Dodaj do ulubionych

Merkel nie pozostawila zadnych szans banderowcam.

24.08.14, 22:21
Merkel o Rosji: jesteśmy na siebie skazani
Najwazniejsze:

- "NATO oferuje Ukrainie współpracę, lecz członkostwo w Sojuszu nie jest przedmiotem rozmów."

O czlonkowstwie w Unii Europejskiej nawet slowem nie wspomniala.

I po cholere pogonili Janukowicza? ?
Obserwuj wątek
    • karbat Re: Merkel powiedziala: 24.08.14, 23:08
      Merkel powiedziala Poroszence :

-ten konflikt /wojna, nie jest do rozwiazania/wygrania srodkami Militarnymi !

prosze jechac Minska i rozmawiac z Putinen
      ( wyjasnic z Moskwa problem w Unii Celnej ! )

- Poroszence /dziennikarzom , - Ukraina musi sama znalesc swoja droge

czyli Merkel powiedziala Poroszence , synku prosze dorosnac do Polityki ,
      masz moje poparcie moralne , ale droge musisz sobie wybrac SAM -

wojna czy rozmowy , Merkel ..... umyla rece .

------------------
      Merkel nie jest zadnym idolem dla mnie ,
      ale b. madrze , jednoznacznie, Poroszenke uswiadomila .

Poroszenko wie , na co ma liczyc od Unii , on teraz wie na czym stoi -
      praktycznie moze liczyc na siebie ... Polske i .... (?) usa ....

• igor_uk Nie moze liczyc na nikogo. 24.08.14, 23:26
        USA nie pomoga,bo nie bylo celem Stanow pomagac Ukrainie.Jedynie kto jest wstanie pomoc Ukrainie,to Putin .
        • adamusb Re: Nie moze liczyc na nikogo. 24.08.14, 23:36
          Żartowniś z ciebie, Putin i pomoc Ukrainie, dobre sobie...
    • eva15 Merkel jak dziecko we mgle... 24.08.14, 23:32
      Odsłuchałam uważnie Merklową i najważniejsze, co powiedziała, to:

1) moja (czyli jej) wyprawa do Kijowa służyła przygotowaniu wtorkowych rozmów Poroszenki z Putinem w Mińsku

2) jestem zdania (mówi Merklowa), że konflikt można rozwiązać jedynie pokojowo, rozwiązania militarne nie są możliwe

3) na pytanie, czy liczy się z rosyjską agresją odpowiedziała, że sytuacja jest bardzo zachwiana i należy omawiać tematy, gdzie są różnice. Wg niej na Ukrainie chodzi o sprawę decentralizacji na poziomie gmin (buha, ha, to akurat zupełnie bez sensu, powstańcom nie chodzi o to, kto będzie miał prawo ustanawiać we wsi sołtysa:-) i to należy zrobić

4 ) dalej Meklowa mówi - i tu jest sedno sprawy- o stosunkach handlowych EU-Ukraina-Rosja w świetle podpisanej a jeszcze nie ratyfikowanej przez Ukrainę umowy asocjacyjnej . EU (Niemcy) sądząc z jej słów boi się panicznie, że podbój Ukrainy będzie na próżno, jeśli nie będzie swobodnego przepływu towarów z Ukrainy do Rosji na dotychczasowych dogodnych, bezcłowych warunkach.

5) Kolejny lęk Zachodu/Niemiec: przepływ gazu przez Ukrainę.

Na koniec Melkowa wydała z siebie polityczny propagandowy bełkot mówiąc, że Ukraina musi mieć takie samo prawo do swobodnego wyboru, jak mieli Niemcy przy połączeniu:-) .
      Czyli jedyny swobodny, demokratyczny wybór to wybór opcji zachodniej. Zeby było całkiem zabawnie Merklowa mówi, że oczywiście, jak Ukraina zechce, to może nawet sobie pójść do rosyjskiej Unii Celnej:-)

• igor_uk Dzieki,Ewa. 24.08.14, 23:38
        Merkel rzeczywiscie,jak dziecko we mgle.O jakiej decentralizacja mowa,o ile opolczenie juz o federalizacji nie chce slyszec.
        • eva15 Re: Dzieki,Ewa. 25.08.14, 00:13
          O tej decentralizacji na poziomie gmin to jakiś zupełnie dziwny bełkot, bo jednocześnie jej zastępca - Gabriel dał wywiad na temat federalizacji Ukrainy i uznania Krymu. Dziwaczne to wszystko...
          • igor_uk Re: Dzieki,Ewa. 25.08.14, 00:31
            Ja tak sadze,ze Stany na chwile porzucili Europe,zajmujac sie tym,co dzieje sie w Iraku,i ta nie wie co z soba zrobic:-)
      • eva15 Re: Merkel jak dziecko we mgle... 24.08.14, 23:39
        P. S. asocjacja Ukrainy z EU nie powinna szkodzić Rosji, bo Niemcy chcą mieć z Rosją rozsądne stosunki.

Tyle wystarczy, nie chce mi się tłumaczyć każdej pierdoły, bo Merklowa jutro i tak może zmienć zdanie, z tego akurat jest znana :-)))
        • nie-tak Re: Merkel jak dziecko we mgle... 24.08.14, 23:46
          jednym slowem Obama jest zajety teraz Kurdami i gofem, Merkelowa miala dla niego ukrainska sprawe zalatwic a tu sie wszystko ryplo, Merkelowa celowo wskazala na Rosje dfodajac ze miejsce Ukrainy nie jest w sojuszu NATO ani w unii. Ukarina wykorzystana i porzucona na pastwe losu. Tusk twituje po ukarinsku ze zyczy sobie Ukraine suwerrena i wolna.
          Irak jak i Afganistan bis.
          • eva15 Re: Merkel jak dziecko we mgle... 25.08.14, 00:15
            Byłoby fajnie, gdyby USA porzuciły Ukrainę na pastwę losu... Na to się nie zanosi.
            • igor_uk Re: Merkel jak dziecko we mgle... 25.08.14, 00:31
              A ja dostrzegam to,ze wlasnie tak i dzieje sie obecnie.
              • eva15 Re: Merkel jak dziecko we mgle... 25.08.14, 01:00
                Trochę tak jest, na to wygląda. USA coś jakby mniej pyskują na Moskwę, bo są zależne od Rosji na innych polach, np. na Bliskim Wschodzie, w tym w Iraku, Syrii, Iranie. A i Turcja zaczyna fikać w kierunku Rosji....
      • walter622 Zadanie niewykonalne 25.08.14, 00:36

eva15 napisała:
        >że konflikt można rozwiązać jedynie pokojowo, rozwiązania militarne nie są możliwe

Merkelowa stawia przed Paraszaenką zadanie niewykonalne.
        1. W ukraińskich mediach stale donoszą o kolejnych zwycięstwach na wschodnim froncie. Okupionych sporymi stratami (tego już nie da się ukryć i przemilczeć). Ale jednak zwycięstwami. Czytelników stale przekonują, że zdobycie Doniecka i ŁUgańska to kwestia nabliższych dni ( w sumie to co paple forumowy mareczek).
        W tych warunkach negocjacje ???
        2. Politycy ukraińscy wpadli w wojenną histerię. Nawet julka dziś coś tam paplała, że jedyne rozwiązanie to militarny podbój Doniecczyzny. Dla nich każdy kto mówi o konieczności podjęcia rozmów pokojowych jest zdrajcą.
        • eva15 Re: Zadanie niewykonalne 25.08.14, 00:57
          No to pora na zmianę propagandy, ciemny lud jak wiadomo wszystko kupi. Trzeba mu tylko w kółko wbijać odpowiednie treści do głowy. Jeśli junta taraz nie zawiosłuje w tył, to wkrótce może być dla niej za późno.
          Zamiast robić parady, pora chyba na przygotowywanie społeczeństwa do trudnej , realnej sytuacji i na tłumaczenie mu, że wszystko jest pod kontrolą:-))).
          • pimpus18 Re: Zadanie niewykonalne 25.08.14, 01:17
            Jak to dobrze, że Ty jesteś od urodzenia taka mądra i nie dajesz się na to złapać.

Zrzędzisz przy tym jednak okrutnie.
    • felusiak1 durny sorokin goebbelsow 25.08.14, 01:47
      sorokin wypisujesz głupie teksty. ukraina do nato nie wejdzie a do eu ma wolną drogę. umowa została podpisana w marcu ale nie jest to umowa akcesyjna. ukraina jest państwem ztowarzyszonym z eu. do cholery czytaj trochę zamiast goebbelsować.
      • igor_uk Starczeski marazm. 25.08.14, 01:55
        Umowa stowarzyszeniowa nie zostala ratyfikowana przez Ukraine,a jak nawet bedzie ratyfikowana,to droga jest baaaaaaaaaardzo dluga do czlonkowstwa,jak ty,cofniety w rozwoju staruszek, tego nie wiesz,to zapytaj u Turcji.
        Ukruina nigdy nie bedzie w Unii,po prostu Unia wczesniej rozleci sie,niz Ukruina,jak oczywiscie przetrwa najblizsze pare miesiecy,bedzie uznana gotowa do czlonkowstwa.
        Felus,jestes zbyt glupi,zeby zabierac sie za te tematy.
        • felusiak1 durny sorokin 25.08.14, 03:14
          to nie zależy w tej chwili od merkel lecz od ukraińskiego parlamentu to o czym ty tu pie@dolisz?
          nie wiem czy ukraina bedzie w unii i czy unia sie rozleci i na dobrą sprawę mnie to wisi.
          natomiast nie wisi rewanżyzm moskwy, bandytyzm moskwy i moskiewskie matactwa.
          • igor_uk Starosc bywa bezlitosna. 25.08.14, 09:07
            Ja napisalem tylko to:
            "O czlonkowstwie w Unii Europejskiej nawet slowem nie wspomniala. "
            I te slowa wyzwali u felusia sraczke.Widac u niego wszystko wyzywa sraczke.
    • przyjacielameryki Re: Merkel nie pozostawila zadnych szans banderow 25.08.14, 09:03
      Merkel swoją wizytą w Kijowie jednoznacznie stanęła po stronie Ukrainy w jej konflikcie z Rosją. I to jest zasadnicze przesłanie jej wizyty. Reszta to pierdoły.
      • igor_uk Amigo,co bierzesz? 25.08.14, 09:08
        Z twoich slow wynika,ze Merklowa juz walczy w szeregach batalionu Kalomojskiego.
        • eva15 Re: Amigo,co bierzesz? 25.08.14, 10:08
          igor_uk napisał:

> Z twoich slow wynika,ze Merklowa juz walczy w szeregach batalionu Kalomojskiego.

Odstrasza wroga wygladem:-)
          • igor_uk Re: Amigo,co bierzesz? 25.08.14, 10:12
            Ewa,nie podpowiadaj banderowcam,jak moga zwyciezyc:-)
            • eva15 Re: Amigo,co bierzesz? 25.08.14, 10:14
              :-))))))))))))
    • krzyysioo Re: Merkel nie pozostawila zadnych szans banderow 25.08.14, 10:01
      Widzę że każdy w wypowiedzi Merkel czyta to co chce przeczytać, dla jednych będzie ona gwarantem interesów Ukrainy a dla innych Rosji :))

Ja też chyba czytam to co chcę przeczytać - o tym co się dzieje między terenami Niemiec i Rosji i tak sie rozmawia an szczytach między Rosją a Niemcami z pominięciem tych pośrodku :))

Niestety nawet robienie laski komuś trzeciemu nie poprawia naszej pozycji, powiedziałbym że wręcz sprowadza do poziomu taniej dziwki :/
      • igor_uk ja wyczytalem w slowach Merkel to, 25.08.14, 10:15
        ze ona dala do zrozumienia Poroszence,ze moze liczyc tylko na siebie. Co do tego,czyich interesow bedzie gwarantem.Sadze,ze powinna byc gwarantem interesow wylacznie niemieckich .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka