Dodaj do ulubionych

Do kogo nalezy FED?

13.05.15, 23:43
Poniewaz na forum wielokrotnie zadaje sie to pytanie,miedzy innym i w tym watku:
forum.gazeta.pl/forum/w,50,157563370,157563370,Wojna_Argentyna_USA_.html
postanowilem zaglebic sie w ten temat.
Co znalazlem?
1. National City Bank (Rockefellerowie) - 30 000 akcji

2. Bank Chase National - 6 000 akcji (obecnie Bank Chase Manhattan, wlasciciel David Rockefeller)

3. National Bank of Commerce - 21000 akcji(obecnie znany,jako Morgan Guaranty Trust)

4. First National Bank - 15 000 aкций (wlasciciel Morgan)

Nie trudno zauwazyc,ze ilosc akcje,ktore znajduja sie w rekach Morganow i Rockefellerow,jest taka sama,po 36 000 sztuk.To napewno przypadek.
Idziemy dalej:-)

Kontrolny pakiet akcje nalezy do konsorcjum,zlozony z:
1. Londynski i berlinski banki Rothschilda.

2. Paryski Bank Lazard Brothers

3. Wloskie Banki Israel Moses Sieff

4.M.M.Warburg & CO

5. Bank w Nowym Jorku Kuhn Loeb

6. Bank w N.Y. Lehman Brothers

7. Bank w N.J Goldman Sachs

8. Bank w N.J. Chase Manhattan

Ciekawym mozna uznac i ten material:
www.save-a-patriot.org/files/view/whofed.html
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Do kogo nalezy FED? 13.05.15, 23:56
      Och, Igorze.. To jest dla ludzi kumatych od lat oczywista oczywistość.
      • to.ja.igor Chyba zartujesz,Ewo 14.05.15, 00:04
        Felus o tym nie ma pojecia.
        Oprocz tego.
        jedna sprawa wiediec,ze FED jest instytucja prywatna,a inna sprawa wiedziec,kim sa te prywatne osoby,ktore sa wlascicielami FED.O tym nie wszysci wiedza.
        • mlody776 Zostawcie Felusia w spokoju. 14.05.15, 00:27
          Jak czyta się jego wypowiedzi, to jest się przekonanym, ze on czyta oficjalna propagandę. Dalej, ma się wrażenie, ze musi ja powtarzać, choć się gubi robiąc to. Dlatego będzie lepiej jak przestawicie się na europejskie prywatne banki centralne, o których tak mało wiecie. Igor tylko w tobie nadzieja, ze nam to wyświetlisz. Myślę ze poza tobą nawet nikt nie może dotknąć tematu. Ja bym musiał recytować amerykańskiego historyka a przecież w coś takiego to Europejczyk nie wierzycie (Amerykanie są teraz "głupkami"). Hahaha
          • nie-tak Re: Zostawcie Felusia w spokoju. 14.05.15, 00:35
            mlody776 jestes rzeczywiscie taka niedolega jaka sie tu sam wlasnorecznie nam robisz wyreczajac sie Igorem? Czy sprawia to tobie wielkie trudnosci material z twojej strony poszukac i nam podac? Chetnie poczytamy.
            • mlody776 Re: Zostawcie Felusia w spokoju. 14.05.15, 00:47
              Jak Ewa pisze. Temat ten był już przerabiany, ale pod katem FED. Igor rozumie na pewno co ja robię, bo to on twierdzi ze zawsze robię amerykan poszkodowanymi przez banksterow. A Europejczycy wola jednak obwiniać Stany niż widzieć swoje banki problemem. Wiec jak ja będę wam recytował, co jest z waszymi bankami to, to nie to samo, jak wy sami przejrzycie na oczy.
              Oczywiście szanse ze Europejczyk dowie się to i zrozumie, są bardzo małe.
              • nie-tak Re: Zostawcie Felusia w spokoju. 14.05.15, 00:54
                A kto twierdzil ze Amerykanie nie sa poszkodowani prywatna waluta, mlody776?
                My nie napietnujemy madrych Amerykanow ale amerykanskie elity i tych ktorzy chca nam propagande za prawde sprzedac. Czujesz sie jeszcze obrazony czy wyjasnilam ci juz te sprawe?
                • mlody776 Re: Zostawcie Felusia w spokoju. 14.05.15, 01:01
                  Ja pikslem, ze to Igor tak twierdzi o mnie. Mnie nie jest tak łatwo obrazić. Jest ważnym żeby on to zrobił, bo on ma cel w obrażaniu Stanów (jako cały naród - nie tylko A. elity) i wybielaniu Europejczyków.
          • to.ja.igor Mlody,dzialalnosc bankow jest ponadnarodowa 14.05.15, 11:45
            Twoje ciagle proby wykazac to,ze Amerykanie cierpia z powodu jakichs zlych zamiarow Europejczykow mnie naprawde smiesza.
            Dla banksterow nie ma zadnego znaczenia w jakim kraju oni maja swoje siedziby,oni i tak zazwyczaj maja ta sama narodowosc i przebywaja tam,gdzie im odpowiadaja warunki.
            Tak sie zlozylo,ze w USA dla ich dzialalnosci warunki okazali sie najlepsze.Nic osobistego,mlody,dla nich to tylko biznes.
            • mlody776 Re: Mlody,dzialalnosc bankow jest ponadnarodowa 14.05.15, 15:07
              Zanim zajęli się Stanami, wyzyskiwali Europe. To w Europie opracowali swoje metody wyzysku i propaganda, dla ukrycia swoich praktyk. Dlatego fajnie było by, żebyś przypomniał te lata ich nieprzemijającej "świetności".
              • to.ja.igor A komu to jest potrzebne,mlody? 14.05.15, 15:20
                Przeciez wiekszosc z was przyjechalo tam z Europy i zabraliscie z soba wszystko,co w Europie bylo najlepsze i najgorsze.
                Mlody,twoj blad polega na tym,ze ty przeciwstawiasz sie Europejczykom,zapominajac o tym,skad sam pochodzisz.
                • mlody776 Re: A komu to jest potrzebne,mlody? 14.05.15, 15:39
                  My tu w Stanach wiemy o naszych FED i skąd się wzięły. Ale Europejczyk myśli ze ich banki centralne pochodzą ze Stanów, bo są ograbienie z własnej historii. Ja wiem ze myślisz ze jest to niepotrzebne wam i wolisz aby to było ukryte. Ale jak długo jest ukryte, to Europejczyk nie może podejmować świadomych decyzji w temacie. Jest głupim (jak amerykański F.) a nawet o tym nie wie.
                  • to.ja.igor Skad ty to wiesz,mlody? 14.05.15, 16:12
                    Czy ty naprawde uwazasz,ze Europejczyki sa tak tepi,ze nie wiedza gdzie powstali banki centralne?
                    Przeciez problem nie w tym,gdzie powstali banki centralne,a tylko w tym,jakie banki centralne maja wplyw na to,co dzieje sie na calym swiecie.Czy bank Francji ma wplyw na to,co dzieje sie w USA? Chyba domyslasz sie,ze praktycznie zadnego.A czy dzialalnosc FED ma wplyw na to,co dzieje sie we Francji?
                    W tym jest problem,a ty starasz sie wszystko sprowadzic do tego,ze to w Europie powstali banki centralne,i w ten sposob usprawiedliwiasz dzialalnosc FED.
                    • mlody776 Re: Skad ty to wiesz,mlody? 14.05.15, 16:52
                      Oczywiście, ze prywatne banki centralne Europy maja wpływ na to co się dziele z FED. Tylko ty o tym nie wiesz. Zapytaj Ewy ile pomocy wymuszaj te prywatne banki na nas. My praktycznie je utrzymujemy, żeby nie upadły. Ewa niby świadoma, twierdzi, ze to jest NASZ system prywatnych banków centralnych, wiec musimy to robić. Siedzisz w Europie i jesteś naszpikowany propaganda o europejskie wyższości i to ciebie zaślepia, jak wielu innych zresztą.
                      • to.ja.igor Lubie cie mlody:-) 14.05.15, 17:04
                        Mawiasz,ze to FED utrzymuje Europe?
                        • mlody776 Re: Lubie cie mlody:-) 14.05.15, 17:08
                          Tak, Zataj Ewe.
                          • to.ja.igor I tak zrobie,mlody:-) 14.05.15, 17:09
                            Ewa,co Ty wiesz o tym,ze FED utrzymuje Europe?
                            • eva15 Ja, eva , myślę, że młody się zapętlił:-) 14.05.15, 23:25
                              i nawet nie wiem na szybko, jak mu pomóc:-)))
                              • to.ja.igor Ja wiem o co mu chodzi 15.05.15, 00:37
                                Nizej napisalem to,ile europejskie banki dostali kredytow od FED,a jak zauwazylem,zagladajac na amerykanskie fora,te liczby amerykanskim internautom bardzo dobrze znane i stad oni uwazaja,ze to z ich kiszeni utrzymuje sie Europa
                                • nie-tak Re: Ja wiem o co mu chodzi 15.05.15, 00:55
                                  Wlasnie z zdziwieniem czytalam mlodego zarzuty do nas Europejczykow ze nic nie rozumiemy i nic nie wiemy, coz mlody zagalopowal sie i to powaznie, on nawet nie rozumie jaka zlodzieska waluta jest prywatny dolar, dla niego jako Amerykanina i dla swiata i kto czerpie z emisji waluty zyski, tak im to wciskaja do lepytyn ze my zyjemy z amerykanskiej pracy :-))) a oni w to wierza > felus najlepszy przyklad "wiedzy" na forum.

Co do podanego przez niego linku na dole forum, przeczytalam juz dosc duzo stron i nie widze nic nowego w linku czego bym nie znala z innych ksiazek albo internetu.
                                • mlody776 Dzieki Igor 15.05.15, 02:18
                                  Tutaj jest jeden z takich artykułów:
                                  www.zerohedge.com/article/exclusive-feds-600-billion-stealth-bailout-foreign-banks-continues-expense-domestic-economy-
        • eva15 Re: Chyba zartujesz,Ewo 14.05.15, 00:32
          OK, mogę mówić tylko za siebie - dla mnie nie ma tu NICZEGO nowego, włącznie z listą właścicieli USA..
        • eva15 Re: Chyba zartujesz,Ewo 14.05.15, 01:16
          Nie doceniasz przewrotności felusia. Tyle to on zapewne wie, ale nigdy w życiu nie przyzna, bo jego rolą na forum jest mąceniw w słabych główkach.
          • to.ja.igor Ja to wiem,Ewo 14.05.15, 11:33
            felus jest glownym zasieraczem forum.Jak tylko dyskusja zaczyna przebierac jakies niebezpieczne,jego zdaniem,wymiary,on zawsze wkracza,zeby cos napisac,zazwyczaj o goownie,ale tego starcza,zeby forumowa holota,tacy jak wojtus,dostali wskazowke,jak trzeba zachowywac sie dalej.
    • nie-tak Re: Do kogo nalezy FED? 14.05.15, 00:00
      Hehe Igor otworzyles calkowicie karty, czyzbys robil mi konkurencje?
      Ja czekalam na felusia z tymi rzeczami.
      Nie sprzedaje wszystkiego od razu, tylko czekam cierpliwie co kontrahent w dyskusji zasugeruje.
      Przyznam szczerze ze Felus tym razem z swoimi wiecznymi mUrosciami troche mnie zdenerwowal.
      Mieszkac w jamie smoka i nie wiedziec jak jama funkcjonuje?
      Do texanskiego jackowa nawet wolami wiedzy i madrosci nie dowoza. ;-))))))
      • nie-tak Re: Do kogo nalezy FED? 14.05.15, 00:04
        Tu jest link
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,157563370,157603992,Re_banki_centralne_nie_sa_prywatne.html
        • to.ja.igor Wybacz,nie-tak 14.05.15, 00:07
          Bardzo pobieznie przelecialem po forum i nie przeczytalem wszystkich watkow i tym bardziej wpisow.
          Od jutra mam duzy luz i wiecej czasu bede mogl poswiecic forum:-)
    • mlody776 Igor, Ewa ma racje. 14.05.15, 00:15
      Dzieki pracy takiego amerykańskiego historyka jakim był EUSTACE MULLINS, który opisał FED w książce pt: "The SECRETS OF THE FEDERAL RESERVE", którego cala przesyłka tej książki do Niemiec, w tym języku, była spalona w latach 50-ch, za opisanie powiązań z BUNDESBANK i paru innych w tworzeniu amerykańskich FED. Tak ze dzięki Amerykana to wy wszyscy wiecie o Stanach. Ale co wiecie o swoich europejskich prywatnych bankach centralnych, jest bardzo ciekawe. W naszych amerykańskich oczach to wy nic nie wiecie, w temacie, o wlanych bankach.
      Tutaj jest jeden taki przykład (pod tym samym wątkiem) nie wiedzy Europejki/Europejczyka:
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,157563370,157604620,Re_banki_centralne_nie_sa_prywatne.html
      • nie-tak Re: Igor, Ewa ma racje. 14.05.15, 00:19
        mlody776 hehe moldy ja wiem do kogo nalezy bank w ktorym mam cosniecos, naturalnie jest prywatnym w wiadomych rekach. Dlugo sie zastanawialam czy nie wymowic konta, ale jak inne przeanalizowalam bym wyladowala z deszczu pod rynne.
        • mlody776 Re: Igor, Ewa ma racje. 14.05.15, 00:30
          Nie trać nadziei. Wiem ze jesteś teraz zagubiona, ale Igor ma szanse wyjaśnić wam, Europejczyka coś o waszych prywatnych bankach centralnych i nie tylko.
      • to.ja.igor Mlody,ja wiem,ze Ewa ma racje 14.05.15, 11:47
        Ale w czym ja nie mam racje,twoim zdaniem?
        • mlody776 Igor 14.05.15, 15:14
          Co piszesz jest prawda. Mi tylko chodziło o to ze nigdy nie dyskutowaliśmy o historii i powstaniu tych prywatnych banków centralnych. A one przecież powstały w Europie, gdzie każdy Europejczyk lubi swoja historie i cieszy się, ze ma ja tak bogata. A jak wiemy ten kawałek H. jest przemilczany, przekręcany i używany do dezinformacji w Europejskich szkołach itd.
          • to.ja.igor Ale kto o tym nie wie,mlody? 14.05.15, 15:30
            Przeciez wiadomo,ze pierwszy centralny bank powstal w Anglii i byl od samego poczatku instytucja prywatna.Czemu w USA,ktore stworzyli Anglicy,mialoby byc inaczej?Ale w Anglii centralny bank,ktory od wielu wiekow byl prywatny,w roku 1946 byl znacjonalizowany,a pozniej ogloszony instytucja publiczna,zarzadzana ministerstwem finansow w imieniu rzadu.
            • mlody776 Re: Ale kto o tym nie wie,mlody? 14.05.15, 15:45
              A kto obecnie w Europie wie, ze rewolucja w Północnej Ameryce z 1776 roku (nazywana o niepodległość Stanow) była o wyzwolenie z kontroli prywatnych banków centralnych Anglii?
              • to.ja.igor Daj juz z tym spokoj ,mlody 14.05.15, 16:15
                Jaka niepodleglosc? Od kogo?
                Kolonizatorzy zechcieli oddzielic sie od macierzy i to cala wasza walka o niepodleglosc.
                O niepodleglosc mogli walczyc Indianie,a nie Anglicy,ktore nie chcieli dzielic sie nagrabionym z Krolowa.
                • mlody776 Igior wlasnie o ta europejska propagande idzie 14.05.15, 16:44
                  Jóź powtarzasz europejska propagandę. Co nagrabione? Oni nie chcieli płacić ciągle rosnących podatków, do sięgania których byl zmuszany król Anglii, przez banksterow europejskich.
                  To jest jak dzisiejsza np. Grecja. I co ty tez powiesz, ze ci bezrobotni itd w Grecji nagrabili i nie chcą się dzielić z EU?
                  • to.ja.igor W moich slowach nie ma zadnej propagandy 14.05.15, 16:51
                    Kto walczyl o niepodleglosc i z kim? Indianie,czy kolonizatorzy?
                    Wyobraz sobie taka sytuacje,mlody.
                    W Polsce,ktora byla czescia Rosyjskiego Imperium,okazalo sie dosc duzo Rosjan,ktore wybili wiekszosc Polakow i z czasem postanowili oddzielic sie od Moskwy.Czy to tobie nie przypomina to,co stalo sie w Ameryce?
                    • mlody776 Re: W moich slowach nie ma zadnej propagandy 14.05.15, 17:01
                      Absolutnie nie. Zły przykład. Ale jak myślisz ze jest dobry, to powiedz tym na Krymie ze nie maja prawa się wyzwalać od Kijowa. Poza tym co ty tak za tymi Indianami jesteś? My mamy ich dużo tutaj i są tacy co zarabiają miliony rocznie. Indian niema pro Europejska np. Argentyna, bo ich wymordowała do nogi.
                      Jak pytam abyś wyjaśnił Europejczyka, jak powstały prywatne banki centralne w Europie, to zachowujesz się jak Felu, który broni prywatne FED. Z tym ze ty bronisz prywatne banki centralne Europy.
                      • to.ja.igor A czy w Ameryce,... 14.05.15, 17:06
                        przed tym,jak wy tam przybyli,nikt nie mieszkal?
                        Czemu niechcesz uznac tego,ze wszysci Amerykanie,za wyjatkiem Indianow,sa potomkami tych,kto przybyl tam nieproszony?
                        • mlody776 Re: A czy w Ameryce,... 14.05.15, 17:14
                          Przez rewolucje z 1776 roku, zostali wyzwoleni wszyscy tutaj razem z Indianami od Anglii. Proste? Skąd wiesz, ze osadnicy byli tutaj nie proszeni? Moze tylko namiestnicy króla Anglii nie byli tutaj proszonymi? Za G. Uralu nie było Rosjan swego czasu. Czy jesteście tam proszonymi czy nie proszonymi gosciami? Wydaje misie, ze mongołowie mogą mies odmienne zdanie niż Rosjanie.
    • jk2007 A do kogo należy Bank Centralny Rosji? 14.05.15, 00:17
      do Banku Rozrachunków Międzynarodowych w Bazylei?
      • mlody776 Re: A do kogo należy Bank Centralny Rosji? 14.05.15, 00:38
        Nie denerwuj Igora. Jóź pisał ze Duma ma kontrole nad nim. Z reszta ciekawszym jest kto jest właścicielem/lam europejskich banków centralnych. Bo z tych prywatnych banków, rozlała się ta idea, wprowadzania prywatnych banków centralnych na całym świecie. Włącznie z amerykańskim FED.
        • jk2007 Re: A do kogo należy Bank Centralny Rosji? 14.05.15, 00:57
          mlody776 napisał:
          > Nie denerwuj Igora. Jóź pisał ze Duma ma kontrole nad nim

Raczej kontrole nad nim ma rodzina Rothschildów. Centralny Bank Rosji może tylko drukować pieniądze w powiązaniu z gotówką w walucie obcej, nawet musi kupować obligacje (bezwartościowe) za dolary z zakupu rosyjskiej ropy naftowej – w wyniku czego dolary powracają do Federalnej Rezerwy.
          • mlody776 Re: A do kogo należy Bank Centralny Rosji? 14.05.15, 01:05
            Hej, zaskoczyłeś mnie ta wiedza. Gratuluje.
            • to.ja.igor Ha,ha. 14.05.15, 11:50
        • eva15 Re: A do kogo należy Bank Centralny Rosji? 14.05.15, 01:04
          Tak naprawdę, to należy przypuszczać, że wojna głównie toczy się o to, kto ma nadal mieć kontrolę nad Bankiem Centralnym Rosji. Putin wiegrza i stąd ma problemy.
          • mlody776 Re: A do kogo należy Bank Centralny Rosji? 14.05.15, 01:10
            Masz racje. Niema wojem z krajami posłusznymi bankstera. W dług nich, dane kraje maja wykonywać ich wole, nawet jak to szkodzi im ekonomicznie.
            • eva15 Re: A do kogo należy Bank Centralny Rosji? 14.05.15, 01:33
              Rosja jest wyjątkowo parszywa i wredna - nie chce się zadłużać!
              • nie-tak Re: A do kogo należy Bank Centralny Rosji? 14.05.15, 01:47
                eva15 napisała:

> Rosja jest wyjątkowo parszywa i wredna - nie chce się zadłużać!
                ----------------------
                Samo to mowi za siebie zmuszanie panstw do posiadania rezerw dolarowych, w jaki sposob jest ten obieg organizowany > to jest ciekawe.
                DOBRANOC.
        • to.ja.igor Centralny Bank Rosji nalezy do panstwa 14.05.15, 11:40
          Ale zeby to wiedziec,wystacze zapoznac sie ze struktura wlasnosci,zapisanym w stosownych dokumentach:
          Стaтья 2. [b]Уcтaвный кaпитaл и инoе имyщеcтвo Бaнкa Рoccии являютcя федерaльнoй coбcтвеннocтью-/b]. В cooтветcтвии c целями и в пoрядке, кoтoрые ycтaнoвлены нacтoящим Федерaльным зaкoнoм, Бaнк Рoccии ocyщеcтвляет пoлнoмoчия пo влaдению, пoльзoвaнию и рacпoряжению имyщеcтвoм Бaнкa Рoccии, включaя зoлoтoвaлютные резервы Бaнкa .Рoccии Изъятие и oбременение oбязaтельcтвaми yкaзaннoгo имyщеcтвa без coглacия Бaнкa Рoccии не дoпycкaютcя, еcли инoе не предycмoтренo федерaльным зaкoнoм. Гocyдaрcтвo не oтвечaет пo oбязaтельcтвaм Бaнкa Рoccии, a Бaнк Рoccии - пo oбязaтельcтвaм гocyдaрcтвa, еcли oни не приняли нa cебя тaкие oбязaтельcтвa или еcли инoе не предycмoтренo федерaльными зaкoнaми. Бaнк Рoccии ocyщеcтвляет cвoи рacхoды зa cчет coбcтвенных дoхoдoв.

www.cbr.ru/today/?PrtId=bankstatus
          Mlody,ty tego nie wiesz i nie porownuj to,co nie mozna porownywac.CBR dziala wylacnie w ramach prawa,ktore ustala Panstwowa Duma Rosji.
          • jk2007 igorka, nie znasz tematu 14.05.15, 15:48
            «Ключевым элементoм прaвoвoгo cтaтyca Центрaльнoгo бaнкa Рoccийcкoй Федерaции являетcя принцип незaвиcимocти… Бaнк Рoccии выcтyпaет кaк ocoбый пyбличнo-прaвoвoй инcтитyт, oблaдaющий иcключительным прaвoм денежнoй эмиccии и oргaнизaции денежнoгo oбрaщения». При этoм (cм. 22), «Бaнк Рoccии не впрaве предocтaвлять кредиты Прaвительcтвy Рoccийcкoй Федерaции… (и) для финaнcирoвaния дефицитoв бюджетoв гocyдaрcтвенных внебюджетных фoндoв, бюджетoв cyбъектoв Рoccийcкoй Федерaции и меcтных бюджетoв». Однoвременнo, при пoлнoй cвoбoде oт гocyдaрcтвa, oн oблaдaет егo cилoвыми фyнкциями: Центрoбaнк «не являетcя oргaнoм гocyдaрcтвеннoй влacти, вмеcте c тем егo пoлнoмoчия пo cвoей прaвoвoй прирoде oтнocятcя к фyнкциям гocyдaрcтвеннoй влacти, пocкoлькy их реaлизaция предпoлaгaет применение мер гocyдaрcтвеннoгo принyждения».
            cbr.ru/today/
            • to.ja.igor pidorek 2007 14.05.15, 16:18
              Ty nie rozumiesz zadnego slowa z tego,co wkleiles.
              idz,pederasta,kopac ogrodki na daczach Rosjanom,a nie zabierac glos w sprawach,o ktorych nie masz pojecia.
    • x2014 Re: Do kogo nalezy FED? 14.05.15, 02:38
      ruskie scierwo ameryke odkrylo hehe
    • felusiak1 nie czytaj bzdetów igor 14.05.15, 04:17
      FED nie należy do nikogo. Każdy bank w systemie FED musi posiadać akcje FED.
      Ale nie może tych akcji sprzedać, pożyczyć lub zastawić. Dywidendy wynoszą 6% rocznie i są kompensacją za utrzymywane bez procentu rezerwy w skarbcu FED.
      National City Bank nigdy nie należał do Rockefellerów. Obecnie nie istnieje, został przejety przez PNC
      Powtar
      zasz sieczkę z idiotycznych blogów.
      • to.ja.igor felus,wole czytac to,co wklejam,... 14.05.15, 11:30
        niz twoje glupoty.
        Napisales:"National City Bank nigdy nie należał do Rockefellerów. "

A co mozna znalezc w necie na ten temat?
        James Stillman Rockefeller (ur. 8 czerwca 1902 w Nowym Jorku, zm. 10 sierpnia 2004 w Greenwich) – amerykański finansista, prezes The First National City Bank, złoty medalista olimpijski w wioślarstwie.

p.s. myslalem,ze jestes madrzejszy i zmaiana nazw ciebie nie zmyli.
        • felusiak1 Re: felus,wole czytac to,co wklejam,... 14.05.15, 13:34
          National City Bank i First National City Bank to dwa różne banki.
          Chase Nabhattan teraz nazywa się JPMorganChase.
          Właśnie widzę w co wierzysz a z religią się nie sprzeczam. Twój Bóg......
          • to.ja.igor Ha,ha 14.05.15, 14:26
            felus,a jednak jestes googlarzem.Przeciez ty nic o tym wszystkim nie wiedziales i teraz blyskasz tym,co znalazles w wikipedii.To naprawde widac.Czemu nigdy nie podajesz zrodla swojej "wiedzy"?
            • felusiak1 Re: Ha,ha 14.05.15, 16:31
              A ty nie guglujesz, prawda?
              Ps. Rockefeller był prezydentem banku a nie właścicielem.
              • to.ja.igor Pewnie,ze googluje 14.05.15, 17:08
                Ale zawsze wklejam zrodlo tego,co znalazlem.Ty nigdy tego nie robisz i w ten sposob robisz pozory,ze niby wszystko wiedziales o tym wczesniej.
                Oprocz tego zawsze masz ulatwione zadanie,poniewaz wiesz co masz szukac.
                • felusiak1 Re: Pewnie,ze googluje 14.05.15, 18:30
                  Wejdź na portal fed i tam znajdziesz wszystkie informacje
                  • to.ja.igor felus,miej litosc do siebie 14.05.15, 19:20
                    i nie pisz nigdy wiecej podobnych bzdur.Na portalu FED jest tylko to,co motloch ma wiedziec.Przeciez nie zaliczasz siebie do motlochu.
                    • felusiak1 Re: felus,miej litosc do siebie 14.05.15, 21:44
                      Jest wszystko jedynie trzeba umieć znaleźć i rozumieć co się znalazło
                      • to.ja.igor Alez ty nic nie znalazles,felus 14.05.15, 22:22
                        Ty po prostu wszedles na portal FED i zjadles tam wszystko,co motlochu bylo serwowano.
      • eva15 FED ma właściciela w zaświatach! 14.05.15, 11:38
        felusiak1 napisał:

> FED nie należy do nikogo.

Ha, ha, to jest jeszcze lepsze na sygnaturkę, niż to twoje oburzenie na US-lotników, że nie umieją łatać bez tlenu.

FED jako jedyny bank na świecie jest bez właściciela. Pewnie dlatego, że właściciel jest całkiem na górze i bankierzy (wiadomej proweniencji) są tylko wykonawcami dzieła bożego na ziemi.

Blankfein: „jestem bankierem, który wykonuje dzieło Boga“.
    • felusiak1 konspionizm redivivus 14.05.15, 04:27
      tak, fed jest prywatny, kennedy został zabity bo wydał ukaz 100010, człowiek nigdy nie postawił nogi na ksiezycu, to było w hollywood a bush powodował trzęsienia ziemi.
      ziemia jest płaska i nie należy podpływąc do krawedzi bo można śąść w otchłań wszechświata.
      • kaszebe12 Zdecyduj sie , felusbaum... 14.05.15, 06:52
        W sasiednim watku pisales , ze FED jest panstwowy , kilka akapitow dalej , ze jest prywatny , a teraz o tym , ze do nikogo nie nalezy...
        -Kennedy ? -Tak sie dziwnie zlozylo , ze podobna "przygoda" spotkala Lincolna , gdy Ten wpadl na pomysl Greenbacka.
        • to.ja.igor felus jest rasowym Zydem.. 14.05.15, 11:48
          a co za tym idzie,wszystko co on pisze,tylko na pozor wzajemnie wyklucza sie :-)
        • felusiak1 Re: Zdecyduj sie , felusbaum... 14.05.15, 13:39
          kaszebe12 napisał: W sasiednim watku pisales , ze FED jest panstwowy , kilka akapitow dalej , ze jest prywatny

kaszeb, przeczytaj jeszcze raz co pisałem: pisałem, ze FED nie jest prywatny a kilka akapitów dalej, ze nie jest państwowy. Staraj się rozumieć co czytasz.
          • mara571 Felusiak 14.05.15, 13:56
            mam prosbe jak zwykle:
            PS Moze Felusiak podrzuci aktualne dane o amerykanskim budownictwie. Z tego co pamietam, akurat branza budowlana jest w ostatnich latach na duzym plusie.
            • kaszebe12 W porzadku , felusbaum... 14.05.15, 16:37
              ...przeczytalem jeszcze raz..."FED nie jest prywatnym bankiem i nie jest tez bankiem panstwowym." -Uspokoiles mnie , ha, ha,ha...
              • to.ja.igor Kaszebe,wszystko jest proste,jak drut 14.05.15, 16:46
                FED,to taki kapitalistyczny kolchoz,o jakoim w ZSRR mowilo sie -вcе вoкрyг кoлхoзнoе вcе вoкрyг мoе :-)
                • eva15 Igor, trafiłeś w sedno sprawy! 14.05.15, 23:35
                  to.ja.igor napisał(a):

> FED,to taki kapitalistyczny kolchoz,o jakoim w ZSRR mowilo sie -вcе вoкрyг кoлхoзнoе
                  > вcе вoкрyг мoе :-)

!!!:-) To jest doskonałe. Naprawdę bardzo trafne.
                  • eva15 Re: Igor, trafiłeś w sedno sprawy! 14.05.15, 23:37
                    Chyba sobie z tej Twojej wypowiedzi zrobię sygnaturkę dla felusia:-)
                  • to.ja.igor Przeciez to bylo na wierszchu:-) 15.05.15, 00:30
                    O ile felus twierdzi,i calkiem slusznie,ze FED nie jest prywatny,jak rowniez nie jest panstwowy,to jemu wyszlo,ze jest niczyj,a tak nie bywa.Konsorcjum bankow,ktore posiadaja kontrolny pakiet akcje,naleza nie do kosmitow i nie do duchow,a tylko do konkretnych ludzi,ktore tym wszystkim zarzadzaja i czerpia z tego bardzo solidne zyski.Tak bylo i w radzieckich kolchozach,ktore formalnie byli wlasnoscia kolektywow,a faktycznie nalezali do zarzadow (prawlenie kolchoza),ktore sowicie wynagradzali siebie za swoja dzialanosc na rzecz ogolu:-)
                    Konsorcjum bankow,zarzadzajacy FEDem,rowniez o siebie dba i w latach 2007-2009,czyli zaczeli sie wyplaty premii(he,he),jeszcze przed poczatkiem kryzysu ,w wysokosci sumarnej ponad 16 tln baksow,w tym (liczby w nawiasach to mld):
                    Citigroup (2500)
                    Morgan Staley (2004)
                    Merril Lynch (1949)
                    Bank of America (1344)
                    Barclays PLC (868)
                    Bear Sterns (853)
                    Goldman Sachs (814)
                    Royal Bank of Scotland (541)
                    JP Morgan (391)
                    Deutsche Bank (354)
                    Credit Swiss (262)
                    UBS (287)
                    Leman Brothers (183)
                    Bank of Scotland (181)
                    BNP Paribas (175)
                    Wszystkie wymienione banki sa akcjonariuszami FED,w tym i zagraniczni (moze stad mlody uwaaza,ze FED utrzymuje Europe?).
                    • eva15 Re: Przeciez to bylo na wierszchu:-) 15.05.15, 00:45
                      Igor, ja wiem, jak wygląda akcjonariat FED i zasady jego działania. Mnie się podoba Twoje porównanie do kołchozów ZSRR - bo ono trafia w sedno sprawy.
                      • to.ja.igor Re: Przeciez to bylo na wierszchu:-) 15.05.15, 01:10
                        Ewa,ja wiem,ze Ty wiesz.Ja tylko chcialem pokazac swoj tok myslenia,ktory mnie doprowadzil do stwierdzenia,ktore Tobie tak spodobalo sie:-)
    • xystos Re: Do kogo nalezy FED? 14.05.15, 16:53

.. FED to prywatna inicjatywa Masonów.

ZEN
      • nie-tak Re: Do kogo nalezy FED? 14.05.15, 17:26
        xystos napisał:

>
        > .. FED to prywatna inicjatywa Masonów.
        -------------------------
        Bardzo dobrze to okresliles. Prywatna inicjatywa Masonów nalezaca do osmiu rodzin, czery mieszkaja w Stanach reszta w zachodniej Europie jak i w Izraelu.
        • kaszebe12 - Lincoln , JFK , Kadafi i inni... 14.05.15, 19:01
          ...cosik o tym wiedzieli , nawet znalezli na ta "spoleczna zaraze" (G.Washington) sposob. -Jak skonczyli ?...Aj ! -Chyba wpadam w nastepna "teorie konspiracyjna".
    • mlody776 Do wszytkich zainteresowanych tym tematem 14.05.15, 20:46
      Tutaj jest link do książki w pt: "The Secrets of The Federal Reserve" by Eustace Mullins. Jest to historia powstania FED plus europejskie koneksje banksterow. Jest odpowiedzią na wiele pytań związanych z tym tematem. Jest to jak wiem pierwsza z książek szczegółowo omawiająca ten kryminalny syndykat. Porównałem z oryginałem książka i są tam wszystkie rudziały. Myślę ze tekst jest tez kompletny, choć sprawdziłem tylko pobieżnie. Na końcu książki, co pewnie odwiedzicie w pieszej kolejności, są pytania do autora i jego odpowiedzi.
      arcticbeacon.com/books/Eustace_Mullins-SECRETS_of_the_Federal_Reserve_Bank.pdf
      • to.ja.igor Dzieki,mlody 14.05.15, 20:53
        Juz sciagnelem to na tablet i dzieki temu bede mial co robic w trakcie lotu do Moskwy.
        • mlody776 Re: Dzieki,mlody 14.05.15, 21:15
          Milej Wizyty w Ojczyźnie Tobie Życzę? To pierwszy raz z wizyta, po latach na obczyźnie?
          • to.ja.igor Re: Dzieki,mlody 14.05.15, 21:30
            W Moskwie nie bylem od 1988 roku.Ale w Rosji bywalem pozniej.
        • nie-tak Re: Dzieki,mlody 14.05.15, 21:54
          Milej podrozy jak i milego pobytu zycze ci Igor.

Kolega ktory nie ma i nie mial nic z Rosja do czynienia niedawno wrocil z Soczi + wioska olimpijska w gorach i Moskwy byl oczarowany, nie chcial mi za bardzo opowiadac skwitowal mi slowami: jedz przekonaj sie sama nie pozalujesz tego (koszty 2 tygoniowego pobytu na cztery osoby 2 dorosle + 2 dzieci, rubel byl wtedy w dolku wynosily niecale 1500 euro wraz z lotami jak i hotelami ***** oraz wyporzyczeniem sprzetu narciarskiego).

Ostatni raz bylismy grupa (nie tylko w Moskwie i ona nalezal do niej) jakiejs 7 albo 8 lat temu dokladnie juz nie pamietam.

• kaszebe12 -Dobrze , mlody... 14.05.15, 21:18
        ...ze przypomniales tego wlasnie Autora. -Bardzo trudnio bylo dostac jego ksiazki we Francji. -Coz - zostal okrzykniety rasista , antysemita i negacjonista .
        • mlody776 Re: -Dobrze , mlody... 14.05.15, 21:30
          "Dziwne", ze w dekoktacji oni czytali jego książki, a wam nie pozwalają. Hahaha
      • nie-tak Re: Do wszytkich zainteresowanych tym tematem 14.05.15, 21:41
        Cytat
        Congressman McFadden
        on the Federal Reserve Corporation
        ----------------------
        Dzieki za link, przeczytam chetnie dla porownania z innymi ksiazkami o banksterach. Jestem tu juz troche skepticzna widzac ten u gory zacytowany cytat "obiektywnosci" tego linku.
        :-))))))
        • mlody776 Re: Do wszytkich zainteresowanych tym tematem 14.05.15, 21:55
          W Originale, niema tego wpisu. Ale nie myśl, ze to książka z jakiegoś podziemia jest. Ona jest OFICJALNIE w Library of Congress Catalog Card No. 83-072665
          To jest tak, ze US Kongres wie co w "trawie piszczy" ale nie wychyla się. Czekaja na okazje. Tam jest wpis, ze FED może być rozwiązany legalnie.
          Mnie zaskoczyło te liternictwo w tytule, bo wygląda na jakieś greckie. Nawet od razu skojarzyłem te ich problemy i rozmowy z trojka.
          • nie-tak Re: Do wszytkich zainteresowanych tym tematem 14.05.15, 22:13
            ktos juz postulowal o rozwiazanie wszystkich centralnych bankow, nazwiska na szybko nie moge sobie przypomniec w kazdym badz razie jezeli sie nie myle byl Amerykaninem.

PS
            Czekalam na twoje namiary co dotyczy twoich twierdzen o Bundesbanku, cos niecos znalazlam ale musze sprawdzic zrodlo wiarygodnosci, w kazdym badz razie dowiedzialam sie ze jest zrzeszony w BIZ.
          • kaszebe12 Re: Do wszytkich zainteresowanych tym tematem 14.05.15, 22:19
            U nas Jego ksiazki dopuszczono "do obiegu" dopiero okolo 5 lat temu. -W tym okresie tez wydano "Spisek Ferederal Reserve" Antony Sutton'a (Tytul brzmi poprawnie ?) . -Sutton nie jest tak obszerny i szczegolowy , jak Mullins , ale rownie pasjonujacy. -We Francji paradoksalnym jest to , ze istnieja jeszcze srodowiska walczace o edycje obcych autorow (Paxton byl zakazany do lat 70-ych) , ale , koniec koncow , ich sie edytuje. -Inaczej przedstawia sie problem rodzimych autorow...tutejsza iscie demokratyczna lista dziel zakazanych (Czarna lista) wydluza sie...
            • romad2447 Re: Do wszytkich zainteresowanych tym tematem 14.05.15, 23:48
              Zamiast glupiej dyskusji kto jest wlascicielem FED, zastanowcie sie bolszewicy jaka jest rola FED, i okaze sie , ze FED jest bankiem niezaleznym, i nie ma prywatnego wlasciciela.
              Tak samo jak wszystkie banki sa wlasnoscia publiczna.
              A glupi Igor nie wie ,zeby byc wlascicielem potrzebny jest udzial 51%, na co przepisy prawne niepozwalaja.
              • nie-tak Re: Do wszytkich zainteresowanych tym tematem 14.05.15, 23:59

Cytat z info o BIZ siedziba w Bazylei (dla orientacji nazwa BIZ w jezyku angielskim. Bank for International Settlements, w jezyku francuskim: Banque des règlements internationaux; wloskim: Banca dei Regolamenti Internazionali, hiszpanskim: Banco de Pagos Internacionales)

W liscie zarzadzajacych BIZ wymienia sie pania Janet Yellen jako szefowa prywatnego banku FED, jeszcze watpliwosci?

Cytat:
                Janet Yellen, Washington, DC; Präsidentin der privaten US-Notenbank Federal Reserve Board

• nie-tak Re: Do wszytkich zainteresowanych tym tematem 15.05.15, 00:08
                  w jezyku niemieckim skrot BIZ jest dla: Bank für Internationalen Zahlungsausgleich.
              • to.ja.igor romado,i co ty madrego napisales? 15.05.15, 00:43
                FED jest bankiem niezaleznym.Od kogo on jest niezalezny?
                Wszystkie banki sa wlasnoscia publiczna.Czyli takie kolchozy?
                Glupi Igor dobrze wie,ze nieraz wystarcze miec 30% akcje,zeby kontrolowac spolke,a madry romado o tym nie ma zielonego pojecia.

romado,twoje pojecie o tym wszystkim jest na poziomie wlasciciela stragana na bazarze.I radze tobie dyskutowac z mara,macie wiele wspolnego:-)
                • romad2447 Re: romado,i co ty madrego napisales? 15.05.15, 00:55
                  FED niezalezny jest od rzadu,politykow i prezydenta.
                  A TY jesli nie wiesz ,ze banki sa wlasnoscia publiczna i kazdy moze kupi akcje,
                  to na Twoja glupote lekarstwa nie ma.
                  A to co napisales, ze Rockefeller ma 30,000 akcji to swiadczy jak jestes zielony w sprawach gieldowych.
                  • nie-tak Re: romado,i co ty madrego napisales? 15.05.15, 01:05
                    romad2447 napisał:

> A TY jesli nie wiesz ,ze banki sa wlasnoscia publiczna i kazdy moze kupi akcje,
                    > to na Twoja glupote lekarstwa nie ma.
                    > A to co napisales, ze Rockefeller ma 30,000 akcji to swiadczy jak jestes zielon
                    > y w sprawach gieldowych.
                    ---------------------
                    Nic dodac nic ujac tylko pokiwac glowa z wspolczuciem nad ubostwem umyslowym autora watka.
                    Jakie akcje mozesz sobie kupic napisz nam, znasz sie na akcjach?

_______________________________________________________________
                    zeitgeist-online.de/exklusivonline/nachdenkliches-und-schoengeistiges/1026-als-trojanischer-esel-der-nato-in-den-3-weltkrieg.html
                    quer-denken.tv/index.php/403-offener-brief-von-juergen-todenhoefer-an-obama
                  • to.ja.igor Re: romado,i co ty madrego napisales? 15.05.15, 01:08
                    1.jest niezalezny od rzadu i politykow - i co to wnosi do dykusji? Czy w ten sposob daje sie odpowiedz na pytanie,do kogo nalezy FED?
                    2.Kazdy moze kupic akcje dowolnego przedsiebiorstwa,niezaleznie od formy wlasnosci,o ile zostali wyemitowane akcje i dostali zgode do obiegu.Romado,lepiej nie wspominaj o mojej glupocie,bo twoja jest o wiele wieksza.
                    3.Tego belkotu nie da sie komentowac.

Romado,ty nawet na wlasciciela stragana na bazarze nie nadajesz sie.
                    • felusiak1 kit i badziewie 15.05.15, 05:20
                      akcji FED nie można kupić na rynku. Są nonmarketable.
                      Tylko bank znajdujacy się w sestemie federal reserve może i musi takie akcje nabyć.
                      Tylko bank amerykański może należeć do systemu federal reserve.

prowadzicie idiotyczna dyskusję w idiotycznym wątku powołując sie na idiotyczne wypoty blogerów.
                      • to.ja.igor felus,czy ty w ogole rozumiesz,... 15.05.15, 09:32
                        o czym toczy sie dyskusja?
                        • felusiak1 niestety tylko ja jeden rozumiem 15.05.15, 15:46
                          a ty przytaczasz idiotyzmy z idiotycznej internetowej strony i traktujesz bzdety jak fakt.
                          to ty nie rozumiesz i zrozumieć nie chcesz. widocznie uwielbiasz konspiracyjne teorie.
                          pisałem ci, ze akcje może nabyć i musi nabyć każdy bank należący do systemu federal reserve.
                          napisałem, ze akcje są bezwartościowe gdyż nie mozna ich sprzedać, pozyczyć lub zastawić.
                          pisałem, ze akcje federal reserve może nabyć tylko bank amerykański.
                          Wszystkie akcje federal reserve mają wartość 27 mld dolarów.
                          www.businessinsider.com/who-actually-owns-the-federal-reserve-2013-10
                          i jeszcze jedno: Lazard, Lehman, kuhn and Loeb mogdy nie należały do federal reserve gdyż nie były bankami komercyjnymi. Podobnie Goldman Sachs, który do 2008 był bankiem inwestycyjnym a nie komercyjnym. członkiem fed nie mógł też być rotchschild bank of london.
                          save-a-patriot web site to jest pęczek bzdur.
                          ps. Lazard Brothers Banks of Paris nigdy nie istniał i nie istnieje. zainteresuj sie zamiast powtarzać bzdety z internetu.
                          • jk2007 Re: niestety tylko ja jeden rozumiem 15.05.15, 16:34
                            felusiak1 napisał:
                            > ps. Lazard Brothers Banks of Paris nigdy nie istniał i nie istnieje.

igorka pomylił z Lazard Freres et Cie
                            • to.ja.igor pidorek 2007... 15.05.15, 17:01
                              To nie na twoja glowke
                              • to.ja.igor Felus,co do twojego p.s. 15.05.15, 17:11
                                Taki bank nie tylko istnial,a i istnieje nadal.Ja juz do ciebie napisalem jeden raz,zeby ciebie nie mylila zmiana nazw.

The three houses of Lazard

In the late 1800s and early 1900s, the firm evolved into three “Houses of Lazard” in the United States, France, and England, separately managed but allied. The Lazard partners advised clients on financial matters and built a cross-border network of high-level relationships in business and government. Noted financial advisor George Blumenthal (banker) rose to prominence as the head of the U.S. branch of Lazard Frères and was a partner of Lazard Frères in France.

In the economic boom following World War II, the American operations of Lazard expanded significantly under the leadership of the financier André Meyer. Meyer and Lazard partner Felix Rohatyn have been credited with virtually inventing the modern M&A market.

In 1953 Lazard Investors Ltd began an asset management business in London, which is the origin of today’s Lazard Asset Management.

Jak czegos nie mozesz znalezc w wikipedii,to wcale nie znaczy,ze tego nie istnieje.Ja nie podalem nazwe banku,a tylko jedna z filii.

p.s. nie istnieje rowniez "Londynski i berlinski banki Rothschilda.",czemu do tego nie doczepiles sie?
                          • nie-tak Re: niestety tylko ja jeden rozumiem 15.05.15, 16:59
                            felusiak1 napisał:
                            > pisałem ci, ze akcje może nabyć i musi nabyć każdy bank należący do systemu fed
                            > eral reserve.
                            > napisałem, ze akcje są bezwartościowe gdyż nie mozna ich sprzedać, pozyczyć lub
                            > zastawić.
                            > pisałem, ze akcje federal reserve może nabyć tylko bank amerykański.
                            ----------------------------------
                            Felus ty kompletnie nic nie rozumiesz!!!

Fed jest prywatny.

Jego udziałowcami są banki prywatne.
                            W rzeczywistości, 100% akcjonariuszami są tez banki prywatne.
                            Żadna z akcji FED jest własnością rządu, jeszcze watpliwosci?
                            FED jest konsorcjum prywatnych bankow, czyli tlumaczac dla felusia i jasia oraz mlodego FED jest prywatnym zrzeszeniem prawatnych bankow.
                            To ze na stronie FED tego nie ma to jest taktyka sciemniania dla gawiedzi.
                            zeitgeist-online.de/exklusivonline/nachdenkliches-und-schoengeistiges/1026-als-trojanischer-esel-der-nato-in-den-3-weltkrieg.html
                            • nie-tak Re: niestety tylko ja jeden rozumiem 15.05.15, 17:20
                              Jeszcze dodam dla jasnosci i zrozumienia felusia, czego on nie pojmuje ze FED generuje zyski dla jego akcjionariuszy czyli dokladnie dla prywatnych wspolwlascicieli FED'u.
                              • mlody776 Re: niestety tylko ja jeden rozumiem 15.05.15, 22:00
                                Za chwile ....... wyleci, ze FED zwraca swoje zyski do rządu amerykańskiego. I pewnie ciebie zaskoczę, bo to jest prawda, ale nie wyjaśniona w oficjalnych publikacjach. Oczywiście celowo. Chodzi o to ze FED z swoich zysków odejmuje wszystkie wydatki na utrzymanie budynków, budowanie nowych, wypłaty dla pracowników, których może być do woli, na wypłaty dla kierownictwa, solidne premie itd (tak jak Igor zauważył, równa się to gospodarstwu rolnym w ZSRR). To wszytko nie jest nawet regulowane przez rzad amerykański i pozostaje do uznania właścicieli FED. Na końcu co im zostanie (a zostają im centy w porównaniu z tym co zagrabili) oddają do rządu. I to oczywiście mamy wiedzieć ale nie to wcześniej. Cos jak w 2014 policja zamordowała około 1500 ludzi, a ludzie zamordowali 50 policjantów o tym ostatnim zawsze wszyscy maja wiedzieć. A zauważyliście, ze wciągają was w łapanie się za słówka, aby treść tego wątku zatrzeć/ukryć?
                                • nie-tak Re: niestety tylko ja jeden rozumiem 15.05.15, 22:37
                                  Gdzies juz czytalam ten postulat likwidacji bankow centralnych, o ile sobie niezbyt dobrze przypominam bylo to publikowane w jakichs amerykanskich krytycznych mediach / czytam duzo zagranicznej prasy z poza granic Niemiec, az za duzo by mogla sobie teraz na szybko uzmyslowic w ktorych, wiem ze to bylo pare tygodni temu.

• mlody776 Re: niestety tylko ja jeden rozumiem 15.05.15, 23:13
                                    Ja nic nie wiem o tym. Ron Paul chciał ich sprawdzić, czy przestrzegają prawa, ale mu się to nie udało jak wiesz. Niestety nie wszystko wiemy. Takie rzeczy, jak myślą poważnie o zmianach, muszą trzymać w tajemnicy. Rewolucja w 1776 roku tez była przygotowana w tajemnicy. Teraz jest ważne kto "stoi kolo ciebie" itd. Np. W Niemczech w czasie IIWS (i wcześniej) celowo źle tłumaczono List do Rzymian 13: 1,7. (w Nowszych tłumaczeniach trochę więcej wersów trzeba przeczytać, ale w tym samym rozdziale) i wmawiano im, ze KAŻDA WŁADZA pochodzi od Boga. Wiec ludzie donosili na siebie itd, bo wierzyli ze robią dobrze. A jest w PS ze mamy być posłusznymi tylko tej władzy która wypełnia Prawa Boże. Czyli trzeba było się wystrzegać tych co wierzyli ze są dobrymi ludźmi i wypełniają Prawo Boże. Nie wiem czy dobrze uchwyciłem , ale chyba się domyślasz o czym myślę.
                          • to.ja.igor Nie,felus,tobie to tylko wydaje sie 15.05.15, 16:59
                            Bo nic z tego,co piszesz,nie daje odpowiedzi na pytanie,ktore dalo nazwe watku.
                            Czy zgadzasz sie z tym moim stwierdzeniem,ze FED jest czyms na wzor radzieckiego kolchozu?
                      • nie-tak Re: kit i badziewie 15.05.15, 09:47
                        Felus napisales FED-akcje sa non-marketable bardzo slusznie, wiec napisz nam teraz co to oznacza odnosnie FED (masz do wyboru 3 opcje):

1) jest panstwowa instytucja
                        2) nie nalezy do nikogo
                        3) jest prywatna instytucja czyli konsorcjum wlascicieli prywatnych bankow

Felus przestan wciskac kit ludziom miedzy uszy, wkopujesz sie sam w dolek do jakiego nalezysz > dowod twoje wpisy odnosnie FED.
                • nie-tak Re: romado,i co ty madrego napisales? 15.05.15, 00:58
                  :-))))))))))
                  Oni sobie mysla ze jak slysza slowo akcje to musi byc juz panstwowe.
                  • romad2447 Re: romado,i co ty madrego napisales? 15.05.15, 21:04
                    Jezeli tak sie uparlas, ze wlascicielami FED sa banki prywatne to podaj ich nazwe ?
                    Wszystkie najwieksze banki sa walsnoscia publiczna a nie panstwowe.
                    • mlody776 Re: romado,i co ty madrego napisales? 15.05.15, 22:03
                      Żaden nie jest państwowy. To możesz przeczytać wyżej i znalesc dowody na to. Podaj przykład banku państwowego jak tak przekonany jesteś ze istniej?
                      • nie-tak Re: romado,i co ty madrego napisales? 15.05.15, 22:50
                        mlody776 napisał:

> Żaden nie jest państwowy. To możesz przeczytać wyżej i znalesc dowody na to. Po
                        > daj przykład banku państwowego jak tak przekonany jesteś ze istniej?
                        --------------------------
                        Wlasnie, przyklad moj bank ktory uzywa nazwy ktora sugeruje ze jest panstwowym, na jego stronie ani slowa o wlascicielu, ani slowa o prywatnym banku, ale jak czlowiek poszperal w necie ot tak z ciekawosci dowiedzial sie ze jest bankiem prywatnym, a wlasciciel jego mieszka gdzies tam w Niemczech (nazwy miejscowosci celowo nie wymienie) i jest z tych ktorzy ten resort do perfekcji opanowali w swiecie przywlaszczajac go dla siebie.
                        • mlody776 Re: romado,i co ty madrego napisales? 15.05.15, 23:18
                          Ludzie boja się prawdy, bo myślą ze będą musieli zareagować i coś z tym zrobić. Wiec udaj ze wszystko jest OK.
                          Nie-Tak, gratuluje tobie ze zadałaś sobie trudu i sama sprawdziłaś. To jest pewna forma odwagi.
                          • nie-tak Re: romado,i co ty madrego napisales? 15.05.15, 23:39
                            kiedys tempakowi schodzilam z drogi ale tym razem nie mialam ochoty tego robic poniewaz widze po raz ktory ze to prostak, tempak jak i notoryczny klamca, a wiadomosci z swiata nie posiada ani za paznokiec. Moglabym jeszcze duzo jemu napisac, podac faktow ale nie chcialam wszystkiego na raz wystrzelac na forum.
                            Takich mamy tu duzo na forum, czeka nas jeszcze duzo pracy.
    • mrs.courvoisier Re: Do kogo nalezy FELusiak? 15.05.15, 06:27
      akcji FED nie można kupić na rynku. Są nonmarketable.
      Tylko bank znajdujacy się w sestemie federal reserve może i musi takie akcje nabyć.
      Tylko bank amerykański może należeć do systemu federal reserve.

akcje FED są nonmarketable! No przecież o to właśnie chodzi!
    • felusiak1 Wloskie Banki Israel Moses Sieff 15.05.15, 15:56
      Wloskie Banki Israel Moses Sieff według igora były i są udziałowcami i kontrolerami FED.
      Nie wiem jak to robią bo takich banków nigdy nie było i nadal nie ma.
      • to.ja.igor Felus,przeciez ty nic nie rozumiesz z tego 15.05.15, 17:19

Moze to tobie pomoze co nie co zrozumiec:
        rainbowwarrior2005.wordpress.com/tag/israel-moses-sieff/
        Oczywiscie mozesz napisac,ze to wszystko bzdura,ale ja bardziej wierze temu,co linkuje,niz temu,co wypacasz ty.Bo ty nie posiadasz zadnej wiedzy i tylko potrafisz zasierac kazdy temat.
        • nie-tak Re: Felus,przeciez ty nic nie rozumiesz z tego 15.05.15, 17:23
          to.ja.igor napisał(a):
          Bo ty nie posiadasz zadnej wiedzy i tylko potra
          > fisz zasierac kazdy temat.
          ----------------
          co prawda to prawda > dowody: wpisy felusia na forum.
          :-)))))))))
        • felusiak1 rzecz jasna, ze bzdury 15.05.15, 18:00
          połykasz haczyk, spławik i zyłkę bez robaka.
          Lazard Freres nigdy nie był i nie jest bankiem
          Israel Moses Sieff nigdy nie miał banku, nie był zaangażowany w bankowość i bank pod taką nazwą nigdy nie istniał
          Warburg Bank of Hamburg to był i jest dom maklerski inaczej zwany bankiem inwestycyjnym a co za tym idzie nie mógł i nie może należeć do federal esseve.
          Idiota, który pisał te banialuki pomylił z Warburg Pinkus of New York ale to też dom maklerski, a co za tym idzie nie mogacy być członkiem federal reserve.
          Kuhn Loeb Bank of New York a raczej Kuhn, Loeb & Co to nie istniejący dom maklerski, swego czasu przejety przez nie istniejacy już dom maklerski Lehman Bros.
          Nie mógł być członkiem federal reserve.
          Goldman Sachs do 2008 był domem maklerskim i nie należał do federal reserve. Obecnie istnieje jako bank holding company i należy do federal reserve.

Z tej listy tylko jeden bank, Chase Manhattan należał do federal reserve. Dzisiaj operuje pod nazwą JPMorganChase.

Jak będziesz dawał wiarę takim "źródłom" to ci mózg wymięknie i uszami wypłynie.
          • nie-tak Re: rzecz jasna, ze bzdury 15.05.15, 18:13
            Felus jest to twoj antyargument ze FED jest prywatnym bankiem?
            To jest juz z twojej strony przepychanka zbaczajaca z tematu jak i swiadome zacieranie jego.
          • to.ja.igor A nie mowilem,felus,.. 15.05.15, 18:38
            ze jestes bardzo prosty w budowie?
            • romad2447 Re: A nie mowilem,felus,.. 15.05.15, 21:11
              Igor,
              zapedziliscie sie bolszewicy w kozi kat, Felus ma racje, ja czekam na odpowiedz nie-taczki
              jakie prywatne banki sa wlascicielami FED, odpowiedz bedze ciekawa !
              • nie-tak Re: A nie mowilem,felus,.. 15.05.15, 21:26
                romad2447 napisał:

> Igor,
                > zapedziliscie sie bolszewicy w kozi kat, Felus ma racje, ja czekam na odpowiedz
                > nie-taczki
                > jakie prywatne banki sa wlascicielami FED, odpowiedz bedze ciekawa !
                ----------------------------
                Ciemniakom wieje wiatr prosto w oczy romad2447, ani wiedzy, ani argumentow tylko takie pyskowanie tak jak tu twoje.
                Co do prywatnych bankow ktore sa zrzeszone w konsorcjum FED podalam juz je na innym watku, a na tym jest link do tego watka, wiec skoro masz interes w twojej inicjatywie lezy by do sobie link poszukac, nie mam zamiaru to samo dwa razy pisac albo szukac dla ciebie, bo sobie jakis niedomagajacy zyczy.
                • romad2447 Re: A nie mowilem,felus,.. 15.05.15, 21:37
                  Ja sie nie pytalem o link tylko o nazwe bankow, i Ty jako bardzo wyksztalcona powinnas pytanie zrozumiec, wiec jeszcze raz podaj nazwe bankow ?
              • to.ja.igor Romado,juz powiedzialem tobie 15.05.15, 21:43
                To nie na twoja glowke,sorry.
                • romad2447 Re: Romado,juz powiedzialem tobie 15.05.15, 21:47
                  Igor,
                  na idiotow sie nie denerwuje ale jesli Ty wiesz to odpowiedz na moje pytanie i bedzie po dyskusji, zreszta jestes madrzejszy to napewno odpowiesz ?
                  • felusiak1 Re: Romado,juz powiedzialem tobie 15.05.15, 22:09
                    w usa działa ponad 8 tysiecy banków z czego nieco ponad 3000 należy do federal reserve system.
                    wiekszy problem jest w tym, ze igor i nie tylko on nie rozumieją co to bank, co jest bankiem a co nim nie jest. nie rozumieją, ze dom maklerski nie jest bankiem. nie wiedzą też jaką rolę spełnia fed. nie mają pojęcia, ze fed jest przede wszystkim ogromnym clearing house w swoich codziennych operacjach.
                    twierdzą, że tzw. udziałowcy czerpią zyski z fedu podczas kiedy najwiekszy zysk ma rząd federalny gdyż tam co roku fed odprowadza cały zysk po wypłaceniu dywidendy. i tak na 90 mld zysku wypłacono bankom 1.6 mld dywidendy a 88+ mld zabrał departament skarbu.

ludzie wierzą w różne bzdury i zawsze znajdą internetową stronę potwierdzajacą ich wierzenia. walka z religią jest zawsze bezowocna. sowieci walczyli z religią przez 3 pokolenia i przegrali sromotnie.
                    • nie-tak Re: Romado,juz powiedzialem tobie 15.05.15, 22:14
                      Felus od kiedy investment banking jest domem maklerskim?
                      Podaj mi przyklady, taze linki kiedy przeksztalcily sie inwestycyjne banki w domy maklerskie?
                    • to.ja.igor Felus,nie wymadrzaj sie.. 15.05.15, 22:17
                      Carnajewa,wbrew twoim slowam,skazali na kare smierci,jak ja to twierdzilem.I Obame wybrali na druga kadencje,jak ja pisalem.Ty,jak okazuje sie,goowno co wiesz,a bardziej prawidlowo,tylko na goownie znasz sie:-)
                      • felusiak1 Jesteś lepszy w przewidywaniu przyszłości 15.05.15, 23:32
                        ale jeśli chodzi o fakty teraz to cienko przędziesz.
                        • to.ja.igor Zeby przewidziec przyszlosc,felus 16.05.15, 01:57
                          trzeba znac dobrze rzeczywistosc.Ty nie wiedziales nic o tym,ze Carnajewym zajmie sie sad federalny i dlatego byles pewien tego,ze go nie skaza na kare smierci.
                          • felusiak1 Re: Zeby przewidziec przyszlosc,felus 16.05.15, 03:22
                            szczerze mówiąc nie sledziłem tego i nie wiedziałem, że był sądzony w sądzie federalnym.
                            to znaczy, ze tylko prezydent może zamienić mu na dożywocie.
                            • to.ja.igor Teraz juz wiesz 16.05.15, 09:24
                              Musisz mnie podziekowac za wiedze,ktora dostales ode mnie calkowicie za darmo,nie wywazajac drzwi do mojego mieszkania:-)

p.s. zgodnie z prawem USA,tylko sad federalny ma prawo zajmowac sie srawami,zwiazanymi z terroryzmem.Czemu ja o tym wiem,a ty nie?
                    • mlody776 Wjasnienie do w/w propagandy. 15.05.15, 22:29
                      www.ebay.com/itm/331555846859?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1558.l2649#ht_290wt_1155
                  • to.ja.igor Ja juz dawno dalem odpowiedz 15.05.15, 22:14
                    Fed jest wlasnoscia kolektywna,to taki kolchoz hamerykanski.
            • mlody776 Re: A nie mowilem,felus,.. 15.05.15, 22:21
              Mozna przyjąć ze ma racje choć jej niem. Ten ustani bank który wymieni jest prywatnym. Więc sam sobie zaprzecza. To jest tak, jak się dostaje pieniądze za wciskanie propagandy na forum dla banksterow.
              • felusiak1 Re: A nie mowilem,felus,.. 15.05.15, 23:43
                dziecko o czym ty piszesz? wszystkie banki są prywatne a raczej niepaństwowe.
                Ten ostatni był bankiem w rozumieniu Federal Reserve Act. Domy maklerskie zwane od lat 70-tych bankami inwestycyjnymi w rozumieniu ustawy bankami nie są.

A teraz zastanów się dlaczego Mullins podaje całkiem inną listę banków niż Gary Kah a którą przytacza igor?
                Kah:
                Rothschild Banks of London and Berlin
                Lazard Brothers Banks of Paris
                Israel Moses Seif Banks of Italy
                Warburg Bank of Hamburg and Amsterdam
                Lehman Brothers of New York
                Kuhn, Loeb Bank of New York
                Chase Manhatten Bank, and
                Goldman, Sachs of New York

Mullins:

Citibank
                Chase Manhatten Bank
                Morgan Guaranty Trust
                Chemical Bank
                Manufacturers Hanover Trust
                Bankers Trust Company
                National Bank of North America, and
                Bank of New York.

W 1997 FED podał listę najwiekszych bankow należacych do Federal Reserve Bank of New York:
                Chase Manhatten Bank
                Citibank
                Morgan Guaranty Trust Company
                Fleet Bank
                Bankers Trust
                Bank of New York
                Marine Midland Bank, and
                Summit Bank
                • nie-tak Re: A nie mowilem,felus,.. 15.05.15, 23:51
                  felusiak1 napisał:
                  > dziecko o czym ty piszesz? wszystkie banki są prywatne a raczej niepaństwowe.
                  > Ten ostatni był bankiem w rozumieniu Federal Reserve Act. Domy maklerskie zwane
                  > od lat 70-tych bankami inwestycyjnymi w rozumieniu ustawy bankami nie są.
                  -----------------------
                  Felus chyba ty dla siebie i dla twojego domostwa napisales taka definicje domow maklerskich jak i bankow inwestycyjnych, gdyz takiej definicji nie ma w prawnym okresleniu bankow iwestycyjnych. Domamy maklerskimi sa gieldy jak i im podobne czy pod ich dachem zzeszone organizacje.
                  Czym zaimuje sie bank intwestycyjny powinienes sobie poczytac w wielu jezykach definicje tej instytucji by cos z tego zrozumiec. Jak na razie bladzisz i to pozadnie!!!
                  • felusiak1 Re: A nie mowilem,felus,.. 16.05.15, 00:07
                    jak ci się nie podoba to co piszę to nie czytaj i nie truj mi doopy.
                    Wszystkie dzisiejsze banki inwestycyjne były do lat 70-tych domami maklerskimi (brokerage houses)
                    Lehman, Drexel, Burnham, Hutton, Goldman, Bear Sterns, Merrill Lynch to były brokerage houses zanim zaczęły być bankami inwestycyjnymi.
                    • nie-tak Re: A nie mowilem,felus,.. 16.05.15, 00:18
                      moze byly felus ale nie sa w obecnym czasie. Bank inwestycyjny jest BANKIEM felus a nie gielda!!! Zreszta w literaturze (nawet i angielskiej) jeszcze sie nie spotkalam w opisie historii bankow zeby bank inwestycyjny byl nazywany jak to ty nazywasz brokerage houses.
                      • felusiak1 Re: A nie mowilem,felus,.. 16.05.15, 00:21
                        ponieważ moje dziecko one już dawno nie istnieją poza goldmanem.
                        • nie-tak Re: A nie mowilem,felus,.. 16.05.15, 00:34
                          Felus powiem ci cos jeszcze na koniec bo juz nudzi mnie ten watek, FED to najgorsza lichichwiarska jak i pasozytnicza instytucja w swiecie, on nie tylko grabi Amerykanow, on grabi caly swiat, on zapedza w dlugi USA by zniewolic spoleczenstwo jak juz je zniewlil, zrobil nie tylko z amerykanskiego spoleczenstwa niewolnkow pelzajacych i skomlacych o prace, o wyzycie, o egzystencje ale tez zniszczyl Ameryke i swiat. Wiem, wiem ze skoczysz zaraz na sufit z zlosci ze pisze nie tylko tobie prawde.

Koncze dyskusje juz na tym watku, watek znudzil mi sie, ciagle to samo, przekonywanie felusia do prawdy.
                          • felusiak1 Re: A nie mowilem,felus,.. 16.05.15, 01:07
                            a gdzie tam na sufit. na sedes by wypróznić te tony kitu który mi tu wciskacie za dobrą monetę.
                            na dzisaj już wystarczy tej sieczki. idź lulu.
                • mlody776 Felus, 16.05.15, 11:46
                  Przecież wiesz, ze w propagandzie nazywa się to "Poison The Well". Wszyscy ostatnio szukają na internecie informacji itd. (kiedyś w gazetach, książkach, filmach itd.). Wiec propagandyści umieszczają tam sprzeczne i fałszywe informacje. Następnie tacy jak ty wytykają te sprzeczności każdemu co przypadkowo na nie wpadnie. Robisz to aby zatrzeć prawdziwy problem (w tym przypadku z FED). Z FED najważniejszą sprawa jest, ze mieszają tam i ograbiają cały kraj/świat osoby prywatne, za przyzwoleniem państwa. Nie ważne jak się nazywają teraz i w przeszłości, ale to robią i to Ron Paul próbował ostatnio zablokować. Przez dyskusje nie prowadzące do niczego, mu się to nie udało. Kto jest dokładnie winny z FED, powinien zadecydować sad i na pewno kiedyś tak się stanie.
                  Obywatel nie musi wiedzieć/rozumieć wszystkiego aby być niezadowolonym z FED. To państwo musi oczyścić się z zarzutów/oskarżeń w oczach społeczeństwa. Albo jego wiarygodność ciągle będzie spadała, jak już od lat ma to miejsce. Jak dotąd, to państwo nigdy w jego historii nie przyznało się do błędów i ciągle traktuje społeczeństwo jak to robiło w latach 50-ch i wcześniej, kiedy mieli całkowitą kontrole nad przepływem informacji.
                  • mlody776 Re: Felus, 16.05.15, 12:27
                    Sorry, nie poison ale poisoning.
    • jk2007 do kogo należy Bank Centralny Rosji? c.d 15.05.15, 23:39
      ciekawa analiza
      dimchenir.livejournal.com/2250.html
      • nie-tak Re: do kogo należy Bank Centralny Rosji? c.d 15.05.15, 23:44
        Do Rosji, jest zrzeszony w BIZ (siedziba w Basylei /Szwajcaria) z wiadomych wzgledow gospodarczych jak i finansowych.
        Ma inna strukture dzialalnosci jak pozostale banki w Europie.
        • jk2007 nie znasz tematu, 15.05.15, 23:48
          własnie do Rosji nie należy
          • nie-tak Re: nie znasz tematu, 16.05.15, 00:08
            jk2007 to nie jest temat na twoja tempa nieoczytana glowice ktora przeczy normalnosci.
            • romad2447 Re: nie znasz tematu, 16.05.15, 13:18
              Ty masz pelny leb ale sieczki , do tej pory nie mozesz odpowiedziec ktore prywatne banki sa wlscicielami FED ?
              Bzdury i belkot to Twoja specjalnosc.
      • jk2007 miałem racje! 16.05.15, 14:28
        Bank Centralny Rosji kontrolowany przez rodzinę Rothschildów może tylko drukować pieniądze w powiązaniu z gotówką w walucie obcej i musi kupować obligacje (bezwartościowe) za dolary z zakupu rosyjskiej ropy naftowej – w wyniku czego dolary powracają do Federalnej Rezerwy.

• nie-tak Re: miałem racje! 16.05.15, 14:38
          Nie wszyscy sa tak tepi, obludni jak i zaklamani jak jk2007.
          Poczytaj sobie:
          www.contra-magazin.com/2015/05/goldwaehrungen-china-und-russland-bereiten-sich-auf-dollar-implosion-vor/
          To zdarza sie tylko i wylacznie zaklamanym ludziom ktorzy nie dosc ze oklamuja samego siebie probuja w ten sposob zaklamac innych, co nie jk2007? Na szczescie sa jeszcze ludzie jak ja, mlody ktorzy potrafia wszelakie klamstwa skontrowac i udowodnic klamcom ze tak nie jest!!!
          • jk2007 bedzie system oparty o zloty rubel? 16.05.15, 14:52
            :)
            • nie-tak Re: bedzie system oparty o zloty rubel? 16.05.15, 15:41
              jk2007 napisał:

> :)
              -----------------------
              Gdybys znal jezyki, zaznajomil sie z podanym w linku artykulem nie postawilbys ciemny czlowieku takiego znaku jak powyzej go zacytowalam, ty nawet nie zrozumiales polskiego jezyka ktory pod tym linkiem napisalam, co wiecej wymagac od ciebie? NIC, bos ciemniejszy jak but z lewej nogi, but nic nie powie, a ty jeszcze do tego szczekasz.
          • drugiwojwa Wszystko jasne 16.05.15, 15:00
            www.youtube.com/watch?v=Lbs20ocikRk
            • nie-tak Re: Wszystko jasne 16.05.15, 15:28
              Co wszystko jasne drugiwojwa?
              Rosyjski bank centralny jest zrzeszony w BIZ Rothschilds Bank für Internationalen Zahlungsausgleich z wiadomych wzgledow, nie znaczy ze jest wlasnoscia Rothschilda, jest kontrolowany przez BIZ. Zrzeszenie i kontrola a wlasnosc to sa rozne rzeczy ktorych z soba wiazac nie mozna tak jak wiaze polska propaganda.

• jk2007 Bank Centralny Rosji bedzie kupowal dolary 16.05.15, 15:45
          tvn24bis.pl/ze-swiata,75/bank-rosji-bedzie-kupowal-dolary-chce-uzupelnic-rezerwy,542301.html
          • nie-tak Re: Bank Centralny Rosji bedzie kupowal dolary 16.05.15, 16:03
            Co cytujesz nam zawlaszczona propagande szczegolnie z TV24, sadzisz ze wszyscy sa takimi durniami jak ty? Wystarczy ze ty w te propagande wierzysz to i tak jest juz za duzo.
            • felusiak1 To samo pisze niezawłaszczony RT 16.05.15, 17:04
              rt.com/business/258469-russia-ruble-central-bank/
              a może RT też jest zawłaszczone?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka