Dodaj do ulubionych

ZDF potrafi nawet Wyborcza zmanipulowac

06.04.16, 21:43
A. Kondzinska rozmawiala z min. Waszczykowskim i zapytala o Trojkat Weimarski.

A. K. A będziemy współpracować z Niemcami i Francją w ramach Trójkąta Weimarskiego?

W.W. Rozmawiałem z ministrem Steinmeierem i byłym ministrem Laurentem Fabiusem na temat ożywienia Trójkąta Weimarskiego, ale z ich strony nie ma takiej chęci. Ta formuła się wyczerpała. Trójkąt był istotny w czasie, gdy wstępowaliśmy do UE. My też uważamy, że decyzje powinny podejmować instytucje traktatowe, np. Rada Europejska. Jesteśmy jednak chętni do powrotu do tej formuły.

wyborcza.pl/politykaekstra/1,151975,19872580,waszczykowski-naprawilem-stosunki-z-ameryka.html

Tytul na portalu Heute (glowny program informacyjny ZDF):
Polens Abkehr vom alten Europa
Odejscie Polski od starej Europy.

W artykule pisza, ze polski min spraw zagranicznych oglosil stosunki w ramach Weimarskiego Trojkata z Berlinem i Paryzem za zakonczone.

Klamstwa na temat wywiadu konczy nastepujace zdanie:
Die Regierung in Warschau beweist mit dem Aus für das trilaterale Bündnis einmal mehr, dass sie im Konflikt mit Europa keinen Wert auf ein Gesprächsforum mit den Partnern im Westen legt. Das alte Europa, für das Frankreich und Deutschland stehen, hat für Polen keine Zukunft mehr.

Rząd w Warszawie dowodzi wymowieniem trójstronnego sojuszu, że nie przywiazuje zadnej wagi do forum rozmow z partnerami na zachodzie w swoim konflikcie z Europa.
Stara Europa, ktora symbolizuja Francja i Niemcy, nie ma dla Polski przyszlosci.
www.heute.de/polen-haelt-weimarer-dreieck-mit-deutschland-und-frankreich-fuer-erschoepft-42988830.html
Krazy po mediach informacja, ze w urzedzie kanclerskim instruowano dziennikarzy jak maja pisac o Polsce.
Wyglada na to, ze to nie informacja wyssana z palca.
Obserwuj wątek
    • j-k G. Wyborcza jest na sznurku Niemcow od paru lat. 06.04.16, 21:51
      a konkretnie od rzadow nad GW Jarka Kurskiego.

specjalnie manipulowac jej nie musza.
      • mara571 alez Jasko, minister W.W. nie protestowal, wiec GW 06.04.16, 21:58
        opublikowala wywiad bez manipulowania.
        To dopiero Armin Cooper zapodal do Moguncji zmanipulowany tekst po niemiecku.
        Ten sam, ktory w niedziele prosil o mozliwosc filmowania w kosciele sw. Anny.
    • j-k Mara, Reich i GW - to Twoja brocha. 06.04.16, 22:07
      Mimo, ze w Reichu 33 lata mieszkam, a na forach GW pisuje

- to i jednym i drugim badziewiem - sie nie zajmuje.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: ZDF potrafi nawet Wyborcza zmanipulowac 06.04.16, 22:09
      Teraz w jedynce leci "Anatomia upadku Gargas". To dopiero manipulacja.
      • mara571 masz pilota? 06.04.16, 22:18
        jak ci sie nie podoba, to przelacz na inny kanal.
        • pijatyka Porzuć ten protekcjonalny ton, zwłaszcza siedząc. 06.04.16, 23:15

...na stałe za granicą - to my tutaj utrzymujemy media, które teraz oblazła pisowska stonka, nie Ty.
          • j-k sugerujesz, ze GW jest na czyims utrzymaniu ? 07.04.16, 10:09
            pijatyka napisała:
            - to my tutaj utrzymujemy media,

sugerujesz, ze GW jest na czyims utrzymaniu ?
            • pijatyka Re: sugerujesz, ze GW jest 07.04.16, 19:55

Nie pisalem o GW, matołku.
              • j-k ale ja cie pytalem o GW 07.04.16, 22:31
                pijatyka napisac chcialo:
                Nie pisalem o GW, Wielce Szanowny Panie Doctorze...

ale ja pisalem o GW -
                Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
          • mara571 ja wlasnie zaplacilam przed dwoma tygodniami 07.04.16, 21:50
            abonament w Polsce. Telewizor sie zepsul przed 3 laty, ale jak jestem w kraju, to ogladam TV u mamy i korzystam ze streamu TVP.info.
            Jakos nie slychac, aby nowi w TVP dostawali takie gaze jak wczesniej np. Lisowa.
            • pijatyka Re: ja wlasnie zaplacilam przed dwoma tygodniami 08.04.16, 01:22

No to gratulieren

> nie slychac, aby nowi w TVP dostawali takie gaze jak wczesniej np. Lisowa

Nie wiem, ile biorą obecne "gwiazdy" - ale i tak za dużo.

Malo kto płacze po kilku celebrytach, ale to co teraz się dzieje w TVP to najazd Hunów (zdanie Andrzeja Bobera - a on pamięta jeszcze czasy "krwawego" Szczepańskiego, a sam byl wywalany w stanie wojennym)
    • czizus Nas Polaków raczej przerażają manipulacje w wiadom 07.04.16, 09:31
      ościach TVP a nie jakaś tam ZDF.

Obecne wiadomości TVP przypominają mi DTV z czasów PRL-u. Manipulowanie, mataczenie, bezczelna propaganda. Totalne dno i np. ja i moja rodzina już nie oglądamy tego goowna. Fakty w TVN po raz pierwszy mają większą oglądalność.

To są nasze problemy a nie ZDF.
      • szwampuch58 Re: Nas Polaków raczej przerażają manipulacje w w 07.04.16, 09:54
        Nie przypominaja.... to jest po prostu marny plagiat tamtej telewizji zaklamania,nawet Teleranek wskrzesili ,brakuje jeszcze umundurowanych prezenterow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka