Dodaj do ulubionych

Nie da się ukryć .

02.11.15, 22:17

Rosjanie coraz bardziej niezadowoleni. Wzrosła liczba protestów .... tak donosi portal Interia.
"W Rosji wzrasta poziom niezadowolenia społecznego. Od stycznia 2015 r. odnotowano o 15 proc. wyższą liczbę protestów w porównaniu z ubiegłym rokiem - wynika z raportu Komitetu Inicjatyw Obywatelskich, którym kieruje były minister finansów Aleksiej Kudrin...... 20 października dziennik "Nowyje Izwiestija" opublikował dane niezależnego Centrum Praw Pracowniczych, z których wynikało, że w pierwszym półroczu 2015 r. odnotowano w Rosji około 189 protestów pracowniczych, czterokrotnie więcej niż w 2008 r. "Artykuł pochodzi z kategorii: Świat
fakty.interia.pl/swiat/news-rosjanie-coraz-bardziej-niezadowoleni-wzrosla-liczba-protest,nId,1914949?parametr=fakty_dol
I wcale mnie to nie cieszy.
Obserwuj wątek
    • kylax1 15% to niedużo. 02.11.15, 22:21
      Za rok pewnie spadnie o 15%, potem znowu wzrośnie itd. Zwykła fluktuacja.
      • eva.aus.moskau Re: 15% to niedużo. 02.11.15, 22:34
        W Rosji to duzo. Za udzial w protestach grozi wieloletnie wiezienie i oskarzenie o ekstremizm. Ludzie sie boja nawet w rodzinnym gronie cos negatywnego na wladze powiedziec.
      • czuk1 Re: 15% to niedużo. 02.11.15, 22:38
        Tak kylaxie , nie jest to znacząca skala protestów i takie rodzaje protestów, które nie zagrażają w niczym władzy Prezydenta Putina. Choć zjawisko opisane jest tzw. chińskimi wskaźnikami wzrostu. Czy protesty pracowników będą się nasilać zależy od sytuacji socjalnej pracujących w latach następnych.

Uprzedzam. Nie będę odpowiadał na ewentualne ataki na mnie trolli rosyjskich; za to , że śmiem taki temat stawiać na forum

• piter_rom_rus Nie zapomnij mi zawiadomic... 03.11.15, 00:08
      czuk1 napisał:
      > Rosjanie coraz bardziej niezadowoleni. Wzrosła liczba protestów

...kiedy szykuja sie nowe protesty u mnie w St.Petersburgu, bo ja ostatni widzialem na wlasny oczy ponad 2 lata temu.
      • gerlalt Re: Nie zapomnij mi zawiadomic... 03.11.15, 00:12
        Ale nie mąć facet, czekaj aż Radziwinowicz wytrzeźwieje (taki żarcik), to liczba protestów wzrośnie he he.
        • piter_rom_rus No chyba ze:-) b/t 03.11.15, 00:17
          gerlalt napisał(a):
          > Ale nie mąć facet, czekaj aż Radziwinowicz wytrzeźwieje (taki żarcik), to liczb
          > a protestów wzrośnie he he.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka