutro bedzie już w oblężeniu. Ale czas zacytować klasyka:

Obw doniecki i ługański jest dla Junty przegrany teraz toczy się walka o obw charkowski i odeski. Junta nie ma sił i środków, junta będzie się ewakuować itp. Sily zbrojne DRL wejdą w posiadanie dużej ilosci broni pancernej. Kurde szkoda, że nie zapisywałem tych bajek. A najnowsza uwaga Putin ma haka na Obamę :)
                              • 1igor-uk Re: Walki w Lisiczańsku ustały. 25.07.14, 20:08
                                www.novorosinform.org/news/id/4102
                                • brat_ramzesa Re: Walki w Lisiczańsku ustały. 25.07.14, 20:18
                                  Ja wszystkiemu co pisza nie daje wiary ale cos sie zaczyna dziac istotnego na Ukrainie, Jaceniukaprosiak nie chce zdymisjonowac na jego prosbe
                                • przechrztaimason Bracia Grimm mieli większy talent literacki. 25.07.14, 22:49
                                  Po tylu dniach jeszcze się nie zorientowałeś, że to bajkopisarze? Codziennie zdobywają Mariniwkę, codziennie niszczą batalion Donbas, Aidar czy 79 brygadę. Zwycięsko odpierają szturmy, przeprowadzają kontrofensywę pod Ługańskiem i oczekują na powstania w Odessie czy Charkowie. A propos Charkowa. Ewakuowane Fabryki Maszyn Transportowych im. W. Małyszewa (z Charkowa do Charkowa) prezentują nowy wyrób: Т64-Б1М. Czyli coś specjalnie do arsenału GN.
                                  • marko125 Re: Bracia Grimm mieli większy talent literacki. 25.07.14, 22:56
                                    Nie zapomnij o tajnych liniach kolejowych Donieck-FR, tajnych oddziałach czekających w FR, o tym jak separatyści przejmą sklady czolgów, no i haku Putina na Obamę. Tak samo jak miał hak na USA i wymusił federalizację UA :) Oj bajeczki są świetne. Osetia Południowa uznała DRL to miał być niesmowity ruch Putina itp miała dostarczać broń hahaha Junta nie ma sił i środków, junta się zwija, junta się ewakuuję, junta ucieka :) obw ługański i doniecki jest stracony dla junty :) uff
                              • brat_ramzesa Re: Walki w Lisiczańsku ustały. 25.07.14, 20:14
                                Jedno co sie nasila to strach , panika i bunt, bedziesz sie licytowal kto ma wiecej kumpli na Ukrainie?
                                Bredzisz jak potluczony
                                • 1igor-uk Wszystko idzie zgodnie z tym, 25.07.14, 20:18
                                  O czym pisal naliwajczenko w swoim liscie do Poroszenko.
                                  Poroszenko,idiota,zamiast tego,zeby posluchac szefa SBU,rozkazal kontynuowac natarcie do "zwyciestwa".
                                  Zwyciestwo moze i bedzie,tylko nie bedzie komu swietowac.
                                  • brat_ramzesa Re: Wszystko idzie zgodnie z tym, 25.07.14, 20:21
                                    No nie wiem, ludzie masowo sie buntuja i nie chca do armii...czy wiesz ze rozpoczely sie lapanki na ulicach i przymusowe wcielanie do armii?
                                    • 1igor-uk Re: Wszystko idzie zgodnie z tym, 25.07.14, 20:28
                                      To byla ironia.
                                      Oczywiscie,ze wiem o tym,ze ludzi wzywaja do komisji poborowych pod pretekstem uzupelnienia jakichs danych i od razu do woja.
                • 1igor-uk Ha,ha. 25.07.14, 10:00
                  Przeciez prosilem ciebie,zeby darowales sobie te bzdury.
        • zgred-zisko Re: Wstyd !!! 24.07.14, 16:05
          A co na to powiedzą stwórcy premiera z teczki?
          • przechrztaimason Re: Wstyd !!! 24.07.14, 16:10
            Zobaczymy po wyborach.
    • romrus Cos cie, powiem, Igorze:-) 25.07.14, 20:24
      Jestem prawie w 100% pewien, ze ten krze-prze-mason a mareczek to ten sam wielonikowy troll.

Przekonaj mi ze nie:-)
      www.youtube.com/watch?v=rmgbmysiJH0
      • 1igor-uk Nie odkryles dla mnie Ameryki,romrus :-) 25.07.14, 20:30
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,152213372,152240735,Ha_ha_.html
        • boavista4 Re: nieudany atak junty. 25.07.14, 22:19
          21stcenturywire.com/2014/07/25/mh17-verdict-real-evidence-points-to-us-kiev-cover-up-of-failed-false-flag-attack/
          Until this past Monday, the downing of Malaysian Airlines Flight MH17 on July 17th, 2014, was a potential game changer for global geopolitics and the New Cold War. However, a funny thing happened on the way to the Kremlin…

In this report, we will lay out the facts based on a wide breadth of available information and data surrounding MH17. We will also present and give critique to Washington and Kiev’s “mountain of evidence” that has saturated US and European-based media coverage since the incident took place. 21WIRE has compiled this report with the help of many contributors and references from English-speaking media, as well as material translated from Russian and Ukrainian media sources, along with other historical references to provide context. Our objective is to get as close to the truth as possible. Although many revelations will appear to be self-evident, we still encourage the public to draw their own conclusions regarding this pivotal event.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka