szwampuch58 21.02.15, 11:38 kolejny "sukces" styropianowej dyplomacji: wyborcza.pl/1,75477,17459544,Wegierskie_media_o_wizycie_Orbana__Z_glosu_szefowej.html#BoxGWImg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karbat Re: Polak, Węgier już nie takie bratanki 21.02.15, 12:04 ***Węgrzy dowiedzieli się, od Kopacz, że Warszawa jest oburzona polityką Budapesztu, i handluje z Putinem nie tylko gazem, (... ) Choć szczegóły umowy nie są jawne, (... ) można się domyślać, że Węgrzy, dostali preferencyjne stawki na gaz. Ale przecież - pisze Index - Polacy sami podpisali z Rosją, i to raptem dwa lata temu, 15-letni kontrakt na zakup gazu.*** Polska mowi, poucza Wegrow jak maja postepowac ... Polska sama bierze ruski gaz na potege i zarzuca to .. innym . -odlot od rzeczywistosci -payacowanie , debilizm po polsku Polsko odpieprz sie od Wegra ! . co on ci zrobil ? , ze sie wpi.rdalasz w jego sprawy . Polsko , Sama dokopuj ruskowi, ile chcesz i jak ci sie podoba , ale od Czecha , Wegra , Slowaka , Austriaka, Wlocha sie odwal , to jest ich polityka . Odpowiedz Link Zgłoś
der-chef Re: Polak, Węgier już nie takie bratanki 21.02.15, 12:12 Czytając "niusy" i wypociny forumowiczów, jestem skłonny przyznać że to Polska wywołała II wojnę światową i chce wywołać trzecią a alianci celowo oddali Polskę Stalinowi bo nikt tego wrzodu nie chciał. Nie dziwi mnie też ludobójstwo prowadzone przez Ruskich i Niemców, sam mam ochotę nie raz kogoś ukatrupić. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Polak, Węgier już nie takie bratanki 21.02.15, 12:25 der-chef napisała: > Czytając "niusy" i wypociny forumowiczów, jestem skłonny przyznać że to Polska > wywołała II wojnę światową i chce wywołać trzecią Polske sie wysyla na Majdan ,... Polske wysyla sie na Wegry Polska ma gebowac, by ja zawsze pozniej, mozna bylo w doope wykopac ? napisz co upowaznia Polske do pouczania , krytykowania innych suwerennych narodow . co te narody zrobily Polsce , czym sobie ... na ta krytyke , ze strony Polski zasluzyly ? Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Polak, Węgier już nie takie bratanki 21.02.15, 12:26 Masz tez wbudowana blokade ktory blokuje wszystko co brzmi antypolsko? Odpowiedz Link Zgłoś
melord Ostatnie przyjazne RP panstwo w Europie-oplulismy 21.02.15, 12:24 co sie qrfa w tej Polsce wyprawia? wokol Polski same wrogo nastawione panstwa,niektore tylko biznesowe pozory zachowuja to rzadowe oszolomstwo (Prezydent,Premier i reszta) doprowadzi Polske do kolejnej tragedii Odpowiedz Link Zgłoś
przeciez_prosilem melord,nie jest tak zle 21.02.15, 12:26 Przeciez nikt nie odebral,jak na razie,prawo Polakom robic loda afroamerykanom. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: melord,nie jest tak zle 21.02.15, 12:36 przeciez_prosilem napisał(a): > Przeciez nikt nie odebral,jak na razie,prawo Polakom robic loda afroamerykanom. Polska to taka aktywistka ... Od krytyki (gosp./ polit. ) Wegier jest Parlament Europeski , ew gremium Tuska . Przedstawiciele , urzedy , Unii europejskiej . za to biora pieniadze . ale ww wola sie nie za bardzo wychylac wiec, ich role przejmuje Polska ? Polska zastepuje europejskie gremia ... czy tylko siebie pajacuje . co Polske upowaznia do pouczania , krytyki , pyskowania na Wegiery ..... co ? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: melord,nie jest tak zle 21.02.15, 12:46 > co Polske upowaznia do pouczania , krytyki , pyskowania na Wegiery ..... co ? Doprowadzony do niesłychanych rozmiarów wasalizm i zwykła głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciez_prosilem karbat.. 21.02.15, 12:58 Wegry sa niepodleglym krajem,ktore ma prawo prowadzic taka polityke,jaka jej odpowiada.Czy wymienione przez ciebie gremia ktytykuja Polske za robienia loda Amerykanom? Wegry nie zaatakowali zadnego kraju i nie zasluzyli na to,zeby ich krytykowal kto kolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Orban Orbanem ale.. 21.02.15, 13:07 ... poziom naszych polityków i rozmaitych redaktorków jest bliski dna i to jest tragedia! Odpowiedz Link Zgłoś
der-chef Re: Orban Orbanem ale.. 21.02.15, 13:13 Zauważ że w Polsce za prawdę idzie się do kicia więc wszyscy kłamią. Powiedz kobiecie przyjmującej się do pracy że jest brzydka i jedzie jej z gęby, proces masz pewny bo powiedziałeś prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: karbat.. 21.02.15, 13:14 przeciez_prosilem napisał(a): > Wegry sa niepodleglym krajem,ktore ma prawo prowadzic taka polityke,jaka jej od > powiada.Czy wymienione przez ciebie gremia ktytykuja Polske za robienia loda Am > erykanom? nie . wymienione przeze mnie gremia nie moga krytykowac za robienie loda usa . poniewaz ... same go maja gleboko w przelyku . np. O tym jak gremia europejskie Ukrywaja przed swoimi narodami negocjacje, umowe handlowa z usa , temat na osobny watek . dyskutowac moga sobie europejczycy o .. pie...ch , o tym co ich istotnie , bezposrednio dotyczy . robi sie za zamknietymi drzwiami . przed kilkoma miesiacami bito , zamykano mlodych ludzi w centrum Europy( niemcy ), bo .. spiewali w miejscu publicznym francuska piosenke ... miedzynarodowke . > Wegry nie zaatakowali zadnego kraju i nie zasluzyli na to,zeby ich krytykowal k > to kolwiek. parlament europejski , ma prawo krytykowac europejskie kraje za nieprzestrzeganie praw czlowieka , cenzure itp . jesli jedne kraje narzucaja, krytykuja , pouczaja drugie , inne suwerenne kraje z kim maja handlowac, wspolpracowac ... bezprzykladne sqr..... o . Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Na marginesie tematu... 21.02.15, 14:11 We wszystkich doniesieniach polskich presstytutek z wizyty Putina w Budapeszcie z lubością podkreślano, że Putin złożył wieniec na cmentarzu żołnierzy radzieckich, którzy tłumili powstanie węgierskie w 1956 roku. I taka wersja chyba się utrwaliła w narodzie, no bo skąd ma wiedzieć przeciętny Polak, który nie odróżnia powstania warszawskiego od powstania w getcie warszawskim, że to łgarstwo. A że to łgarstwo, można było się przekonać choćby uważnie oglądając obrazki z tej ceremonii. Chociaż z drugiej strony - ilu ludzi zna na tyle rosyjski czy węgierski, żeby w krótkim momencie przeczytać informację na tablicy memorialnej? A ona mówi wszem i wobec, że to cmentarz żołnierzy radzieckich, poległych w czasie wyzwalania Budapesztu w 1945. Łgarstwo rozprzestrzeniane przez polskie presstytutki miało zohydzić nie tyle Putina, co Orbana. Po takiej medialnej nagonce to Kopaczowa już nie miała tyle odwagi, by wyrazić swoje zdanie, jeśli w ogóle je ma i ono różni się od zdania polskojęzycznych mediów. PS. Szukałem w rosyjskojęzycznym necie jakichkolwiek informacji o miejscu pochówku żołnierzy radzieckich, którzy polegli tłumiąc powstanie węgierskie. Nie znalazłem żadnych. Czy ktoś coś wie na ten temat? Swego czasu czytałem, że chowano ich nie we "wrogiej" ziemi węgierskiej, lecz wywożono zwłoki do ZSRR, gdzie byli grzebani. Tym bardziej, że nie było ich aż tak dużo i nie sprawiało to logistycznych trudności. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Na marginesie tematu... 21.02.15, 14:36 Mi sie zdaje ze przyszla beczka z lodami z USA. A ta Nuland przyslala beczke wazeliny z dedykacja Fuck Poland..... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Polak, Węgier już nie takie bratanki 21.02.15, 18:21 Dołóżmy do tego "trójkąt sławkowski" i mamy obraz tego gdzie jesteśmy w regionie. Im chyba dalej na zachód czy południe Europy tym gorzej. W swej polityce zostaliśmy kompletnie sami, do tego idziemy pod prąd w stosunku do całej europy (tu mniejsza o to kto ma rację, jesteśmy izolowani). Zaletą Kaczyńskiego i Fotygi było to że ich ignorowano, Sikorski (i spółka) posiał tu sporo większe spustoszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k To powiedzenie dotyczy LUDZI 21.02.15, 18:25 a nie zmieniajacych sie rzadow. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: To powiedzenie dotyczy LUDZI 21.02.15, 19:06 j-k napisał: > a nie zmieniajacych sie rzadow. Masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: To powiedzenie dotyczy LUDZI 21.02.15, 19:15 "absmak "ja rzecze jeden taki polityk jednak zostaje Rulez Madziarzy www.youtube.com/watch?v=CGt-rTDkMcM Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: To powiedzenie dotyczy LUDZI 21.02.15, 19:15 No to zabierac sie do glosowania. J-k ma wprawe w Solidarnosci.... Odpowiedz Link Zgłoś
10x15 Akurat ty szwampuch jesteś wrogiem 21.02.15, 19:16 Polski i Polaków. Co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: dziesiecrazypietnascie 21.02.15, 19:34 mylisz sie tyle razy ile daje wynik mnozenia w twoim nicku co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś