Dodaj do ulubionych

Antyamerykańskie protesty w Kijowie

03.04.15, 19:44
2 dni temu pod ambasadą USA w Kijowie zebrało się ok. 2,5 tys. ludzi protestujących przeciw obsadzaniu stanowisk rządowych Amerykanami i przeciw wtrącaniu się USA i EU w sprawy wewnętrzne Ukrainy. Ludzie krzyczeli, że nie są bydłem i sami potrafią się rządzić, na koniec obrzucili ogrodzenie ambasady nawozami.

www.youtube.com/watch?v=ElrEaSx652U#t=21
rusvesna.su/news/1428076910

Wystraszone władze zablokowały na Ukrainie internetowe video z tych wydarzeń, ale ciekawe, czy to wystarczy, by ludzie ucichli i pogodzili się ze swoim losem.
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Antyamerykańskie protesty w Kijowie 03.04.15, 19:49
      Wkrótce amerykańska min. fin. Ukrainy każe wdrożyć następne "reformy", czyli drakońskie podwyżki.
      Wygląda na to, że US-ambasadę trzeba będzie otoczyć drutem kolczastym i ustawić uzbrojonych żołnierzy. Tak to już jest we współczesnej demokracji...
      • wasyl_szuja Re: Antyamerykańskie protesty w Kijowie 03.04.15, 19:53
        Ano niestety, naprawa państwa wymaga decyzji niepopularnych. W Rosji ten tłum spałowałby OMON, a organizatorzy zostaliby zastrzeleni.
        • forum.poland wasylko... 03.04.15, 19:55
          Skad tak durne banderowcy,jak ty,biora sie?
          • eva15 Re: wasylko... 03.04.15, 20:22
            On tu siedzi po to, by rozwalać sensowne wątki i zakładać kretyńskie, chamskie. Taką ma robotę, szuja.
      • j-k no tak jest i ? 03.04.15, 19:54
        eva15 napisała:
        Tak to już jest we współczesnej demokracji...

przy okazji przypominam ze USA to "demokracja republikanska"
        kazdy kto tam byl - powinien to wiedziec i nie plakac.
        USA to nie Szwajcaria.
    • jankowski1960 Re: Antyamerykańskie protesty w Kijowie 03.04.15, 19:56
      jak w Moskwie pojawi sie 50 demodupkow, wrzeszczy caly Mainstream... a tu 2500 ludzi i .........................................cisza... demokraturna.................::)
      • kaszebe12 -Nastepna kacapska prowokacja ! 03.04.15, 21:08
        -Skoro "argument" Szlomka szuji o strzelaniu do ruskich demokratycznych manifestantow was nie przekonuje , zaczerpne z innej beczki...-Ot - ordynarna prowokacja zmontowana osobiscie przez to ruskie , putinowskie scierwo. -FSB zaplacilo swoim agentom za ustawienie sie przed hameryckom ambasadom.-Spojrzcie tylko , jak te ruskie scierwa boja sie kamer ! -Wszyscy chowaja sie pod chinskiemi parasolamy ! -Przyjrzyjcie siem temu 10emu facetowi z lewej...nawet zapomnial zdjac naszywek pulkownika putinowskich , faszystowskich sluzb !
    • forum.poland Moze warto cos wyjasnic 03.04.15, 21:01
      W jezyku rosyjskim slowo nawoz znaczy nie srodki, uzywane w uprawie roslin,a tylko goowno roznych roslinorzernych zwierzat,najczesciej krowie.
      Czyli bardziej prawidlowo byloby napisac tak:
      " Ludzie krzyczeli, że nie są bydłem i sami potrafią się rządzić, na koniec obrzucili ogrodzenie ambasady krowim łajnem."
      • eva15 Re: Moze warto cos wyjasnic 03.04.15, 21:11
        Po polsku krowie (albo końskie) łajno to też nawóz tyle, że naturalny, w p0rzeciwieństwie do nawozu sztucznego (chemicznego)..
        • forum.poland Ewo,ja to wiem 03.04.15, 21:31
          Twoj tekst byl nie dosc precyzyjny i ja go poprawilem.Bo to,jak napisalas,jest nijakie:
          "na koniec obrzucili ogrodzenie ambasady nawozami".
          • jankowski1960 Re: Ewo,ja to wiem 03.04.15, 22:07
            powoli ludzie normalni maja dosc dyktatu jednego wzorca demokracji.. na takie cs nie pozwalal sobie nawet ZSRR..
            • kaszebe12 Wasyl_szuja ma racje ! 03.04.15, 23:48
              -To zadna demonstracja , a film przedstawiajacy kolejke po kasze na moskiewskim przedmiesciu , o ! -To wy nie wiecie , putinowskie pacholki , ze Rosjanie umieraja z glodu ? -Ten filmik jest zreszta bardzo przestarzaly , bo mnie tutejsze szlomki wyjasnily 10 lat temu ,ze Rosja juz padla z glodu , alkoholu i syfilisa.
      • frompiter Nie sa jednak konsekwenty:-) 04.04.15, 00:03
        forum.poland napisał(a):
        > " Ludzie krzyczeli, że nie są bydłem i sami potrafią się rządzić, na koniec obrzucili ogrodzenie ambasady krowim łajnem."

Jesli nie sa bydlem, to museli chyba obrzucac czlowieczym goownem, a jesli obrzucali krowim goownem, to jednak sa bydlem?
        Widze jakas sprzecznosc:-)
        • eva15 Protest przegranych 04.04.15, 00:57
          Obojętnie, czym by nie rzucali pod ambasadą - oni mają już kompletnie przerąbane, tylko jeszcze o tym nie wiedzą. Nie wiedzą, że ich protest to taki folklor dobrze znany na Zachodzie i NIC nie znaczący dla demokratycznej władzy.
          Chcieli zachodniej demokracji, to ją dostaną i to w nie w wersji soft, lecz hard - po amerykańsku, nie po europejsku. A to już problem nie tylko dla nich, ale i dla Rosji:

forum.gazeta.pl/forum/w,154812,157192144,157192144,Przyszlosc_Ukrainy_zagrozenia_dla_Rosji_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka