Dodaj do ulubionych

Szarańcza przepuściła atak na rosyjskie pola

01.08.15, 12:11
Gaz tanieje, ropa tanieje, złoto tanieje, rubel traci na wartości, sankcje Zachodu, a tu jeszcze szarańcza przepuściła skuteczny atak na rosyjskie pola ->
tvn24bis.pl/ze-swiata,75/szarancza-niszczy-dziesiatki-tysiecy-hektarow-upraw,565086.html
Obserwuj wątek
    • free-sound Szkoda tylko,że ta szarańcza mści się na biednych 01.08.15, 12:18
      ludziach, a nie na Putinie i kremlowskich kacykach.
      • nie-tak Re: Szkoda tylko,że ta szarańcza mści się na bied 01.08.15, 12:58
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,158335601,158335795,Re_Bankructwa_zachodnich_firm_paliwowych.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,158324662,158324662,_Zastaw_sie_a_postaw_sie_kalkulacja_po_litewsku.html
        • free-sound Re: Szkoda tylko,że ta szarańcza mści się na bied 01.08.15, 19:43
          Bankructwo jakichś firm to nic takiego.
          Wzrasta bezrobocie, a co za tym idzie tanieje siła robocza i produkty tanieją, a popyt na tańsze produkty rośnie. Wzrost popytu generuje większą kasę, a ta sprzyja ogólnemu rozwojowi.
          Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
          • nie-tak Re: Szkoda tylko,że ta szarańcza mści się na bied 01.08.15, 19:48
            free-sound napisał:
            > Wzrasta bezrobocie, a co za tym idzie tanieje siła robocza i produkty tanieją,
            > a popyt na tańsze produkty rośnie. Wzrost popytu generuje większą kasę, a ta sp
            > rzyja ogólnemu rozwojowi.
            -----------------------
            nic dodać nic ująć tylko pochylić się z współczuciem nad piszącym takie rzeczy.

• free-sound Re: Szkoda tylko,że ta szarańcza mści się na bied 01.08.15, 19:58
              Czy sądzisz, że rzeczywistość jest inna?
              Taka właśnie jest, ale to nie oznacza powszechnych korzyści dla wszystkich.
              Jak zwykle tylko dla wybranych.
              Część bankructw jest generowana w sposób świadomy, celowy i zorganizowany.
              Czy mnie się to podoba? Nie nie podoba, ale tak jest i trudno takich faktów nie dostrzec.
              • nie-tak Re: Szkoda tylko,że ta szarańcza mści się na bied 01.08.15, 21:26
                free-sound nic nie pojmujesz celowo zacytowałam twój poprzedni wpis z wytłuszczonym drukiem który ma się do produkowanego bezrobocia, wiec pytam się ciebie jeszcze raz z współczuciem dla twojej inteligencji: co generuje bezrobocie, większe zyski dla państwa jak i gospodarki?

• j-k dziewcze, smeicisz , as usual. 01.08.15, 21:35
                  gdyby dotowana praca byla tansza od bezrobocia - toby ja subwencjonowano.
                  - jak w real-socjalizmie...
                  niestety, najczesciej tansze sa zasilki (dla bezrobotnych)

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                  ekonomista.
                  • nie-tak Przestan pisac twoja urojona "ekonomiczna" fantazj 01.08.15, 22:22
                    co ty nie powiesz ekonomisto?
                    • free-sound Re: Przestan pisac twoja urojona "ekonomiczna" fa 01.08.15, 23:15
                      Wybacz, ale jesteś ekonomiczną kompletną analfabetką i nie wdawaj się w tego typu dyskusje.
                      Często, tu FŚ zarzucasz innym, że nic nie wiedzą, że są ignorantami, głupkami itd, a sama jesteś słabiutka, żeby nie napisać dosadniej. Trzymaj swoje przemyślenia dla siebie i realizuj je w swoim życiu. Poza tym jak kogoś cytujesz, to rób to dokładnie i nie zniekształcaj czyjejś wypowiedzi pod swoje urojone wizje. J-K słusznie Ci napisał, a Ty masz temat do przemyśleń, dlaczego wielu państwom opłaca się utrzymywać bezrobotnych.
                      • nie-tak Re: Przestan pisac twoja urojona "ekonomiczna" fa 01.08.15, 23:26
                        Jednak nie chcesz odpowiedzieć na twoja urojona ekonomiczna fantazje polemizując obelgami a nie faktami. Jak nie ma się o czymś pojęcia nie powinno pisać się urojonych myśli. Jak widać dostałeś już obrońce twoich teorii w formacie twojej wiedzy. Bystrzaki ci uwierzą inni pochyla głowę nad płycizną piszącą największe bzdury by zabłysnąć na forum rusofobia. Sport bystrzakow na forum Swat: największym rusofobicznym prostactwem i prymitywizmem przywalić Rosji. Jak was się czyta, widzi, słyszy tak was ocenia się w świecie.
    • mariner4 No proszę, jaki to miły owad! 01.08.15, 12:55
      I jaki mądry!
      M.
      • remez2 Dla psychopatów. ntx 01.08.15, 13:37
        • mariner4 Masz poczucie humoru przydrożnego 01.08.15, 13:43
          słupa kilometrowego i chyba mniejszy IQ od tego słupa.
          "Gdyby idiota wiedział, że jest idiotą, to automatycznie przestałby być idiotą"
          To powiedział S. Kisielewski, "Kisiel". On także powiedział" "dyktatura ciemniaków" o twojej opcji. Niestety pomylił się co do jednego. To porozumienie ponad podziałami idiotów.
          Motłoch, to motłoch. Nie ważne czy czerwony, czy czarny,
          M.
          • remez2 Uważaj - choroba postępuje. 01.08.15, 13:48
            Szkoda by było gdybyś zrezygnował z kartek na cukier. :- (
            • mariner4 Jestem zdrów. a kartki na cukier 01.08.15, 20:01
              były dzięki wam.
              M.
              • remez2 Wydaje Ci się. 01.08.15, 21:17
                Żaden normalny człowiek nie będzie się cieszył, że gdziekolwiek na świecie zapanuje głód, gdy szarańcza zje plony.
                • mariner4 Nawet w kraju wroga? 02.08.15, 05:39
                  Lepiej do nich strzelać? Ja uważam, że lepiej jest, jak sami się wykończą.
                  M.
                  • remez2 Re: Nawet w kraju wroga? 02.08.15, 10:33
                    mariner4 napisał:
                    > Lepiej do nich strzelać?
                    Byłoby to bardziej skuteczne, podobnie jak obrzucenie bombami głębinowymi łodzi podwodnej u wybrzeży Szwecji - pamiętasz czyja to była propozycja?
                    Powtórzę pytanie które bezowocnie zadawałem kilkakrotnie - co Cię upoważnia do stwierdzenia, że (biorąc pod uwagę ostatnie 25 lat) Rosja jest naszym wrogiem? Tylko nie pisz, że staruszek W.Żyrinowski straszy bombą atomową.
                    > Ja uważam, że lepiej jest, jak sami się wykończą.
                    A ja uważam, że lepiej ułożyć wzajemne dobrosąsiedzkie stosunki.
                    • antyk-acap Re: Nawet w kraju wroga? 02.08.15, 10:53
                      Ćwiczenia w ataku atomowym na Warszawę też Żyrinowski przeprowadzał? Putin od początku głosi że rozpad Układu Warszawskiego jest złem, że Polska należy się Moskwie jak psu buda i że NATO się zbliża.
                      • remez2 Re: Nawet w kraju wroga? 02.08.15, 11:14
                        antyk-acap napisał:

> Ćwiczenia w ataku atomowym na Warszawę też Żyrinowski przeprowadzał?
                        Po pierwsze nie jestem pewien prawdziwości tej informacji. Po drugie - jakie były cele NATO i USA na terenie Polski przed 1989 r.?
                        > Putin od początku głosi że rozpad Układu Warszawskiego jest złem,
                        Popatrzmy realnie - z punktu widzenia Rosji to prawda.
                        > że Polska należy się Moskwie jak psu buda
                        To propagandowa bzdura.
                        > i że NATO się zbliża.
                        To akurat jest prawdą.
                        PS - mnie i mojej rodzinie w zupełności wystarczą trzy wielkie wojny, które przetoczyły się przez Polskę w XX wieku. Chcę ze wszystkimi sąsiadami mieć dobre stosunki.

• xystos Re: Nawet w kraju wroga? 02.08.15, 11:21

z histori wojen :

ten niedoceniany zawsze wygrywal

ci butni przestali istniec

Polska trzymala.Rus za morde okolo czterysta lat

Rus Polske gnebila 123+45 lat

czas na zgode miedzy bracmi

ZEN
                          • mariner4 Na waszych warunkach? 02.08.15, 14:32
                            Masz rację bracia.
                            Ale braci się nie wybiera. Przyjaciół tak.
                            M.
                            • antyk-acap Re: Na waszych warunkach? 02.08.15, 14:38
                              Kain i Abel też braćmi byli...
                        • antyk-acap Re: Nawet w kraju wroga? 02.08.15, 11:34
                          Po pierwsze - ćwiczenia nazywały się Zapad 2013. Możesz sprawdzić co ćwiczono, byli obserwatorzy. Po drugie - a co mnie obchodzą interesy Rosji? Żyję w suwerennej Polsce i nie mam nic do Rosji o ile nie wchodzi w suwerenność Polski. Po trzecie - Polska w 39' była suwerennym krajem. Potem zbliżyła się do nas Rosja. Jak widać to ci nie przeszkadza. Gdy wróciliśmy w 89' do stanu sprzed wojny twierdzisz że NATO zbliża się do Rosji. Brednia! Wróciliśmy do suwerenności ale kacapofilom to przeszkadza. Ja też chcę żyć z sąsiadami w zgodzie. Ale zamykanie oczu na Ukrainę to drugie Monachium. A wiadomo czym to się skończyło. Chcesz Norymbergi 2.0?
                          • remez2 Re: Nawet w kraju wroga? 02.08.15, 11:48
                            antyk-acap napisał:

> Żyję w suwerennej Polsce i nie mam nic do Rosji o ile nie wchodzi w suwerenność Polski.
                            W jaki sposób obecnie Rosja narusza suwerenność Polski?
                            > Po trzecie - Polska w 39' była suwerennym krajem. Potem zbliżyła się do nas Rosja.
                            > Jak widać to ci nie przeszkadza.
                            Przeszkadza mi tak samo jak zbliżenie się Niemiec 1 września 1939 r. Proponuję skupić się na meritum - bez osobistych wycieczek.
                            > Gdy wróciliśmy w 89' do stanu sprzed wojny twierdzisz że NATO zbliża się do Rosji.
                            Nie zrozumiałeś albo udajesz. Chodzi o Ukrainę.
                            > Brednia! Wróciliśmy do suwerenności ale ka
                            > capofilom to przeszkadza. Ja też chcę żyć z sąsiadami w zgodzie. Ale zamykanie
                            > oczu na Ukrainę to drugie Monachium.
                            Rząd ukraiński wypowiedział wojnę własnemu narodowi. I on ją musi zakończyć.
                            > Chcesz Norymbergi 2.0?
                            Wybacz ale tego nie skomentuję.
                            • antyk-acap Re: Nawet w kraju wroga? 02.08.15, 11:54
                              remez2 napisał:

> antyk-acap napisał:
                              >
                              > > Żyję w suwerennej Polsce i nie mam nic do Rosji o ile nie wchodzi w suwer
                              > enność Polski.
                              > W jaki sposób obecnie Rosja narusza suwerenność Polski?
                              Na przykład chce decydować jaki instalacje wojskowe w ramach sojuszy wojskowych mogą być instalowane na terenie Polski.
                              • remez2 Re: Nawet w kraju wroga? 02.08.15, 12:04
                                antyk-acap napisał:

> remez2 napisał:
                                >
                                > > antyk-acap napisał:
                                > >
                                > > > Żyję w suwerennej Polsce i nie mam nic do Rosji o ile nie wchodzi w
                                > suwer
                                > > enność Polski.
                                > > W jaki sposób obecnie Rosja narusza suwerenność Polski?
                                > Na przykład chce decydować jaki instalacje wojskowe w ramach sojuszy wojskowych
                                > mogą być instalowane na terenie Polski.
                                Protestuje przeciwko czemuś, co może być dla niej zagrożeniem. Normalna reakcja - casus Kuba - rakiety rosyjskie.
                                btw - jestem całym sercem przeciwko tej instalacji, zamieniamy się w tarczę strzelniczą.
                                • antyk-acap Re: Nawet w kraju wroga? 02.08.15, 12:11
                                  A ja protestuję przeciwko rosyjskim Iskanderom w Królewcu. I też mam do tego prawo!
                                  • remez2 Re: Nawet w kraju wroga? 02.08.15, 12:17
                                    antyk-acap napisał:

> A ja protestuję przeciwko rosyjskim Iskanderom w Królewcu. I też mam do tego prawo!
                                    Ależ oczywiście. Tylko, że wpierw był pomysł z tarczą* a w odpowiedzi Iskandery. A ja wyobrażam sobie nasz region bez jednego, i drugiego.
                                    * wszystkim powszechnie wiadomo, że najkrótsza droga dla rakiet lecących z Iranu do USA prowadzi nad Polską.
                                    • antyk-acap Re: Nawet w kraju wroga? 02.08.15, 12:22
                                      remez2 napisał:

> * wszystkim powszechnie wiadomo, że najkrótsza droga dla rakiet lecących z Iran
                                      > u do USA prowadzi nad Polską.
                                      To ironia?
                                      • remez2 Re: Nawet w kraju wroga? 02.08.15, 12:29
                                        Tak. To jeden z przykładów (tarcza), że zachowujemy się nierozumnie.
                                        • antyk-acap Re: Nawet w kraju wroga? 02.08.15, 12:33
                                          Jesteś więc kretynem który nawet z geografii miał pałę. photos1.blogger.com/blogger/6588/3948/1600/usa-trajectories.0.jpg tak wygląda trajektoria. Pociski z Iranu do USA poleciałyby nad Polską.
                                          • remez2 Re: Nawet w kraju wroga? 02.08.15, 12:44
                                            antyk-acap napisał:

> Jesteś więc kretynem który nawet z geografii miał pałę. photos1.blogger.com/blogger/6588/3948/1600/usa-trajectories.0.jpg tak wygląda trajektoria. Pociski z Iranu do USA poleciałyby nad Polską.
                                            No, tośmy sobie pogadali potomku najmłodszego syna Noego.
                                            btw - drugą część swojego nicka idealnie dopasowałeś do swojej mentalności.
                                  • berek_p Re: Nawet w kraju wroga? 02.08.15, 17:17
                                    Słuchaj matole, Okręg Kaliningradzki należy do FR.
                                    Czy Polska należy do USA ?
                                    • antyk-acap Re: Nawet w kraju wroga? 02.08.15, 17:23
                                      A co cię obchodzi Polska?Jeśli zechcemy to nawet z diabłem wejdziemy w sojusz i gó... to Rosjan powinno obchodzić!!!
    • szwampuch58 Re: pamietam z mlodych lat 01.08.15, 13:03
      hehehe ,takie rzeczy drukowala Trybuna Ludu z zadowoleniem,TVN-24 "godnie" idzie w jej slady.....choc objekt "opluwania" geograficznie z innego kierunku znalezli
    • wasyl_szuja Czego nie możesz zniszczyć... 01.08.15, 13:48
      ...pokochaj:
      www.youtube.com/watch?v=5_WbaL-c9GI
      Czy szarańcza zagości na rosyjskim stole, poza pokrzywami i szyszkami?
    • yurek11111 Te jankiesy to wredne,stonka kiedys,teraz... 01.08.15, 14:53

szarancza...Ale nie z Putinem te numery,on i jego ludzie,od razu rozpoznaja jankieskie zagrozenie....:-)))
      Nie moze tej szaranczy Putin jakim dekretem potraktowac....

"Rzeczniczka powiedziała, że to nie jest stawropolska szarańcza, gdyż z lokalną poradzono sobie już w czerwcu. - To nie nasza szarańcza, ta przyleciała z sąsiednich regionów - oświadczyła Makarowa.
      • free-sound Czyli wszystko jasne, broń biologiczna. 01.08.15, 20:08
        Teraz kolej na wszy, mendy, pluskwy, karaluchu, prusaki, krzyżaki, stonkę, mszycę, szczury.
        Tfuu ...., szczury nie, bo będą łapać i smażyć kotlety.
        • xystos Re: Czyli wszystko jasne, broń biologiczna. 01.08.15, 20:12

..cale.to plugastwo dobra rosyjska wodka ubijemy
          nieprzezyje 70% na rosjan niema.silnych.

ZEN
        • mariner4 Wszy są narodowości rosyjskiej 02.08.15, 18:45
          Nie da się tego na Jankesów zwalić.
          M.
    • j-k Szarancza Pomylila go z Eurotunnelem do GB ? 01.08.15, 16:25
      i tez chciala sie tam dostac ?
    • xystos Re: Szarańcza przepuściła atak na rosyjskie pola 01.08.15, 19:53

..ta szarancza to tez.robota zydow i iluminatow
      ale Slowianski Duch zwyciezy to rowniez

nasi.Bracia Zolci juz.nas zapewnili.o.swym
      wsparciu - pociagi z.ryzem juz do nas jada.

ZEN
    • ubiquitousghost88 Te, informatyk.... 01.08.15, 21:23
      przypuściła
      • free-sound Nie poprawiaj innych jak sam nie nie wiesz. 01.08.15, 23:38
        Szarańcza nie przypuściła atak a szarańcza przepuściła atak.
        Przeprowadzasz atak albo przepuszczasz atak.
        Natomiast przypuścić oznacza zupełnie coś innego.
        Przypuszczać możesz, że jutro będzie ładna pogoda, albo, że przegrasz forsę w kasynie.
        Inaczej, podejrzewasz, że będzie ładna pogoda, albo podejrzewasz, że przegrasz forsę w kasynie. W tym kontekście przypuszczać a podejrzewać mniej więcej ma takie samo znaczenie.
        Reasumując,
        szarańcza nie może przypuścić atak, ponieważ takie stwierdzenie jest pozbawione sensu.
        • free-sound W TVN24 się walnęli! 01.08.15, 23:44

• yurek11111 Re: Nie poprawiaj innych jak sam nie nie wiesz. 02.08.15, 01:20
          free-sound poducz sie....:-)))

www.google.ca/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=przypuscic%20atak
          • free-sound Masz rację, 02.08.15, 01:48
            bardziej mi pasuje przypuszczać, że będzie atak, a że atak jest przypuszczany to trochę dziwaczne. Szarańcza przypuszczała, że dokona ataku następnego dnia.
            Następnego dnia szarańcza już nie przypuszcza tylko dokonuje ataku, czyli go fizycznie przeprowadza i w tym momencie przypuszczenia żadnego nie ma, jest konkretne działanie. Tak sądzę, ale oczywiście ze słownikiem spierał się nie będę tym bardziej, że polonistą nie jestem.
            • yurek11111 Re: Masz rację, 02.08.15, 01:52
              Dziekuje,co kultura to kultura ,temat zamkniety....
              • ubiquitousghost88 Pozswól, że go zamknie strona zainteresowana...:) 02.08.15, 14:14
                Yurku - co za dużo to nie zdrowo - już drugi raz jestem zmuszony :) podziękować Tobie za uczciwość!
                I pomyśleć sobie - gdyby nie Twoja interwencja ten tu osioł "informatyk" pozwalałby sobie jeszcze z miesiąc czasu na warcholstwo w stylu "to be or not tu be" /srb."albo ja go jemu, albo on go mnie"/.
                A że ja drugi osioł i nigdy nie popuszczam, to najlepiej poznał niejaki Igruszka...
                • free-sound Czy ty najpierw przypuszczasz, że przypuścisz atak 02.08.15, 16:12
                  Czy ty najpierw przypuszczasz, że przypuścisz atak, czy przypuszczasz atak bez wcześniejszych przypuszczeń. A może przeprowadzasz atak lub dokonujesz ataku bez wcześniejszych przypuszczeń, a tylko wyniku stanu chorobowego i nad tym już nie panujesz?
                  • remez2 Re: Czy ty najpierw przypuszczasz, że przypuścisz 02.08.15, 16:23
                    Przepuścić to można kogoś w wejściu, przechodnia na pasach, okazję.
                    Natomiast atak się się przypuszcza, co nie ma nic wspólnego z domniemaniem
                    • free-sound Ja się z tym zgadza i już tym pisałem, 02.08.15, 17:16
                      ale on z literówki, której nie powinno być zrobił straszny problem.
                      PS.
                      W takiej sytuacji troszkę sarkazmu nie zaszkodzi tym bardziej, że ja jemu potknięć stylistycznych i błędów nie wytykam.
                      • remez2 Re: Ja się z tym zgadza i już tym pisałem, 02.08.15, 17:28
                        :-))
                        • free-sound Re: Ja się z tym zgadza i już tym pisałem, 02.08.15, 18:06
                          Poza tym to czerwnoarmiści atakowali i nawet zjedli Czapajewa, a szarańcza przyglądała się z boku.
                          Dla szarańczy nic a nic nie zostało i to tylko dlatego, że przepuściła atak. :)
                          To tak nawiasem.
                          Pozdr...
        • xystos Re: Nie poprawiaj innych jak sam nie nie wiesz. 02.08.15, 10:21
          niech gardluja,przeciez za cos musimy ich skazac
          Syberia czeka na sile robocza.
        • ubiquitousghost88 Sądziłem, że jesteś tylko półanalfabetą... 02.08.15, 14:02
          ...a tu wylazło szydło z worka.
          Analfabeta jak Styropian Komorowski.
          Ty nawet nie rozróżniasz dwóch czasowników o "identycznej" pisowni: przypuścić i przypuścić.
          Pierwszy ma związek z przypuszczaniem, lub przypuszczeniem (podejrzewaniem) czegoś, drugi z gwałtowną, ukierunkowaną akcją, np. przypuścić szturm na coś.
          Szturmu na twierdzę (ja tak twierdzę, ponjał, fajtłapo?) nie "przepuszcza" się fajtłapom, tylko go przypuszczają doborowe oddziały wojska, które nawet nie... przypuszczają, że jakiś info-fatłapa znalazł w Polsce michnikojadalne forum, które toleruje "niegramatnych" polskich imbecyli...
          • free-sound Re: Sądziłem, że jesteś tylko półanalfabetą... 02.08.15, 14:43
            ubiquitousghost88 napisał:
            > ... doborowe oddziały wojska, które nawet ...

Zapomniałeś dodać doborowe rosyjskie oddziały wojska i polecą ci po premii.
    • wasyl_szuja Plagi egipskie. 01.08.15, 21:39
      Upadek meteorytu w 2013 roku w Czelabińsku, zwiastował plagi mające nękać od tej pory Rosję:
      www.fakt.pl/Przerazajace-ale-niesamowite-zjawisko-w-Rosji-Asteroida-czy-UFO-Co-spadlo-na-Rosje,artykuly,200279,1.html

Faraon Putin był wtedy w szczytowej formie, Ławrow pouczał Kerrego jak powinna wyglądać dyplomacja.
      Ale wraz z tym skalnym ostrzeżeniem z Niebios wszystko się zmieniło:
      -Ukraina powiedziała moskiewskiemu imperializmowi "NIET",
      -wielu zginęło na "urlopach",
      -sankcje uderzyły w gospodarkę,
      -łupki uderzyły w rosyjskie PKB, sektor paliwowy kurczy się,
      -NATO reaktywowało się i powróciło do korzeni,
      -tzw. "Unia Celna" okazała się efemerydą,
      -Zachód przeprosił się z Iranem,
      -Rosja uzależniła się od Chin,
      -w stosunkach dyplomatycznych wieje chłodem, ambasador przy ONZ musi się tłumaczyć za zbrodnię zestrzelenia samolotu pasażerskiego,
      -Putin morzy głodem własny naród, kombinuje jak kraść żywność z przemytu,
      -a teraz jeszcze ta szarańcza...

Przestańcie modlić się do malowanych desek schizmatycy. Niebiosa dają wam ostrzeżenie.

• boavista4 Re: nekrolog 01.08.15, 23:50
        Stary Żyd dawał do gazety nekrolog po swojej żonie i spytał o cenę.
        - Do pięciu wyrazów za darmo.
        - Nooo... to niech będzie: Zmarła Zelda Goldman.
        - Ma pan do dyspozycji jeszcze dwa wyrazy.
        - To niech będzie: Zmarła Zelda Goldman, sprzedam Opla
    • drugiwojwa Szarańczę też zjeść 02.08.15, 08:02
      co jest z jednym sposobów walki z nią, o ostatecznie można skarmić zwierzęta, np. bydło.
      Zawiera mnóstwo białka i cenych minerałów.
      Uczeni radzieccy powinni sobie z tym poradzić, niestety ZSRR już nie ma.
      Natomiast dziwi mnie brak wywiadu rosyjskiego w tych sprawach. Oczywiście chodzi o wywiad gdzie ta cholerna szarańcza się rodzi i skad nagle wyfruwa...
      Normalnie to własnie takie miejsca się atakuje i niszczy.. zanim toto wyfrunie.
      Putin były wywiadowca jak zwykle przespał sprawę. Nie samym sportem człowiek żyje :)
      • drugiwojwa Re: Szarańczę też zjeść można 02.08.15, 08:04
        cholerny chochlik
      • antyk-acap Re: Szarańczę też zjeść 02.08.15, 08:31
        Sęk w tym że szarańczę je się w stanie nielotnym. Czyli gdy jeszcze jest poza Rosją. Lotną trudno złapać.
        • karbat Re: Szarańczę też zjeść 02.08.15, 09:17
          free-sound napisał:

> Bankructwo jakichś firm to nic takiego.
          > Wzrasta bezrobocie, a co za tym idzie tanieje siła robocza i produkty tanieją,
          > a popyt na tańsze produkty rośnie.

witaj Afryko .

>Wzrost popytu generuje większą kasę, a ta sprzyja ogólnemu rozwojowi.

czyli , popyt ... i za nim idacy ogolny rozwoj .... np. w Polsce
          powinien byc znaczaco wiekszy niz w Gremanii ... kombinuja debilki genetyczne
      • xystos Re: Szarańczę też zjeść 02.08.15, 10:16
        .. A GDZIEZBY INDZIEJ JAK NIE W POLSCE ???

importowano cholerstwo z ISRAELA i z USA
    • jk2007 antysankcje wykoncza nas Rosjan 03.08.15, 09:43
      Введение прoдoвoльcтвеннoгo эмбaргo oбoйдетcя рoccиянaм в 147,3 млрд рyблей дoпoлнительных рacхoдoв нa питaние зa гoд. www.forbes.ru/sobytiya/ekonomika/infographics/295719-kak-izmenilis-postavki-prodovolstviya-v-rossiyu-iz-za-sanktsi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka