Gość: OSKAR IP: *.cablep.bezeqint.net 04.10.04, 12:12 GLOSI PRALAT HENRYK JANKOWSKI OSKARZONY O PEDOFILIE. W TYM SAMYM CZASIE DOSTAJE AUTOR DEMENTUJACY ZBRODNIE W JEDWABNEM, TYTUL HONOROWY TEGO MIASTA. ZYD NA WSZYSTKIE LEKI I...TYTULY. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JA ZASTANOWCIE SIE CO SIE DZIEJE W WASZYM KRAJU. IP: 207.44.134.* 04.10.04, 15:46 POLACY ZASTANOWCIE SIE CO SIE DZIEJE W WASZYM KRAJU. TO NIE BYLO TAJEMNICA ZE ZYD KOMUNISTA STOLCMAN (KWASNIEWSKI) ZOSTAL WYBRANY PREZDENTEM POLSKI W DZIWNYCH OKOLICZNOSCIACH. TYLKO DOTAD NIE BYLO WIADOME JAKIE TO BYLY TE DZIWACZNE OKOLICZNOSCI? NARESZCIE PRASA I TELEWIZIA USA KILKA TYGODNI TEMU WYJASNILA, ZE WYBORY PREZDENTA W POLSCE BYLY MANIPULOWANE I FINANSOWANE PRZEZ CIA NA ZADANIE ZADU ISRAELSKIEGO. TEN FAKT BYL PUBLICZNIE POTWIERDZONY PRZEZ SEKRETARZA STANU PAWELA 12 WRZESNIA 2004. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: ZASTANOWCIE SIE CO SIE DZIEJE W WASZYM KRAJU. IP: *.cablep.bezeqint.net 04.10.04, 16:32 TY TEZ JESTES W KOLEJCE NA HONOROWY TYTUL... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A KTO FINANSOWAL POWTORNY WYBOR IP: *.range81-156.btcentralplus.com 04.10.04, 18:14 KWASNIEWSKIEGO? BYLE KGB? IDIOTOW NIE SIEJA - SAMI SIE NA GREENPOINT RODZA. OD TEGO AZBESTU W SPERMIE POLSKIEGO TATUSIA... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: ZASTANOWCIE SIE CO SIE DZIEJE W WASZYM KRAJU. 04.10.04, 18:19 Łaaaaaaaaa!!!!!! Weż wyprodukuj jeszcze parę takich teori!!!!! Masaż przepony dobrzy mi zrobi. Rewelacja normalnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: Oskarze tylko na spokoj nie 04.10.04, 18:27 Gość portalu: OSKAR napisał(a): > GLOSI PRALAT HENRYK JANKOWSKI OSKARZONY O PEDOFILIE. W TYM SAMYM CZASIE > DOSTAJE AUTOR DEMENTUJACY ZBRODNIE W JEDWABNEM, TYTUL HONOROWY TEGO MIASTA. > ZYD NA WSZYSTKIE LEKI I...TYTULY. Fakt faktem, ze GW, w ktorej jest troszeczke Zydow na sile wciskala Jankowskiemu pedofilie.Latwo sprawdzic ile artykulow poswiecili Jankowskiemu ile Samsonowi..... Honorowy tytul dostal Strzembosz, ktory wytykal niescislosci Grossowi. Przypomne, ze w Jedwabnym mieszkali rowniez ludzie, ktorzy Zydow ratowali, a o zbrodnie oskarzeni zostali wszyscy bez wyjatku.Tego Szmula i innych w koncu uratowali Polacy ale oni stali sie wlasnie glownymi swiadkami oskarzenia WSZYSTKICH mieszkancow Jedwabnego. Cos na zasadzie, Zydzi robia mace z dzieci, w Jedwabnym Polacy morduja Zydow bez udzialu Niemcow naturalnie. Strzembosz nic nie dementowal, wskazywal jedynie luki w ksiazce Grossa, nie tylko on z reszta. I na koniec te"listy o zagladzie" Czy Zydi nie moga zyc bez polskiego antysemity?Czy Zydzi naprawde zapomnieli kto im urzadzil holocaust?Czy Zydzi juz sami rozliczyli sie z wlasnymi kolaborantrami z okresu II wojny? Pytania retoryczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: Oskarze tylko na spokoj nie IP: *.cablep.bezeqint.net 04.10.04, 23:05 OD FLAMANCKIEJ STRONY MOGLBYM OCZEKIWAC TROCHE WIECEJ NIZ OD PARU SKAKAJACYCH POLAKOW, KTORZY CZUJA ZE IM OSOBISCIE WALA W LEP GDY KTOS (ZYD)TYLKO PISNIE O PEWNYCH ZJAWISKACH W TERAZNIEJSZEJ POLSCE, ZJAWISKA KTORE NIE SA DO GUSTU NAWET SAMYM (NIE POWIEDZIALBYM WSZYSTKIM) POLAKOM. "MY SAMI SIE MOZEMY ZMAGAC Z NASZYMI PROBLEMAMI, WY ZYDZI MIE MIESZAJCIE SIE W NASZE WEWNETRZNE SPRAWY" SLYSZALEM OD PEWNEGO POLAKA, KTORY MI SIE KIEDYS PRZEDSTAWIL JAKO SYMPATYK ZYDOW I IZRAELA. COS TAKIEGO MOGE ZROZUMIEC, GDYZ JA SAM NIE LUBIE GDY POLAK MIESZA SIE W NASZE WEWNETRZNE SPRAWY. COS ZUPELNIE INNEGO WIDZE W NASZYM OBECNYM WYPADKU. KAPLAN KATOLICKI - Z MOJEJ STRONY ON MOZE BYC OCZYSZCZONY Z MOLESTOWANIA NASTOLATKA - KTORY SIE BRONI PRZEZ POZORNY ANTYPOLSKI SPISEK ZYDOWSKI, NIE MOZE BYC PRZEMILCZANY. TEZ DLA HIGIENY SAMYCH POLAKOW. I STAD DO STRZEMBOSZA. MOIM ZDANIEM - WNET POWIECIE, ZE ZDANIE ZYDA SIE, W TAKIM WYPADKU, NIE LICZY - CHOC TE HANIEBNE CZYNY ODBYLY SIE W ATMOSWERZE SPOWODOWANEJ PRZEZ OKRUTNEGO OKUPANTA (ZYD I TAK NIE MA PRAWA BYTU) KOLEKTYWNE SPALENIE JEDWABIENSKICH ZYDOW W PEWNEJ STODOLE, POWINNO BYC WIECZNYM WSTYDEM TEGO MIASTA, NAWET GDY NIE WSZYSCY BRALI UDZIAL W MAKABRZE I TU I TAM KTOS NAWET URATOWAL ZYDA. MOWISZ, ZE STRZEBOSZ WSZYSTKIEGO WSKAZAL NA LUKI W KSIAZCE GROSSA. ON, JAK TO SIE MOWI, NIE ZOSTAWIL KAMIEN NA KAMIENIU I NIE Z WIELKIEJ MILOSCI DO ZYDOW. PRAWDA, NIE TYLKO ON. POWIEDZMY, ZE JEDNA STRONA TRZYMA Z STRZEBOSZEM A DRUGA NIE, ZAWSZE TEN CZLOWIEK ZOSTANIE PRZYNAJMNIEJ KONTROWERSYJNY. A GDY TAKI DOSTAJE HONOROWY TYTUL MIASTA JEDWABNE, TO NIE JEST CHLUBA TEGO MIASTA. ZYDZI WIEDZA DOSKONALE KTO IM URZADZIL HOLOCAST I POD TYM WZGLEDEM NIE WARTO IM TEGO PRZYPOMINAC. CZY ZYDZI MOGA ZYC BEZ POLSKIEGO ANTYSEMITY? MOGA. ZALEZY CZY POLSKI ANTYSEMITA MOZE ZYC BEZ ZYDA... Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: Oskarze tylko na spokoj nie 04.10.04, 23:24 Gość portalu: OSKAR napisał(a): > OD FLAMANCKIEJ STRONY MOGLBYM OCZEKIWAC TROCHE WIECEJ NIZ OD PARU SKAKAJACYCH > POLAKOW, KTORZY CZUJA ZE IM OSOBISCIE WALA W LEP GDY KTOS (ZYD)TYLKO PISNIE O > PEWNYCH ZJAWISKACH W TERAZNIEJSZEJ POLSCE, ZJAWISKA KTORE NIE SA DO GUSTU NAWET > > SAMYM (NIE POWIEDZIALBYM WSZYSTKIM) POLAKOM. "MY SAMI SIE MOZEMY ZMAGAC Z > NASZYMI PROBLEMAMI, WY ZYDZI MIE MIESZAJCIE SIE W NASZE WEWNETRZNE SPRAWY" > SLYSZALEM OD PEWNEGO POLAKA, KTORY MI SIE KIEDYS PRZEDSTAWIL JAKO SYMPATYK > ZYDOW I IZRAELA. COS TAKIEGO MOGE ZROZUMIEC, GDYZ JA SAM NIE LUBIE GDY POLAK > MIESZA SIE W NASZE WEWNETRZNE SPRAWY. COS ZUPELNIE INNEGO WIDZE W NASZYM > OBECNYM WYPADKU. KAPLAN KATOLICKI - Z MOJEJ STRONY ON MOZE BYC OCZYSZCZONY Z > MOLESTOWANIA NASTOLATKA - KTORY SIE BRONI PRZEZ POZORNY ANTYPOLSKI SPISEK > ZYDOWSKI, NIE MOZE BYC PRZEMILCZANY. TEZ DLA HIGIENY SAMYCH POLAKOW. Zdaje sie, ze nie zrozumiales co pisalam. > > I STAD DO STRZEMBOSZA. MOIM ZDANIEM - WNET POWIECIE, ZE ZDANIE ZYDA SIE, W > TAKIM WYPADKU, NIE LICZY - CHOC TE HANIEBNE CZYNY ODBYLY SIE W ATMOSWERZE > SPOWODOWANEJ PRZEZ OKRUTNEGO OKUPANTA (ZYD I TAK NIE MA PRAWA BYTU) KOLEKTYWNE > SPALENIE JEDWABIENSKICH ZYDOW W PEWNEJ STODOLE, POWINNO BYC WIECZNYM WSTYDEM > TEGO MIASTA, NAWET GDY NIE WSZYSCY BRALI UDZIAL W MAKABRZE I TU I TAM KTOS > NAWET URATOWAL ZYDA. MOWISZ, ZE STRZEBOSZ WSZYSTKIEGO WSKAZAL NA LUKI W KSIAZCE > > GROSSA. Czyli co proponujesz Oscarze stosowanie odpowiedzialnosci zbiorowej?Za to co zrobila czesc mieszkancow, i dodam, ze czesc odsiedziala za to wyroki, Niemcow zas wlasciwie calkowicie wybielono maja odpowiadac wszyscy mieszkancy. Ta pani Wyrzykowska i inni , ktorzy ratowali w Jedwabnym Zydow maja dzis byc traktowani na rowni ze zbrodniarzami? ON, JAK TO SIE MOWI, NIE ZOSTAWIL KAMIEN NA KAMIENIU I NIE Z WIELKIEJ > MILOSCI DO ZYDOW. PRAWDA, NIE TYLKO ON. POWIEDZMY, ZE JEDNA STRONA TRZYMA Z > STRZEBOSZEM A DRUGA NIE, ZAWSZE TEN CZLOWIEK ZOSTANIE PRZYNAJMNIEJ > KONTROWERSYJNY. A GDY TAKI DOSTAJE HONOROWY TYTUL MIASTA JEDWABNE, TO NIE JEST > CHLUBA TEGO MIASTA. Czy dlatego, ze histerok nie klamie tylko podaje prawdziwe fakty ale niewygodne dla klamcow to jest zly? > > ZYDZI WIEDZA DOSKONALE KTO IM URZADZIL HOLOCAST I POD TYM WZGLEDEM NIE WARTO IM > > TEGO PRZYPOMINAC. Ja uwazam, ze trzeba codziennie, bo zbyt czesto zapominaja. CZY ZYDZI MOGA ZYC BEZ POLSKIEGO ANTYSEMITY? MOGA. ZALEZY CZY > > POLSKI ANTYSEMITA MOZE ZYC BEZ ZYDA... Zylam bez Zydow bardzo duzo lat, jak zyje wielu, wielu Polakow, do momentu wejscia na te forum gdzie Zydzi zapragneli miec jeszcze jedna antysemitke do kolekcji. Nie zgadzasz sie z Zydem?A no to antysemita jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: Oskarze tylko na spokoj nie IP: *.cablep.bezeqint.net 05.10.04, 00:20 SZKODA ZE SIE UNOSISZ JAK RACHELKA. ONA PISZE, JESZCZE JAK PISZE..., I POZNIEJ MYSLI. JA MYSLALEM, ZE U CIEBIE BEDZIE ODWROTNIE. 1) CZYTAJ JESZCZE RAZ I ZOBACZYSZ, ZE ZROZUMIALEM DOBRZE CO PISALAS. 2) JA MOWILEM O ZBIOROWEJ ODPOWIEDZIALNOSCI? TO BYLO O ZBIOROWYM WSTYDZIE. DO TEGO WSTYDU POWINNI SIE DOLACZYC WSZYSCY SWIATLI POLACY. 3) CZY TRZEBOSZ BYL DOBRY CZY ZLY? ZALEZY OD NASTAWIENIA SPIRALI. CO JEST PEWNYM, KONTROWERSYJNY BYL I TAKIM ZOSTAL. I JUZ PRZEZ TO TRZEBA SIE BYLO OBEJSC BEZ TYTULOW I HONOROW. GDY STALO SIE INACZEJ, TO PACHNIE CYNICZNYM WYZWANIEM "MY WAM POKAZEMY..." 4) TO ZE STALAS SIE ANTYSEMITKA W OCZACH ZYDOW PRZEZ ICH KRYTYKOWANIE, TO NIE TYLKO TWOJA KONKLUZJA. SLYSZALEM TO SAMO OD PARU FORUMOWICZOW. BADZ SZCZERA... PAMIETAJ, ZE KAZDY ZYD POTRAFI ODROZNIC CZY BLYSZCZACY KAMIEN JEST DIAMANTEM CZY GROSZOWA CYRKONIA... PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: Oskarze tylko na spokoj nie 05.10.04, 00:45 Gość portalu: OSKAR napisał(a): > SZKODA ZE SIE UNOSISZ JAK RACHELKA. ONA PISZE, JESZCZE JAK PISZE..., I POZNIEJ > MYSLI. JA MYSLALEM, ZE U CIEBIE BEDZIE ODWROTNIE. > > 1) CZYTAJ JESZCZE RAZ I ZOBACZYSZ, ZE ZROZUMIALEM DOBRZE CO PISALAS. > 2) JA MOWILEM O ZBIOROWEJ ODPOWIEDZIALNOSCI? TO BYLO O ZBIOROWYM WSTYDZIE. DO > TEGO WSTYDU POWINNI SIE DOLACZYC WSZYSCY SWIATLI POLACY. To Ty tak uwazasz, wyobraz sobie, ze ja nie mam sie czego wstydzic. Codziennie w Polsce popelniane sa brutalne przestepstwa, popelniaja je Polacy, nie mam powodu do tego by sie za to wstydzic. Wybacz.Nie roszcze sobie pretensji do tego by ktos miu dziekowal za to, ze jakis Polak uratowal Zydowi zycie, ale odpowiadac sie ani wstudzic nie mam za co. > 3) CZY TRZEBOSZ BYL DOBRY CZY ZLY? ZALEZY OD NASTAWIENIA SPIRALI. CO JEST > PEWNYM, KONTROWERSYJNY BYL I TAKIM ZOSTAL. I JUZ PRZEZ TO TRZEBA SIE BYLO > OBEJSC BEZ TYTULOW I HONOROW. GDY STALO SIE INACZEJ, TO PACHNIE CYNICZNYM > WYZWANIEM "MY WAM POKAZEMY..." Przykro mi, w Polsce mamy wolnosc, i dajemy tytuly tym, ktorzy na to zasluguja. Nie wymagaj od ludzi by nadawali honorowe tytuly klamcom. Dali komus kto ich bronil. > 4) TO ZE STALAS SIE ANTYSEMITKA W OCZACH ZYDOW PRZEZ ICH KRYTYKOWANIE, TO NIE > TYLKO TWOJA KONKLUZJA. SLYSZALEM TO SAMO OD PARU FORUMOWICZOW. BADZ SZCZERA... Oscarze, ja sie antysemitka nie stalam, mnie przyklejono taka etykietke , ja juz kilka razy tu przedstawialam swoje perypetie na forum. Tak sie sklada, ze na tym forum pisuje ta czesc Zydow , z ktorej pogladami sie nie zgadzam , ale to jeszcze nie wszyscy Zydzi. > PAMIETAJ, ZE KAZDY ZYD POTRAFI ODROZNIC CZY BLYSZCZACY KAMIEN JEST DIAMANTEM > CZY GROSZOWA CYRKONIA... > PZDR. Oscarze mylisz sie, Zydzi to nie monolit, Zydzi sa rozni tak jak rozni sa Polacy, Belgowie, Rosjanie.Nie pisz wiec "kazdy Zyd " Jeden Polak potrafi inny nie potrafi, mysle, ze z Zydami jest tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Pojedz do Ostendy,to sie o diamentach i cyrkoniach IP: *.range81-156.btcentralplus.com 05.10.04, 00:57 duzo od tamtejszych Zydow dowiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: Pojedz do Ostendy,to sie o diamentach i cyrko 05.10.04, 02:28 Gość portalu: . napisał(a): > duzo od tamtejszych Zydow dowiesz... Nie wiem czemu wysylasz mnie do Ostendy ,a nie do Antwerpii. Nie zalapalas przenosni Oscara? A szkodamowili zes bardzo inteligentna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: Pojedz do Ostendy,to sie o diamentach i cyrko IP: *.twcny.rr.com 05.10.04, 03:34 flamandka napisała: > Gość portalu: . napisał(a): > > > duzo od tamtejszych Zydow dowiesz... > > > Nie wiem czemu wysylasz mnie do Ostendy ,a nie do Antwerpii. > Nie zalapalas przenosni Oscara? > A szkodamowili zes bardzo inteligentna. no wiesz gini jak mozesz mowic o gabci,ze ona inteligentna? czy inteligentny czlowiek poniza sie do poziomu smrodu wychodka? to raczej patologia rozlegla, na ktora juz chyba nawet wyspiarscy lekarze machneli reka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Fakt, nie jestes w kursie DIAMENTOWYM - kariery IP: *.range81-156.btcentralplus.com 05.10.04, 14:08 w Belgii nie zrobilas...Jak uzbierasz dosyc szmalu radze Ostende. Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: Fakt, nie jestes w kursie DIAMENTOWYM - karie 05.10.04, 15:26 Gość portalu: . napisał(a): > w Belgii nie zrobilas...Jak uzbierasz dosyc szmalu radze Ostende. Ja uwielbiam Brugge, a od diamentow jest jeszcze duzo piekniejszych rzeczy na swiecie. W Brugge jest tez muzeum diamentow , ale mnie diamenty nie interesuja ,wole sobie polazic po innych muzeach,w ktorych sa przecudowne obrazy,rzezby. Zaden diament Gabrysiu nie zastapi Madonny z dzieciatkiem Michala Aniola w kosciele w Brugge. W ogole to kocham srebro a wiadomo ogolnie, ze diamenty lubia zloto.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: Fakt, nie jestes w kursie DIAMENTOWYM - karie IP: *.twcny.rr.com 05.10.04, 15:42 flamandka napisała: > Gość portalu: . napisał(a): > > > w Belgii nie zrobilas...Jak uzbierasz dosyc szmalu radze Ostende. > > Ja uwielbiam Brugge, a od diamentow jest jeszcze duzo piekniejszych rzeczy na > swiecie. > W Brugge jest tez muzeum diamentow , ale mnie diamenty nie interesuja ,wole > sobie polazic po innych muzeach,w ktorych sa przecudowne obrazy,rzezby. > Zaden diament Gabrysiu nie zastapi Madonny z dzieciatkiem Michala Aniola w > kosciele w Brugge. > W ogole to kocham srebro a wiadomo ogolnie, ze diamenty lubia zloto.. > oj lubia te diamenty zloto a diamenty lubia sprzedawac zydzi w pewnej dzielnicy brukselskiej o ile mnie pamiec nie myli. brugia,czyli brugge jest rzeczywiscie cacuszkiem. bylam tam dosyc dawno i pamietam te mnogosc sklepikow z antykami,piekne koronki,czerwone dachy i wysoka wieze skad rozciagal sie piekny widok na miasto. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: Oskarze tylko na spokoj nie IP: *.cablep.bezeqint.net 05.10.04, 08:20 1) TO ZASKAKAJACE, ZE SIE NIE WSTYDZISZ. JEST JESZCZE NIE MALO NIEMCOW, KTORZY SIE NIE WSTYDZA ZA PRZESTEPSTWA SWOICH OJCOW CZY DZIADKOW. 2) MACIE WOLNOSC SLOWA, ALE TEZ WOLNOSC CZYNU? NADUZYCIE WOLNOSCI TO TEZ COS NEGATYWNEGO. JUZ POWIEDZIALEM NA TYM FORUM, ZE JEST WASZA I NASZA PRAWDA. NIECH TYM RAZEM KAZDY ZOSTANIE PRZY SWOJEJ PRAWDZIE. ALE TO NIE ZMIENI FAKTU, ZE MAGISTRAT JEDWABNEGO REHABILITUJE WLASCIWIE SWOJE MIASTO, CHOC TAKIEJ REHABILITACJI JEJ SIE NIE NALEZY. TRZEBOSZ MA TU PRZYPADKOWA ROLE. GDYBY NIE ON, ZNALEZLI BY KOGOS INNEGO, ZEBY POKAZAC ZYDOM "CO O NICH MYSLA". RAZ OFIARA - ZAWSZE OFIARA! 3) DAJ DOWODY - PLAGIAT OD RACHELKI - ZE NIE JESTES ANTYSEMITKA. CHETNIE SIE PRZEKONAM GDY ZDOLASZ MNIE PRZEKONAC... 4) A JEDNAK SIE Z CZYMS ZGADZAM: ZYD TO NIE MONOLIT TAK SAMO JAK POLAK NIM NIE JEST. JUZ DAWNO MOWIE, ZE MY MAMY SWOJE DOBRE I ZLE STRONY JAK KAZDY NORMALNY NAROD. PROBLEM W TYM, ZE KONSEKWENTNIE PRZYRABIAJA NAM CECHY NIE NORMALNEGO NARODU. I TU SEDNO CALEJ SPRAWY. Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: Oskarze tylko na spokoj nie 05.10.04, 08:34 Gość portalu: OSKAR napisał(a): > 1) TO ZASKAKAJACE, ZE SIE NIE WSTYDZISZ. JEST JESZCZE NIE MALO NIEMCOW, KTORZY > SIE NIE WSTYDZA ZA PRZESTEPSTWA SWOICH OJCOW CZY DZIADKOW. Przepraszam, ale nie bardzo wiem czego mam sie wstydzic? Czy Ty sie wstydzisz za Zydow , ktorzy wspolpracowaki z Hitlerem? Kogo przeprosisz za ich dzialalnosc?Innych Zydow? Jezeli dziekujecie za ratowanie Zydow Oscarze, to robicie to indywidualnie, wiec dlaczego przeprosin czy tez wstydu, domagacie sie od calych narodow? > > 2) MACIE WOLNOSC SLOWA, ALE TEZ WOLNOSC CZYNU? NADUZYCIE WOLNOSCI TO TEZ COS > NEGATYWNEGO. JUZ POWIEDZIALEM NA TYM FORUM, ZE JEST WASZA I NASZA PRAWDA. NIECH > > TYM RAZEM KAZDY ZOSTANIE PRZY SWOJEJ PRAWDZIE. I to jest zle, bo prawda Oscarze moze byc tylko jedna . ALE TO NIE ZMIENI FAKTU, ZE > MAGISTRAT JEDWABNEGO REHABILITUJE WLASCIWIE SWOJE MIASTO, CHOC TAKIEJ > REHABILITACJI JEJ SIE NIE NALEZY. Nie mozna oskarzac CALEGO Miasta, Oscarze, nie mozna stosowac odpowiedzialnosci zbiorowej, wnuki pani Wyrzykowskiej, ktora Zydow ratowala, nie moga odpowiadac za to co przed 60 laty robili inni. TRZEBOSZ MA TU PRZYPADKOWA ROLE. GDYBY NIE > ON, ZNALEZLI BY KOGOS INNEGO, ZEBY POKAZAC ZYDOM "CO O NICH MYSLA". RAZ OFIARA > - > ZAWSZE OFIARA! A co mysla o Zydach?Co w ogole chcesz by mysleli, skoro, Zyd uratowany przez Polakow oskarza wszystkich Polakow o zbrodnie? > > 3) DAJ DOWODY - PLAGIAT OD RACHELKI - ZE NIE JESTES ANTYSEMITKA. CHETNIE SIE > PRZEKONAM GDY ZDOLASZ MNIE PRZEKONAC... Oscarze, ja nie bede udowadniac, ze nie jestem wielbladem.A prawde mowiac malo mi zalezy co sobie bedziesz myslal, jezeli tak bardzo potrzebny Wam jest antysemityzm... > > 4) A JEDNAK SIE Z CZYMS ZGADZAM: ZYD TO NIE MONOLIT TAK SAMO JAK POLAK NIM NIE > JEST. JUZ DAWNO MOWIE, ZE MY MAMY SWOJE DOBRE I ZLE STRONY JAK KAZDY NORMALNY > NAROD. PROBLEM W TYM, ZE KONSEKWENTNIE PRZYRABIAJA NAM CECHY NIE NORMALNEGO > NARODU. I TU SEDNO CALEJ SPRAWY. Oscarze nie ma dymu bez ognia, skoro sami caly czas podkreslacie swoja odrebnosc to i inni ja widza . Zaraz poszukam Ci tekstu , Arendt , w ktorym to ona wymienia niektore cechy Zydow. Mam pytanie, co Ty w ogole wiesz na temat Jedwabnego? Czy wszystkie Twoje informacje pochodza tylko z ksiazki Grossa? Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: Oskarze tylko na spokoj nie 05.10.04, 08:42 Po przenikliwej analizie różnych form asymilacji nieudanej - poprzez mimikrę, pieniądze, wysługiwanie się władzy - Arendt stwierdza: "Nowoczesna historia żydowska skłonna jest zapominać o innym wątku tradycji żydowskiej, wątku, do którego należą Heine, Rahel Varnhagen [od 1791 r. prowadziła w Berlinie salon literacki, gdzie spotykało się wielu twórców romantycznych - red.], Szolem Alejchem [1859-1916, prozaik żydowski, autor cyklu opowieści o Tewje Mleczarzu, które po latach stały się kanwą musicalu "Skrzypek na dachu" - red.], Bernard Lazare [dziennikarz francuski, w broszurze z 1896 r. oskarżył Sztab Generalny o spreparowanie dowodów winy w sprawie kapitana Dreyfusa - red.], Franz Kafka. Jest to tradycja mniejszości Żydów, którzy nie dążyli do sukcesu, nie chcieli się wybić, woleli status świadomych pariasów. Wszystkie cenne, lubiane cechy żydowskie - »żydowskie serce «, ludzkość, humor, bezinteresowna inteligencja - to cechy pariasów. Wszystkie wady żydowskie - brak taktu, polityczna głupota, kompleksy niższości, zachłanność na pieniądze - to cechy parweniuszy. Zawsze byli Żydzi, którzy sądzili, że nie warto wyrzekać się ludzkości i naturalnego wglądu w istotę rzeczywistości na rzecz kastowej ciasnoty i nieuniknionej nierzeczywistości finansowych transakcji". -------------------------------------------------------------------------------- Oscarze tekst pochodzi z eseju Adama Michnika, ktory ukazal sie wGW, w 2002 . Jak widzisz Arendt rowniez przypisuje niektorym Zydom rozne brzydkie cechy,. Coz ja sie uczylam w szkole o wadach i przywarach polskiej szlachty , byly to pijanstwo, prywata itd... Ale naturalnie nie wszyscy byli tacy, tyle, ze raczej wiekszosc, stad te uogolnienia pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: Oskarze tylko na spokoj nie IP: *.cablep.bezeqint.net 05.10.04, 14:05 PRZED ODPOWIEDZIA CHCIALBYM WIEDZIEC CZY JESTES DOPRAWDY GINI JAK TWIERDZI TWOJA FORUMOWA KOLEZANKA RACHELKA. PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: Oskarze tylko na spokoj nie 05.10.04, 14:07 Gość portalu: OSKAR napisał(a): > PRZED ODPOWIEDZIA CHCIALBYM WIEDZIEC CZY JESTES DOPRAWDY GINI JAK TWIERDZI > TWOJA FORUMOWA KOLEZANKA RACHELKA. > PZDR. Tak moj wczesniejszy nick to gini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: Oskarze tylko na spokoj nie IP: *.cablep.bezeqint.net 05.10.04, 17:46 A WIEC JESTES TAKOZ GINI... PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: Oskarze tylko na spokoj nie 05.10.04, 18:09 Gość portalu: OSKAR napisał(a): > A WIEC JESTES TAKOZ GINI... > PZDR. A masz jakis problem?Cos Ci tu podrzuce o cyrkoniach i diamentach. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16408297&wv.x=2&a=16417244 Chociaz Fredzio, to nawet i na cyrkonie nie pasuje . Ot blyskotka odpustowa zwykle szkielko, na ktore sroka poleci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: Oskarze tylko na spokoj nie IP: *.cablep.bezeqint.net 05.10.04, 20:11 1) JA MAM NA MYSLI TEN RODZAJ OGOLNEGO WSTYDU, ZA TAKIE PRZESTEPSTWO - JEDWABNE TO NIE JEDYNE MIEJSCE GDZIE SIE COS TAKIEGO ZDARZYLO - W POLSKIM SPOLECZENSTWIE, KTORE SAME JUZ BYLO POD BARBARZYNSKIM BUTEM HITLEROWSKICH NAZISTOW. Z RAMIENIA PANSTWA WYRAZIL TAKIE UCZUCIE I PROSIL WYBACZENIA, NA CEREMONII ODSLONIECIA TABLICY PAMIATKOWEJ, OWCZESNY PREMIER POLSKI. REAKCJA NA TO BYLA WTEDY ROZNORODNA. CZESCIOWO NAWET OTWARCIE KRYTYKOWANA. MOZE ZAPOMNIELISCIE, ZE KANCLERZ NIEMIEC, WILLY BRANDT, GDY PRZYJECHAL PORAZ PIERWSZY NA POLSKA ZIEMIE, PADL NA KOLANA I PRZEPRASZAL POLSKE ZA WSZYSTKIE ZBRODNIE WYKONANE PRZEZ NIEMCOW NA POLSKICH OBYWATELACH W LATACH 1939-1945. GDY PRZEPRASZAL, NAPEWNO MIAL NA MYSLI TEZ POLSKICH ZYDOW. CZY PRZEZ TO SPADLA MU KORONA Z GLOWY? NIE TYLKO NIE SPADLA LECZ PO TYM LUDZKIM ODRUCHU JEGO POPULARNOSC POSZLA WYRAZNIE W GORE. WIEM, ZE JEST ROZNICA MIEDZY MIKRO A MAKRO. LOKALNE MORDY TO NIE MACHINA SMIERCI NARODU(OW). ALE LOKALNE MORDY SA, SAME PRZEZ SIE, PLAMA, KTORA TEZ JEST GODNA SKRUCHY. CZY JA SIE WSTYDZE ZYDOW, KTORZY WSPOLPRACOWALI Z HITLEREM? WSTYDZE SIE. 2) WNUKI PANI WYRZYKOWSKIEJ NIE SA WINNI TEMU CO ROBILI W JEDWABNYM INNI. TEZ NIE TY I MILIONY POLAKOW. NIKT TEZ NIE OBWINIA CALEGO MIASTA, ALE JEGO REPREZENTANCI POWINNY BYC WIECEJ CZULI NA TO CO SIE ZDARZYLO W ZASIEGU ICH MIASTA. A RESZTE JUZ POWIEDZIALEM W POPRZEDNIM POSCIE. 3) JAK JEST JAKIS ZYD, KTORY ZOSTAL URATOWANY PRZEZ POLAKOW (MOZNA WIEDZIEC KTO TO JEST?) I OSKARZA WSZYSTKICH POLAKOW O ZBRODNIE, JA NIE PODPIERAM TAKIEGO ZYDA. 4) NIKT NIE ZADA ZEBYS BYLA KIMS, KTORYM NIE JESTES. NIE ZAPOMINAJ O PEWNEJ KULTURZE DYSKUSJI I O MINIMALNEJ DOZIE OBIEKTYWIZMU. BEZ TEGO KAZDA DYSKUSJA IDZIE, PREDZEJ CZY POZNIEJ, NA MANOWCE. 5) ZDAJE MI SIE, ZE MOWILAS COS O MONOLITACH. BARDZO PREDKO PRZEWROCILAS STRONE KARTKI."NIE MA DYMU BEZ OGNIA BO SAMA HANNA ARENDT POWIEDZIALA..." JA CI MOGE DAC CALA LISTE ZYDOW, KTORZY NIE LUBIA SWOJEGO POCHODZENIA. SAMOKRYTYKE DUMNEGO ZYDA - OWSZEM. 6) NIE TYLKO Z KSIAZKI GROSSA. CZYTALEM W SWOIM CZASIE WIELE WYPOWIEDZI POLAKOW NA LAMACH "RZECZPOSPOLITEJ". BYLI TACY, KTORZY MOWILI, ZE TO HANBA DLA POLAKOW, ZE TAKA ZBRODNIA, Z RAK POLAKOW, MOGLA SIE ODBYC W OKUPOWANEJ POLSCE I BYLI INNI, KTORZY TWIERDZILI, ZE TO BYL ODWET ZA ZBRODNIE WYPELNIONE PRZEZ ZYDOW- KOMUNISTOW WOBEC POLAKOW. TA WERSJE ZNALAZLEM TEZ NA FS. TA CZESC POLAKOW ZAWSZE PRZECIEZ TWIERDZI, ZE WINA JEST ZAWSZE PO ZYDOWSKIEJ STRONIE... Odpowiedz Link Zgłoś
rattler Re: Oskarze tylko na spokoj nie 05.10.04, 22:28 Twoja hucpa przekracza granice przyzwoitosci Oakar , kiedy my sie doczekamy zadoscuczynnienia czy slowa skruchy od twojego rzadu , ktory ukrywal i ukrywa zbrodniarzy ? narazie >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Prawda o stosunkach polsko-żydowskich Winą wszystkich kolejnych rządów w okresie powojennych, po dzień dzisiejszych było unikanie spraw dotyczących stosunków polsko-żydowskich. Po prostu był to temat tabu. Nie wolno go było w ogóle podnosić; oficjalnie nie istniał. Samo słowo Żyd użyte wobec obywatela polskiego pochodzenia żydowskiego było traktowane jako inwektywa, traktowane jako przestępstwo (sic). Była to po prostu forma terroru narzucona przez środowiska żydowskie. Dlaczego? Otóż było kilka powodów. W okresie powojennym Żydzi zajmowali kluczowe stanowiska niemal we wszystkich dziedzinach życia, za wyjątkiem Kościoła i rolnictwa. Działo się tak dlatego, że Stalin bardziej ufał nie-Polakom. Innym powodem był brak zaufania Polaków do nowych władz narzuconych brutalnie Polsce przez Sowietów, właśnie za pośrednictwem Żydów. W niektórych urzędach kierownicze stanowiskach były obsadzane wyłącznie przez Żydów, Rosjan, Białorusinów, Ukraińców. W krótkim czasie po wojnie znalazło się w Polsce około 300 tys., Żydów przybyłych z ZSRR. Wielu z nich nie mieszkało przed wojną w Polsce i nie znało nawet języka polskiego, wszyscy byli biedni, a mimo to woleli żyć w Polsce niż w uwielbianym przez nich Związku Radzieckim. Żydzi za poparciem Sowietów opanowali np. wszystkie stanowiska kierownicze, nawet najniższe, w MBP, w Urzędach Bezpieczeństwa Publicznego, Informacji Wojskowej (wojskowe UB), KBW, wymiarze sprawiedliwości, milicji, Ministerstwie Spraw Zagranicznych, a także w gospodarce handlu, bankach oraz w dużym stopniu w wojska. W tym ostatnim przypadku szybko awansowano ich do stopni pułkowników i generałów. Ale nie było wśród Żydów nikogo, kogo można by awansować na Marszałka Polski, toteż funkcję tę powierzono sowieckiemu marszałkowi pochodzenia polskiego - Konstantemu Rokossowskiemu, usuwając wielu Polaków : marszałka Żymierskiego, generałów Kuropieskę, Mosora, Spychalskiego, Komara Tatara i innych, zastępując ich nowo awansowanymi oficerami pochodzenia żydowskiego, według zasady - nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera Na hasło to Polacy złośliwie odpowiadali - nie pomogą szczere chęci, z gówna gwiazdki nie ukręci. W latach 1956-1957, 280 tys. obywateli polskich narodowości żydowskiej dobrowolnie, bez jakichkolwiek nacisków, opuściło nasz kraj wywożąc bez przeszkód olbrzymi majątek zgromadzony zaledwie w ciągu 10 lat. A oto przykłady rzekomo dyskryminowanych w Polsce Żydów. Zajmowali oni najwyższe stanowiska w partii, rządzie, parlamencie, administracji, gospodarce... Stefan Arski (dziennikarz) Jerzy Albrecht (sekr. KC PZPR), Aron Berman, Jakub Berman (MBP, KC PZPR), Jerzy Borejsza (Goldberg, kultura), Mojżesz Bradersan (ZPP), Luna Bristigerowa (MBP, UB, Prajs), Stanisław Brodzki (Bronsztajn, dziennikarz "Trybuny Ludu "), Tadeusz Danielewicz (Izraelowicz, MSZ), Anna Fejgin (ZPP), Anatol Fejgin (MSW, UB), Kazimierz Golczewski (Bauman, stalinowski prokurator w Kielcach), Jan, Frey - Bielecki, (gen. WP), Henryk Holland (szpieg), Adam Humer, (UB, znęcał się nad Polakami, odsiaduje obecnie wyrok 7 lat), Grzegorz Jaszuński (dziennikarz w okresie stalinizmu) Stefan Jędrychowski (centr. kierownictwo w PZPR i rządzie),, Kac Suchy (prof. MSZ), Leon Kasman (dziennikarz "TL "), Rachela Korń (ZPP) Zelewski (minister MSZ w okresie stalinowskim), Jerzy Morawski (Szloma,, KCPZPR), Salomon Morel (b. komendant obozu koncentracyjnego w Jaworznie na Śląsku, zbrodniarz, którego Izrael nie chce wydać), Klara Naszkowska (ZPP), Edward Ochab (Sekr. KC PZPR), Róża Ochab(Grunbaum ZPP), Zygmunt Okręt (ZPP), Srula Parzyńska-Wójcicka (red." Życie Warszawy", vel Goldbergowa, vel Kundelman), Władysław Pawlak (Polskie Radio, b. policjant w Gettcie), Rożański (Goldberg, zbrodniarz okresu stalinowskiego), Bronisław Skrzeszewski (Meldenbaum, ZPP), Stanisław Skrzeszewski (minister MSZ, Oświaty), Artur Starewicz (Sekr. KC PZPR), Adam Schaff (ideolog komunizmu), Oziasz Szechter (ojciec Adama Michnika, (KGB i UB), Ozjasz Szlejen (sekretarz Związku Pisarzy i Artystów, w okresie stalinowskim), Stefan Szwedowicz - Michnik (prok. oskarżony o zbrodnie, pomocnik Józefa Światło, brat Adama Michnika), Roman Szydłowski (Szanzer (TL), Eugeniusz Szyr (wicepremier), Józef Światło (szef X Departamentu MSW, oskarżony o zbrodnie przeciw Polakom), Leopold Unger (dziennikarz), Edda Werfel (dziennikarka), Roman Werfel (KC PZPR), Stefan Wierbłowski (MSZ), Helena Wolińska (prok, okresu stalinowskiego, oskarżona o zbrodnie, m.in. na gen. Fieldorfie), Roman Zambrowski (sekr. KC PZPR), Jerzy Zarzycki (gen. WP, Neugebauer). Wymienione tylko przykładowo nazwiska ludzi pochodzenia żydowskiego i stanowiska przez nich zajmowane świadczą, że nie tylko nie byli oni prześladowani, dyskryminowani, lecz przeciwnie - szczególnie faworyzowani. Rzeczywiście, niektórzy z nich opuścili Polskę,(w 1956 i 1957 roku wyjechało 280 tys.) pod pretekstem obawy przed odpowiedzialnością za zbrodnie, krzywdy i szkody wyrządzone Polakom w okresie wojny na terenie ZSRR oraz w okresie stalinizmu w Polsce. Był to jednak tylko pretekst, gdyż Polacy do dzisiaj żadnego zbrodniarza tego okresu nie ukarali. Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: Oskarze tylko na spokoj nie 05.10.04, 22:33 Gość portalu: OSKAR napisał(a): > 1) JA MAM NA MYSLI TEN RODZAJ OGOLNEGO WSTYDU, ZA TAKIE PRZESTEPSTWO - JEDWABNE > > TO NIE JEDYNE MIEJSCE GDZIE SIE COS TAKIEGO ZDARZYLO - W POLSKIM > SPOLECZENSTWIE, KTORE SAME JUZ BYLO POD BARBARZYNSKIM BUTEM HITLEROWSKICH > NAZISTOW. Z RAMIENIA PANSTWA WYRAZIL TAKIE UCZUCIE I PROSIL WYBACZENIA, NA > CEREMONII ODSLONIECIA TABLICY PAMIATKOWEJ, OWCZESNY PREMIER POLSKI. REAKCJA NA > TO BYLA WTEDY ROZNORODNA. CZESCIOWO NAWET OTWARCIE KRYTYKOWANA. Oskarze, ja krytykowalam, bo jezeli juz mowimy o spoleczenstwie polskim, to ja Ci wyciagne tysiace Polakow, ktore zginely za ratowanie Zydow. I kazdy jeden choc nie wszyscy maja osobne drzewka.Nie ma zadnych wyrazow wdziecznosci , zadnych tablic dla calego narodu. I bardzo dobrze.Sendlerowa, ktora uraratowala cos okolo 2000 tysiecy dzieci z getta, nie sama naturalnie.ma jedno jedyne drzewko, i ja sie do jej drzewka nie czepiazm Oskarze, ale odpowiadac za to co zrobil jeden czy drugi psychopata tez nie mysle. MOZE > ZAPOMNIELISCIE, ZE KANCLERZ NIEMIEC, WILLY BRANDT, GDY PRZYJECHAL PORAZ > PIERWSZY NA POLSKA ZIEMIE, PADL NA KOLANA I PRZEPRASZAL POLSKE ZA WSZYSTKIE > ZBRODNIE WYKONANE PRZEZ NIEMCOW NA POLSKICH OBYWATELACH W LATACH 1939-1945. GDY > > PRZEPRASZAL, NAPEWNO MIAL NA MYSLI TEZ POLSKICH ZYDOW. Alez mial napewno na mysli jedynie Zydow Oscarze, przepraszl bowiem pod pomnikiem Bohaterow Getta, pomnika Polakow nie bylo wyobraz sobie. CZY PRZEZ TO SPADLA MU > KORONA Z GLOWY? NIE TYLKO NIE SPADLA LECZ PO TYM LUDZKIM ODRUCHU JEGO > POPULARNOSC POSZLA WYRAZNIE W GORE. Oscarze to jest inna bajka.Niemcy sobie wybrali Hitlera z jego chorymi ideami. Polacy wyboru nie mieli zadnego, mieli swoj londynski Rzad i podziemie, i Rade Pomocy Zydom. Widzisz tylko czarne, a ja chce Ci pokazac troche bialego. I stane na glowie ale Ci pokaze, na spokojnie bez nerwow bo mysle, ze do Ciebie trafi. WIEM, ZE JEST ROZNICA MIEDZY MIKRO A MAKRO. > > LOKALNE MORDY TO NIE MACHINA SMIERCI NARODU(OW). ALE LOKALNE MORDY SA, SAME > PRZEZ SIE, PLAMA, KTORA TEZ JEST GODNA SKRUCHY. Osqcar sa dwie rzeczy, dlaczego tych mordow nie bylo przed wojna, to raz,i dlaczego byly tylko na wschodzie, to rzecz druga tam gdzie byli rosjanie. CZY JA SIE WSTYDZE ZYDOW, > KTORZY WSPOLPRACOWALI Z HITLEREM? WSTYDZE SIE. To sie nie wstydz, odpowiadaj za samego siebie, ewentualnie za swoje dzieci bo na ich wychowanie masz wplyw. Na przeszlosc i na obcych ludzi wplywu nie masz.Ja tez nie. > > 2) WNUKI PANI WYRZYKOWSKIEJ NIE SA WINNI TEMU CO ROBILI W JEDWABNYM INNI. TEZ > NIE TY I MILIONY POLAKOW. NIKT TEZ NIE OBWINIA CALEGO MIASTA, ALE JEGO > REPREZENTANCI POWINNY BYC WIECEJ CZULI NA TO CO SIE ZDARZYLO W ZASIEGU ICH > MIASTA. A RESZTE JUZ POWIEDZIALEM W POPRZEDNIM POSCIE. Oscar, skoro nie sa winni, to dlaczego maja nie wyrazic wdziecznosci wobec tego, ktory ich bronil? Sam tytul ksiazki "Zabijali sasiedzi ", wiec ta pani Wyrzykowska sasiadka tez zabojczyni. > > 3) JAK JEST JAKIS ZYD, KTORY ZOSTAL URATOWANY PRZEZ POLAKOW (MOZNA WIEDZIEC KTO > > TO JEST?) I OSKARZA WSZYSTKICH POLAKOW O ZBRODNIE, JA NIE PODPIERAM TAKIEGO > ZYDA. Oscar alez ten Szmul od Grossa i Gradkowski, zaraz wyszukam i podrzuce. > > 4) NIKT NIE ZADA ZEBYS BYLA KIMS, KTORYM NIE JESTES. NIE ZAPOMINAJ O PEWNEJ > KULTURZE DYSKUSJI I O MINIMALNEJ DOZIE OBIEKTYWIZMU. BEZ TEGO KAZDA DYSKUSJA > IDZIE, PREDZEJ CZY POZNIEJ, NA MANOWCE. Oscar staram sie jak moge, jezeli Cie czyms urazilam to z gory przepraszam . > > 5) ZDAJE MI SIE, ZE MOWILAS COS O MONOLITACH. BARDZO PREDKO PRZEWROCILAS STRONE > > KARTKI."NIE MA DYMU BEZ OGNIA BO SAMA HANNA ARENDT POWIEDZIALA..." JA CI MOGE > DAC CALA LISTE ZYDOW, KTORZY NIE LUBIA SWOJEGO POCHODZENIA. SAMOKRYTYKE DUMNEGO Alez Oscarze nic nie przewrocilam, napisalam jedynie, z monolitow nie ma , ale uogolnia sie na podstawie tego co robi wiekszosc. Szkotom przypisuje sie skapstwo. > > ZYDA - OWSZEM. Oj dalam Ci samokrytyke Polakow z pijanstwem na czele, czytaj wszystko, a nie to co Ci pasuje. > > 6) NIE TYLKO Z KSIAZKI GROSSA. CZYTALEM W SWOIM CZASIE WIELE WYPOWIEDZI POLAKOW > > NA LAMACH "RZECZPOSPOLITEJ". BYLI TACY, KTORZY MOWILI, ZE TO HANBA DLA POLAKOW, > > ZE TAKA ZBRODNIA, Z RAK POLAKOW, MOGLA SIE ODBYC W OKUPOWANEJ POLSCE I BYLI > INNI, KTORZY TWIERDZILI, ZE TO BYL ODWET ZA ZBRODNIE WYPELNIONE PRZEZ ZYDOW- > KOMUNISTOW WOBEC POLAKOW. TA WERSJE ZNALAZLEM TEZ NA FS. TA CZESC POLAKOW > ZAWSZE PRZECIEZ TWIERDZI, ZE WINA JEST ZAWSZE PO ZYDOWSKIEJ STRONIE... Oscar, ja weszlam na forum calkiem swieza wlasnie gdy rozgrywala sie sprawa Jedwabnego.Pisalam juz to z sto razy napisze jeszcze raz dla Ciebie. O Zydach wiedzialam jedynie od swojej matki , ktora miala przed wojna zydowskie przyjaciolki, i z "Medalionow "Nalkowskiej, z filmow z tego czego sie uczylam w szkole. To co we mnie bylo to jedynie wspolczucie dla Zydow, i jest do dzis. Motto Nalkowskiej "Ludzie ludziom zgotowali ten los" oddaje chyba najlepiej to co mozna powiedziec o tamtych czasach. Ja widze czlowieka, ktorego dreczy zabija inny czlowiek. Policjanci zydowscyw gettcie byli rowniez okrutni, wiec to motto jest doskonale wswej prostocie, oskarza wszystkich bez wyjatku. Acha mam pytanie, o co chodzilo z ta gini?Ja pisze zawsze to samo pod jakim nickiem bym nie pisala. Mialam jeszcze inne nicki, Ania z Belgii , sorciere, i cos tam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszystkojednokto dla Oskara IP: *.chello.pl 05.10.04, 09:04 tak tylko piszesz a ja sie tobie dziwie,co to znaczy,ze PAMIETAJ, ZE KAZDY ZYD POTRAFI ODROZNIC CZY BLYSZCZACY KAMIEN JEST DIAMANTEM > CZY GROSZOWA CYRKONIA... daleko nie kazdy,OSKARZE i n ie kazdemu chce sie wnikac w to co NAPRAWDE jego rozmowca napisal. To widac na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SWIATOWY SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY IP: 66.98.226.* 04.10.04, 20:13 ODEZWA DO SPOLECZENSTWA AMERYKO-POLSKIEGO. ============================================ - JESTEM NALOGOWY KLAMCA I OSZUST - MOJA INTELEGENCJA JEST NA POZIOMIE DEBILA - SZATAN POMOGL MI ZDOBYC STANOWISKO PREZDENTA USA, ALE OBECNIE ZNOWU JESTEM NOWO NARODZONYM CHRZESCIJANINEM.. - DEMOKRACI MOWIA ZE NIE MAM STYLU, BO SIEDZAC NA ZEBRANIU "MATKI DLA BUSHA" SIEDZIALEM Z ROZWALONYMI KULASAMI I DRAPALEM SIE PO JAJACH. A CO MIALEM ROBIC KIEDY SWEDZILO? - MOWIA ZE BEZ POWODU ZAATAKOWALEM IRAQ I JESTEM WOJENNYM PRZESTEPCA I MORDERCA.. A NIECH SOBIE MOWIA CO CHCA., NAJWAZNIEJSZE JEST ZE ROPA NAFTOWA PLYNIE DO TEXASU, A DOLLARKI DO MEJ I MOICH KUMPLI KIESZONEK. - JESTEM PODLECZONY NARKOMAN - JESTEM PODLECZONY ALKOCHOLIKIEM - DEMOKRACI MOWIA ZE NIE JESTEM PATRYJOTA BO W CZASIE WOJNY VIETNAMSKIEJ SPACEROWALEM W GALOWYM ZOLNIERKIM MUNDURZE I JEBALEM TEXANSKIE DZIEWCZYNY, PODCZAS KIEDY INNI WALCZYLI I GINELI W VIETNAMIE. ALE TO NIE MOJA WINA TYLKO TATUSIA NAFCIARZA. - JA NIE SPRZEDALEM (Jak mowia) SWEGO KRAJU ZJONISTA I ISRAELOWI JA IM TEN KRAJ PODAROWALEM. TAK JA JESTEM USA PRESYDENT, GEORGE W. BUSH, WYBRANY SYN NARODU JUDEO - AMERYKANSKIEGO. WIEC GLOSUJCIE NA MNIE I NA MA REPUBLIKANSKA KLIKE. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY 04.10.04, 20:34 z tego co wiem Pralat Jankowski nie jest oskarzony o pedofilie. Poniewaz z uporem maniaka oskarzenia te,na tym forum podtrzymuje Zyd Oskar,stwierdzam z calym przekonaniem,ze jest cos w tym co Jankowski glosi,a mianowicie o spisku judeo komuny.CBDU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY IP: *.cablep.bezeqint.net 04.10.04, 21:14 BRAWO KRYSTIAN, PRZYZNAJE SIE DO WINY. JESTEM Z CZOLOWYCH SPISKOWCOW JUDEOKOMUNY NA SWIECIE I WSPOLAUTOREM PROTOKOLOW MEDRCOW SYJONU. JESTEM TEZ CBDU. JESTEM WSZYSTKIM CO CHCESZ... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY 04.10.04, 21:18 ALE- PRALAT JANKOWSKI O PEDOFILIE NIE JEST OSKARZONY i to tyle na temat twojego postu,bo nie warto wkraczac na manowce Szkoda czasu-zycie krotkie OSKAR-cbdu Chyba,ze przyznasz,zes sie w pierwszym zdaniu pomylil,he,he-to do "was" nie podobne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY IP: *.cablep.bezeqint.net 04.10.04, 21:24 TO BRZMI TROCHE LEPIEJ, ALE NADAL NIE WIEM CO TO JEST CBDU... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY 04.10.04, 21:28 Co Bylo Do Udowodnienia CBDU-taki matematyczny skrot,OSKARZE Odpowiedz Link Zgłoś
rattler Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY 05.10.04, 16:35 Oskar , zanim przyczepisz sie do Polakow , rozlicz sie najpierw z ofiar zydo-komuchow , Katynia , Kaganowiczow , Morelii i im podobnych , ktorzy wymordowali miliony Rosjan i kilkaset tysiecy Polakow . Pamietaj o wywiezionych na Sybir Polakach Zanim zaczniesz winic Niemcow o Holokaust , wspomnij Juden-raty , obojetnosc zionazioli , wspomnij zydowskich kolaborantow w gettach i koniecznie , nie zapomnij o takich jak Kastner i jemu podobnych ktorzy swiadomie wysylali was na pewna smierc do obozow zaglady . Wy zionazisci jestescie ostatnim narodem , ktory ma jakies moralne prawo wytykania palcem grzechow innych nacji . Do procesu Eichmanna dla zydow w Izraelu byliscie mydlem , narodem ktory szedl jak barany do rzezni popychani przez swoich kacykow w gettach . Powiedz mi stary , gdzie jest ku/wa napisane , ze Polak powinien byl nastawiac lba , ryzykowac wlasne zycie swoje i rodziny , zeby ratowac zydow , kiedy wasi rodzimi Kastnerzy sprzedali was jak bydlo na rzez ? Do kogo pretensje ? Idz sie utop z tym swoim zalem i pretensjami , chlopie !!! narazie i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: przeciwni wojnie w Iraku: CIA IP: *.nycmny83.covad.net 05.10.04, 16:40 Nwet CIA i FBI byly przeciwne tej wojnie. Terak koalicja sie rozpada, nawet Stolzman-Kwasniewski wycofuje sie z tego piekla. Przegrana Busha jest widoczan. Ale nie jest to porzegrana Busha, jest to przegrana ktorzy liczyli ze na bazie sjonistycznej ideologi moga podbic swiat, przegrana sjonizmu ktorey marzyl ze moze stworzyc nowe imperium swiatowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY IP: *.cablep.bezeqint.net 05.10.04, 17:35 OD CZASU GDY CI COS POWIEDZIALEM NA TEMAT TWOJEGO RATTLEROWANIA NA FS, TWOJA SZCZEKANIE PRZYBRALO NA SILE. A TY SZCZEKASZ CO SPLIT PISAL DZIESIATKI RAZY. ZAWSZE BYLES PRZYCZEPA I NIGDY NIE MOGLES POWIEDZIEC COS INTELIGENTNEGO I SAMODZIELNEGO. WIEC WROC DO SWOJEJ BUDY I SZCZEKAJ NA KAZDEGO PRZECHODNIA. ZNOWU SADZISZ SWOJE "NARAZIE". CZY TO ZNACZY, ZE NARAZIE SZCZEKASZ ZA SLABO, A POZNIEJ TWOJE SZCZEKANIE BEDZIE WYCIEM Z KLAMI NA ZEWNATRZ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY IP: *.twcny.rr.com 05.10.04, 17:52 Gość portalu: OSKAR napisał(a): > OD CZASU GDY CI COS POWIEDZIALEM NA TEMAT TWOJEGO RATTLEROWANIA NA FS, TWOJA > SZCZEKANIE PRZYBRALO NA SILE. A TY SZCZEKASZ CO SPLIT PISAL DZIESIATKI RAZY. > ZAWSZE BYLES PRZYCZEPA I NIGDY NIE MOGLES POWIEDZIEC COS INTELIGENTNEGO I > SAMODZIELNEGO. WIEC WROC DO SWOJEJ BUDY I SZCZEKAJ NA KAZDEGO PRZECHODNIA. > ZNOWU SADZISZ SWOJE "NARAZIE". CZY TO ZNACZY, ZE NARAZIE SZCZEKASZ ZA SLABO, A > POZNIEJ TWOJE SZCZEKANIE BEDZIE WYCIEM Z KLAMI NA ZEWNATRZ?... oskar jak sie ciebie czyta na tym forum to ty kazdego polaka tu kosisz,za caloksztalt. nie masz zadnych argumentow poza mglistymi okresleniami,jak rowniez nic konkretnego nie potrafisz przytoczyc na obrone swego slowa. rattler ma racje,polacy zrobili wiecej dla zydow niz zydzi dla polakow. i jeszcze jedno dlaczego jak tak nas nie lubisz piszesz na polskim forum,po co ci to? jestes nastepnym bojownikiem o wolnosc? co do szczekania to nie rattler to ty i twoi chamscy poplecznicy tu zalatwiaja sie co dzien i to dosyc wulgarnie,wiec nie udawaj swietoszka zbulwersowanego postawa polakow. powiedz i daj mi jeden przyklad zyda pomagajaego lub robiacego cos pozytywnego dla polski lub polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY IP: *.cablep.bezeqint.net 06.10.04, 09:44 Z POPRZEDNIEGO POSTU - TEN O KOFI ANNAN - ZROZUMIALEM, ZE TWOJE OSTRE PAZURKI ZACZYNAJA STRAJKOWAC. WYTRZYMALAS LEDWIE JEDEN DZIEN. NAMIETNOSC NIEKTORYCH POLSKICH KOBIET NIE ZNA DROGOWSKAZU "STOP"... Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY 06.10.04, 13:13 Gość portalu: OSKAR napisał(a): > Z POPRZEDNIEGO POSTU - TEN O KOFI ANNAN - ZROZUMIALEM, ZE TWOJE OSTRE PAZURKI > ZACZYNAJA STRAJKOWAC. WYTRZYMALAS LEDWIE JEDEN DZIEN. NAMIETNOSC NIEKTORYCH > POLSKICH KOBIET NIE ZNA DROGOWSKAZU "STOP"... Mam co innego na glowie i malutko czasu.Skoncze tam, i podciagne ten watek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY IP: *.cablep.bezeqint.net 06.10.04, 14:46 GINI, TO NIE BYLO DLA CIEBIE (NIE ZROZUMIALAS TEGO Z SAMEJ TRESCI TEGO POSTU?) LECZ DLA RACHELKI. NA TWOJ POST ODPISZE WIECZOREM OBSZERNIEJ I W UMIARKOWANYM STYLU. SAMA JUZ WIESZ, ZE TO CO PISALEM DO RACHELKI I RATTLERA NIE PASUJE DO MEGO GARNITURU. CZLOWIEK MUSI CZASAMI NOSIC TANDETE... JA TEZ IDE TERAZ ZALATWIC PRYWATNE SPRAWY. PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY 06.10.04, 15:36 Gość portalu: OSKAR napisał(a): > GINI, TO NIE BYLO DLA CIEBIE (NIE ZROZUMIALAS TEGO Z SAMEJ TRESCI TEGO POSTU?) > LECZ DLA RACHELKI. NA TWOJ POST ODPISZE WIECZOREM OBSZERNIEJ I W UMIARKOWANYM > STYLU. SAMA JUZ WIESZ, ZE TO CO PISALEM DO RACHELKI I RATTLERA NIE PASUJE DO > MEGO GARNITURU. CZLOWIEK MUSI CZASAMI NOSIC TANDETE... JA TEZ IDE TERAZ > ZALATWIC PRYWATNE SPRAWY. > PZDR. Wzielam do siebie, bo zaczelam w tamtym watku a pozniej nie mialam juz czasu by kontynuowac. Tez mam jeszcze do pozalatwiania teoche spraw polprywatnych, jak skoncze to postaram sie pogadac z Toba, tak by byla jadna prawda, a nie dwie. Bolesna troche dla Ciebie a troche dla mnie, jak sie uda to zaprosze kogos. Ale nic nie obircuje. Pozdrawiam serdecznie tak nie standardowo.) ale standardowo tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY IP: *.cablep.bezeqint.net 06.10.04, 23:33 DZISIAJ CZYTALEM O TYM, ZE PAPIEZ ODMOWIL PRZYJECIA KSIEDZA HENRYKA JANKOWSKIEGO W SWOJEJ WATYKANSKIEJ KANCELARII. TEN KAPLAN KATOLICKI POJECHAL DO WATYKANU W JEDYNYM CELU: URATOWANIE SWEGO PRESTIZU I POWROT, Z CICHA APROBATA SWIETEGO OJCA, DO SWOJEJ PARAFII. CHOC OFICJALNIE SEKRETARZ KANCELARII POWIE, A MOZE JUZ POWIEDZIAL, ZE WCZESNIEJSZE OBOWIAZOWANIA PAPIEZA NIE UMOZLIWYLY MU AUDENCJI Z KSIEDZEM JANKOWSKIM, DLA TEGO KSIEDZA BYLO TO ROWNOZNACZNE Z POLICZKIEM. CIEKAWE CZY PRALAT JANKOWSKI PODSTAWI DRUGI POLICZEK JAK TO PRZYSTAJE KATOLICKIEMU PASTERZOWI. ALE CO WIECEJ CIEKAWE, CZY TO KARA ZA EWENTUALNE MOLESTOWANIE MLODEGO CHLOPCA, CZY ZA "SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY". MOJA HIPOTEZA JEST - I NAPEWNO NIGDY NIE DOSTANE W TYM WYPADKU POTWIERDZENIA - ZE TO BYLO WYLACZNIE PRZEZ ODSTEPSTWO OD CHRZESCIJANSKIEJ NORMY, SZCZEGOLNIE PO TAKIM EMOCJONALNYM ROZGLOSIE TEJ SPRAWY NA TERENIE ULTRAKATOLICKIEJ POLSKI. BO PRZECIEZ ZADNY DUCHOWNY SIE NIE ZACHWIAL W POLSCE NA POCZETNYM FOTELU PO JAKIEJS KRANCOWEJ ANTYZYDOWSKIEJ DEKLARACJI. GDY BEDZIESZ PISALA O "BOLESNEJ PRAWDZIE", ZROB TO, PROSZE, INTELIGENTNIE (A ZDAJE MI SIE, ZE TY MOZESZ SOBIE NA TO POZWOLIC) I BEZ IGIELEK W ZYWE CIALO. JAK ZDOLASZ MNIE PRZEKONAC "BOL" BEDZIE PODOBNY DO CHINSKIEJ AKONPUNKTURY... JESZCZE CI NIE ODPOWIEDZIALEM NA PYTANIE O TWOIM BYLYM NICKU. GDY MI POTWIRDZILAS, ZE TO TY FORUMOWA GINI, WYRWALO MI SIE ANGIELSKIE "WOW". PRZECIEZ CZYTALEM TWOJE DAWNIEJSZE POSTY I NIE TYLKO NA FS. A STARZEJACA SIE GLOWA JEST DOBRA W RETROSPEKTYWIE... POZDROWIENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY IP: *.cablep.bezeqint.net 08.10.04, 22:41 CZY WSTRZYMUJESZ SIE Z ODPOWIDZIA PRZEZ NAGLA MASAKRE MOICH BRACI - W TYM WYPADKU TO BY BYL CZYN PELEN TAKTU - CZY W MIEDZYCZASIE DOSTALAS TZW. "ZIMNE NOGI"? PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
rattler Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY 05.10.04, 18:41 Widzisz Oskar , ani jednego argumentu za to duzo poszczekiwania i dalej jestes przekonany , ze cos wam ,(zydom) sie nalezy , a ja , czytajac was na tym forum , patrzac na wasza wdziecznosc , obserwujac co dzisiaj wy zionaziole wyparawiacie z waszymi sasiadami , jak ich traktujecie , twierdze , ze ci ktorzy nadstawiali lba za was , to frajerzy - Pokazaliscie wystarczajaco duzo wszystkim , ze nie jestescie tego warci . Podkreslales tu kiedys ze ciebie z rodzina tez wywiezli na Wschod - Kto cie wywiozl Oskar , Polacy ? Jakis Kowalski czy Niewiadomski ? NIE !!!! Twoj ziomek Kaganowicz osobiscie kierowal ta akcja jak rowniez mordem w Katyniu , jak Morel na Slasku , mordowaniem polskich pariotow , jak Kastner likwidacja wegierskich Zydow . Ponawiam propozycje ; Skocz z mostu , zimna woda dobrze ci zrobi :) narazie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY IP: *.cablep.bezeqint.net 06.10.04, 09:56 WIESZ CO CI POWIEM? W TWOICH POSTACH JEST JEDNAK COS UZYTECZNEGO. ZAWSZE KONCZYSZ Z JAKAS ZABAWNA KONCOWKA... MOSTY TO AKURAT DLA CIEBIE. U NAS NIE MA (PRAWIE) MOSTOW BO MAMY AKURAT RZEKE I POL, ALE I TO CO JEST, JEST PLYTKIE I CIEPLE. NATOMIAST W TWOJEJ PRZYBRANEJ OJCZYZNIE MASZ DO WYBORU SETKI MOSTOW NAD GLEBOKIMI I ZIMNYMI RZEKAMI. JAK MNIE ZAPROSISZ TO BEDE CI TOWARZYSZYL AZ DO WYBRANEGO MOSTU I MACHNE CI REKA GDY SKOCZYSZ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY IP: *.broadband.actcom.net.il 05.10.04, 22:40 rattler, swinie byli po kazdej stronie. ale po polskiej bylo ich wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY 06.10.04, 13:11 Co Ty nie powiesz, jak to wyliczylas?? Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY 05.10.04, 16:37 Gość portalu: OSKAR napisał(a): > GLOSI PRALAT HENRYK JANKOWSKI OSKARZONY O PEDOFILIE. W TYM SAMYM CZASIE > DOSTAJE AUTOR DEMENTUJACY ZBRODNIE W JEDWABNEM, TYTUL HONOROWY TEGO MIASTA. > ZYD NA WSZYSTKIE LEKI I...TYTULY. Polacy kochali komuny 55 lat byli kolejki tanja wodka Mieszkania prca dla wszytkich terza nie lubja democracja bo trzeba pracowac my w Izraelu nigdy niemnielismy komune dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
wojo11111 Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY 06.10.04, 13:16 ja tam zawsze mowilem,ze tam gdzie zyd tam moralne bagno Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY 06.10.04, 14:08 tam gdzie izrael nie bedzio PRL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY IP: *.cablep.bezeqint.net 11.10.04, 07:26 KOMUNIKAT W POLSKIEJ GAZECIE INTERNETOWEJ: TLUM ZGROMADZONY PRZED KOSCIOLEM SW. BRYGIDY W GDANSKU NAZWAL METROPOLITANA GDANSKIEGO TADEUSZA GOCLAWSKIEGO M.IN. ZYDEM I MASONEM. WNET I ON BEDZIE OSKARZONY O CZESTNICZENIE W SPISKU JUDEOKOMUNY (TO NIE BYLO W KOMUNIKACIE...) Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Oskarze, 11.10.04, 09:26 Brak czasu .Druga sprawa, ze o Jedwabnym pisalam juz tyle razy, wytykalam pewne sprawy, ze przyznam sie szczerze, ze brak mi checi troszke zaczynac od poczatku ale sie zbiore w koncu.Moze dzis po poludniu,bo zaraz musze wyjsc, jutro bede wolniejsza troche . Na to, ze Cie przekonam wcale nie licze , ale moze choc troche uda sie zblizyc stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Oskarze, 11.10.04, 13:32 Dawid Warszawski 30-09-2004, ostatnia aktualizacja 30-09-2004 15:02 23 września opublikowaliśmy "Listy o Zagładzie", fragmenty listów ojca i dziadka (ministra sprawiedliwości Izraela) do Joawa, syna i wnuka wybierającego się do Polski na Marsz Żywych. Obaj prosili go, by pamiętał o "współwinie Polaków za Holocaust". Okrucieństwo niemieckiej okupacji nie dotykało Polaków, lecz wyłącznie ich żydowskich sąsiadów - sugerował ojciec chłopca. Odpowiedział im 25 września Jossi Levi, zastępca ambasadora Izraela w Warszawie, podkreślając, że to "hitlerowskie Niemcy ponoszą pełną odpowiedzialność" za Holocaust. Levi przypomniał tysiące Polaków, którzy ratowali Żydów, ale także polskich szmalcowników, którzy wydawali ich Niemcom. -------------------------------------------------------------------------------- Takich wypowiedzi pod adresem Polakow, ze strony Zydow, jest bardzo, duzo, co znaczace, autorami tych wypowiedzi sa ludzie wyksztalceni, nie wspomne tu o Centrum SW , ktore jako instytucja zajmujaca sie historia i to historia II wojny swiatowej, nie powinna, popelniac pomylek takich jak pisanie o polskich obozach hitlerowskich , czy tez zamieszczanie zdjec, szkalujacych Polakow.O skandalicznych zaklamanych wypowiedzeiach pana Zurofa juz nie wspomne, choc poswiecilam troche czasu by je odklamac. Powiedz mi Oscarze, za co w takim razie, taki ksiadz Jankowski , czy tez ja mamy darzyc Zydow szacunkiem i miloscia? Jaka ma byc reakcja na zwykle klamastwa i oszczerstwa? Pisujac na tym forum, i podczytujac czasami, forum zydowskie, mam wrazenie, ze Zydzi wychowywani sa w nienawisci do Polakow. Zydowka, urodzona i wychowana w Polsce, na temat II wojny swiatowej wie jedynie tyle co w wyzej wymienionym liscie i nie ona jedna. Druga sprawa, dyskutujac tu z Zydami czy tez filosemitami(filosemici sa gorsi) rzadko mam okazje do normalnej dyskusji, wiecej jest obelg, obrzucania blotem itd... Wiec znow, za co mam lubic Zydow? Gdy jest watek o pomocy jakiej udzielali Polacy Zydom, nie ma w niej ani Zydow ani filosemitow, a jezeli juz sa, to tylko po to by napisac, ale w Jedwabnym paliliscie Zydow. Co do Jedwabnego Oscarze, raz jeszcze, ksiazka Grossa, oparta jest na klamstwach to pierwsze, IPN oglosil swoj raport, w ktorym obarczyl wina Polakow, ale nie ustalil roli Niemcow, werdykt swoj wydal mimo sprzecznosci w zeznaniach swiadkow, itd... Przypomne tylko, ze Rosjanie za Katyn wykonali wyroki na Niemcach i przez wiele lat klamali na ten temat Niemcy zabijali w Katyniu, taka byla obowiazujaca prawda historyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Oskarze, 11.10.04, 13:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=11553812&wv.x=1&a=11589728 A teraz zobacz sobie ilu Zydow bylo w tym watku i ilu w watku na FA. Zobacz sobie sam, do obrzucania Polakow blotem jest Was wielu, pamietacie to co zle, o tym co dobre, wiedziec nie chcecie . Lubicie oskarzac i to wszystko.Z potwora jakim byl Rumkowski, ktory dreczyl Zydow i posylal stadami na smierc robicie bohatera, a z Polakow robicie mordercow. I za co Was lubic? Kazesz mi sie wstydzic za przodkow, pytam za ktorych?Czy za tych co zgineli walczac z Niemcami? Czy gotow jestes podziekowac wszystkim Polakom za to, ze niektorzy ratowali Zydow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: Oskarze, IP: *.cablep.bezeqint.net 12.10.04, 02:18 GRATUKUJE POWROTU DO STAREGO NICKU. PRZYKRO MI, ZE NIE BARDZO ZMIENILAS SIE VIA ANIA Z BELGI I FLAMANDKA. CZY TA KONSEKWENCJA (KONSEKWENCJA DOPALIC BEZ PRZERWY ZYDOM) CIE NIE NUZY? GDYBYM JA Z TAKIM ZAPALEM DOPALAL POLAKOM, NIE MOGLBYM WYTRZYMAC WIECEJ NIZ TYDZIEN. A WTYM CALA ROZNICA. TY NIENAWIDZISZ ZYDOW, WSZYSTKICH ZYDOW, JAKO PASJA I Z TAD TA NIEZWYKLA PRODUKTYWNOSC NA TYM FORUM. NIE MA JAK SILNA EMOCJA. ONA MOZE BYC WSPANIALA DLA TWORCZOSCI ROZNEJ MASCI I DESTRUKTYWNA AZ DO KONCA ZYCIA. JA NIGDY NIE POWIEM, ZE NIE LUBIE POLAKOW, BO POZNALEM W SWOIM ZYCIU SZLACHETNYCH I NIKCZEMNYCH POLAKOW. CO, PRZEZ TYCH OSTATNICH MAM STAWIAC PIECZATKI NA CALY NAROD? NIE, U MNIE NIE MA PASJI I DLATEGO BRAK MI TWEGO KILKOLETNIEGO MARATONU. JUZ POWIEDZIALEM RACHELCE, ZE CZESTA ZLOSLIWOSC SKRACA ZYCIE. TOBIE POWIEM, ZE SKRACA I...PRZYNOSI MOC ZMARSZCZEK NA KOBIECEJ TWARZY. JUZ W WSTEPNEJ DYSKUSJI WSUWASZ MI RUMKOWSKIEGO. TEN PONIEKAD POTWORNY ZYD - A ON DOPRAWDY MIAL NA SWOIM KARKU WIELE GRZECHOW - POTRAFIL JEDNOCZESNIE DOCIAGNAC POKAZNA CZESC SWOICH ZYDOW DO 1944 ROKU. W TYM ROKU JUZ DAWNO NIE BYLO ZADNEGO GETTA NA TERENIE GENERALNEJ GUBERNI. MANIPULATOR, BEZWGLEDNY SELEKTOR? WSZYSTKO PRAWDA. Z DRUGIEJ STRONY RESZTKI OCALALYCH LODZKICH ZYDOW LICZA 7000 I TO NIE PRZYADEK. Z INNYCH GETT OCALALY TYLKO JEDNOSTKI. PYTAJ TYCH OCALALYCH. ONI CI POWIEDZA, ZE RUMKOWSKI ICH WLASCIWIE URATOWAL, BO HAMOWAL PRZYNAJMNIEJ WYSLANIA DO GAZOW POZYTECZNYCH DLA NIEMCOW W TYM CZASIE ZYDOWSKICH ROBOTNIKOW. BYLY WTEDY OKROPNE CZASY I BYLI OKROPNI LUDZIE, ALE... CZY JESTEM GOTOW PODZIEKOWAC WSZYSTKIM POLAKOM ZA TO, ZE NIEKTORZY RATOWALI ZYDOW? MOGE, ALE MUSIALBYM OMINAC SZMALCOWNIKOW, CZESC GRANATOWEJ POLICJI I TYCH, KTORZY STAWIALI OPOR OKUPANTU (NP. NIEKTORZY PARTYZANCI) I MIMOCHODEM ZABIJALI ZYDOWSKICH PARTYZANTOW I NIE TYLKO. ZA CO NAS LUBIC? NIE POTRZEBUJECIE LUBIC. NIE LUBCIE NAS TAK SAMO JAK NIE LUBICIE INNE NARODY. POD TYM WZGLEDEM PO PROSTU PROSIMY ROWNOSCI... ALE CO TU GADAC, BEZ NIENAWISCI DO ZYDA, TWOJE (WASZE) ZYCIE NIE JEST ZYCIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stranger Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 02:28 Lepiej spójrz na własne podwórko. Rabin Avigdor Neventzal powtórzył w Izraelu groźbę, że ci, którzy cyt.: "usuwają żydowskie osiedla, podlegają biblijnej karze śmierci". Groźbę te głosił już raz - przeciw premierowi Icakowi Rabinowi, który został... zamordowany strzałem w plecy w 1995 r. przez Żyda. I jak tu nie wierzyć w żydowskie spiski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: SZATANSKI SPISEK JUDEOKOMUNY IP: *.cablep.bezeqint.net 12.10.04, 09:50 MASZ RACJE, MY JESTESMY OD ADAMA I EWY SZATANSKIMI SPISKOWCAMI. SPISKUJEMY PRZECIW CALEMU SWIATU I SPISKUJEMY PRZECIW RODZIMEMU PANSTWU. ZADOWOLONY? Odpowiedz Link Zgłoś