Gość: GOLIAT IP: *.dsl.mindspring.com 05.04.02, 23:28 Swiat staje sie niebezpiecznym miejscem, mysle ze powinnismy wyprodukowac wlasna bron masowego razenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mysteric Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... IP: *.houston-06-07rs.tx.dial-access.att.net 05.04.02, 23:41 Mysle ze silne pole idukcji magnetycznej pozwalajace zaklucac orientacje pilotow i sprzetu elektronicznego tak ze beda spadac z nieba myslac ze ziemia to wlasciwy kierunek. Do tego mozna wyhandlowac troche bombek od rosjan. Problem jest jednak inny jest wyrazny upadek kultury zachodniej a szczegolnie wyludnienie. grozi to wszystkim wysoko rozwinietym krajom poza USA gdzie ubytki lata sie legalna i nielagalna emigracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmat Mielismy okazje 10 lat temu, Lechu probowal IP: *.dialup.eol.ca 06.04.02, 08:13 O ile pamietam, 10 lat temu, ten idiota Parys oskarzal Prezydenta Walese o to, ze chcial dostac pare bombek, tak na wszelki wypadek. Dzis wscieklosc mnie ogarnia,kiedy mysle ile okazji stracilismy dzieki pseudointelektualnym idiotom, ktorzy dorwali sie na stolki po Solidarnosciowej rewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... IP: *.pppool.de 06.04.02, 08:48 A Po Co ja tez ukradna ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atom Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... IP: *.nyc.rr.com 06.04.02, 09:34 Marzy mi sie rowniez para lotniskowcow i atomowy okret podwodny z wyrzutniami rakiet strategicznych tak zeby nikt nam nie podskoczyl. Mam nadzieje ze polski rzad to nie frajerzy i potajemnie pracuje nad tym projetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabojad Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... IP: 168.143.113.* 06.04.02, 10:01 Popieram idee, to tylko instynkt samozachowawczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabojad Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... IP: 168.143.113.* 06.04.02, 10:01 Popieram idee, to tylko instynkt samozachowawczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabojad Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... IP: 168.143.113.* 06.04.02, 10:02 Popieram idee, to tylko instynkt samozachowawczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabojad Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... IP: 168.143.113.* 06.04.02, 10:02 Popieram idee, to tylko instynkt samozachowawczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Einstein Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... IP: 128.241.245.* 06.04.02, 18:56 Ciekawy jestem czy Polscy naukowcy byliby w stanie wyprodukowac taka bron, tylko gdzie ja testowac? Odpowiedz Link Zgłoś
dwamiecze Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... 06.04.02, 20:01 Gość portalu: Einstein napisał(a): > Ciekawy jestem czy Polscy naukowcy byliby w stanie wyprodukowac taka bron, > tylko gdzie ja testowac? Polska miala i wciaz ma mase fizykow jadrowych w kazdym technicznym uniwersytecie - kedys byla szajba na punkcie tej dziedziny i wyprodukowano mase tego typu naukowcow. Jesli chodzi o testowanie to nie ma problemu - nikt juz nie testuje takiej broni ponad ziemia aby ogladac grzybki i potem byc narazonym na opady promieniotworcze. Dzisiaj testuje sie bron atomowa/jadrowa przez wiercenie glebokiego szaftu i obnizaniu ladunku do testowania na dno. Nie ma grzybka, opadu promieniotworczego, tylko male trzesienie ziemi dla ludzi zyjacych niedaleko. Szaft musi byc na tyle gleboki aby nie zanieczyscic wody gruntowej. Pozostaja tylko problemy kupienia materialow (rudy uranowej albo gotowego materialu - Uranium 235 albo Plutinium) i polityczna chec zrobienia tego - o wiele trudniejsze. Nowe techniki (tzw breeding reactors) pozwalaja nawet na produkcje potrzebnych materialow bez potrzeby na dobry zapas rudy uranowej - czyli POLITYKA to na prawde jedyna przeszkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... IP: *.pppool.de 06.04.02, 20:24 dwamiecze napisał(a): > Gość portalu: Einstein napisał(a): > > > Ciekawy jestem czy Polscy naukowcy byliby w stanie wyprodukowac taka bron, > > > tylko gdzie ja testowac? > > Polska miala i wciaz ma mase fizykow jadrowych w kazdym technicznym > uniwersytecie - kedys byla szajba na punkcie tej dziedziny i wyprodukowano mase > > tego typu naukowcow. > > Jesli chodzi o testowanie to nie ma problemu - nikt juz nie testuje takiej bron > i > ponad ziemia aby ogladac grzybki i potem byc narazonym na opady promieniotworcz > e. > Dzisiaj testuje sie bron atomowa/jadrowa przez wiercenie glebokiego szaftu i > obnizaniu ladunku do testowania na dno. Nie ma grzybka, opadu promieniotworczeg > o, > tylko male trzesienie ziemi dla ludzi zyjacych niedaleko. Szaft musi byc na tyl > e > gleboki aby nie zanieczyscic wody gruntowej. > > Pozostaja tylko problemy kupienia materialow (rudy uranowej albo gotowego > materialu - Uranium 235 albo Plutinium) i polityczna chec zrobienia tego - o > wiele trudniejsze. Nowe techniki (tzw breeding reactors) pozwalaja nawet na > produkcje potrzebnych materialow bez potrzeby na dobry zapas rudy uranowej - > czyli POLITYKA to na prawde jedyna przeszkoda. Panie 2smiec polska ma Dziwek i Zlodziej tez i oni nie moge stworzyc Bomby ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MANHATTA Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... IP: 128.241.245.* 06.04.02, 20:54 dwamiecze napisał(a): > Gość portalu: Einstein napisał(a): > > > Ciekawy jestem czy Polscy naukowcy byliby w stanie wyprodukowac taka bron, > > > tylko gdzie ja testowac? > NO TAK I DODATKOWO REAKCJE MOZNA SYMULOWAC NA SUPERKOMPUTERACH. Z BOMBA BYLYBY PROBLEMY ALE SUPERKOMPUTER MOZNA KUPIC. > Polska miala i wciaz ma mase fizykow jadrowych w kazdym technicznym > uniwersytecie - kedys byla szajba na punkcie tej dziedziny i wyprodukowano mase > > tego typu naukowcow. > > Jesli chodzi o testowanie to nie ma problemu - nikt juz nie testuje takiej bron > i > ponad ziemia aby ogladac grzybki i potem byc narazonym na opady promieniotworcz > e. > Dzisiaj testuje sie bron atomowa/jadrowa przez wiercenie glebokiego szaftu i > obnizaniu ladunku do testowania na dno. Nie ma grzybka, opadu promieniotworczeg > o, > tylko male trzesienie ziemi dla ludzi zyjacych niedaleko. Szaft musi byc na tyl > e > gleboki aby nie zanieczyscic wody gruntowej. > > Pozostaja tylko problemy kupienia materialow (rudy uranowej albo gotowego > materialu - Uranium 235 albo Plutinium) i polityczna chec zrobienia tego - o > wiele trudniejsze. Nowe techniki (tzw breeding reactors) pozwalaja nawet na > produkcje potrzebnych materialow bez potrzeby na dobry zapas rudy uranowej - > czyli POLITYKA to na prawde jedyna przeszkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanol Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... 06.04.02, 20:43 my fredzio-pedzio podpierdolimy ci izrael - nawet sie nie zorientujesz kiedy tepy zydowski bucu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 07.04.02, 00:14 Nie wiem jak to bedzie w Polsce z bronia atomowa, ale etanolu mamy pelno i oto jego skutki.. Jeszcze jedno - jak juz bedzie ta atomowka, to z czego bedziemy ja zrzucac . Szybowce czy latawce ? Przynajmniej jedno pewne _ " czyste" ekologicznie. Nasz parlament i lud bedzie jeszcze dyskutowal nad zakupem 2 samolotow dla poteznego lotnictwa conajmniej nastepne 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... IP: *.pppool.de 07.04.02, 07:34 ethanol napisał(a): > my fredzio-pedzio podpierdolimy ci izrael - nawet sie nie zorientujesz kiedy > tepy zydowski bucu Guwnool jestes zaproszony nauczymy cie wychowania, ale jestes tchorz jak wszystko Polaczko co wolo kolo Wodki zostac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... IP: *.gis.net 06.04.02, 20:57 Gość portalu: GOLIAT napisał(a): > Swiat staje sie niebezpiecznym miejscem, mysle ze powinnismy wyprodukowac > wlasna bron masowego razenia. O opinie w tej materii nalezy najpierw zapytac WOJSKOWEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Einstein Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... IP: 128.241.245.* 06.04.02, 21:22 Gość portalu: U napisał(a): > Gość portalu: GOLIAT napisał(a): > > > Swiat staje sie niebezpiecznym miejscem, mysle ze powinnismy wyprodukowac > > wlasna bron masowego razenia. > > O opinie w tej materii nalezy najpierw zapytac WOJSKOWEGO. TO JEST BARDZIEJ KWESTIA POLITYCZNA NIZ WOJSKOWA, Z WOJSOWEGO PUNKTU WIDZENIA NAPEWNO NIKT NIE MIAL BY NIC PRZECIWKO TEMU JEZELI KWESTIE FINANSOWE NIE BYLYBY PROBLEMEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOrl Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... IP: 213.251.136.* 06.04.02, 21:48 Niestety tak prosto to i nie jest. Oprocz bomby nalezy miec cos aby ja przenosic. I to tak, aby dolecialo. Czyli trzeba sie zapytac najpierw dokad ma to leciec. 10000km czy wystarczy moze mniej? A takie rakiety co leca np. 2tys km to i leca powoli. Np. 2km/sek. I juz niektorzy potrafia to zestrzelic. Najlepsze jako odstraszanie byloby atomowy okret podwodny. Ale jakis dobry. Hindusi biora w lising od Rosji 2 Akuly. Moze i my?. Szkoda ze Polska przez glupote nie wybudowala tej elektrowni atomowej w Zarnowcu. To jest zawsze podstawa do bronii atomowej. Ale aby miec uran wzbogacony niestety trzeba sie narobic. Ogramna fabryke dyfuzyjna. Chyba ze tak jak i Niemcy sobie 300 kilo takiego wzbogaconego uranu od Rosji (?) kupili. Tez nieglupie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Polska potrzebuje broni atomowej ... IP: *.gis.net 07.04.02, 08:30 Chyba w domku nad jeziorem lezy do dzisiaj moj stary piecyk,taki na 3ch nozkach.Raz,jak napalilem to rozgrzal sie do bialosci i o malo mi sie chatka nie skopcila.Musze pokombinowac.Paliwo,to zaden uran.Ot pare kawalkow drzewa.Oskrobie z rdzy,pomaluje bejca i dawaj na wroga. Odpowiedz Link Zgłoś