utalia 24.07.06, 15:28 chciałam sie Was poradzic w kwestii przedszkola Patryk, czy warto tam poslac dziecko. Moze mamy posylajace tam swoje pociechy podziela sie opinia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszkowamama Re: Olsztyn, przedszkole Patryk 24.07.06, 15:56 Zapisałam tam swoje dziecko, lecz niestety, musieliśmy zrezygnować, nie idziemy do przedszkola. Ale z tego co wiem, to fajnie, bo grupy małe (15 osób) + 2 opiekunki, a na początku września to nawet 3 panie. Drogo, fakt, ale w tym jest już wszystko(angielski, rytmika...). Jedyny minus... podobno te nauczycielki są zatrudniane na umowę-zlecenie, a nie na kartę nauczyciela, dlatego się często zmieniają, a to na pewno nie jest z korzyścią dla dzieci :/ Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Olsztyn, przedszkole Patryk 24.07.06, 18:26 A mozesz cos wiecej napisac o tych zajeciach : angielski, rytmika i co jeszcze? Przeprowadzamy sie do Olsztna moj maz juz zaczyna nowa prace za kilka dni ale ja dopiero za miesiac wiec nie moge sie sama zorientowac jak to wyglada. A jakie sa ceny w innych przedszkolach? 450 to faktycznie sporo. Ale jesli atrakcji moc to moze juz sie "szarpne". Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Utalia... 25.07.06, 10:35 Tu jest wszystko o Patryku. Cena 450 zł, a nawet 470 zł ostatnio słyszałam (ale tam, gdzie nowy oddizał otwierają właśnie na Jarotach). www.oskar.infowm.pl/main.php?fid=35&pg=3 Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Utalia... 27.07.06, 00:12 Dzieki za strone, juz kiedys ja przefgladalam ale dobrze sobie odswiezyc infornacje. Wiem, ze to 450 poniewaz niedawno sie dowiadywalam. Zyby zostac zapisantym trzeba wplacic te 450 zlotych. Dlatego zastanawiam sie. Fakt, ze opiekunki sie zmieniaja akurat (chyba) mojej corki az tak nie zasmuci, bo ona lubi poznawac nowe osoby, jest ciekawa. Poza tym zastanawiam sie czy az tak mocne zzywanie sie z opiekunka jest korzystne? Dziecko zaczyna taka osobe traktowac "czulej" niz rodzicow, zwlaszcza jak pracuja dlugo i rzadziej ich widuje jak owa opiekunke. W koncu w zyciu spotykamy sie z roznymi ludzmi i dziecko chyba powinno od poczatku przyzwyczaic sie do takiego "przeplywu" osob nie zwiazanych z rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Utalia... 27.07.06, 08:46 Utalia, te 450 zł, które musisz zapłacić przy zapisie to już opłata za wrzesień za przedszkole, żadne tam wpisowe. Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Utalia... 28.07.06, 00:00 Wiem, ze to za wrzesien. Jest tylko jeden problem - ja jeszcze nie mieszkam w Olsztynie ale zaczne od pazdziernika. Wiec chcialabym wplacic za pazdzirnik. Pani powiedziala mi abym poczekala na dyrektorke przedszkola, ktora wraca 3 sierpnia wtedy zadecyduje czy tak mozna zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Utalia... 28.07.06, 10:18 To, podejrzewam, zależy, do którego "Patryka" go zapisujecie. Bo np. na Zielonej Górce mają miejsca, więc nie powinno być problemu. W pozostałych oddziałach jest więcej dzieci, więc... No nie wiem. Trzymam kciuki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
betucha1 Re: Olsztyn, przedszkole Patryk 25.07.06, 09:41 Witaj ja osobiscie nie znam tego przedszkola moj syn chodziłna Switezianki, ale paru znajomych mówiło ze po jakim sczasienie jest zadowolonych gdyz własnie czesto zmieniały sie Panie, były to na ogól studentki pedagogiki i nie było stałosci a wiadomo dziecko woli zeby jego kochana Pani była na zawsze jak to bywa w normalnych przedszkolach przez 4 lata. No i ogólnie przereklamowane niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda20 Re: Olsztyn, przedszkole Patryk 29.07.06, 07:40 Hej, tez chciałam zpaisać tam córke ale po pierwsze właśnie problem z Paniami - dla mnie jest to niekorzystne, że zmieniają się tak często gdyż dziecko się przyzwyczaja, Panie poznają dziecko i trochę potrwa zanim ów Pani "zapozna" sie z grupą. Poza tym cena - w tym roku czesne to była kwoat ok 350zł a teraz aż o 100zł podskoczyła - trochę duża podwyżka, no i ciekawe ile będzie kosztowac za rok. Zapisałam córke do innego prywatnego przedszkola - w grupie 17 osób, Pani bardzo miła - juz było jedno spotkanie.Co ważne Panie nie zmieniają się.Cena od zeszłego roku nie wzrosła. Pozdrawiam :o) Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Olsztyn, przedszkole Patryk 29.07.06, 10:45 Tak wlasnie zapisalam na Wisniowa, to chyba Zielona Gorka. My dopiero przeprowadzamy sie do Olsztyna za 2 miesiace jak pisalam i kupujemy dzialke w Nikielkowie aby wybudowac dom. Dlatego z mysla o tym chcialabym wlasnie na Wisniowej bo to blisko do Nikielkowa. Tymczasem wynajmiemy mieszkanie w centrum lub na Zatorzu wiec tez bedzie blisko. Wiec wiem, ze miejsca sa ale nie zamierzam placic za wrzesien kiedy jeszcze bedziemy tu. Chuda a do jakiego przedszkola zapisalas swoja pocieche? Moze zmienie plany. W koncu byc moze to przesada tak sie wiazac skoro nie ma jeszcze domu, choc zamierzamy budowac jak najpredzej. Ale wiadomo plany planami a budowanie jak slysze nie jest pasmem samych powodzen. Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Olsztyn, przedszkole Patryk 08.08.06, 19:26 Juz sie zapisalysmy, oplacilysmy. Od 1 pazdzirnika zjawiamy sie w przedszkolu. Czy ktos moze bedzie tam chodzil, w grupie 3-latkow? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Olsztyn, przedszkole Patryk 08.08.06, 20:55 Eh... żeby nie nasze przygody, strach, nasze dzieciaki byłyby w jednej grupie. Powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Olsztyn, przedszkole Patryk 09.08.06, 15:53 A co sie stalo, jesli wolno zapytac. Pewnie zapytac wolno ale niekoniecznie otrzymam odpowiedz. Czy jestescie chorawi? Czy z robota Twoja cos nie wypalilo? Moze jeszcze jest nadzieja? A mieszkasz gdzies niedaleko? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Olsztyn, przedszkole Patryk 10.08.06, 08:25 Mieszkam za Jarotami, mąż pracuje na Tracku, stąd Zielona Górka. To z powodu chorób odwołaliśmy przedszkole. Długo by opowiadać. Powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Olsztyn, przedszkole Patryk 11.08.06, 19:12 Hm, no to faktycznie wielka szkoda. Ale moze jeszcze nic straconego? Odpowiedz Link Zgłoś
etna78 Re: Olsztyn, przedszkole Patryk 14.08.06, 12:47 Trochę informacji z pierwszej ręki... Moje dziecko chodzi od roku do Patryka właśnie i Pani wychowawczyni jest cały czas ta sama ( w innych grupach również) jedynie zmieniają się czasem studentki do pomocy. Generalnie nie narzekam, z tym, ze moje dziecko jest w przedszkolu na Jarotach.Jeśli chciałabyś dowiedzieć się czegoś więcej, pytaj, jeśli będę mogła to pomogę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Olsztyn, przedszkole Patryk 23.08.06, 00:29 Hej, dopiero dzisiaj zobaczylam Twoja wypowiedz. Chcialabym sie dowiedziec jak jest z tymi zajeciami dodtakowymi typu angielski, tance rytmiki, muzyka..itd. Czy nie jest to pic na wode i taka reklama, bo w zasadzie w kazdym przedszkolu dzieci maluja rysuja, spiewaja i majha troche gimnastyki. A jak jest z lezakowaniem? Czy jest cos takiego i jakie sa godziny, bo w ich opisie jest 6.30 do 18.00. Czy to oznacza, ze moge przyprowadzic dziecko kiedy chce? Odpowiedz Link Zgłoś
milkaa Re: Olsztyn, przedszkole Patryk 30.08.06, 21:39 Mój syn chodził do Patryka w tamtym roku , od września idzie już do drugiego przedszkola. Jak chcesz szczegóły to mogę napisać na priva. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Olsztyn, przedszkole Patryk 21.09.06, 22:37 Ojej bardzo dawno tu nie zagladalam. Oczywiscie, ze wdziecznabym byla za maila. Napisze do Ciebie na adres gazetowy, moze sie uda, bo widze ze wpis jest prawie sprzed miesiaca. utalia Odpowiedz Link Zgłoś