remez2 08.11.14, 12:21 Zdaniem miliardera sankcje gospodarcze nałożone na Rosję "są złem koniecznym, które niestety wzmaga trend ku deflacji i depresji w Europie". George Soros w telewizyjnym programie w kanale "Freedom of Speech". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojciech.2349 ciekawa wypowiedź Sorosa 08.11.14, 16:37 Soros: to Putin nakazał strzelać na Majdanie To Władimir Putin nakazał prezydentowi Ukrainy Wiktorowi Janukowyczowi strzelanie do demonstrantów na Majdanie - mówił amerykański finansista George Soros w telewizyjnym programie w kanale "Freedom of Speech". Jego zdaniem, prezydent Rosji uzależnił od tego udzielenie władzom w Kijowie pomocy finansowej. - Chcesz dostać te pieniądze? Usuń tych ludzi z miasta, pokaż siłę! - tak, według Sorosa, Władimir Putin miał powiedzieć Wiktorowi Janukowyczowi. wiadomosci.onet.pl/swiat/soros-to-putin-nakazal-strzelac-na-majdanie/90y7b Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: ciekawa wypowiedź Sorosa 08.11.14, 16:39 JAK KLAMAC TO NA CALEGO, IBEZ RUMIENCOW. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Jeszcze bardziej ciekawa...... 08.11.14, 16:42 research.agorafinancial.com/research/html/awn_spookymoney_0914?code=EAWNQB07&n=AWN_america2024_1114&email=hubertsz%40myway.com&a=13&o=39875&s=42694&u=1944393&l=132437&r=MC&g=0&ver=6 Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: ciekawa wypowiedź Sorosa 08.11.14, 16:42 boavista4 napisał(a): > JAK KLAMAC TO NA CALEGO, IBEZ RUMIENCOW. ------------------------ Putin to chyba jeden z największych współczesnych kłamców. Przebija go ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Najwiecej klamia ci co rozdawali ciastkan w Ki 08.11.14, 16:50 Putin zawsze wie co mowi i dotrzymuje slowa. A wojtus to niezwykly okaz wytresowanej na ziemniakach papugi. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: ciekawa wypowiedź Sorosa 08.11.14, 21:24 > Putin to chyba jeden z największych współczesnych kłamców. Chyba sobie żartujesz. Co to za "wielkość", jeśli jest stale łapany na prostackich kłamstwach. W dodatkuniepanuje nad mimiką i w konkretnych sytuacjach jest przewidywalny - czasami mógłby nic nie mówić, a i tak byłoby wiadomo czego nie powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: ciekawa wypowiedź Sorosa 08.11.14, 17:24 W.Putin kazał W.Janukowyczowi strzelać do demonstrantów a ten natychmiast zadzwonił do G.Sorosa i poinformował go o tym. Ja bym wymyślił lepszy greps. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: ciekawa wypowiedź Sorosa 08.11.14, 18:09 remez2 napisał: > W.Putin kazał W.Janukowyczowi strzelać do demonstrantów a ten natychmias > t zadzwonił do G.Sorosa i poinformował go o tym. Ja bym wymyślił lepszy greps. > :-) --------------------------- Raz Ci wygodnie traktować poważnie słowa Sorosa, a innym razem nie. Zdecyduj się. Albo traktujesz gostka poważnie, albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: ciekawa wypowiedź Sorosa 08.11.14, 18:47 > Raz Ci wygodnie traktować poważnie słowa Sorosa, a innym razem nie. > Zdecyduj się. Słowa, które zacytowałem mają sens i dotyczą również mojego kraju. > Albo traktujesz gostka poważnie, albo nie. Wypowiedź na temat W.Putina uważam za, bardzo delikatnie mówiąc, niepoważną, i dałem temu wyraz. Nie widzę tu nic dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka ""Europa musi się obudzić i zdać sobie sprawę, że 09.01.15, 05:58 ...znalazła się pod atakiem Rosji. Pomoc dla Ukrainy państwa Unii Europejskiej powinny potraktować jako wydatki na obronę" - napisał George Soros w artykule opublikowanym w czwartek w magazynie "The New York Review of Books" wyborcza.biz/biznes/1,100896,17227735,Soros_apeluje_o_50_mld_dol__pomocy_dla_Ukrainy.html Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Freedom of speech 08.11.14, 17:23 Zastanawiam sie dlaczego nigdy nie słyszałem o takim kanale TV i dlaczego nie moge go znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: George Soros 08.11.14, 18:18 Chciałbym się dowiedzieć, co miałeś na myśli pisząc o tej wypowiedzi Sorosa. Jakieś to przemyślenia spowodowała? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: George Soros 08.11.14, 18:53 humbak napisał: > Chciałbym się dowiedzieć, co miałeś na myśli pisząc o tej wypowiedzi Sorosa. Ja > kieś to przemyślenia spowodowała? wzmaga trend ku deflacji i depresji w Europie". To jest groźne dla moich rodaków i dla mnie, więc należy się nad tym zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: George Soros 08.11.14, 18:59 Yyyymm... to musiał Ci powiedzieć Soros, że ograniczenie jakichś kontaktów handlowych szkodzi koniunkturze? Przecież to truizm, banał, oczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: George Soros 08.11.14, 19:07 humbak napisał: > Yyyymm... to musiał Ci powiedzieć Soros, że ograniczenie jakichś kontaktów hand > lowych szkodzi koniunkturze? Przecież to truizm, banał, oczywistość. Cóż, nie każdy jest tak "oblatany" w wielkiej polityce i globalnej ekonomii. A serio - G.Soros od 1989 r. to w Polsce wyrocznia na skalę JPII, i jego słowa mają/miały wielką wagę. Gdybym ja to powiedział, nikogo by to nie zainteresowało. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: George Soros 08.11.14, 19:14 humbak napisał: > Do tego nie trzeba żadnego oblatania. Wierzę Ci na słowo. btw - skoro straty są nieuniknione, to najwyższy czas zastanowić się czy mają sens. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: George Soros 08.11.14, 19:24 Proponuję nie cytować w takim przypadku faceta, który twierdzi że są. Moje zdanie w tym temacie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: George Soros 08.11.14, 19:56 humbak napisał: > Proponuję nie cytować w takim przypadku faceta, który twierdzi że są. Dlaczego, skoro uważam, że ma rację? Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: George Soros 08.11.14, 21:34 > koro straty są nieuniknione, to najwyższy czas zastanowić się > czy mają sens. Czy to działa symetrycznie, czy tylko na niechętnych Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: George Soros 08.11.14, 21:46 europitek napisał: > > koro straty są nieuniknione, to najwyższy czas zastanowić się > > czy mają sens. > > Czy to działa symetrycznie, czy tylko na niechętnych Rosji? Nie zrozumiałem. btw - uważam, że życie ma sens jeżeli coś się tworzy/buduje a nie niszczy Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 nie ma roznicowania zla..! 08.11.14, 18:07 ktos, kto probuje,to robic, jest zlym czlowiekiem..! nie ma koniecznego zla... po prostu, nie ma....! remez2 napisał: > Zdaniem miliardera sankcje gospodarcze nałożone na Rosję "są złem koniecznym > , które niestety wzmaga trend ku deflacji i depresji w Europie". Odpowiedz Link Zgłoś