Dodaj do ulubionych

Vive La France!

25.08.14, 18:44
Francuzski ochotnicy, spadochroniarzy, weterani konfliktow w Gadzie i Afganistanie, wstapili w Armie Noworosji.
www.youtube.com/watch?v=U1SPc8jxAEM
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Vive La France! 25.08.14, 18:51
      Brawo!
      To są rzeczywiście prawdziwi Francuzi, nie umieją ani słowa po angielsku:-)))
    • pradinozaur Przypomnij gdzie ta Noworosja jest. 25.08.14, 19:00
      A przede wszystkim co to jest?
      • igor_uk Kolejny.. 25.08.14, 19:05
        Co zegna sie,a nie wychodzi.
        W ten sposob zdradzaja,kim sa z narodowosci nasi bystrzaki.
    • malkontent6 Re: Vive La France! 25.08.14, 19:14

Kolejni ochotnicy:

pbs.twimg.com/media/BvutJMRCAAAglv5.jpg:large
      • kaszebe12 Re: Vive La France! 25.08.14, 20:16
        -Nie zapominajmy o pieknej postawie zolnierzy i oficerow francuskich w czasie agresji Serbii. -Mimo odgornych politycznych rozkazow zachowali sie z honorem , czesto za to slono placac.
    • krzyysioo Re: Vive La France! 25.08.14, 20:54
      Romrus, ale z czego Ty się cieszysz? Z tego że po obu stronach różne kundle wojenne robią za rzezimieszków? Strasznie się gorszyłeś przy jakichś Polakach po drugiej stronie, jak już strona właściwa to najemnicy dobrzy?

Dla miejscowych walczących o jakies tam idee ja jeszcze odrobinę bym znalazł, tekich najemników pod mur bym ustawiał i rodzinie/mediom kraju pochodzenia przesyłał filmik z egzekucji
      • kaszebe12 Re: Vive La France! 25.08.14, 21:00
        -Istnieje spora roznica miedzy ochotnikiem a najemnikiem , Krzysio...cos o Academi ?
        • krzyysioo Re: Vive La France! 25.08.14, 21:12
          A jesteś pewny że Ty ich będziesz odróżniał który jest który i kto z jakich pobudek gdzie walczy? Po drugie, dla mnie każde dolewanie oliwy do tej zadymy jest barbarzyństwem, tam cierpi za dużo cywili a oni powinni być najważniejsi, ci "ochotnicy" też przykładają paluszki do tego że sytuacja jest tylko gorsza.
        • krzyysioo Re: Vive La France! 25.08.14, 21:16
          Ja zwyczajnie uważam że na wschodzie Ukrainy obie walczące strony powinno się osądzić jak zbrodniarzy, najemników czy ochotników nawet bym nie sądził, stosowałbym tańszą metodę wcześniej wskazaną, tak ku przestrodze innym.
          • kaszebe12 Re: Vive La France! 25.08.14, 21:32
            - Obie strony ? -Niech ci bedzie , ale...kto ich osadzi ?
            • krzyysioo Re: Vive La France! 25.08.14, 23:07
              Z tym niestety w takich sytuacjach jest problem, są zbrodnie, są ofiary a ... brak winnych. Mi zwyczajnie szkoda prostych i normalnych ludzi, komu do jasnej cholery oni mają się poskarżyć że jakiś ich bliski stał się przypadkową ofiarą? Że ich dom oberwał w ostrzale? Że ich zakład pracy zniszczono etc?
      • romrus Troche scislosci 25.08.14, 21:33
        krzyysioo napisał:
        > Romrus, ale z czego Ty się cieszysz?

Ciesze z tego, ze chociaz ktos na Zachodzie rozumie o co chodzi i staje po wlasciwej stronie.

>Strasznie się gorszyłeś przy jakichś Polakach po drugiej stronie, jak już strona właściwa to najemnicy dobrzy?

No, no, poprosze.
        O Polakach pisalem tylko jedno - ze nie zadnych dowodow ich udzialu w dzialaniach bojowych i ze nie jestem oewien, ze oni tam w ogole sa.

> Dla miejscowych walczących o jakies tam idee ja jeszcze odrobinę bym znalazł, tekich najemników pod mur bym ustawiał i rodzinie/mediom kraju pochodzenia przesyłał filmik z egzekucji

To sa zadny najemnicy, to sa ludzie honoru.
        Najemnicy nie udzielaja wywiadow bez masek.

Do mediow mozesz przeslac kupe filmikow, jak ukrainska armia morduje cywilow.
        • kaszebe12 Re: Troche scislosci 25.08.14, 22:23
          "...chociaz ktos na zachodzie rozumie"...rozumie znakomita wiekszosc.
          • krzyysioo Re: Troche scislosci 26.08.14, 09:51
            kaszebe, co innego brak akceptacji na to co robią banderowcy a co innego bezgraniczne przyzwolenie na poczynania Rosji i separatystów. Moim zdaniem i jedno i drugie nie znajduje szerokiej akceptacji. A pokazówka w Doniecku z jeńcami to wręcz skrajna głupota była, coś co w odbiorze może mieć gorsze konsekwencje niż zestrzelenie cywilnego samolotu. Zestrzelenie mogło być fatalną pomyłką, tu było swoistego rodzaju zwyrodnienie.
        • krzyysioo Re: Troche scislosci 26.08.14, 09:48
          > O Polakach pisalem tylko jedno - ze nie zadnych dowodow ich udzialu w dzialania
          > ch bojowych i ze nie jestem oewien, ze oni tam w ogole sa.

Zdjęcia z pewnym polskim busem i bynajmniej nie broniłem właściciela tego busa.

I może mało jasno się wyraziłem - moim zdaniem obie strony walczace nic dobrego cywilom nie przynoszą a to oni powinni być najważniejsi. Obie strony prowadzą tam wyniszczającą wojnę domową, śmiem twierdzić że obie reprezentują coś innego niż interesy lokalnej ludnosci.

Paradoksalnie napisze że bardziej strawny dla mniej jest Krym choć przejęcia też nie popieram, ot zrobiono to w taki sposób że nie cierpią cywile, przynajmniej nie w taki sposób jak na wschodniej Ukrainie.
          • kaszebe12 Re: Troche scislosci 26.08.14, 09:59
            Musze przyznac Tobie racje , Krzysio...wyglup z jencami byl ponizej pasa. -Piszesz o MH17 ? - Ordynarna sciema , bynajmniej nierosyjska.- Azjatyckie media opublikowaly niewygodne fotki , wczoraj Lawrow zazadal informacji z czarnych skrzynek , i co ? -Milczenie.
            • krzyysioo Re: Troche scislosci 26.08.14, 10:07
              O MH17 piszę pod Twoim postem ale w innym miejscu.

Właśnie o to mi chodzi z tymi jeńcami - idiotyzm i barbarzyństwo, nie zyskuje się nic a traci sporo w opinii publicznej.
    • romrus ¡Viva España! 26.08.14, 08:55
      Hispanski ochotnicy w Armii Noworosji.
      www.youtube.com/watch?v=W4YQ-cK3BGY
      www.youtube.com/watch?v=bVGXyEsCH6c
    • humbak Re: Vive La France! 26.08.14, 09:02
      Romrus, co to jest Gad? Bez złych intencji pytam- albo nie kojarzę, albo Ci się jakaś literka zamieniła.
      • romrus Re: Vive La France! 26.08.14, 10:14
        humbak napisał:
        > Romrus, co to jest Gad? Bez złych intencji pytam- albo nie kojarzę, albo Ci się
        > jakaś literka zamieniła.

Masz racje.
        Mialo byc Czad.
        • humbak Re: Vive La France! 26.08.14, 10:19
          Dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka