Dodaj do ulubionych

Rosyjskie reakcje na "Ide".

23.02.15, 09:28
Lubie czytac forumowe wypowiedzi w prasie rosyjskiej.

Kolejna nauczka, ze nie powinno sie generalizowac.
Sukces polskiej "Idy" roznorako komentowany na radzieckich forach - dominuja trzy nurty:

1. Polacy maja ciekawe kino.
2. Nagroda za polityczna uleglosc Pszekow wobec USA.
3. Dobrze, ze rusofobski "Lewiatan" przegral.

W tle ... wszystko mozliwe, z polskim obozem dla jencow sowieckich w Tucholi wlacznie.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Co mnie obchodzi 23.02.15, 10:08
      co mysla Rosjanie?

Wazne, ze polski film wygral. Idziemy z rodzina i bede sie puszyl jak paw przynajmniej przez tydzien.

Aha, i jeszcze rezyser mowil na gali holywodzkiej bez akcentu. Jakbym siebie samego slyszal:)

PF
      • borrka To byla konkurencja "Idy". 23.02.15, 10:17
        O tyle ciekawa jest ocena Rosjan i ja przyznaje, ze jakos poczucia "krzywdy" (dziejowej) nie widac.
        Mnie zawsze ciesza reakcje normalne.
        • polski_francuz Re: To byla konkurencja "Idy". 23.02.15, 10:21
          No coz, juz kiedys o tym pisalem my rosniemy oni maleja. Ale lepiej sie na rosnieciu skoncentrowac niz na porowaniach:)

Pozdro

PF
      • gloubiboulgomm Re: Co mnie obchodzi 23.02.15, 13:19
        Salut PF!
        Bardzo dobry film. Szedl w Reims w wersji oryginalnei przez 3 tygodnie.Sala byla pelna.
    • brat_kryzysa Ciekawe kiedy film o Wolyniu?? 23.02.15, 10:10
      Czy tez bedzie mogl liczyc na Oskara?Wszak scenariuszy na tej ziemii spalmionych polska ale rowniez ukrrainska jest co niemiara
      • polski_francuz Powoli 23.02.15, 10:13
        ten o Katyniu juz byl i powoli do innych filmow dojdziemy...

PF
    • szwampuch58 Re: Wackowe reakcje na "Ide". 23.02.15, 10:25
      banderowiec wyczytal i pieje,hehehehe
    • borrka Podobne obserwacje? 23.02.15, 10:56
      Wyraznie red. Raziwinowicz po raz kolejny udowodnil znajomosc sowka, dorownujaca mojej:
      wyborcza.pl/1,75477,17470749,_Lewiatan__przegral__bo_niekoszerny__Wielka_Mikrofalowka.html#BoxGWImg
      Bo takie sa reakcje, ale zlosliwy "Wacek" zapomnial o zupelnie normalnych Rosjanach, jeszcze zdolnych do neutralnych reakcji.
      Ja nie zapomnialem:)
    • malkontent6 Re: Rosyjskie reakcje na "Ide". 23.02.15, 14:18
      Russia Today zauważyła tylko jednego Oscara - dla filmu documentalnego o życiu Edzia Snowdena.

rt.com/news/234623-snowden-documentary-citizenfour-oscar/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka