Dodaj do ulubionych

ja chyba śnię

05.12.16, 22:18
Po śmierci studentki Merkel ostrzega przed potępianiem uchodźców

Kanclerz Niemiec Angela Merkel w poniedziałek w wywiadzie dla telewizji ARD ostrzegła w związku z zatrzymaniem imigranta z Afganistanu, podejrzanego o zgwałcenie i zamordowanie studentki, przed potępianiem wszystkich uchodźców.

fakty.interia.pl/swiat/news-po-smierci-studentki-merkel-ostrzega-przed-potepianiem-uchod,nId,2317539
Nie mam córek, mam wnuczki i ani mi się śni traktować wynurzeń Merkel poważnie.
Chyba śnię słysząc to co słyszę.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Re: ja chyba śnię 05.12.16, 22:43
      Wojciechu, jak zylem w Niemczech w latach 80-tych, to podobnie negatywne przesady, statystyki przestepstw itp mozna bylo czytac i slyszec o Polakac. Produktem tych przesadow jest jawna niechec do Polakow przekazywana w polskim jezyku przez takie nicki jak cezar, na ten przyklad.

Uchodzcy sa jacy sa. Duzo czasu zabierze ich integracja. Niemcy potrzebuja jednak sily roboczej i sie zdecydowali na co sie zdecydowali.

PF
      • marklen Re: ja chyba śnię 05.12.16, 23:03
        polski_francuz napisał:
        Uchodzcy sa jacy sa. Duzo czasu zabierze ich integracja. Niemcy potrzebuja jednak sily roboczej i sie zdecydowali na co sie zdecydowali.
        .................
        co ty pieprzysz ?
        Niemcy: Uchodźcy masowo nie chcą podejmować pracy. „Jesteśmy gośćmi Angeli Merkel”
        pikio.pl/niemcy-imigranci-nie-chca-podejmowac-pracy-jestesmy-przeciez-goscmi-angeli-merkel/
        Co za niespodzianka! Imigranci w Niemczech nie pracują
        www.fronda.pl/a/co-za-niespodzianka-imigranci-w-niemczech-nie-pracuja,81946.html.....
        Uchodźcy nie są głupi, nie chcą pracować i nie będą pracować.
        Po to jest przymus (ekonomiczny, fizyczny) żeby ludzie pracowali, a jak im się daje warunki jak na wczasach to oni są na wczasach :)
      • pijatyka Apel bardziej niż oczywisty i na miejscu... 07.12.16, 12:59

...jak najbardziej: zabójstwo miało charakter jednostkowy - ew. "odwet" już niekoniecznie...

Idiota by jeszcze poszczuł - mąż (no, tutaj - dama) stanu łagodzi powszechne wzburzenie.
        • mara571 to nie pierwsze zabojstwo i nie ostatnie 07.12.16, 23:11
          20 km dalej 3 tygodnie pozniej zgwalcono i zabito biegaczke.

Nie rozumiesz problemu: do Niemiec wpuszczono w zeszlym roku tak duze ilosci tzw uchodzcow, w wiekszosci mlodych mezczyzn, ktorzy sie nudza, nie moga sie przystosowac do naszego trybu zycia, zwyczajow i wartosci. I brakuje im kobiet. Wielu z nich nie akceptuje,ze kobieta moze sie poruszac gdziekolwiek bez towarzystwa mezczyzny, pracowac i co gorsze wydawac polecenia, podejmowac decyzje,ba uczyc mezczyzne czegokolwiek. Nawet jezyka.
    • gosc88 Ty naprawde nie rozumiesz 05.12.16, 23:03
      logiki Merkel w tym jej stwierdzeniu ??

Jesli nie to ja tez chyba snie.
    • szwampuch58 Re: ja chyba śnię 07.12.16, 11:03
      Nowy samolocik nowego prezydenta USA ma kosztowac 4 miliardy dolarow....to nie dziwi wcale ale to: Trump dziennikarzom: "Chcemy, że Boeing zarabial dużo pieniędzy - ale nie tak duże pieniędze . Cena jest śmieszna."
      W sprawie nowego Air Force One: Trump grozi anulowaniem zamówienia Boeingowi.....bedzie latal Airbusem?....hehehehe
      • gosc88 szwampuchu, niepotrzebie 07.12.16, 15:34
        zmieniles temat oryginalnego watku.

Nielepiej odpowiadac wprost nawet na glupie wpisy ???
        • szwampuch58 Re: "podziekuj"... 07.12.16, 15:50
          ....gosciu 88 bystrzakOm z moderacji ktora poza opluwanie Rosji.... no moze jeszcze UE z Niemcami na czele,skutecznie blokuje wszystko inne a szczegolnie "brak oklaskow" do poczynan tych debili za Oceanu
          • gosc88 Tylko, ze otwierajacy watek 07.12.16, 16:47
            wojciecha - tym razem !!!! - nie traktowal o Rosji.

Moze to przegapiles ??????
            • szwampuch58 Re: Tylko, ze otwierajacy watek 07.12.16, 17:22
              Nic nie przegapilem,pasowal mi tytul bo myslalem ze mam tez sen,a dlaczego pytasz?
              next.gazeta.pl/next/7,151003,21085045,boeing-pracuje-nad-nowymi-samolotami-dla-prezydenta-usa-trump.html#Czolka3Img
              • gosc88 Re: Tylko, ze otwierajacy watek 07.12.16, 18:45
                Pytam dlatego, ze dla mnie strata czasu jest pisanie o swoich snach. Bo sny czesto bywaja glupie, lub nawet bardzo glupie - jak ten wojciecha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka