zabawa_102 28.02.15, 20:18 Smierc Niemcowa ozywila forum "Swiat". Na jak dlugo tego starcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zabawa_102 Biedaku... 28.02.15, 20:43 co tu qrwa udowadniac?Wystarcze policzyc sredniodobowa ilosc wpisow w ostatnich dniach i porownac z iloscia wpisow od momentu zabicia rzydka Niemcowa. Dla kibliczki to zbytt trudno,ale dla blu cos tam,to nie powinno byc skomplikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Byl tu taki jeden dzieciol szwampuchem zwany ... 28.02.15, 21:06 Szambo pochlonelo go pare dni temu, ale znajac tego dzieciola wszyscy sa przekonani ze na podobe tamtego Feniksa i on sie z goowna odrodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: W przyrodzie nic nie ginie 28.02.15, 21:10 zabawa_102 napisał(a): > Smierc Niemcowa ozywila forum "Swiat". Na jak dlugo tego starcze? Robisz jakas statystyke? :) Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 On wszystko wie ... 28.02.15, 21:13 ... o innych w rzeczy samej. Ale to wynika z charakteru pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: On wszystko wie ... 28.02.15, 22:23 Hehehhee! Nie, nie zawsze trafia w 10-tkе. Ale ma zaciecie :) Pare tu bylo przyjemnych dyskusji z ludzmi, ktorzy juz tu nie dyskutuja...niestety. Mieli ciekawe doswiadczenia, entuzjazm i "lekkosc piora" zeby ladnie to przedstawic. W rzeczy samej to byly mile chwile. Nie lubie zbytnio pograzac sie w oborniku, chociaz czasem ulegam pokusie - nie skrywam. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Polityka zniszczyla wszystko ... 28.02.15, 22:32 Trzecia zasada dynamiki Newtona jest wyjatkowo bezwzgledna. Powiedz jak tam bylo na festiwalu miodow w Moskwie? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Polityka zniszczyla wszystko ... 28.02.15, 23:04 Miodowa Orgia... byla tu: travels4you.ru/europa/rossiya/moskva/park-kolomenskoe.html 1000 ton miodu. Tak napisali w internecie. Wydalo mi sie to troche zawyzone, ale na miejscu wygladalo bardzo prawdopodobnie. Od razu mowie - spadziowy nie jest "w modzie". Najbardziej pozadanym i najdrozszym - 1200 rubli/kg jest miod z pylkiem. Pylek jest w grudkach, miod jest ciemny i ma bardziej wyrazisty smak. Ale absolutnym hitem dla mnie byl miod z herbacianej rozy. Pachnie rozami i zostawia rozany aromat w ustach. To miod baszkirski. Kolor jasno-zolty. Oczywiscie zostal nabyty. Drugim hitem byl "dziki miod" - od dzikich pszczol z lasu. Kolor ciemniejszy, przezroczysty. Corka wybrala "jabloniowy", bialy i delikatny. Ja jeszcze lipowy z delikatnym, jak mi sie wydaje posmakiem miety i miod z propolisem. Trudno bylo sie powstrzymac i ok 3 kg - przywedrowalo do domu. Wraz z butelka miodowego wina - 300 rubli za pol litra. Lekko musujace, jasne i niezbyt mocne. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Piekna oprawa i William Shakespeare, ... 01.03.15, 00:44 ktory mawial: Miod, chociaz slodki, nadmiarem slodyczy tlumi apetyt i sprowadza mdlosci - kochaj z umiarem. Kocham miod z umiarem i chcialbym, bardzo bym chcial, kromke pszennego swiezego pieczywa posmarowac maslem i polac tym miodem jablkowym ... Miod z pylkiem jest miodem wybitnie leczniczym i chyba z tych wzgledow jego wysoka cena. Miod z herbacianej rozy? Piekne imie robi wrazenia, a co do reszty, to nie mam pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Piekna oprawa i William Shakespeare, ... 01.03.15, 00:52 Wlasnie jem tost z maslem i tym miodem jobloniowym :) To bialy miod. Naprawde ten rozany jest niesamowity, ma lekki aromat rozy, takiej pachnacej, ogrodowej...Aaaaa...to jest....moze nawet afrodyzjak - zaczynam podejrzewac :) - przyslac ci sloiczek? Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Well, jestem skromnym zuczkiem, ... 01.03.15, 01:03 ktory czasami wyobraznia chcialby sie nacieszyc, ale z calego serca dziekuje za szczere checi. Pieknie piszesz ... Moze kiedys zdecyduje sie odwiedzic Moskwe. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Dziki miod ... 01.03.15, 00:59 Spotkalem sie przed laty z takim miodem w Stanach. Byl to miod z Ghany. Pszczoly zbieraly pylek z kokaowcow, z drzewa zycia (z angielska zwanym shea tree) oraz z pewnych gatunkow tykwy ... Smak miody "zadymionej" czekolady - wyjatkowo orginalny. Jakie sa Twoje odczucia jezeli chodzi o ten dziki miod. Czy smakowalas? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Dziki miod ... 01.03.15, 01:16 :) No jasne! Jesli wierzysz w moje wrazenia - a jestem palaczem i mam nieco przytepione zmysly, to sluchaj: ten miod ma kolor bursztynu, jest calkowicie plynny, pachnie lesna laka w upalny letni dzien i smakuje latem - jest w nim wszystko, lesne kwiaty i ziola, zywica sosnowa i wrzos. A dalej - lezysz i zasypiasz na zalanej sloncem sciolce, wsluchany w blogi lesny szum drzew. Tak smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Zle wpisalem ... 01.03.15, 20:25 Sorry. Alez Tobie tylko to ksiazki pisac Swiblowo ... Zamykam oczy i wszystko to widze i czuje ... Zmysly pracuja na wysokich obrotach budzac nostalgie. Wiejska mazurska chata, bocianie gniazdo na stodole i wirowanie lipowego miodu. Najpiekniej wyglada ten miod bursztynowy w roznych jego odcieniach. Wujek mial pasieke na Mazurach i czesto bedac tam na wakacjach pomagalem przy podbieraniu tego plynnego zlota. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Ps. sadze, ze poprawnie odczytalem ... 01.03.15, 20:35 Twoj wpis, ale uczciwie powiem, ze zawsze mialem zaciecie do rozwiazywania kryminalnych zagadek i do psychoanalizy. Jesne, ze polityka jest brudna, wulgarna i budzi emocje. Nie to, co opowiesci smakiem i aromatem pisane. Pozostawic glupie wpisy bez odpowiedzi? Chcialbym, ale ... Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ps. sadze, ze poprawnie odczytalem ... 01.03.15, 21:10 Nie, nie bylo zadnych podtekstow. :) > Alez Tobie tylko to ksiazki pisac Swiblowo .. - Hehehe! A nie wszystkie juz zostaly napisane?! Nie pierwszy raz slysze taki komplement, zawsze bardzo milo, dzieki. Ciezko byloby - slomiany zapal + len do kwadratu. Czemu to sie moze rownac? Poza tym, ta czakra najlepiej mi sie otwiera po wypiciu pol butelki wina, wiec moge wpasc w... slodki stan zapomnienia - alkoholizm :)) No i nie czesto trafiaja sie odpowiednio estetyczne...bodzce. Nostalgia za przyjemnymi wspomnieniami tez byla opisie miodu, ale i tu trzeba uwazac - tylko krok do depresji. Podsumowujac - bardzo kuszace! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Znam to uczucie, bo sam ... 01.03.15, 22:23 cos podobnego doswiadczam. Czas na wakacje, czas na ... Wachanie kwiecia na lakach, lesnych malin smakowanie. Butelke czerwonego wina, jakies male .... bzykanie. A z samego ranka ... wyprawa po pstraga teczowego. I znowu butelka wina, bialego, dobrze schlodzonego. Jeszcze ogorek malosolny i pajda wiejskiego chleba. Mlode ziemniaki z koprem - czegoz mi wiecej trzeba? Wakacyjny luz, klimaty wiejskie, i ... i ich smakowanie. Butelka czerwonego wina, wieczorem znowu bzykanie. I tak tydzien po tygodniu smakujac okruszki lata. Nostalgie budzimy, ... gdzies w tle mazurska chata. Bocianie gniazdo, lipcowy miod i jego smakowanie. Wieczorem czerwone wino i jakies male bzykanie. Jeszcze garsc wisni dojrzalych, a pozniej brzoskwinie. Kisc dorodnych winogron zakletych w czerwonym winie. Czas odpoczynku, wakacje - ot, w oblokach bujanie. I wszystko byloby dobrze, gdyby nie ... komarow bzykanie . Odpowiedz Link Zgłoś
zabawa_102 Nie musze prowadzic zadnych statystyk,swiblowo 28.02.15, 22:03 Wystarcze spojrzec na tytulowa strone forum "Swiat".Przy duzym napisie "Świat" w nawiasie jest liczba,ktora ciagle zmienia sie,w zaleznosci od ilosci wpisow. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Nie musze prowadzic zadnych statystyk,swiblow 28.02.15, 22:10 No eto poniatno. Ale dlaczego zwracasz na to uwage? Co to ma za znaczenie? No ozywilo sie i co? Odpowiedz Link Zgłoś
zabawa_102 Nu wiesz,swiblowo 28.02.15, 22:34 Ostatnio na forum wialo nuda.Na Donbasie mniej strzelaja,zadnych nowych sankcje nie wprowadzili,zadnej nowej kochanki Putina nie wykryto.O czym na forum dyskutowalo sie? Tak naprawde nie o czym.Dzis mamy temat. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Nu wiesz,swiblowo 28.02.15, 23:06 Acha. Z zalem przyznaje, ze zakonczenie tygodnia przynioslo nieoczekiwana niespodzianke, bylo tak spokojnie nie tylko na forum ale i w miescie... Odpowiedz Link Zgłoś
zabawa_102 Czyli z tego wynika,swiblowo... 28.02.15, 23:15 ze dla ciebie im mniej zycia,tym lepiej? p.s. mozesz wlaczyc skype na chwile? mam jedno pytanie ,calkiem prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Czyli z tego wynika,swiblowo... 01.03.15, 00:06 Ech po prostu jak sobie wyobrazisz co sie zacznie rankiem nastepnego dnia, ta histeria w radio, te nekrologii w tv... Odpowiedz Link Zgłoś
zabawa_102 Nie masz kontroli nad pilotem? 01.03.15, 00:09 Nie wlaczaj telewizora. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Nie masz kontroli nad pilotem? 01.03.15, 00:26 Mnie interesuja kontrola nad wszystkim! Pelna dyktatura! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Na jak dlugo tego starcze? 28.02.15, 22:22 Na wystarczająco długo, młodzieńcze. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Byl tu rowniez krasomowca z Rosji, ... 28.02.15, 21:11 ktory w antykach z tandetnymi zawiasami sie kochal ... Szkoda czlowieka - strawil do reszty sam siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Daj ci boze, daj mu boze, daj im wszystkim .... 28.02.15, 22:23 dobry boze. www.rameywine.com/userfiles/image/wine/Cabernet-Sauvignon-Pedregal-Vineyard-Oakville.jpg Odpowiedz Link Zgłoś