Dodaj do ulubionych

Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dziadka

IP: *.dialup.xtra.co.nz 14.10.04, 10:35
Najpierw trafil do Politzburo i sluzyl Sovietom, po czym zwial na Zachod.
Strach pomyslec jak tam nasze nazwisko dalej szarga. Jak go moj tatus dawno
temu w latach 70tych w Krynicy Morskiej odkryl to go Zyd ten prosil, zeby
jego prawdziwego nazwiska nie wydawal.
Ja jego prawdziwe nazwisko znam.
Obserwuj wątek
    • fredzio54 Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi 14.10.04, 10:51
      czy twoj dziadek nie byl w whermachtu albo SSman jak wielu polakow mysle kolo
      900 tys
      • krolowa_bona Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi 14.10.04, 10:53
        Moj dziadek sluzyl Ojczyznie jak trzeba byla. A twoj, Fredziu? W Politzburo,
        czy Ubek byl, jak jakies pozostale 900tys twoich bratankow.
        • fredzio54 [...] 14.10.04, 12:19
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • fredzio54 Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi 14.10.04, 12:19
          www.maarivintl.com/index.cfm?fuseaction=article&articleID=11308
    • Gość: . Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 14.10.04, 14:20
      ABE-Bona niekrolowa!
      To ten dziadek,ktorego po wojnie do Niemiec do ojczyzny z Polski wywalili,Zydow
      ratowal?
      • Gość: . Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 14.10.04, 14:21
        P.S
        Politzburo?
        Co to jest?
      • Gość: . Przeczytaj wypowiedzi tego komuchowskiego nieuka IP: *.range81-156.btcentralplus.com 14.10.04, 15:11
        na temat Slaska - nie bedziesz na toto wiecej czasu tracil: nie wiem, czy smiac
        sie, czy plakac:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16651089&a=16678823
        • fredzio54 Re: Przeczytaj wypowiedzi tego komuchowskiego nie 14.10.04, 15:34
          Schlessien wroci do Reichu po Piastu oddali niemca ziemie z dobre dukaty
    • prosto.z.mostu Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi 14.10.04, 15:12
      nu, out with it!
      Jakie nazwisko uzywa i jakie jest jego prawdziwe? Bardzo latwo go teraz
      znalezc i sprawdzic czy on te nazwisko "dalej szarga".
      A co on robil w Krynicy morksiej w latach 70tych? Kiedy zwial na zachod?
      • Gość: ABe Chyba zartujesz jesli myslisz ze swoje dane IP: *.dialup.xtra.co.nz 15.10.04, 02:23
        osobe zaczne tu publikowac. Ty nawet tytulu twojej rzekomej ksiazki nie
        chciales podac.
        Co do jego nazwiska to moj tata obiecal mu, ze tego nie zdradzi, i ja tego
        przestrzegam.
        • prosto.z.mostu Re: Chyba zartujesz jesli myslisz ze swoje dane 15.10.04, 15:14
          Gość portalu: ABe napisał(a):

> osobe zaczne tu publikowac. Ty nawet tytulu twojej rzekomej ksiazki nie
          > chciales podac.
          > Co do jego nazwiska to moj tata obiecal mu, ze tego nie zdradzi, i ja tego
          > przestrzegam.

Klamiesz jak najeta.
          Wymislilas ta cala historie z niby uratowanym Zydem. Pochodzisz z wsciekle
          antysemickiej rodziny. Twoj ojczulek napewno Zydow wydawal! Boisz sie podac
          nazwisko ojca? Bo co? O jakiej ksiazce, tytulu ktorej niby nie podalem,
          pisesz? Jestes nie tylko glupia ale zaklamana. Typowa lajdaczka. Godna tylko
          na smietnik w ktorym napewno mieszkasz.
    • Gość: jarek-Zyd ne telus A twoj gdzie sluzyl, ze musialas szybko z Polski IP: *.fastres.net 14.10.04, 16:01
      uciec.
      • Gość: . Re: A twoj gdzie sluzyl, ze musialas szybko z Pol+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 14.10.04, 17:57
        Przeciez napisala,ze on do Niemiec zostal wysiedlony.
        Twierdzila,ze to pomylka byla.
    • abe_normalna_baba Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi 14.10.04, 18:43
      jezeli wiesz wiecej, to dlaczego nie piszesz?
      Gdzie mieszka?
      Ile ma lat?
      Zonaty? (szukam czwartego meza)
      Jak ma teraz na nazwisko?
      Jakie ma uzywac?
      Jak wyglada? (nie chce niesympatycznego)

ja mu osobiscie w morde dam (po slubie), ok?

ABEnormalna Baba
      • Gość: rachelka Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi IP: *.twcny.rr.com 14.10.04, 18:51
        abe_normalna_baba napisała:

> jezeli wiesz wiecej, to dlaczego nie piszesz?
        > Gdzie mieszka?
        > Ile ma lat?
        > Zonaty? (szukam czwartego meza)
        > Jak ma teraz na nazwisko?
        > Jakie ma uzywac?
        > Jak wyglada? (nie chce niesympatycznego)
        >
        > ja mu osobiscie w morde dam (po slubie), ok?
        >
        > ABEnormalna Baba

nie tak dawno pan perry-perry ubolewal nad faktem,ze ty kwiatuszku juz pisac tu
        nie bedziesz. jak to sie stalo,ze ledwo abe wrocila ty sie znalazlas na forum.
        czy to nie cudowne zjawisko,ze nagle wszystkie forumowe smieci dostaly ludzkiego
        glosu? a moze pan scum sie tak nudzi,ze raz spodnie a raz spodniczke nosi,to mu
        sie juz zdarzalo w przeszlosci.moze masz torbe na smieci to wskocz w nia i sie
        zwiaz na supel.
        • Gość: Perry Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi IP: 160.79.164.* 14.10.04, 19:05
          Indeed!
          ale nie "ubolewal", a "swietowal"
    • Gość: ABE I co was tak szanowni Zydzi rozdraznilo??? IP: *.dialup.xtra.co.nz 14.10.04, 23:48
      Przeciez napisalam czyste fakty o tym panu. Fakty proste: przystapil do
      Sovietow, i to "z czystej ideologii" bo w ranki Politburo. Pozniej zas jak
      statek tonac zaczal, udal sie na Zachod. Przeciez to dla was normalne
      zachowanie - mam na mysli taka "elastycznosc" pogladow, po co sie zaraz
      zaperzac?
      Peace
      • Gość: chalaantynazistka A ty ABE rwaedo z Polska stalas cale zycie dzielac IP: 68.214.176.* 15.10.04, 02:13
        z narodem biede, ponizenie, strach i zmiany, czesto na gorsze, nie sluchajac
        syrenich glosow z obcych a zamoznych brzegow. Zasady to ty masz i przykladem
        niezmiennosci i wietnosci sluzysz.
        • Gość: ABE Chalenko zlota IP: *.dialup.xtra.co.nz 15.10.04, 02:20
          ja przez to najgorsze to w Polsce przechodzilam. Wyjechalam jak sie mialo na
          lepsze, i to z zupelnie innych powodow. Widzisz roznice, czy wciaz zaslepionas
          nienawiscia?
          • Gość: chalantynazi projekcja IP: 68.214.176.* 15.10.04, 02:35
            swolel nienawisci? Poza tym-wykrety. Moze byc tak wyrozumiala byla dla motywow
            innych jak dla swoich jestes> za duzo od antysemitki pelnej milosci
            chrzescijanskiej do Zydow? zaslepienie, ale nie u ABA...
            • Gość: ABE Re: projekcja IP: *.dialup.xtra.co.nz 15.10.04, 02:47
              A ty Matko Tereso,kiedy ostatnio dalas cos na dobroczynnosc (podatki i skladki
              na potrzeby Mossadu sie nie licza)
    • a.adas Bono, Twój dziadzio uratował Gucia z Zagłady 15.10.04, 00:48
      i patrz jak Twój podopieczny pięknie wyrósł
      • Gość: ABE Drogi adasiu IP: *.dialup.xtra.co.nz 15.10.04, 02:08
        W krolestwie pszczol nie ma miejsca na cwaniactwo, kazda pszczolka czy truten
        zna swoje miejsce i nigdy nie zmienia kolorow. Gucio jest przykladem porzadnego
        trutnia, natomiast ten uratowany chloptas raczej do krolestwa - czy diaspory -
        kameloenow przynalezy.
        • a.adas O nie 15.10.04, 13:00
          pszczółka jest kameleonem udającym trutnia
          i bardzo dobrze
          lepiej być w diasporze kameleonów
          niż ginąć śmiercią głodową po dwóch miesiacach zycia
          i kopulacji z pszczelą matką (tzn. Królową?)
          a potem wynocha z ula
          trutnie precz! krzykną robotnice (Flamandka? Gini? Rachelka?)
          i koniec trutnia - ogiera
          • Gość: ABE Kwestia wyboru IP: *.dialup.xtra.co.nz 16.10.04, 02:39
            Sa tacy , ktorzy wola zycie krotkie a wartosciowe, indywidualistyczne i pelne
            wrazen, albo tacy ktorzy woleliby koczowac w nieskonczonosci na marginesie
            innych: niezauwazalni i ladnie zmieszani z tlumem.
            Ja naleze do tych pierwszych, kameoleony do tych drugich. Mnie jest kameloeonow
            zal.
    • Gość: . Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.10.04, 01:01
      >>>>>>>>>>>>< Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dziadka IP:
      *.dialup.xtra.co.nz
      Gość: ABE 14.10.2004 10:35 + odpowiedz

Najpierw trafil do Politzburo >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Kilka razy sie pytalem:co to jest "Politzburo"?
      Nie odpowiedasz.
      • Gość: ABE Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi IP: *.dialup.xtra.co.nz 15.10.04, 02:10
        Myslalam, ze ty taki specjalista od spraw wschodnich bys to wiedzial. Mnie tata
        powiedzial "politburo u Ruskich" - wydaje mi sie,ze to jakies
        polityczno=propagandowe ramie KGB.
        Myle sie specu?
        • Gość: . A fe, ABE - ty maly tchorzu! I CZEGO sie boisz? IP: *.range81-157.btcentralplus.com 15.10.04, 02:16
          Chyba...chyba, ze ten Twoj Zyd, to MAORYS!
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16684874&a=16695911
          • Gość: jojo Re: A fe, ABE - ty maly tchorzu! I CZEGO sie bois IP: *.ny325.east.verizon.net 15.10.04, 02:24
            ta ABE to musi perdolnienta z kopyta misia koala w czolo jest !!!
            • Gość: ABE Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.dialup.xtra.co.nz 15.10.04, 02:26
              Na dobry poczatek puszcze ci ten twoj post plazem.
              • Gość: jojo Re: Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.ny325.east.verizon.net 15.10.04, 02:28
                i ja chyba twoj z daleka omijac bede,na jakis czas tylko,OK?
                • Gość: ABE Re: Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.dialup.xtra.co.nz 15.10.04, 02:45
                  Ale odezwij sie kiedys bo umre z tesknoty
                  • Gość: jojo Re: Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.ny325.east.verizon.net 15.10.04, 03:00
                    tylko wtedy sie odezwe,kiedy przysiegniesz i zadeklarujesz na tym foru m
                    wszystkim,ze : " jojo to gosc i bez niego zyc nie moge,bo samotna jestem
                    i ....." cos tam jeszcze dopisz...,OK ???
                  • Gość: rachelka Re: Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.twcny.rr.com 15.10.04, 03:56
                    Gość portalu: ABE napisał(a):

> Ale odezwij sie kiedys bo umre z tesknoty
                    abe daj se spokoj chyba lepszy towar mozna zalapac nawet na tym forum:)
                    • Gość: jojo Re: Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.ny325.east.verizon.net 15.10.04, 04:00
                      a ty rachelko kochana lepiej mi powiedz kiedy masz 79 urodziny,chce ci wiazanke
                      wyslac kochanie moje !!!
                      • Gość: rachelka Re: Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.twcny.rr.com 15.10.04, 04:03
                        Gość portalu: jojo napisał(a):

> a ty rachelko kochana lepiej mi powiedz kiedy masz 79 urodziny,chce ci wiazanke
                        >
                        > wyslac kochanie moje !!!
                        dla kogo kochana dla tego kochana jojo. wlasnie missnales ma 90 wiosne ale
                        kwiaty i bombonierki mozesz zawsze slac pod 3 przeslo mostu na brooklynie.
                        • Gość: jojo Re: Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.ny325.east.verizon.net 15.10.04, 04:07
                          nu ,nu jak to my mowimy,chyba nie jestes stara na tyle na ile wygladasz
                          (sorry) !!!
                          • Gość: rachelka Re: Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.twcny.rr.com 15.10.04, 04:11

> nu ,nu jak to my mowimy,chyba nie jestes stara na tyle na ile wygladasz
                            > (sorry) !!!

starsza synku niz ty ,wiec wloz bryle,zebys sie tak nie mylil. slij te
                            czekoladki ino szybko bo moge nogi wyciagnac zanim sie tych slodkosci doczekam:)
                            • Gość: jojo Re: Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.ny325.east.verizon.net 15.10.04, 04:18
                              a skad ty curus wiesz ,ile mi juz wiosenek minelo,he??? moze nam razem juz 179
                              lat dobija??? Szanuj mnie a ja ciebie a wkrotce jak Yahve pozwoli,to bedziemy
                              para wzorowa,Jojo lat 79 i Rachelka lat 100,no i co??? A sex sexem,no nie???
                              • Gość: rachelka Re: Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.twcny.rr.com 15.10.04, 04:24

> a skad ty curus wiesz ,ile mi juz wiosenek minelo,he??? moze nam razem juz 179
                                > lat dobija??? Szanuj mnie a ja ciebie a wkrotce jak Yahve pozwoli,to bedziemy
                                > para wzorowa,Jojo lat 79 i Rachelka lat 100,no i co??? A sex sexem,no nie???

oj jojo to ci sie marzy,ja tam wybredna jestem a i mam w czym wybierac. jak sie
                                dba o siebie to nie ma z tym problemu,nawet przy mojej 90. a curus to byl
                                bachleda,stad pamietam,ze dobrze na nartach jezdze i bym cie na manowce
                                wyprowadzila,wiec lepiej sie morza i ny trzymaj, a nie zaczynaj z rachelka,nie
                                ta liga,nie te piosenki.
                                • Gość: jojo Re: Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.ny325.east.verizon.net 15.10.04, 04:31
                                  stracilas okazje w NY . Moglas byc nastepna pania Basia(wiesz o kogo chodzi).a
                                  teraz za kare dalej badz rachelka,inne Polki mnie bardziej poszanuja,totyle !!!
                                  • Gość: rachelka Re: Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.twcny.rr.com 15.10.04, 04:36

> stracilas okazje w NY . Moglas byc nastepna pania Basia(wiesz o kogo chodzi).a
                                    > teraz za kare dalej badz rachelka,inne Polki mnie bardziej poszanuja,totyle !!
                                    > !
                                    jojo ja nie musze nikogo kopiowac. pani basia to nie moja uroda ani styl. niech
                                    kto inny sie nia rozkoszuje,ja tam wole byc rachelka.
                          • Gość: jojo Re: Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.ny325.east.verizon.net 15.10.04, 04:11
                            mimo tego powiedz mi Rachelka jak madra Ty jestes,ile prawdziwy Pan Zyd moze
                            miec synow z prawego loza,jak mi na to pytanie nie odpowiesz, to schluss miedzy
                            mna i toba bedzie,OK???
                            • Gość: rachelka Re: Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.twcny.rr.com 15.10.04, 04:16

> mimo tego powiedz mi Rachelka jak madra Ty jestes,ile prawdziwy Pan Zyd moze
                              > miec synow z prawego loza,jak mi na to pytanie nie odpowiesz, to schluss miedzy
                              >
                              > mna i toba bedzie,OK???
                              rzadnego bo za skapy,woli skakac na bok cieszac sie,ze obciazen miec nie musi. a
                              schluss to i tak miedzy nami,gdyz ty jojo to nie moj typ,za malo fantazji.
                              • Gość: jojo Re: Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.ny325.east.verizon.net 15.10.04, 04:25
                                ja to zawsze bylem facet ok.a ty tego nie zauwazalas,teraz tylko sie Tobie
                                jedynej przyznam,ze zawsze tylko na Twoje posty czekalem po nocach,ja jojo jak
                                mnie znasz nigdy nie klamie!!!
                                • Gość: rachelka Re: Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.twcny.rr.com 15.10.04, 04:33

> ja to zawsze bylem facet ok.a ty tego nie zauwazalas,teraz tylko sie Tobie
                                  > jedynej przyznam,ze zawsze tylko na Twoje posty czekalem po nocach,ja jojo jak
                                  > mnie znasz nigdy nie klamie!!!

he,he to dobry zart jojo. a czy ty facet ok tego nie wiem,najgorzej jak sam sie
                                  chlop zachwala. teraz ci mowie grzecznie dobranoc,gdyz w moim wieku o tej porze
                                  czas na relaks z lampka wina, po pracowitym dniu.
                                  • Gość: jojo Re: Jojo, jak milo od ciebie znow uslyszec. IP: *.ny325.east.verizon.net 15.10.04, 04:40
                                    tylko sie nie zachlysnij ta lampka,bo NYFD do byle glupich alarnow juz nie
                                    przyjezdza jak kiedys,mimo tegoZUM WOHLE !!! WARUM NICHT?!?!?
      • krystian71 Politbiuro-to Biuro Polityczne 15.10.04, 14:24
        PZPR,organ wykonawczy obok Komitetu Centralnego,a reszta to zwykla literowka
        • Gość: . Re: Politbiuro-to Biuro Polityczne+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.10.04, 15:11
          A wcale nieprawda!
          ABE inne wiadomosci ma:

" Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi IP: *.dialup.xtra.co.nz
          Gość: ABE 15.10.2004 02:10 + odpowiedz

Myle sie specu?"
          • krystian71 Re: Politbiuro-to Biuro Polityczne+ 15.10.04, 15:28
            aaa,nie doczytalem,ze to mialo byc w CCCP,tam zreszta struktury partii i jej organow byly takie same
            O wew.budowie struktur KGB malo wiem,ale skoro juz od 78 KGB faktycznie siewyemancypowal,zrzucil czysto nominalna zwierzchnosc premiera i zaczal wspoldecydowac o przyszlosci ZSRR-(wybor Andropowa na I Sekr,przejecie wladzy przez Gorbaczowa)-mozna podejrzewac,ze jakies wlasne politbiuro tez posiadal.
            Nie skladal sie z samych etetowych konfidentow,bezpieczniakow czy pogranicznikow,no nie?
            pozdrowka
            • Gość: ABe Re: Politbiuro-to Biuro Polityczne+ IP: *.dialup.xtra.co.nz 16.10.04, 02:45
              Ja naprawde nie wczytywalam sie w historie i hierarchie czy nomenklature
              urzedow w ZSRR zeby sie nie daj Boze nie zblaznic i zeby miec terminologie
              prawidlowa. Przekazalam te informacje tak jak ja otrzymalam. Gosciu przystapil
              do Politbura jak Ruscy wyzwalali Polske. Tak mi to ojciec przekazal, i nie
              wyjasnial co rozumial przez politburo. Moze taki kropka szwedzki popytac
              powinien starszego pokolenia jak nazywano pewne organy w dawnych czasach
              zamiast szperac po podrecznikach. Moj ojciec napewno uzyl sformulowania
              potocznego nie podrecznikowego. Powiedzial Politburo, to bylo Politburo.
    • Gość: : (DWUkropek) My na Podhalu wiemy wincy o tym dziadku ABE IP: 202.3.241.* 15.10.04, 05:31
      • Gość: : (DWUkropek) Dziadziuś ABE czynsto przyjeżdżał w Zakopane przed IP: 202.3.241.* 15.10.04, 05:36
        wojnom. Gazdowie go pamiętajom.
        • Gość: ABE Re: Dziadziuś ABE czynsto przyjeżdżał w Zakopane IP: *.dialup.xtra.co.nz 15.10.04, 05:38
          mam nadzieje,ze z dobrej strony
          • Gość: chalaantydonos Oskarzenie anonimowe to oskarzenie nikogo. IP: 68.214.176.* 15.10.04, 05:48
            taki debilny wariant polskiej specjalnosci- donosicielstwa. Niemcy byli
            zaskoczeni iloscia aninimow otrzymywanych od Polakow w czasie wojny. Musi
            rodzinna i narodowa przywara stala sie twoim nalogiem. Maz ci wypowiedzial
            lozko, moze malzenstwo?
        • Gość: :(DWUkropek) [...] IP: 202.3.241.* 15.10.04, 05:59
          • Gość: :(DWUkropek) [...] IP: 202.3.241.* 15.10.04, 06:05
            • Gość: :(DWUkropek) Brat śwagra mojego wujka to wicie był góralenfolk IP: 202.3.241.* 15.10.04, 06:10
              to on dziadziusia ABE dobsze znoł.
    • Gość: . Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.10.04, 09:45

Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi IP: *.dialup.xtra.co.nz
      Myle sie specu?

2.
      Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi IP: *.227-1-
      64736c10.cust.bredbandsbolaget.se
      Gość: . 15.10.2004 01:01 + odpowiedz

Nie odpowiedasz

3.
      Myle sie specu?
      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Jestes fascynujaca kobieta.
      Fascynujesz w tupecie i chamstwie swoim.,dotyczacym niewiedzy wkazdym
      zakresie.
      O historycznym?Dno i bezczelnosc.Rozwodzic sie nie bede.

Obserwacje z Polski?
      Poechalas Polakow uczyc-cie nie sluchaja.Wiec sa dnem.
      Mlodziez juz nie jest cyniczna.? Sprostowalas:to sa ci z twego otoczenia..
      Polska-okno na swiat dla Rosji? Wycofalas sie..

Dziadzio twoj,jako Niemiec,ktorego w ramach wywozki przedstawicieli twej
      narodowosci, do Niemiec w latach czterdziestych zostal wywieziony,okazuje sie
      Zyda ratowal.

Tata twoj i „Politzbiuro”?
      Tata twoj klamie.
      Politbiuro radzieckie=Biuro Polityczne po polsku..
      Takie rowniez i w Polsce bylo.
      Na czele Gomulka byl,potem Gierek.
      A byli i przed nimi i potem inni slawni Polacy.

Na czym polega wiedza twoja?
      W jakiej dziedzinie,mozna zaufac,ze sie znasz?
      Niewiedza i glupota jest wybaczalna.
      No bo co wymagac mozna?
      Sa latwo wykrywalne.
      Zazwyczaj chamstwem i tupetem sa przykrywane.

Ale do tego dochodzi zjawisko klamania.
      Klamiesz!
    • Gość: . Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.10.04, 09:50
      P.S
      A i wiedza cala twoja polega na tym,co
      Dziadzio twoj,narodowosci niemieckiej(nic tej nacji nie ujmujac,ale czemu Polke
      udajesz-odmawiajac polskosci Zydom polskim)
      i
      tatus,klamca albo glupek ci powiedzieli.
      Mam nadzieje,ze,przynajmniej, mamusia byla na poziomie.-Bo na klwiszac
      wystukiwac potrafisz.
      • Gość: ABE [...] IP: *.dialup.xtra.co.nz 15.10.04, 10:09
        • Gość: marcus_crassus [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 10:11
          • Gość: ABE [...] IP: *.dialup.xtra.co.nz 15.10.04, 10:26
            • jarek-festweb [...] 15.10.04, 10:32
              • Gość: ABE Re: A czy twoja matka nawet wie ktory z tych IP: *.dialup.xtra.co.nz 15.10.04, 10:35
                "Nie mecz chlopca pytaniami , na ktore nie moze odpowiedziec.
                > Nie moze przeciez zapytac, bo matki nigdy nie poznal. Jak go na smietniku
                > zostawila to byl jeszcze niemowlakiem"
                Obawiam sie,ze w zime to bylo bo wyraznie nie tylko rozum ale i jaja mu
                odmrozilo. Sroga zima wtedy byla a on bez przyodziewku bidaczek byl.
                • Gość: totyle Re: A czy twoja matka nawet wie ktory z tych IP: *.176.3.49.Dial1.Phoenix1.Level3.net 15.10.04, 10:43
                  Nie wysmiewajcie sie z chorego-nie wypada.To tak gwoli totyla konwenansow i
                  niuansow.Ale gdyby co to ja jestem za a jak trzeba to i przeciw.
                  • Gość: ABE Re: A czy twoja matka nawet wie ktory z tych IP: *.dialup.xtra.co.nz 15.10.04, 11:07
                    "Ale gdyby co to ja jestem za a jak trzeba to i przeciw."
                    ALE ZES SIE SKRASULIL!
                    • neceser nocne polaczkow rozmowy 15.10.04, 13:19
                      poziom wskazuje na to.

Gość portalu: ABE napisał(a):

> "Ale gdyby co to ja jestem za a jak trzeba to i przeciw."
                      > ALE ZES SIE SKRASULIL!
                  • Gość: , [...] IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.10.04, 12:53
        • Gość: . [...] IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.10.04, 12:51
    • Gość: . Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.10.04, 13:22
      Myle sie specu?

2.
      Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi IP: *.227-1-
      64736c10.cust.bredbandsbolaget.se
      Gość: . 15.10.2004 01:01 + odpowiedz

Nie odpowiedasz

3.
      Myle sie specu?
      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Jestes fascynujaca kobieta.
      Fascynujesz w tupecie i chamstwie swoim.,dotyczacym niewiedzy wkazdym
      zakresie.
      O historycznym?Dno i bezczelnosc.Rozwodzic sie nie bede.

Obserwacje z Polski?
      Poechalas Polakow uczyc-cie nie sluchaja.Wiec sa dnem.
      Mlodziez juz nie jest cyniczna.? Sprostowalas:to sa ci z twego otoczenia..
      Polska-okno na swiat dla Rosji? Wycofalas sie..

Dziadzio twoj,jako Niemiec,ktorego w ramach wywozki przedstawicieli twej
      narodowosci, do Niemiec w latach czterdziestych zostal wywieziony,okazuje sie
      Zyda ratowal.

Tata twoj i „Politzbiuro”?
      Tata twoj klamie.
      Politbiuro radzieckie=Biuro Polityczne po polsku..
      Takie rowniez i w Polsce bylo.
      Na czele Gomulka byl,potem Gierek.
      A byli i przed nimi i potem inni slawni Polacy.
      Byl to najwyzszy szczyt wladzy PRL.

Na czym polega wiedza twoja?
      W jakiej dziedzinie,mozna zaufac,ze sie znasz?
      Niewiedza i glupota jest wybaczalna.
      No bo co wymagac mozna?
      Sa latwo wykrywalne.
      Zazwyczaj chamstwem i tupetem sa przykrywane.

Ale do tego dochodzi zjawisko klamania.
      Klamiesz!
      • Gość: . Re: Kropko,Immieniczka moja?+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.10.04, 13:28
        • Gość: . Re: Kropko,Immieniczka moja?+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.10.04, 13:45
          Czasami z ludzmi rozmawiasz.
          Odpowiedz kuzynowi starszemu(zostalem "." na tym forum duzo wzczesniej niz ty)-
          na jakiej zasadzie dzialasz?
          Przyme do wiadomosci.
          Na "zydziaka" nie reagowalas.
          Chociaz po mojej odpowiedzi sie obudzilas i "zydziaka" rowniez wymazalas.
          A odpowiedz moja byla,z pewnoscia nie pamietasz,bo ktoby sobie leb zawracal,
          jak nastepuje:
          "W slownictiwie swoim slowo "zydzaiku" tylko KURWY uzywaja."
          Nie byla skierowana,jak z tekstu wynika,do jakies osoby tylko do pewnej
          kategorii ludzi.
          Wtedy zareagowalas i mnie rowniez wymazalas.
          Tlumacze to tym,ze ,prawdopodobnie,nalezysz do jakies Ligi Kobiet i z rozpedu
          zwalczasz wszystko,co nawet w najmnieszym stopniu,jest w stosunku do kobiet
          moze wydawac sie nieprzychylnym.
          A ja tutaj tylko wskazalem na zawartosc w slownictwie osob pewnej kategorii.
          Zapewniam ciebie, ze K...WY moga byc rowniez rodzaju meskiego.
          Nieraz w zyciu moim takowych spotkalem.
          Slowo to,rowniez,nie musi byc zwizane z praktykami seksualnymi.
          Tayleranda czasami nazywano kurwa polityczna.
          Prosze o wybaczenie,ze chalem z toba pogawedzic.
          Chcialem tylko wyjasnic moje intencje.
          Koncze:
          Nie zabieram wiecej czasu.
          Powodzenia.
          "." - najstarszy.
    • fredzio54 Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi 15.10.04, 13:32
      Normalny polak spolparcowal z wladza Hitlerowska i dostal zydowskie nieruchomosc
      dzisaj z dobre obslugi moze pracowac w reichu z dobre Euro
    • prosto.z.mostu Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi 15.10.04, 15:15
      Zadnego takiego Zyda nigdy nie bylo poza twoja, lajdaczko, niezbyt bogata
      wyobraznia!
      • krystian71 Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi 15.10.04, 15:31
        Jakiego Zyda nigdy nie bylo?Uratowanego przez Polakow,ktory robil kariere w strukturach partii lub Organach?
        Poczytaj sobie o dalszych(po tzw wyzwoleniu)losach rodziny Kosinskich
        • prosto.z.mostu Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi 15.10.04, 15:44
          Albos glupi albo analfabeta, albo i jedno i drugie.
          Nie o jakims abstrakcyjnym Zydzie pisze a odpowiadam na post ABE. Nigdy nie
          bylo tego Zyda ktorego niby jej ojciec albo dziadek uratowal. Wymyslila ta
          cala historie i juz. Zaplatala sie w faktach. Klamie jak najeta.
          • krystian71 Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi 15.10.04, 15:55
            Nie znam Zyda,ktorego uratowal dziadek ABE,znam Zyda,ktorego inny dziadek uratowal
            A ty co mozesz na ten temat wiedziec.O niej albo o mnie,ze tak milo rozpoczynasz dyskusje?
            Bez odbioru
            • przecietny-zyd_z_polski Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi 15.10.04, 16:05
              krystian71 napisała:

> Nie znam Zyda,ktorego uratowal dziadek ABE,znam Zyda,ktorego inny dziadek
              urato
              > wal
              > A ty co mozesz na ten temat wiedziec.O niej albo o mnie,ze tak milo
              rozpoczynas
              > z dyskusje?
              > Bez odbioru

Szanowny Panie.
              Wtrącił się pan do środka dyskusji pomiędzy Panią ABE a panem Prostym. Pani
              ABE ma prawo do swoich poglądów, które niestety często stawiają Polaków w
              bardzo nieprzyjemnym świetle. Pan Prosto.z.mostu ma prawo do swoich
              prowokacyjnych wypowiedzi. Wtrącając się do środka dyskusji w takim tonie jak
              Pan, postępuje Pan raczej po chamsku.
              • krystian71 Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi 15.10.04, 16:16
                drogi panie przecietny
                Pan rowniez sie wtracil,jest to pana pierwsza wypowiedz na tym watku,oczywiscie pod tym nickiem
                Jesli ton moj uznaje pan za chamski ,a post pana prostego:

"Pochodzisz z wsciekle
                antysemickiej rodziny. Twoj ojczulek napewno Zydow wydawal! Boisz sie podac
                nazwisko ojca? Bo co? O jakiej ksiazce, tytulu ktorej niby nie podalem,
                pisesz? Jestes nie tylko glupia ale zaklamana. Typowa lajdaczka. Godna tylko
                na smietnik w ktorym napewno mieszkasz."

za ledwie prowokacyjny,ze smutkiem musze powtorzyc zakonczenie mojej wypowiedzi
                dla pana prostego
                Bez odbioru
                Pod innym nickiem rowniez
                • Gość: . Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.10.04, 16:47
                  Panie,pan bzdury na temat Politzbiuro napisal.
                  Jako dowod:
                  "Re: Politbiuro-to Biuro Polityczne+
                  Autor: Gość: . IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se
                  Data: 15.10.2004 15:11 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                  A wcale nieprawda!
                  ABE inne wiadomosci ma:

" Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi IP: *.dialup.xtra.co.nz

Myle sie specu?"

• Gość: ABE Przecietny Zydzie z Polski IP: *.dialup.xtra.co.nz 16.10.04, 02:53
                Nie bylo i nie ma dyskusji miedzy mna a Prosto Z Mostu. A zatem i wtracenia do
                takiej dyskusji byc nie moglo.
                Jak narazie Prosto Z Mostu mi ubliza, a ja go ignoruje. Nawet moja odpowiedz,
                ktora pojawila sie powyzej pod jego postem skierowana byla do Kropki
                Brytyjskiej, ale pomylkowo trafila pod post Prostu Z Mostu. Widac po jego
                reakcji, ze oczywiscie nie wiedzial o co chodzilo bo rzecz jasna nie do niego
                pilam.
                Prosto Z Mostu z jego chamstwem zapedzonego w kat wscieklego psa, ktory nie
                umie zakceptowac pewnych niekoniecznie romatycznych prawd o swoich rodakach,
                jest dla mnie PERSONA NO GRATA.
                Natomiast z Krystianem71 chetnie rozmawiam, wiec oszczedz nam wszystkim swojej -
                blednej- interpretacji dobrych manier. Dzieki
    • Gość: :(DWUkropek) Ludziska, nie demonizujta tej kobitki ABE IP: 202.3.241.* 15.10.04, 16:36
      Wicie nieróbta ze z niej dymona, bo ona dymon tylko wtedy, kiedy jom mąż dyma.
      A tak NORmalnie wicie dymon ona nie jezd jeno POprostu zezwykła babsztyl-idiotka.
      • Gość: . Re: Ludziska, nie demonizujta tej kobitki ABE + IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.10.04, 16:45
        Czy mozna jeszcze demonizowac rozdeta ropuche?
    • Gość: . Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 16.10.04, 02:15
      No i co z ta szuja dziadkiem, o obcobrzmiacym nazwiskuco,co Zyda dla
      Politzbiura wyratowal?
      Zyje jeszcze w Niemczech?
      Odszkodowanie z Polski bedze chcial,za to,ze go Polacy do Rejchu wywalili,
      Polske oczyszczajac?
      Tylko tatusia czemu przegapili?
      Jej kota jednak popedzili,bo N.Zelandie zasmierdza.
      • Gość: ABE A kto ci powiedzial nadety Zydziaku ze to ten IP: *.dialup.xtra.co.nz 16.10.04, 02:57
        dziadek byl? Ilu miales dziadkow? A ilu pra-dziadkow, co jest bardziej wazne w
        tej akurat tu dyskusji.
        Widzisz roznice miedzy dziadkiem a pra-dziadkiem? Wroc do moiich posto o tym
        zanim zaczniesz zmyslac, latki przyszywac, pierdzielic i sie puszyc.
        • Gość: . Re: A kto ci powiedzial nadety Zydziaku ze to ten+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 16.10.04, 03:03

Zaskoczylas mnie.
          "Nadety Zydziak" do slownictwa KUREWSKIEGO nalezy."
          Cztzbys?
          Nazwales mnie kedys,wprawdzie,klientem.
          Ale lekarz stwierdzil,ze to jest niemozliwe.
          O czym ciebie powiadomilem,bys mnie z listy skreslila.
          Uczynilas to?
          • Gość: ABE "Zydziak" to dobrodusznie o troche glupawym, IP: *.dialup.xtra.co.nz 16.10.04, 03:10
            nadetym Zydzie takim jak ty. Odpowiednik "Polaczka".Ciesz sie ze tak to
            delikatnie ujelam.
            • Gość: . Re: "Zydziak" to dobrodusznie o troche glupawym,+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 16.10.04, 03:12
              Znam takiego,co do zony dobrotliwie "Ty kurewko" mowi.
              • Gość: ABE Mam nadzieje, ze nie do twojej zony? n/t IP: *.dialup.xtra.co.nz 16.10.04, 03:14
        • Gość: . Re: A kto ci powiedzial nadety Zydziaku ze to ten+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 16.10.04, 03:10
          >>>>>>>>>>>>>>><A kto ci powiedzial nadety Zydziaku ze to ten
          Autor: Gość: ABE IP: *.dialup.xtra.co.nz
          Data: 16.10.2004 02:57 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
          dziadek byl? Ilu miales dziadkow? A ilu pra-dziadkow, co jest bardziej wazne w
          tej akurat tu dyskusji.
          Widzisz roznice miedzy dziadkiem a pra-dziadkiem? Wroc do moiich posto o
          tym>>>>>>>

Roznica miedzy toba,a mna:
          Ja dziadkow nigdy nie mialem-twoi pobratymcy ich zamordowali.
          A z wujkow - tylko dwoch.Bo z wojny wrocili,na ktorej twoich pobratymcow tlukli.
          A i ojca tez nie widzialem.Bo tez zginal,jak pobratymcow twych tlukl.

• Gość: ABE Z tym nie bede sie klocic z szacunku do twoich IP: *.dialup.xtra.co.nz 16.10.04, 03:18
            poleglych czlonkow rodziny.
            Zwroc przynajmniej, ze ci nie zarzucam klamstwa kiedy o nich mowisz, tak jak
            robia to twoi pobratyncy, kiedy ja mowie o moim dziadku czy ojcu.
    • Gość: . Re: Wiem wiecej o tym Zydzie uratowanym przez dzi+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 16.10.04, 02:59
      >>>>>>>>>>>><Re: Politbiuro-to Biuro Polityczne+
      Autor: Gość: ABe IP: *.dialup.xtra.co.nz
      Data: 16.10.2004 02:45 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

Ja naprawde nie wczytywalam sie w historie i hierarchie czy nomenklature
      urzedow w ZSRR zeby sie nie daj Boze nie zblaznic i zeby miec terminologie
      prawidlowa. Przekazalam te informacje tak jak ja otrzymalam. Gosciu przystapil
      do Politbura jak Ruscy wyzwalali Polske. Tak mi to ojciec przekazal, i nie
      wyjasnial co rozumial przez politburo. Moze taki kropka szwedzki popytac
      powinien starszego pokolenia jak nazywano pewne organy w dawnych czasach
      zamiast szperac po podrecznikach. Moj ojciec napewno uzyl sformulowania
      potocznego nie podrecznikowego. Powiedzial Politburo, to bylo Politburo.
      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

To sa twoje zrodla informacji?
      Potwierdza,to co powiedzialem.
      Pytam sie raz jeszcze:
      na czym sie znasz.-Twardo-na czym?By mogl cie cytowac.
      Bez obawy,ze sie zblaznie.
      Bez tego przyjmuje,ze trujesz bez pojecia na wszystkie tematy.
      Nieraz sie zblaznilas.
      Dlatego w dalszym ciagu nazywam ciebie tepa chamska baba z tupetem.
      Wykaz sie czyms,bym mogl ciebie przeprosic.

Nadety zydziak
      "."

• Gość: ABE Durniu jeden, slow mi na ciebie brakuje! IP: *.dialup.xtra.co.nz 16.10.04, 03:13
        Jak pisze o czyims ustnym przekazie, 0 historii z zycia wzietej to po jakiego
        wala mam sie powolywac na zrodla historyczne, podreczniki i encyklopedie?
        Jaki ty masz zawod/ Informatyk? Statystyk? Bo napewne nic co wymaga odrobiny
        polotu.
        • Gość: . Re: Durniu jeden, slow mi na ciebie brakuje!+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 16.10.04, 03:28
          Ropucho jedna.
          Przytocz mi jakas dziedzine,w ktorej moge ciebie cytowc bez obawy,ze sie
          zblaznie.
          Daj mi powod,bym ciebi,babo nachalna,mogl przeprosic.
          Twoje widomosci polegaja tylko na tym,co twoj tatus,tepawy lub babcia
          po modlitwie wieczornej przy swiecach opowidali.
          • Gość: . Re: Durniu jeden, slow mi na ciebie brakuje!+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 16.10.04, 03:32
            >>>>>>>>>>><<Z tym nie bede sie klocic z szacunku do twoich
            Autor: Gość: ABE IP: *.dialup.xtra.co.nz
            Data: 16.10.2004 03:18 + dodaj do ulubionych wątków

poleglych czlonkow rodziny.
            Zwroc przynajmniej, ze ci nie zarzucam klamstwa kiedy o nich mowisz, tak jak
            robia to twoi pobratyncy, kiedy ja mowie o moim dziadku czy
            ojcu.>>>>>>>>>>>>>>>>

Chcesz poddac watpliwosci,ze twoi pobratymcy Zydow mordowali?

• Gość: ABe Re: Durniu jeden, slow mi na ciebie brakuje!+ IP: *.dialup.xtra.co.nz 16.10.04, 03:41
              Ja nawet nie watpie ze Zydzi sami siebie nawzajem kiedys mordowali
              • Gość: . Re: Durniu jeden, slow mi na ciebie brakuje!+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 16.10.04, 04:11
                Zuch!
    • Gość: :(DWUkropek) Wicie tego Żyda dziadziuś ABE moze i nie wyratował IP: 202.3.241.* 16.10.04, 04:26
      Tak NApewno i tak DOkońca to nie WIAdomo.

Ale NApewno WIAdomo co dutki (piniądze) tego Żyda Uratował! To na śto PROcentów
      pewne!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka