Gość: nebaz IP: *.stnet.pl 10.09.04, 11:28 a badania robil pewnie "RZĄDOWY OŚRODEK BADAŃ OPINII PUBLICZNEJ"...ech... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x nie dziwni nic... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:29 miłe towarzystwo... Bangladesz pewnie też był za Krzakiem... Wyjeżdżajmy z tego kraju... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bush do BUSZU az wstyd przyznac, ze jest sie Polakiem...SKANDAL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szteter Re: az wstyd przyznac, ze jest sie Polakiem...SKA IP: *.bu.uni.torun.pl 10.09.04, 12:00 a ja jestem dumny ze jestem Polakiem!!!! "jestem repubvlikaninem!" jak ktoś na konwencji powiedział! ps pacyfiści na pacyfik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db., Re: az wstyd przyznac, ze jest sie Polakiem...SKA IP: 62.111.143.* 10.09.04, 12:40 Ja tez jestem dumny z tego. Michniki juz roszcza sobie pretensje do polityki kadrowej KOsciola Katolickiego, teraz jeszcze stanowisko prezydenta USA chcieliby obsadzac. Bezmyslne artykuly w Gazecinie autorstwa Michnika w sprawie tragedii w Osetii spowodowaly grozne pomruki Rosji. Michnikowi wydaje sie ze moze polityke zagraniczna Polski prowadzic. Ciekawe kiedy ktos nadepnie te nadeta purchawke, przyjaciela ludzi honoru: Kiszczaka, Jaruzelskiego i Urbana?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: az wstyd przyznac, ze jest sie Polakiem...SKA IP: *.core.lanet.net.pl 10.09.04, 13:50 Byłbym ci bardzo wdzięczny, gdybyś czasem przemyślał to co piszesz, najlepiej przed wysłaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeT Nie mozna ludzi zmusic do lepszego myslenia IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 10.09.04, 14:17 Gość portalu: ja napisał(a): > Byłbym ci bardzo wdzięczny, gdybyś czasem przemyślał to co piszesz, > najlepiej przed wysłaniem. Zawsze mnie irytuje apel o myslenie. Podobnie ktos moglby apelowac do mnie abym podniosl 300 kg. Ludzkie myslenie jest zdeterminowane przez ich mozg czy tez inteligencje, ktore z kolei sa zdeterminowane przez material genetyczny, wychowanie i wyksztalcenie. Sa ludzie, ktorzy wymyslili teorie wzglednosci czy teorie fal elektromagnetycznych, a sa rowniez ludzie, ktorzy nie moga pomnozyc 7*8. Niedawno byl artykul w GW o Indianach, ktorzy nie potrafia w ogole liczyc. Apel o myslenie tego nie zmieni. Mozna natomiast apelowac o podanie faktow, ktore uzasadnia przedstawiana opinie, lub o nie obrzucanie wyzwiskami ludzi o innych pogladach. Czyli mozna apelowac o przestrzeganie lepszych zasad dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny na szczescie prezydenta US wybieraja obywatele US, IP: 216.223.52.* 10.09.04, 16:27 a nie jakis tam swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytanie? Re: KTO CI KAŻE PRZYZNAWAĆ SIĘ, ŻE JESTEŚ POLAKIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 17:57 Polska, też nie przyzna się do ciebie. I tak jest wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . POLACY PRZESZLI SAMYCH SIEBIE - DECYDUJA IP: *.range81-156.btcentralplus.com 11.09.04, 03:21 O LOSACH AMERYKI, a nie np. zarzadu Orlenu. I dlatego juz tu ze 300 sie ich uzbieralo... Polska arogancja czy polska glupota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: na szczescie prezydenta US wybieraja obywatel IP: 65.77.136.* 01.11.04, 21:32 I mam nadzieje, ze J.Kerry bedzie nastepnym prezydentem, tak jak swiat chce i ja rowniez. Polscy zwolennicy p.Busha, poogladajcie sobie dluzsze wypowiedzi tego pana, wtedy zobaczycie jaki jest jego poziom intelektualny. Ale do tego trzeba znac angielski, migawki z TV daja wam bledny obraz. PS. Juz zaglosowalam, oczywiscie na J.Kerry'ego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Intelektualna czolowka PL, Nigeria, Filipiny! IP: *.client.comcast.net 10.09.04, 18:59 Hmm... wraz z Filipinami i Nigeria? Jeszcze raz mamy potwierdzenie, ze Polacy to banda idiotow, lecacych z szabelka za wspanialym prezydentem. Dorownuja glupota tylko mieszkancom poludniowych stanow w USA. Rasist, homophobic, anti- semitic, narrow-minded bunch. Gratuluje i wyrazy wspolczucia dla tych normalych 26%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you-know-who Re: Intelektualna czolowka PL, Nigeria, Filipiny! IP: *.telia.com 12.09.04, 00:56 Z ciezkim sercem dolaczam sie do gratulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: az wstyd przyznac, ze jest sie Polakiem...SKA IP: 62.111.143.* 10.09.04, 12:40 Ja tez jestem dumny z tego. Michniki juz roszcza sobie pretensje do polityki kadrowej KOsciola Katolickiego, teraz jeszcze stanowisko prezydenta USA chcieliby obsadzac. Bezmyslne artykuly w Gazecinie autorstwa Michnika w sprawie tragedii w Osetii spowodowaly grozne pomruki Rosji. Michnikowi wydaje sie ze moze polityke zagraniczna Polski prowadzic. Ciekawe kiedy ktos nadepnie te nadeta purchawke, przyjaciela ludzi honoru: Kiszczaka, Jaruzelskiego i Urbana?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db., Re: az wstyd przyznac, ze jest sie Polakiem...SKA IP: 62.111.143.* 10.09.04, 12:40 Ja tez jestem dumny z tego. Michniki juz roszcza sobie pretensje do polityki kadrowej KOsciola Katolickiego, teraz jeszcze stanowisko prezydenta USA chcieliby obsadzac. Bezmyslne artykuly w Gazecinie autorstwa Michnika w sprawie tragedii w Osetii spowodowaly grozne pomruki Rosji. Michnikowi wydaje sie ze moze polityke zagraniczna Polski prowadzic. Ciekawe kiedy ktos nadepnie te nadeta purchawke, przyjaciela ludzi honoru: Kiszczaka, Jaruzelskiego i Urbana?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: az wstyd przyznac, ze jest sie Polakiem...SKA IP: 62.111.143.* 10.09.04, 12:40 Ja tez jestem dumny z tego. Michniki juz roszcza sobie pretensje do polityki kadrowej KOsciola Katolickiego, teraz jeszcze stanowisko prezydenta USA chcieliby obsadzac. Bezmyslne artykuly w Gazecinie autorstwa Michnika w sprawie tragedii w Osetii spowodowaly grozne pomruki Rosji. Michnikowi wydaje sie ze moze polityke zagraniczna Polski prowadzic. Ciekawe kiedy ktos nadepnie te nadeta purchawke, przyjaciela ludzi honoru: Kiszczaka, Jaruzelskiego i Urbana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: az wstyd przyznac, ze jest sie Polakiem...SKA IP: 62.111.143.* 10.09.04, 12:40 Ja tez jestem dumny z tego. Michniki juz roszcza sobie pretensje do polityki kadrowej KOsciola Katolickiego, teraz jeszcze stanowisko prezydenta USA chcieliby obsadzac. Bezmyslne artykuly w Gazecinie autorstwa Michnika w sprawie tragedii w Osetii spowodowaly grozne pomruki Rosji. Michnikowi wydaje sie ze moze polityke zagraniczna Polski prowadzic. Ciekawe kiedy ktos nadepnie te nadeta purchawke, przyjaciela ludzi honoru: Kiszczaka, Jaruzelskiego i Urbana?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: az wstyd przyznac, ze jest sie Polakiem...SKA IP: 62.111.143.* 10.09.04, 12:40 Ja tez jestem dumny z tego. Michniki juz roszcza sobie pretensje do polityki kadrowej KOsciola Katolickiego, teraz jeszcze stanowisko prezydenta USA chcieliby obsadzac. Bezmyslne artykuly w Gazecinie autorstwa Michnika w sprawie tragedii w Osetii spowodowaly grozne pomruki Rosji. Michnikowi wydaje sie ze moze polityke zagraniczna Polski prowadzic. Ciekawe kiedy ktos nadepnie te nadeta purchawke, przyjaciela ludzi honoru: Kiszczaka, Jaruzelskiego i Urbana?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: az wstyd przyznac, ze jest sie Polakiem...SKA IP: 62.111.143.* 10.09.04, 12:40 Ja tez jestem dumny z tego. Michniki juz roszcza sobie pretensje do polityki kadrowej KOsciola Katolickiego, teraz jeszcze stanowisko prezydenta USA chcieliby obsadzac. Bezmyslne artykuly w Gazecinie autorstwa Michnika w sprawie tragedii w Osetii spowodowaly grozne pomruki Rosji. Michnikowi wydaje sie ze moze polityke zagraniczna Polski prowadzic. Ciekawe kiedy ktos nadepnie te nadeta purchawke, przyjaciela ludzi honoru: Kiszczaka, Jaruzelskiego i Urbana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db. Re: az wstyd przyznac, ze jest sie Polakiem...SKA IP: 62.111.143.* 10.09.04, 12:40 Ja tez jestem dumny z tego. Michniki juz roszcza sobie pretensje do polityki kadrowej KOsciola Katolickiego, teraz jeszcze stanowisko prezydenta USA chcieliby obsadzac. Bezmyslne artykuly w Gazecinie autorstwa Michnika w sprawie tragedii w Osetii spowodowaly grozne pomruki Rosji. Michnikowi wydaje sie ze moze polityke zagraniczna Polski prowadzic. Ciekawe kiedy ktos nadepnie te nadeta purchawke, przyjaciela ludzi honoru: Kiszczaka, Jaruzelskiego i Urbana?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db., Re: az wstyd przyznac, ze jest sie Polakiem...SKA IP: 62.111.143.* 10.09.04, 12:45 Ja tez jestem dumny z tego. Michniki juz roszcza sobie pretensje do polityki kadrowej KOsciola Katolickiego, teraz jeszcze stanowisko prezydenta USA chcieliby obsadzac. Bezmyslne artykuly w Gazecinie autorstwa Michnika w sprawie tragedii w Osetii spowodowaly grozne pomruki Rosji. Michnikowi wydaje sie ze moze polityke zagraniczna Polski prowadzic. Ciekawe kiedy ktos nadepnie te nadeta purchawke, przyjaciela ludzi honoru: Kiszczaka, Jaruzelskiego i Urbana?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja, Polak Jestem dumny z tego ze jestem Polakiem IP: *.atm2-0-1111047.0x50c5d30a.odnxx7.customer.tele.dk 10.09.04, 15:18 Zadziwiajacy jest ten brak poczucia wlasnej wartosci u wielu osób w Polsce. Przeciez Polska jest pieknym Krajem z bardzo interesujaca historia i terazniejszoscia. Trzeba byc dumnym z tego, ze jest sie Polakiem. Bo tylko dumny i wolny czlowik moze budowac lepszy Kraj, stawiac wymagania i brac odpowiedzialnosc za siebie i innych. Badz zawsze dumny z tego, ze jestes Polakiem. Jesli ktos Ci mówi cos innego, to ma w tym wlasny interes albo jest zakapleksiony bez widoków na lepsza przyszlosc. Tylko wolni i dumni ludzie rozwijaja sie i pomagaja w rozwoju innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka_prawda Re: Jestem dumny z tego ze jestem Polakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 18:03 Przecież gościu nie jest Polakiem, tylko gościem polskojęzycznym. Polacy nigdy nie ukrywali swojego pochodzenia. Inaczej niż Żydzi, którzy wstydząc się żydowstwa zmieniali masowo nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy Re: az wstyd przyznac, ze jest sie Polakiem...SKA IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.04, 16:17 Jezeli sie przyznasz to sklamiesz. Ale jest to norma u ludzi twojego pokroju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz jak ci wstyd to wypier....... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 10.09.04, 16:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ProsteWyjścieŻegna Re: jak ci wstyd to wypier....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 18:08 Jeśli jesteś ubogi, zrobimy składkę na bilet w jedną stronę dla ciebie. Wypier... i to zaraz, po co masz się męczyć wstydem. Dla Polski to dopiero wstyd z posiadania takich obywateli. Tak to jest, kiedy obywatelstwo nadaje się łachom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Niemcy kochaja jeszcze dzisiaj prez. Cartera, IP: *.adsl.solnet.ch 10.09.04, 11:58 najbardziej nieudanego prezydenta jakiego USA mialy. Prezydent Carter swietnie rozumial sie z Rosjanami, tzn. sie byl robiony na glupka przy kazdej okazji na wszystkie mozliwe sposoby (przez tow. Brezniewa). Niemcy z rozzewnieniem wspominaja Cartera do dzisiaj, jaki byl dobry i popularny, szczegolinie w Niemczech. Po nim przyszedl prezydent Reagen, ktory dla Niemcow byl posmiewiskiem, glupim kowbojem wprowadzajacym glupia ekonomie, reagonomics, i absolutnym ciemnogrodem. Koniec historii znamy: zniszczenie komunizmuy, polozenie fundamentow ekonomicznych i gospodarczych poprzez reformy do najdluzszego okresu niezwykle dynamicznego rozwoju USA. W madrych i inteligentnych Niemczech natomiast stagnacja i rozpad; Niemcy staly sie chorym czlowiekiem Europy. Karry jest wrecz kopia Cartera. Dlatego Niemcy chca Kerrego, kochaja Putima i nie znosza Busha. Swietnie, ze w Polsce zdrowy rozsadek i wlasciwa ocena waznych ukladow dla bezpieczenstwa kraju dominuja w spoleczenstwie. Brawo. Bush musi z Karrym wygrac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary polak Re: Niemcy kochaja jeszcze dzisiaj prez. Cartera, IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.04, 13:29 BRAWO. Zgadzam sie na 100%. Niemcy nie maja szczescia don wybierania sobie SOJUSZNIKOW ???!!. Mocna Francja???, Barbarzyska rosyjska wladza. SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Francja-4 potęga globu,Rosja druga siła militarna IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 14:05 na Ziemii, rzeczywiście ale "głupi" ci Niemcy. Nie to co my Polacy, my to mamy sojuszników, choćby w Iraku pod naszymi rozkazami służą żołnierze z Mongolii czy Fidżi, nawet BUŁGARZY!!! ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIGWISEBLACKMAN Re: Francja-4 potęga globu,Rosja druga siła milit IP: *.ssmb.com 10.09.04, 14:16 Tak, Rosja to faktycznie druga siła militarna na świecie, która najpierw nie może sobie poradzić z Mudżahedinami na wielbłądach w Afganistanie, a teraz wikła się w wojny na Kaukazie, potrafiąc jedynie dopuszczać się aktów ludobójstwa, zamiast walczyć. Poza tym ta technologia! Tonący Kursk, zdezelowane atomowe okręty podwodne gnijące w portach, zerdzewiałe rakiety nuklearne w silosach (Bóg jeden wie, kiedy to wszystko tam wybuchnie), brak kasy na utylizację wbogacanego uranu w ramach paktów rozbrojeniowych (ci przebrzydli Amerylkanie dają im na to kasę, na pewno, żeby ich poniżyć!)... Eh, może jeszcze napiszesz, że Rosja ma najlepsze siły specjalne i wywiad na świecie? No bo przykładów mamy sporo - Dubrowka, Szpital, ostatnio Biesłan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Na podstawie jednej łodzi podwodnej i uwikłania IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 15:14 2-3 dywizji (w szczytowym okresie) w Czeczenii oceniasz siłę rosyjskiej armii??? Litości człowieku, nie ośmieszaj się aż tak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIGWISEBLACKMAN Re: Na podstawie jednej łodzi podwodnej i uwikłan IP: *.ssmb.com 10.09.04, 15:30 A ty na jakiej podstawie oceniasz siłę rosyjskiej armii? Tomson , z tobą nie ma nawet co dyskutować - nawet nie przeczytałeś dokładnie mojego posta - ja się wycofuję. Pozostaje ci czytać dalej te wszystkie komsomolskie prawdy, izwiestie i oglądać ort1 - tam na pewno podają całą prawdę i tylko prawdę - o Rosji, o świecie, o sile rosyjskiej armii (ty nawet nie wiesz, że Kursk to nie "łódź podwodna" tylko "okręt") - moja przyjaciółka jest z Słupska i (nie obrażając mieszkańców Słupska, chodzi mi personalnie o tomsona) muszę jej jeszcze raz zapytać, czy to na pewno na Pomorzu, czy może w okręgu kaliningrackim. Zostawiam cię z tym swoim snem o rosyjskiej potędze, armii czerwonej i carze putinie, federacji europejskiej, która liże dupę moskwie i odwraca się od ameryki i o posłusznych Polakach, którzy robią wszystko, co jest "politycznie porawne" w Europie Zachodniej i Rosji (ze strachu przed rozbiorami, oczywiście) Powieś sobie ikonę backi-cara putnia na scianie i módl się do niego o pomyslność. Sowiecki kolaborant z ciebie. Więcej na twoje posty nie odpisuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Na podstawie jednej łodzi podwodnej i uwikłan IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 17:59 Gość portalu: BIGWISEBLACKMAN napisał(a): > A ty na jakiej podstawie oceniasz siłę rosyjskiej armii? Blisko 2mln żołnierzy, około 20tys czołgów i tysiące samolotów. Nowoczesne czołgi T-80, niemające sobie równych na zachodzie Su-35, masa mig-29 bijących na głowę amerykańskie F-16, systemy radiolokacji mogące namierzyć amerykańskie F-117 i B-2. Około 9tys głowic jądrowych, najnowocześniejsze na świecie rakiety międzykontynentalne. A potęgi rosyjskiej floty podwodnej wcale nie umniejsza jedna kraksa. > Tomson , z tobą nie ma > > nawet co dyskutować - nawet nie przeczytałeś dokładnie mojego posta - ja się > wycofuję. Pozostaje ci czytać dalej te wszystkie komsomolskie prawdy, izwiestie > > i oglądać ort1 - tam na pewno podają całą prawdę i tylko prawdę - o Rosji, o > świecie, Lepsze to niż durne polskie gazety, które kłamią gorzej niż za komuny, tyle że służą teraz drugiej stronie. > o sile rosyjskiej armii (ty nawet nie wiesz, że Kursk to nie "łódź > podwodna" tylko "okręt") - moja przyjaciółka jest z Słupska Czepiamy się słówek, co? Pisze się "ze Słupska", a nie "z Słupska". > i (nie obrażając > mieszkańców Słupska, chodzi mi personalnie o tomsona) muszę jej jeszcze raz > zapytać, czy to na pewno na Pomorzu, czy może w okręgu kaliningrackim. > > Zostawiam cię z tym swoim snem o rosyjskiej potędze, armii czerwonej i carze > putinie, Putin to nazwisko i pisze się z dużej litery, o tym też nie wiesz? Armia Czerwona już nie istnieje, podobnie jak carat, tego też nie wiesz?? Boże z kim ja rozmawiam???!!! > federacji europejskiej, która liże dupę moskwie i odwraca się od > ameryki Stosunki Europy z Rosją są partnerskie, stosunki Europy z USA polegają na podległości Europy wobec Ameryki, pindosi nie potrafią inaczej. Dlatego europa woli rosyjskiego partnera niż amerykański dyktat. > i o posłusznych Polakach, którzy robią wszystko, co jest "politycznie > porawne" w Europie Zachodniej i Rosji (ze strachu przed rozbiorami, > oczywiście) > > Powieś sobie ikonę backi-cara putnia na scianie i módl się do niego o > pomyslność. > > Sowiecki kolaborant z ciebie. Przestań pierdolić, ty jesteś pachoł Ameryki i gówna gospodarczego która ona reprezentuje, gówna które zamieniło 10 potęgę gospodarczą, jaką była Polska sprzymierzona z Sowietami, w takie cherlawe bagno jakim jest dzisiaj. Dlatego durniu kolaboranci to ci którzy chcą zrobić z Polski wiernopoddańczą kolonię Ameryki, a nie ci którzy chcą budować parnerskie stosunki z Europą i Rosją. > Więcej na twoje posty nie odpisuję. I SUPER!!! Szkoda mojego czasu na takiego debila przeżartego amerykańską propagandą, jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat KTO KALA DOBRE IMIE SLUPSKA DAJAC DUPSKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 21:02 GDY CI SIE RANO NIE CHCE Z LOZKA PODNIESC DUPSKA PRZYPOMNIJ SOBIE JAK PIER..LI TOMSON Z SLUPSKA A TY MASZERUJ, TY MASZERUJ- GLOSNO KRZYCZ! NIECH ZYJE NAM WOLODIA ILJICZ! GDY WIDZE JAK WYNOSZA TRUPY W WORKACH MYSLE JAK STRASZNIE MUSI CIERPIEC TOMSON W TWORKACH A TY MASZERUJ, TY MASZERUJ- GLOSNO KRZYCZ! NIECH ZYJE NAM WOLODIA ILJICZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: Francja-4 potęga globu,Rosja druga siła milit IP: *.adsl.solnet.ch 10.09.04, 14:27 Niemcy i Francja przezyly 45 lat dzieki ochronie przez USA. Obecnie Niemcy i Francja nie maja sie czego obawiac ze strony Rosji. Nawet wrecz przeciwnie. Moga zawrzec z nia sojusz do realizacji ich nacjonalistycznych i chorych ambicji mocarstwowych. W imie tych nacjonalistycznych ambicji Niemcy i Francja zaczely zwalczac ich naturalnego wroga: USA, ktory wlasnie gwarantuje niepodleglosc takich krajow jak Bulgaria, Rumunia, panstwa Baltyckie, Ukraina czy Polska. Jedno jest jasne: Bush z cala pewnoscia nie pozwoli soba tak manipulowac jak kiedys Carter albo Karry w przyszlosci. Dlatego kochaja teraz Kerrego. Wybor Kerrego bylby nieszczesciem dla wszystkich krajow, ktorych niepodloglosc zalezy wlasnie od zdecydowanie USA. A co do spraw gospodarczych: porownaj rozwoj gospodarki i nowych technologii we Francji czy w Niemczech z poziomem w USA i szybko zauwazysz, czy ktos jest bardziej glupi, czy tez nie. I co do sluzenia w innych krajach: madrzy Niemcy i Francuzi nie byli w stanie zakonczyc mordowania na Balkanach. To mowi wszystko o ich "wojskowej inteligencji". Sojusz z USA jest elementarny dla niepodleglosci Polski. Zerwanie tego sojuszu oznacza wczesniej czy pozniej utrate niepodleglosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIGWISEBLACKMAN Re: Francja-4 potęga globu,Rosja druga siła milit IP: *.ssmb.com 10.09.04, 14:35 Gość portalu: fritz napisał(a): > Niemcy i Francja przezyly 45 lat dzieki ochronie przez USA. Obecnie Niemcy i > Francja nie maja sie czego obawiac ze strony Rosji. Nawet wrecz przeciwnie. > Moga zawrzec z nia sojusz do realizacji ich nacjonalistycznych i chorych > ambicji mocarstwowych. W imie tych nacjonalistycznych ambicji Niemcy i Francja > zaczely zwalczac ich naturalnego wroga: USA, ktory wlasnie gwarantuje > niepodleglosc takich krajow jak Bulgaria, Rumunia, panstwa Baltyckie, Ukraina > czy Polska. > > Jedno jest jasne: Bush z cala pewnoscia nie pozwoli soba tak manipulowac jak > kiedys Carter albo Karry w przyszlosci. Dlatego kochaja teraz Kerrego. Wybor > Kerrego bylby nieszczesciem dla wszystkich krajow, ktorych niepodloglosc zalezy > > wlasnie od zdecydowanie USA. > > A co do spraw gospodarczych: porownaj rozwoj gospodarki i nowych technologii we > > Francji czy w Niemczech z poziomem w USA i szybko zauwazysz, czy ktos jest > bardziej glupi, czy tez nie. > > I co do sluzenia w innych krajach: madrzy Niemcy i Francuzi nie byli w stanie > zakonczyc mordowania na Balkanach. To mowi wszystko o ich "wojskowej > inteligencji". > > Sojusz z USA jest elementarny dla niepodleglosci Polski. Zerwanie tego sojuszu > oznacza wczesniej czy pozniej utrate niepodleglosci. Że sparafrazuję reklamę Budwisera (zaraz rusofile, chiraqofile i inni podniosą lament, że to piwo z "zachodniego imperium zła"): TRUE, TRUE. Bardzo trafny post, zgadzam się znim w 100% pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny PRZYPOMINAM, Z TOW. TOMSONOWICZEM NIE DYSKUTUJEMY IP: 216.223.52.* 10.09.04, 16:38 ten gosc popisal sie kiedys postem (przy jednym z artykulow o Bialorusi), ze wojska sowieckie wkroczyly do Polski w Wrzesniu 1939, aby ochraniac Bialorusinow, Ukraincow, i Polakow (!!!) Ten facet to albo wybryk natury, albo dziecie sowieckiego soldata z ktorejs z bylych jednostek na Pomorzu. Sadze ze to drugie. Tomson przejawia tak zaawansowane rusofilstwo, ze chyba nawet jak jezdzi na wakacje do Matuszki Rossiji to wzbudza tam politowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson HAHAHAHAHAHAHA!!! Uwielbiam czarny humor ;oD IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 15:29 choć nie powinno mi być do śmiechu widząc na twoim przykładzie naiwność (bo mam nadzieję że nie głupotę) większości Polaków. Gość portalu: fritz napisał(a): > Niemcy i Francja przezyly 45 lat dzieki ochronie przez USA. Ochronie przed czym??? Stalinowskie ZSRR zniszczone IIWŚ nie było w stanie napaść na Europę, a po 1956 to USA było tym agresywnym imperium zła napadającym każde inaczej myślące państwo, a nie ZSRR. Durna Europa przez 45 lat wierzyła w amerykańskie zabobony o wojującym komuniźmie, efektem tego jest całkowite podporządkowanie europejskiej gospodarki Ameryce i ogromna utrata znaczenia naszego kontynentu w świecie. > Obecnie Niemcy i > Francja nie maja sie czego obawiac ze strony Rosji. Nawet wrecz przeciwnie. > Moga zawrzec z nia sojusz do realizacji ich nacjonalistycznych i chorych > ambicji mocarstwowych. Człowieku skąd ty się urwałeś??? Eurofederacja to dla ciebie nacjonalizm??? Pojebało ciebie już całkiem? To USA realizuje swoje nacjonalistyczne plany i chore ambicje. Słyszałeś o PNAC, który przedstawia Ameryką tak jak hitlerowcy przedstawiali IIIrzeszę, jako naród wybrany stojący ponad wszystkimi. Widziałeś ostatni kongres republikanów, widziałeś tego dziada który zdradził demokratów, z jaką pasją mówił że nie pozwoli by ktoś zabronił Ameryce napadania każdego kraju jakiego sobie amerykańscy republikańscy faszyści zażyczą? Wogóle cały ten kongres republikanów był jakby żywcem wyjęty z kampanii wyborczej niemieckich nazistów w latach 30-ych. Amerykańscy republikanie to dziś najniebezpieczniejsi psychole na Ziemii, Ameryka jest dzisiaj takim zagrożeniem jak IIIrzesza w latach 30-ych, chwała Francji,Niemcom i Rosji, że walczą na razie tylko dyplomatycznie z tymi chorymi psycholami. > W imie tych nacjonalistycznych ambicji Niemcy i Francja > zaczely zwalczac ich naturalnego wroga: USA, ktory wlasnie gwarantuje > niepodleglosc takich krajow jak Bulgaria, Rumunia, panstwa Baltyckie, Ukraina > czy Polska. > > Jedno jest jasne: Bush z cala pewnoscia nie pozwoli soba tak manipulowac jak > kiedys Carter albo Karry w przyszlosci. Poprostu Kerry tak jak Carter być może wprowadzi w końcu politykę według której Ameryka nie będzie pijawą budującą swoją siłę na wyzyskiwaniu reszty świata. > Dlatego kochaja teraz Kerrego. Wybor > Kerrego bylby nieszczesciem dla wszystkich krajow, ktorych niepodloglosc zalezy > > wlasnie od zdecydowanie USA. > > A co do spraw gospodarczych: porownaj rozwoj gospodarki i nowych technologii we > > Francji czy w Niemczech z poziomem w USA i szybko zauwazysz, czy ktos jest > bardziej glupi, czy tez nie. > > I co do sluzenia w innych krajach: madrzy Niemcy i Francuzi nie byli w stanie > zakonczyc mordowania na Balkanach. To mowi wszystko o ich "wojskowej > inteligencji". > > Sojusz z USA jest elementarny dla niepodleglosci Polski. Zerwanie tego sojuszu > oznacza wczesniej czy pozniej utrate niepodleglosci. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!! ;oD Oj nie wytrzymam! "sojusz z USA"??? ;o) Litości człowieku, elementarną sprawą dla naszej niepodległości jest ucywilizowanie się naszych sąsiadów (Rosja,Niemcy), USA to nam może pomóc odeprzeć atak co najwyżej Białorusi, choć ja nawet w to powątpiewam. Bo już gdy uderzy na nas choćby nawet taka Ukraina, Amerykanie jako pierwsi podkuliliby ogon i zwiali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slayne Re: HAHAHAHAHAHAHA!!! Uwielbiam czarny humor ;oD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 16:40 każde inaczej myślące państwo, a nie ZSRR. Durna Europa przez 45 lat wierzyła w > > amerykańskie zabobony o wojującym komuniźmie, efektem tego jest całkowite > podporządkowanie europejskiej gospodarki Ameryce i ogromna utrata znaczenia > naszego kontynentu w świecie. Powiem wprost jestes idiotą --->najlepsze jest to "a nie ZSRR". Bardzo dobrym przykładem tego, ze jestes idiotą są kraje europy środkowej szczególnie była Czechosłowacja, nie bede juz wspominal o republikach na kaukazie czy afganistanie. Szkoda gadac, mam prosbe nie pisz juz tu postow, daj podyskutowac komus mądrzejszemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jom Re: Tomson IP: *.its.uu.se / *.its.UU.SE 10.09.04, 17:26 Oj traszny jest ten Tomson. Wykazuje wrecz immmunologiczna odpornosc na fakty historyczne. Czekam tylko az zaneguje istienie gulagow, ukrainskiego glodu, ataku na Polske w ´39 i bratniej pomocy dla Wegier, Czechoslowacji, Afganistanu oraz krajow afrykanskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny Re: Tomson IP: 216.223.52.* 10.09.04, 17:34 moj post, kilka linijek wyzej serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2278483.html?v=3&a=15659779#opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Do czego pijesz ośle?? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 17:41 Gość portalu: slayne napisał(a): > Powiem wprost jestes idiotą --->najlepsze jest to "a nie ZSRR". Bardzo dobr > ym > przykładem tego, ze jestes idiotą są kraje europy środkowej szczególnie była > Czechosłowacja, nie bede juz wspominal o republikach na kaukazie czy > afganistanie. Szkoda gadac, mam prosbe nie pisz juz tu postow, daj podyskutowac > > komus mądrzejszemu. Porównujesz bezkrwawy pokaz siły w Czechosłowacji i walkę z protoplastami Al- Kaidy i rodzącym się zwierzęcym islamem w Afganistanie od amerykańskich bestialstw w Korei,Wietnamie czy w krajach latynoskich. Lecz się człowieku i doucz się trochę historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bog Bush geniusz IP: *.hosts.zerolag.com 11.09.04, 03:41 Czy wy slepe glaby nie widzicie lub widziec nie chcecie ze Bush to genius: -wyprowadzil gosspodarka z poklintonowskiej zadyszki -pogonil najbardziej zacofany o terrorystyczny rzad Afganistanu. -pogonil najwiekszego zbrodniarza ludzkosci po II Wojnie w Iraku -walczy sam zwyciezajac z miedzynarodowka terrorystow,pedalow,kurw,kryminalistow i postkomunistow i socjalistow. -oglosil genicide w Sudanie wbrew sprzeciwowi tej calej zgrai dowodzonej przez dwa najbardziej ludobojcze narody swiata:Francje i Niemcy. Zwycieza we wszystkim czego sie dotknie,Kerry to dla niego mala pestka. Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Re: Do Starego Polaka 10.09.04, 14:57 Czy ty, Stary Polaku, nie rozumiesz, ze wybor Busha bylby tragedia dla samej Ameryki???. Ktos, kto chce jego wyboru, pragnie tez aby stalo sie to samo z US, co stalo sie z dawnymi potegami imperialnymi, takimi jak np. Anglia. Ten czlowiek dba tylko o wlasny interes i interes korporacji, a nie normalnego obywatela. Amerykanie sa tak zastraszeni terroryzmem, ze nawet obnizenie z powodu katastrofalnie rosnacego defictu budzetowego ich emerytur, ktore i tak sa smieszne bo nie przewyzszaja 30 procent ich zarobkow, nie skloni ich do glosowania przeciwko temu Zbawcy od Terrorystow. Deficyt budzetowy spowoduje ze tzw. Baby Boomers stana przed faktem utraty swych emerytur, na ktore obligatoryjnie wplacali przez cale swoje zycie. Mowimy tu o kilkudziesieciu milionach ludzi. Kto wtedy bedzie kupowal amerykanskie produkty??? Moze ci nowo zatrudnieni, z najnizszymi stawkami zarobkowymi??? Bo tylko takie stanowiska zatrudnienia "wyprodukowala" administracja Busha. Najsmieszniejsze, i najtragiczniejsze jest to, ze mieszkancy wiosek liczacych 1000 mieszkancow i polozonych w srodku Kansas, w odleglosci stu mil od najbliszego miasteczka, takze boja sie, ze terrorysci przyjda i wysadza im np. remize strazacka. Do tego stopnia jest oglupione amerykanskie spoleczenstwo. Natomiast jesli chodzi o nas, Polakow, to lepiej, aby wiekszosc z nich nauczylo sie jezykow obcych, aby moc poczytac np. prase amerykanska. Dopiero potem mogliby sie dzielic wymi "przemysleniami". "Polsko-Amerykanin" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Co za US-faszystowskie brednie! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 13:50 Reformy gospodarcze Regana polegały na narzuceniu krajom strefy dolarowej zbójeckiego kursu dolara (coś jak kurs rubla transferowego w Bloku Wschodnim), dzięki czemu sztucznie zwiększono PKB USA kosztem Europy i to Europa finansowała psychopatyczną fobię Regana (wyścig zbrojeń). Carter był poprostu jednym z niewielu uczciwych prezydentów USA, który chciał budować Amerykę nie wyzyskując reszty świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colt Re: Co za US-faszystowskie brednie! IP: 212.160.172.* 10.09.04, 14:08 Tomson nie jesteś na wiecu tow. Bieruta może nie zauważyłeś ale komuna UPADŁA!!!. Żal mi cię że za póżno się urodziłeś bo napewno doszedłbyś wysoko w PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Pisz od rzeczy, albo stul ryja. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 15:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: Co za US-faszystowskie brednie! IP: *.adsl.solnet.ch 10.09.04, 14:35 Opowiedz cos na temat narzucanie kursu dolara w kapitalizmie krajom, ktore w tym czasie mialy w sumie potencjal gospodarczy taki sam jak USA, a moze nawet troche wiekszy. Moze dostaniesz Nobla? A co do wydatkow zbrojeniowych: stastyczny Amerykanin byl wtedy (lata 80-te) obciazony wydatkami okolo 2500 US$ a przecietny Niemiec ca. 300 US$. Tak, tymi zbrojeniami Reagen wygral wojne swiatowa nie oddajac ani jednego strzalu. Wymusil bezposrednio rozpad komunizmu i ZSRR. Genialny facet, ten Reagen. Dzieki niemu mozesz tak na forum pisac. W przypadku przeciwnym sytuacja wygladalaby dalej tak, jak dzisiaj w Korei ( ale nie w poludniowej Korei, zebys sie nie pomylil !) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Co za US-faszystowskie brednie! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 15:38 Gość portalu: fritz napisał(a): > Opowiedz cos na temat narzucanie kursu dolara w kapitalizmie krajom, ktore w > tym czasie mialy w sumie potencjal gospodarczy taki sam jak USA, a moze nawet > troche wiekszy. Moze dostaniesz Nobla? I dalej mają w sumie większy potencjał niż USA, ale co z tego? Wtedy były jeszcze bardziej podzielone niż dziś i dodatkowo omotane przez amerykańską propagandę antykomunistyczną, co uniemożliwiało przeciwstawienie się amerykańskiemu dyktatowi. > A co do wydatkow zbrojeniowych: stastyczny Amerykanin byl wtedy (lata 80-te) > obciazony wydatkami okolo 2500 US$ a przecietny Niemiec ca. 300 US$. Tak, tymi > zbrojeniami Reagen wygral wojne swiatowa nie oddajac ani jednego strzalu. > Wymusil bezposrednio rozpad komunizmu i ZSRR. Brednie, zrobiły to solidaruchy i reformy Gorbaczowa, przez takiego debila jak Regan świat stracił 8 lat, przez które zamiast wydawać niebotyczne kwoty na debilne projekty wojskowe można było stworzyć coś porzytecznego. > Genialny facet, ten Reagen. > > Dzieki niemu mozesz tak na forum pisac. W przypadku przeciwnym sytuacja > wygladalaby dalej tak, jak dzisiaj w Korei (ale nie w poludniowej Korei, zebys > > sie nie pomylil !) Nie dzięki niemu, lecz dzięki rozwojowi techniki informatycznej. Internet rozwinąłby się kilka lat szybciej gdyby nie 8 lat Reganowskiego przestoju kiedy wszystkie środki szły na wojsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzymianin biedny!!! IP: *.chello.pl 10.09.04, 14:35 biedny "uzyteczny idioto" - dzieki takim jak ty, ktorzy dominuja i dominowali we francji, do wladzy doszli i trwali przy niej lenin i stalin oraz hitler. dzieki takim jak ty - lewackim tchorzliwym pacyfistom, pelnym nienawisci do swiata rewolucjonistom - wybuchla II wojna swiatowa... tyle nieszczesc, a potrzeba bylo tylko troche odwagi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomosn Zabawny jesteś człowieczku. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 15:42 Gość portalu: rzymianin napisał(a): > biedny "uzyteczny idioto" - dzieki takim jak ty, ktorzy dominuja i dominowali > we francji, do wladzy doszli i trwali przy niej lenin i stalin oraz hitler. > dzieki takim jak ty - lewackim tchorzliwym pacyfistom, pelnym nienawisci do > swiata rewolucjonistom - wybuchla II wojna swiatowa... tyle nieszczesc, a > potrzeba bylo tylko troche odwagi.... Lewacy i IIWŚ? Połączenie rządów we Francji i rewolucji październikowej? Znak równości między hitlerem i pacyfistami? Człowieku lecz się i nie zaglądaj więcej na to forum, bo aż szkoda wogóle czytać posty takich bezmózgowców. Nie trudź się na odpowiedź, ani wogóle na podpinanie pod moje posty, bo postów okraszonych podpisem "rzymianin" nawet nie będę czytał. BEZ ODBIORU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slayne Re: Zabawny jesteś człowieczku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 16:47 Tomsoniku niestety jestes bezmozgim idiotą nawet wiekszym niz poczatkowo zakladalem. Dzieki ruchom lewacko-pacyfistycznym w Wielkiej Brytnaii i Francji (kwaitaki pod granica niemiecką heh) Niemcy mogły uderzyć prosto na Paryż. Hitler potrafil wykorzystywac naiwnosc jak malo kto... Niemcy nie byly przygotowane na drua linie frontu, dzieki lewackim-pacyfistom głównie z Francji po porazce polski mogli przezucic sily wojskowe na granice zachodnią. Ps. Swiat na pewno poszedlby do przodu hehehheheehh pewnie dzieki tym cudownym 200% ponad norme buahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camillo Re: Niemcy kochaja jeszcze dzisiaj prez. Cartera, IP: 213.199.243.* 11.09.04, 06:55 > najbardziej nieudanego prezydenta jakiego USA mialy. Prezydent Carter swietnie rozumial sie z Rosjanami, tzn. sie byl robiony na glupka przy kazdej okazji na wszystkie mozliwe sposoby (przez tow. Brezniewa). Tak się świetnie z nimi rozumiał, że za jego kadencji ZSRR weszło do Afganistanu (i naraziło się na ostracyzm Zachodu), a w Polsce wybuchła Solidarność. Chociaż już niedawno jakiś republikanin pisał, że Solidarność powstała dzięki Reaganowi. ROTFL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kerry.Cholery Proponuje jeszcze sondaz wsrod ONZ. Rezultat ... IP: *.tmag.com 10.09.04, 12:13 do przewidzenia. Swiat jak zwykle stawia na złego konia. Głupi socjalisci widza w Kerrym bozyszcze. Bo tylko taki spoległy nieudacznik (vide: Carter) pozwoli Miedzynarodowce socjalistycznej bezkarnie promowac marksizm, walke klas i inzynierie spoleczna. Tylko tacy nieudacznicy moga stac sie ulubiencami zniewiescialych i skolowanych elyt europejskich. Niedoczekanie wasze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujaszek joe Re: Proponuje jeszcze sondaz wsrod ONZ. Rezultat IP: *.local.net / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:51 a co ty widzisz w bushu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeT "Zalety" Busha jr IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 10.09.04, 15:04 Gość portalu: wujaszek joe napisał(a): > a co ty widzisz w bushu? Opinia swiatowa jest przeciwko Bushowi jr, bo wiekszosc ludzi chce demokratycznego swiata bez wojen. Ekipa Busha jr chce narzucac innym krajom swoja wole, bo USA ma najsilniejsza armie i moze aresztowac rzad niemal kazdego kraju na swiecie (moze z wyjatkiem tych, ktore maja rakiety z glowicami jadrowymi). Z perspektywy wewnetrznej Stanow przez ostanie 4 lata rzad Busha jr: - zrobil rekordowy deficyt niemal $500 mld rocznie (pare dni temu Bush powiedzial, ze Amerykanie powinni sie cieszyc, bo deficyt moglby byc wiekszy) - bezrobocie wzroslo z 4% do 5.5% - dochody Amerykanow spadly przez ostatnie dwa lata o 5% (pierwszy raz od kilkudziesieciu lat) - liczba ludzi bez ubezpieczenia medycznego wzrosla do 45 mln - lepiej platne prace sa eksportowane do Indii i Chin - spowodowal smierc ponad 1000 zolnierzy w Iraku i wydal tam $200 mld (zabito tam wprawdzie niemal 40 tys Irakijczykow ale Amerykanie i Alawi kontroluja sytuacje chyba tylko w na polach naftowych i w Bagdadzie) - podobnie jest w Afganistanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris_aust "x" tylko dobrze wybieraj kraj docelowy. IP: *.dyn.iinet.net.au 10.09.04, 12:22 Ja jestem w Australii i nasz "wodz naczelny" Haward bez wazeliny wchodzi do d.... temu polanalfabecie Bushowi. Powoli stajemy sie 52gim stanem USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEVE Re: nie dziwni nic...EUROOSZOLOMKI IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 10.09.04, 15:35 Spakujcie sie i jedzcie nicponie to tego... Bangladeszu. Polska odetchnie z ulga. Skad sie bierze w tej Polsce tylu idiotow. Czy to robota GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bog czytac glaby antybushowskie IP: *.hosts.zerolag.com 11.09.04, 03:33 czytac glaby antybushowskie worldtribune.com/worldtribune/breaking_12.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statysta Świat za Kerrym, Polska za Bushem IP: 7.2.* / *.com.pl 10.09.04, 11:30 Kto robil te badania ? Nic nie powiedza tylko rzuca jakies liczby ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klod Re: Świat za Kerrym, Polska za Bushem IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.04, 11:35 Kraje popierające Busha: (od największej przewagi Busha do najmniejszej) Filipiny 57 proc. na Busha - 32 proc. na Kerry'ego Nigeria 33-27 Polska 31-26 Tajlandia 33-30 TOJESTESMY W SWIATOWEJ CZOLOWCE 3 SWIATA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Świat za Kerrym, Polska za Bushem IP: *.nb.aliant.net 10.09.04, 15:20 Uwaga! Uwaga! Jak Bush moze pomoc Polsce? "Mission Impossible". Jak Kerry moze pomoc Polsce? " Mission Impossible". Dzisiej jest dzien azeby zaczac myslec o przezyciu - utczciwa praca i nauka; oraz Maxim " wrog naszego wroga jest naszym przyjacielem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris_aust Re: Świat za Kerrym, Polska za Bushem IP: *.dyn.iinet.net.au 10.09.04, 13:44 Sadaz jest autentyczny ..... w artyule angielskojezycznym podano ze sadowano ponad 35000 ludzi i ze statystyczna dokladnosc jest 2.3 do 5 procent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ wstyd IP: 212.244.181.* 10.09.04, 11:34 tylko tyle powiem - BOŻE JAKI WSTYD!!!!!!!!!! wchodzimy im bez wazeliny i co z tego mamy???!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szteetr Re: wstyd IP: *.bu.uni.torun.pl 10.09.04, 12:01 naucz sie dwać bez brania ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kivin Re: wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:59 Jakiś dualizm myślowy prezentujesz.Gdybyśmy "coś z tego mieli" to wchodzenie bez wazeliny nie byłoby już wstydem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: Świat za Kerrym, Polska za Bushem IP: 82.164.181.* 10.09.04, 11:34 badanie zostalo przeprowadzone w domu Kwasniewskiego gdy Miller wpadl na piwko...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeslaw Re: Świat za Kerrym, Polska za Bushem IP: *.acn.waw.pl 10.09.04, 11:35 i znow sie bedzie z nas smial caly swiat :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Popieram Busha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:33 bo Kerry to komunista w najgorszym wydaniu rozwali gospodarczo USA calkowicie Bush nie jest idealem robi gafy ale przynajmniej po raz piewrszy w historii zastosowal wojne prewencyjna ktora byc moze odstraszy kolejne bandyckie panstwa jaki i innych mordercow ludobojcow i terrorystow przed zabijaniem ludzi cala moja rodzina i wszyscy znajomi mieszkajacy w USA zaglosuja za Bushem i republikanami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Popieram Busha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:45 Już widać gołym okiem, jak to odstraszanie jest skuteczne.... No cóż, znów znaleźliśmy się w dobrym towarzystiwe... Na takiego prymitywa głosować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeslaw Re: Popieram Busha IP: *.acn.waw.pl 10.09.04, 14:26 Ale belkot. Dobrze, ze juz w temacie posta zadeklarowales swoj poziom intelektualny, wiadomo, z kim ma sie do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeT Wojny prewencyjne IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 10.09.04, 14:37 Gość portalu: Polak napisał(a): > bo Kerry to komunista w najgorszym wydaniu rozwali gospodarczo USA calkowicie > Bush nie jest idealem robi gafy ale przynajmniej po raz piewrszy w historii > zastosowal wojne prewencyjna ktora byc moze odstraszy kolejne bandyckie panstwa Bush nie jest pierwszy z wojnami prewencyjnymi. Hitler zastosowal wojne prewencyjna uniemozliwiajaca Polsce pozbawianie mniejszosci niemieckiej na Slasku i Gdansku naleznych im praw. ZSRR zastosowal rowniez wojne prewencyjna zarowna wzgledem Polski jak i Finlandii aby powstrzymac ucisk klasy robotniczej. Bush wymienil wiele powodow dla wojny prewncyjnej z Irakiem m.in. koniecznosc likwidacji BMR i wspolprace Saddama z al Kaida. Amerykanskie komisje senacka i 9/11 niedawno opublikowaly raporty mowiace, ze oba te powody nie byly prawdziwe. Irak w 2002 roku byl krajem trzeciego swiata, ktory w wyniku wczesniejszych wojen i inspekcji ONZ wspartych przez lotnictwo USA nie posiadal juz istotnego potencjalu militarnego. "Wojna prewencyjna" to argument propagandowy uzywany przez silniejsze panstwo aby napasc na slabsze zwykle z powodow, ktorymi napastnik nie chce sie chwalic. Wydawaloby sie, ze w interesie Polski majacej na zachodzie znacznie silniejsze Niemcy, w ktorych sa ciagle ludzie majacy pretensje terorialne wzgledem Polski, powinna byc opozycja do agresywnych wojen. Doktryna Wofowitza i Busha jr pozwala napasc na inne panstwo praktycznie zawsze gdy sie ma przewage militarna. Tymczasem Polacy popieraja Busha i wojny prewencyjne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peer Re: Świat za Kerrym, Polska za Bushem IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.04, 11:36 Po raz kolejny Polska znalazla swoje miejsce na siecie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubanate Re: Świat za Kerrym, Polska za Bushem IP: *.etobres.com.pl 10.09.04, 11:38 Badania faktycznie dosyć tajemnicze, bo nie ma nawet podanego ich źródła...a może to jakiś celowy polityczny układzik i dlatego nam niby wypada popierać tego ##@%%$^%# faszystę. mnie na przykłaed to nikt nie zapytał za kim sie opowiadam, a napewno nie za bushem (ogólnie to mam ich wszystkich gdzieś). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexter Polska za Bushem? To z ignorancji. IP: *.ask / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:38 Kerry'ego nie znam ale Bush to kłamca i zbrodniarz. Dla naftowych interesów bez mrugnięcia okiem poswiecil zycie tysiecy ludzi manipulując że to walka ze światowym terroryzmem oraz poszukiwanie broni masowej zaglady. Znalazł się wybawiciel! Oczywiscie on to wszystko robi dla LUDZKOŚCI! Dziwie się że tak wielu ludzi połyke te kłamstwa i nie mają niestrawności. Polecam film Fahrenheit 9.11 Jesli Kerry to również nieciekawa postac, to wspolczuje Amrykanom, bo nie maja juz na kogo glosowac. Moze podzielmy sie z nimi Tyminskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szteter Re: Polska za Bushem? To z ignorancji. IP: *.bu.uni.torun.pl 10.09.04, 12:02 naftowe interesy..ha ha ha ha nawet moja siostra z podstawoki w takie brednie nie wierzy weź sie chlopie lecz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swietnie Kerry nokautuje Busha w sondazu ? IP: *.tmag.com 10.09.04, 11:44 I bardzo dobrze. Tym samym socjalista Kerry przypieczetowuje swoja przegrana w listopadowych wyborach. Im na ten temat glosniej, tym gorzej dla nowego pupilka swiatowych "elit". Kto tego nie rozumie, nic nie rozumie. A swiat ? No cóż, jak zwykle stawia na złego konia i bedzie sie musiał ułozyc z Bushem na nowo. Pohukiwania i jatrzenia Czyrakow, Schroederow czy nawet Putinow sa bez wiekszego znaczenia, gdyz nie ci panowie rozdaja dzis karty (choc baaaaaardzo by chcieli). Out of touch - out of mind. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicia Kerry wygra i będziemy mieć przesrane w BiałymDomu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:54 I wizy zostaną za karę dla "polaczków" bo nie myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Kerry wygra i będziemy mieć przesrane w Biały IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 12:03 Przykre lecz mr.ketchup nie wygra,jest jeszcze głupszy od Busha.Osobiście nie ma dla mnie znaczenia czy jestesmy w jednej grupie z Tajlandią i Filipinami,czy Cchinami ,Rosją i Al Kaidą,nie mówiąc o odmóżdżonych niemcach i francuzach. Istotne jest tylko jedno ze wybierac nie beda niemcy i Polacy,wybierać będą amerykanie,i takie sondaże nie maą żadnego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bull Re: Kerry wygra i będziemy mieć przesrane w Biały IP: 5.6R* / 217.5.231.* 10.09.04, 12:12 no pewnie, bo niemcy to zupelnie glupi narod prawda? nierozumiem dlaczego ktos nie moze zaakceptowac tego ze inny narod potepia wojne i jest przeciwko kraja ktorym sie wydaje ze sa policjantami swiata. bush jest prezydentem polska angazuje swoje srodki w tym niemale pieniadze i co z tego ma. obietnice ze kiedys moze za to cos dostanie? bardzo mi przykro ze jestem polakiem jak czytam takie posty na forum, a ciesze sie ze mieszkam w kraju gdzie poglady wyksztalconych ludzi pokrywaja sie z linia rzadu w polityce zagranicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Kerry wygra i będziemy mieć przesrane w Biały IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 12:36 Niemcy to naród jak każdy inny,tylko władze niemieckie poklepujace putina,jak niegdys stalina są beznadziejne.Nie wiem w jakim kraju żyjesz,lecz jest to ciekawy kraj w którym "ludzie wykształceni mają takie same poglądy z linią rzadu"(?),tego które były,ktory jest czy tych ktore beda;zapewne zawsze tego który aktualnie jest,co(?).A propos Niemcow.za AH rowniez wykształceni popierali polityke tego rządu,może tam mieszkasz ,wiec to ic dziwnego,ten kraj ma bogate tradycje w popieraniu rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Świat za Kerrym, Polska za Bushem IP: *.top.net.pl 10.09.04, 12:03 A czy z tych sondaży cokolwiek w ogóle wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIALY DOM Polska za Bushem-DZIEKI"PACYFISCIE"-PASYFOWI!!! IP: *.dynamic.mts.net 10.09.04, 12:20 Dziekujemy ci paSyfie za poparcie dla naszego prezydenta!!!Wszyscy czytamy twoje wypowiedzi na opak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Świat za Kerrym, Polska za Bushem IP: *.star.net.pl 10.09.04, 12:20 No wreszcie jesteśmy w odpowiednim towarzystwie !!! (łączy nas z tymi krajami także poziom życia i rozwój gospodarki - tylko drogi mają lepsze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Polska zawsze musi być w ekskluzywnym towarzystwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 12:21 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steku Re: Świat za Kerrym, Polska za Bushem IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.09.04, 12:29 ja jestem za Bushem! zreszta w porownaniu do Kerry'ego to ciezko bylo by znalezc gorszego konkurenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Świat za Kerrym, Polska za Bushem IP: *.arcor-ip.net 10.09.04, 12:34 Gość portalu: steku napisał(a): > ja jestem za Bushem! zreszta w porownaniu do Kerry'ego to ciezko bylo by > znalezc gorszego konkurenta Najczesciej przyczyna takiego gloryfikowania tepej przemocy i uwielbienie dla glupkowatych osilkow jest kompleks malego czlonka. Ewentualnie moga to byc jakies urazy z dziecinstwa, np. jakis oblesny wujek dlubal ci chetnie w odbytnicy kciukiem, moze starsza ciocia mietolila ci bolesnie jajka, albo cos takiego. Terapeuci dzis potrafia sprawiac cuda, warto im zaufac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp Polska zawsze na opak... IP: *.bbtec.net 10.09.04, 12:37 slizgajcie sie dalej tak dranie z rzadu, wiz i tak dla Polakow nie zniosa. Moze Pan Bush wiecej poobiecuje a Wy nadal bedziecie przytakiwac. Pozdrowionka i tak trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Milcz - bedziesz lubiany... 10.09.04, 12:48 Swiatu wydaje sie, ze jak nikt nie mowi slowa: "wojna", to wojny nie ma. Juz to przerabialismy tyle razy, ze do porzygania. Swiata nie interesuje co Kerry ma do powiedzenia w sprawie rozwiazania problemu terroryzmu, roztrzygniecia przyszlosci Iraku, Afganistanu - bo Kerry nic w tej kwestii NIE MOWI. Swiat jest zaiteresowany tylko tym, ze Bush powiedzial to nielubiane slowo "wojna". Swiat nie jest zainteresowany wojna w Czeczenii, swiat nie jest zainteresowany Afryka, swiata nie interesowala swego czasu nawet Jugoslawia. Gdyby Chiny zajely zbrojnie Tajwan, to swiat by nawet nie mrugnal okiem - ot news w TV - jesli tylko nikt nie powie przy okazji "wojna", to bedzie mozna przyjac, ze chlopaki z chinskiej armii wyskoczyli sobie na grupowe wczasy na wyspe... Nie ma sprawy, nie ma wojny... Paradoksalnie - gdyby przeprowadzic ankiete na swiecie "czy popierasz polityke Putina", to Polska znow bylaby w nielicznej grupce panstw, mowiacych tym razem "NIE". Bo swiat "nie widzi" wojny w Czeczenii - nie ma jej w przekazach CNN, BBC, SKY... Swiat za to lubi Putina - jest medialny, ponoc przystojny, pokazuja go czesto w TV, o wojnie w Czeczenii mowi "konflikt" - dobrze sie swiatu 'sprzedal'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Milcz - bedziesz lubiany... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 12:57 pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara To nie wina Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 12:51 To nie wina Polaków, że znaleźliśmy się w tak doborowym towarzystwie, obok Nigerii i Tajlandii. To wina paru polskich bushooszołomów, którzy non-stop gardłują za bushowską Ameryką np. prof. Lewicki (amerykanista) Tomasz Lis (największy fan Ameryki wśrod dziennikarzy) Rafał Ziemkiewicz i jeszcze paru innych, już mniej hałaśliwych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra.Klara Zatem, droga Klaro, zabanuj tych wszystkich ... IP: *.tmag.com 10.09.04, 13:17 'bushooszołomów', ktorych tak pieczolowicie wyliczasz. Wpisz sie w lepperowska histerie rugowania dziennikarzy piszacych nie po Twojej (jedynie slusznej), droga Klaro, postepowej mysli. Ja nie mam zadnych watpliwosci, droga Klaro, ze kieruje Toba dobro, tolerancja dla pogladow inaczej myslacych, pragnienie pokojowego wspolistnienia, wzajemne zrozumienie, wrazliwosc spoleczna itd itp. Mow jedno, z czyn drugie. To typowe modus operendi opetanego lewactwa, droga Klaro. Sounds familiar ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nickname I ja! I ja! i ja! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 20:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euro-socjolog Re: Świat za Kerrym, Polska za Bushem IP: *.tele2.pl 10.09.04, 12:58 To straszne,ale trudno się dziwić. Badania opinii publicznej odzwierciedlają po prostu oficjalny dyskurs polityczny.Za Bushem i jego polityką jest niemal cała polska klasa polityczna i media (pomijam z oczywistych względow, Samoobronę i LPR). O ile sobie przypominam, tylko św. pamięci Jacek Kuroń miał odwagę publicznie się tej polityce sprzeciwić. Czy nieudane poszukiwania broni w Iraku, tortury, opór Irakijczyków, 'antyterrorystyczny' front Busha i Putina nie nauczyły nas jeszcze, że naszym jedynym potencjalnym sojusznikiem jest EUROPA i przestańmy się wreszcie wobec niej kompromitować proamerykańskim wasalizmem! Odpowiedz Link Zgłoś
ronmi Prezydenta USA wybieraja Amerykanie 10.09.04, 13:01 co warto przypomniec. To za kim jest reszta Swiata, ma tu niewielkie znaczenie. Te sondaze sa tyle warte, co pytanie: chcielibyscie zalozenia alternatywnej cywilizacji na Marsie? (gdyby technicznie bylo to mozliwe). Oczywista, ze wiekszosc by tego chciala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . BRAWO! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 10.09.04, 15:07 Za postawienie sprawy na nogi. Bo Polacy znow sie cudzym, nie zas swoim, martwia. Jak im GW dyktuje... Odpowiedz Link Zgłoś
freemason dziwi mnie... 10.09.04, 13:01 Dziwi mnie stosunkowo wysokie poparcie dla Busha - symbolu 'twardej' i unilateralnej Ameryki, gotowej w każdej chwili do interwencji, w południowej części kontynentu: Wenezuela 31 Kolumbia 36 Meksyk 32 Dominikana 43 Peru 41 Boliwia 39 /po odliczeniu niezdecydownych i zwolenników Nadera/ Stanowiłoby to jakby zaprzeczenie stereotypu o 'antyjankeskości' Ameryki Łacińskiej. Być może zadecydowała zakorzeniona w ich mentalności sympatia twardego człowieka, 'macho'? Prawdopodobnie trzeba poczekać na bardziej szczegółowe badania... W każdym razie zastanawiające jest, że G.W. cieszy się większą atencją w Afryce, Azji i Ameryce Południowej niż 'sojuszniczej' Europie... Stanowi to jeszcze jeden dowód na powiększanie się rozdźwięku między starym a nowym kontynentem... PS. Dlaczego w sondażu nie uwzględniono Australii, Izraela i Nowej Zelandii? Co z krajami bałtyckimi, które dopiero niedawno wybiły się na niepodległość i weszły do NATO, a sentyment do USA jest tam jeszcze większy niż w Polsce? Podejrzewam, że ww. państwa dołączyłyby do zwolenników Busha... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuciu Re: dziwi mnie... IP: 141.30.103.* 10.09.04, 13:50 o tych badaniach jest dokladniej napisane na stronie BBC - panowie poszli w miasto w stolicach paru krajow i pytali przechodniow co sadza, wiec nie sa to reprezentatywne badania opinii publicznej. Tym trudniej brac je za takie, ze Polacy byli i nadal sa w wiekszosci przeciwni wojnie w Iraku a sprawa wiz na pewno nie przysporzyla USA zwolennikow. No ale nasi dzielni "buszewicy" z forum moga sie troche pocieszyc, wiec pozwolmy im to - w koncu mieli cala serie rozczarowan gdy okazalo sie ze w Iraku nie bylo broni masowego razenia a USA zamiast wprowadzac domokracje zajelo sie wylapywaniem opozycji i torturowaniem wiezniow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. a to sie lewactwo z nienawisci przekreci... IP: *.utc.com 10.09.04, 13:02 ...jak by na to nie patrzec to sprawia mi to przyjemnosc-bo to taki... "paluszek" dla wszystkich pacolewakow..:-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Te badania chyba prowadzil 'Wprost' IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 10.09.04, 13:09 ... ktory jest od lat tuba amerykanskich konserwatystow, ziejaca rasizmem wobec Arabow i przyklaskujaca kazdemu posunieciu Izraela. Sam nie rozumiem platonicznej i bezinteresownej milosci do Busha choc znajac nastroje w kraju watpie by takowa istniala na skale ktora potwierdza ten sondaz Ja nie jestem za Kerrym ale jestem przeciwko Bushowi wiec jestem za Kerrym. Choc nie ma to wyborczego znaczenia pragne nieco skontestowac ten sondaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kerry.przegra Nawet miliony Sorosa Kerry'emu nie pomoga... IP: *.tmag.com 10.09.04, 13:03 Sondaze "na zamówienie", portale internetowe finansowane przez nawiedzonego miliardera Sorosa i córy Hollywoodu, swiete oburzenie i niewybredne wypowiedzi europejskich, pln.koreanskich, kubanskich i wenezuelskich politykow Kerry'emu nie pomoga. Niedawny wywiad Kwasniewskiego w lewicowym NYTimes (co za "wyczucie" miejsca i czasu) znakomicie wpisuje sie w ta "swiatowa" wyborcza histerie. Lecz to nie swiat, a Ameryka dokonuje wyboru. I cale szczescie Kandydat Miedzynarodowki socjalistycznej, Kerry, przegra. A z nim moze ucichnie jazgot "obroncow ucisnionych" i zniewiescialych elyt. Przynajmniej na chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIGWISEBLACKMAN Jaki jest sens robienia takich sondaży w Chinach IP: *.ssmb.com 10.09.04, 13:13 czy w Rosji czy w Zimbabwe? Przecież wiadomo, że to są dyktatury i nie ma żadnego obiektywizmu w ocenie Busha i Kerry'ego, bo informacje o tych ludziach docierające do obywateli są pewnie zpolaryzowane na zasadzie: Bush - zło, Kerry (kimkolwiek by on był) - dobro. Bez sensu. A europa zachodnia tradycyjnie jest antyamerykańska, więc wolą jakiegoś mięczaka Kerry'ego, który przeprasza że żyje i chce zajmować się tylko sprawami USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Jaki jest sens robienia takich sondaży w Chin IP: *.gdynia.mm.pl 10.09.04, 13:32 Gość portalu: BIGWISEBLACKMAN napisał(a): > czy w Rosji czy w Zimbabwe? Przecież wiadomo, że to są dyktatury i nie ma > żadnego obiektywizmu w ocenie Busha i Kerry'ego, bo informacje o tych ludziach > docierające do obywateli są pewnie zpolaryzowane na zasadzie: Bush - zło, Kerry > > (kimkolwiek by on był) - dobro. > > Bez sensu. > > A europa zachodnia tradycyjnie jest antyamerykańska, więc wolą jakiegoś > mięczaka Kerry'ego, który przeprasza że żyje i chce zajmować się tylko sprawami > > USA. ****************** To Bush jest twardzielem? Przecież to maminsynek, który samodzielnie nic nie osiagnął. Wszystko mu załatwił tatuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIGWISEBLACKMAN Re: Jaki jest sens robienia takich sondaży w Chin IP: *.ssmb.com 10.09.04, 13:42 To, jakim osbiście człowiekiem jest Bush, jest nieistotne. Mówię o jego polityce i o poglądach, które w przeciwieństwie do Kerry'ego są zdecydowane, spójnie i konkretne. Jak będziemy się łąpać za słówka, to dyskusja będzie na poziomie dwunastolatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Jaki jest sens robienia takich sondaży w Chin IP: 12.24.244.* 10.09.04, 13:50 nie twardzielem tylko twardoglowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Oj biedny zaściankowy "sarmato", jakie ty masz IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 14:01 zerowe pojęcie o świecie. Ostatnio gdy w Polsce mielismy tylu zaściankowych ignorantów skończyło się to rozbiorami :oO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you-know-who Napoleon a sprawa polska IP: *.telia.com 12.09.04, 01:48 Pollacks would have voted for Napoleon B. in 1811 too Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glos z fiordow Re: Nawet miliony Sorosa Kerry'emu nie pomoga... IP: *.ppp1-2.tb.tiscali.no 10.09.04, 22:01 Masz racje. Brawo Polacy!!! Nie mamy sie czego wstydzic, jezeli wygra Bush, a wszystko na szczecie na to wskazuje, to bedziemy jedynym narodem ktory nie bedzie sie musial ustawiac w kolejce do przekonywania Ameryki jacy to jestesmy wierni przyjaciele. Bo nie mam watpliwosci, ze inne kraje europejskie beda staly w dlugim ogonku. Taka juz jest ich natura. Przedtem byli proamerykanscy, bo gdyby nie pomoc Ameryki, tez finansowa po wojnie to dawno byliby daleko w tyle za Albania. Proamerykanska nigdy nie byla Francja bo zawsze silila sie na oryginalnosc! I nigdy nie pogodzila sie ze swoim upadkiem. Teraz gdy francja wytyczyla dyrektywy w EU, zeby wkrotce dogonic USA gospodarczo (ale to tylko mrzonki Chiraka, dalekie do rzeczywistosci), nagle wszyscy pluja na Ameryke. Czyzby juz USA nie chciela dawac dolarow na zbankrutowane gospodarki europejskie? A tak analizujac liste antybuszowska: Norwegia 1, Niemcy, Francja…. Nie zaskoczylo mnie to wcale! Norwegia przoduje na wszelkich listach!!! Szczegolnie na tych ONZ!!! Tez jako najbogatszy, najlepszy do zycia itp kraj! A tak z boku na to spojrzec to istny zascianek. Gdyby nie ropa to nic nie mieliby do zaoferowania swiatowi. A top na listach ONZ zawdzieczaja przyjazni z Ananem i Arafatem (terrorysta, ktory dostal nagrode pokojowa nobla, bo dzieki temu mogl dostac tez norweg, pierwsza w historii nagrod nobla!!!). Przecietny norweg nie interesuje sie niczym poza fotbolem, butelka piwa przemycona ze szwecji, a kobiety pilka reczna, bo tu norwezki odnosza sukcesy. O polityce, geografii nie wiedza absolutnie nic, przecietny norweg nie wie gdzie lezy Polska i kojarza ja z Rosja, a propaganda sukcesu jest gorsza niz za naszej komuny. Kultura kojarzy im sie ze sportem. A oprocz tego to tchorze, o czym swiadczy ich historia (poddali sie niemcom juz pierwszego dnia, tak jak francja, holandia etc.ktore przoduja na tej liscie). A jezeli juz pacyfisci mowia o wojnie za rope, to trzeba by bylo sie zastanowic kto najwiecej zarabia na tym, ze w Iraku nie ma stabilizacji, ceny ropy rosna bo Irak nie eksportuje. Norwegia, Rosja….a Francja i Niemcy musza poklepywac Putina, zeby nie zamknal im kurka. Odpowiedz Link Zgłoś