Dodaj do ulubionych

WSTYD MI ZA AMERYKE-i jej obywateli

IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 18.04.02, 16:32
Wizyta Powella na Bliskim Wschodzie to nastepna proba oszukancza
amerykanskiej dyplomacji w zaprowadzeniu pokoju w Palestynie.
Ja juz dawno uznalem ze wszystkie te delegacje amerykanskie
jezdzace za moje podatki na Bliski Wschod ze to niby o pokoju
rozmawiac w rzeczywistosci jezdza tam aby naocznie monitorowac
czy status quo nie jest czasem zagrozone.Poza tym pamietajcie ze USA
to znaczy zydostwo USA ktore uprowadzilo ten piekny kiedys politycznie
kraj,dla swoich zydowskich syjonistycznych korzysci.Wstyd mi za moich
wspolobywateli ze pozwolili sobie narzucic klamliwa opinie o
rzekomym terroryzmie palestynczykow,ktorzy jedynie co robia to
walcza o swoje godne ,ludzkie prawo do decydowania o sobie.
Smiem takze powiedziec i to z wielka otwartoscia ze gdyby nie USA to pokoj by
tam juz byl dawno.
Szlag mnie tylko trafia ze ja obywatel tego panstwa ktory sie nazwal
w swiecie jedyna sila militarna jest takze jedyna sila chroniaca i
finansujaca rzez izraelskich okupantow na narodzie palestynskim.
Obserwuj wątek
    • Gość: Swiadek Nie mozna tego lepiej ujac IP: *.nyc2.dsl.speakeasy.net 18.04.02, 16:48
      nie ma juz Ameryki jest Jewmerica.
      tylko nie kazdy jeszcze to widzi albo rozumie.
      2 czy 3 miliony zydow zadza USA a USA rzadzi swiatem, zydzi zinfiltrowali rzady,
      juryzdykcje, finanse i media wielu krajow. Najgorsze jest to ze nie widac ani
      swiatelka nadzieji a wrecz przeciwnie, zdobywaja powoli coraz wiecej terenow
      (czytaj krajow)tak jak Polska, Niemcy czy Szwecja.
      • cornio Re: Nie mozna tego lepiej ujac 18.04.02, 16:56

Wlasnie. Co juz wam sie nie podoba kraj ,ktory daje wam moznosc zarobic na
        chleb? A poszli won do lomzy pod budke z piwem i po zasilek dla bezrobotnych.A
        was skurwysyny bezczelne ,kto tam zapraszal.ciesz sie chamie malorolny,ze
        jeszcze cie nie zwineli i deportowali do kraju.
      • Gość: Jurek Re: Nie mozna tego lepiej ujac IP: 193.188.161.* 18.04.02, 16:58
        Gość portalu: Swiadek napisał(a):

> nie ma juz Ameryki jest Jewmerica.
        > tylko nie kazdy jeszcze to widzi albo rozumie.
        > 2 czy 3 miliony zydow zadza USA a USA rzadzi swiatem, zydzi zinfiltrowali rzady
        > ,
        > juryzdykcje, finanse i media wielu krajow. Najgorsze jest to ze nie widac ani
        > swiatelka nadzieji a wrecz przeciwnie, zdobywaja powoli coraz wiecej terenow
        > (czytaj krajow)tak jak Polska, Niemcy czy Szwecja.
        ----------------------------------------------------------------------
        Chcesz powiedziec, ze macie swoja Jew-Qaida ktora wami rzadzi?

• Gość: Imigrant Re: Nie mozna tego lepiej ujac IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 18.04.02, 17:17

> 2 czy 3 miliony zydow zadza USA a USA rzadzi swiatem, zydzi zinfiltrowali rzady
        > ,

Tak masz racje coraz wiecej juz krajow jest osaczonych
        przez ten pasozyt zerujacy na ich organizmach.Pocieszajace
        jest tez ze coraz wiecej ludzi to wie.Narazie wymyslili termin terroryzm
        ktorym terroryzuja wszystkie ruchy niepodleglosciowo-patriotyczne ale i ten dogmat
        sie zdewauluje.
        Tam z kad jestem zwyklo sie mowic:jak bedziesz kopal i kopal psa
        chocby byl najwiekszy dziad to cie w koncu ugryzie.
      • Gość: wuesz Re: Nie mozna tego lepiej ujac IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.04.02, 00:44

> ,

Caly swiat juz nalezy do nich , bo nie ma takiego miejsca na swiecie gdzie nie
        mieli by wplywow (rowniez w kontekscie na fatalny przebieg wydarzen - caly
        arabski bajzel , nie tylko bliski wschod) . Upadek ZSRR sprawil ze zostala
        zaklucona rownowaga swiat i teraz dzieje sie to co sie dzieje.
      • Gość: U Re: Nie mozna tego lepiej ujac IP: *.gis.net 20.04.02, 05:23

> ,

Ameryka jest nastepnym dowodem,ze nie wazne,jak liczebny jest narod,mala,dobrze zorganizowana
        grupa moze formowac ten narod,jak ciasto. Przypadek amerykanski jest o tyle bardziej zalosny od
        rosyjskiego,ze w Rosji,we wschodniej Europie byly usilowania buntu.Przyklad amerykanski jest raczej
        zalosny.Ten ludek nie tylko popiera,ale daje sie wciagnac w patriotyczne ruchawki i wystawiac
        w sluzbie dla wyjatkowo skurwysynskiej mafii swoje patriotyczne d.... wokol swiata.Z tym patriotyzmem
        tez roznie bywa.Zwykle chodzi o dostep do hamburgera.Rozmawialem z wielu takimi patriotami i zwykle w
        centrum ich patriotyzmu znajdowal sie dodatek do emerytury i oczywiscie sandwicz.Patriotow moze
        przybywac,jako ze wynaleziono sandwicz niezniszczalny .
    • Gość: observer Re: WSTYD MI ZA AMERYKE-i jej obywateli IP: *.gloryroad.net 18.04.02, 17:04
      Gość portalu: imigrant napisał(a):

> Wizyta Powella na Bliskim Wschodzie to nastepna proba oszukancza
      > amerykanskiej dyplomacji w zaprowadzeniu pokoju w Palestynie.
      > Ja juz dawno uznalem ze wszystkie te delegacje amerykanskie
      > jezdzace za moje podatki na Bliski Wschod ze to niby o pokoju
      > rozmawiac w rzeczywistosci jezdza tam aby naocznie monitorowac
      > czy status quo nie jest czasem zagrozone.Poza tym pamietajcie ze USA
      > to znaczy zydostwo USA ktore uprowadzilo ten piekny kiedys politycznie
      > kraj,dla swoich zydowskich syjonistycznych korzysci.Wstyd mi za moich
      > wspolobywateli ze pozwolili sobie narzucic klamliwa opinie o
      > rzekomym terroryzmie palestynczykow,ktorzy jedynie co robia to
      > walcza o swoje godne ,ludzkie prawo do decydowania o sobie.
      > Smiem takze powiedziec i to z wielka otwartoscia ze gdyby nie USA to pokoj by
      > tam juz byl dawno.
      > Szlag mnie tylko trafia ze ja obywatel tego panstwa ktory sie nazwal
      > w swiecie jedyna sila militarna jest takze jedyna sila chroniaca i
      > finansujaca rzez izraelskich okupantow na narodzie palestynskim.

USA to najwiekszy terrorysta swiata!!!!
      • cornio Re: WSTYD MI ZA AMERYKE-i jej obywateli 18.04.02, 17:05
        Gość portalu: observer napisał(a):

> Gość portalu: imigrant napisał(a):
        >
        > > Wizyta Powella na Bliskim Wschodzie to nastepna proba oszukancza
        > > amerykanskiej dyplomacji w zaprowadzeniu pokoju w Palestynie.
        > > Ja juz dawno uznalem ze wszystkie te delegacje amerykanskie
        > > jezdzace za moje podatki na Bliski Wschod ze to niby o pokoju
        > > rozmawiac w rzeczywistosci jezdza tam aby naocznie monitorowac
        > > czy status quo nie jest czasem zagrozone.Poza tym pamietajcie ze USA
        > > to znaczy zydostwo USA ktore uprowadzilo ten piekny kiedys politycznie
        > > kraj,dla swoich zydowskich syjonistycznych korzysci.Wstyd mi za moich
        > > wspolobywateli ze pozwolili sobie narzucic klamliwa opinie o
        > > rzekomym terroryzmie palestynczykow,ktorzy jedynie co robia to
        > > walcza o swoje godne ,ludzkie prawo do decydowania o sobie.
        > > Smiem takze powiedziec i to z wielka otwartoscia ze gdyby nie USA to pokoj
        > by
        > > tam juz byl dawno.
        > > Szlag mnie tylko trafia ze ja obywatel tego panstwa ktory sie nazwal
        > > w swiecie jedyna sila militarna jest takze jedyna sila chroniaca i
        > > finansujaca rzez izraelskich okupantow na narodzie palestynskim.
        >
        > USA to najwiekszy terrorysta swiata!!!!

A ty najwiekszy debil swiata
        • Gość: baalbeck Re: WSTYD MI ZA AMERYKE-i jej obywateli IP: 143.161.79.* 20.04.02, 11:09
          Zawartosc meratoryczna tego co pisze Cornio jest czesto sluszna ( Nad forma
          trzeba koniecznie jeszcze popracowac ) , tym razem jednak zgadzam sie z opnia
          Observer´a
    • Gość: mirmat AMERICA THE BEAUTIFUL IP: *.dialup.eol.ca 18.04.02, 17:19
      Biedny "imigrant", mial pewnie szczescie wygrac na loterii "zielona karte" i
      teraz z zalem stwierdza, ze to nie Iran. Z jego bredni wynika, ze uwiezyl juz w
      to, ze Mossad rabnalw Nowy Jork, ze Zydzi jedza ciastka zapiekane krwia
      dzieciatek no a te wszystkie mordy w dyskotekach, restauracjach czy kafejkach
      to tez fabrykacja Mossadu. Acha pewnie imigrant uwiezyl, ze ziemia jest plaska
      bo inaczej to Mekka by nie byla w srodku swiata. Ale jeszcze nie za pozno.
      Iran moj drogi imigrancie, tam sie bedziesz czul dobrze a z twoim intelektem to
      przyjma cie z otwartymi ramionami. Moze nawet bedziesz mial okazje partycypowac
      w kamieniowaniu kobiet.

AMERYKA JET PIEKNA I SZKODA BY NOGI TAKIEGO BEKARTA BRUDZILY AMERYKANSKA ZIEMIE.
      • Gość: Imigrant Re: AMERICA THE BEAUTIFUL IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 18.04.02, 17:26
        Gość portalu: mirmat napisał(a):

> Biedny "imigrant", mial pewnie szczescie wygrac na loterii "zielona karte" i
        > teraz z zalem stwierdza, ze to nie Iran. Z jego bredni wynika, ze uwiezyl juz w
        >
        > to, ze Mossad rabnalw Nowy Jork, ze Zydzi jedza ciastka zapiekane krwia
        > dzieciatek no a te wszystkie mordy w dyskotekach, restauracjach czy kafejkach
        > to tez fabrykacja Mossadu. Acha pewnie imigrant uwiezyl, ze ziemia jest plaska
        >
        > bo inaczej to Mekka by nie byla w srodku swiata. Ale jeszcze nie za pozno.
        > Iran moj drogi imigrancie, tam sie bedziesz czul dobrze a z twoim intelektem to
        >
        > przyjma cie z otwartymi ramionami. Moze nawet bedziesz mial okazje partycypowac
        >
        > w kamieniowaniu kobiet.
        >
        > AMERYKA JET PIEKNA I SZKODA BY NOGI TAKIEGO BEKARTA BRUDZILY AMERYKANSKA ZIEMIE
        > .

Ja ci nie bede odpisywal na twoj post bo zrobi to za mnie ktos moze i lepiej.
        Jedno tylko mnie w twej odpowiedzi zdziwilo;Ty jako zyd nie chwalisz ze Izrael
        jest piekny.Widocznie myslisz o nim to co ja.
      • kochanka __________AMERICA THE BEAUTIFUL___________________ 18.04.02, 21:29
        Tylko niedorobki tego nie widza i tylko niedorobki nie wiedza jak wykorzystac
        dobrobyt tego wspanialego kraju. Jesli nie zyjesz wygodnie w USA w dobrobycie
        jestes niezdolny do zycia, kropka!!

Gość portalu: mirmat napisał(a):

> Biedny "imigrant", mial pewnie szczescie wygrac na loterii "zielona karte" i
        > teraz z zalem stwierdza, ze to nie Iran. Z jego bredni wynika, ze uwiezyl juz w
        >
        > to, ze Mossad rabnalw Nowy Jork, ze Zydzi jedza ciastka zapiekane krwia
        > dzieciatek no a te wszystkie mordy w dyskotekach, restauracjach czy kafejkach
        > to tez fabrykacja Mossadu. Acha pewnie imigrant uwiezyl, ze ziemia jest plaska
        >
        > bo inaczej to Mekka by nie byla w srodku swiata. Ale jeszcze nie za pozno.
        > Iran moj drogi imigrancie, tam sie bedziesz czul dobrze a z twoim intelektem to
        >
        > przyjma cie z otwartymi ramionami. Moze nawet bedziesz mial okazje partycypowac
        >
        > w kamieniowaniu kobiet.
        >
        > AMERYKA JET PIEKNA I SZKODA BY NOGI TAKIEGO BEKARTA BRUDZILY AMERYKANSKA ZIEMIE
        > .

• kochanka ____________A_JA_JESTEM_DUMNA!!!__________________ 18.04.02, 21:15

I wdzieczna ze my mamy taka przewage militarna a nie jakis terrorystyczny kraj
      Bliskiego Wschodu.
      • Gość: mirmat Re: ____________A_JA_JESTEM_DUMNA!!!__________________ IP: *.dialup.eol.ca 19.04.02, 00:31
        NASTEPNEGO MONACHIUM NIE BEDZIE
    • Gość: Zet Re:Biedny" imigrant" IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 19.04.02, 04:18
      Na swiecie jest wielu dziwakow i Ty do nich nalezysz.Mam nadzieje,ze nie
      mieszkasz w Ameryce,bo tacy tu sa niepotrzebni.
      Ameryka-slynne USA to najbogatszy kraj na swiecie.I jest takie stare
      powiedzenie,ze lepiej z madrym zgubic niz z glupim znalezc.
      Ciesze sie,ze Polska ma bardzo dobry stosunek do Ameryki,a Polacy kochaja
      Ameryka,chociaz znajduja sie idioci(byli bolszewicy),ktorzy jej nienawidza.
      Ameryka jako supermocarstwo musi pelnic role pewnego rodzaju "Zandarma" i
      chwala jej za to,bo nie ma takiego kraju,ktory tak bylby konsekwentny w
      sprawie demokratycnych praw.
      Moje spotkanie z Ameryka bylo wspaniale ( po ciemierznym komunizmie).
      Chcialbym,aby Polska stala sie taka "Ameryka" w Europie.I ci ze wschodu uwazaja
      nas za Ameryke,bo niestety u nich bieda piszczy i nie ma zadnych nadziei,ze
      szybko przestanie piszczec.Komunizm przez 7o lat zniszczyl wszystko,a
      najbardziej ludziom poprzewracal w glowach,a na uzdrowienie ludzi potrzeba
      wiele lat.
      • Gość: Rumsfeld Re:Czy wiesz co to demokracja? IP: *.tnt3.chi15.da.uu.net 19.04.02, 06:41
        Gość portalu: Zet napisał(a):

> Na swiecie jest wielu dziwakow i Ty do nich nalezysz.Mam nadzieje,ze nie
        > mieszkasz w Ameryce,bo tacy tu sa niepotrzebni.
        > Ameryka-slynne USA to najbogatszy kraj na swiecie.

Demokracja to nie znaczy ze wszystko wolno-chociaz tak politycy robia.
        Znasz takie panstwo jak Monte Carlo?-czemu one jest bogate?-odpowiedz sobie sam.
        Najbogatrzy kraj to Rosja -bratku.mowa o zasobach naturalnych bo to jest jedyna
        twarda waluta.Ameryka jest najbardziej zadluzonym panstwem swiata,wykladu ci tu
        nie bede robil,poszukaj sobie sam na internecie bedziesz moze wtedy wierzyl.

I jest takie stare
        > powiedzenie,ze lepiej z madrym zgubic niz z glupim znalezc.
        > Ciesze sie,ze Polska ma bardzo dobry stosunek do Ameryki,a Polacy kochaja
        > Ameryka,chociaz znajduja sie idioci(byli bolszewicy),ktorzy jej nienawidza.

Polska miala zawsze sojusznikow w czasach pokoju.Jak wojna na Polske spadala to
        sojusznicy sie rozmywali.Ameryka jest wlasnie takim samym
        sojusznikiem.

> Ameryka jako supermocarstwo musi pelnic role pewnego rodzaju "Zandarma" i
        > chwala jej za to,bo nie ma takiego kraju,ktory tak bylby konsekwentny w
        > sprawie demokratycnych praw.

To prawda jest Zandarmem,a nie powinna-ja zandarmow nie znosze.Ameryka w tej
        chwili robi sie hermetyczna zamyka granice i zacznie sie kisic we wlasnym sosie.
        Za jakis czas znajdzie sobie rzad wewnetrznego wroga i bedzie powtorka z historii.
        Pamietaj-Ameryka byla piekna jak otwierala granice i przyjmowala z otwartymi
        rekoma wszystkich uciekajacych zwlaszcza przed bieda (i ci imigranci nakrecali
        ekonomie),czy czasami represjami.

> Moje spotkanie z Ameryka bylo wspaniale ( po ciemierznym komunizmie).
        > Chcialbym,aby Polska stala sie taka "Ameryka" w Europie.

Ja bym tez chcial ale zandarm Ameryka nie pozwoli.

I ci ze wschodu uwazaja
        >
        > nas za Ameryke,bo niestety u nich bieda piszczy i nie ma zadnych nadziei,ze
        > szybko przestanie piszczec.

Ci ze wschodu zostali zastraszeni i boja sie wszystkiego,zostali zaszczuci
        przeciwko sobie,rozpici przez programowe dzialania zydokomuny.Wyobraz sobie ze
        Indianie w USA byli kiedys zdegradowani podobnie,teraz w swoich gettach pija
        wodke jak im starczy na jedzenie to wtedy jedza.Program tego rzadu USA.

Komunizm przez 7o lat zniszczyl wszystko,a
        > najbardziej ludziom poprzewracal w glowach,a na uzdrowienie ludzi potrzeba
        > wiele lat.

To prawda.
        Nie zgadzam sie tylko z teza ze tezeba wiele lat.Widze jakie sie tworzy
        ustawy w Polsce,robia to politycy,ktorzy powinni miec ekonomie w jednym palcu.Ja
        tylko jestem obserwatorem i widze ze ci co nie mieli za komuny maja jeszcze
        gorzej,ci co mieli maja jeszcze wiecej.
        Polska jest pelna zydowskiego wyzysku i okradania.
      • Gość: Maximus Re: Naiwny Zet IP: 157.25.92.* 19.04.02, 08:00
        Stany Zjednoczone nie bronią demokracji tylko bezpieczeństwa swoich interesów
        gospodarczych. Czemu to nasz dobroduszny "Żandarm" nie zatroszczył się o
        mordowanych w jeszcze brutalniejszy sposób obywateli Timoru Wschodniego, a tak
        bardzo przejął się Kosowem? Powód jest prosty przez kraje bałkańskie będzie
        przebiegać tzw. rurociąg kaspijski, którym popłynie ropa z Morza Kaspijskiego.
        Jednym z głównych inwestorów bardzo mocno zaangażowanych w tę budowę był św.
        pamięci ENRON. A jak z pewnością wiesz ENRON to obecna administracja
        republikanów i sam "precelek" Bush. A jeśli chodzi o sprawność "żołnierzy"
        naszego "strażnika" pokoju to ich "sukcesy" świadczą o nich. Jeśli nie wierzysz
        to sprawdź listę poległych z wojny w zatoce - 3/4 z nich zginęło od kul swoich
        kolegów lub została przypadkowo zbombardowana. Wspomnę tylko, że
        podobne "przypadki" nie zdarzyły się ich europejskim sojusznikom. Zabierz
        Amerykanom GPS i komputery a zgubią się we własnej dzielnicy.
      • bimi Re:Biedny 19.04.02, 12:20

> Na swiecie jest wielu dziwakow i Ty do nich nalezysz.Mam nadzieje,ze nie
        > mieszkasz w Ameryce,bo tacy tu sa niepotrzebni.

Niepotrzebni? Dlaczego? Bo nie włażą w dupę rządowi który sam ma ich za totalnych
        głąbów na tyle, że nawet nie waha się stosować najbardziej niewiarygodnych metod
        propagnady. Ale widać Wasze społeczeństwo to lubi.

> Ameryka-slynne USA to najbogatszy kraj na swiecie.I jest takie stare
        > powiedzenie,ze lepiej z madrym zgubic niz z glupim znalezc.

Czym jest bogactowo? Czym są pieniądze? Czy uważasz że Bóg traktuje lepiej ludzi
        bogatszych? Czy może wali go ile kto ma pieniędzy, ale jakiego człowieka sobą
        reprezentuje? Otóż przeciętny Amerykanin reprezentuje sobą człowieka
        niezmienionego od kilkuset lat, czyli takiego co to sobie zwozi murzynów z
        afryki, żeby mu trzcine cuktową uprawiali i eksterminuje indian, bo Ci maja
        troche inne spojrzenie na postęp.
        Na tym zarabia kasę, która czyni go bogatym. Może i jest bogaty, ale tak naprawde
        to jest jednak zwykłym, parszywym śmieciem.

A co do powiedzenia: to prawda. Dlatego ja wolę z mądrym gubuić.

> Ciesze sie,ze Polska ma bardzo dobry stosunek do Ameryki,a Polacy kochaja
        > Ameryka,chociaz znajduja sie idioci(byli bolszewicy),ktorzy jej nienawidza.

Szacunek do Ameryki? Chyba tylko wśród imigrantów-dorobkiewiczów. To prawda, że
        wielu Amerykanów jest ludźmi wielce wartościowymi (sam znam kilku). Nie zmienia
        to jednak afktu, że Ameryka jako państwo jest po prostu największym terrorystą
        współczesnego świata (no, może na równi z Izraelem).
        Nie wiem kim dla Ciebie są bolszewicy, ale jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy,
        że mógłbym być takowym. Co do idioty, to raczej myślę, że jesteś nim Ty.

> Ameryka jako supermocarstwo musi pelnic role pewnego rodzaju "Zandarma" i
        > chwala jej za to,bo nie ma takiego kraju,ktory tak bylby konsekwentny w
        > sprawie demokratycnych praw.

Musi? Bo kto tak powiedział? Chyba chce. Zważywzy do tego na fakt, że
        jest "Supermocarstwem", to nie dość, że chce, to jeszcze wali ją to, co o tym
        myślą Ci, których "Żandarmem" rzekomo jest. To nie jest wykonywanie przykrego
        obowiązku ochrony demokracji na świecie - to jest jawne prowadzenie wojny w celu
        osiągnięcie konkretnych interesów ekonomiczno-politycznych.

> Moje spotkanie z Ameryka bylo wspaniale ( po ciemierznym komunizmie).
        > Chcialbym,aby Polska stala sie taka "Ameryka" w Europie.I ci ze wschodu uwazaja
        >
        > nas za Ameryke,bo niestety u nich bieda piszczy i nie ma zadnych nadziei,ze
        > szybko przestanie piszczec.Komunizm przez 7o lat zniszczyl wszystko,a
        > najbardziej ludziom poprzewracal w glowach,a na uzdrowienie ludzi potrzeba
        > wiele lat.

Moje tez było wspaniałe - fajne miasta, duże sklepy, uśmiechnięci ludzie.
        Zupełnie jak w lunaparku. Szkoda tylko, że Ci ludzie bawiąc się swoim codzinnym
        życiem nie chcą zauważyć, że płacą podatki nie tylko na to, żeby rząd miał na
        zrzucanie bomb na kanadyjskich żołnierzy, ale także na to, żeby mógł ich lepiej
        ściemniać.
        • Gość: Maximus Re:Biedny IP: 157.25.92.* 19.04.02, 12:27
          Moje odczucia były zbieżne z twoimi z tym tylko wyjątkiem, że nie był to
          Lunapark a ZOO z groźnymi zwierzętami zamkniętymi w klatkach (zwłaszcza w
          nocy) - Harlem, Bronx. Ale przecież do takich miejsc się nie chodzi, ba nawet
          się ich nie widzi. Nie trzeba się też przejmować tym, że 10 mln. ludzi śpi na
          ulicach, przecież to ich American Dream!
    • Gość: imigrant Re: Do mirmat IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 19.04.02, 15:38
      Tak jak ci przepowiedzialem w poscie wyzej ze znajdzie sie ktos kto ci
      za mnie odpowie.Jak widzisz nie jestem osamotniony w swoim spostrzezeniu
      Ameryki.Polecam Maximusa i czytaj go koniecznie przed pojsciem do luzka.
      Wielu z nas znalazlo sie w tym kraju z nalepka imigranta nie z przyjemnosci
      lecz z przymusu.Wielu z nas zapuscilo dluzsze korzenie i ma sie dobrze jezeli
      sie mierzy sukces materialnie.Ja z pewnoscia do takich naleze ale jest to
      moj prywatny sukces ktory nie ma wiekszego znaczenia dla tego kraju a to moze z
      przyczyny tej ze place podatki.
      Jednakze jestem mimo wsystkich superlatyw o tym kraju bardzo zaniepokojony.
      zaniepokojony poniewaz upadamnia sie do systemu totalitarnego.
      Zaczyna sie zastraszac obywateli tego kraju,rzad juz oficjalnie i nie
      oficjalnie zastosowal mechanizmy inwigilacji na swych obywateli,coraz czesciej
      glosy krytyczne sa tu postrzegane jako wrogie demokracji amerykanskiej a moze
      wynikajace ze wspolpracy z tak zwanym "terroryzmem".
      Kiedys w Polsce znalazlem sie na czarnej liscie POP i moich wladz za to ze
      chwalilem tem kraj,dzisiaj bedac w USA jak go nie bede chwalil moge sie znalezc
      na liscie czarnrj FBI.
      Wreszcie trzeba tu takze zauwarzyc ze jedyna sprawiedliwoscia wsrod
      niesprawiedliwych juz nas kiedys karmiono-zeby sie pozniej okazalo ze to
      dyktatura i system zniewalajacy ludzi do myslenia,dzialania i zadawalania sie
      tym co panstwo wladza da,a gdzie indziej nie dawala ba nawet brala.
      Wreszcie trzeba tu zaznaczyc ze jedyna sprawiedliwa polityka tego kraju
      jest moim zagrozeniem jezeli podruzuje do innych krajow jak np.do Italii
      gdzie sie tez musi uwazac jak sie jest amerykaninem bo sie tam szykuje jakas
      akcja przeciwko interesom amerykanskim ambasada tego sprawiedliwego USA mnie
      informuje.To samo mnie moze spotkac gdzie indziej jezeli zobacza moj
      paszport.No oczywiscie zaraz rzecznicy jedynej slusznej sprawiedliwosci
      powiedza ze to zbrodnicza i terrorystyczna swoloc ktora jest wrogiem
      sprawiedliwosci,tylko dlaczego tej "swoloci" juz jest tak duzo na calym
      swiecie?.
    • Gość: andy Re: WSTYD MI ZA AMERYKE-i jej obywateli IP: *.hartford-01-02rs.ct.dial-access.att.net 19.04.02, 15:45
      Bardzo dobrze powiedziane.Tez tak mysle.
      Powiedz tylko na kogo glosowac w najblizszych wyborach prezydenckich?Przeciez
      i republikanie i demokraci to zydzi?
      • bimi Re: WSTYD MI ZA AMERYKE-i jej obywateli 19.04.02, 15:56
        Gość portalu: andy napisał(a):

> Bardzo dobrze powiedziane.Tez tak mysle.
        > Powiedz tylko na kogo glosowac w najblizszych wyborach prezydenckich?Przeciez
        > i republikanie i demokraci to zydzi?

To jest właśnie istota amerykańsiej demokracji - dwie partie: jedna gorsza od
        drugiej. :)
        • Gość: Zet Re: WSTYD MI ZA Was,bo nie rozumiecie tego swiata IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 20.04.02, 04:45
          Ze zdumieniem czytam rozne glupoty o Ameryce.Nie wiedzialem,ze az tylu Polakow
          nienawidzi Ameryki.Teraz bardziej rozumiem polityke wizowa rzadu USA.Zaden kraj
          nie chce miec u siebie wrogow.Zastanowcie sie co wy wypisujecie.Przeciez to sa
          zwykle klamstwa i wymysly dziwakow lub ludzi,ktorzy chetnie zniszczyliby ten
          swiat.Ameryka udziela najwiekszej pomocy krajom biednym i temu nie mozna
          zaprzeczyc.O prace jes tu najlatwiej.W Chicago i innych miastach pelno polskich
          kontraktorow i to duza czesc pracuje nielegalnie.Niektorzy wykonuja swoje prace
          bardzo dobrze i za to sa chwaleni.Ostatnio u mnie w domu takze wykonywali pewne
          prace i wykonali je swietnie.Samochody polskich kontraktorow kraza ciagle po
          ulicach.Moi znajomi i przyjaciele z Polski podniesli swoj standard zyciowy
          dzieki pracy w Ameryce.Emerytki polskie przyjezdzaja tutaj do pracy i czuja sie
          swietnie.Pewnie,ze praca nie lezy na ulicy.Ostatno np.moja znajoma szukala
          pracy 2 miesiace i nareszcie ja znalazla.Pielegnuje starsza babcie(chiociaz
          sama tez jest babcia).W Polsce nie jest zle,ale pare tysiecy dolarow jej sie
          przyda na stare lata.Otrzymuje ona za 1 dzien 70 dol(niektore kobiety otrzymuja
          nawet 100).podatkow przewaznie nie placa,bo otrzymuja cash.
          Oczywiscie,ze przyjaciele sobie pomagaja i to daje satysfakcje kiedy komus
          mozna pomoc.
          Inna sprawa to akcje charytatywne.Amerykanie sa chojni.Takze amerykanscy
          emeryci.Do mnie przychodza prawie codziennie prosby o datki na rozne
          akcje.Takze np.na niewidomych w Laskach lub na fundacje Kuronia.Nie zawsze stac
          mnie na to,aby dawac.
          Jesli ktos chce byc bezdomnym jest bezdomnym.Na tym polega wolnosc decyzji w
          zyciu.
          Tak wiec nie piszcie bzdur o Ameryce,ktorej nie znacie.Wstydze sie za
          Was.Rozmawiam wiele z roznymi Polakami tutaj pracujacymi legalnie lub
          nielegalnie i nikt jeszcze glupot podobnych do tych,ktore wy wypowiadacie nie
          wypowiadal.
          Zycze Wam wiecej rozumu i opamietania,bo kiedys i Wy moze bedziecie chcieli
          dorobic,ale Wam nikt nie pomoze,bo takich pogladow nikt nie lubi.
          Mialem to szczescie,ze spotkalem tu swietnych Amerykanow z kosciola
          katolickiego.Sa dotychczas naszymi przyjaciolmi.I kiedy przeprowadze sie do
          Polski,co zamierzam zrobic bede mial tu przyjaciol,mile wspomnienia i bede
          przyjacielem Ameryki,tak jak wiekszosc Polakow.
          • Gość: Rumsfeld Re: WSTYD MI ZA Was,bo nie rozumiecie tego swiata IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 20.04.02, 08:46

> Ze zdumieniem czytam rozne glupoty o Ameryce.Nie wiedzialem,ze az tylu Polakow
            > nienawidzi Ameryki.Teraz bardziej rozumiem polityke wizowa rzadu USA.Zaden kraj
            >
            > nie chce miec u siebie wrogow.Zastanowcie sie co wy wypisujecie.Przeciez to sa
            >
            > zwykle klamstwa i wymysly dziwakow lub ludzi,ktorzy chetnie zniszczyliby ten
            > swiat.Ameryka udziela najwiekszej pomocy krajom biednym i temu nie mozna
            > zaprzeczyc.O prace jes tu najlatwiej.W Chicago i innych miastach pelno polskich
            >
            > kontraktorow i to duza czesc pracuje nielegalnie.Niektorzy wykonuja swoje prace
            >
            > bardzo dobrze i za to sa chwaleni.Ostatnio u mnie w domu takze wykonywali pewne
            >
            > prace i wykonali je swietnie.Samochody polskich kontraktorow kraza ciagle po
            > ulicach.Moi znajomi i przyjaciele z Polski podniesli swoj standard zyciowy
            > dzieki pracy w Ameryce.Emerytki polskie przyjezdzaja tutaj do pracy i czuja sie
            >
            > swietnie.Pewnie,ze praca nie lezy na ulicy.Ostatno np.moja znajoma szukala
            > pracy 2 miesiace i nareszcie ja znalazla.Pielegnuje starsza babcie(chiociaz
            > sama tez jest babcia).W Polsce nie jest zle,ale pare tysiecy dolarow jej sie
            > przyda na stare lata.Otrzymuje ona za 1 dzien 70 dol(niektore kobiety otrzymuja
            >
            > nawet 100).podatkow przewaznie nie placa,bo otrzymuja cash.
            > Oczywiscie,ze przyjaciele sobie pomagaja i to daje satysfakcje kiedy komus
            > mozna pomoc.
            > Inna sprawa to akcje charytatywne.Amerykanie sa chojni.Takze amerykanscy
            > emeryci.Do mnie przychodza prawie codziennie prosby o datki na rozne
            > akcje.Takze np.na niewidomych w Laskach lub na fundacje Kuronia.Nie zawsze stac
            >
            > mnie na to,aby dawac.
            > Jesli ktos chce byc bezdomnym jest bezdomnym.Na tym polega wolnosc decyzji w
            > zyciu.
            > Tak wiec nie piszcie bzdur o Ameryce,ktorej nie znacie.Wstydze sie za
            > Was.Rozmawiam wiele z roznymi Polakami tutaj pracujacymi legalnie lub
            > nielegalnie i nikt jeszcze glupot podobnych do tych,ktore wy wypowiadacie nie
            > wypowiadal.
            > Zycze Wam wiecej rozumu i opamietania,bo kiedys i Wy moze bedziecie chcieli
            > dorobic,ale Wam nikt nie pomoze,bo takich pogladow nikt nie lubi.
            > Mialem to szczescie,ze spotkalem tu swietnych Amerykanow z kosciola
            > katolickiego.Sa dotychczas naszymi przyjaciolmi.I kiedy przeprowadze sie do
            > Polski,co zamierzam zrobic bede mial tu przyjaciol,mile wspomnienia i bede
            > przyjacielem Ameryki,tak jak wiekszosc Polakow.

Takiej epistoly juz dawno nie czytalem.Ja spotkalem tutaj swietnych zydow
            mam z nimi kontakt prawie na codzien,ale oni nie tworza ani polityki tego kraju
            ani izraelskiej.I co ty na to?.
            Wyobraz sobie ze jest dziesiec ludzi.Dziewiec jest pokojowo nastawionych
            i nie chca za wszelka cene wojny z dziesiatym,Dzisiaty siega po karabin
            i po paru sekundach zostaje juz sam.
            Jak widzisz duza wiekszosc o zamiarach pokojowych pokoju nie wygra bo nie ma czym.
            Tak tez jest teraz w Izraelu.
            • puls Czikago ty smrodzie to do ciebie kaszanko z sejlu 20.04.02, 08:55
              Czikago ,do kibli marsz
              • kraken1 Re: Czikago ty smrodzie to do ciebie kaszanko z sejlu 20.04.02, 11:15
                a ten puls sklerotyka znowu tu? Paszol won walczyc za ojczyzne, dostales ziemie
                obiecana? boi sie ? za goraco na tchorza i dezertera? a przedtem podziekowac
                Polakom za uratowanie zycia mame.
    • Gość: back Re: WSTYD MI ZA AMERYKE-i jej obywateli IP: *.cipherkey.com 20.04.02, 05:49
      Tym ktorzy sie interesuja wspaniala ameryka polecam przeczytanie ksiazki pod
      tytulem; The Fast Food Nation (Narod szybkiego jedzenia).
      Mysle ze niektorzy moga sie co nieco dowiedziec o tym chorobliwym kraju.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka