Dodaj do ulubionych

George Soros

08.11.14, 12:21
Zdaniem miliardera sankcje gospodarcze nałożone na Rosję "są złem koniecznym, które niestety wzmaga trend ku deflacji i depresji w Europie".
George Soros w telewizyjnym programie w kanale "Freedom of Speech".
Obserwuj wątek
    • wojciech.2349 ciekawa wypowiedź Sorosa 08.11.14, 16:37
      Soros: to Putin nakazał strzelać na Majdanie

To Wła­di­mir Putin na­ka­zał pre­zy­den­to­wi Ukra­iny Wik­to­ro­wi Ja­nu­ko­wy­czo­wi strze­la­nie do de­mon­stran­tów na Maj­da­nie - mówił ame­ry­kań­ski fi­nan­si­sta Geo­r­ge Soros w te­le­wi­zyj­nym pro­gra­mie w ka­na­le "Fre­edom of Spe­ech". Jego zda­niem, pre­zy­dent Rosji uza­leż­nił od tego udzie­le­nie wła­dzom w Ki­jo­wie po­mo­cy fi­nan­so­wej.

- Chcesz dostać te pieniądze? Usuń tych ludzi z miasta, pokaż siłę! - tak, według Sorosa, Władimir Putin miał powiedzieć Wiktorowi Janukowyczowi.

wiadomosci.onet.pl/swiat/soros-to-putin-nakazal-strzelac-na-majdanie/90y7b
      • boavista4 Re: ciekawa wypowiedź Sorosa 08.11.14, 16:39
        JAK KLAMAC TO NA CALEGO, IBEZ RUMIENCOW.
        • 5magna Jeszcze bardziej ciekawa...... 08.11.14, 16:42
          research.agorafinancial.com/research/html/awn_spookymoney_0914?code=EAWNQB07&n=AWN_america2024_1114&email=hubertsz%40myway.com&a=13&o=39875&s=42694&u=1944393&l=132437&r=MC&g=0&ver=6
        • wojciech.2349 Re: ciekawa wypowiedź Sorosa 08.11.14, 16:42
          boavista4 napisał(a):
          > JAK KLAMAC TO NA CALEGO, IBEZ RUMIENCOW.
          ------------------------
          Putin to chyba jeden z największych współczesnych
          kłamców. Przebija go ktoś?
          • boavista4 Re: Najwiecej klamia ci co rozdawali ciastkan w Ki 08.11.14, 16:50
            Putin zawsze wie co mowi i dotrzymuje slowa. A wojtus to niezwykly okaz wytresowanej na ziemniakach papugi.
          • europitek Re: ciekawa wypowiedź Sorosa 08.11.14, 21:24
            > Putin to chyba jeden z największych współczesnych kłamców.

Chyba sobie żartujesz. Co to za "wielkość", jeśli jest stale łapany na prostackich kłamstwach. W dodatkuniepanuje nad mimiką i w konkretnych sytuacjach jest przewidywalny - czasami mógłby nic nie mówić, a i tak byłoby wiadomo czego nie powiedział.
      • remez2 Re: ciekawa wypowiedź Sorosa 08.11.14, 17:24
        W.Putin kazał W.Janukowyczowi strzelać do demonstrantów a ten natychmiast zadzwonił do G.Sorosa i poinformował go o tym. Ja bym wymyślił lepszy greps. :-)
        • wojciech.2349 Re: ciekawa wypowiedź Sorosa 08.11.14, 18:09
          remez2 napisał:
          > W.Putin kazał W.Janukowyczowi strzelać do demonstrantów a ten natychmias
          > t zadzwonił do G.Sorosa i poinformował go o tym. Ja bym wymyślił lepszy greps.
          > :-)
          ---------------------------
          Raz Ci wygodnie traktować poważnie słowa Sorosa, a innym razem nie.
          Zdecyduj się.

Albo traktujesz gostka poważnie, albo nie.
          • remez2 Re: ciekawa wypowiedź Sorosa 08.11.14, 18:47
            > Raz Ci wygodnie traktować poważnie słowa Sorosa, a innym razem nie.
            > Zdecyduj się.
            Słowa, które zacytowałem mają sens i dotyczą również mojego kraju.
            > Albo traktujesz gostka poważnie, albo nie.
            Wypowiedź na temat W.Putina uważam za, bardzo delikatnie mówiąc, niepoważną, i dałem temu wyraz. Nie widzę tu nic dziwnego.
      • pijatyka ""Europa musi się obudzić i zdać sobie sprawę, że 09.01.15, 05:58
        ...znalazła się pod atakiem Rosji. Pomoc dla Ukrainy państwa Unii Europejskiej powinny potraktować jako wydatki na obronę" - napisał George Soros w artykule opublikowanym w czwartek w magazynie "The New York Review of Books"

wyborcza.biz/biznes/1,100896,17227735,Soros_apeluje_o_50_mld_dol__pomocy_dla_Ukrainy.html
    • felusiak1 Freedom of speech 08.11.14, 17:23
      Zastanawiam sie dlaczego nigdy nie słyszałem o takim kanale TV i dlaczego nie moge go znaleźć.
    • humbak Re: George Soros 08.11.14, 17:46
      I?
      • remez2 Re: George Soros 08.11.14, 17:56
        humbak napisał:

> I?
        Następna? J.
        • humbak Re: George Soros 08.11.14, 18:18
          Chciałbym się dowiedzieć, co miałeś na myśli pisząc o tej wypowiedzi Sorosa. Jakieś to przemyślenia spowodowała?
          • remez2 Re: George Soros 08.11.14, 18:53
            humbak napisał:

> Chciałbym się dowiedzieć, co miałeś na myśli pisząc o tej wypowiedzi Sorosa. Ja
            > kieś to przemyślenia spowodowała?
            wzmaga trend ku deflacji i depresji w Europie".
            To jest groźne dla moich rodaków i dla mnie, więc należy się nad tym zastanowić.
            • humbak Re: George Soros 08.11.14, 18:59
              Yyyymm... to musiał Ci powiedzieć Soros, że ograniczenie jakichś kontaktów handlowych szkodzi koniunkturze? Przecież to truizm, banał, oczywistość.
              • remez2 Re: George Soros 08.11.14, 19:07
                humbak napisał:

> Yyyymm... to musiał Ci powiedzieć Soros, że ograniczenie jakichś kontaktów hand
                > lowych szkodzi koniunkturze? Przecież to truizm, banał, oczywistość.
                Cóż, nie każdy jest tak "oblatany" w wielkiej polityce i globalnej ekonomii.
                A serio - G.Soros od 1989 r. to w Polsce wyrocznia na skalę JPII, i jego słowa mają/miały wielką wagę.
                Gdybym ja to powiedział, nikogo by to nie zainteresowało.
                • humbak Re: George Soros 08.11.14, 19:08
                  Do tego nie trzeba żadnego oblatania.
                  • remez2 Re: George Soros 08.11.14, 19:14
                    humbak napisał:

> Do tego nie trzeba żadnego oblatania.
                    Wierzę Ci na słowo.
                    btw - skoro straty są nieuniknione, to najwyższy czas zastanowić się czy mają sens.
                    • humbak Re: George Soros 08.11.14, 19:24
                      Proponuję nie cytować w takim przypadku faceta, który twierdzi że są. Moje zdanie w tym temacie znasz.
                      • remez2 Re: George Soros 08.11.14, 19:56
                        humbak napisał:

> Proponuję nie cytować w takim przypadku faceta, który twierdzi że są.
                        Dlaczego, skoro uważam, że ma rację?
                    • europitek Re: George Soros 08.11.14, 21:34
                      > koro straty są nieuniknione, to najwyższy czas zastanowić się
                      > czy mają sens.

Czy to działa symetrycznie, czy tylko na niechętnych Rosji?
                      • remez2 Re: George Soros 08.11.14, 21:46
                        europitek napisał:

> > koro straty są nieuniknione, to najwyższy czas zastanowić się
                        > > czy mają sens.
                        >
                        > Czy to działa symetrycznie, czy tylko na niechętnych Rosji?
                        Nie zrozumiałem.
                        btw - uważam, że życie ma sens jeżeli coś się tworzy/buduje a nie niszczy
    • br0f Re: George Soros 08.11.14, 17:48
      www.youtube.com/watch?v=IxaZTc_3B5s
    • gobo2 nie ma roznicowania zla..! 08.11.14, 18:07
      ktos, kto probuje,to robic, jest zlym czlowiekiem..!
      nie ma koniecznego zla... po prostu, nie ma....!

remez2 napisał:

> Zdaniem miliardera sankcje gospodarcze nałożone na Rosję "są złem koniecznym
      > , które niestety wzmaga trend ku deflacji i depresji w Europie".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka