Dodaj do ulubionych

Jaki jest Trump, jak go oceniac ...

13.01.18, 16:14
Niech wprowadzeniem do watku bedzie wywiad jaki z Trumpem przeprowadzil Piers Morgan w roku 2011.

Wywiad nie ma tlumaczenia, ale sadze, ze to drobnostkoa, poniewaza wiekszosc zabierajacych glos w dyskusji o Stanach sprawia wrazenie, ze jezyk angielski nie jest im obcy.

A wiec zaczynajmy:

*
www.youtube.com/watch?v=mf-PJbLOQyE
Obserwuj wątek
    • kylax4 Moron-in-chief. 13.01.18, 16:17
      Ewentualnie toddler-in-chief.

Ten facet umysłowo jest na poziomie 7 latka.
      • felusiak1 kajlaks nie rozumie po angielsku 13.01.18, 17:28
        gugiel tłumaczy mu teksty ale nie tłumaczy mówionego słowa.

niemniej jednak uwaza się za eksperta.
        • 5magna Re: kajlaks nie rozumie po angielsku 13.01.18, 18:27
          Trump jest super I wie co dobre dla USA......

www.msn.com/en-ca/news/politics/here-is-what-my-supernumbershithole-looks-like’-african-countries-and-haiti-react-to-trumps-remark/ar-AAuCR0V?ocid=spartandhp
          • blueelvic2 A tyle wysilku wkladal, ... 13.01.18, 22:43
            aby zbudowac swoj image.
        • blueelvic2 Facio dal popalic i pomoczyl i doope... 13.01.18, 19:28
          Zamiescilem to video, poniewaz sadzilem, ze bedzie poczatkiem rzeczowej dyskusji o Trumpie.

Nie sadzilem jednak, ze bedzie to mogila roznej masci "fachowcow", ktorzy wiedza, czuja i pragna przekonac innych.

Zycie pelne niespodzianek.
        • kylax4 Jak mam rozumieć, skoro nawet tego nie oglądałem? 16.01.18, 18:34
          Felusiak wie lepiej....
      • blueelvic2 Kylav, wycieranie doopy gesia nie uczyni... 13.01.18, 19:21

ciebie podobnym do bohatera jednej z powiesci Markiza de Sade.

Twoj wpis, to zwyczajny wpis gamonia, ktory piz.dzil o znajomosci jezyka angielskie. No i po co pchasz sie na afisz?

• jk2007 ciekawe jak Trump to oceni 13.01.18, 19:36
      www.foreign.senate.gov/press/ranking/release/cardin-releases-report-detailing-two-decades-of-putins-attacks-on-democracy
      • blueelvic2 Trump to szczwany lis... 13.01.18, 20:04
        i (jestem o tym gleboko przekonany) podjal juz odpowiednie kroki. Pewne rzeczy nalezy robic po cichu... Pamietasz Snowdena?

Oficjalnie rzeczywiscie (chyba) odmowil publicznego uznania zagrozenia wywolanymi atakami hakerow.

Generalnie raport wskazuje pewien problem, ktorym nalezy zajac sie powaznie.

• felusiak1 Re: ciekawe jak Trump to oceni 13.01.18, 20:51
        Interesujace, ze Cardin nie opublikował tego kiedy Obama był prazydentem a Hillary zawiozła do Moskwy "reset button"
        innymi słowy raport Cardina jest jedynie wykwitem politycznej fobii.
        www.youtube.com/watch?v=Ee4PfhogtdQ
    • szwampuch58 Re: Jaki jest Trump, jak go oceniac ... 13.01.18, 19:39
      Naprawde chcesz byn go ocenil.......nie przepusci mi tego moderator,a szkoda
      • blueelvic2 Sadzilem, ze jestes bystrzejszy... 13.01.18, 19:53
        Szkoda, ale zamiescilem powyzej video, ktore jest wprowadzeniem do tematu i mozesz poprawic swoj wizerunek.

Czyli tak: Po wysluchaniu tego wywiadu, co tobie szwampuch przychodzi do glowy?
        • felusiak1 Re: Sadzilem, ze jestes bystrzejszy... 13.01.18, 20:58
          On też nie rozumie po angielsku ale zna temat i wie wszystko i nawt mógłby nas oświecić ale cenzor mu nie pozwala.
          rzecz jasna szwampuch nie przyjmuje do wiadomości, że my już jesteśmy oswieceni przez nasze media i wiemy co szwampuch napisałby gdyby cenzor mu pozwolił.
          • blueelvic2 I tak to, ta odwieczna polska glupota... 13.01.18, 21:10
            mnozy sie niczym kroliki.

Im jeno kloca turlac do Betlejem i z powrotem.
        • szwampuch58 Re: Sadzilem, ze jestes bystrzejszy... 13.01.18, 21:57
          Jedno;buc ,kretyn ,narcyz,psychiczny,swir,kretyn,osobnik oderwany od rzeczywistosci.....jedynie co mnie martwi to to ze te " zero moralne i intelektualne" ma nadal wplyw na ciemniakow w Polsce i to jest smutne dla mnie Polaka....amerykanskie ciemniaki twojego pokroju mnie ani grzeja ani ziebia bo ci kretyni maja kretyna jak chcieli....zabawa z idiota w zlotej peruce trwa i dostarczy swiatu jeszcze duzo "uciechy"
          • blueelvic2 Spokojnie, spokojnie - przyjdzie Pan doktor... 13.01.18, 22:21
            i poda lekarstwo.

Uspokoj szwampuch rozgrzane emocje i wyluzuj, bo w twojej skrzynce na kable zaczyna juz iskrzyc.

• szwampuch58 Re: Spokojnie, spokojnie - przyjdzie Pan doktor.. 14.01.18, 10:34
              Dlaczego sadzisz ze sie denerwuje????.... bawi mnie ten Narcyz, denerwowac to se moga amerykanie:
              wyborcza.pl/magazyn/7,124059,22855209,zbombardujmy-ich-czy-donald-trump-poprowadzi-usa-na-wojne.html?disableRedirects=true#BoxGWImg
              • karbat Re: Spokojnie, spokojnie - przyjdzie Pan doktor.. 14.01.18, 14:11
                blueelvic2 napisał(a):

> i poda lekarstwo.

> Uspokoj szwampuch rozgrzane emocje i wyluzuj, bo w twojej skrzynce na kable zac
                > zyna juz iskrzyc.

prosiles szwampucha o opinie na temat blondyna , podal ci ja . w czym problem ...
                mozna to przyjac do wiadomosci , polemizowac , zbyc milczeniem , ale nie

arogancki booc do potegi , pisze cos cos o lekarstwach , doktorach ...
                aroganckie booce wiedza lepiej . tak majom . takie siem urodzily .

• blueelvic2 Przeczytaj co przed chwila do niego napisalem... 14.01.18, 17:52
                  i prosze nia zawracaj wiecej glowy pozamerytorycznym argumentowaniem

Przemysl to sobie rowniez.
              • blueelvic2 Zalozylem ten watek po to, .... 14.01.18, 17:47
                abys miedzy innymi wyjasnil mi w sposob spokojny i merytoryczny do watku otwarcia, swoje zdanie.

Rozpoczynamy dyskusje po wysluchaniu wywiadu Morgana z Trumpem. Dlaczego? Bo do q.wy nedzy nie mozna inaczej... Trzeba miec wiedze jakim czlowiekiem byl Trump 6 lat temu, jak sie zachowywal, co mowil i w jaki sposob przedstawial problemy Ameryki.

Dlaczego probujesz inaczej? Powiem tobie - nie masz wiedzy o nim sprzed kampanii wyborczej. Powtarzasz zasluszane medialne opinie, skroty myslowe, pomowienia i niesprawdzone informacje. Lykasz medialne goowno.

Dlatego zalaczylem ten wywiad z 2011 roku, zebys mial skale porownawcza i zebys sam ocenil, to co zobaczyles.

Dlaczego nie ruszysz swojego wlasnego rozumu? Bo nie znasz angielskiego, prawda?

Jezeli tak jest, to zwyczajnie nie jestes uprawiony do wyrazania swojej opinii. Co tobie wiec innego zostalo?

Masz dwa wyjscia: powiedziec przepraszam - nie jestem w temacie lu... lub pluc dalej nie majac pojecia gdzi i dlaczego pluje.

To wszystko szwampuch.
                • szwampuch58 Re: hmmmm 14.01.18, 18:08
                  blueelvic2 napisał(a):

jakim czlowiekiem byl Trump 6 tat temu....a kogo obchodzi to dzisiaj ,liczy sie co wyczynia prezydent teraz

> Lykasz medialne goowno......... znaczy sie wszyscy klamia tylko ten buc nie

> Dlaczego nie ruszysz swojego wlasnego rozumu? Bo nie znasz angielskiego, prawda?
                  Bez mojego rozumu nie robie nawet dwoch krokow,moj angielski nie jest perfekcyjny ale wystarczajacy

> Masz dwa wyjscia: powiedziec przepraszam - nie jestem w temacie lu... lub pluc
                  > dalej nie majac pojecia gdzi i dlaczego pluje.
                  Pierwsze odpada,drugie jest kompletnie z kapelusza
                  • blueelvic2 Twoja sprawa i niech tak pozostanie... 14.01.18, 18:23
                    Amen.
                  • felusiak1 "wystarczający" angielski 14.01.18, 18:40
                    There's no way you understand spoken English hence your dismissive attitude toward Morgan's interview.
                    Actually it is very telling. Tromp's attitude in 2011 is the same as presented in 1988 with Oprah.
                    www.youtube.com/watch?v=7b8Q9e8i_pE
                    • blueelvic2 To intelektualny, wybrakowany umyslowy gniot... 14.01.18, 19:00
                      z osobowosc wykuta rosyjskim mlotem, ktorej pozniej wreczono i sierp.

• engine8 Re: Jaki jest Trump, jak go oceniac ... 13.01.18, 23:31
        I slusznie ze moderator nie przpusci..
        Ocenisz go przy nastepnych wyborach - glosujac na niego albo nie...
    • blueelvic2 Kylaxa polamalo, a gdzie inni ... 13.01.18, 20:18
      Przeciez to idealne miejsce, zeby wyrazic sensownie swoj poglad... Poglad, ktory bedzie utrzymany w rzeczywistych realiach i adekwatny do watku otwarcia.
    • felusiak1 Re: Jaki jest Trump, jak go oceniac ... 13.01.18, 21:12
      Przed kilkoma dniami wielki aktor Robert De Niro w krótkim przemówieniu nazwał Trumpa "stupid fcuk" i "fcuking idiot".
      W sumie nic nowego, bo De Niro powtarza to od niemal dwóch lat co rodzi pytanie czy to aby nie De Niro jest "stupid fcuk" i "fcuking idiot". On wie, że wszyscy już to od niego słyszeli i nadal powtarza dokładnie to samo. Niedawno w wywiadzie skrytykował stanowisko prezydenta w kwestii globalnego ocieplenia. Okazał sie być nielada ekspertem. Wie o tym wszystko.
      Ale ja też wiem o tym dokładnie to samo co De Niro ale ciagle czekam na ten ocean co mial już 15 lat temu zalać mój dom.

Kilku z nas tutaj jest w stanie dyskutować o roku prezydentury Trumpa w racjonalny sposób. Reszta nie jest w stanie napisać nic wiecej niż to co zaprezentowało kajlaks. Nie lubią. Nie wiedzą dlaczego nie lubią ale nie lubią.
      • blueelvic2 O De Niro pisalem na tweeterze i dostalem ... 13.01.18, 22:01
        bardzi wiele lajkow. Wyrazilem swoj poglad na temat jego watpliwej osobowosci.

To jest wlasnie bardzo zastanawiajace: dlaczego niekumaty gamon krytykuje cos, o czym nie ma pojecia?

Kiedys bylo takie okreslenie: odwaga i glupota ida w parze lub glupota im bardziej ciemna, tym bardziej odwazna.

Sadze, ze to brak dystansu do wlasnej wiedzy i mozliwosci.
        • polski_francuz Re: O De Niro pisalem na tweeterze i dostalem .. 13.01.18, 22:19
          Co tu pisac? Codziennie mamy jakis news na jego temat. Dzisiaj jest cos o "zasranych krajach" jak np. Haiti. Ani mysle oceniac Trumpa, bo nalezy on do takiej kategorii, ktora najlepiej oceniac po faktach.

Odczekamy zatem jest 3 lata i zobaczymy czego dokonal. I wyborcy go raz jeszcze wybiora albo i nie. W Europie by nie wygral wyborow w zadnym tutejszym kraju.

PF

• blueelvic2 No niby tak, Stany nie sa Europa, ... 13.01.18, 22:32
            a Europa nie jest Stanami. Nie w tym rzecz.

Problem jest w tym, ze oceny dokonuje sie juz dzisiaj ( Forum Swiat nie jest tego wyjatkiem) nie trzymajac sie tej zlotej mysli, ze ocene wystawia sie po penym czasie. Moze to byc pierwsz 90 dni, moze to byc po roku oraz moze byc po zakonczeniu kadencji.

Licza sie przeciez w koncu fakty, a nie wyimagnowane przypuszczenia, pomowienia i zaslyszane od anonimowego informatora rewelacje.

Wywiad Trumpa z Morganem jest wrecz szkolnym przykladem ludzkiej podlosci, ktora obraza i wydaje sady. Wywiad ukazuje nam Trumpa ... No coz, niech kazdy oceni sam.
          • engine8 Re: O De Niro pisalem na tweeterze i dostalem .. 13.01.18, 23:10
            Tu tez by nie wygral gdyby narod mial inne opcje....
            On nie wygral ale Clintonowa przegrala...
            Zgadzam sie ze w europie by nie wygral poniewaz Europa glosowallaby na Clintonowa albo Sandersa...
            Ale to nie Europa....na szczescie...

I zauwazcie ze najszybciej i najrozsdaniej zreagowali chinczycy.. Oni nie pluja ale mowi ze go nie po cwirkaniu ale po czynach beda ocaniac..
            I jak na razie to robi to co obiecal.
      • 5magna Re: Jaki jest Trump, jak go oceniac ... 13.01.18, 22:29
        De Niro powinien dac sie zabalsamowac to moze zobaczy jakies ocieplenie za 5000 lat....
    • engine8 Re: Jaki jest Trump, jak go oceniac ... 14.01.18, 00:11
      Nie znudzil sie Wam Trump ?
      W koncu taki przewidywalny ze szkoda czasu..
      Moze zaczniemy lazic po Makronie np i jego oceniac? Tylko to niech robia Francuzi poniewaz co nam do tego albo z tego? Co sobie wybrali to maja...
      • blueelvic2 Dlaczego mialby sie znodzic ... 14.01.18, 00:34
        Zreszta sa przeslanki ku temu, by Trumpowi ryjrzec sie blizej co nieco.

Minal rok jego prezydentury, nagonka na niego w amerykanskch medach nadal kwitnie, a i nsi frumowicze atakukuja go zajadle.

W zwazku z powyzszym uwazalem za stosowne przyblizyc ten tema. Szkoda tylko, ze nie wszyscy zdecydowali sie zabrac glos w tej sprawie.... moze tylko jeden felusiak, no i ty.

• engine8 Re: Dlaczego mialby sie znodzic ... 14.01.18, 00:46
          Ja mam tak zasade ze kiedy przychodzi moment decyzji to ja podejmuje i nie zaluje poniewaz z zycia, ksiazek i praktyki wiem ze historii niestety sie nie zmieni...
          Decyzja podjeta i teraz musimy zyc z konsekwencjami az do nastepnych wyborow..
          To jest wlasnie styl Trumpa w podejsciu do prezydentury USA...
          A to ze on nie polityk a biznesmen to wiedzilem od poczatku.. a wiec nic mnie nie zaskakuje.
          Teraz nawet nie ogladam zadnych analiz w TV czy na internecie .... poniewaz nic mi to nie pomoze... no i nie ma w domu "nornalnej" TV.
          Teraz to jego problem i on musi sobie ze swoja praca i funkcja radzic.....
          A hieny sa zawsze gotowe aby sie karmic padlina to sobie wyszukuja ku temu okazji..
          I na nastepnych wyborach jak demokraci postawia jakas tam Opre czy Sandersa to rowniez zaglosuje na Trumpa - tzna wg mnie na mniejsze zlo poniewaz patrze co on robi a nie to co on albo media pisza..
          A jesli Trump w namasci jeszcze paru sedziow Sadu Najwyzszego to mu pogratuluje i powiem "Job well done Mr President" .

• blueelvic2 Szacun ... 14.01.18, 01:03
            Zostal wybrany. Kropka.

Stany, to kraj wszystkich Amerykanow. To nie media, celebryci czy tez koncerny farmakologiczne beda kreowac i namaszczacc prezydentow... System poniosl tym razem porazke i nie moze sie z tym pogodzic. Co jeszcze wymysla?

Licza sie tylko li i wylacznie fakty dokonane.

Domyslam sie, ze obejrzales do konca ten wywiad, ktory ukazuje Trumpa zzupenie innej strony niz czynia to media dzisiaj. Pamietam ten wywiad doskonle i to wowczas postawilem konia z rzedem na Trumpa.

Dzisiaj zrobilbym dokladnie to samo.
            • engine8 Re: Szacun ... 14.01.18, 06:07
              Ja Trumpa "znam" pewnie od blisko 30 lat... i jeszcze pol roku przed wyborami w pale mi sie nie miescilo na niego glosowac ale skoro zostalem przycisniety do muru to zrobilem co nalezalo i stoje za tym...
              A to mowil 5- 7 lat temu? Nie wazne - wtedy mial zero pojecia o roli i mozliwosciach prezydenta a teraz wiele sie nauczyl.
              Zgadzam sie z toba ze Ci ktorzy mieli sprawdzony "zloty" srodek na wybor prezydenta tzn uzywali "Golden Rule" (one who has gold - rules) czuja sie oszukani poniewaz tym razem to nie zapracowalo a za maja glosniki w swoich rekach to nadaja. Ale jak to robia to pozal sie boze - nic tylko placz sie slyszy...
              I podejrzewam ze w nastepnych wyborach niekoniecznie wygraja poniewaz nic sie z tego ni enauczyli i poza wrzaskiem nic nie robia aby sobie poprawic sytuacje..licza ze tym razem jak zrobia Trumpa BE to ludzie beda glosowac na obojetnie kogo ale nie na niego. Po pierwsze to nie takie pewne a nawet jesli to republikanie rosna w sile i beda miec kandydatow alternatywnych.
    • 1.melord Re: Jaki jest Trump, jak go oceniac ... 14.01.18, 01:20
      Mija rok od czasu zaprzysiezenia Trumpa na Prezydenta USA
      Coz osiagnal poza retoryka,ktora wprowadzila wiele niepokoju na swiecie?
      Wirtualnie wspieralem jego wybor i dalej uwzam,ze wybrano lepsze...no wlasnie,to juz tradycja na swiecie.

Najpierw "zaatakowal" Korea Pln. choc jak sam zauwaza w wywiadzie na youtube,Korea Pld powinna placic Ameryce za swoja ochrone....ta jednak o ten "atak" nie prosila sie.
      Nastepnie "ruszyl" Iran nie dlatego ,ze on zagraza USA tylko,ze jest zagrozeniem dla interesow Arabii Saud. i Izraela...moze szczegolnie tego drugiego.
      Czy zapytal te kraje by ewentualnie pokryly rachunek za byc moze kolejna wojne?
      Ostatnio 'rozgrzal" BW uznaniem Jerozolimy za stolice Izraela....zmieni to Ameryke na lepsze?

Pytanie wiec sie nasuwa co tymi posunieciami osiagnal by urzeczywistnic swoj wyborczy slogan "America First"
      Odp. jest zero.null...

Rok to jednak nie wiele czasu by przeprowadzic jakiekolwiek znaczace reformy nawet w malym kraju co dopiero mowic o kraju wielkosci tak terytorialnym/ludnosciowym/przemyslowym jak Ameryka.
      Dajmy jemu wiec wiecej czasu-kolejny rok by ocena byla b. precyzyjna.

ps. w/g opinii wielu ludzi Trump bedac Prezydentem ,probuje kontynuowac swoj telewizyjny show "You're Fired" czyli bezkompromisowane podejscie do czlowieka,sprawy,rowniez innego kraju co w Ameryce jest standardem, niekoniecznie na swiecie.
      • engine8 Re: Jaki jest Trump, jak go oceniac ... 14.01.18, 06:32
        - Bezrobocie bardzo niskie
        - Stok markiet bardzo wysoki
        - Kongres srednio wycofal/zlikwidowal 22 "regulacje" na kazda now stworzona
        - Mocno zaawansowal sie w renegocjacje umow miedzynarodowych aby byly korzystniejsze dla Stanow
        - Polozyl duzy nacisk i likwiduje ograniczenia aby Stany staly sie niezalezne energetycznie
        - Zatwierdzil Keystone
        - Zacisna petle i cigle popycha zacisniecie imigracji - zarowno na poludniowej granicy jak i naplywu z innych kontynentow oraz H1B itp
        - ISIS prawie nie ma juz nic do gadania
        - Zaciska petle na Obamacare - zlikwidowal obowiazek ..
        - Gorsuch zostal zatwierdzony na Sedziego Sadu najwyzszego i Trum zatwierdzil rekordow ilosc sedziow do federalnych sadow apelacyjnych.
        - Poprosil o wieksze dotacje na NATO od Europy
        - Reforma podatkowa
        - Podlozyl drewienka pod ognisko Palestynsko/Izraelskie ktore juz wygasalo..
        - wymazal rozporzdzenie Obamy ze "transgender" moga uzywac tolety jakie sie im podoba.

Wiecej grzechow nie pamietam ale mozesz sobie poszukac..

www.washingtonexaminer.com/year-one-list-81-major-trump-achievements-11-obama-legacy-items-repealed/article/2644159
        • 5magna Re: Jaki jest Trump, jak go oceniac ... 14.01.18, 07:08
          Jak juz nawet uporal sie z toaletami to nic go nie zlamie. Ja jak to pamietam z dawnych lat z Polski to zesmy piesciami okladali tych pedalow czy transgender co stali w tych metalowych szczalniach ulicznych w Warszawie I walili konia....
        • 1.melord Re: Jaki jest Trump, jak go oceniac ... 14.01.18, 23:14
          engine8 napisał(a):

> - Bezrobocie bardzo niskie

* tym wskaznikiem na calym swiecie manipuluje sie na rozne sposoby....powiedzmy jednak OK

> - Stok markiet bardzo wysoki

* Gielda to spekulacja...rosnie bo Trump straszy Korea i Iran
          pachnie wojna-to ulubiony zapach na Wall St.

> - Kongres srednio wycofal/zlikwidowal 22 "regulacje" na kazda now stworzona

* mam nadzieje,ze zlikwidowane regulacje ulatwia ci zycie

> - Mocno zaawansowal sie w renegocjacje umow miedzynarodowych aby byly korzystni
          > ejsze dla Stanow

*mocno zaawansowal...

> - Polozyl duzy nacisk i likwiduje ograniczenia aby Stany staly sie niezalezne e
          > nergetycznie

*polozyl duzy nacisk...

> - Zatwierdzil Keystone

* ok rurociag(o nim chyba mowa?) byl potrzebny-zieloni jak zwykle przeginali

> - Zacisna petle i cigle popycha zacisniecie imigracji - zarowno na poludniowe
          > j granicy jak i naplywu z innych kontynentow oraz H1B itp

* zaciska...

> - ISIS prawie nie ma juz nic do gadania

* to raczej zasluga Rosjan

> - Zaciska petle na Obamacare - zlikwidowal obowiazek ..

* ponownie zaciska...

> - Gorsuch zostal zatwierdzony na Sedziego Sadu najwyzszego i Trum zatwierdzil r
          > ekordow ilosc sedziow do federalnych sadow apelacyjnych.

* Ok.ale to malo istotne dla przecietnego Joe

> - Poprosil o wieksze dotacje na NATO od Europy

*nie poprosil a zazadal...OK

> - Reforma podatkowa

*obnizyl stawke podatkowa dla korporacji z 35 do 21 procent.

> - Podlozyl drewienka pod ognisko Palestynsko/Izraelskie ktore juz wygasalo..

*podlozyl..

> - wymazal rozporzdzenie Obamy ze "transgender" moga uzywac tolety jakie sie im
          > podoba.

* to chyba najwieksze osiagniecie pierwszego roku prezydentury
          >
          > Wiecej grzechow nie pamietam ale mozesz sobie poszukac..

* rozgrzeszenie warunkowo udzielone...
          • engine8 Re: Jaki jest Trump, jak go oceniac ... 14.01.18, 23:59
            Gielda to spekulacja i spekulacja jest przewidywanie wojny,,, Zreszta Stany zwykle prowadza wojny z daleko od swoich terytoriow a wiec ja przez to jak narazie snu nie trace.

Obnizyl podatki dla korporacji - i nie tylko... Ludzi (liberalow zwlaszcza to neka bo oni popieraj Sanders co obiecywal duzo darmowych rzeczy) boli ze kororacje dostana wieksze obnizki - i to dobrze, inaczej nic by sie nie zmienilo.
            A jesli koropracje zatrudnia i ludzie zaplaca troche mniej to jest to co trzeba zrobic.. Obnizenie podatkow dla ludzi bez opcji zarobkow to psu na bude.
          • felusiak1 Re: Jaki jest Trump, jak go oceniac ... 15.01.18, 00:24
            rozśmieszyłeś mnie do łez melord. piorą wam te głowy a wy połykacie agitpropagandę jak miód.
            Za Obamy w drugiej kadencji wskaźnik bezrobocia był niski ale pracy nie było i podwyżek nie było.
            Teraz daja podwyzki i pracy jest dużo. Wszedzie wudzi sie ogłoszenia "Hiring Now".
            Giełda idzie w górę nie dlatego, ze spekulują lecz dlatego, ze długoterminowe perspektywy są optymistyczne.
            Nie tylko zatwierdził Keystone ale też zdjął szlaban dla eksploracji na terenach do tej pory zamknietych.
            ISIS to zasługa Rosji powiadasz. Może tak a może nie. Przez 15 miesięcy nie było zadnych postepów dopiero po zaprzysiezeniu Trumpa ruszyło sie. Ponadto Rosji w Iraku nie było.
            Sąd Najwyższy nie jest mało istotny dla przecietnego Joe. On rozumie konsekwencje leftystów w tym sadzie. Ponadto systematycznie obsadza sady apelacyjne konserwatystami co bedzie miało konsekwencje na długo po jego prezydenturze z dobrym skutkiem dla nas, przecietnych Joes.
            Reforma podatkowa bedzie miała daleko idace konsekwencje. Obniżenie podatku korporacyjnego uczyni gospodarkę konkurencyjna, zwiekszy zatrudnienie, pozwoli na wzrost rzedu 4% zamiast obamowego półtora procenta.
            Ponadto w 2017 po raz pierwszy od 10 lat w sektorze produkcji przemysłowej zatrudnienie wzrosło o niemal 150 tysiecy. A jeszcze w 2016 Obama mówił, ze pracy w przemyśle będzie coraz mniej i należy sie przekwalifikować.
            • szwampuch58 Re: Jaki jest Trump, jak go oceniac ... 15.01.18, 10:51
              tja Felus,a swistak siedzii zwija te sreberka
      • blueelvic2 Engin mnie juz wyreczyl, ale ... 14.01.18, 18:21
        chcialbym zwrocic twoja uwage na jeden szczegol, ktory ( chyba? ) pominales. Chodzi o wywiad Morgana z Trumpem sprzed 6 laty. Dlaczego? Dobre pytanie, na ktore nalezy odpowiedziec.

Otoz, ten program byl kontynuacja slynnego programu: Larry King Live. Sprawdz sobie w necie.

Byl to program CNN prowadzony na zywo i bez uzgadniania tematow, ktory mial duza wyrobiona, miedzy innymi, publicznosc z kregow medialny i politycznych. Byla w nim pelna dowolnosc prowadzacego w zadawaniu pytan i nie bylo w nim miejsca na retusz wizerunku odpowiadajacego.

Zeby wyrobic sobie zdanie o Trumpie musisz cierpliwie go obejrzec. Dopiero wowczas odpowiesz na pytania idiotow ... na przyklad o zdrowie Trumpa.

Zrob to, a sam sie przekonasz.
    • tanebo2.0 Re: Jaki jest Trump, jak go oceniac ... 14.01.18, 08:53
      Jest świetny - pokazał że rząd wybrany przez plebs to bezhołowie. Czas więc odebrać prawa wyborcze plebsowi i wprowadzić cenzus majątkowy. Jak to za starych, dobrych czasów bywało...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka