Dodaj do ulubionych

Kim jest Gucio?

29.08.04, 09:34
Prymitywnym prowokatorem, głupkiem czy też agentem o. z rudą czapeczką?
Gdzie jest administrator - takie wypowiedzi to PRAWDZIWA obraza Polaków.
Apeluję do forumowiczów - przekonajcie świat, że nie jesteśmy ksenofobami,
żydożercami, rasistami, prymitywami z "american jokes - amerykańskich dowcipów
o polakach", kmiotami i katolickimi fundamentalistami. Chyba istnieją na tym
forum ludzie, dla których inni to też ludzie, tak samo myślący, kochający,
mający swoje wzloty i upadki, nadzieje i zawiedzione marzenia. Wytoczmy wojnę
ekstremie i dajmy przykład innym, że my Polacy potrafimy szanować innych,
zarówno Żydów i Ukraińców, Litwinów i Arabów. Ignorujmy prymitywne posty
wzywające do nienawiści rasowej, etnicznej czy też politycznej. Przecież
pluralizm poglądów robi z nas ludzi i tworzy postęp ludzkości. Ktoś o innych
zapatrywaniach, ma po prostu inne zapatrywania i nie koniecznie jest naszym
wrogiem. Należy mu przedstawić w sposób uczciwy i beznamiętny fakty i wspólnie
szukać rozwiązania problemu. To nazywamy rzeczową dyskusją. Obrzucanie się
nawzajem błotem wiedzie do zacietrzewienia, polaryzacji poglądów i jest
źródłem wszystkich konfliktów istniejących na ziemi.

Ghandiego zabili hinduistyczni ekstremiści, bo mógłby dogadać się z
muzułmanami i nie doszłoby do podziału Indii. Niech głos rozsądku i rozwagi
zwycięży!
Obserwuj wątek
    • abstrakt2003 Re: Kim jest Gucio? 29.08.04, 09:41
      dzie tu rozsądek, gdzie tu powaga?
      Trochę realizmu panie Maurycy, trochę realizmu...
      • maurycy Re: Kim jest Gucio? 29.08.04, 09:52
        A może wartałoby zacząć, kończąc w ten sposób to światowe pośmiewisko jakim jest
        nie tylko to forum - forum ciemnoty i miernoty, osmieszające nasz naród w oczach
        innych.

Może jednak potrzene jest nam katarzis, przed ponownym narodzeniem?
        • abstrakt2003 Re: Kim jest Gucio? 29.08.04, 09:56
          Naszczęście inni tu nie zaglądają
          • maurycy Re: Kim jest Gucio? 29.08.04, 10:10
            Oj zaglądają, zaglądają, tłumaczą i piszą raporty dla swoich rządów. Taka jest
            prawda. Środowiska antypolskie też nie próżnują i zasilają forum etatowymi
            wichrzycielami, ktorzy prowokują Polaków, po to aby udowodnić jacy jesteśmy źli,
            prymitywni, ksenofobiczni i nietolerancyjni. W razie potrzeby wytoczą przeciw
            nam armaty. Otwartość społeczeństwa na innych jest miarą jego wielkości -
            bylismy wielkim narodem w okresie reformacji - to minęło - jakim narodem
            jesteśmy obecnie i jakim chcielibysmy być?
            • abstrakt2003 SPISEK?????? 29.08.04, 10:32
              :)))
              • Gość: . Maurycy ma racje, zaglada cala Europa.Polacy nie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.08.04, 14:02
                zdaja sobie sprawy, ze polowa zachodnich dyplomatow, a juz napewno polowa
                brytyjskiego i irlandzkiego korpusu dyplomatycznego, wlada biegle polskim. I
                wcale nie sa to "Mrs Kowalsky", ale osoby o tak "slowianskich" nazwiskach jak
                Davenport, McGregor, O'Reilly...
                • abstrakt2003 Re: Maurycy ma racje, zaglada cala Europa.Polacy 29.08.04, 14:10
                  Tak! I mam uwiarzyć że oni wszyscy siedzą tu na forum i czytają Gucia i Fredzia
                  a potem sporzadzają na tej podstawie raporty o sytuacji w Polsce dla swojego
                  rządu!
                  PS
                  pseudoangliku nie rozśmieszaj mnie!
                  • Gość: . Konsulaty maja to w obowiazkach sluzbowych IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.08.04, 14:16
                    Maurycy zna wystarczajaco dobrze Anglie i Anglikow, by o tym wiedziec. A ty sie
                    mozesz dalej ludzic, ze polskie brudy w ramach Unii uda sie wyprac w Polsce bez
                    wiedzy swiata. NB. swiat te brudy interesuja glownie dlatego, ze Polska ich u
                    siebie nie pierze: zaden z tych nienawistnych postow nigdy nie ukazalby sie na
                    forum BBC, a pewne slowa wypowiedziane w realu kosztowalyby autora minimum 50
                    funtow grzywny w Sadzie Grodzkim.
                    A zreszta CZEGO ie boisz? Ze swiat zobaczy i pojmie te polska "wolnosc slowa" i
                    te popisy "prawdziwej polskosci"?
                    • abstrakt2003 Re: Konsulaty maja to w obowiazkach sluzbowych 29.08.04, 14:19
                      Slizgasz się pseudoangliku po temacie!
                      Odpowiedz na pytanie które ci zadałem!
                      To jak? Sporzadzają te raporty na podstawie wypowiedzi Gucia i Fredzia czy nie?
                      • Gość: . Nie, ale na podstawie forum ma sie przeglad opinii IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.08.04, 22:25
                        publicznej, "klimatow", zreszta i bez Gucia polski antysemityzm (wiecej:rasizm)
                        jest w Europie slawny i nie do pobicia. Nie jestem tez pseudoanglikiem, ale
                        Anglikiem z matki Angielki i ojca Anglika. I - jak Bozie kocham - jeszcze sie
                        bede z ciebie pod wlasnym nazwiskiem publicznie smial. O co zaklad?
                        • abstrakt2003 Re: Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)))))))))) 30.08.04, 17:44
                          A widzisz! TO JA MAM RACJĘ!!! Nie biorą takich głupot pod uwagę!
                          PS
                          Reszta twojego postu to żałosna próba ratowania twarzy nie zwiazana z tematem!
                          To tyle! Hej!
    • Gość: ares Dlaczego tak wybiorczo? IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.04, 10:07
      Dlaczego powodem wszelkiego zla, "PRAWDZIWEJ obrazy" Polakow, ciemnoty itd.
      itd. jest dla ciebie akurat Gucio?
      Czyzby ludzie robiacy tu codziennie nagonke na muzulmanow i to w najbardziej
      prymitywny i niewybredny sposob nie byli dla ciebie przejawem glupoty,
      ksenofobii i "PRAWDZIWEJ obrazy" Polakow, tylko dlatego, ze wiekszosc z nch
      pochodzi spoza Polski?

Obiektywnosc to bardzo ladna cecha a przypisywnie wszelkiego zla, glupoty,
      fundamentalizmu, prymitywizmu, "PRAWDZIWEJ obrazy" Polakow, hamujacej "postep
      ludzkosci" jednemu jedynemu Guciowi tej obiektywnosci nie slluzy a przypimina
      raczej czasy, kiedy wszelka wina za wyzej wymienione przywary obarczano tez
      kogos.
      • maurycy Re: Dlaczego tak wybiorczo? 29.08.04, 10:25
        Wybrałem po prostu Gucia, bo zaśmieca forum prymitywnymi wypowiedziami. Masz
        racje, jest wielu Guciów, ktorzy obrażają uczucia religijne muzułmanów,
        katolików, protestantów, komunistów i agnostyków.

W jedynej odpowiedzi, którą mu dałem,powiedziałem, pierwsze słowa, które dziecko
        muzułmańskie powinno poznać to - Allah Akbar i Salem Alejkum.

Tylko pokojowe współistnienie może uratowac ludzkość. Kałachy i RPG powinny iść
        na złom, a także Uzi i Thompsony, Raki i Brenn'y.

Terroryzm to wielki światowy biznes, a podsycanie nienawiści to woda na jego
        młyn, miliardowe profity i miliony w nim zatrudnionych i od niego uzależnionych
        finansowo. Gdyby te miliardy dolarów możnaby było przeznaczyc na adukacje,
        reformę rolną, światowy program żywienia i odbudowy srodowiska, walkę z
        korupcją, nieludzkimi reżimami, mniejszymi i wiekszymi dyktatorami, walkę z AIDS
        i innymi plagami nękającymi ludzkość, jak by wyglądał świat? Swiat, w ktorym
        obecnie wg. ONZ 40% populacji nie ma dostepu do czystej wody, gdzie ponad 60%
        żyje na granicy głodu.
        • Gość: ares Re: Dlaczego tak wybiorczo? IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.04, 10:31
          maurycy napisał:

> W jedynej odpowiedzi, którą mu dałem,powiedziałem, pierwsze słowa, które
          > dziecko muzułmańskie powinno poznać to - Allah Akbar i Salem Alejkum.

A dlaczego, jesli mozna wiedziec czlowieka, ktorego sam okresliles
          jako "prowokator", "glupek", "prymityw", "kmiot" i "fundamentalista"
          utozsamiasz akurat z muzulmaninem?
      • Gość: ares I jeszcze cos IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.04, 10:29
        Odpowiadajac Guciowi na pytanie, jakich pierwszych slow powinien uzywac uczac
        wlasne dzieci napisales:

> W twoim przypadku: Allah akhbar.
        > Salem Alejkum.

Czy mialby to znaczyc, ze osobe, ktora okreslasz jako "prowokator", "glupek",
        "prymityw", "kmiot", "fundamentalista" tylko z tego powodu utozsamiasz z
        ludzmi pozdrawiajacymi sie w slowami "Salem Alejkum"?

To dobrze, ze w twoim plomiennym liscie potepiajacym Gucia wspomniales jeszcze
        cos o "rasizmie" i Ghandim, ktorego zabili hinduistyczni ekstremisci, zeby nie
        mogl dogadac sie z muzulmanami.

Watek Gucia, w ktorym utozsamiles go z muzulmanem zostal usuniety.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=15304398
        • maurycy Re: Allah akhbar. Salem alejkum 29.08.04, 10:40
          Oj, jesteś nieco drażliwy. Napisałem, że wszystkie dzieci powinny się uczyć
          odpowiedników Allah Akbar i Salem Alejkum we własnych językach. Arabowie po
          arabsku, Żydzi po hebrajsku,Rosjanie po rosyjsku, Amerykanie - God be with you,
          Let peace be upon you, Polacy zaś po Polsku.

Proponuję listę tych pozdrowień w różnych językach:

Polski - Bóg z tobą. Idź w pokoju
          Angielski - God be with you. Let peace be upon you
          Arabski - Allah akhbar. Salem alejkum

Proszę o kontynuację.
          • Gość: ares Re: Allah akhbar. Salem alejkum IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.04, 10:46
            maurycy napisał:

> Napisałem, że wszystkie dzieci powinny się uczyć odpowiedników Allah Akbar i
            > Salem Alejkum we własnych językach. Arabowie po arabsku, Żydzi po
            > hebrajsku,Rosjanie po rosyjsku, Amerykanie - God be with you,

Nieprawda. Nic podobnego nie napisales.
            Na jednoznaczne pytanie Gucia, czego powinno najpierw nauczyc sie dzieci
            odpowiedziales:

> W TWOIM PRZYPADKU: Allah akhbar.
            > Salem Alejkum.

Podkreslam jeszcze raz uzyty przez ciebie zwrot "W TWOIM PRZYPADKU".

• maurycy Re: Allah akhbar. Salem alejkum 29.08.04, 11:12
              Ponieważ Gucio jest agresywny i nietolerancyjny. Jeśli nienawidzi Żydów to mu
              się to przyda, jesli jest antyarabski to też wyjdzie mu na dobre, a jak
              nienawidzi Amerykanów to też mu to pomoże. Język tych słów jest nieważny, ważne
              jest przesłanie. Gucio może uczyć dzieci tych słów w urdu, po chińsku, kaszubsku
              lub bretońsku, baskijsku, hiszpańsku lub po łacinie. Nie ważny jest język, ważne
              jest przesłanie słów i ich się nauczenie, wdrażanie i życie według tego prostego
              przesłania. Rozumiesz? Capisci? Do you understand? Panimajesz?

:-)))

Maurycy

• Gość: ares Re: Allah akhbar. Salem alejkum IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.04, 11:39
                dosyc zalosne wykrety kogos, kto jak widac nie rozni sie zbytnio od Gucia.

Utozsamiles go z muzulmanem bo jest "agresywny" i "nietolerancyjny"? Czymze
                jest twoje zachowanie polegajace na przypisywaniu najgorszych cech jakiejs
                grupie etnicznej lub wyznaniowej?

Jesli chciales wyrazic rzeczywiscie to, co teraz w akrobatyczny sposob
                usilujesz dorobic do twojej wypowiedzi, to nalezalo wyraznie napisac, ze
                catuajac arabskie pozdrowienie i OKRZYK WOJENNY jezyk tego przeslania jest dla
                ciebie "niewazny" a nie zaprzeczac temu uzywajac zwrotu "W TWOIM WYPADKU" -
                czyli odnoszac sie do dzieci Gucia.

Milej niedzieli.
                • Gość: Tomek44 Re: Allah akhbar. Salem alejkum IP: 213.8.97.* 29.08.04, 11:47
                  A z czym tobie kojarzy sie Allah akhbar? Bo mnie jednoznacznie. Bo ten okrzyk
                  oznacza w dzisiejszych czas tylko jedno, bo z tym okrzykiem wchodzi sie w tlum
                  dzieci i kobiet i rozwala swoje cialo, bo z tym okrzykiem sie poprostu morduje.
                  Wiec takie skojarzenie, nawet kiedy sie nie rozumie slow jest jednoznaczne. W
                  dziesiejszych czasach nikt nie morduje z okrzykiem polskim w imie Boga, czy w
                  innych jezykach, tylko w tym jednym, wiec nie udawaj, ze jestes taki naiwny.
                  maurycy ma racje i w zasadzie powinniscie sie oburzac na takiego glupka Gucia,
                  bo wielu to forum czyta, choc w nim nie uczestniczy. Prawie kazdy kto zaglada
                  do gazety wyborczej, a jest takich setki.
                  • Gość: ares Re: Allah akhbar. Salem alejkum IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.04, 12:36
                    Bardzo dobry post!
                    Powinines go jednak skierowac nie do mnie a do maurycego, ktory zaleca nauczyc
                    tego okrzyku dzieci Gucia.

Porada ta maurycy "WCALE" (lol) nie chce dac do zrozumienia, ze "prowokatora",
                    "glupka", "prymitywa", "kmiota" i "fundamentaliste" Gucia uwaza za muzulmanina.
                    Nie!

To pierwszy bledny wniosek, ktory wyciagnales :-)

Drugi bledny wniosek, to twoje skojarzenia odnosnie okrzyku "Allah Akhbar".
                    Poniewaz:
                    "Język tych słów jest nieważny, ważne jest przesłanie. Gucio może uczyć dzieci
                    tych słów w urdu, po chińsku, kaszubsku lub bretońsku, baskijsku, hiszpańsku
                    lub po łacinie. Nie ważny jest język, ważne jest przesłanie słów i ich się
                    nauczenie, wdrażanie i życie według tego prostego przesłania"

" dniu kiedy żydowskie dzieci będą" tak "mówiły" "nie będzie konfliktów
                    między narodami, przestanie istnieć nienawiść"

"Zarówno P.Ś. jak i Koran nakazuja miłość bliźniego, a chrześcijanie i ludzie
                    wyznania mojżeszowego to bracia po wierze wyznawców Allaha." :-)

Milej niedzieli.
                  • wqrwiony2 Ciekawa uwaga. Dodam inną - "Szalom"; ten 29.08.04, 12:50
                    niewątpliwie dobry wyraz kojarzy mi się ostatnio z fałszywymi deklaracjami
                    polityków izraelskich, którzy jedną ręką wycofują wojska z Gazy, drugą zaś
                    zwiększają zasiedlenie na Ziemiach Okupowanych na Zachodnim Brzegu...
                    - kojarzy mi się z ludźmi, którzy wyzywają olaków od pijaków...
                    - kojarzy mi się z ludźmi karmiącymi polskie dzieci odpadkami z talerza...
                    ... ale nie uznaję za stosowne dorabiać do tego ideologii, jak to czynią
                    niektórzy "trzeźwi..."
                    • Gość: Tomek44 Re: Ciekawa uwaga. Dodam inną - "Szalom"; ten IP: 213.8.97.* 29.08.04, 13:06
                      wqrwiony, pijesz do mnie. Wiec ci odpowiem. Nie wszyscy Polacy chleja wode, tak
                      jak nie wszyscy Polacy sa antysemitami(Polska to nie forum). Kiedy spotykam
                      biedne dzieci robotnikow z Polski to zabieram je do kina (bo na to nie maja), a
                      potem na dobre lody it.d. Dlaczego polskie dzieci? Dlatego, ze czuje wyjatkowa
                      sympatie do dzieci, ktore mowia po polsku. Biednych dzieci jest duzo, wszystkim
                      nie mozesz dac, wiec dajesz tym co pod reka i na dodatek mowia po polsku.
                      Pijakowi nie dam, dziecku, ktore biega w Polsce miedzy stolikami czasami tak, a
                      czasami nie, bo widzialem juz rozne obrazki, kiedy dalem. To nie bylo
                      przeznaczone dla dziecka. A kiedys, kiedy spacerowalem w Zakopanym, podeszla do
                      mnie dziewczynka i poprosila, abym jej dal na bulke. Wziolem ja za reke.
                      Kupilem bulke z dobra kielbasa, kupilem sok do picia i taka zapakowana
                      torebeczke podarowalem glodnej dziewczynce. Co zrobila? Kiedy odeszla pare
                      krokow, wyrzucila to do kosza. Zatkalo mnie. Naprawde!!!
                      Nie bede ci opisywal obrazkow jakie czasami ogladam, bo nazwiesz mnie
                      antypolonista, a tak nie jest i nawet odwrotnie, jestem nadal polskim patriota.
                      Czytam, mysle i czesto mowie po polsku, ale tez nie moge tylko chwalic, bo
                      prawda jest niestety nie zawsze rozowa.
                      BYles w Izraelu ha, ha, ha, nawet masz pieczatke, jeszcze raz ha, ha, ha, wiec
                      powinienes byl zobaczyc roznice miedzy ulica wieczorna pora w Polsce a w
                      Izraelu.
                      • abstrakt2003 Re: Ciekawa uwaga. Dodam inną - "Szalom"; ten 29.08.04, 13:10
                        Tomek44 napisał:
                        nie wszyscy Polacy sa antysemitami(Polska to nie forum).
                        Czy sugerujesz że wszyscy forumowicze to antysemici?
                        • Gość: Tomek44 Re: Ciekawa uwaga. Dodam inną - "Szalom"; ten IP: 213.8.97.* 29.08.04, 13:13
                          Ale stanowia duzo wieksza grupe niz przecietny Polak mieszkajacy w Polsce, a
                          najgorsi sa ci z Chicago.
                          Zreszta zaraz sie przekonasz, kiedy tylko sie obudza jak na mnie wskocza.
                        • wqrwiony2 Tylko ci, którzy nie całują danusi i Fredzia 29.08.04, 13:16
                          po rączakach... Od Tomka zaś, gdy pytałem go, jak to jest, że my opieprzamy od
                          czasu do czasu rasistów, a oni takiego Fredzia nie tkną, odpowiedział mi z
                          rozbrajającą szczerością, że to w końcu swojak... Teraz słyszę, że Tomek -
                          podobnie jak Dana - po prostu eksploduje od akcji charytatywnych, a nie wszyscy
                          Polacy do pijacy. Kiedyś jednak napisał, że w Izraelu ludzie się bawią i są
                          radośni spontanicznie, Polacy zaś bez alkoholu są ponurzy - mam to nawet gdzieś
                          zapisane, gdyby Tomek się wykręcał...
                          • Gość: Tomek44 Re: Tylko ci, którzy nie całują danusi i Fredzia IP: 213.8.97.* 29.08.04, 13:22
                            Potwierdzam. Nadal tak mysle. Co do akcji, to zostalem sprowokowany i dlatego
                            opowiedzialem cos co nie ma specjalnego zwiazku z watkiem. Nie robie akcji i
                            nie nazwalbym tego tak. Jezeli cos robie, to wynika to z danej chwili i bez
                            planow. Tak poprostu. Widze, chce i robie. Mam taki zawod, ze takie akcje
                            przeprowadzam zawodowo moj drogi, wiec nie mam sie czym chwalic. Nawet mi za to
                            placa. Zadowolony?
                            • wqrwiony2 Nie uderzaj w ton Danusi, zanim nie został ci 29.08.04, 15:47
                              postawiony zarzut. Jeśli twierdzisz, że ci płacą, to twoja sprawa...
                          • abstrakt2003 Re: Tylko ci, którzy nie całują danusi i Fredzia 29.08.04, 13:27
                            Właśnie tego nie rozumiem. Dana też usprawiedliwia Fredzia.
                            A przecież on wiadra pomyj na Polskę i Polaków conajmniej od 2001 roku
                            wylewa !!!
                            • wqrwiony2 A ty myślisz, że dlaczego jakieś 1.5 roku temu 29.08.04, 15:52
                              urządziłem prowokację i pojawiając się na forum jako wqrwiony2 zagrałem w stylu
                              Fredzia? Chciałem zobaczyć, czy pomyje pomyjom równe - okazało się, że istnieją
                              Uber-pomyje i Unter-pomyje i jedni są po prostu miłymi chłopczykami, którzy
                              mają prawo do goryczy, inni zaś antysemitami i rasistowskimi świniami. Nie
                              wolno krytykować Izraela, bo za to lecą wyzwiska - wolno edynie potakiwać,
                              ewentualnie siedzieć cicho.
                • maurycy Re: Allah akhbar. Salem alejkum 29.08.04, 12:17
                  Aresie,

Dalej nic nie rozumiesz. W dniu kiedy żydowskie dzieci będą mówiły "Salem" a
                  arabskie "Szalom" nie będzie konfliktów między narodami, przestanie istnieć
                  nienawiść. Nie przypisuję Arabom wiekszej dozy agresji niż Żydom, Niemcom lub
                  Polakom. Choć południowcy są wiekszymi "macho" i niepotrzebnie wymachuja rękoma
                  kiedy mówią. Mają taki język ciała a nie inny.

Zarówno P.Ś. jak i Koran nakazuja miłość bliźniego, a chrześcijanie i ludzie
                  wyznania mojżeszowego to bracia po wierze wyznawców Allaha.

Powinni wszyscy usiąść przy okrągłym stole, rząd RP chyba chętnie im pożyczy,i
                  szukać wspólnego języka, bo to co się w tej chwili dzieje na świecie nie wróży
                  nic dobrego na przyszłość. Tylko tolerancja, a nie szowinizm jest ratunkiem
                  przyszłości zatrważająco rozmnażającej się ludzkości.

A co, nie mogą ci słowa "Allah Akhbar" i "Salem Allejkum" przejść przez zęby?
                  Czyżby były aż tak strasznie obraźliwe? Czy dziecko wymawiające te słowa po
                  arabsku, aramejsku, hebrajsku, farsi czy też urdu, zostanie skazone pacyfizmem?
                  Czy tego się boisz. Czy wolisz małolatowi dać kałacha do ręki, lub opasać go
                  plasikiem i nakazać mu się wysadzić? Wolisz propagować nienawiść zamiast
                  współżycia w pokoju, zrozumieniu innych, odrzucając na bok plemienne,
                  nacjonalistyczne i szowinistyczne poglądy?

Takie podejście rozwiąże tylko jedną sprawę - sprawę przeludnienia naszej
                  planety. Patrz co się dzieje na świecie, Arabowie wybijają ludność murzyńską w
                  Darfurze, bo brakuje ziemi uprawnej. Zimbabwe, niegdys Rodezja - kosz chlebowy
                  południa Afryki, głoduje. Głód jest codziennym chlebem miliardow ludzi. Dlaczego
                  tak się dzieje, a dal tego, że różnego rodzaju populiści, "hitlerki" i
                  dyktatorzy sterują ciemnymi masami i pieką na rożnie własną pieczeń. Pmiętasz
                  Bokassę. Jeżeli nie to szkoda. Benewolentne rządy, takie jak francuski, przez
                  lata wspierały dyktatora tego najbiedniejszego na swiecie kraju w jego ambicjach
                  stania się cesarzem, który marnotrawił na lewo i na prawo i tak skromne zasoby
                  swojego kraju, pozostawiając naród w skarajnej biedzie. A co z Idi Aminem,
                  kanibalem, w ktorego zamrazarkach w willi w Entebe znaleziono co smaczniejsze
                  kaski ludzkiego ciała. Nie wspominam o byłych megalomanach takich jak Stalin,
                  Hitler czy Mussolini - to inna epoka, inne czasy. Mówmy o Pol Pocie, o KOCHANYM
                  WÓDZU KIM DŻONG IL'u - napisałem z wielkich liter, by mu nie uwłaczyć i aby nie
                  spadła na mnie jego zemsta. Co się dzieje w Kongo, Rwandzie i Burundi. Co z
                  Nepalem, Birmą - Myanmarem? Głód na Madagaskarze, zamachy terrorystyczne w
                  spokojnej jak dotąd Tajlandii - kto ich dokonuje?

Na wyspach Pacyfiku istnieją państwa bankruty - gdzie ludność jest utrzymywana
                  przy życiu dzieki datkom z Australii.

Daleko sięgać, popatrz się za naszą wschodnią granicę i "wszchwiedzącego"
                  dyrektora najwiekszego na swiecie sowchozu - magalomana Łukaszenkę.

A tobie przeszkadzają słowa: "Allah Akhbar".

• Gość: . Re: Kim jest Gucio?+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.08.04, 10:56
      Czy to ma jakies znaczenie?
      Duren z kompleksami,ktorego mozna bezkarnie ponizac.
      Po nim to splywa.
      Wiec jezeli to robisz,
      nie miej zlego sumienia.
      Ludzkosci przez to nieuwlaczasz.
      • puls Re: Kim jest Gucio?+ 29.08.04, 12:35
        Gość portalu: . napisał(a):

> Czy to ma jakies znaczenie?
        > Duren z kompleksami,ktorego mozna bezkarnie ponizac.
        > Po nim to splywa.
        > Wiec jezeli to robisz,
        > nie miej zlego sumienia.
        > Ludzkosci przez to nieuwlaczasz.

bydlakiem
      • wqrwiony2 piszesz: "dureń z kompleksami, którego można 29.08.04, 12:52
        bezkarnie poniżać"...
        Bez komentarza - coraz bardziej wychodzi z ciebie ubek-emigrant z waszą
        charakterystyczną pogardą dla jakiejkolwiek godności ludzkiej...
        Bardzo opłakujesz czasy, kiedy mogłeś "bezkarnie poniżać", szwedzka mendo?
        • abstrakt2003 wqrwiony 29.08.04, 12:57
          dlaczego teraz zacząłeś się logować?
          Czyżby afera z twoim rzekomym wyjazdem do tego cię zmobilizowała?
          • wqrwiony2 Jesteś odporny na argumenty? Nawet pisałem 29.08.04, 13:03
            do ciebie ze Stambułu - prosiłem wtedy o szczegóły owej rzekomej "afery" -
            spławiłeś mnie wtedy rzekomym brakiem czasu. W postach adres był widoczny.
            Wybrałes tamto towarzystwo, nie ma sprawy, ale przynajmniej nie kłam.
            Jeśli zaś chodzi o logowanie, nie zawsze piszę teraz ze swojego komputera,
            ponieważ trochę mnie ciska po Polsce. Moi znajomi także pisują na forum i nie
            chcę, żeby potem jakiś idiota pisał, że ten-a-ten to równiez wqrwiony2.
            Krętaczom spod znaku dany nie przeszkadza fakt, że pisze się z innego miasta...
            I jeszcze jedno - sporo teraz pisuję z ludźmi na adres w poczcie GW - większość
            z nich - w przeciwieństwie do ciebie - odpowiada; stąd sprawdzam pocztę na
            bieżąco.
            "Gdy brak argumentów ad rem, kąsamy ad personam"
            • abstrakt2003 Re: Jesteś odporny na argumenty? Nawet pisałem 29.08.04, 13:09
              Na razie to ja pożarłem się ze wszystkimi.
              Co do poczty. Ja nie będę za ciebie, w twojej sprawie po forum grzebał!
              Jedna odpowiedź była wstarcająca. Nic więcej nie mam do dodania!
              PS
              "Gdy brak argumentów ad rem, kąsamy ad personam"
              Spraw sobie sztuczną szczękę!
              ---
              Mente et malleo!
              www.agzeta.pl/
              • wqrwiony2 Aleś ty biedny! Jako ta Polska w XIX wieku 29.08.04, 13:12
                ani chybi jesteś Chrystusem narodów i z wszystkimi się pokąsałeś! Fakt jest
                taki - byłem w Lewancie i ty dobrze o tym wiesz. Prosiłem o wyjaśnienie, a nie
                o udowadnianie.
                dzięki...
        • Gość: . Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można + IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.08.04, 13:37
          Sadzac po twoich dawniejszych wypowiedziach,to jestes "wqrwiony2"m bydlakiem.
          P.S
          Na UBowca jestem za mlody.
          • abstrakt2003 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można 29.08.04, 14:10
            Ale mogłeś "z mlekiem matki" wyssać UB'ckość.
            • Gość: . Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można - IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.08.04, 14:16
              Teoretycznie?
              Moglbym.

Kij ci w ucho!
              • abstrakt2003 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można 29.08.04, 14:22
                Kij ci w ucho!
                ??????????????
                Jaki kij? Jakie ucho?
                :(
                • Gość: . Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można - IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.08.04, 14:26
                  Kijem gorniczym w ucho geodezyjne.
                  • abstrakt2003 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można 29.08.04, 14:33
                    A to już jest skrajnie niedorzeczna wypowiedź!
                    PS
                    :(
                    • Gość: . Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.08.04, 14:44
                      A dlaczego?
                      Tym bardziej,ze zamiast wykorzystywania geodezyjno-geologicznycg wykrzykow z
                      Kanady mozna wykorzystywac zupelnie przyzwoite wykrzyki polskie.
                      Typu:"Kij ci w ucho".
                      Haslo to jest dosc neutralne w swym charakterze.
                      Slowianskie,a szczegolnie polski,w dziedzinie tej sa bardzo bogate.
                      • abstrakt2003 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można+ 29.08.04, 14:47
                        A dlatego że:
                        - nie jestem geodetą (ani górnikiem)
                        - nie jestem z Kanady (ty zresztą też)
                        • Gość: . Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.08.04, 14:59
                          Mente et malleo!-mlotkiem i rozumem!
                          Okrzyk bojowy geologow i geodetow.
                          www.pgi.gov.pl/pdf/pg_2004_08_2_02.pdf
                          Wzniesiony zostal na pierwszym zjezdzie,ktory odbyl sie w Kanadzie.
                          • abstrakt2003 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można+ 29.08.04, 15:27
                            Mente et mallego (myslą i młotem) to jest dewiza zawodowa geologów i
                            archeologów.
                            PS
                            Szamałek to przyzwoity człowiek choć komunista.
                            • abstrakt2003 PSS 29.08.04, 15:30
                              Dodam tylko (żeby rozwiać wszelkie wątpliwości) że jestem geologiem.
                        • Gość: . Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.08.04, 15:04
                          mentalność umysłowość; swoisty, charakterystyczny dla jednostki a. grupy społ.
                          sposób myślenia, uwarunkowanie biol. i społ.
                          mente captus łac., [wym. kap...] ograniczony umysłowo, tępy, jołop,
                          półgłówek.
                          mente et malleo łac., myślą i młotem (dewiza geologów i archeologów).
                          Etym. - późn.łac. mentalis 'umysłowy' od łac. mens dpn. mentis 'umysł' (por.
                          demencja; komentator; reminiscencja); captus 'pojmany; pozbawiony' od capere,
                          zob. antycypacja.

• Gość: . Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.08.04, 15:08
                          Jezeli tobie polskie nie odpowiadaja,to
                          www.doktor.ru/latin/epigr/deviz.htm
                          • abstrakt2003 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można+ 29.08.04, 15:28
                            Dobre :) Dzięki!
          • Gość: Jerzy Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 29.08.04, 14:14
            Gucio dzis tez zalozyl "dowcipny" watek - watek o "lotnych Zydach", nawiazujac,
            rzecz jasna, do krematoriow. Watek zdjeto.
            Chyba nie jest wazne kim jest Gucio(ie) w zyciu prywatnym czy zawodowym, ale
            wazne jest to, co pisze.
            Takie Gucie sie zwykle maskuja w "normalnym" zyciu inaczej zostaliby kompletnie
            izolowani od reszty.Na Forum, gdzie ich nikt nie zidentyfikuje(po co zreszta?)
            Gucie sobie "popuszczaja", tj. odrzucaja ten cienki polorek czlowieczenstwa i
            daja ujscie swym prawdziwym pogladom.
            Gucie to calkiem zwyczajnie...psychopaci.
            (J)
            • Gość: . Mysle, ze przeceniasz Gucia: to frustrat i loser. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.08.04, 14:17
              • Gość: Jerzy Re: Mysle, ze przeceniasz Gucia: to frustrat i lo IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 29.08.04, 14:31
                Moze masz racje. Nasuwa sie jednak sila rzeczy pytanie: Czy takie Gucie sa
                typowymi osobnikami dla nowego pokolenia Polakow czy mamy raczej tutaj do
                czynienia z konwertytami na islam? To ostatnie potwierdzaloby Twoje rozpoznanie.
                (J)
        • Gość: rachelka Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można IP: *.twcny.rr.com 29.08.04, 15:04
          wqrwiony2 napisał:

> bezkarnie poniżać"...
          > Bez komentarza - coraz bardziej wychodzi z ciebie ubek-emigrant z waszą
          > charakterystyczną pogardą dla jakiejkolwiek godności ludzkiej...
          > Bardzo opłakujesz czasy, kiedy mogłeś "bezkarnie poniżać", szwedzka mendo?

moze zanim zastanowimy sie nad pytaniem kim jest gucio powinnismy rowniez
          zastanowic sie nad pytaniem kim jest maurycy vel kropekuk vel kropka vel agent
          specjalny vel ratller vel abigail vel 100000 innych nickow piszacy na tym forum
          co dzien i sprzedajacy kazdy mozliwy kit dla publicznosci swiata. to idywiduum
          ma jeszcze czelnosc analizowac innych po tych wszystkich wrednych
          wyzwiskach,oskarzeniach i tanich prowokacjach jakie sam tu tworzy od wielu
          miesiecy. milej dyskusji z niewiadomo kim wam zycze.
          • Gość: Tomek44 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można IP: 213.8.97.* 29.08.04, 15:17
            Pytanie dotyczylo gucia. Czyzbys go bronila? Gratulacje.Masz kogo bronic.
            To samo wqrwiony. Nie mozna porownac Fredzia do gucia. Fredzio sie wyglupia i
            bynajmniej nikogo nie wysyla do gazu, ale gucio to psychopata. Fakt, ze komus
            cos takiego przechodzi przez palce kiedy pisze, mowi kim ten "czlowiek", to
            bydle jest.
            Kiedys byl AD, mysle, ze to gucio, bo ten sam styl. On nawet Papiezowi i
            katolikom ublizal, nie mowiac o Zydach. Toczka w toczke gucio.
            • Gość: rachelka Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można IP: *.twcny.rr.com 29.08.04, 15:27
              Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> Pytanie dotyczylo gucia. Czyzbys go bronila? Gratulacje.Masz kogo bronic.
              > To samo wqrwiony. Nie mozna porownac Fredzia do gucia. Fredzio sie wyglupia i
              > bynajmniej nikogo nie wysyla do gazu, ale gucio to psychopata. Fakt, ze komus
              > cos takiego przechodzi przez palce kiedy pisze, mowi kim ten "czlowiek", to
              > bydle jest.
              > Kiedys byl AD, mysle, ze to gucio, bo ten sam styl. On nawet Papiezowi i
              > katolikom ublizal, nie mowiac o Zydach. Toczka w toczke gucio.

wiem tomeczku o czym rozmawiamy,ale przyznasz sam,ze ktos kto rozmawia za pomoca
              1000 nickow bluzgajac na lewo i prawo,wyzywajac samemu pol forum od najgorszych
              i klamiac przy tym co dzien nie powinien analizowac kogos drugiego. nie
              udawaj,ze nie wiesz o co chodzi. ja gucia nie bronie ani nie pochwalam jezyka i
              formy ktora on obral. chodzi mi o dwulicowosc,ktora i ty i inni twoi poplecznicy
              pokazuja na tym forum co dzien. nikt tu swiety nie jest ani lepszy od
              drugiego,wiec lepiej analizowac inne tematy ciekawe a nie osoby, a jesli juz
              zabierasz sie do analizy to wiec,ze sam swietym nie jestes.
              • Gość: . Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można + IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.08.04, 15:45
                Rachelko!
                Ja swoj nick mam od lat.
                Nie wstydze sie go:
                "."
                Przyjelas to do wiadomosci?
                • Gość: rachelka Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można IP: *.twcny.rr.com 29.08.04, 15:51
                  Gość portalu: . napisał(a):

> Rachelko!
                  > Ja swoj nick mam od lat.
                  > Nie wstydze sie go:
                  > "."
                  > Przyjelas to do wiadomosci?

ja nie insynuuje,ze kropka szwedzka czyli ty to kropka angielska czyli maurycy
                  vel 100 nickow.za niedokladnosc mojej wypowiedzi przepraszam. nie musze nic
                  nikomu dowodzic,gdyz za duzo czasu by to zajelo. dla zainteresowanych jest
                  wyszukiwarka. poczytajcie i porownajcie sobie styl wypowiedzi tego
                  osobnika,ktory na tym forum wystepuje pod 100 nickami a mowi o jednym i to
                  czesto sam ze soba. moim zdaniem to chore. juz go rattler wykryl dawno
                  temu,podal adres i strone internetowa tego goscia razem z jego dlugami
                  niesplaconymi,za co byl straszony sadami. jakos cicho o rozprawie.
                  • 100nickow Ty się odczep od mojego nicku! 29.08.04, 15:56
                    Ja się pod nikogo nie podszywam!
                    Mam tylko jeden nick!
                    100nickow właśnie!
                    • Gość: rachelka Re: Ty się odczep od mojego nicku! IP: *.twcny.rr.com 29.08.04, 15:59
                      ok maurycy juz sie odczepiam,tylko pamietaj kim jestes bo cos duzo sie ciebie
                      zrobilo na FA i FS

scientech.wizytowka.pl/
                      • 100nickow Nie znam żadnego Maurycego!!!! 29.08.04, 16:02
                        Powtarzam 100nickow to mój nick i proszę sie od niego odczepić!
            • Gość: rachelka Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można IP: *.twcny.rr.com 29.08.04, 15:46
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=15218749&a=15218774
              tomeczku tu mozesz sobie poczytac jak nasz maurycy vel agent specjalny proponuje
              hakowanie jako swoje hobby? jesli interesuje cie ta literatura piekna to
              proponuje wystukac na wyszukiwarce pod jego nickiem teksty jakie pisal
              oskarzajac kazdego o bycie nazi.na kobiety ma szczegolnie piekne okreslenia
              fredziowe etc. jak to poczytasz i porownasz do guciowych wypocin to mozesz
              wyciagnac wniosek ktory z tych panow jest lepszy. dla mnie oni sa tacy sami
              obrazliwi dla drugich, bez checi dyskusji w sposob cywilizowany, jak rowniez bez
              checi respektowania drugiej strony. roznica jest jedna ty bronisz maurycego ,ja
              nie bronie gucia.
              • abstrakt2003 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można 29.08.04, 15:49
                i ty traktujesz to poważnie?
                rachelko to naprawdę jest obsesja (z manią prześladowczą?)
                • Gość: rachelka Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można IP: *.twcny.rr.com 29.08.04, 15:55
                  abstrakt2003 napisał:

> i ty traktujesz to poważnie?
                  > rachelko to naprawdę jest obsesja (z manią prześladowczą?)

ja nie traktuje niczego powaznie na tym forum, ale nie lubie jak ktos mi kity za
                  3 grosze sprzedaje wyzywajac mnie od nazi(sa wpisy) lub straszac hakowaniem do
                  mojego komputera(sa wpisy). przyznasz sam,ze rozmowa se soba w postaci 100+
                  nickow to chyba normalne nie jest,ma to swoja nazwe medyczna.
            • abstrakt2003 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można 29.08.04, 15:46
              Tomku czy mam zacząć szukać postów Gucia w których się "wygłupia"?
              On od 2001 roku miesza on Polske i Polaków z błotem a ty to nazywasz wygłupami!
              A więc dobrze! Fredzio sie wygłupa! A my nie życzymy sobie takich wygłupów na
              tym forum! Niech Fredzio znajdzie dla sibie inne miejsce!
              • Gość: Tomek44 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można IP: 213.8.97.* 29.08.04, 15:59
                oj abstrakt, jak mozesz porownac gucia do Fredzia. Nie zapominaj, ze na forum
                namnozylo sie mnostwo podrobek Fredzia.Ja mam na mysli tego prawdziwego.
                Znajdz mi post, gdzie Fredzi wysyla Polakow do gazu czy na mydlo. Nawet nie ma
                o czym dyskutowac. Fredzio pisze o krzywych ulicach, latarniach, prostytutkach,
                ale nie pisze wymordowac Polakow, poslac do pieca i etc.
                Cos sie tak zawziol. Popatrz trzezwo co sie dzieje. Mozna byc patrita, ale
                madrym i spostrzgawczym, a nie honor i ojczyzna. To stare hasla, ktore jak
                wiesz z historii wiele nie pomogly.
                Poczytaj Sienkiewicza. Tam jest wszystko to o czym ja pisze.
                Poczytaj chocby Pana Tadeusza jezeli juz Sienkieicz za ostry, albo Chlopow.
                Chcesz jeszcze kilka tytulow. Z literatury polskiej bylem prymusem.
                • abstrakt2003 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można 29.08.04, 16:09
                  Tomku czy chcesz żebym wcielił się w antyFredzia i pisał na forum lustrzane
                  odbicia jego postów gdzie zamiast Polski, Polaków i Polek będzie Izrael, Żydzi
                  i Żydówki?
                  Nie bój się wady Polaków i Polek widze doskonale Fredzi nie jest mi potrzebny
                  jako drogowskaz!
                  Tak, a ty obejrzy sobie "Ziemię obiecaną"!
                  • Gość: Tomek44 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można IP: 213.8.97.* 29.08.04, 16:24
                    Widzialem i bardzo mi sie podobala. To sie nazywa sarkazm. trzeba umiec patrzec
                    poprzez karykature na wady narodu. Dlatego mi sie podobalo. Gdybysmy sie
                    spotkali, zmienilbys mam nadzieje o mnie zdanie i jezeli masz troche poczucia
                    humoru to opowiedzialbym ci sporo z zycia Polakow i Zydow i mozna sie naprawde
                    niezle bawic. Bo w kazdym narodzie jest cos co wywoluje smiech. Nie wywoluje
                    natomiast posylanie do gazu. Ja nie mam rodziny i nigdy nie mialem, poza mama i
                    tata. Oni wszyscy jak to gucio okresla "wyfruneli" przez komin. Zawsze
                    zazdroscilem moim rowiesnikom babci i dziadka i wujkow i ciocie,a wychowala
                    mnie slaska ulica i do dzisiaj ze wzruszeniem wspominam moich przyjaciol.
                    I nigdy nie slyszalem od moich slaskich przyjaciol ty Zydzie, ale wystarczylo,
                    ze pojechalem kawalek za miedze, do Sosnowca, to oj wawoj, co tam mozna bylo
                    uslyszec. Wiesz dlaczego? Nie wiesz. Kiedys ci wyjasnie.
                    Dlatego my, ktorzy zostalismy pozbawieni calej rodziny i potomstwa(tak jest w
                    moim przypadku) jestesmy tacy wrazliwi na to co niektorych smieszy.
                    • abstrakt2003 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można 29.08.04, 16:34
                      A czy ja mam o tobie złe zdanie?
                      Złe zdanie to ja mam o Guciu i Fredziu!
                      PS
                      Jeśli ty jesteś ze Śląska to nie dziw się że w Sosnowcu cię nie polubili.
                      • Gość: Tomek44 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można IP: 213.8.97.* 29.08.04, 16:39
                        OK,Zaglebie-Slask to juz na inny watek.
                        Spadam z tego guciowego, bo bede mial nocne koszmarki.
          • abstrakt2003 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można 29.08.04, 15:43
            rachelko masz obsesję.
            PS
            Udowodnij swoje twierdzenia!
            • Gość: . Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można + IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.08.04, 15:46
              badz Polakiem1
              Doloz jeszcze polskie "Kij ci w ucho".
              • abstrakt2003 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można 29.08.04, 15:50
                Ty jesteś w tym mistrzem! Nie będę się z tobą ścigał!
                • Gość: . Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.08.04, 15:56
                  Ha,ha -nie musisz!
                  Mozna?:
                  Geolog uniwesytecki czy "kopalniany"?
                  • abstrakt2003 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można+ 29.08.04, 15:58
                    Uniwesytecki!
                    • Gość: . Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.08.04, 16:03
                      Troszke glupio.
                      Z zatwierdzeniami.
                      Znam takich,co musieli dodatkowo technikum zaliczyc.
                      • abstrakt2003 Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można+ 29.08.04, 16:11
                        Gdzie głupio?
                        Ja nie mam żadnych kłopotów. Specjalizuję sie w geologi inżynierskiej, działam
                        przaktycznie tylko w czwartorzędzie.
                        Górnictwo mnie nie obchodzi.
                        PS
                        A ty co? Może górnik?
                        • Gość: . Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.08.04, 17:57
                          Dlaczego geolodzy pisza do mnie i prosza o zalatwienie jakiejkolwiek pracy?
                          • abstrakt2003 Nie wiem. Pytaj się tych co piszą do ciebie. 29.08.04, 18:00
                            A może ty pracujesz w pośredniku?
                            • Gość: . Re: Nie wiem. Pytaj się tych co piszą do ciebie.+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.08.04, 18:51
                              Nie.
                              Byli wspolpracownicy.
                              Ich dzieci i znajmi znajomych.
                              • abstrakt2003 Re: Nie wiem. Pytaj się tych co piszą do ciebie.+ 29.08.04, 18:55
                                I bardzo dobrze że pytają! Kto pyta ten dostaje to czego potrzebuje.
                                • Gość: . Kopiuje kolejne forum Maurycego w calosci. Pora IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.08.04, 22:28
                                  na podsumowanie dyskusji na polskim forum w formie bardziej dostepnej dla
                                  brytyjskiego czytelnika. Prosze wybaczyc, ale z tego powodu bede tu rzadszym
                                  gosciem - najwyzszy czas patriotyzm "abstrakta" miedzynarodowo uczcic..
                                  • abstrakt2003 Re: Kopiuje kolejne forum Maurycego w calosci. Po 30.08.04, 18:17
                                    Ależ ty śmieszny jesteś!
                                    A czcij sobie co chcesz!
          • maurycy Re: piszesz: "dureń z kompleksami, którego można 29.08.04, 16:26
            Rachelko, wilokorotnie Cię informowałem, że ja Maurycy to Maurycy i nie
            wystepuję pod żadnymi innymi nickami.
            If you do not understand Polish, I repeat, I have informed you countless times
            that I,Maurycy have only appeared as Maurycy and have never appeared using other
            nicknames. Compres vous? Do you understand? Capisci? Panimajesz? Rozumiesz?
            • wqrwiony2 "Compres vous?" zadbaj o formę - mam nadzieję, 29.08.04, 16:29
              że twoja firma angielskim operuje lepiej...
              • maurycy Re: "Compres vous?" zadbaj o formę - mam nadziej 29.08.04, 16:35
                Mój francuski nadaje się tylko na zakupy, zamawianie w restauracji i czytanie
                komiksów. Znam go tylko z wielekrotnych odwiedzin we Francji i nigdy się go
                formalnie nie uczyłem.

Do Rachelki - jest niezgodne z etykietą podawnaie prywatnych linków, bez zgody
                właścicieli tych linków, zwłaszcza, że nie mają one żadnego związku z tematami
                tego forum.

• wqrwiony2 A - to co innego; sądziłem, że należysz do osób, 29.08.04, 16:51
                  które z własnej woli ujawniły na forum swoją tożsamość... W jaki sposób
                  zostałeś "namierzony"?
                  • maurycy Re: A - to co innego; sądziłem, że należysz do os 29.08.04, 16:52
                    Popełniłem błąd, bo przy kopiowaniu własnego artykułu nie wyciąłem podpisu, taka
                    jest cała prawda.
                    • wqrwiony2 To pech - obiecuję, że już się na ten temat nie 29.08.04, 16:57
                      zająknę.
                      • Gość: rachelka Re: To pech - obiecuję, że już się na ten temat n IP: *.twcny.rr.com 29.08.04, 17:07
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=14847047&a=14847047
                        to do poczytania jak rowniez inne wypowiedzi rattlera o tej fascynujacej
                        postaci,poczytaj na jego (rattlera) starych wpisach. nie chce tu podawac imion i
                        innych danych osbistych,ktore to jeszcze ciagle istnieja na innych watkach.
                        • maurycy Re: To pech - obiecuję, że już się na ten temat n 29.08.04, 17:14
                          Nie mam nic wspólnego z ratlerem. Od 6 lat mam na tym forum nick "Maurycy",
                          czasami wystepuje jako gość: Maurycy, wtedy, kiedy serwer Wyborczej zrywał
                          logowanie po 15 minutach bezczynności.
                          • Gość: rachelka Re: To pech - obiecuję, że już się na ten temat n IP: *.twcny.rr.com 29.08.04, 17:19
                            maurycy napisał:

> Nie mam nic wspólnego z ratlerem. Od 6 lat mam na tym forum nick "Maurycy",
                            > czasami wystepuje jako gość: Maurycy, wtedy, kiedy serwer Wyborczej zrywał
                            > logowanie po 15 minutach bezczynności.
                            sure honey,rattler pisze sie przez 2 "TT",to tak dla przypomnienia komus kto
                            tlumaczy teksty angielskie. bye and good luck.
                            • maurycy Re: To pech - obiecuję, że już się na ten temat n 29.08.04, 17:28
                              po polsku ratlerek pisze się przez jedno "t", a pisałem po polsku.

• Gość: . Polataj sobie, golebico! Ile razy mam to powtarzac IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.08.04, 22:32
                              • wqrwiony2 szwedzka menda dostała odlotu! czego się naćpałeś? 30.08.04, 12:48
                      • maurycy Re: To pech - obiecuję, że już się na ten temat n 29.08.04, 17:10
                        Dzięki.

• Gość: rachelka Re: "Compres vous?" zadbaj o formę - mam nadziej IP: *.twcny.rr.com 29.08.04, 16:55
                  maurycy napisał:

> Mój francuski nadaje się tylko na zakupy, zamawianie w restauracji i czytanie
                  > komiksów. Znam go tylko z wielekrotnych odwiedzin we Francji i nigdy się go
                  > formalnie nie uczyłem.
                  >
                  > Do Rachelki - jest niezgodne z etykietą podawnaie prywatnych linków, bez zgody
                  > właścicieli tych linków, zwłaszcza, że nie mają one żadnego związku z tematami
                  > tego forum.
                  >
                  > :-)))
                  maurycy,te strone internetowa mozna dostac z google i jest dostepne dla calego
                  swiata bez niczyjego pozwolenia. w koncu firma sie reklamuje w ten sposob i
                  zdobywa klientow.robisz to ty i inni co dzien podajac takie czy inne linki do
                  rozmow o niczym. co ciebie powinno bolec a rowniez nie jest zgodne z etykieta to
                  lzenie,straszenie i inne formy intymidacji uprawiane na tym forum. did you get it.
                  • maurycy Re: "Compres vous?" zadbaj o formę - mam nadziej 29.08.04, 16:58
                    Yes sir i twarożek.

Rozchmurz się Rachelko, niczym Cię nie straszę, wystarczy, że raz popełniłem
                    bład, lecz ten co się nie uczy, pozostaje głupi.

Dziekuje za reklamę mojej strony.

• maurycy Re: "Compres vous?" zadbaj o formę - mam nadziej 29.08.04, 16:41
                Jak chcesz zobaczyć rezultaty mojej pracy to zapraszam na srtonkę:

www.europarl.eu.int/home/default_pl.htm
                pozdrowienia,

Maurycy
    • Gość: Allah [...] IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 29.08.04, 14:22
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • fredzio54 [...] 29.08.04, 16:45
      • abstrakt2003 Re: Kim jest Gucio? 29.08.04, 16:47
        To tak jak ty Fredziu!
        Może wy bracia jednojajeczni jesteście?
        • wqrwiony2 Ciekawe zagadnienie - rzeczywiście zasadniczo 29.08.04, 17:00
          wyglądają na identyczne bliźniaki - czyżby typowa "kłótnia w rodzinie"? Może w
          dzieciństwie pobili się o tę słynną i nieodżałowaną przez "mydełko z
          Netanii" "kordłę" (cytuję oryginalną pisownię delikwenta...) i teraz jeden
          pluje na swoją aryjską; drugi zas koszerną połowę... Ale ludzie mają ciężkie
          życie...
    • superspec Chyba tylko Gucio się nie wypowiedział . 29.08.04, 17:41
      Ciekawe dlaczego? Miał ważniejsze sprawy? Robote do wykonania?:)
      • maurycy Re: Chyba tylko Gucio się nie wypowiedział . 29.08.04, 18:06
        Gucio jest w kropce, bo nie ma bluzgów i inwektyw. Jest zdezorientowany. Jak się
        powie ABS'owi (ABS - Asolutny Brak Szyi) że ma cerebromalację, to nie wie czy
        się obrazić czy też cieszyć i na wszelki wypadek daje w mordę. Trudno walnąć w
        mordę na odległość, zwłaszcza gdy się ma trudności z pisaniem i czytaniem. On
        czyta, a starszy brat pisze. Cóż, asbestosis jest ciężką chorobą, a w połączeniu
        z cerebromalacją spowodowaną nadużywaniem C2H5-OH w różnych rozcieńczeniach
        powoduje zaburzenia psychiczno-motoryczne i niewydolność w oddychaniu.
        • Gość: . Re: Chyba tylko Gucio się nie wypowiedział .+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.08.04, 18:09
          >>>>>>>>>>><maurycy napisał:

> Gucio jest w kropce>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
          O wlasnie!
          Jako przetwor wtorny.
          Niedlugo go wydale.
          "."
    • maurycy Re: Kim jest Gucio? 29.08.04, 20:31
      Islam jest religią o około 600 lat młodszą od chrześcijaństwa. Odejmując 600 lat
      od 2000, otrzymamy rok rozwoju 1400. Wedle wszelkich praw powstawania, rozwoju,
      rozkwitu i upadku religii, islam znajduje się na progu naszego renesansu i
      reformacji +/- 100 lat.
      • abstrakt2003 Re: Kim jest Gucio? 29.08.04, 20:36
        Zapomniałeś o kontrreformacji (chyba właśnie z nią mamy doczynienia)
        • maurycy Re: Kim jest Gucio? 29.08.04, 20:54
          Ta nastąpiła po reformacji, której jeszcze nie było.
          • abstrakt2003 Re: Kim jest Gucio? 29.08.04, 21:28
            może jej zwyczajnie nie zauważyłeś (w latach 70 ubiegłego wieku)
    • Gość: Fredzio88 Re: Kim jest Gucio? IP: 64.246.11.* 29.08.04, 21:04
      Gucio jest OK. Jest tylko funkcją takich postów jak poniższy.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=14611620&a=15293601
      • maurycy Re: Kim jest Gucio? 29.08.04, 21:11
        Zgadzam sie, jest wypadkową wszystkich przegrzanych mózgów nagle zmuszonych do
        czytania trudnych wyrazów i zawiłych konstrukcji leksykalno-semantycznych. Tak
        trzymać. Znkną z horyzontu. Jedynie ordynarne posty i język rynsztoku utrzymuja
        ich na tym forum.
        • Gość: rachelka Re: Kim jest Gucio? IP: *.twcny.rr.com 29.08.04, 21:24
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=15109406&a=15170384
          ten twoj sobowtor maurycy to swietny przyklad na rynsztok forumowy, nie zapomnij
          jakie zawile dyskusje prowadziles z nim,kropka angielska i innymi wcieleniami
          tej samej osoby. dziekowaliscie sobie wzajemnie za niedzialajace linki,czyzbys
          zapomnial? dlatego radze ci nie zastanawiac sie nad tematem gucia,bo blize tobie
          osoby wypadalo by najpierw przeswietlic co do ich roli na tym forum.
          • Gość: . Ty ciagle swoje, DUMB DOVE? Polataj sobie... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.08.04, 22:35
            • Gość: rachelka Re: Ty ciagle swoje, DUMB DOVE? Polataj sobie... IP: *.twcny.rr.com 29.08.04, 22:42
              panie kropekuk vel kropka vel maurycy vel ratller vel agent specjalny............
              ten link nie dziala ,czy panu dziala, a jak zadziala to czy dobrze dziala i na
              jakim forum?
              www.godrules.net/library/clarke/clarkepsa56.htm
          • maurycy Re: Kim jest Gucio? 30.08.04, 05:55
            Mówił dziad do obrazu, a obraz ani razu. Nie mieści ci sie w twojej pieknej
            główce, że nie jestem "." - jestem na tym forum od 6-u lat "maurycym" . Nie mam
            schizofrenii i sam ze sobą nie rozmawiam!!!!!!!!!!!!
            • fredzio54 [...] 30.08.04, 06:54
    • Gość: Arab Szpieg [...] IP: *.fastres.net 30.08.04, 07:32
    • Gość: .bchsia.telus.net [...] IP: *.fastres.net 30.08.04, 07:40
    • Gość: wszystkojednokto Re: Kim jest Gucio? IP: *.chello.pl 30.08.04, 08:17
      prosze o odpowiedz na pytanie
      Jaka nagrode przewiduje Polsce unia za zmierzch nastrojow antysemickich a jaka
      kare za tych nastrojow kultywowanie?
    • Gość: wszystkojednokto Re: Kim jest Gucio? IP: *.chello.pl 30.08.04, 08:19
      prosze o odpowiedz na pytanie,jaka przewiduje Polsce Unia kare za kultywowanie
      nastrojow antysemickich a jaka ewentualnie nagrode za ich zmierzch
    • Gość: wszystkojednokto Re: Kim jest Gucio? IP: *.chello.pl 30.08.04, 08:35
      prosze o odpowiedz na pytanie,jaka przewiduje Polsce Unia nagrode za
      spacyfikowanie nastrojow antysemickich a jaka ewentualnie kare za ich
      kultywowanie.
      Moim skromnym zdaniem forum jest moze troche krzywym,ale jednak zwierciadlem
      rzeczywistych nastrojow,bezcennym zrodlem dla wszelkiej masci socjologow
      spolecznych zarowno po waszej jak i naszej stronie
      Proponuje pan rozwiazanie ,ktore skrotowo nazywa sie:
      Stlucz termometr,nie bedziesz mial goraczki
    • puls Prozac albo podwojna staroswiecka lewatywa (dzien 30.08.04, 14:36
      Powinna pomoc i uspokoic Gucia .
    • maurycy Re: Kim jest Gucio? 31.08.04, 16:54
      Pomogło. Gucio się znowu pojawił dziś rano proliferując wątki, lecz tym razem
      admin był czujny. Tak trzymać.
    • Gość: igor Gucio to polski Islamista. Dlatego antysemita i IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 31.08.04, 17:03
      udaje niby glupiego. Ale to jest rezultat specjalnego szkolenia. Podobny ton
      maja imamowie islamscy w amerykanskiej TV.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka