Dodaj do ulubionych

Wiadomo juz, co bylo w czerwonej walizce?

28.03.16, 23:31
„Dzisiaj, kiedy zobaczyłem jak wychodzi Pan z samolotu i niesie swoje rzeczy, byłem trochę zmieszany. Z jednej strony jest bardzo demokratycznie, z drugiej strony zupełnie, najwyraźniej… w Stanach Zjednoczonych już nie ma kto pomóc sekretarzowi stanu z noszeniem walizki. Ale skoro z gospodarka wszystko dobrze, nie ma dużych cięć. Pomyślałem, że może w tej walizce było coś takiego, czego nie mógł Pan nikomu powierzyć, coś cennego. Najwyraźniej przywiózł Pan pieniądze, aby się z nami targować w kluczowych kwestiach”, — zażartował Putin.

„Panie Prezydencie, dziękuję, gdy będziemy mieli okazję porozmawiać twarzą w twarz pokażę Panu co jest w mojej walizce. Myślę, że będzie Pan zaskoczony. Będzie to miła niespodzianka”, — odpowiedział Kerry.

Obserwuj wątek
    • nick160361 Prawdopodobnie to samo,... 30.03.16, 23:17
      co w "czarnej teczce" Tymińskiego :-)
    • eva15 To Ruskie tego po wizycie nie wiedzą? 30.03.16, 23:27
      A co Rosjanie w tej walizce wykryli?
      • nick160361 Re: To Ruskie tego po wizycie nie wiedzą? 31.03.16, 15:37
        eva15 napisała:

> A co Rosjanie w tej walizce wykryli?

Tam byli wskazówki,dotyczące tego,co Kerry miał mówić do Putina i Ławrowa.
        • monalisa2016 Re: To Ruskie tego po wizycie nie wiedzą? 31.03.16, 20:17
          nick160361 napisał(a):

> eva15 napisała:
          >
          > > A co Rosjanie w tej walizce wykryli?
          >
          > Tam byli wskazówki,dotyczące tego,co Kerry miał mówić do Putina i Ławrowa.
          .....................................
          Tam były papiery które Kerry na polecenie Obamy ukrywał przed państwem w państwie by nie było przecieków do CIA, neoconów jak i mediów w sprawie Syrii.
          A jak było z tą byszczakowska porażką na forum w Syrii, odważam się zapytać jeszcze raz forumowych byszczakow?
          :-)
          • nick160361 Re: To Ruskie tego po wizycie nie wiedzą? 31.03.16, 20:44
            monalisa2016 napisał(a):

> Tam były papiery które Kerry na polecenie Obamy ukrywał przed państwem w państw
            > ie by nie było przecieków do CIA, neoconów jak i mediów w sprawie Syrii.

Te papiery szykowali sporo ludzi i ukrywanie ich w walizce nic nie dawalo.To byl tani chwyt Kerrego,ktory dal Putinowi powod ponabijac sie z Obamy.
    • wasyl_szuja Nie wiem, ale domyślam się. 31.03.16, 00:42
      Materiały video ze spotkań Władimira P. z nieletnimi chłopcami.
      • europitek Re: Nie wiem, ale domyślam się. 31.03.16, 03:05
        To nie byłaby "miła niespodzianka", więc raczej postawiłbym na dwie flaszki i zakąskę.
    • monalisa2016 Re: Wiadomo juz, co bylo w czerwonej walizce? 31.03.16, 13:28
      Założyć watek ktoś potrafił ale podać odpowiedz na to nie stać go.
      Jak się obserwuje i czyta z doniesień Ławrow i Kerry widują się częściej z sobą jak z swoimi żonami, media śmieją się że Kerry przeprowadził się na Kreml.
      Co było w walizce Kerrego że nie pozwolił jej nosić swoim urzędnikom, ano mówi to samo za siebie że zamiast telekonferencji osobisty przylot na Kreml, że zamiast noszenia walizki przez urzędnika Kerry dźwiga ją osobiście i ta słynna z tego forum klęska Rosjan w Syrii. :-)
      Tu odzwierciedla się jakie zaufanie ma Obama z Kerrym do państwa w państwie za oceanem że nie opuszczają walizek i nie prowadza telefonicznych rozmów w takich sprawach, tu widzi się intensywne kontakty jak nigdy na linii Obama > Kreml i te zwycięstwo syryjskiej armii w Palmyra.
      • boskie_buenos Pyskata dziewczynko! 03.04.16, 23:50
        Nie to, ze nie stac. Po prostu nie wiem, co tam bylo. Watek raczej humorystyczny.
        Najsmieszniejsza odpowiedz na to pytanie byla taka: Plany rozbioru Europy>
        • nick160361 Re: Pyskata dziewczynko! 04.04.16, 21:37
          boskie_buenos napisał:

> Watek raczej humorystyczny.

Może taki miał być w twoim zamiarze,ale nie potrafiłeś w ten sposób go poprowadzić - a szkoda.

> Najsmieszniejsza odpowiedz na to pytanie byla taka: Plany rozbioru Europy
          > 2;

Całkiem nieźle :-)
    • jk2007 Re: Wiadomo juz, co bylo w czerwonej walizce? 31.03.16, 21:43
      pierwsza jaskółka
      www.reuters.com/article/us-russia-capitalism-propertymanager-idUSKCN0WX1MU
    • dicksmith Re: Wiadomo juz, co bylo w czerwonej walizce? 31.03.16, 22:22
      Wiadomo. Zastępcza peruka. Łysy dżentelmen jest przygotowany na każdą ewentualność.
    • jk2007 Re: Wiadomo juz, co bylo w czerwonej walizce? 03.04.16, 21:30
      wiadomo juz... www.theguardian.com/news/2016/apr/03/panama-papers-money-hidden-offshore
      • boskie_buenos Re: Wiadomo juz, co bylo w czerwonej walizce? 03.04.16, 23:47
        Jesli poczujesz zapach drzewa sandalowego lub zobaczysz ten jacht, przyslij zdjecie. Na pewno jest piekny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka