mlodavy 22.03.16, 08:37 W dwóch wybuchach na lotnisku Zaventem w Brukseli rannych zostało minimum kilka osób - podają belgijskie media. Nowy sukces integracji imigrantów... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czuk1 Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 08:57 Goście stają się najeźdźcami, jeśli rzucają granty do domu gospodarzy; gospodarze muszą być uzbrojeni. Odpowiedz Link Zgłoś
duda.laskawy Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 09:15 Biedni uchodźcy.. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolomm-z-radia-maryja Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 10:09 zobaczycie że najdalej za 50 lat UE stanie się eurokalifatem. Wszystko ku temu zmierza. odszukajcie sobie mój watek o najbardziej zislamizowanych miastyach w UE oraz o tym że za 50 lat europa stanie się eurokalifatem. Polecem stronę www.euroislam.pl Wszystko się sprawdza co do joty...Polska być moze sie uchroni przed islamizacją ale za to zaleje nas falauchodźców rdzennych Europejsczyków którzy będa do nas uciekać przed eurokalifatem.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 10:14 Jeśli uciekaliby do nas rdzenni to aż tak mocno bym się tym nie martwił, tu bez sarkazmu można by napisać ze jakoś by nas ubogacili. A gdyby jeszcze chcieli rozliczyć winnych (zazwyczaj swoich rodaków) za rozwałkę Europy to byłoby jeszcze lepiej. Taka Merkel to powinna konkretny wyrok dostać za to co zrobiła a nie była jedyną. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 10:25 Bez przesady. Potrzebne jest jednak pilne zamknięcie granic UE, utworzenie Armii UE (nie żadne tam amerykańskie NATO), pozbawienie uchodźców wszelkiej pomocy socjalnej w UE, wymaganie znajomości języka (niemieckiego, szwedzkiego,...),znalezienia sobie wcześniejszego pracy i mieszkania,.... To na takie przedsięwzięcia powinny być przeznaczone specjalne środki państw UE a nie prowizorki ,w rodzaju zatrzymanie i utrzymanie uchodźców na terenie Turcji (przecież to ułuda i wyrzucanie pieniędzy). Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 10:33 Oj czuk1, o czym Ty piszesz? O tym "zamykaniu" granicy z Turcją która jest planowana? O tym ze turecki paszport będzie mógł mieć każdy, a tym samym i wjazd do UE bez żadnej kontroli? O tym że lewacwto zacznie się za chwilkę domagać łączenia rodzin bo młodzieńców jaja bolą a europejki nie wyrabiają? I nieco szyderczo zadam pytanie które stawiam już ponad 10 lat - co w sytuacji gdy muzułmanie w którymś krajów w UE wygrywają demokratyczne wybory i idą kilka kroków dalej niż obecne rządy? Np jakiś demokratycznie wybrany rząd otwiera jeszcze mocniej granice swego państwa a arabski wprowadza jako drugi język urzędowy? Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 11:23 Krzysiu zboju. Co Ty mnie insynuujesz ? Ja nie kieruję się tym co jest wprowadzone. Przeciwnie mam swoje odmienne zdanie, swoje przepowiednie. Kwestionuję oparcie całej tej uruchomionej akcji UE która ma na celu zatrzymanie exodusu do Europy, przez sfinansowanie obozów w Turcji. To finansowanie nie wypali, Turcja chce z UE zrobić krowę dojną. Nie wykona porozumienia, tylko bedzie podwyższać wymagania . Zaraz trzeba tam zrobić unijne szpitale, szkoły, żywić obozowiczów,... A już - szczyt wszystkiego - Turcy do UE bez wiz, to oznacza ..... niewątpliwie wywołanie kolejnego wielkiego exodusu do UE - tym razem bezwizowego, Kurdów (obywateli Turcji). Dlatego pisałem - o zamknięciu granic UE i o Armii UE. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 11:51 Kurdów mogą chcieć Turcy takim sposobem wywalić z Turcji, nie jestem pewny czy sami Kurdowie chętnie na to pójdą, z całą pewnością będą odpowiednio "zachęcani" przez Turcję. Podzielam Twoje zdanie co do planów Turcji, niestety w Europie nie ma liczącego się polityka które powiedziałby "nie". Tylko że z jednej strony lubisz bronić (takie mam wrażenie) UE jako instytucji, też jej urzędników, a z drugiej sam zauważasz bagno w które owi urzędnicy nas pakują. Dodatkowo lubisz zwalać winę na Rosję jeśli idzie o źródło uchodźców. Afrykę północną czy Irak nie Rosja rozwaliła, stamtąd jest chyba większość "syryjskich" uchodźców. Za blokadą granic od samego początku opowiadał się Orban, nie jest wielkim kłopotem odszukać informacji jak i przez kogo był za to oceniany. Ci sami ludzie nadal sprawują dzisiaj władzę, jeśli wtedy tak ostro walczyli o to by imigrantów wpuszczać to nie wierzę w cuda by dzisiaj nagle zmienili zdanie o 180 stopni. Będą robić dokładnie to samo, tyle że może ciut innymi drogami, tak nieco mniej nachalnie, np przez otwarcie granic z Turcją czy poprzez tą "wymianę" uciekinierów z Grcji na uchodźców syryjskich z Turcji. Kolejny szlak tranzytowy to Ukraina (i planowany ruch bezwizowy), tu zapewne sam będziesz zwolennikiem wciągania Ukrainy do UE (a tak na złość Rosji), niestety ten sam problem co przy Turcji - Ukraina daje wręcz gwarancję tego że paszport ukraiński kupi każdy kto posiada stosowną ilość gotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 12:28 Krzysiu. Polemizuję. Odpowiadam. Turcja o dziesiątków lat tłamsi, morduje Kurdów, uniemożliwiając im niepodległość. I to nie zmieni się. Im mniej Kurdów tym dla Turcji lepiej. A więc w drodze nasilonej eksterminacji zmuszać ich będą do ucieczki ....gdzie ? Utworzą im drogę do Europy. Wydadzą paszporty. Pomogą w uzyskaniu wiz.Masz rację ...."nie ma liczącego się polityka które powiedziałby "nie". Kiedy wina jest Rosji ... obwiniam Rosję. Powszechna jest opinia (na niej opieram się ) o świadomym powodowaniu przez Rosję exodusu Syryjczyków do Europy. Gdyby było inaczej dziwiłbym się, bo rozwalanie UE jest (w źle rozumianym) interesie Rosji. Kiedy widzę błędy UE.... obnażam UE. Dla zasady bronię UE , bo widzę w niej świetną organizację która zapewnia członkom Unii (jakąś tam) jedność, spójność, solidarność gospodarczą Europy - która umożliwia (póki co słabo jeszcze ) walkę konkurencyjną z USA, Chinami , Japonią, Rosją,... W sprawach fali uchodźstwa UE popełnia błąd za błędem. Niekompetentni i nieprofesjonalni przywódcy UE/państw UE prawdopodobnie (jak tak dalej pójdzie) skutecznie osłabią UE. Wg mnie. UE powinna wynajmować sobie do zarządzania profesjonalistów , a nie opierać się na demokratycznych wyborach spośród prominentnych europejskich polityków. Jak jest widzimy .... taki Schulz się szarogęsi, Tusk lawiruje by utrzymać się na następną kadencję,.... A w sprawie uchodźstwa trzeba przewidywać wiele ruchów na przód. Na dziś jest działanie na zasadzie "uszczelki". Jestem przeciwnikiem "bezdewizowej Turcji i Ukrainy".... tak dla jasności. Bez rozwijania tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 12:30 Poprawka, do poprzedniego wpisu, przedostatniego zadania . Winno być - Jestem przeciwnikiem "bezwizowej Turcji i Ukrainy". Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 13:35 To na wyrost źle oceniłem stosunek do Ukrainy ;) Ale niestety ten pomysł też jest forsowany, całkiem możliwe że to wejdzie. Będzie ta sama gra na emocjach co przy uchodźcach - "dostaliście pomoc od UE to teraz macie pomóc Ukrainie". Gdyby rozwinąć temat to moim zdaniem gra idzie o być albo nie być dla państw narodowych, Polska takim jest, chyba większość byłych demoludów ma podobnie. Ze strony UE jest mocna presja by to zaorać, nacjonalizm czy narodowcy są równani z faszystami i szowinistami. My jeszcze mamy kawałek czasu względnego spokoju który jest pochodną naszej biedy i jednolitości narodowej, pytanie tylko jak długo i co w tym czasie stanie sią za naszą zachodnią granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 13:29 Przy Kurdach całkowicie z Tobą się zgodzę, dodam tylko pewien drobiazg - Kurdowie mogą nie chcieć uciekać ze swoich terenów, to też dość radykalne społeczeństwo, moim zdaniem będą walczyli o rozbicie Turcji jeśli dostaną swoje państwo w Syrii i Iraku. Przy Rosji i uchodźcach mamy diametralnie różne zdanie, moich zdaniem Rosji może rozwałka UE jest jakoś na rękę ale uchodźcy to nie jej robota. Syria byłaby na poziomie Libii czy Iraku gdyby nie Rosja tam, więc tak czy inaczej burdel i uchodźcy, burdel w północnej Afryce i na bliskim wschodzie zafundował ktoś inny, ktoś inny a nie Rosja organizuje przerzut uchodźców do Grecji czy Włoch. Przy UE sam nie wiem czy to niekompetencja czy co gorsza celowe i świadome działanie. I dzisiaj wielu polityków (w tym i Merkel) znajdziesz którzy będą zwolennikami multi-kulti (przy Tusku mam dokładnie to samo zdanie co Ty), tu naprawdę pytanie "skrajna głupota czy jednak celowe działanie?" moim zdaniem ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 13:47 Rosja w Syrii nie musiała "organizować ... przerzutu uchodźców do Grecji czy Włoch" . Oni pojawili się sami ... bo od 2011 roku do dziś Rosja zbroi Asada którego armia (m.in. dzięki pomocy Rosji) prowadziła wojnę domową (od IX 2015 Rosja dołączyła się do zbrodniarza). W jej trakcie , w wyniku ataków tej armii w miastach , na osiedla, szkoły zginęło 250 tys. cywilów. A kilka milionów Syryjczyków w trwodze , pozbawionych mieszkań i środków do życia musiało uciekać do sąsiednich krajów i Europy. Exodus z Afryki .... nie był moim tematem. Pytanie Twoje - "Czy to skrajna głupota czy też to celowe działanie przywódców UE, że tak nietrafnie, nieskutecznie, wręcz ze szkodą dla Europy " rozwiązują " problem napływu imigrantów z BW i Afryki ?" - jest też moim pytaniem. Stawiam go do dyskusji na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 14:09 W kwestii zbrojenie reżymów Rosja nie jest liderem globalnym (robi to, uprawia politykę mocarstwową, handluje śmiercią ale są lepsi od niej) po drugie moim zdaniem są kraje gdzie nic innego niż reżim się nie sprawdza. Nie ma reżimu to jest obecna Libia, Irak i PI. Trochę też demagogią trąci przypisywanie wszystkich ofiar w Syrii Assadowi i Rosji, to co wyprawiali tam rebelsi róznej maści było chyba zdecydowanie gorsze, wystarczy cofnąć się kilka lat wstecz i poczytać relacje z miejsc które zajmowali "bojownicy o demokrację" z terenów Syrii. Numer ten sam co w Iraku, za Saddama było tam chyba prawie milion chrześcijan, można odszukać ile ich jest tam dzisiaj i zadać pytanie co się z nimi stało. Z tymi ofiarami Assada to trochę tak jak z jego atakami bronią chemiczną na cywili, wystarczy poczytać raporty Carli Del Ponte (ani do Assada ani do Putina nijak jej nie przyklei) a później zobaczyć jak potoczyła się jej dalsza kariera, by zadać sobie pytanie "kto tu za sk...na robi i kto reżyseruje tą zabawę?" Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 14:11 Za ideą zbrojnej obrony UE przed terrorystami , wrogami, intruzami i niechcianymi imigrantami , wypowiada się też - gdzie indziej - czizus, pisząc m.in: "A europejscy przywódcy powinni już i to natychmiast zwiększać wydatki na zbrojenia, na policję, na obronę terytorialną na specjalne grupy militarne do zabijania terrorystów i tych którzy ich wspierają." Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 14:45 czizusa (dawny nick Przyjaciel Ameryki) nie czytam i nie komentuję. Co do militaryzowania Europy nie jestem przekonany, obecne problemy mamy nie z winy braku mocnej armii europejskiej. Raz olano ochronę granic a dwa imigrantów zaproszono i ciepło przyjęto (pomyje wylewano na zwolenników ochrony granic). Tu armia niewiele zmieni, naprawdę nie trzeba lotniskowców i super nowoczesnej broni by zawracać pontony z uchodźcami. Natomiast jeśli ktoś mocno prze do zmilitaryzowania Europy to mi zapala sie "lampka sygnalizacyjna" z pytaniem "gdzie ta armia ma być w przyszłości wykorzystana?". Na myśl przychodzą mi dwa regiony, tzw bliski wschód (z naciskiem an Iran i możliwą Rosję wplątaną w to) oraz daleki wschód (konkretnie Chiny i Morze Południowochińskie). Jestem też zdania że czołgi zwalcza się czołgami a ideologię ideologią. Na radykalizujące się pokolenie imigrantów w zachodnich krajach (to chyba częściej drugie pokolenie imigrantów a nie obecni napływowi, napływowi pewnie dopiero się szykują do zabawy) czołgi nic nie pomogą, nawet nie wiem czy totalna inwigilacja z tym wygra. By wygrać z hermetyczną i zdeterminowaną społecznością to moim zdaniem tzreba jej przeciwstawić coś podobnego, jakąś społeczność mocno zdeterminowaną i opartą na czymś wspólnym. Europa czegoś takiego nie posiada. U nas po po zamachach bombowych uaktywniliby się pewnie mocno narodowcy i skrajni katolicy, podejrzewam ze ze sporym przyzwoleniem umiarkowanej większości. Niestety wrogiem Francuza czy Belga nie jest czołgista na żołdzie jakiegoś dyktatora, ich śmiertelnym wrogiem jest ich sąsiad urodzony już we Francji czy Belgii, to właśnie tacy ludzie dokonali zamachów we Francji i chyba teraz w Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 15:49 Armia UE powinna mieć profil wojsk ochrony granic, antyterrorystyczny i do zwalczania klęsk żywiołowych. Po co tu czołgi , rakiety, samoloty. Wystarczą okręty, drony, samochody: pancerne, pożarnicze, medyczne oraz obrona granic i wojska specjalne (desantowe, wywiad, kontrwywiad, logistyka). Tego nie ma. Taka mobilna armia powinna być pod jednym dowództwem , z integrowanymi systemami logistycznymi, z lokalizacją....wg potrzeb. W Polsce jej główny trzon może nazywać sie - jak chce Min.Obrony - OTK, z wydzieleniem brygad podporządkowanych na stale Armii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 16:16 Tu bym się chętnie zgodził, mam tylko obawy ze to nie w tym kierunku pójdzie. To można by tez i inaczej rozwiązać, np wzorem Helwetów, oprzeć to na solidnym szkoleniu własnej ludności i na postawie obywatelskiej. Niestety nie przejdzie bo to ma silne podłoże terytorialne i narodowe, to sprzeczne z obecną ideologią Brukseli. Zobacz choćby na to co my zaczynamy kupować dla własnego wojska, to generalnie broń dość mocno ofensywna. Właśnie nowoczesne samoloty, czołgi, śmigłowce, mowa o okrętach podwodnych, rakietach przeciw okrętom, artylerii dalekosiężnej ... . Przy każdym zakupie nakierowanie na ... konfrontacje z Rosją. F16 chyba regularnie na ćwiczeniach w ... Izraelu. To nie te założenia o których piszesz i z którymi chętnie bym się zgodził. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 14:48 Niech w końców do łbów kato-radykałów dotrze, że owszem muzułmanów będzie niedługo więcej niż katolików, ale większość obywateli UE to i tak będą ateiści. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 14:50 el.commendante napisał: > większość obywateli UE to i tak będą ateiści. I nie przeciwstawią się muzułmańskiej dominacji. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 15:44 Jako katolik odpiszę Tobie - doskonale sobie z tego zdaję sprawę. Już chyba od ponad 10 lat piszę, że ci oświeceni ateiści, co tak zafascynowani multi-kulti byli, sami skosztują ubogacenia kulturowego na zachodzie nim mi w Polsce go zafundują. Myślę że nadchodzi właśnie czas głębokiego ubogacania europy przez islam, tej mocno zlaicyzowanej i ateistycznej Europy. Miałem tylko małą nadzieję że nasze rodzime lewactwo jak zobaczy skutki, to przestanie bredzić o tym ze katol = radykalny islamista, przestanie traktować napływowy islam jako sojusznika do zwalczania katolstwa. Widzę nie doceniłem stopnia zidiocenia i poziomu zakucia łbów. ps Jestem cholernie ciekaw jak ta oświecona, zlaicyzowana, wolna od oszołomstwa religijnego i tolerancyjna na wszystko Europa, poradzi sobie z problemem który sama sobie zafundowała. Na razie widzę ze w proteście największego oburzenia spuszczono flagi do połowy masztu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 15:46 edit "w geście największego oburzenia" Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 15:56 Problemy są dwa: 1. Mocno chrześcijańskie USA które zdestabilizowały region Bliskiego Wschodu, stworzyły ISIS i wkołowały Europę w swoje burdy (to główny problem). 2. Religijny fundamentalizm (w tej skrajnej formie wynika on z punktu 1). Jakby nie patrzeć im dalej od religijnego barachła tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 16:07 el.commendante daje obraz historyczny,m,in.: Problemy są dwa:....Mocno chrześcijańskie USA (...)Religijny fundamentalizm. Wg mnie . Debatowanie o przyczynach i powodach stanu obecnego nie ma sensu. Teraz trzeba definitywnie przerwać spory i (aż do pełnego sukcesu) podjąć/prowadzić likwidację państwa islamskiego w każdym zakątku świata. Póki nie za późno,póki do ISIS nie dołączyły się liczne organizacje islamskich fundamentalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 16:19 To nie zostanie zrobione z bardzo prostego powodu - to za dobry biznes dla elit by to likwidować :)) PI to na dobrą sprawę było chyba kialkdziesiąt tys poganiaczy wielbłądów latających po pustynnych terenach, kilka mocarstw z tym walczy od kilku lat i wygrać z nimi nie potrafią :)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 16:26 1. Mam wątpliwości co do tego że USA tak mocno chrześcijańskie jest. Tam korporacje rządzą a hasło "demokracja" robi za listek figowy, słowo klucz do rozwalania innych. Żadna z ostatnich inwazji USA nie była oparta o ile wiem o wartości chrześcijańskie, były natomiast opierane na obronie niby tych uniwersalnych, wynikających z demokracji. 2. Mamy zlaicyzowaną Europę i problem na jej terenie, katolstwa tam praktycznie nie ma, jak jest to tak marginalne i stłumione ze można pominąć. Zobaczymy jak problem zostanie rozwiązany, problem w tym momencie na płaszczyźnie "ateiści vs radykalny islam" Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 15:58 I tu - jak to w Polsce - musi być podział ludzi na katolików i ateistów ??? ;). Przecież tu chodzi o wspólne działanie w celu zniszczenia zbrodniarzy kierujących zbrodniczą światową organizacją , chodzi o fizyczne zlikwidowanie ludzi tworzących w drodze mordów i zbrodni ludzkości tzw. państwo islamskie. Zbrodniarze ci nie segregują swoich wrogów , są dla nich zarówno zarówno ateiści jak i chrześcijanie ale też muzułmanie. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 19:20 Problemy w Europie Zachodniej było już widać ponad 30 lat temu. A może napiszę inaczej. Studenci z Polski, którzy jeździli na Zachód na saksy, przewidywali poważne problemy. Niemcy, Holendrzy i inni byli bardzo optymistyczni - zintegrujemy się i będziemy wszyscy żyli szczęśliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 15:51 malkontent6 napisał: > el.commendante napisał: > > > większość obywateli UE to i tak będą ateiści. > > I nie przeciwstawią się muzułmańskiej dominacji. Europa była jest będzie świecka, religia nie będzie więc miała wpływu tworzenie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 16:33 el.commendante napisał: > Europa była jest będzie świecka, religia nie będzie więc miała wpływu tworzenie prawa. Śmieszny jesteś: www.swlondoner.co.uk/merton-swimming-pools-only-available-to-muslim-women-two-hours-a-week/ Odpowiedz Link Zgłoś
oszolomm-z-radia-maryja Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 23.03.16, 10:07 ateistów islamiści wyrżną w pień tak jak chrześciajn Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 23.03.16, 10:22 Jest drobna różnica której wielu lewicowych działaczy nie zauważy - chrześcijanin czy żyd to człowiek księgi, temu niekiedy daje się szansę na nawrócenie. Ateista jest bezwartościowym śmieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 10:10 Jak nic wina prawicy i być może europejek, gdyby mieli nieco więcej zrozumienia dla innej kultury, to prawica byłaby milsza dla przybyszów, a europejki znalazłyby zrozumienie dla spuchniętych jąder. A tak mamy zaszczutego i "obolałego" imigranta który w akcie desperacji walczy o słuszne swoje prawa. A poważniej - nieco ciekaw jestem jak kraje zachodnie sobie z tym poradzą, my mamy jeszcze trochę lat spokoju, im mocniej będziemy bronili swoich granic (i marginalizowali lokalnych ... od multi-kulti), to tym więcej owych lat spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 16:09 Za Palikotem: "Nacjonaliści z ISIS i narodowcy w Europie wspólnymi rękami chcą zniszczyć nasz świat!" Cholera jasna, przy prawicy zapomniałem o narodowcach (chociaż to często jedną drogą chodzi) :)) Taj jest Januszu sprytny inaczej, spałować i wyplenić wszelkie ruchy narodowe, prawice też, i oczywiście katolstwo wszelkiej maści, to też terroryści, wymieszać wszystko w radosnym multi-kulti i wtedy będzie już dobrze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 16:31 Krzysiu. Janusz Palikot niepotrzebnie przesiąkł ideą Europy Federalnej. (chyba pożałuje , że głosił takie ekstrawagancje) Idea nie ma szans na zaistnienie, utworzenie EF. Zbyt duże są różnice miedzy państwami UE, w tym różnice interesów. Nie udało się nawet powszechnie wprowadzić jednej waluty a co mówić o federacji Europy ?! Jedną z barier w jedności Europy jest niestabilna ciągle sytuacja gospodarcza, finansowa, polityczna w świecie. Narodowcy nie są źródłem zła i zmartwień .... jeśli rozsądnie widzą interes narodowy swojego państwa. ISIS to zbrodnicza organizacja która funkcjonuje, rozwija się przy pomocy maczet i kul w ciałach przypadkowych ludzi którzy napatoczą się na jej drodze. Na takich zbrodniarzy może być jedynie taka sama broń i kara.... jak oni stosują. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 16:42 Niestety to nie tylko Janusza poglądy. Tak samo myślę, za dużo różnic by robić federację. Jeśli narodowcy/nacjonalizm jest wolny od szowinizmu to mamy w zasadzie tzw patriotyzm, "dobro własnego kraju/narodu nadrzędne ale szanujemy sąsiadów i ich interesy". ISIS moim zdaniem to trochę takie słowo symbol, podobnie jak kiedyś Al-kaida. Zamachowcy z Paryża, myślę że też i z Brukseli nie pochodzili z PI, oni się urodzili już w Europie, tu wychowali. Istotnie jest pytanie dlaczego poszli w taki radykalizm będąc wychowanymi w Europie. Kłopot to nie marionetkowe pastwo na bliskim wschodzie czy jacyś tam liderzy, kłopot moim zdaniem to radykalizujące się pokolenie urodzone i wychowane już w Europie. Tamci z PI też oczywiście świeci nie są ale tamtych od Europy łatwiej odciąć, swojego sąsiada z ulicy, który mieszka obok Ciebie 20 lat, już trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 16:59 Kz. Na temat fragmentu wpisu o ISIS ... nie mam swojego zdania. Reszta ....zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolomm-z-radia-maryja Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 23.03.16, 10:08 Palikot wyl?adował własdnie na politycznym smietniku historii i prosze nie tykac tego truchła Odpowiedz Link Zgłoś
igor169 Atak na Europe 22.03.16, 10:22 To nie jest zwykly atak terrorystyczny,cel ktorego wymusic jakies ustepstwa,czy zemsta.Cela tego ataku jest pokazac - kto w Europie rzadzi,nieprzypadkowo wybrana zostala Bruksela. Jewrokomisarzy,jak najpredziej,powinni zwrocic sie o pomoc do Rosji,bo tylko Rosja jest wstanie uratowac zpedalizowana Europe przed islamuskami. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Atak na Europe 22.03.16, 11:06 To jest taka prosta propaganda rosyjska Igorze. Nie wiem dla kogo. Web brygada ci przyklaśnie. Tacy jak ja - piszący na forum - mogą to tylko wyśmiać. Wg mnie. Nietrafna lub niejasna jest Twoja diagnoza, że akt terrorystyczny w Brukseli jest po to by pokazać , kto tu rządzi ? Przecież daleko jest do rządów islamistów w Europie. A zamachy takie zawsze robione są tam gdzie to możliwe ale zawsze w miejscach najbardziej ruchliwych, w miejscach zgromadzenia wielkiej liczby ludzi. Bruksela i jej lotniska - jak widać są słabo zabezpieczone i dlatego są w centrum uwagi terrorystów, tym razem być może "nowych terrorystów - uchodźców", którzy mają swoje powody by pokazać swoją obecność. O tym wiedzą Belgowie ale nie są (widać) w stanie zapobiec zamachom. To problem UE. Wskazywanie zaś Rosji - judasza Europy - na wybawcę .... jest wielkim ośmieszeniem. Ani nie ma takiej potrzeby a protegowane państwo samo ma swoje podobne + egzystencjalne problemy i to jemu należałoby zapobiegawczo już teraz pomóc, by nie wybuchła tam za kilka lat rewolucja, która mogła by Europie przynieść wielokrotnie większe problemy. Zaś obraźliwe przydomki dla komisarzy i całej Europy .... na Twoim miejscu bym sobie darował. Tylko dlatego, że są nieuprawnione. Niepotrzebnie stajesz jasno po stronie anty syjonistów i walczących (jak Rosja ...beznadziejnie, bezskutecznie) z pedałami. To obniża wiarygodność wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Atak na Europe 22.03.16, 11:09 O właśnie . Igor. Słuszne jest pytanie wykrywacza - " kto wie czy nad tymi zamachami w Brukseli nie stoi Rosja ?" Odpowiedz Link Zgłoś
oszolomm-z-radia-maryja Re: Atak na Europe 23.03.16, 10:09 myśle że Putinowi w to mi graj ale on sam tez moze miec z nimi problem patrz Czeczenia Dagestan.. w Rosji żyje dzis coś ze 20 ,lm muzułmanów Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: Atak na Europe 22.03.16, 11:18 Atak na Europe skasujcieLink Podziel się Cytuj Odpowiedz igor169 22.03.16, 10:22 To nie jest zwykly atak terrorystyczny,cel ktorego wymusic jakies ustepstwa,czy zemsta.Cela tego ataku jest pokazac - kto w Europie rzadzi,nieprzypadkowo wybrana zostala Bruksela. Jewrokomisarzy,jak najpredziej,powinni zwrocic sie o pomoc do Rosji, bo tylko Rosja jest wstanie uratowac zpedalizowana Europe przed islamuskami. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ Zachodzi pytanie,a kto Rosje uchroni przed Kadyrowym? Odpowiedz Link Zgłoś
igor169 Re: Atak na Europe 22.03.16, 11:28 bywszy2 napisał: > Zachodzi pytanie,a kto Rosje uchroni przed Kadyrowym? Pytanie jest glupie.Kadyrow jest calkowicie kontrolowany przez Kreml.Rosjanie poikazali Czecznom,a na ich przykladzie innym,jak beda postepowac z islamuskami.Kadyrow doskonale zrozumial to,ze lepiej trzymac stone Moskwy,niz Rijada,bo tylko w ten sposob moze zachowac swoj narod.Co wazno,bywszy radziecko-polski jewrej,Izrael jest calkowicie po stronie Putina,i dlatego siedz cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Atak na Europe 22.03.16, 11:33 Bywszy2 Dodałbym - i Kadyrow od początku "jest calkowicie po stronie Putina" ... jak Janukowycz. Jeśli mylę się proszę mnie sprostować. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: Atak na Europe 22.03.16, 12:28 Europę trzeba ratować przed USA. Jakby tobie wymordowali rodzinę, przyjaciół, zniszczono dom i całą okolicę, też byś pewnie pałał chęcią zemsty i mordu. Zresztą już pałasz nienawiścią do wszystkich Arabów bo ktoś tam się gdzieś wysadził w Brukseli. Co by więc było gdybyś jak wielu Irakijczyków zaznał na własnej skórze terroryzmu państwowego USA? Europa dała się wplątać w zbrodniczą Amerykańską politykę i teraz pada ofiarą vendetty za amerykańskie zbrodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor169 Mylisz sie,commendante 22.03.16, 13:58 el.commendante napisał: > Europę trzeba ratować przed USA. W tym calkowita zgoda. > Zresztą już pałasz nienawiścią do wszystkich Arabów bo ktoś tam się gdzieś wysadził > w Brukseli. Co by więc było gdybyś jak wielu Irakijczyków zaznał na własnej skó > rze terroryzmu państwowego USA? Ja nie palam nienawiscia do Arabow,a tylko do islamuskow,ktorych stworzyli Amerykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl_szuja Co powie Kadyrow, dla Russkiego święte. 22.03.16, 17:48 Władimir Wolfowicz Żyrinowskij ma wielki autorytet w rosyjskim, russkim (Russkije) społeczeństwie. Natomiast nawet on musi liczyć się ze zdaniem czarnożopego Kadyrowa. Żyrinowskij ma cięty język i potrafi sobie przysporzyć wrogów. Kadyrow nie ma gadanego, ale kilka słów z kaukaskim akcentem posiada siłę bomby jądrowej. Kacyk z Groznego nie życzy sobie w Czeczenii Żyriego, wiceprzewodniczący Dumy musi się słuchać: www.youtube.com/watch?v=ieco4ibI97k Russkije boją się Czeczenów. Przykład Politkowskiej i Niemcowa, czyli Russkijich, pokazuje im że wykonają każde brudne zadanie. Tutaj kadyrowcy na lotnisku w Doniecku, w czasie walk z chrześcijańskimi Słowianami: www.youtube.com/watch?v=CMFvgo13XtM Allah akbar. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Masz rację. Rosja zorganizowała zamach, żeby 22.03.16, 14:37 pokazać, że wszystko może. Odpowiedz Link Zgłoś
igor169 Re: jasne mamy zwracać się do bandyty 22.03.16, 10:37 Nie,pajacyk,napisalem,zeby zwrocic sie o pomoc do Rosji,a nie do USA. Odpowiedz Link Zgłoś
saksalainen Belgia sama winna, nie wiem czy wiecie 22.03.16, 11:35 Belgia w latach 60-tych miała problemy gospodarcze. Pomogli jej Saudowie, w zamian za drobną przysługę: Centrum islamskie w Brukseli i nieograniczoną możliwość misjonowania. Saudyjski islam (wahhabizm) to najbardziej radykalny odłam islamu, IS właśnie na nim się opiera. Artykuł w The Independend Odpowiedz Link Zgłoś
oszolomm-z-radia-maryja Re: Belgia sama winna, nie wiem czy wiecie 23.03.16, 10:12 podobnie rzecz się miała w całej zachodniej europie gł we francji w W Brytanii i w Niemczech a portem w Holandii i w krajach skandynawskich.. a dlaczego i skąd się muzułmanie wzięli w Europie? a no bo Europejczycy przestali sie nagle rozmnazac pogrązyli sie wrewolucji seksualnej ii na potegę zaczęli stosowac srodki antykocepcyjne w efekcie spadł przyrst naturaony społeczeństwo zaczeło się starzeć i brakowało młodych rak do pracy a te się znalazły w krajach muzułmańskich i oto całe wyjasnienie dzisiejszych problemów UE Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 12:29 neurope.eu/article/terrorist-attack-in-brussels-leaves-at-least-21-dead-as-explosions-hit-airport-and-metro-of-eu-capital/ Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 A większość ofiar to Belgowie pochodzenia 22.03.16, 13:16 imigranckiego. Ale polscy faszyści i rasiści znowu mają używanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodavy parę chwil temu na tvpinfo pokazywali historię 22.03.16, 14:56 zamachów w Europie zaczęli od Paryża, tylko na mapie pokazywali, że to Berlin potem już zgodnie przynajmniej z mapą, Moskwa, Madryt, Londyn, może życzą tego Niemcom, a może jakieś proroctwo... Tak czy inaczej, możemy podziękować starym pohitlerowskim babom z Niemiec za sklerotyczną ideologię, importu islamistów do Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Islamistów stworzyły USA. 22.03.16, 15:57 Jedyną winą Europy jest to ze wysługuje się zbrodniczej polityce Waszyngtonu. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodavy tak płonie Paryż może niedługo i Berlin 22.03.16, 16:23 wyżej wspomniana wpadka tvp.info Żenująca wpadka TVP Info Odpowiedz Link Zgłoś
oszolomm-z-radia-maryja Re: tak płonie Paryż może niedługo i Berlin 23.03.16, 10:17 wpadka rzeczywiście koszmarna ale kto wie czy nie prorocza.. Islamisci już zapowiedzieli na portalach internetowych ze nastepnym celem beda Niemcy Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 16:35 Nie chce mi się teraz linka szukać, tyczyło Szwecji i ich postaw wobec imigrantów. Padła tam taka teza "jak my dzisiaj będziemy dla nich (imigrantów) mili, to oni tez będa dla nas mili jak będą stanowili większość". Są przecieki jakoby istniał nieformalny układ między terrorystami w Belgii i służbami bezpieczeństwa tego kraju "wy nie robicie ataków u nas a my nie robimy nalotów na wasze dzielnice". Posypało się bo Francuzi po Paryżu się wkurzyli, Belgowie zrobili błąd, przestali być mili dla terrorystów, to terroryści przestali być mili dla Belgów. Jaki wniosek? Trzeba być dalej miłym dla terrorystów, pozwalać im na wszystko, to będziemy mieli spokój na własnym terenie, podejrzewam ze taki "wieczny spokój" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Trzeba być nielada kalibru 22.03.16, 17:04 zjebem, by wszystkich imigrantów wrzucać do jednego wora z terrorystami. To właśnie robi ISIS wrzucając wszystkich Europejczyków do jednego wora ze zbrodniarzami z USArmy. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Trzeba być nielada kalibru 22.03.16, 17:24 trzeba być jeszcze większym zjebem by wpuszczać wszystkich jak leci, wiedząc że wśród wpuszczanych są terroryści. Takich zjebów powinno się zamykać bo stwarzają zagrożenie nie tylko dal siebie ale i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolomm-z-radia-maryja Re: Trzeba być nielada kalibru 23.03.16, 10:18 islam to jest islam największe zło tego swiata to religia szatana!! od póltora tysiąca lat nam zagraża! Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Terroryzm... 22.03.16, 17:07 Wstępne dane zebrane na potrzeby dla raportu ONZ wskazują, że ponad 450 cywilów mogło zostać zabitych w takich atakach w Pakistanie, Afganistanie i Jemenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodavy certolenie się z Turcją tylko niepodległyKurdystan 22.03.16, 17:31 zablokowałby tranzyt terrorystów do Europy;] "Ekspert Narodowego Centrum Studiów Strategicznych mówił, że w tej chwili jest co najmniej kilka komórek terrorystycznych, o których wiadomo, że na sto procent są w Europie. – Część z nich być może znajduje się w Brukseli, część być może we Francji. Ale o części nie wiadomo nic poza tym, że wjechali do Europy. To są grupy od siebie niezależne – mówił dalej w rozmowie z Tomaszem Skorym. Doktor Szewko zaznaczył jednocześnie, że wiadomo o komórce, która wjechała z terytorium Turcji. – Po jednym z ostatnich zamachów, w czasie przeszukania policja znalazła w "dziupli" Państwa Islamskiego plany kolejnych zamachów oraz informacje, że około 9–10 osób już wyjechało na teren Unii Europejskiej. Część ich tożsamości jest znana, a część nie. Wiadomo też, w co są uzbrojeni – wyjaśniał. – W Europie podobno szukamy około 90 osób. I mówię tylko o tych ostatnich grupach. Pamiętajmy, że jedna z grup, której się poszukuje, to taka, o jakiej wiemy z przełomu grudnia i stycznia i prawdopodobnie przyjechała do Europy. A na pewno wiadomo, że wyjechała z Rakka i przez Turcję pojechała w kierunku Europy. Co się z nimi stało? Tego nie wiemy – mówił dalej Szewko. 34 osoby zginęły, a kilkadziesiąt zostało rannych w wyniku dwóch wybuchów na lotnisku Zaventem w Brukseli - informuja lokalne media. Jak dotąd informacji tych nie potwierdziły oficjalnie władze. Kolejne eksplozje miały miejsce w stacjach metra w stolicy Belgii. Tam, według telewizji VTM Nieuws zginęło z kolei 10 osób, są też ranni. Lotnisko Zaventem ewakuowano i odwołano wszystkie połączenia. Do wybuchów doszło na stacjach Maelbeek i Schuman w pobliżu instytucji unijnych." Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl_szuja A jak to robią Rosjanie? 22.03.16, 18:06 Czego nie możesz pokonać, spróbuj oswoić: Chechen fighters in Donetsk Airport Moscow - Europe's Muslim Capital Odpowiedz Link Zgłoś
mlodavy & beczenie owiec (starych bab) 22.03.16, 19:25 skutek polityki starych bab... "Federica Mogherini, komisarz odpowiedzialna za politykę zagraniczną Unii Europejskiej, popłakała się podczas konferencji prasowej. - To smutny dzień dla Europy i jej stolicy - powiedziała." Odpowiedz Link Zgłoś
dicksmith Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 22.03.16, 23:34 i gdzie jest dzisiaj ten belgijski wymoczek, który obrażał Premier Szydło? Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 23.03.16, 09:28 Moze stracil jaja w wybuchu...... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolomm-z-radia-maryja Re: Dwa wybuchy na lotnisku pod Brukselą 23.03.16, 10:19 Verhofstad czy jak to się pisze... szykuje pewnie razem z PO i Nowoczesna kolejna reZolucję potepiające polskie władze... Odpowiedz Link Zgłoś