kylax1 13.11.15, 20:33 www.ibtimes.co.uk/refugees-cycle-across-norways-arctic-frontier-russia-rather-risk-mediterranean-1528435 W tym roku (od sierpnia) już 4000 osób przekroczyło rosyjsko-norweską granicę Kirkenes-Nickel. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tirol1 Re: Uchodźcy wjeżdżają do Norwegii drogą arktyczn 13.11.15, 20:58 Winna jest Rosja ze ich wpuscila do siebie! A dziwi mnie ze ci uchodzcy nie chca zostac w Rosji to przeciez taki piekny bogaty kraj:)! Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Rosyjskie granice są praktycznie niestrzeżone. 13.11.15, 21:00 Rosja ma tak rozległe granice, że jak ktoś chce je przekroczyć, to je przekroczy bez większego problemu. ' Odpowiedz Link Zgłoś
j-k belkot... 13.11.15, 21:04 kylax1 napisał: > Rosja ma tak rozległe granice, że jak ktoś chce je przekroczyć, to je przekrocz > y bez większego problemu. belkot. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: Uchodźcy wjeżdżają do Norwegii drogą arktyczn 13.11.15, 23:34 tirol1 napisał: > Winna jest Rosja ze ich wpuscila do siebie! A dziwi mnie ze ci uchodzcy nie chc > a zostac w Rosji to przeciez taki piekny bogaty kraj:)! Niema chyba kraju na świecie gdzie byłby wyższy standard życia niż w Norwegii. Bogate złoża gazu, plus socjalistyczny ustrój państwa robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k dlaczego oni nie chca zostac w Rassiji ? 13.11.15, 20:59 przecie tam tez mozna skladac podania o azyl... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k islamuski koshera kochaja... 13.11.15, 21:03 a ja im daje go za frico...:) stopsyjonizmowi.files.wordpress.com/2011/06/wodka.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 dlaczego oni nie chca zostac w Rassiji? Głupiś? 13.11.15, 23:12 Rosja nie daje socjalu nieproszonym gościom. Oni nie chcą też zostać w Polsce i innych krajach, chcą tylko do Niemiec i Szwecji, bo tylko tam im się kasa za nic należy. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: dlaczego oni nie chca zostac w Rassiji? Głupi 13.11.15, 23:23 eva15 napisała: > chcą tylko do Niemiec i Szwecji, Głupi jasio z tyrolem prześcigają się w durnocie. Na początku syryjskiego konfliktu spora ilość Czerkiesów, zamieszkałych w Syrii (potomków muchadżerów) ewakuowała się do Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Ciekawe czy byl choc 1 uchodzca z Syrii ... 13.11.15, 21:14 ktory probowal znalezc schronienie w Izraelu (przeciez dla niego to tylko pare krokow) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Ciekawe czy byl choc 1 uchodzca z Syrii ... 13.11.15, 22:05 tirol1 napisał: > Winna jest Rosja ze ich wpuscila do siebie! A dziwi mnie ze ci uchodzcy nie chc > a zostac w Rosji to przeciez taki piekny bogaty kraj:)! tak jak ... Polska .... Polska dostanie uciekinierow . tysiace , nad tym sie intensywnie pracuje . co zrobi Polska , by z tego pieknego , bogatego kraju, oni nie chcieli , nie mogli .... uciekac ... ? . z kraju , z ktorego nawet ... Polacy uciekaja . Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: Uchodźcy wjeżdżają do Norwegii drogą arktyczn 13.11.15, 22:25 kylax1 napisał: > W tym roku (od sierpnia) już 4000 osób przekroczyło rosyjsko-norweską granicę Kirkenes-Nickel. Czy wsrod tych 4000 byli Syryjczycy ?? Bo jesli tak to jak oni sie dostali do tego Kirkenes-Nickel ?? Moze na latajacym dywanie ?? Odpowiedz Link Zgłoś