Dodaj do ulubionych

Dwaj noblista pokojowych.

09.11.14, 08:58
W ostatnich dniach zabrali glos dwaj noblista pokojowych.

Pierwszym byl Walesa,ktory nawolywal do ataku na Moskwe,stwierdzajac przy tym,ze owszem,zachod oberwie (dostanie najwyzej pare sincow),ale dla Rosji i tak to skonczy sie o wiele gorzej,bo zachod ma lepsza bron nuklearna i w ogole ma prawo narzucac wszystkim swoja wizje przyszlosci swiata.Juz nie bede wspomiinac o tym,ze swoim belkotem o broni nuklearnej,Walesa wykazal sie tym,ze nigdy nie stal kims wiecej,niz elektryk ze stoczni im. Lenina,i nie na nic mu nie pomoglo rozwiazywanie krzyzowek,ale przy tym musial wypowiedziec sie na temat glowy Putina.

Drugim byl Gorbaczow,ktory nawolywal do szukania porozumienia miedzy Zachodem i Rosja.Ostrzegal przed eskalacja konfliktu,ktory moze zle skonczyc sie dla wszystkich.I chociaz Gorbacczow dosc ostro krytykowal poczynania zachodu,a zwlaszcza Stany,a nie razu nie przeszedl do personalia.

p.s. Gorbaczow doskonale wie o tym,czym dysponuja Rosja i Stany,Walesa,jak widac,nadal uwaza,ze wojna huklearna bedzie prowadzona tak,jak to on obserwowal w serialu o przygodach 4 czolgistow i psa.
Obserwuj wątek
    • nie-tak Re: Dwaj noblista pokojowych. 09.11.14, 09:55
      Igor Gorbaczow nauczyl sie czegos z wiekiem po prostu przejrzal na oczy i zrewidowal swoje dawne mysli, poczynania, przynajmniej po fakcie, a Walesa byl, jest i pozostanie marionetka.

Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben.
      • 6starywrobel Re: Dwaj noblista pokojowych. 09.11.14, 09:56
        i miernota.
        • igor.uk11 Re: Dwaj noblista pokojowych. 09.11.14, 10:11
          Из грязи в князи - jak ulal pasuje do Walesy.
      • kaszebe12 Re: Dwaj noblista pokojowych. 09.11.14, 09:57
        ..."tylko krowy i kretyni nie sa w stanie zmienic zdania"
        • igor.uk11 Trzeba miec wlasne zdanie,zeby go zmieniac. 09.11.14, 10:13
          Czy Walesa mial wlasne zdanie? Czy tylko wyrazal zawsze cudze.
      • drugiwojwa Re: Dwaj noblista pokojowych. 09.11.14, 10:08
        Gorbaczow Igor to może i dobry człowiek, ale Gorbaczow Michaił to dopiero rozrabiaka.
      • igor.uk11 Nie wiem,nie-tak, 09.11.14, 10:10
        czy Gorbaczow czemus nauczyl sie,ale on nigdy nie nawolywal do wojny,bo jego poziom wiedzy pozwolal mu sadzic,ze w tej wojnie zwyciezcow nie moze byc.
        Brak wyksztalcenia i zwyklej madrosci,brakowalo zawsze Walesie.Ale on mial byc i byl nia,tylko marionetka,taki sztandar "wyzwolonej Polski"
        • drugiwojwa Re: Nie wiem,nie-tak, 09.11.14, 10:40
          Igor, wykształcenia i zwykłej madrości to chyba brakowało i brakuje elicie ruskiej (do której zalicza się Gorbaczow) która zniszczyła ZSRR i niszczy Rosję. Tego nie trzeba udowadniać to widać gołym okiem
          ...
          Wałęsie brakowało wykształcenia ale za to madrości życiowej nigdy. Ciekawe na podstawie czgo twierdzisz że Wałęsie brakowało zwykłej madrości ??
          Piszę nie dlatego że Wąłesa mi się podoba - wprost przeciwnie.
    • 99venus Re: Dwaj noblista pokojowych. 09.11.14, 10:04
      igor,nieszczęsny analfabeto.naucz sie polskiego kremlowski propagandzisto albo spadaj.
      • igor.uk11 Ha,ha. 09.11.14, 10:07
        I znow personalia.Biedaczek,zostaw moi pieta w spokoju.
        • kaszebe12 99venus... 09.11.14, 11:10
          ...mniemam , ze jestes z siebie dumny...taki kulturalny , inteligentny , taki prawdziwie "polski".
          • 99venus Re: 99venus... 09.11.14, 12:31
            znajomość języka polskiego jest dla mnie oczywista wię nie widzę podstaw do dumy z tego co jest normalne.
            uprawiających załganą rosyjską propagandę(w dodatku nieudolnie) traktuję tak jak na to zasługują.
            • igor.uk11 Ha,ha,ha. 09.11.14, 13:40
              Veneryczny,naucz sie sam ortografii polskiej.W twoich wypocinach ja,Rosjanin,ktory jezyk polski poznal ze sluchu,a pisanie z czytania "Nie" Urbana,znalazlem kilka bledow.
              • 99venus Re: Ha,ha,ha. 09.11.14, 14:46
                dwaj noblista pokojowych
                to się słabo nauczyłeś ćwoku.szukanie błędów zacznij od siebie.
                • igor.uk11 Re: Ha,ha,ha. 09.11.14, 14:51
                  Naucz sie ortografii polskiej,payatzyk.
        • 99venus Re: Ha,ha. 09.11.14, 12:29
          nie personalia tylko twoje nieuctwo.rubel widać słaby jak nie stać ruskiej propagandy na ludzi wykształconych.
    • zapijaczony_ryj Dlaczego łzesz, WAłęsa nic takiego nie mówił 09.11.14, 15:01
      Żaden normalny człowiek z wyjątkiem ruskich nie chce wojny.
      Wy jej chcecie, bo sami nic innego nie potraficie robić
      • igor.uk11 Wlasnie,ryjku. 09.11.14, 15:36
        Zaden normalny czlowiek cos takiego nie mogl powiedziec.Z tego wynika,ze Walesa do takowych nie zalicza sie.
    • antyk-acap Re: Dwaj noblista pokojowych. 09.11.14, 15:24
      Gorbaczow to były przywódca państwa totalitarnego, sprzymierzeńca Hitlera. Kłamie i oszukuje. Jego miejscem jest Trybunał w Hadze.
      • igor.uk11 Podciagnela sie ciezka artleria :-) 09.11.14, 15:37
        Capek,ryjek,veneryczny.
        Zero wiedzy,zero rozumu,ale masa fobii i szowinizmu.
        • antyk-acap Re: Podciagnela sie ciezka artleria :-) 09.11.14, 15:40
          Jeśli dla ciebie pisanie prawdy jest fobią to nie mamy o czym mówić.
          • igor.uk11 Ty i prawda,capie? 09.11.14, 19:18
            To naprawde niezly zart.
    • igor.uk11 Gorbaczow i Walesa podali sobie rece... 09.11.14, 19:17
      Ciekawo,jak by Gorbaczow wiedzial,co Walesa gadal,to podal by jemu reke?
      • lubat Re: Zemsta "tagesschau" 09.11.14, 20:30
        Główne wydanie wiadomości TV ARD zemściło się na Wałęsie. Pokazali migawkę z udziałem Gorbaczowa, a za nim widać było kawałek twarzy z wąsami. Nawet kiedy wszyscy schodzili z niewielkiego podwyższenia (Gorbaczowa trzeba było przy tym podtrzymać), to kamera też sprytnie "ominęła" Wałęsę;)
        • igor.uk11 Lubat,mam pytanie. 09.11.14, 20:38
          W rosyjskiej TV dosc obszernie relacjonowali to,co mowil Gorbaczow.TV w Polsce nie "zauwarzyla" jego slow,wspominajac tylko o tym,ze Gorbaczow tam byl i ludzi jemu klaskali.
          A jak to wyglada w niemieckiej TV?
          • lubat Re: Lubat,mam pytanie. 09.11.14, 20:53
            Igor, pewnie Cię rozczaruję, ale prawie cały dzień nie oglądałem niemieckiej telewizji. Obejrzałem główne wiadomości o godz. 20, ale tam tylko pokazali Gorbiego, ale nie dali jego wypowiedzi.

Może niemieccy "rezydenci" FŚ będą mogli coś więcej zakomunikować.
            • igor.uk11 Jestes moim najwiekszym rozczarowaniem,Lubat:-) 09.11.14, 21:01
              Nie wiem czemu,ale bylem pewien tego,ze 24/7 siedzisz przed ekranem tv i ogladasz wszystko,co Niemcy przekazuja.
              Zaczekam w takim razie na Ewe.Jak i ona rozczaruje mnie,to pozostanie sie tylko mara.
              • lubat Re: Jestes moim najwiekszym rozczarowaniem,Lubat: 09.11.14, 21:11
                igor.uk11 napisał(a):

> Nie wiem czemu,ale bylem pewien tego,ze 24/7 siedzisz przed ekranem tv i oglada
                > sz wszystko,co Niemcy przekazuja.

Strasznie mi przykro, że zawiodłem Twoje oczekiwania, a moją przykrość pogłębia fakt, że zamierzam w tym grzechu trwać.

Na pociechę dodam, że obejrzałem "Vesti niedieli" prawie w całości. Prawie, bo ten Дмитрий Киcелёв nie ma ani serca, ani litości wobec widzów. Trzymać ludzi przed telewizorem ponad 2 godziny to gruba przesada. Chociaż miewa tematy naprawdę super. Dzisiaj takim bardzo ciekawym motywem był ten oto:
                vesti7.ru/news?id=44163
                • igor.uk11 Re: Jestes moim najwiekszym rozczarowaniem,Lubat: 09.11.14, 21:21
                  Jestem masochista i dobrowolnie poddaje sie torturom Kisilowa co niedziela.Kazdy temat,ktory on bierze na warsztat,jest super.
    • bywszy1 Re:nie wchodzac w meritum sprawy+ 09.11.14, 21:23
      Ha,ha,ha.
      igor.uk11 09.11.14, 13:40 Odpowiedz
      Veneryczny,naucz sie sam ortografii polskiej.W twoich wypocinach ja,Rosjanin,ktory jezyk polski poznal ze sluchu,a pisanie z czytania "Nie" Urbana,znalazlem kilka bledow.
      Re: Ha,ha,ha.
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      nu jaki z ciebie Rosjanin
      Przeciez Rosjanie panu wyraznie powiedzieli,ze pan jest wanka biezrodnyj.
      Bez ojczyzny,honoru.
      Nu prawdziwy kacap.I tylko.
      Nie przymazuj sie pan do dumnego i hardego plemienia Rosyjskiego.
      Kazdy chcial by byc Rosjaninem.
      A nakosia.Wykusi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka