Dodaj do ulubionych

Wiadomosci Polnocnej Somalii

20.11.14, 21:27
Sukcesy na froncie wschodnim:

19 нoября 2014, 18:31
Czolgisci UA zmiazdzyli bojowkarzy na lotnisku w Donieckie:
obozrevatel.com/crime/12067-tankistyi-razgromili-boevikov-v-donetskom-aeroportu-shtab-ato.htm
20 нoября 2014, 05:16
Zolnierzy ATO zdobyli punkt strategiczny okolo lotniska, ktory pozwoli kontrolowac caly teren:
obozrevatel.com/crime/51920-bojtsyi-ato-otbili-u-terroristov-strategicheskuyu-vyisotu-vozle-donetskogo-aeroporta.htm
20 нoября 2014, 14:34
Terrorisci zablokowali cale lotnisko:-)))
obozrevatel.com/politics/87142-terroristyi-zablokirovali-donetskij-aeroport-zhurnalist.htm
Obserwuj wątek
    • romek1612 Poroszenko po spotkaniu z Prezydentem USA... 20.11.14, 23:05
      ..oddal marynarke na badanie DNA.
      "-jesli Pani Lewinski udalo sie w taki sposob uratowac swoj budzet, to moze i mnie sie uda"
    • romek1612 Cwiczenia wojskowy... 21.11.14, 20:36
      ...moga wygladac roznie:-)

Na gorze Rosja-Serbia, na dole Chochlostan-Jankiesia:-)
      pbs.twimg.com/media/B24w42bIEAAT01x.jpg
    • romek1612 Pln.Somalia oszukala Pld.Afrike 21.11.14, 21:20
      Chochly oszukali dostawcow wiegla z RPA
      mk.kiev.ua/articles/2014/11/21/ukraina-ne-mozhet-rasplatitsya-za-afrikanskiy-ugol.html
    • romek1612 Banderowcy z batalionu Donbas... 21.11.14, 21:44
      ...zasuwaja na odbudowe Donbasu:
      « Ответ #118 : Сегoдня в 16:42:58 »
      zugunder.com/index.php?topic=92579.105
    • romek1612 Cyborg 21.11.14, 22:50
      I jeszcze gnoja lecza, toz to prawdziwa crzescianska litosc.
      www.youtube.com/watch?v=9z7LDb59aMg
      "leze tu juz miesiac...zyje dzieki opolczencom , ktory przywiezli mi do spitala...mi tu lecza bezplatnie..jakie moge miec zdanie?...przeciez tu wszyscy traktuja mi jako normalnego czlowieka, a moja wladza jest zajeta wyborami...zobaczcie ukro-TV, to nie do wiary...bylismy przekonani, ze bronime ojczyzne od teroristow...ja tez bylem przekonany...dopiero tutaj po rozmowach z cywilami, z lekarzami, z pelegniarkami zrozumialem o co chodzi...po co ich bombardujeme?...to nie wojna, to nie zdrowo..."
    • romek1612 Co mieszkancy Somalii wiedza o golodomoru na Ukre 23.11.14, 14:57
      -nie wiem;
      -byl glod, bo Niemcy zabierali zarcie;
      -ludzi sami sie to zafundowali;
      -nie wiem kto byl winny;
      -glod byl w 1941-1945;
      -byla wojna, wiec byl glod, jaka wojna to nie wiem;
      -nie wiem, moja babcia opowiadala jak zmarla prababcza, glod byl w 1939-41;

www.youtube.com/watch?v=UJDCdUAD76k
    • romek1612 Sportowcy wieja z Ruiny 25.11.14, 20:54
      Kapitan druzyny narodowej, najlepsza szczypiornistka kraju Julia Mandagarowa, odmowila wystapien za druzyne narodowa besposrednio przed MS.
      Ona i Regina Szymkute, rowniez z druzyny narodowej, Litewka z narodowosci, zlozyli wnioski o obywacelstwo Rosji.
      lenta.ru/news/2014/11/25/managarova

Narodowa druzyna biatlonu cwiczy w kraju agresora, patrioci Ruiny w szoku.
      vesti-ukr.com/sport/73462-ukrainskie-biatlonisty-poedut-trenirovatsja-v-rossiju
    • romek1612 Jak wyglada policja Ruiny 30.11.14, 15:09
      W Ruinie nie ma faszystow. Absolutnie.

s12.postimg.org/gldh52lnh/1511453_10203211140106629_3047479567534827705_n.jpg
      Napis w tle:
      Zarzad glowny MSW Ukrainy w Obwodzie Kijowskim

Lysy palant w centrum to Artiom Bonow z batalionu MSW Ruiny "Azow".
      www.youtube.com/watch?v=YUVYDQQpYFg
      • karbat Re: tp wszyo ... 30.11.14, 15:25
        to wszystko ... ruska propaganda ! ... ;)

w Somalii wiedza ... tyle ... im lodziarze powiedza ...

od miesiecy w Somalii Zadnego sensownego, niezaleznego, repotrazu z Dombasu
        nie daja dziennikarzom na diety ,... odwazylby sie, napisalby ktorys obiektywna
        prawde o sytuacji w Dombasie , Rosji ... napisalby to do szuflady .

w wielu krajach na zachodzie w powaznej prasie ... raczej sie Milczy , by ...
        nie wypisywac kretynizmow jak w polskich gazzetach . ... elegantsze wyjscie
    • romek1612 Gauleiter Lugansku Moskal:-) 30.11.14, 22:56
      Mozliwosc powrotu Obwodu luganskiego do Ruiny zjamie nie mniej niz 5 lat:-)
      www.unian.net/politics/1015537-moskal-prozrenie-luganschinyi-zaymet-ne-menee-5-let.html

Ile imbecylow tu pisalo, ze mieszkancy Donbasu nie wspieraja rebelii?

To ile zajmie powrot Krymu?
      50 czy 500 lat?

Ile imbecylow tu pisalo, ze mieszkancy Donbasu nie wspieraja rebelii?
      • marko125 Re: Gauleiter Lugansku Moskal:-) 30.11.14, 23:06
        A podobno Ługańsk stracony dla Ukrainy :)
        • romek1612 Podobno... 01.12.14, 02:51
          marko125 napisał:
          > A podobno Ługańsk stracony dla Ukrainy :)

...jest zdobyty przez bandero-wojsko, a jesli nie, to "niebawem" za pare dni wybuchnie tam powstanie przeciwko ruskim okupantam.

"Gubernator" z Kijowa jest jednak madrzejszy od tutejszych prorokow.
          Chyba dlatego, ze ma nazwisko Moskal:-)
    • romek1612 Ups! 01.12.14, 22:59
      Kandydat Walcmana na stanowisko ministra sprawedliwosci Pan Zurab Adeishvili jest poszukiwany przez Interpol, pomiedzy innym za falszowanie dowodow w sprawie karnej i za prowokacje przestepstw:-)

"1.Organizing the abuse of official power by a state political official against the public interest, with the intent to obtain benefit for oneself and others that resulted in the substantial violation of rights of natural and legal persons and the legitimate interests of the public and state, committed with the use of violence and in the manner of humiliating the personal dignity of the victim;
      2. Organizing the degrading and inhuman treatment of inmates revealed in their humiliation, intimidation inhuman treatment and putting them in a position degrading human dignity and honour, which caused strong physical, mental pain and moral suffering, committed by a public official, with the abuse of official power, against two or more persons, by a group, against detainee and by a hired offender;
      3. Organizing the falsification of evidences regarding the criminal case of a grave crime;
      4. Organizing the provocation of crimes.

www.interpol.int/notice/search/wanted/2013-1553
    • romek1612 Na posiedzeniu komisji d/z MSW i antikorupcji... 10.12.14, 21:05
      ...dziennikarke zaj@bali tablet.

Byli obecny wylacznie posly Rady i patriotyczne dziennikarstwo.

У нoвині видaння НБН пoвідoмляєтьcя, щo піcля зaкінчення зacідaння пaрлaментcькі кoреcпoнденти НБН Гaннa Пиcaренкo тa Оленa Тиміш звернyлиcя дo мініcтрa внyтрішніх cпрaв Арcенa Авaкoвa і пoвідoмили йoгo прo злoчин, який cтaвcя під чac нaрaди «cилoвих» мініcтрів з нaрoдними депyтaтaми.

Кoментyючи пoдію, пaн Авaкoв зaявив: «Оcь бaчите, нaвіть cеред нaрoдних депyтaтів є неприcтoйні люди».

www.telekritika.ua/pravo/2014-12-10/101426
      • ewa-1.5 Re: Na posiedzeniu komisji d/z MSW i antikorupcji 10.12.14, 21:21
        Popłakać się można ze śmiechu !

Przypomniał mi się fakt autentyczny z ca połowy lat 90.:

wysocy rangą policjanci z wydziału kyminalnego w Wiesbaden pojechali do Warszawy uczyć polskich policjantów, jak zapobiegać kradzieży aut. Przyjechali bodaj dwoma bardzo drogimi mercedesami i na uwagę polskich policjantów, że powinni uważać na takie auta, odpowiedzieli, że nie ma żadnych obaw, auta są tak doskonale zabezpieczone przed kradzieżą, że żaden złodziej nie ma szans.
        Następnie zrobili wykład o tym, jak zabezpieczać auta i jak łapać złodziei.

Po wykładzie wrócili do Niemiec pociągiem:-))) Swoich aut już nigdy nie zobaczyli.
    • romek1612 Komitet antikorupcyjny zwrocil sie do poslow:... 10.12.14, 21:21
      "Prosime wiecj nie krasc papier toaletowy i mydlo"

antikor.com.ua/articles/21079-v_rade_nachali_vorovatj_hidkoe_mylo_i_tualetnuju_bumagu._teperj_somnenij_net_-_v_ukraine_nachalasj_r
    • romek1612 Stanela elektrownia w Tripolu 22.12.14, 20:01
      Magazin wegla wyczyszczono odkurzaczem:
      trainpix.org/photo/01/19/77/119776.jpg
      www.segodnya.ua/economics/enews/pod-kievom-ostanovilas-tripolskaya-tes-minenergo-579190.html
    • wujaszek_joe biedni ci Ukraińcy 22.12.14, 20:10
      jakby mało mieli własnych kłopotów, to jeszcze bandyci Putina im państwo rujnują.
      Trudno sie dziwić, że wolą do zachodu, zamiast do bardaku.
    • romek1612 Koniec branzy rakietowo-kosmicznej 27.12.14, 14:09
      Slynny Juzmasz z Dniepropetrowcku zdechl.
      01.12.2014 zamkneli bude.
      Mrzonki o kase, ktora Ruina bedzie zarabiac na projektach kosmicznych czy produkcji rakiet, poszli sie j@bac.

www.sobytiya.dp.ua/news/14/4037
      • igor-uk15 Nie ma z czego cieszyc sie,Romku. 27.12.14, 14:12
        Zostal pogrzebany wysilek wielu pokolen.Ale na pewno w tym nie ma winy Rosji i wierze w to,ze przyjdzie czas i Rosja odbuduje to,co banderowcy zniszczyli.
        • romek1612 Dlaczego? 27.12.14, 14:25
          igor-uk15 napisał(a):
          > Zostal pogrzebany wysilek wielu pokolen.Ale na pewno w tym nie ma winy Rosji i
          > wierze w to,ze przyjdzie czas i Rosja odbuduje to,co banderowcy zniszczyli.

Kto byl czegokolweik wart z personelu, wyjechali do Rosji.

Banderland musi zejsc ponizej dna, a potem grzecznie zapukac od dolu.
          To jedyny sposob na debanderyzacje kraju.
          Patrz, jacy teraz Niemcy sa mili.
          • igor-uk15 Bo ja patrze w dluzszej perspektywie,Romku. 27.12.14, 14:33
            Tam mieszkaja Rosjanie i russkije i przyjdzie czas,kiedy znow bedziemy razemm.Do tego czasu z Juzmaszem banderocy zrobia to,co zrobili z przemyslem we Lwowie.Ja to widzialem na wlasne oczy.Tam,gdzie dawniej produkowali sie telewizory,komputery,dzis stpja na pol rozebrane mury.Reszta zostakla rozkradziona.Wszystko,co zawwieralo metale kolorowe,zostalo wywieziono do Polski,gdzie wyladowalo w skupach zlomu.I to Ty,Romku,bedziesz pozniesz dawac kase na odbudowe tego wszystkiego.
            • romek1612 W dluzszej perspektywie,... 27.12.14, 14:54
              igor-uk15 napisał(a):
              > Tam mieszkaja Rosjanie i russkije i przyjdzie czas,kiedy znow bedziemy razemm.D
              > o tego czasu z Juzmaszem banderocy zrobia to,co zrobili z przemyslem we Lwowie.
              > Ja to widzialem na wlasne oczy.Tam,gdzie dawniej produkowali sie telewizory,kom
              > putery,dzis stpja na pol rozebrane mury.Reszta zostakla rozkradziona.Wszystko,c
              > o zawwieralo metale kolorowe,zostalo wywieziono do Polski,gdzie wyladowalo w sk
              > upach zlomu.I to Ty,Romku,bedziesz pozniesz dawac kase na odbudowe tego wszystk
              > iego.

...na odbudowe czegokolweik w Dniepropetrowsku nie dam zlamanego grosza.
              To zydowskie miasto ma sie sprowadzic do stanu naturalnego.
              ic.pics.livejournal.com/zergulio/14338131/1262374/1262374_600.jpg

Mame co odbudowywac i to odbudujeme:
              www.youtube.com/watch?v=ESaaC2oqnZE
              Rozumiem twoi sentymenty wobec Ukrainy, ale ja ich nie mam.
              • igor-uk15 Re: W dluzszej perspektywie,... 27.12.14, 15:08
                Днепрoпетрóвcк (yкр. Дніпрoпетрóвcьк); первoнaчaльнoе нaзвaние Екaтеринocлaв (в 1776—1797 и 1802—1926 гoды; в 1797—1802 гoдaх нaзывaлcя Нoвoрoccийcкoм);

Romku,to nasze ruskie miasto.Chcesz go oddac banderowcam?
                • romek1612 Nie chce, ale muse 27.12.14, 18:18
                  igor-uk15 napisał(a):
                  > Romku,to nasze ruskie miasto. Chcesz go oddac banderowcam?

Miasto nasze, ale sami sobie jestesmy wini dzisejszego stanu rzeczy.
                  Wybudowalismy mieszkancom Dzikiego Pola elektrowni, przemysl, szkoly, szpitali, uniwersitety, juzmaszy, etc.
                  Wlasnie z powodu, ze maja to wszystko, im sie odj@balo, ze sa takim zdolnym narodem.
                  Na dzis w ciagu 23 lat oni rozkradli i przezarli caly spadek.
                  Musa osiagnac dna, ktore posluzy filtrem.
                  W warunkach ruiny gospodarczej banderowcy zwieja na Zachod, Zydzi do Izraelu i USA, Ruscy do Rosji.
                  Reszta mieszkancow wroci do tradycyjnych chatek z gliny na wsi, bo w miastach nie da sie wyzywic, i bedzie zazdroscic mieszkancom Donbasu, Krymu i Rosji.
                  No i wtedy pogadame.
              • brat_kryzysa rom, mylisz sie i to bardzo 27.12.14, 16:27
                Nie zastanawials sie dlaczego linia frontu jest jaka jest, dlaczego opolczenie nie szlo dalej??
                Niszczenie potencjalu i jego odwrot nic nie przynosi dobrego, przeciez z taki mysleniem mozna by bylo wszystko skupic wokol Moskwy i Pitera
                Ja wierze w odbudowe potencjalu Noworosji, wcale nie musi o oznaczac ogromnych dotacji z centralnego budzetu,, kiedys ja te tereny byli dzikimi polami, prowadzono tam osadnictwo oraz zwolniono z podatkow, dzieki temu mielismy stricte kapitalistyczny nie chamowany rozwoj, kwitly gospodartwa, dworki, manofakturyy, przemysl....dzis Noworosja moze pojsc ta sama droga ale roweniz i reszta Ukrainy.
                Do dzis kraj ten calkowicie spelnial definickje "Failed state", z oplakanymi skutkami ktore dzis widzimy, Ukry sa tak samo zdolne ale trzeba nimi pokierowac ;)
                • romek1612 Chyba nie zrozumialesz mi 27.12.14, 18:30
                  brat_kryzysa napisał:
                  > Ja wierze w odbudowe potencjalu Noworosji, wcale nie musi o oznaczac ogromnych dotacji z centralnego budzetu,, kiedys ja te tereny byli dzikimi polami, prowadzono tam osadnictwo oraz zwolniono z podatkow, dzieki temu mielismy stricte kapitalistyczny nie chamowany rozwoj, kwitly gospodartwa, dworki, manofakturyy, przemysl....

Ja rowniez wierze i nawet nie watpie.
                  Chodzilo mi o to, ze na poczatku trzeba bedzie wydawac kase na odbudowe, ale jestem "za".
                  Trzeba pomoc chociaz by dlatego, ze nikt inny tego nie zrobi, poza tym, to oczewiscie sa naszy bracia. Potem dadza sie rady bez zadnych watpien.

>dzis Noworosja moze pojsc ta sama droga ale roweniz i reszta Ukrainy.
                  >Do dzis kraj ten calkowicie spelnial definickje "Failed state", z oplakanymi skutkami ktore dzis widzimy, Ukry sa tak samo zdolne ale trzeba nimi pokierowac ;-)

Ukry nie, ale Ukraincy to tak:-)

Bracie, nie gorzej ode mnie wiesz, ze Ukraincy to stado biernych baranow, ktorych nie dymal wylacznie leniwy.
                  Ci, ktory nie sa bierni, a sa pasjonarni, uwazaja sie albo za Rosjan, albo za Ukrow.
                  I to jest przyczyna calego konfliktu.
      • eva15 Decyzja USA: koniec branzy rakietowo-kosmicznej 27.12.14, 14:49
        Na razie jest tylko przestój, jeszcze nie całkowite zamknięcie, ale pewnie zamknięciem się skończy.
        Jak się domyślam zakład jest państwowy, czyli decyzja zapadła w Kijowie, a w Kijowie o finansach i gospodarce decyduje amerykański desant. To jest raczej oczywiste, że Kijów zarządzi zerwanie wszelkich więzi kooperacyjnych z Rosją, zwłaszcza w zbrojeniach, lotach kosmicznych etc. To, że tysiące ludzi wylecą na bruk nie gra żadnej roli.
        • brat_kryzysa Ja bym takiego czarnowidztwa nie uprawial 27.12.14, 16:30
          to nie jest podworko usrancow, a ich mozliwosci zdaje sie ze przeceniasz
          ps
          wChersoni i Odessie mialy miejsce dwa ataki bombowe
          • eva15 To nie ma nic wspólnego z czarnowidztwem 27.12.14, 17:32
            W każdym kraju o strategicznych gałęziach gospodarki decydują władze państwa. We władzach w randze ministrów są teraz w Kijowie przedstawiciele US-banków (Amerykanka i Litwin).
            • brat_kryzysa Re: To nie ma nic wspólnego z czarnowidztwem 27.12.14, 17:58
              Moga sobie byc bogami Olimpu ale na Ukrainie niewiele zdzialaja, ten region deliktatnie ujmujac jest dosc specyficzny.Pare lat temu podjalem sie prb importowac drewno dla duzego zakladu m in w Szczecinku, to jest prawie awykonalne a prowadzenie negocjacji to dwa rozne swiaty, juz kilka lat temu modlilem sie aby ten ukrainski bajzel sie rozlecial a na jego miajscu woroslo nowe
              • eva15 Re: To nie ma nic wspólnego z czarnowidztwem 27.12.14, 18:01
                Amerykanie wcale nie mają zamiaru doprowadzać Ukrainę do rozkwitu. Nie po to tam weszli, żeby robić Ukraińcom dobrze.
                • brat_kryzysa Re: To nie ma nic wspólnego z czarnowidztwem 27.12.14, 18:14
                  Chodzi o moc decyzyjna, jesli cos postanowia jetem pewien ze gdies po drodze ugrzeznie, ichne realia biznesowe, spoleczne sa dosc specyficzne, co moge dodac , to co jeszcze utrzymuje ten kraj przy zyciu to szara srefa ktora jest ogromna i ona paradokalnie jest sila
                  • marko125 FR będzie wspierał Kijów węglem i elektrycznością 27.12.14, 19:04
                    wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-ma-dostarczac-na-ukraine-energie-elektryczna-i-wegiel/vevpe2
                    Brawo panie Putin czekamy na coraz większe wsparcie Kijowa.
                    • romek1612 Grzeczni cyborgi:-) 27.12.14, 19:14
                      marko125 napisał:
                      > wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-ma-dostarczac-na-ukraine-energie-elektryczna-i-wegiel/vevpe2
                      > Brawo panie Putin czekamy na coraz większe wsparcie Kijowa.

Oczewiscie ze bedzie dostarczac Chochlam wegel z Donbasu, a zadluzenie Banderlandu bedzie rosnac wobec Rosji.
                      Inaczej Krym ucierpi z braku wegla na ukro-elektrowniach.
                      Wyegzekwowanie kasy to rzecz drugorzedna. Nadejdzie czas i na to.
                      Odmrazac uszy na zlosc to nie nasza metoda:-)

Patrz, mareczku, jaki gzreczni sa teraz twoi cyborgi na lotnisku:
                      "...granatnik?... wyp@dalac!...za duzo nabojow? ... wyp@dalac!..."
                      www.youtube.com/watch?v=4TsHZZhYmOM
                      • marko125 Re: Grzeczni cyborgi:-) 27.12.14, 19:18
                        Nie z Donbasu tylko z Rosji. Z Donbasu Kijów nie kupuje węgla bo jest blokada ekonomiczna. Natomiast Putinek mu dostarczy węgiel.
                        • romek1612 Ahahaha:-) 27.12.14, 19:30
                          marko125 napisał:
                          > Nie z Donbasu tylko z Rosji. Z Donbasu Kijów nie kupuje węgla bo jest blokada e
                          > konomiczna. Natomiast Putinek mu dostarczy węgiel.

Jestes wiekszym idiota niz myslalem:-)

Dlaczego twoim zdaniem do tej pory nie sa zalatwiony dostawy wegla z Polski, RPA, Australii, Kazachstanu, etc?
                          Za wegel z RPA Chochly, o dziwo, nawet zaplacili.
                          Sadzisz ze Rosja jest w stanie od jutra zwiekszyc produkcje wegla o 500 tys. ton miesiacznie?
                          Zdziwie cie, nie jest w stanie.
                          Produkcja i logistyka wegla planuje sie na rok-dwa-trzy.
                          Mowie cie, jako byly wice-prezes weglowego portu morskiego.

Kijow bedzie rzygal, ale bedzie zarl doniecki wegel i bedzie placil za niego Rosji, bo inaczej Walcmana i Jajaceniuka wykoncza albo za brak wegla, albo za zakup u separatystow.
                          • marko125 Re: Ahahaha:-) 27.12.14, 19:43
                            No i Putinek zrobi wszystko aby Walcman i Jaceniuk się utrzymał przy władzy. Gratulację :)
                            • romek1612 Alez oczewiscie 27.12.14, 19:53
                              marko125 napisał:
                              > No i Putinek zrobi wszystko aby Walcman i Jaceniuk się utrzymał przy władzy.

Nikt nie potrafi az tak skutecznie przerabiac banderowcow na farsz, jak ta ekipa.
                              Zadnych wyzutow sumenia, zadnych skropulow.
                              Ogloszono 4 fale mobilizacji, ale jeszcze nikogo nie zdemobilizowano.
                              To znaczy zdemobilizowano, tyle ze nie rzadem, tylko opolczencami.

Filmik o cyborgach spodobal sie?:-)
          • eva15 Wybuchy, strzelaniny i protesty 27.12.14, 17:36
            brat_kryzysa napisał:

> wChersoni i Odessie mialy miejsce dwa ataki bombowe

Tak wiem o tych wybuchach. We Lwowie z kolei znów ostrzelano dom mera miasta, a w Kijowie junta ściąga milicję i Gwardię Narodową. Będzie ich kilka tysięcy, bo w niedzielę ludność chce robić protesty. Tym razem w razie czego władza będzie pałować demokratycznie z pełnym poparciem Zachodu.
            • eva15 Re: Wybuchy, strzelaniny i protesty 27.12.14, 18:05
              Link do demo w Kijowie:

ria.ru/world/20141227/1040432585.html
              • jankowski1960 Re: Wybuchy, strzelaniny i protesty 27.12.14, 20:28
                teraz patroszenko ma blogoslawienstwo zachodu, wiec moze strzelac, bic i polewac....:))
                i tak zrobi
    • br0f Re: Wiadomosci Polnocnej Somalii 27.12.14, 15:01
      www.nytimes.com/2014/12/27/us/falling-oil-prices-have-ripple-effect-in-texas-louisiana-oklahoma.html?_r=0
    • jankowski1960 Re: Wiadomosci Polnocnej Somalii 27.12.14, 20:32
      k@rwa... kto tam jest terrorysta?
    • romek1612 Milion Ukraincow na wyrzucono na bruk przez majdan 29.12.14, 16:53
      Rekordowe bezrobocie.
      Od poczatku roku +1 mln.
      Brawo, majdan!
      Brawo zachodzni przyjacele!
      comments.ua/politics/502137-v-ukraine-rekordnaya-bezrabotitsa-.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka