the-great-inuk 19.07.18, 16:00 znaczy uczyć się zwyciężać ... Ot, co... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bywszy2 Re: a jest czego+ 19.07.18, 16:07 wpolityce.pl/kultura/264451-geniusz-zydow-ma-polski-rozum Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Obama nie byl perfekt, 19.07.18, 17:29 byl kompletnym klamca i glupkiem. Posluchajcie, przeciez to wszystko trywia, klamstwa powiedziane glosem pastora kosciola baptystow do wlasciwej kongregacji. Jak wiemy 15 000 bialych rolnikow Poludniowej Afryki opuscilo ten kraj i osiedli sie w Rosji. Obama addresses today's greatest challenges in speech honoring Mandela Odpowiedz Link Zgłoś
zeitgeist2010 Re: Obama nie byl perfekt, 19.07.18, 17:51 boavista4 napisał(a): > byl kompletnym klamca i glupkiem. Posluchajcie, przeciez to wszystko trywia, klamstwa powiedziane glosem pastora kosciola baptystow do wlasciwej kongregacji. Jak wiemy 15 000 bialych rolnikow Poludniowej Afryki opuscilo ten kraj i osiedli sie w Rosji. Klamal jak kazdy polityk. O glupote byloby go trudno posadzic. Podjal dosyc racjonalne deczyzje na apogeum kryzysu walutowego w 2009 roku. Jeden US-czlowiek, liberal przekonywal mnie , ze wzglednie poztywna sytuacja na rynku pracy w USA to efekty decyzji Obamy. Natomiast efekty aktualnych deczyzji Trumpba zjadac beda za kilka lat ... Odpowiedz Link Zgłoś
the-great-inuk Kosztuje 25,95 Euro. 19.07.18, 17:58 Dobre. Czytałem już dzisiaj. Jest nawet na Amazon.de. Kosztuje 25,95 Euro. Byłbym zamówił, ale nie znalazłem na szybciutko moich danych bankowych. Jewrosojuzkie wariactwo z tymi danymi! 29 cyfr wpizdzielać! Ot, co... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Odwracanie kota ogonem 19.07.18, 17:59 Zawsze podejrzewalem Zydow o rasizm. I sie potwierdza. PF Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Odwracanie ogona kotem. 19.07.18, 18:37 W tym miejscu Swiata nie da inaczej utrzymac malego kraju w arabskim morzu - niz poprzez wystarczajace uzbrojenie + rasizm wlasnie. Osobiscie ciesze sie , ze tak jest. Izrael poprzez swoja niezalezna od rzadu telewizje, ktora ogladaja miliony islamuskow w krajach osciennych rozbija islamski sposob widzenia swiata i podwaza ich obyczaje (prawa kobiet np.) jest zatem "zachodnia wyspa" - niszczaca jednosc ideologiczna islamu. i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Calosc ustawy 19.07.18, 18:49 18 lipca 2018 r. Kneset zatwierdził Ustawę Narodową – 62 parlamentarzystów poparło ustawę, 55 głosowało przeciwko, a 2 wstrzymało się. Ustawa ma na celu kodyfikację statusu Izraela jako państwa narodowego narodu żydowskiego. 1 - Podstawowy A. Ziemia Izraela jest historyczną ojczyzną narodu żydowskiego, w którym zostało ustanowione państwo Izrael. B. Państwo Izrael jest narodowym domem narodu żydowskiego, w którym spełnia swoje naturalne, kulturowe, religijne i historyczne prawo do samostanowienia. C. Prawo do sprawowania samostanowienia narodowego w Izraelu jest wyjątkowe dla narodu żydowskiego. 2 - Symbole państwa A. Nazwą państwa jest "Izrael". B. Flaga państwa jest biała z dwoma niebieskimi pasami w pobliżu krawędzi i niebieską gwiazdą Dawida w środku. C. Godłem państwowym jest siedmioramienna menora z liśćmi oliwnymi po obu stronach i słowem "Izrael" pod nią. D. Hymnem państwowym jest "Hatikvah". E. Szczegóły dotyczące symboli państwowych zostaną określone przez prawo. 3 - Stolica państwa Jerozolima, pełna i zjednoczona, jest stolicą Izraela. 4 - Język A. Językiem państwa jest język hebrajski. B. Język arabski ma specjalny status w państwie; Regulacja używania języka arabskiego w instytucjach państwowych lub przez nie będzie prawnie uregulowana. C. Ta klauzula nie szkodzi statusowi nadawanemu językowi arabskiemu przed wejściem w życie tej ustawy. 5 - Zbieranie imigrantów Państwo będzie otwarte na żydowską imigrację i zbieranie zesłańców 6 - Połączenie z narodem żydowskim A. Państwo będzie dążyć do zapewnienia bezpieczeństwa członkom narodu żydowskiego znajdującym się w trudnej sytuacji lub w niewoli ze względu na swoją żydowskość lub obywatelstwo. B. Państwo będzie działać w ramach diaspory, aby wzmocnić więź między państwem a członkami narodu żydowskiego. C. Państwo będzie działać w celu zachowania dziedzictwa kulturowego, historycznego i religijnego Żydów wśród Żydów w diasporze. 7 - Osadnictwo żydowskie A. Państwo postrzega rozwój osadnictwa żydowskiego jako wartość narodową i będzie działać na rzecz zachęcania i promowania jego zakładania i konsolidacji. 8 - Oficjalny kalendarz Kalendarz hebrajski jest oficjalnym kalendarzem państwa i obok niego kalendarz gregoriański będzie używany jako oficjalny kalendarz. Korzystanie z kalendarza hebrajskiego i kalendarza gregoriańskiego będzie określone przez prawo. 9 - Dzień Niepodległości i dni pamięci A. Dzień Niepodległości jest oficjalnym świętem narodowym państwa. B. Dzień Pamięci Poległych w Wojnach Izraela oraz Dzień Pamięci o Holokauście i Bohaterstwie są oficjalnymi dniami pamięci Państwa. 10 - Dni odpoczynku i szabatu Sabat i święta Izraela są ustalonymi dniami odpoczynku w państwie; Nie-Żydzi mają prawo do utrzymywania dni odpoczynku w sabaty i święta; Szczegóły tego problemu zostaną określone przez prawo. 11 - Niezmienność. elderofziyon.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: Calosc ustawy 19.07.18, 18:51 Czyli praktycznie w Izraelu nic sie nie znienilo . Odpowiedz Link Zgłoś
the-great-inuk Re: Calosc ustawy 19.07.18, 19:02 3nd napisał: > Czyli praktycznie w Izraelu nic sie nie znienilo . Ot, co... Odpowiedz Link Zgłoś
zeitgeist2010 Historia magister vitae est 19.07.18, 19:13 Jak to sie stalo, ze w 1939 roku bylo pol miliona Zydow w III Rzeszy a 3 miliony w Polsce? A w roku 2018 synagogi w Berlinie musza byc ochraniane przez policje a na ten przyklad w Polsce, Szwecji i Holandii nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: ?+ 19.07.18, 21:25 zeitgeist2010 napisał: > Jak to sie stalo, ze w 1939 roku bylo pol miliona Zydow w III Rzeszy a 3 milion > y w Polsce? > > A w roku 2018 synagogi w Berlinie musza byc ochraniane przez policje a n > a ten przyklad w Polsce, Szwecji i Holandii nie? <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< W Szwecji sa ochraniane z powodow podobnych w Niemczech - wielki naplyw pewnej ludnosci. W Polsce tej ludnosci raczej niema,ale jestem przekonany,ze ktos na tym ma swoje oko. Co do Holandii nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Calosc ustawy 20.07.18, 01:57 A o granicach Izraela ustawa narodowa nic nie mowi... Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Dlatego: 20.07.18, 17:14 ze dzisiejsze granice Izraela Rzad i Parlament uwazaja za tymczasowe, a ze wzgledow politycznych nie moga oglosic, ze Zachodni Brzeg / West Bank stanowi czesc Izraela, bo wywolaloby to gwaltowne prootesty islamuskow na calym Swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Dlatego: 21.07.18, 11:59 j-k napisał: > bo wywolaloby to gwaltowne prootesty islamuskow na calym Swiecie. Te protesty to byłby niewielki problem dla samego Izraela. Natomiast pełna inkorporacja ziem okupowanych stworzyłaby poważne problemy prawne i polityczne, bo trzeba by sensownie uregulować status prawny i polityczny milionów Palestyńczyków "już izraelskich". To byłby prawdziwy kłopot - widać tu jakim przebiegłym krokiem była rezygnacja Jordanii z pretensji do Zachodniego Brzegu. Izrael nie ma dobrych opcji w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: Dlatego: 21.07.18, 13:29 Masz racje i dlatego Izrael nie dokona inkorporacji strefy A i B . Bedzie to przeciwko interesom Izraela ( przyznanie obywatelstwa izraelskiego ). status A – tereny pod kontrolą Autonomii Palestyńskiej: Strefa Gazy, kilka większych skupień arabskich na Zachodnim Brzegu status B – tereny pod kontrolą mieszaną: Autonomia Palestyńska sprawuje tam władzę, ale kontrolę wojskową sprawuje armia izraelska, status C – tereny pod kontrolą izraelską: obejmują kolonie żydowskie, drogi dojazdowe do nich oraz punkty strategiczne (np. wzgórza, źródła wody). Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Dlatego: 22.07.18, 06:33 3nd napisał: > Masz racje i dlatego Izrael nie dokona inkorporacji strefy A i B . > Bedzie to przeciwko interesom Izraela ( przyznanie obywatelstwa > izraelskiego ). Domyślam się, że chodziło Ci o to, iż <b>byłoby</b> to sprzeczne z interesem Izraela. Problem jest w tym, że dzisiejsza sytuacja też jest niekorzystna dla Izraela i jej zakonserwowanie będzie owocowało kolejnymi kłopotami w przyszłości. I kłopoty te będą się nasilać wraz ze wzrostem siły "bomby demograficznej" w Palestynie i wygasaniem wojen wewnątrzarabskich. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Dlatego: 22.07.18, 17:05 Jak nie ma granic to nie ma panstwa , jest sztuczny twor tylko .... Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: polska tez byla przez dlugi czas sztuczna+ 22.07.18, 22:37 yurek11111 napisał: > Jak nie ma granic to nie ma panstwa , jest sztuczny twor tylko .... <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< bo granica Zachodnia nie byla uznawana. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: polska tez byla przez dlugi czas sztuczna+ 23.07.18, 02:50 Tak samo sztuczna jak Niemcy, bo to była wspólna granica, a nawet Francja (chyba do 1947 r.). A Izrael jest sztuczny do dzisiaj. Wedle kryterium uznawania granic to wiele państw jest sztucznych: Chiny, Pakistan, Indie, Rosja. To z tych większych. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: to kraje,wymienione przez pana+ 23.07.18, 07:20 tez sa sztuczne do dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: to kraje,wymienione przez pana+ 23.07.18, 15:17 bywszy2 napisał: > sa sztuczne do dzisiaj? Wedle pańskiego kryterium zastosowanego do Polski to jak najbardziej. Na świecie jest wiele państw, które mają jakieś niepotwierdzone granice i ktoś zgłasza pretensje do ich terytorium lub one do cudzego. Niektóre trwają w tym stanie od XIX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: nie mam zadnego kryterium+ 23.07.18, 15:50 Przedstawilem panskie i logicznie porownalem. Bez wyciagania wnioskow. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: nie mam zadnego kryterium+ 23.07.18, 17:04 bywszy2 napisał: > Przedstawilem panskie i logicznie porownalem. Nie moje tylko Yurka, który nie pisał o nieuznaniu, ale o braku granic. Pan sam przeskoczyłeś na "nieuznawanie". Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: nie mam zadnego kryterium+ 23.07.18, 23:24 europitek napisał: > bywszy2 napisał: > > Przedstawilem panskie i logicznie porownalem. > > Nie moje tylko Yurka, który nie pisał o nieuznaniu, ale o braku granic. > Pan sam przeskoczyłeś na "nieuznawanie". > <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Mam swoje braki i czasami sie myle. A prpo granic uznawanych czy nie. Uznawane tez byly przekraczane. Zeligowski - Litwa Polska - Zaolzie Niemcy - Polska ZSRR - Polska Niemcy - Polska. Takie to sa umowy. A kogo na to stac i te umowne moze zlamac. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: nie mam zadnego kryterium+ 24.07.18, 04:53 bywszy2 napisał: > A kogo na to stac i te umowne moze zlamac. Niektórzy tak rozumieją suwerenność, że mogą robić, co im się podoba. Tak już tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: nie mam zadnego kryterium+ 24.07.18, 07:56 europitek napisał: > bywszy2 napisał: > > A kogo na to stac i te umowne moze zlamac. > > Niektórzy tak rozumieją suwerenność, że mogą robić, co im się podoba. Tak już t > radycja. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< ale tak jest? Chiny - Tajwan! Chiny - Dalaj Lama. Wegry - ZSRR Czechoslowacja - Demoludy Kto podskoczy? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Dlatego: 21.07.18, 17:13 dobrych nie ma, ale wszystko wskazuje na to, ze bedzie to kontynuacja opcji obecnej - wykupywanie ziemi od palestynczykow (po dobrych cenach) i sklanianie ich do emigracji - by budowali sobie domy w innych krajach arabskich (gdzie sa one tansze). Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Dlatego: 22.07.18, 06:35 A ile to w ciągu roku udaje się wykupić ziemi od Arabów i ilu ich wyjeżdża z Palestyny? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Dlatego: 22.07.18, 06:48 no wykupic troche sie daje... pytasz o dane ? - sam poszukaj. wskazowka: - Izrael istnieje od ca... 3000 lat... a tu pro-palestynski tekst... ale jakies liczby podaje... prawy.pl/10528-zydzi-wyrzuca-13-tys-palestynczykow-na-bruk-na-ich-wlasnej-ziemi/ Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Dlatego: 22.07.18, 07:02 Podaje liczby, ale nie odnoszące się do jakichkolwiek wykupów tylko do rugowania, wyburzeń, zajmowania siłą. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k To mne ne zaima. 22.07.18, 07:11 jestem wprawdzie etnicznym Polakiem, ale sympatyzuje z Izraelem. i podaje Ci jakies dane / liczby - bo o nie prosiles. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: To mne ne zaima. 22.07.18, 16:11 Poprosiłem, ponieważ wcześniej napisałeś, że Izrael prowadzi wykup ziemi od Arabów. Przynajmniej tak to zrozumiałem. A tu są dane nie o wykupie a o rugowaniu z ziemi poprzez naciski administracyjne. Sympatia do kogoś/czegoś nie powinna przesłaniać realiów i jeśli te "skrzeczą" to nie ma co tego ukrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: To mne ne zaima. 22.07.18, 18:20 Bzdury wypisujesz jotka , nie ma wykupu ziemi od Palestynczykow od czasu uchwalenia tego : Palestinian land laws refer to ownership of land under the Palestinian Authority (PA). These laws prohibit Palestinians from selling Palestinian-owned lands to "any man or judicial body corporation of Israeli citizenship, living in Israel or acting on its behalf."[1][2][3] These land laws were originally enacted during the Jordanian rule of the West Bank (1948–1967). Land sales to Israelis are considered treason by the Palestinians because they threaten the founding of a future state and to "halt the spread of moral, political and security corruption".[4] Palestinians who sell land to Israelis can be sentenced to death, although death penalties are seldom carried out; a death sentence has to be approved by the Palestinian Authority President. pod kara smierci In 2012, Mohammad Abu Shahala, a former PA intelligence officer, was reportedly sentenced to death for selling land to Jews. The Jewish community of Hebron petitioned the UN, the US, and the Israeli government to step in on Abu Shahala's behalf. en.m.wikipedia.org/wiki/Palestinian_land_laws Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: To mne ne zaima. 23.07.18, 02:55 Dlatego tak się dopytywałem o szczegóły tych domniemanych wykupów, których nie było nawet przy budowie Muru Szarona. Nie słyszałem też o wykupie ziemi pod izraelskie osiedla w Palestynie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Odwracanie ogona kotem. 19.07.18, 19:05 Moze i dobrze ale smak stanowi sie naprzeciw. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Wszyscy kochaja zydow w Izraelu. 19.07.18, 21:10 i jak dotad nie widza izraelskiego rasizmu. Zydzi musza byc rasistami, inaczej znikneliby w morzu arabskim, albo musieliby wrocic do Europy. Jak dotad sjonisci nie byli zdolni do wspolzycia z Arabami, a w innych krajach , jako Narod Wybrany , stali sie elita, ktora demokracje traktuje jako wlasny przywilej. Kazdy wie co to znaczy i jak grozne to jest dla egzystencji Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: Odwracanie kota ogonem+ 19.07.18, 21:18 polski_francuz napisał: > Zawsze podejrzewalem Zydow o rasizm. I sie potwierdza. > > PF <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< a ja pana o glupote. Ostatnio przekroczyl pan moje najwieksze oczekiwnia. amieta pan wlasna sage o baranach? Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Odwracanie kota ogonem 21.07.18, 12:15 polski_francuz napisał: > Zawsze podejrzewalem Zydow o rasizm. I sie potwierdza. Jeśli już to nie rasizm, ale nacjonalizm. I teraz się okaże (czy i jakie będą kolejne kroki ustawowe), czy to tylko nacjonalizm, czy może już szowinizm. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Odwracanie kota ogonem 22.07.18, 06:43 Czy warto sie o definicje klocic? Rasizm dotyczy faktycznie rasy a nacjonalizm czy szowinizm narodu. Powiedzmy raczej popieranie swoich i niechec do nieswoich. Tak czy inaczej niegodne pochwaly. PF Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Odwracanie ogona kotem. cd. 22.07.18, 06:51 Ziemia nie jest jedna Mieszkaja tu rozne rasy i rozne kultury. i SOROS bedzie sie musial dlugo napracowac - nim to wymiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Odwracanie kota ogonem 22.07.18, 06:57 polski_francuz napisał: > Czy warto sie o definicje klocic? Dla mnie to nie spór o definicje, lecz o nazywanie rzeczy jakimi są. Nieścisłości prowadzą szybko do kolejnych dowolności i na końcu tego łańcucha mamy zupełnie nieadekwatne rezultaty. > Tak czy inaczej niegodne pochwaly. To fakt. I tu pojawia się pytanie kto nie pochwala, a kto milczy. I czy to nie jest to coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Odwracanie kota ogonem 22.07.18, 07:13 Kto nie pochwala czy nie to dosc latwa odpowiedz. Idealisci (ludzie sa rowni) gania a populisci (Arabowie won do Arabii) pochwalaja. Ta linia frontu dzieli spoleczenstwa europejskie. PF Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Odwracanie kota ogonem 22.07.18, 17:22 Miałem na myśli stosunki polsko-izraelskie, bo jakoś nie słyszałem w naszej telewizorni wielkiego oburzenia na tę izraelską ustawę. Podejrzewam więc, że tu jest możliwa jakaś wzajemność "świadczeń". Na razie nie widzę innych namacalnych i szybkich korzyści dla Izraela z tej wspólnej deklaracji (bo "sprawiedliwość dziejowa" to rzecz trochę ulotna). > Idealisci (ludzie sa rowni) gania a populisci (Arabowie won do Arabii A może należałoby tak: Ludzie są równi o ile uznają te same wartości podstawowe. Bezwarunkowa równość bądź nierówność trącą dogmatyzmem ideowym, który z natury jest bezkompromisowy i skrajny w treści. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Odwracanie kota ogonem 22.07.18, 17:43 "Podejrzewam więc, że tu jest możliwa jakaś wzajemność "świadczeń". Smak stanowi sie naprzeciw. Co na to czarne koszule? Akceptuja? "A może należałoby tak: Ludzie są równi o ile uznają te same wartości podstawowe. Bezwarunkowa równość bądź nierówność trącą dogmatyzmem ideowym, który z natury jest bezkompromisowy i skrajny w treści." Widze zes z tych co lubia szukac dziury w calym:) Ja z tych co upraszczaja jak tylko mozna. I dla mnie ludzie sa rowni! Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Odwracanie kota ogonem 23.07.18, 03:16 polski_francuz napisał: > Ja z tych co upraszczaja jak tylko mozna. I dla mnie ludzie sa rowni! To konsekwencja rozpatrywania problemu na wysokim poziomie ogólności, czyli usuwania z pola widzenia możliwie największej liczby konkretów. Jeśli odrzucić jeszcze kilka to dojdzie się jeszcze dalej aż w okolice totalnej urawniłowki. A w rzeczywistości ta równość ma mocno ograniczony zakres i gdybyś próbował ją konkretyzować przykładając do różnych sytuacji to szybko zaczęłaby Ciebie uwierać. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Odwracanie kota ogonem 23.07.18, 09:57 Ludzie sa rowni od urodzenia (w oczach panstwa i w oczach innych) i kazdy od tej rownosci zaczyna. Jak konczy, to juz zalezy od niego. PF Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Odwracanie kota ogonem 23.07.18, 15:29 polski_francuz: > Ludzie sa rowni od urodzenia (w oczach panstwa i w oczach innych) Dlaczego tylko urodzeni Windsorowie mogą być koronowani na królów/królowe Wlk. Brytanii? Dlaczego nie mógłbyś zostać prezydentem USA? To tylko dwa przykłady ze strefy miłującej równość, które zauważamy, gdy zaczynamy przyglądać się szczegółom życia społecznego, które ponoć implementuje ogólną zasadę równości wszystkich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Odwracanie kota ogonem 23.07.18, 15:38 Co do Windsorow to wystarczy obalic monarchie a co do prezia Stanow to Obama juz sie zalapal bez urodzenia PF Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Odwracanie kota ogonem 23.07.18, 16:52 polski_francuz napisał: > Co do Windsorow to wystarczy obalic monarchie Ale taki obalacz nie będzie równy w chwili urodzenia tylko sobie koronę zdobędzie (obalając monarchię nie zostaniesz królem), czyli nie uzyska jej z mocy przyrodzonej równości wszystkich ludzi. > Obama juz sie zalapal bez urodzenia Nie chodzi o to czy komuś udało się coś "na lewo", tylko o to, czy mu się to legalnie należało z tytułu postulowanej równości. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Odwracanie kota ogonem 23.07.18, 20:16 Chodzilo mi, ze od startu jak wszyscy mozesz osiagnac rozne rezultaty. W tym zostac wladca Anglii i prezydentem USA. Zalezy od trajektorii Twego zycia, ambicji, szczescia...et j'en passe. PF Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Odwracanie kota ogonem 23.07.18, 20:40 Beda sie klocic poniewaz antysemityzm zrownano z rasizmem i na tym sie jedzie.. wiec zachowan izraelskich z rasizmem nie wolno porownywac.. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Uczyć się od Izraela, 20.07.18, 08:14 Israel to państwo sezonowe zależne od trzeciego Rzymu, pierwszy Rzym też swoich satelitów miau ...... Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: w ktorym+ 20.07.18, 09:35 xystos napisał: > Israel to państwo sezonowe zależne od trzeciego Rzymu, > pierwszy Rzym też swoich satelitów miau ...... > <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< sezonie znajduje sie Polska? Czesto zmienia niezliczona losc Rzymow - wlascicieli satelitow. Haw.haw! Odpowiedz Link Zgłoś
the-great-inuk Nie pozwalamy! Liberum Veto! 20.07.18, 09:35 Powiedziała mniejszość etniczna w północnych, luterańskich, (ewangelickich) landach niemieckich. Chodzi o to, że w katolickich południowych landach niemieckich ludność ma więcej świąt kościelnych wolnych od pracy. Po kilku dekadach zawziętych dyskusji, parlamenty landów północnych postanowiły zaliczyć jeden z ewangelickich świąt jako dzień wolny od pracy. Uderz w stół a nożyce się odezwą! Natychmiast odezwały się związki żydowskie ze swoim Liberum Veto! Zabraniają Niemcom ustalania swoich luterańskich świąt, bo Martin Luter kilka set lat temu wyraził się niepochlebnie o Żydach/żydach! I ja tak sobie myślę, że to chyba graniczy z chucpą/hucpą takie podejście do sprawy... =================================================== LUTHER Die jüdischen Gemeinden verwiesen auf judenfeindliche Äußerungen des Reformators Martin Luther (1483–1546). Der Landesverband der Jüdischen Gemeinden in Niedersachsen hat Proteste angekündigt, sollte der Reformationstag zum neuen Feiertag in dem Bundesland werden. ================================================== Następnym, konsekwentnym krokiem będzie wyburzanie kościołów luterańskich w Niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Taki jest cel Hamasu 21.07.18, 06:51 www.youtube.com/watch?v=BEn0IXkBwnY Wiec nie ma co sie ludzic .... Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: Taki jest cel Hamasu 21.07.18, 07:05 nie miałbym nic przeciwko temu żeby jedni z drugimi się nawzajem unicestwili Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: Taki jest cel Hamasu 21.07.18, 09:24 lont12 napisał: > nie miałbym nic przeciwko temu żeby jedni z drugimi się nawzajem unicestwili > Powiedz gdzie mieszkasz aby emigracja z Izraela tam byla skierowana . Sa takie pomysly pewnych politykow "przyjaznych" Zydom z Izraela . www.magnapolonia.org/szwedzka-dzialaczka-partii-feministycznej-uwaza-ze-zydzi-powinni-zostac-deportowani-z-izraela-do-usa/ Ale sie nie martw , my w Izraelu zostaniemy na zawsze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: Taki jest cel Hamasu 21.07.18, 09:48 > Ale sie nie martw , my w Izraelu zostaniemy na zawsze :-) a Henry Kissinger powiedział parę lat temu że za 10 lat państwa Izrael już nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Taki jest cel Hamasu 21.07.18, 09:56 "Ale sie nie martw , my w Izraelu zostaniemy na zawsze" niebądz tego taki pewny,Palestńczycy mogą Was z grobów wykopać z zwłoki spalić, a popiołki w najgłębszej części Atlantyku zatopić niezapomnij że Rzym też mocarstwem był,jak USA dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: nu,a + 21.07.18, 10:57 xystos napisał: > "Ale sie nie martw , my w Izraelu zostaniemy na zawsze" > > > niebądz tego taki pewny,Palestńczycy mogą Was > z grobów wykopać z zwłoki spalić, > a popiołki w najgłębszej części Atlantyku zatopić > > niezapomnij że Rzym też mocarstwem był,jak USA dzisiaj. > <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Polska byla,jak wiadomo,wielka - od morza do morza. Co Palestynczycy moga dla was zrobic? Z Dubaju zaczeli - ... wasze do siebie sprowadzaja. Moze i kraj caly ogarna? A popioly wasze wgorach pozwola wiatru rozwiac. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: a taki Naczelnik Panstwa+ 21.07.18, 11:19 lont12 napisał: > > Ale sie nie martw , my w Izraelu zostaniemy na zawsze :-) > > a Henry Kissinger powiedział parę lat temu że za 10 lat państwa Izrael już nie > będzie > <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< stwierdzil,ze ma do czynienia z narodem wspanialym,ludzie ktorego sa pospolitymi ku...wami. Nie przewidzial tylko,ze niektorzy z nich,przeznaczeni do czynow wielkich, dostapia zaszczytu zmywania g...na z klatek kroliczych. Wec mozna miec pewne watpliwosci do jasnowidzenia niektorych wielkich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: a taki Naczelnik Panstwa+ 21.07.18, 12:10 Bywszyj to taki bardzi cadyk... zdaje. Nie tyle jasno widzący co dobrze wiedzący. PS Chciałam dopytać, czy lubi język ojczysty? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: a taki Naczelnik Panstwa+ 21.07.18, 12:19 kalllka napisała: > Bywszyj to taki bardzi cadyk... zdaje. > Nie tyle jasno widzący co dobrze wiedzący. > PS > Chciałam dopytać, czy lubi język ojczysty? <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< techniczny? - wole szwedzki i rosyjski. Prase? - wole polski szwedzki. Wiersze? - wole rosyjski. Kryminaly? - rosyjski i polski. Polski oficjalnie nie uzywam prawie od 50 lat. Rosyjski oficjalnie nie uzywam 60 lat. Nastepne pytanie:? Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: a taki Naczelnik Panstwa+ 21.07.18, 12:26 wynika stąd że z polską żoną to ty już od dawna nie śpisz Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: a taki Naczelnik Panstwa+ 21.07.18, 15:42 lont12 napisał: > wynika stąd że z polską żoną to ty już od dawna nie śpisz <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< od czasu do czasu twoja corke wykorzystuje,jak do Europy po wrazenia przyjezdza. Jest do d...y. Jak i jej tata. Ale czasami zmiana mnie dobrze robi - zawsze to jest mlodsze ...! Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re:popieram mysl+ 21.07.18, 10:52 lont12 napisał: > nie miałbym nic przeciwko temu żeby jedni z drugimi się nawzajem unicestwili > <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< by takich jak pan w kompost przetworzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
the-great-inuk Mowa nienawiści przeciw Niemcom! 21.07.18, 10:49 3nd napisał: > www.youtube.com/watch?v=BEn0IXkBwnY > Wiec nie ma co sie ludzic .... ================================================== Identyczna mowa nienawiści Rodaków zamieszkałych od przeszło 40 lat między Niemcami przeciw tychże Niemcom Nienawiść etniczna wyhodowana poprzez stulecia... ================================================= I tak oto pierwszą ofiarą tych wstrętnych „Nazis“ stali sie biedni, miłujący pokój Niemcy, których trzeba było „wyzwolić“, a nie rzucić na kolana i poddać gruntownej, trwającej całe lata „Entnazifizierung“, żeby w ogóle byli zdolni do normalnych kontaktów z innymi narodami... ================================================= Niemce przygarnęli go po Stanie Wojennym, dali mieszkanie 110m2 z widokiem na jezioro, w parkowej dzielnicy Berlina. Dobrze płatną fuchę w reprezentacyjnym budynku (Instytut politycznie doradczy, finansowany z podatków) latorośli wykształcenie) Nic nie pomogło, nie dał się przekupić, ale podarki przyjął był... Odpowiedz Link Zgłoś
the-great-inuk Niemiec z perskimi korzeniami 21.07.18, 09:59 Bije Niemców z Niemieckimi korzeniami! Ot, co... Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: Niemiec z perskimi korzeniami 21.07.18, 10:42 Czyli uwazajcie na siebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
the-great-inuk Re: Niemiec z perskimi korzeniami 21.07.18, 10:52 3nd napisał: > Czyli uwazajcie na siebie ! ================================== Staram się nie wychodzić z domu. Ale od czasu do czasu muszę wznowić zapasy żywnościowe... Ot, co... Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: Niemiec z perskimi korzeniami 21.07.18, 13:11 the-great-inuk napisała: > 3nd napisał: > > > Czyli uwazajcie na siebie ! > > ================================== > > Staram się nie wychodzić z domu. > Ale od czasu do czasu muszę wznowić zapasy żywnościowe... > > Ot, co... Nie zazdroszcze .... To w Izraelu bezpieczniej (Jerozolima). Takze kobiety wychodza same na spacerek wieczorem . W dzien za goraco :-) . Odpowiedz Link Zgłoś
the-great-inuk Re: Niemiec z perskimi korzeniami 21.07.18, 14:44 3nd napisał: > Nie zazdroszcze .... > > To w Izraelu bezpieczniej (Jerozolima). Takze kobiety wychodza same na spacerek > wieczorem . W dzien za goraco :-) . ============================================= Chyba wyemigruję do Izraela. Tylko skąd Izraelską prababkę wsiąść? Ot, co... Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: Niemiec z perskimi korzeniami 21.07.18, 14:57 Poskrob , wielu znalazlo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Gaza - Izrael 21.07.18, 15:20 www.facebook.com/hnaftali/videos/2024320060912854/ Odpowiedz Link Zgłoś
the-great-inuk Re: Niemiec z perskimi korzeniami 21.07.18, 16:15 3nd napisał: > Poskrob , wielu znalazlo :-) ============================== Na początku lat 70-tych byłem kilka godzin w Ostii. Podmiejską ciuchcią z Rzymu. Dziwiłem się, że tam tyle ludzi mówi po polsku. Później mi zaświtało, że oni na wizę czekają... A jeszcze wcześniej znajoma pożyczyła ode mnie "Tonetkę", także się do emigracji szykowała. A jeszcze wcześniej znajomy z pracy wyemigrował... Przysyłał pozdrowienia... Odpowiedz Link Zgłoś
kylax4 Choć generalnie popieram Izrael, 22.07.18, 02:05 to jednak to prawo jest w swoim brzmieniu nacjonalistyczne i ksenofobiczne. Usunięte z niego artykuły, które zmuszałyby sędziów izraelskiego sądu najwyższego, do priorytetu żydowskości nad demokracją, to już czysty faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: a jak nazwac 1968?+ 22.07.18, 05:54 kylax4 napisał: > to jednak to prawo jest w swoim brzmieniu nacjonalistyczne i ksenofobiczne. > > Usunięte z niego artykuły, które zmuszałyby sędziów izraelskiego sądu najwyższe > go, do priorytetu żydowskości nad demokracją, to już czysty faszyzm. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< co odznaczyl sie w czynie a nie w ustawie? No,a czesci dot.karania zatwierdzenie faktow niemilych,z ktorej sie wycofano - w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: a jak nazwac 1968?+ 22.07.18, 06:43 bywszy2 napisał: > czesci dot.karania za twierdzenie faktow niemilych Tam akurat była mowa o karaniu za twierdzenie antyfaktów, czyli kłamstw. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: a jak nazwac 1968?+ 22.07.18, 10:56 europitek napisał: > bywszy2 napisał: > > czesci dot.karania za twierdzenie faktow niemilych > > Tam akurat była mowa o karaniu za twierdzenie antyfaktów, czyli kłamstw. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Klamstw?Na jaki temat?I kto tutaj klamie? Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: a jak nazwac 1968?+ 22.07.18, 16:53 bywszy2 napisał: > Na jaki temat? Pan bardzo dobrze (w razie potrzeby) guglasz po polsku, więc nie powinieneś mieć kłopotu z ustaleniem o czym mówią krytykowane fragmenty nowelizacji tej ustawy. > I kto tutaj klamie? Jak zwykle ten, kto głosi nieprawdę. A co do samych "faktów niemiłych" to w Polsce jest tylu ich głosicieli, że ich ukrywanie byłoby bezcelowe, nawet gdyby jacyś politycy bardzo chcieli. Polska to taki grajdołek, w którym w imię wzajemnego dowalania sobie nawzajem wszystkie "ciemne sprawki" są wyciągane na wierzch w niebywałą lubością. Pan długo siedzisz za morzem, więc już chyba zapomniałeś o tym. W dodatku jest też sporo ludzi, którzy kopią w przeszłości dla samej przyjemności płynącej z tej czynności. I dokopują się do różnych spraw i sprawek. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: a jak nazwac 1968?+nie zapomnialem.+ 22.07.18, 22:29 Polska to taki grajdołek, w którym w imię wzajemnego dowalania sobie nawzajem wszystkie "ciemne sprawki" są wyciągane na wierzch w niebywałą lubością. Pan długo siedzisz za morzem, więc już chyba zapomniałeś o tym. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< ale za moich czasow bylo inaczej. Pozatym,nawet po wielu latach prawde nie uda sie ukryc. Zawsze gdzies tam wylezie. A czy to sa brudne sprawki? A moze historia prawdziwa? I rozumiem,ze krytykowane fragmenty ustawydotyczyly ukrywania tej prawdy. Przeciez nie o nazwe obozow sie sprawa rozbija - to jest rzecz trzeciorzedna. " W dodatku jest też sporo ludzi, którzy kopią w przeszłości dla samej przyjemnoś > ci płynącej z tej czynności. I dokopują się do różnych spraw i sprawek." zazwyczaj nazywaja ich historykami. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: a jak nazwac 1968?+nie zapomnialem.+ 23.07.18, 16:35 bywszy2 napisał: > ale za moich czasow bylo inaczej. Było tak samo tylko przepychanki w politycznym światku były mniej widoczne dla publiki i przejawiały się często w nieoczywisty sposób. > I rozumiem,ze krytykowane fragmenty ustawy dotyczyly > ukrywania tej prawdy. Pośrednio tak, ponieważ nieuzasadnione oskarżenia kogoś o coś są utrudnianiem dojścia do prawdy, czyli ułatwiają jej ukrywanie, bo to dochodzenie kierują na fałszywe tropy. > Przeciez nie o nazwe obozow sie sprawa rozbija - to jest > rzecz trzeciorzedna. Niezupełnie tak mało ważna, gdyż w konkretnych okolicznościach (kontekstach) może prowadzić do utarcia się mylnych przekonań. Kilka takich stale powtarzanych przekręconych określeń i może się z czasem wytworzyć z gruntu mylne przekonanie o całym problemie. I kończy się to tak, że po latach jakiś niedouczony burmistrz amerykańskiego miasta kompromituje się obzywając marszałka polskiego senatu antysemitą i kombinuje coś z pomnikiem katyńskim, który przecież dotyczy nie tylko etnicznych Polaków, bo w Katyniu zamordowano też pewną liczbę polskich Żydów. Amerykański Żyd "dobiera się" do pomnika wystawionego również Żydom i jeszcze rzuca oskarżenia o antysemityzm na ludzi broniących tego pomnika. Kabaret! A inna konsekwencja, że polski Żyd musi jeździć do Izraela na spotkania z izraelskimi Żydami wyjaśniać im błędność ich przekonań. Jeszcze inna, ze po którymś z rzędu oskarżeniu Polski o udział sprawczy w zagładzie Żydów ze strony izraelskiego polityka, odzywają się Niemcy, które oświadczają oficjalnie "to my, a nie Polacy". I okazują się jedynymi sprawiedliwymi w tej historii, bo nikt ich oświadczenia nie neguje. Znów kabaret! Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: a jak nazwac 1968?+nie zapomnialem.+ 23.07.18, 23:38 Panskie wywody sa zbyt obszerne aby sie do nich ustosunkowac o tak poznej porze. Jest u mnie akurat od dzisiaj z wizyta szwagierka,slazaczka,prof.politechniki. Zwrocilem uwage na zmiene jej pogladow w stosunku spraw dot. jej szwagra tzn.mnie. Nie jest juz taka pewna swych racji. A co do mnie+ Przeczytalem fantastyczny polski artykol na temat denazefikacji Niemiec po wojnie,widziana z amerykanskiej strony i ktora ja prowadzila. W co drugim Niemcu widziano wtedy ukrytego naziste. Wybacz pan ale u mnie od pewnego czasu wyjawiaja sie podejrzenia(czesto mysle,ze nie uzasadnione,a jednak),ze w niektorych osobach widze ich przodkow szmalcownikow,szabrownikow czy nawet mordercow. Opowiedziala,ze przyszly tesc we Wroclawiu,pochodzacy z Polski "B",chcial jej podarowac pierscionek. Oswiadczyl przy tym,ze to jest skromny podarunek,poniewaz przyszedl do sasiadow zbyt pozno,bo wszystko od nich juz wyniesli,a ten pierscionek znalazl na podlodze. Ot tak to bywa. I to bylo mocniejsze niz jakies opowiadanie ksiazkowe. To bylo cos z zycia,a nie kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: chyba jest rzadkoscia+ 24.07.18, 01:32 1. wspomnienia,ze w Katyniu zgineli i oficerowie Zydzi - o tym raczej sie nie mowi. Moze z powodu,ze nie byli kadrowymi oficerami - Zydow do szkol oficerskich przed wojna raczej nie przyjmowano. 2. Co do falszywych tropow - mieko powiedziane. 3. Co do nazw obozow: Jest taki dziwny szkopol,jak Polskie obozy koncetracyjne istnialy. Liczebnie bylo ich ponad 250. Zalozone byly w Polsce po wojnie. W Polsce protestuje sie by nie nazywac ich polskimi. Jeden z profesorow nawet stwierdzil,ze nie ma na to zgody. Polscy historycy wysuneli propozycje by nazywac je komunistycznymi. ozna by i tak. Ale w tym przypadku nalezalo by skonczyc z niemieckimi obozami,a nazywac je nazistowskimi obozami. Tak bylo sprawiedliwie - nazywac rzeczy w obydwu przypadkach tym samym imieniem. Komendantow obozow bylo 500. Jednym z nich byl niejki Morel. Zadano jego ekstradycji z Izraela. 499 zz nich byly pochodzenia wlasciwego. Ekstradycji nie trzeba bylo "uruchamiac" - Byli na miejscu.Ale zadnemu z nic wlos z glowy nie spadl 4. Co do madrych wypowiedzi poniektorych marszalkow. Ocen pan sam: Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: chyba jest rzadkoscia+ 24.07.18, 06:27 "wspomnienia,ze w Katyniu zgineli i oficerowie Zydzi" ile zapłacili za oficerskie epolety? to.była kiepska inwestycja Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: na panski zlosliwy wpis+ 24.07.18, 08:08 xystos napisał: > "wspomnienia,ze w Katyniu zgineli i oficerowie Zydzi" > > > ile zapłacili za oficerskie epolety? > to.była kiepska inwestycja > <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< odplacam pienknym za podobne: nie musieli placic,bo zostali oficerami po Studium Wojskowym jako oficerowie rezerwy. (Zreszta jak i ja - kapral podchorazy Ludowego Wojska Polskiego) Prawdziwi oficerowie po uczelniach wojskowych i akademiach spie...li do Rumunii,oddajac nie tylko guziki a czasami i gacie,zostawiajac tych zydowskich na pastwe losu. A bronili oni honor nieprzyjaznej im Ojczyzny, Odpowiedz Link Zgłoś
kylax4 Wiecie w tej polszy, co to wolność słowa? 22.07.18, 13:55 Faszystowska ustawa o IPN, bardzo dobrze, że została uwalona. USA jak tąpną pięścią, to zaraz przywołają do porządku faszyzujące kraiki osteuropy. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Wiecie w tej polszy, co to wolność słowa? 22.07.18, 16:29 kylax4 napisał: > USA jak tąpną pięścią, to zaraz przywołają do porządku > faszyzujące kraiki osteuropy. Najpierw niech się zajmą "demokratą" Erdoganem. Niech okażą swoją "moc" (w końcu jedi to amerykański pomysł) i dla podkreślenia wagi swoich słów palną tą pięścią w turecki stół. Chyba zapomniałeś o amerykańskiej zasadzie: "Wiem, że to sukinsyn, ale to nasz sukinsyn." A co do wiedzy w zakresie wolności słowa to przyjedź i się przekonaj sam jaki w Polsce jest "okropny faszyzm". Jednak sprawdź najpierw czy w polskim kodeksie karnym nie ma ucinania języków za opowiadanie głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
zeitgeist2010 Re: Wiecie w tej polszy, co to wolność słowa? 22.07.18, 18:04 europitek napisał: > A co do wiedzy w zakresie wolności słowa to przyjedź i się przekonaj sam jaki w Polsce jest "okropny faszyzm". Jednak sprawdź najpierw czy w polskim kodeksie karnym nie ma ucinania języków za opowiadanie głupot. Polska to jest znaczący kraj w Europie. Niestety nie dorobila sie jednak dyplomatycznego, medialnego i kierowniczego potencjalu w gospodarce na miare swoich mozliwosci i ambicji. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax4 Polska, kraj w którym karze się ludzi za "obrazę 22.07.18, 22:11 majestatu władzy", i "obrazę uczuć religijnych". Tyle w temacie.... Erdogan nie udaje, że jest demokratą, jak PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re:Polska, kraj w którym karze się ludzi za "obra+ 22.07.18, 22:35 kylax4 napisał: > majestatu władzy", i "obrazę uczuć religijnych". Tyle w temacie.... <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< wyborcza.pl/1,76842,14211394,Prokuratura___zydowskie_scierwo__to_nie_obraza.html?disableRedirects=true idac za logike,to "polski ch..." tez nie obraza? Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re:Polska, kraj w którym karze się ludzi za "obra 23.07.18, 16:43 Czyli jednak w Polsce jest wolność słowa! A co do wolności słowa, to niech Kylax napisze do amerykańskiej ambasady list z obelgami pod adresem USA, a potem wystąpi o wizę do tego kraju i zda nam relację ze skutków. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re:Polska, kraj w którym karze się ludzi za "+ 23.07.18, 23:20 europitek napisał: > Czyli jednak w Polsce jest wolność słowa! > > A co do wolności słowa, to niech Kylax napisze do amerykańskiej ambasady list z > obelgami pod adresem USA, a potem wystąpi o wizę do tego kraju i zda nam relac > ję ze skutków. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< no ale ja adekwatnie do zydowskiego scierwa napisalem o polskim ch...u,znajdujac sie w bezpiecznej odleglosci. I nie oglosilem tego na jakims wiecu w Polsce. Wiec co do wolnosci nie bylbym bardzo pewny. P.S Nie moglem tego przez kilka godzin wyslac – zostalem zablokowany. Taka to wolnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax4 Polską ustawę też krytykowałem, jakbyś czytał 22.07.18, 13:54 dokładnie. Nie dla faszyzmu nacjonalistycznego zarówno w Polsce, jak i w Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: Polską ustawę też krytykowałem, jakbyś czytał 23.07.18, 08:16 kylax4 napisał: > dokładnie. > > Nie dla faszyzmu nacjonalistycznego zarówno w Polsce, jak i w Izraelu. > > A dla patriotyzmu ? Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Uczyć się od Izraela, 23.07.18, 08:40 .. taak?,i zostać okrzykniętym antysemitą? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: czyzby biora przyklad+ 24.07.18, 01:38 vv.i.gill napisał: > Zwyciezanie po izraelsku znaczy zabijanie zagrabianie, nie poczety sie place o > przesladowaniu, holokaustowaniu, szczuciu amtagonizowaniu jednych przeciwko dru > gim. > Jak cos zapomnialem to bywszy ten z katolicka zona dopisze. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< ze slawnych dziejow katolickich mordercow zydow w czasie okupacj i po niej,szmalcownikow(polski fenomen) oraz szabrownikow zydowskiego mienia? Odpowiedz Link Zgłoś