Dodaj do ulubionych

Rozwazania przy pedalowaniu

25.10.15, 11:42
Bo u nas ladna pogoda i trzeba bylo se troche kardiopotrenowac i wyladowac troche wewnetrznej energii.

Jako, ze wybory w Polsce sa pod znakiem dwoch nienawidzacych sie coraz bardziej frakcji co mi siem bardzo nie podobalo zastanawialem sie dlaczego mysmy tacy klotliwi i czy tylko my.

I wyszlo mi ze moze ta polska nadmiarowa adrenalina wynika moze z wewnetrznej energii Gibbsa, ktora jest czyms pozytywnym i jest wspolna dla innych podobnych nam nacji. I pomyslalem o naszych wschodnich sasiadach (mowiac scislej, polnocnych sasiadow). U ktorych tez dosc duzo adrenaliny siem stwierdza.

Tyle ze w Polsce idzie ona na wewnetrzna nienawisc, W Rosji zas na atakowanie sasiadow. Jesli ta hipoteza jest sluszna, dwa wazne wnioski wynikaja. Dla Poljakow, by ich para poszla w inna strone. Moze pojsc, na ten przyklad, jak u naszych zachodnich somsiadow (ktorzy tez maja duza energie Gibbsa) - w organizacje.

Wniosek zas dla Rosjan. By i u was demokracja zapanowala, trza stworzyc dwie frakcje polityczne, ktore sie beda na smierc nienawidzic. Jak w Polszcze PiS i PO. Wowczas i was zacznie sie poprawiac.

PF
Obserwuj wątek
    • kaszebe12 Re: Rozwazania przy pedalowaniu 25.10.15, 12:09
      ...znam lepsze sposoby na wyladowywanie wewnetrznej energii, franky. -Nie trzeba pedalic czy "pic czerwone wino tylko do kolacji".-Mozna stosowac , np , prace praktyczne nad przedluzaniem gatunku...znakomite w "kardiotrenowaniu" !
    • wojciech.2349 Re: Rozwazania przy pedalowaniu 25.10.15, 13:05
      Państwa stare UE do perfekcji opanowały metody ukrywania
      przed opinią światową nienawiści społecznej we własnych krajach.

Np. we Francji z byle powodu, jakiegoś protestu pali się po
      kilkaset samochodów i jest OK. A w Szwecji kiedyś mi o tym mówił
      pewien dyplomata jest rocznie kilkaset (wymieniał liczbę chyba 300)
      i też jest OK.
      • wojciech.2349 errata 25.10.15, 13:07
        ... starej UE...
        ... jest rocznie kilkaset morderstw na tle rasowym...
      • polski_francuz Re: Rozwazania przy pedalowaniu 25.10.15, 13:25
        Masz racje. W tym szalenstwie jest jednak metoda. Mianowicie by lagodzic obyczaje. takze droga prasowa i medialna.

PF
        • wojciech.2349 Re: Rozwazania przy pedalowaniu 25.10.15, 14:16
          polski_francuz napisał:
          > Masz racje. W tym szalenstwie jest jednak metoda. Mianowicie by lagodzic obycza
          > je. takze droga prasowa i medialna.
          ---------------------------------------------
          Jestem przekonany, że są badania socjologiczne w których
          widać jak kraje UE radzą sobie z nienawiścią społeczną. Jestem
          także przekonany, że państwa kaznodzieje Anglia, Francja, Niemcy,...
          wyglądają w tej optyce nieciekawie.

Apelowanie do maluczkich państw o przyzwoitość to cynizm.
          No dobrze nie cynizm - brak rozeznania moralnego.
          • polski_francuz Re: Rozwazania przy pedalowaniu 25.10.15, 14:27
            Francja wybierze FN. Na razie w regionie biednej Kaszubii, znaczy sie Nord-Pas-de-Calais przejdzie Adolfa Le Pen a w regionie Paca jej mlodsza krewniaczka z Hitlerjugend, Maréchal Le Pen.

A codziennie objawia sie nienawisc we Francji poprzez niechec do emigrantow.

PF
    • uu1 Re: Rozwazania przy pedalowaniu 25.10.15, 14:25
      > By i u was demokracja zapanowala,
      Po co?
      ---------------------
    • piter_rom_rus To juz bylo. Dziekujeme. 25.10.15, 14:31
      polski_francuz napisał:
      >Rozwazania przy pedalowaniu
      > Wniosek zas dla Rosjan. By i u was demokracja zapanowala, trza stworzyc dwie frakcje polityczne, ktore sie beda na smierc nienawidzic. Jak w Polszcze PiS i PO. Wowczas i was zacznie sie poprawiac.

To juz bylo w 1917 roku, dziekujeme, ale nie skorystamy z rady.
      Nie jestesmy idiotami ze po raz drugi dac sie nabrac na opcje Bronsztejnow-Trockich, etc.

Mozecie pedalowac dalej:-)
      • 5magna Re: To juz bylo. Dziekujeme. 25.10.15, 16:18
        He,he Nie mialem pojecia ze franca tez "kopie gline". Juz mnie chyba nic nie zaskoczy w zyciu.....
        • karbat Re: To juz bylo. Dziekujeme. 25.10.15, 16:33
          polski_francuz napisał:
          > Jako, ze wybory w Polsce sa pod znakiem dwoch nienawidzacych sie coraz bardziej
          > frakcji co mi siem bardzo nie podobalo zastanawialem sie dlaczego mysmy tacy k
          > lotliwi i czy tylko my.

> I wyszlo mi ze moze ta polska nadmiarowa adrenalina wynika moze z wewnetrznej e
          > nergii Gibbsa, ktora jest czyms pozytywnym i jest wspolna dla innych podobnych
          > nam nacji.

znowu gostkowi .... goofno Wyszlo , ale on brnie dzielnie dalej ,-

>I pomyslalem o naszych wschodnich sasiadach (mowiac scislej, polnocn
          > ych sasiadow). U ktorych tez dosc duzo adrenaliny siem stwierdza.
          > Tyle ze w Polsce idzie ona na wewnetrzna nienawisc, W Rosji zas na atakowanie
          >sasiadow.

no , facet ... pomyslal . mysli ... doopom .... ?

gnergia Gipssa , zastosowanie ; chemia , elektrochemia , -
          gostek przeklada ja na ... zachowania spoleczne . stan umyslu gostka , tragedia .

on swoim mysleniem zasluguje na nagrode . medal z kartofla .
          • kaszebe12 - Ja natomiast lubie... 25.10.15, 18:01
            ...czytac "zlote mysli" naszego forumowego wieszcza , zwlaszcaz , gdy jegomosc jest w trakcie seansu p.t." Pije tylko czerwone wino do kolacji"..." No worries. Jestem wyksztalcony scisle a nie wyksztlcony"...no , i kto zaprzeczy temu ,ze facet jest wyksztalcony "scisle" ?
    • de_oakville Re: Rozwazania przy pedalowaniu 25.10.15, 18:26
      Cat-Mackiewicz tak pisal, miedzy innymi, o Polakach:

"Jestesmy niestety narodem bardzo a bardzo megalomanskim. Jestesmy jak wiadomo, narodem rzadzonym przez kobiety, moze jedynym narodem w Europie, ktory od poczatkow XVIII wieku stale byl rzadzony przez nastroje kobiet, co, nie obrazajac dam, stwarza u nas ten niemozliwy i nieznosny dla obiektywnych sadow historycznych megalomanski charakter tlumaczenia sobie wszystkiego, co sie na swiecie dzieje, przez "Slon a sprawa polska".

(Stanislaw Mackiewicz "Cat", "Londyniszcze")

Mysle, ze nastroje wielu Polakow przypominaja ruch wahadla. W komunizmie byli prozachodni i chcieli kapitalizmu. W kapitalizmie chcieliby jakiegos wyidealizowanego socjalizmu, najlepiej w rosyjskim stylu (przed wojna wielu naiwniakow uciekalo z Polski przez "zielona granice" do ZSRR, bo wierzyli, ze za nia naprawde buduje sie "ustroj sprawiedliwosci spolecznej".
      Potem, kiedy klapki opadly im z oczu, i powiedzieli tam glosno, wsrod radzieckich kolegow, ze 'jednak w Polsce jest lepiej', wielu ladowalo dozywotnio na Syberii. Opisal to w ksiazce pt. "Spod Wilna na Syberie" jeden z polskich autorow, bodajze Libich.) Pewnie takie pro-rosyjskie sympatie u wielu Polakow wynikaja wlasnie z owej polskiej "megalomanii". W EU mamy pozycje sredniego panstwa, to nie my mamy najsilniejsza gospodarke, najsprawniejsza organizacje, decydujacy glos. wielu ludzi nie rozumie zachodniej mantalnosci, nadal odczuwa
      strach przed Niemcami. Rosja to ktos mentalnie im bliski, jedyny silny i liczacy sie w swiecie kraj slowianski. Uwazaja, ze czepiajac sie Rosji, jak dziecko matczynej spodnicy, sami sie wywinduja do gory i nabiora wiekszego znaczenia. Niczym LWP w Ukladzie Warszawskim. No coz, na mentalnosc nie ma rady. Jest demokracja i Polacy wybiora sobie tego, na kogo zasluguja. Szkoda, ze nie zdecydowana wiekszosc tylko jakies 51%. Jedno z wielu polskich nieszczesc.
      • polski_francuz Para idzie w emocje 25.10.15, 20:48
        Twoje uwagi o zmiennych nastrojach Polakow sa niestety sluszne. To robi Polske ciekawym ale tez nieobliczalnym krajem. I ta nieobliczalnosc mi chyba najbardziej przeszkadza.

I jako inzynierowi i jako Polakowi rodem z Litwy, ktory Polske zawsze na oltarzu mial.

Ale poczekajmy jeszcze kilka minut.

PF
      • piter_rom_rus Chapeaux, De Oakwille 25.10.15, 20:51
        de_oakville napisał:
        > Cat-Mackiewicz tak pisal, miedzy innymi, o Polakach:
        > "Jestesmy niestety narodem bardzo a bardzo megalomanskim. Jestesmy jak wiadomo, narodem rzadzonym przez kobiety, moze jedynym narodem w Europie, ktory od poczatkow XVIII wieku stale byl rzadzony przez nastroje kobiet, co, nie obrazajac dam, stwarza u nas ten niemozliwy i nieznosny dla obiektywnych sadow historycznych megalomanski charakter tlumaczenia sobie wszystkiego, co sie na swiecie dzieje, przez "Slon a sprawa polska".
        > (Stanislaw Mackiewicz "Cat", "Londyniszcze")

Dzieki, przeczytam.

>Pewnie takie pro-rosyjskie sympatie u wielu Polakow wynikaja wlasnie z owej polskiej "megalomanii". W EU mamy pozycje sredniego panstwa, to nie my mamy najsilniejsza gospodarke, najsprawniejsza organizacje, decydujacy glos, wielu ludzi nie rozumie zachodniej mantalnosci, nadal odczuwa strach przed Niemcami.
        Rosja to ktos mentalnie im bliski, jedyny silny i liczacy sie w swiecie kraj slowianski. Uwazaja, ze czepiajac sie Rosji, jak dziecko matczynej spodnicy, sami sie wywinduja do gory i nabiora wiekszego znaczenia. Niczym LWP w Ukladzie Warszawskim. No coz, na mentalnosc nie ma rady.

Wspaniala analiza.

>Jest demokracja i Polacy wybiora sobie tego, na kogo zasluguja. Szkoda, ze nie zdecydowana wiekszosc tylko jakies 51%. Jedno z wielu polskich nieszczesc.

To dotyczy nie tylko Polski.
        Jest wiele krajow, gdzie podzial pogladow w spoleczenstwie jest ~49.9 na ~50.1%.
        I to zawsze jest nieszczesciem.

• ubiquitousghost88 A pefci jak zawsze - w gwizdek poszła... 25.10.15, 18:34
      No, para, znaczy się...
      • kaszebe12 - A co z Radwanska , pefcia ? 25.10.15, 18:49
        -Pamietam twoj kwiecisty tekst o mszczeniu polskich bolow i krzywd na wstretnej Szarapowej , gdy , co set , Radwanska krzyczala " Za Katyn !" , "Za komune!" , "Za mur !" , "Za Cuszime !"...juz Radwanskiej przeszlo ?
        • karbat Re: de okacille 25.10.15, 18:56
          de_oakville napisał:

bawisz sie tak , - przedkladasz raczej odlegle realia na dzisiaj .
          kilkadziesiat lat to , dwie generacje , to epoki w zyciu spolecznym .
          moim zdanien jest to nieuzasadnione postepowanie .

to tak jakby tlumaczyc poprzez religie , - sekty historycznych archaicznych obrzerzanych
          zydow , tworcow chrzescijanstwa, zasady wspolczesnych norm spolecznych , praw
          przyrody czy fizyki .

> Rosja to ktos mentalnie im bliski, jedyny silny i liczacy sie w swiecie kraj slowianski.

Rosja krajem slowianskim .... dlaczego ignorujesz ,
          lekcewarzysz liczne etnie, jezyki, kultury w tym kraju ...

>Uwazaja, ze czepiajac sie Rosji, jak dziecko matczynej spodnicy, sami sie wywinduja do
          >gory i nabiora wiekszego znaczenia. Niczym LWP w Ukladzie Warszawskim. No coz, na >mentalnosc nie ma rady.

ja widze to odwrotnie , i co mi zrobisz ... ;)

Polska ma niemale kompleksy wobec Rosji .

Polsce jest blizej ,- poziom zycia do Rosji niz do zachodu ,
          a Polscy tak bardzo chcieliby sie stopniem , poziomem zycia odrozniac od Rosji ,
          ale wiedza , ze ... raczej nie maja na to duzych szans . stad frustracja . wynikajaca
          z polskiego megalomanizmu .
          Niczym nie uzadanionej , Jakiejs szzcegolnej roli Polski w regionie ,- Europa wschodnia .
          przy czym nie udaje nam sie dogadac ani z Bialorusia , Czechami , Wegrami itd .

>Jest demokracja i Polacy wybiora sobie tego, na kogo zasluguja.

DOKLADNIE .

>Szkoda, ze nie zdecydowana wiekszosc tylko jakies 51%. Jedno z wielu polskich nieszczesc.

?
          nie bedzie raczej zadnej istotnej znaczacej roznicy
          dla rozwoju gospodarczego Polski , czy bedzie rzadzic ta, czy inna partia .

frekfencja wyborcza w calej Europie jest raczej mierna ..i ja temu sie wcale nie dziwie .
          • 5magna Re: de okacille 25.10.15, 19:10
            Jak ten gledziarz zacznie pedalowac razem z pewcia to nakopia tyle gliny co ta koparka......

ca.search.yahoo.com/search;_ylt=AwrSbl4vGi1WKDkAom3rFAx.;_ylc=X1MDMjExNDcyMTAwMwRfcgMyBGZyA21jYWZlZQRncHJpZANqUXhGMmtvM1FPU0Zia2d5Ljg2S1BBBG5fcnNsdAMwBG5fc3VnZwMyBG9yaWdpbgNjYS5zZWFyY2gueWFob28uY29tBHBvcwMyBHBxc3RyA2JpZ2VzdCBiYWNraG8gaW4gdGhlIHdvcmxkBHBxc3RybAMyNgRxc3RybAMyOARxdWVyeQNiaWdnZXN0IGJhY2tob2UgaW4gdGhlIHdvcmxkBHRfc3RtcAMxNDQ1Nzk2NDIx?p=biggest+backhoe+in+the+world&fr2=sa-gp-ca.search&fr=mcafee&type=C211CA0D20151021
            • 5magna Re: de okacille 25.10.15, 19:14
              Pefcia you motherfucker z tym pedalowaniem you made my day.... Thank you guy.
          • de_oakville Re: de oakville 25.10.15, 20:20
            Masz prawo widziec wszystko inaczej. Ludzie roznia sie miedzy soba i to wlasnie wzbogaca swiat. Rzecz w tym, ze na odmiennosc innych osob i cudzych pogladow nalezy reagowac w sposob tolerancyjny, tak jak w Szwecji lub w Kanadzie, a nie tak jak w Rosji, za Stalina, lub czesto w Polsce. Przeciez to nie bajka, ze ktos niosacy gazete ze zdjeciem Tuska zostal na ulicy napadniety przez "rozwydrzone baby" i niemal nie pobity.
            To ze jestem Slowianinem nie oznacza, ze Rosja musi byc moim "idolem" wsrod krajow swiata.
            I, prawde mowiac, nie jest. Sam sobie wybieram "idola" - kraj, ktorego mentalnosc najbardziej mi odpowiada. Czasy "przywiazania chlopa do ziemi" dawno minely. Dodam, ze najlepsi wsrod moich znajomych sa Polakami i takich Polakow jak oni jest w Polsce i za granica mnostwo. Ale nie wszyscy Polacy sa tacy. Moze jakies 30%. Nie odpowiada mi mentalnosc zbyt latwego spoufalania sie z kims, kogo nie znasz, nazywania prezydentow jak kolegow "Bronek", "Wowka" czy "Lechu" i przekrecania czyichs imion i nazwisk tylko dlatego, ze ktos ma inne poglady. Ja rowniez potrafie przekrecac nazwiska i gorsze rzeczy, ale sie wstrzymuje i wstydze, ze to robilem w przeszlosci. Ktos musi sie opanowac -inaczej ludzie z takiej glupoty pozarzynali by sie wzajemnie.
    • jk2007 w Rosji jest inaczej 25.10.15, 19:20
      www.youtube.com/watch?v=VBFawXgT85c
      polski_francuz napisał:
      > Wniosek zas dla Rosjan.
      • karbat Re: w Rosji jest inaczej 25.10.15, 19:29
        jk2007 napisał:

> www.youtube.com/watch?v=VBFawXgT85c
        > polski_francuz napisał:
        > > Wniosek zas dla Rosjan.

;)
        w kazdym wojsku podobne texty . zadne zaskoczenie .
        ( rosyjskiego nie znam , znam tylko przeklenstwa ).

w polskim takie texty ( wojsko ) wylacznie w wykonaniu mezczyzn , maja na to patent ;)
        podobne texty, jakie zapodaje ta Rosjanka, slysze w wykonaniu kobiet w Polsce, na ... ulicy
        ( no, nierzadko , zwlaszcza tych mlodych ) .
    • dicksmith braci Gibb bym do tego nie mieszał 25.10.15, 22:45
      ich energia się wyczerpała

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka