Dodaj do ulubionych

Żegnaj Assadzie :)

31.03.16, 19:18
A kto go wystawił ?:) No jak to kto :)
www.middleeasteye.net/news/us-and-russia-reach-agreement-assad-will-leave-syria-report-52189405
Obserwuj wątek
    • kylax1 Cały czas pisałem, że Syria to proxy war między 31.03.16, 20:01
      USA i Rosją, a sami Syryjczycy (po wszystkich stronach barykady) nie mają nic do gadania.
      • marko125 Re: Cały czas pisałem, że Syria to proxy war międ 31.03.16, 21:32
        Owszem. Wygląda na to, że USA jak zwykle wygra tą rozgrywkę :) DLa nich to już musi być nudne wieczne kopanie tej Rosji :)
        • 5magna Re: Cały czas pisałem, że Syria to proxy war międ 31.03.16, 23:30
          A jak on pujdzie ? Tak jak Husein i Kadafi czy o wlasnych nogach.....
          • czuk1 Re: Cały czas pisałem, że Syria to proxy war międ 31.03.16, 23:39
            Wyjedzie do Rosji. Rada Rewolucyjna wytypuje innego kandydata. Naród go wybierze .... i będzie okej.
            To znaczy .... tak powinno być.

A może być jak w Egipcie lub Libii .
    • wasyl_szuja Assad jak Władimir Władimirowicz... 01.04.16, 00:07
      ...przestał być partnerem dla Zachodu. Assad już dawno przestał być partnerem dla własnego narodu. Nie wyobrażam sobie, jak mógłby rządzić krajem, gdzie lwia część obywateli go nienawidzi. Nie da się.
      • 5magna Re: Assad jak Władimir Władimirowicz... 01.04.16, 00:21
        Jedyny partner narodu na swiecie to chyba jest Putin. O nikim innym nie styszalem dobrego slowa.....
        • wasyl_szuja Re: Assad jak Władimir Władimirowicz... 01.04.16, 00:48
          Bo nie słuchasz opozycji, tylko rządowe gadzinówki.
          • deutor Obawiam sie,ze.. 01.04.16, 01:14
            to jedynie "pobozne" zyczenie kogos tam z tej libanskiej gazety.
            W krajach muzulmanskich z roznymi mniejszosciami demokracja jest utopia.
            Rzadzic tam moze jedynie "zamordysta".ktory potrafi trzymac krotko za pysk zwasnione klany czy rozne grupy wyznaniowe.
            Husein trzymal Irak,Kadafi Libie,Assad trzymal/trzyma Syrie i innego nie widac ktory moglby temu podolac.
            Odsuniecie Assada skonczy sie tym co dzisiaj obserwujemy w Afganistanie,Iraku nie wspominajac o Libii.....ANARCHIA.
            Anglosasom to odpowiada,watpie czy Rosja na ten uklad pojdzie po doswiadczeniach libijskich.
            Poki co to Rosja w Syrii jest glownym graczem,ona tam karty rozdaje.
            • drugiwojwa Asad bedzie rzadził długo i owocnie 01.04.16, 06:18
              i nikt mu nie podskoczy. Tak zdecydował naród syryjski.
            • czuk1 Re: Obawiam sie,ze.. 01.04.16, 08:43
              Tym razem z deutorem i drugimwojwą zgadzam się w pełni.
              Asad świetnie wykorzystał mechanizmy demokracji do kontynuowania dyktatorskich rządów.

PS. Tak w Polsce chce zrobić teraz PiS , mając większość w parlamencie.
              I tu demokratyczne mocarstwo reaguje lekkimi retorsjami.
      • czuk1 Re: Assad jak Władimir Władimirowicz... 01.04.16, 13:44
        A ja Wasylu uważam Wasylu, że ta lwia część obywateli uciekła z Syrii, część "jest u bozi". Nienawidzący nie pójdą na wybory. I Assad wygra wybory w cuglach, głosami armi i urzędników. Część ludzi zaglosuje na niego ze strach przed represjami.
        I będzie dalej rządził.
        Wg mnie. Niech Asad rządzi a w innych państwa arabskich niech się wyrzynają.... jeśli prawdziwe oceny, że usunięcie siłami USA dyktatorów w Libii, Egipcie i Iraku a następnie bezskuteczne próby wprowadzenia tam demokracji....spowodowały totalny zamęt na BW , powstanie ISIS i wywołanie wojen domowych. Mocarstwa i UE nie powinny się wtracać do wewnętrznych problemów na BW.
        • czuk1 Re: Assad jak Władimir Władimirowicz... 01.04.16, 16:30
          [i]....musiałem poprawić wpis z błędami graficznymi
          ....[/i] przepraszam ....

A ja Wasylu uważam , że ta lwia część obywateli uciekła z Syrii, część "jest u bozi". Nienawidzący Asada nie pójdą na wybory. I Asad wygra wybory w cuglach, głosami armii i urzędników. Część Syryjczyków zagłosuje na niego ze strachu przed represjami.
          I będzie dalej rządził.
          Wg mnie. Jeśli prawdziwe są oceny, że usunięcie siłami USA dyktatorów w Libii, Egipcie i w Iraku a następnie bezskuteczne próby wprowadzenia tam demokracji....spowodowały totalny zamęt na BW , powstanie ISIS i wywołanie wojen domowych. To teraz mocarstwa i UE nie powinny się dalej wtrącać do wewnętrznych problemów na BW. Niech Asad rządzi a w innych państwach arabskich niech się wyrzynają...

• jorl Re: Żegnaj Assadzie :) 01.04.16, 12:14
      Widze ze cenzura dziala. I co cenzorze samopoczucie sie poprawilo jak moj post skasowales?
      Dziecinny jestes.
      • czuk1 Re: Żegnaj Assadzie :) 01.04.16, 13:51
        Toś Ci zaszkodziło ;) Tu nie ma Twoich wpisów.

Zły jestem (nie skopiowałem, pracochłonnych swoich wpisów na innym wątku) a nie widzę go.
        Chyba został skasowany. Jeśli tak.... to mało w tym mojej winy.
        Z Tobą nie warto pisać, bo powodujesz naruszenie regulaminu i wpisy (przy okazji moje) znikają.

Dziecinny jesteś Jorl, bo piszesz do cenzora -..." co cenzorze samopoczucie się poprawiło jak mój post skasowałeś?"
        • yurek11111 Re: Żegnaj Assadzie :) 01.04.16, 14:05
          Moj caly watek wyfrunal,powolywalem się w nim na Onet, a gazeta jak mafia, z konkurencja rozprawia się krwawo. ...:-)
          Co do tematu to cos w tym sprzedaniu Assada przez Putina jest, bo tak ni z gruszki ni z pietruszki ruski by nie wycofal się z Syrii, do tego dochodzi rozdzwiek miedzy Kremlem a Iranem w temacie Assada, bo ajatollachy nadal popieraja Assada. ...
    • czizus A kogo tam Aasad obchodzi? 01.04.16, 13:01
      Rosji też nie obchodzi. Rosja wypromowała swoją broń i teraz zbiera zamówienia. Znaczy się wykonała dobrze swoją pracę.
    • j-k Rozsadny kompromis USA-Rosja w/s Assada. 01.04.16, 16:15
      cos w stylu Egiptu i Mubaraka

a nie w stylu Iraku, czy Libii - gdzie dyktatorow zabito.

Assad nie byl dyktatorem. stal na czele klanu, ale nie mial wladzy absolutnej.

Bylem w Syrii w latach 80.tych. spora czesc narodu - jego ojca, Assada-seniora szanowala,
      inna czesc sie go bala

Pozwolenie mu na wyjazd do innego kraju - uwazam za rozsadny kompromis
      - by zatrzymac lawine odwetu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka