marko125 31.03.16, 19:18 A kto go wystawił ?:) No jak to kto :) www.middleeasteye.net/news/us-and-russia-reach-agreement-assad-will-leave-syria-report-52189405 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kylax1 Cały czas pisałem, że Syria to proxy war między 31.03.16, 20:01 USA i Rosją, a sami Syryjczycy (po wszystkich stronach barykady) nie mają nic do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Cały czas pisałem, że Syria to proxy war międ 31.03.16, 21:32 Owszem. Wygląda na to, że USA jak zwykle wygra tą rozgrywkę :) DLa nich to już musi być nudne wieczne kopanie tej Rosji :) Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Cały czas pisałem, że Syria to proxy war międ 31.03.16, 23:30 A jak on pujdzie ? Tak jak Husein i Kadafi czy o wlasnych nogach..... Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Cały czas pisałem, że Syria to proxy war międ 31.03.16, 23:39 Wyjedzie do Rosji. Rada Rewolucyjna wytypuje innego kandydata. Naród go wybierze .... i będzie okej. To znaczy .... tak powinno być. A może być jak w Egipcie lub Libii . Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl_szuja Assad jak Władimir Władimirowicz... 01.04.16, 00:07 ...przestał być partnerem dla Zachodu. Assad już dawno przestał być partnerem dla własnego narodu. Nie wyobrażam sobie, jak mógłby rządzić krajem, gdzie lwia część obywateli go nienawidzi. Nie da się. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Assad jak Władimir Władimirowicz... 01.04.16, 00:21 Jedyny partner narodu na swiecie to chyba jest Putin. O nikim innym nie styszalem dobrego slowa..... Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl_szuja Re: Assad jak Władimir Władimirowicz... 01.04.16, 00:48 Bo nie słuchasz opozycji, tylko rządowe gadzinówki. Odpowiedz Link Zgłoś
deutor Obawiam sie,ze.. 01.04.16, 01:14 to jedynie "pobozne" zyczenie kogos tam z tej libanskiej gazety. W krajach muzulmanskich z roznymi mniejszosciami demokracja jest utopia. Rzadzic tam moze jedynie "zamordysta".ktory potrafi trzymac krotko za pysk zwasnione klany czy rozne grupy wyznaniowe. Husein trzymal Irak,Kadafi Libie,Assad trzymal/trzyma Syrie i innego nie widac ktory moglby temu podolac. Odsuniecie Assada skonczy sie tym co dzisiaj obserwujemy w Afganistanie,Iraku nie wspominajac o Libii.....ANARCHIA. Anglosasom to odpowiada,watpie czy Rosja na ten uklad pojdzie po doswiadczeniach libijskich. Poki co to Rosja w Syrii jest glownym graczem,ona tam karty rozdaje. Odpowiedz Link Zgłoś
drugiwojwa Asad bedzie rzadził długo i owocnie 01.04.16, 06:18 i nikt mu nie podskoczy. Tak zdecydował naród syryjski. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Obawiam sie,ze.. 01.04.16, 08:43 Tym razem z deutorem i drugimwojwą zgadzam się w pełni. Asad świetnie wykorzystał mechanizmy demokracji do kontynuowania dyktatorskich rządów. PS. Tak w Polsce chce zrobić teraz PiS , mając większość w parlamencie. I tu demokratyczne mocarstwo reaguje lekkimi retorsjami. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Assad jak Władimir Władimirowicz... 01.04.16, 13:44 A ja Wasylu uważam Wasylu, że ta lwia część obywateli uciekła z Syrii, część "jest u bozi". Nienawidzący nie pójdą na wybory. I Assad wygra wybory w cuglach, głosami armi i urzędników. Część ludzi zaglosuje na niego ze strach przed represjami. I będzie dalej rządził. Wg mnie. Niech Asad rządzi a w innych państwa arabskich niech się wyrzynają.... jeśli prawdziwe oceny, że usunięcie siłami USA dyktatorów w Libii, Egipcie i Iraku a następnie bezskuteczne próby wprowadzenia tam demokracji....spowodowały totalny zamęt na BW , powstanie ISIS i wywołanie wojen domowych. Mocarstwa i UE nie powinny się wtracać do wewnętrznych problemów na BW. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Assad jak Władimir Władimirowicz... 01.04.16, 16:30 [i]....musiałem poprawić wpis z błędami graficznymi ....[/i] przepraszam .... A ja Wasylu uważam , że ta lwia część obywateli uciekła z Syrii, część "jest u bozi". Nienawidzący Asada nie pójdą na wybory. I Asad wygra wybory w cuglach, głosami armii i urzędników. Część Syryjczyków zagłosuje na niego ze strachu przed represjami. I będzie dalej rządził. Wg mnie. Jeśli prawdziwe są oceny, że usunięcie siłami USA dyktatorów w Libii, Egipcie i w Iraku a następnie bezskuteczne próby wprowadzenia tam demokracji....spowodowały totalny zamęt na BW , powstanie ISIS i wywołanie wojen domowych. To teraz mocarstwa i UE nie powinny się dalej wtrącać do wewnętrznych problemów na BW. Niech Asad rządzi a w innych państwach arabskich niech się wyrzynają... Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Żegnaj Assadzie :) 01.04.16, 12:14 Widze ze cenzura dziala. I co cenzorze samopoczucie sie poprawilo jak moj post skasowales? Dziecinny jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Żegnaj Assadzie :) 01.04.16, 13:51 Toś Ci zaszkodziło ;) Tu nie ma Twoich wpisów. Zły jestem (nie skopiowałem, pracochłonnych swoich wpisów na innym wątku) a nie widzę go. Chyba został skasowany. Jeśli tak.... to mało w tym mojej winy. Z Tobą nie warto pisać, bo powodujesz naruszenie regulaminu i wpisy (przy okazji moje) znikają. Dziecinny jesteś Jorl, bo piszesz do cenzora -..." co cenzorze samopoczucie się poprawiło jak mój post skasowałeś?" Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Żegnaj Assadzie :) 01.04.16, 14:05 Moj caly watek wyfrunal,powolywalem się w nim na Onet, a gazeta jak mafia, z konkurencja rozprawia się krwawo. ...:-) Co do tematu to cos w tym sprzedaniu Assada przez Putina jest, bo tak ni z gruszki ni z pietruszki ruski by nie wycofal się z Syrii, do tego dochodzi rozdzwiek miedzy Kremlem a Iranem w temacie Assada, bo ajatollachy nadal popieraja Assada. ... Odpowiedz Link Zgłoś
czizus A kogo tam Aasad obchodzi? 01.04.16, 13:01 Rosji też nie obchodzi. Rosja wypromowała swoją broń i teraz zbiera zamówienia. Znaczy się wykonała dobrze swoją pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Rozsadny kompromis USA-Rosja w/s Assada. 01.04.16, 16:15 cos w stylu Egiptu i Mubaraka a nie w stylu Iraku, czy Libii - gdzie dyktatorow zabito. Assad nie byl dyktatorem. stal na czele klanu, ale nie mial wladzy absolutnej. Bylem w Syrii w latach 80.tych. spora czesc narodu - jego ojca, Assada-seniora szanowala, inna czesc sie go bala Pozwolenie mu na wyjazd do innego kraju - uwazam za rozsadny kompromis - by zatrzymac lawine odwetu... Odpowiedz Link Zgłoś