Gość: polak-katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 19:32 buszu kery nie znoś wiz bo takie szumowiny jak ja zaleją wasz kraj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Katolik Polski + DOBRZE WIEDZIEC Z KIM MAMY DO CZYNIENIA !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 28.10.04, 19:44 Przynajmniej jestes szczery! Oni nie musza sie obawiac takich jak ty! Ciebie nie stac nawet na bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gowno Wize Polonia wywiera naciski na Busha odciski! IP: 152.75.124.* 28.10.04, 23:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pz Re: DOBRZE WIEDZIEC Z KIM MAMY DO CZYNIENIA !!!! IP: *.37.208.67.adsl.snet.net 29.10.04, 02:38 niestety trudno jest zauwazyc wieksza roznice miedzy "polskim katolikiem" i "Katolikiem Polskim"...Jeden i drugi katolik, jeden i drugi polski - efekt? glupota, nietolerancja,zawisc, brak kultury...mozna kontynuowac w nieskonczonosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek TYLKO NIECH OSTATNI ZGASI SWIATLO!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ne.client2.attbi.com 29.10.04, 04:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: DOBRZE WIEDZIEC Z KIM MAMY DO CZYNIENIA !!!! IP: *.tac.net 29.10.04, 17:08 Jestescie naiwni jak dzieci. Nie zniosa wam zadnych wiz. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K(u)PA WSZYSCY JUZ JADA ZAPIE..C NA DACHACH IP: *.union01.nj.comcast.net 29.10.04, 17:54 ALBO PRZY AZBESCIE JAK WY BURAKI. KAZDY MARZY O SHEETROCKOWYM GOWNIE ZA KILKASET DOLAROW MIESIECZNIE, SZUMNIE NAZYWANYM APARTAMENTEM. KAZDY CHCE ZAPPIE..C ZA 6 ,,DULAROW" NA GODZINE W SYFNEJ AMERYKANSKIEJ FABRYCE, NIE MAJAC PRAWA JAZDY I NUMERU SS. GLUPIE AZBESTY! W ANGLII SA ZAROBKI DWA RAZY WIEKSZE, BENEFITY 100%, DARMOWE UBEZPIECZENIE LEKARSKIE,DO POLSKI MOZNA LATAC CO KILKA DNI I NIE MA TEGO RYNSZTOKOWEGO SYFILISU AMERYKANSKICH GETT. A JAK NIE ANGLIA, TO JEST JESZCZE SZWECJA, PRZY KTOREJ TA WASZA AMERYKA TO SYBERIA CYWILIZACYJNA, GDZIE ZASILEK DLA BEZROBOTNEGO JEST WIEKSZY OD ZAROBKOW W DOBREJ AMERYKANSKIEJ FIRMIE. JEST JESZCZE IRLANDIA, A OD NOWEGO ROKU HISZPANIA, WLOCHY, BELGIA MOZE FRANCJA OTWIERAJA NAM RYNKI PRACY. AMERYKANSKA WIZA CZY ZIELONA LASKAWIE PIERDZACA KARTA MOZNA SOBIE DUPPE WYTRZEC, BO TAM SIE WJEZDZA NA DOWODZIE OSOBISTYM. I JAK SIE WYRABIA EMERYTURE (WIEKSZA NIZ W USA) TO JA UCZCIWIE WYPLACAJA A NIE OKRADAJA LUDZI JAK OSTATNIO OKRADLI TYSIACE POLAKOW PRACUJACYCH PRZEZ MIN. 10 LAT W USA. BO USA=SYF I ZLODZIEJSTWO. TAM SIE CZUJE DOBRZE TYLKO WIOCHA, SSRAJACA ZA STODOLA, DLA NICH CHAMUKOW USA= RAJ HAMERYKANSKI. ZYJCIE SOBIE POLSKIE BURAKI W USA, NIGDY NIE WRACAJCIE, POLSKA BEZ WAS JEST CZYSTSZA, JA WLASNIE Z USA WYJEZDZAM Z NAJWIEKSZA RADOSCIA I NIGDY TU NIE CHCE WRACAC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitty Re: WSZYSCY JUZ JADA ZAPIE..C NA DACHACH IP: *.client.comcast.net 30.10.04, 00:17 hehehehe...nie kazdy zapie...la na dachach i sprzataniu. Jest tu wielu ludzi madrych i wyksztalconych. Jezeli komus na czyms zalezy to moze osiagnac wiele i zajsc daleko. Zmuszal Cie ktos zebys zapie...lal na dachach? Myslales ze bedziesz zarabial $30 na godzine za siedzenie na dupie bo jestes supermanem z Polski, ktory mial jakies wysokie stanowisko i przy tym mial 2 miesiace wakacji? hehehe. Tu nikogo to nie interesuje. Wazne jest to czy jestes produktywny i czy mozesz wniesc cos ciekaego do firmy. Ameryka jest krajem dla ludzi odwaznych, zmobilizowanych i pracowitych. Nie dla leniow ktorzy patrza zeby im manna z nieba laciala i ktorzy tego czy tamtego robic nie beda bo za malo placa itd. Nikt tu nikogo na sile nie trzyma. A Polacy maja to do siebie ze wszedzie im za malo i wszedzie im zle. Niewazne czy to Ameryka czy Europa. Ludzie tacy jak TY powinni miec osobna planete i moze wtedy bylby swiety spokoj bez wiecznego narzekania i marudzenia. Kazdy mowi ze Ameryka jest taka czy owaka a mimo to kolejki przed ambasadami sa milowe. Wiec o co w tym wszystkim chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Re: 30% kryminalistow z Polski 28.10.04, 19:46 Tak dlugo jak 30 % wjezdzajacych do Usa Polakow to przestepcy nie ma co liczyc na zniesienie wiz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: 30% kryminalistow z Polski IP: *.dyn.columbia.edu 28.10.04, 20:03 Chociaz rozumiem dobra wole tych, ktorze popieraja ustawe, jest to zly pomysl. Teraz, nie ma zadnych wyjatkow w progamie o bezwizowym pobycie w stanach. Jak 90% + obywateli ubiegajace sie o wizie z danego kraju dostaje wize, zniosza w tym kraju wize. Nie ma sensu zmiany tylko dlatego, ze polscy politycy popieraja wojne. Czy polacy sa najemnikami Amerykanow, czy naprawde wierza w tym, co robia? Lepiej zmienic podstawe urzednikow w embasadzie, zeby oni traktowali Polakow po ludzku. Moga najpierw dawac wszystkich wizy, a wtedy wiza zostanie znieszona przez istniejca procedure. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: 30% kryminalistow z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 21:54 A co Ci osobiscie przeszkadzaja turyści z Polski , bo przeciez o tym mowa, nie o legalnej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot_filemon Re: 30% kryminalistow z Polski IP: *.task.gda.pl / *.task.gda.pl 29.10.04, 08:33 > A co Ci osobiscie przeszkadzaja turyści z Polski , bo przeciez o tym mowa, nie > o legalnej pracy? Turyści to pewnie nic nikomu nie przeszkadzają. Problem w tym, że jak znam życie to 90% tych "turystów" zaraz po wyjściu z samolotu zacznie się rozpytywać gdzie by tu za dulary na szmacie pojeździć. Wot, polski turysta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midas Ja przyjme na budowe za piatke...zapraszam IP: 206.47.220.* 29.10.04, 15:05 polskich turystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: 30% kryminalistow z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 20:15 Gość portalu: kot_filemon napisał(a): Turyści to pewnie nic nikomu nie przeszkadzają. Problem w tym, że jak znam > życie to 90% tych "turystów" zaraz po wyjściu z samolotu zacznie się rozpytywać > > gdzie by tu za dulary na szmacie pojeździć. Wot, polski turysta... No i co z tego? To problem służb USA , nie nasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pele Re: Koles, a ty umiesz sie podpisac? IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.10.04, 07:54 interpretuj "xxx" jak się nie domyslasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europadasięlubić no i fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 00:31 zniosą, nie zniosą a zima i tak będzie ostra. W Tatrach świetne warunki do jazdy na nartach, w Alpach zresztą też. Później piękna Polska wiosna i lato w Cannes albo gdzieś w Egipcie. Jesienią skoczę na Octoberfest a później na Ukrainę i może do Moskwy jak wizę dostanę. Niestety na amerykę tym razem nie mam czasu. Mam wizę ale do nich trochę daleko. Niech one tu przyjeżdżają jak się nudzą. Podobno ich Disneyland trochę większy od paryskiego - czy to prawda? Bo jeśli tak to dzieciaki będą złe, że go nie zobaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAGA KATOLICY Z RYDZYKOWYM SZCZUREM MAMY DO CZYNIENIA!!!! IP: *.dynamic.mts.net 29.10.04, 04:55 Szczur sekty rydzyka udaje katolika.Katolikiem moze i sie urodzil ,ale teraz zaprzedal dusze diablu i pojdzie do piekla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski + DOBRZE WIEDZIEC Z KIM MAMY DO CZYNIENIA !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 28.10.04, 19:47 Przynajmniej jestes szczery! Oni nie boja sie takich jak ty! Ciebie nie stac nawet na bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin http://www.spreadingsantorum.com/ IP: *.mpibpc.gwdg.de / *.mpibpc.gwdg.de 28.10.04, 19:50 to tak a propos sen. Ricka Santorum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Czy Senat USA zniesie nam wizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 19:51 Tylko zlodzieje czepiają się klamki wuja Sama i ich stać na bilet.Mnie nie stać na bilet i niemam po co tam się pchać, nikt tam na mnie nie czeka.Moje miejsce jest w Polsce i tu jest mj dom,chrzanie wizy i amerykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Czy Senat USA zniesie nam wizy IP: *.chello.pl 28.10.04, 21:00 bo nigdy nie byłeś w Stanach.Ja byłam tam prawie dwa lata,a wcale nie jestem złodziejką. Musiałam przedłużyć swój pobyt bo moja mama ciężko zachorowała.Po powrocie do Polski wylosowałam green card i co...Tyle gadają, że potrzebują lekarzy (jestem pediatrą), a w ambasadzie potraktowali mnie jak kryminalistkę, bo złamałam prawo przedłużając sobie pobyt.Teraz to się cieszę z tego. Bardzo dobrze niech Amerykanie przesiewają ludzi, niech dobrych, uczciwych ludzi nie wpuszczają, tylko otworzą bramy do swego "raju" dla prostaków, krętaczy, kryminalistów i innego marginesu, zobaczymy jak im będzie dobrze za 50 lat Teraz to najbardziej mi jest szkodza Polaków którzy są traktowani jak psy przez Amerykanów, a podobno jesteśmy takim dobrym sojusznikiem Ameryki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO ANKI Re: Czy Senat USA zniesie nam wizy IP: *.mia.bellsouth.net 28.10.04, 21:32 BO JESTES KRYMINALISTKA -zlamalas prawo dlaczego mieli by cie znowu wpuscic z wylosawana zielona karta- maja dosc problemow juz z tymi co sa na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Czy Senat USA zniesie nam wizy IP: *.telsat.wroc.pl 28.10.04, 21:53 W takim razie wszyscy oprócz Indian są tam kryminalistami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Czy Senat USA zniesie nam wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 21:57 Gość portalu: Bernard napisał(a): > W takim razie wszyscy oprócz Indian są tam kryminalistami Ale Murzyni przywleczeni tam na siłę przez tych kryminalistów to chyba jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Czy Senat USA zniesie nam wizy IP: 67.131.131.* 28.10.04, 23:14 Ale tych murzynow teraz trzeba byloby tez wywlec z tego kraju silom, bo tak na dobra sprawe te przywleczenie wyszlo im tylko na dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Murzyni... IP: *.mazo.wi.charter.com 28.10.04, 23:27 ... przywleczeni do Ameryki przez handlarzy niewolnikow to byli najbardziej nieudolni i bezradni przedstawiciele swojej rasy (i tak niezbyt rozwinietej cywilizacyjnie)... inaczej by sie nie dali zlapac w Afryce. A ze slabo sie mieszaja z innymi rasami, to widac teraz efekty niewolnictwa. Slabe geny pierwszych niewolnikow przeniosly sie na jeszcze chyba slabsze pokolenie obecnych murzynow... cpunow, przestepcow i klientow welfare... czyli elektoratu Kerrego i demokratow od przyznania im prawa glosu czarnym. Smutne ale prawdziwe :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zasilkowski Polak Murzynem swiata!Czarne koszule, czarne dusze IP: 152.75.124.* 28.10.04, 23:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shocked KASIA TY RASISTKO IP: *.pearsontc.com 29.10.04, 17:26 Wstyd mi, ze pochodzimy ze tego samego kraju. Wstyd mi, ze mowimy tym samym jezykiem. Objawiasz swoja zasciankowosc i prowincjonalizm. Takas samo ciemna jak nasz kochany prezydent Bush. Ciesze sie, ze moi czarni przyjaciele (nie cpuni, nie welfare-receipients, ale wspaniali madrzy i wyksztalceni ludzie gosujacy za zdrowym rozsadkiem Kerrego), ze nie rozumieja po polsku. Mam nadzieje, ze twoja glupia wypowiedz to skrajnosc i nikt sie z nia nie utozsamia. Otworz oczy i popatrz na swiat. Zobacz co jest powodem biedy i degradacji niektorych ludzi (nie tylko czarnych). Postudiuj polityke socjalna administracji. Dopiero wtedy wypowiadaj sie na ten temat. To nie wynik slabych genow, ale rasizmu i rasistowskiej polityki, ktora nawet dzis sie odczuwa (np. w twojej wypowiedzi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Murzyni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 20:34 Gość portalu: Kasia napisał(a): > A ze slabo sie mieszaja z innymi rasami, to widac teraz efekty niewolnictwa. > Slabe geny pierwszych niewolnikow przeniosly sie na jeszcze chyba slabsze > pokolenie obecnych murzynow... Kochana Kasiu !! Jeśli te geny tak słabo się mieszają ,to może wina jest po obu stronach . Może i Wy biali z USA za słabo sie staracie? Weź się do roboty i popraw coś z tymi genami. Ja też bym chciał (serio ) , ale nie mam takich szans i możliwości jak Ty . Po pierwsze : u nas w Polsce nie ma Murzynów przywleczonych tu siłą ( jak do Was) , po drugie : mam zazdrosną żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pegeerowcy prlu glupia baba lekarzem? IP: *.client.comcast.net 28.10.04, 22:37 przedluzylas sobie glupia babo nielegalnie pobyt i masz pretensje do amerykanow? mama byla chora wiec to jest argument zeby lamac prawo? ty durna, prymitywna ruro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: glupia baba lekarzem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 22:52 Gość portalu: pegeerowcy prlu napisał(a): > przedluzylas sobie glupia babo nielegalnie pobyt i masz pretensje do amerykanow > ? > mama byla chora wiec to jest argument zeby lamac prawo? ty durna, prymitywna ru > ro! Gratuluję kultury osobistej. Ale Ty pewnie nie wiesz co to takiego . Poczytaj trochę albo idź do jakiegos muzeum. Nie wiem . To się na ogół wynosi z domu rodzinnego. A tak nawiasem ,( nie wiem czy zrozumiesz , ale spróbuj , to nie takie trudne . wierzymy w Ciebie , jesteśmy z Tobą , wow !) jesli , chodzi o zdrowie , życie najbliższych nam osób to oczywiste ,że należy łamac złe prawo bez skrupułów. Szczególnie złe prawo. My w Polsce za komuny też nieraz łamaliśmy ówczesne złe prawo np aby ratować najbliższych. W USA tak naprawdę moralne prawo do pobytu ( może ktoś Ci wytłumaczy co to takiego) to mają wyłącznie Indianie i Murzyni (zawleczeni tam siłą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debile prlu debil polemizuje IP: *.client.comcast.net 29.10.04, 00:20 debilu uzywasz argumentow ze za komuny lamales "niedobre prawo komunistyczne" a wiec masz prawo lamac niedobre prawo demokratyczne i to w usa? "prawo moralne"? ja wiem ze pochodze z kraju debili. och glupi ryju o muzgu buraka cukrowego. ku.. takich idiotow jak polaczkow to nie znajdziesz nigdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: debil polemizuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 03:01 Jak ci się cw..u bezpaństwowy tak nie podobają Polacy to po cholerę włazisz na stronę polskiej gazety? Takie szmaty jak ty budzą we mnie obrzydzenie. Aż się rzygać chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla baranow odstaw denaturat polaczku IP: *.client.comcast.net 03.11.04, 05:18 ja wchodze na polskie strony bo nie chce mi sie wierzyc ze pochodze z kraju idiotow i burkow ubeckich. ale czytajac wasze posty polaczki nie mam zadnych zludzen, polska to kraj niedorozwinietych idiotow. co madrzejsi wyjechali, reszta burakow liczy na latwizne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: debil polemizuje IP: 81.185.91.* 29.10.04, 09:33 Oto przklad "prawdziwego amaerykanina" Gratuluje ! Dobrze ze tam pojechales ! Im wiecej takich jak ty jest tam, tym lepiej tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: debil polemizuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 20:36 Gość portalu: debile prlu napisał(a): > debilu uzywasz argumentow ze za komuny lamales "niedobre prawo komunistyczne" a > wiec masz prawo lamac niedobre prawo demokratyczne i to w usa? "prawo moralne"? Zrób maturę Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: glupia baba lekarzem? 29.10.04, 02:14 Gość portalu: klik napisał(a): W USA tak naprawdę moralne prawo do pobytu ( może ktoś Ci wytłumaczy co to takiego) to mają wyłącznie Indianie i Murzyni (zawleczeni tam siłą). hehe zapewne zawleczeni przez Indian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Czy Senat USA zniesie nam wizy IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 28.10.04, 22:58 Anka, o co Tobie chodzi, przecież ZŁAMAŁAŚ prawo. każde inne usprawiedliwienie to relatywim, to takie polskie podejście do sprawy... jesli rzeczywiście twoja mama zachorowała, mogłaś wystapić o przedłużenie wizy podająć powyższy argument. Miałem do czynienia z Amerykanami i taka postawa, jaka zaprezentowali wobec Ciebie nie jest żadnym zaskoczeniem, oni sa legalistami bazującymi na literze prawa. Nie unoś się i nie zachowuj jak skrzywdzone dziecko, któremu zabrano cukierka. Aha, skoro tam byłaś, to nie atakuj ich teraz OK ?! To dwulicowe co soba reprezentujesz. gdybyś mogła wyjechac, byłabys tam i zachwalała USA, a jak wjechac nie pozowlili, to atakujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjano Re: Czy Senat USA zniesie nam wizy- Do Anki IP: *.dialsprint.net 29.10.04, 00:30 Aniu- moja znajoma, tez lekarz pediatra potrzebowala 5 lat, aby otrzymac "Licencje"{ na jeden ze Stanow. To ze potrzebuja lekarzy jest prawda, ale lekarzy ze znajomoscia jezyka angielskiego. Druga znajopma, lekarz ktora od lat mieszka w Nigerii i zna dobrze j,.angielski, po zapoznaniu sie z wymaganiami na " Licencje", zrezygnowala i powrucila do Lagos. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: Czy Senat USA zniesie nam wizy IP: 81.185.91.* 29.10.04, 09:26 Stany Zjednoczone wysluguja sie swoimi "sojusznikami". Obecnie potrzebne jest Bushowi by Polska nie opuscila "koalicji" to stwarza tylko pozory na mozliwosc wjazdu bez wiz. Ale po co tam jechac ? No chyba zeby dla taniochy bo ten dolar teraz leci na leb na szyje ! Ale i zrobki tez spadaja ! Moze jednak lepiej w starej Europie ! Zwlaszcza, ze tam jest teraz nowy "maccartyzm". Sprawdzaja nawet co czytasz w bibliotece! Prostota i glupota kompletna tam teraz panuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Czy Senat USA zniesie nam wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 20:43 Gość portalu: europejczyk napisał(a): > Stany Zjednoczone wysluguja sie swoimi "sojusznikami". > Obecnie potrzebne jest Bushowi by Polska nie opuscila "koalicji" to stwarza > tylko pozory na mozliwosc wjazdu bez wiz. > Ale po co tam jechac ? Chodzi o wyjazdy turystyczne ( jest co zwiedzać w USA , naprawdę) , kulturalne , naukowe i biznesowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYLKO POLSKA PRECZ Z USA TYMI TERRORYSTAMI !!!!!!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 20:00 BUSH TY TERRORYSTO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka A ja nigdy nie chciałam jechać do USA IP: *.toya.net.pl 28.10.04, 20:46 nawet gdyby zaoferowano mi prace w zawodzie-nigdy nie zamieszkam w państwie nie europejskim, choć oczywiście Polskę kocham i chcę tutaj mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GEOGRAF A Polska to kraj EUROPEJSKI???!!!;-))))))n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 22:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: A Polska to kraj EUROPEJSKI???!!!;-))))))n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 22:59 Od 966 roku n e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal Anonim Re: A Polska to kraj EUROPEJSKI???!!!;-))))))n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 00:17 A przedtem? Jak sie cywilizacja europejska rodzila? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wot szto Majka, ale czy Polska ciebie kocha? IP: 152.75.124.* 28.10.04, 23:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAMdo MAJKI Re: A ja nigdy nie chciałam jechać do USA IP: *.proxy.aol.com 29.10.04, 01:59 A kto by cie tam chcial. Ajak bys miala mozliwosci to Pofrunelabys golabeczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inna Meerkatova A ja nigdy nie chciałam jechać do ROSJI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 11:58 Zwlaszcza na Kolyme, Magadan i Sachalin, czy do Workuty, gdzie urodzil sie nasz slynny "Kostek z Warszawy"! W Polnocnej Korei i Iranie tez mnie pewnie zobacza dopiero po reformach przeprowadzonych tam przez PENTAGON!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilbert Bzdura IP: *.attbi.cable.earthlink.net 28.10.04, 20:46 No coz, widze, ze aby zwiekszyc czytelnosc swoich wiadomosci, GW ponownie odgrzewa stary ale jary temat. Zniesienie wiz, w co watpie, nie oznacza natychmiastowe "zniesienie wiz", poniewaz od 26 pazdziernika wymagane sa machine-readable paszporty od KAZDEGO, bez wzgledu czy jest to Niemiec, czy Anglik, czy Norweg itd. Znajac polska rzeczywistosc, wprowadzenie tego systemu zabierze nastepne 2-3 lata i bedzie kosztowalo miliony zl, aby pozniej sie okazac, ze potrzebujemy nastepne miliony aby ten sytem naprawic tak jak to jest/bylo z dowodami osobistymi, dowodami rejstracji do samochodow itd. Wiecej na ten temat dla zainteresowanych na oficjalnej stronie Dept. of State: travel.state.gov/visa/tempvisitors.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptak Re:Moskwa IP: *.vnet.wnec.edu 28.10.04, 22:01 a czy do Moskwy trzeba wizy czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 22:04 Czyje Ty interesy reprezentujesz , bo na pewno nie Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Klika KLIK- trzeba obiektywizmu IP: *.pearsontc.com 29.10.04, 17:33 to nie o interesy chodzi, ale o rzeczywistosc. On ma racje! Jesli Polacy nie zaczna wydawac specjalnych paszportow, w ktorych informacje beda czytane przez komputer, to nic sie nie zmieni. Czytaj jak trzeba, Klik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: KLIK- trzeba obiektywizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 20:25 Gość portalu: do Klika napisał(a): > to nie o interesy chodzi, ale o rzeczywistosc I ja dokladnie o tym samym mówię . My nie powinniśmy sie przejmowac jakimiś tam interesami USA , tylko swoimi interesami . A rzeczewistość jest taka ,że mamy teraz minimalna szanse , (ale mamy) , uzyskac te cholerne wizy ważne dla tych naszych biedaków . Nie dla nas , kórzy jeździmy sobie tam , kiedy chcemy. Pomóżmy sobie wszyscy do diabła , a nie przeszkadzajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
bar_anek NIE ZNIESIE BO BY MUSIALA ZNIESC TEZ 28.10.04, 20:48 Izraelowi, Grecji. A przeciez Ukrina i 37 innych panstw tez bierze udzial w Iraku. Im tez zniesc wizy trzeba by. 90% Poloni nie popiera tego bo bylo by to awanturnictwo polityczne (popieranie przestepstw przez rzad) glos Polonii forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=17117430&a=17121327 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo znieść wizy! dalej nie ma sensu. IP: *.crowley.pl 28.10.04, 20:49 szumowiny i złodzieje juz dawno wyjechały do stanów. reszcia, która została, ma to głęboko w dupie. nie musze. nie jadę. 100 razy piękniejsza do zwiedzania jest Szwecja, Niemcy, Czechy i Francja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: znieść wizy! dalej nie ma sensu. IP: *.proxy.aol.com 28.10.04, 21:03 Przeczytalem wszystkie wypowiedzi i jestem przerazony poziomem niektorych czytelnikow GW .Myslalem , ze ten elitarny dziennik czytaja ludzie inteligentni,ale po zapoznaniu sie np." z garscia przemyslen" niejakiego bolo ,nawiasem mowiac strasznego cwoka,mysle , ze sie mylilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki co to znaczy "elitarny dziennik" IP: *.protonet.pl 28.10.04, 21:08 czytam czytam i nie moge pojac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A ja czemu bolo ma byc "cwokiem"... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 28.10.04, 21:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: znieść wizy! dalej nie ma sensu. IP: 81.185.91.* 29.10.04, 09:56 Po co komu wizy do kraju w ktorym zara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: znieść wizy! dalej nie ma sensu. IP: 81.185.91.* 29.10.04, 10:03 Czy amerykanie przyjezdzajac do Polski musza miec wizy ? Jesli nie to ja nic juz nie rozumiem ? Wprowadzic dla nich wizy. Odrzucac co trzecie podanie. Wyrzucac z lotniska spowrotem co piatego amerykanina i kropa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki Re: Czy Senat USA jajko ? IP: *.protonet.pl 28.10.04, 21:10 lepiej o to zapytaj. rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woda Wiwat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 21:52 Warto była ginąć w Iraku, teraz możemy sprzątać Amerykańskie chodniki, na szczeście nie musimy za to odprowadzać podatków do ich budżetu - przecież każdy partiota będzie pracował nielegalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Wiwat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 22:02 Gość portalu: Woda napisał(a): > Warto była ginąć w Iraku, teraz możemy sprzątać Amerykańskie chodniki, na > szczeście nie musimy za to odprowadzać podatków do ich budżetu - przecież każdy > partiota będzie pracował nielegalnie. Ale my tu nie o nielegalnej pracy , tylko o wyjazdach bezwizowych turystycznych , naukowych , kulturalnych , biznesowych. Cos Ci się pomyliło. Do legalnej roboty to są inne procedury i my o nich nie dyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dari polska-powrot IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 28.10.04, 22:32 Hej! Wybaczcie ze odejde od tematu. Chcielismy wrocic do Polski, ja oraz zona i dwoje malych dzieci. Mamy dosc rozlaki od rodziny. Dzieci potrzebuja dziadkow zona rodzicow, itd. Po zatym jest ta granica jezykowa, ktora daje sie we znaki na kazdym kroku. Mam pytanie dla Polakow mieszkajacych w kraju. Czy naprawde jest tak zle jak duzo ludzi o tym mowi. Czy mozna tam jakos na poziomie egzystowac? Moze ktos z Was juz to zrobil (wrocil do kraju). Dziekuje za powazne odpowiedzi. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: polska-powrot IP: *.kochnet.tek.pl 29.10.04, 03:31 Kilku moich znajomych wróciło z USA do Polski lub do Europy zach. i dobrze egzystują zwłaszca ci, którzy uciułali trochę dolarów. Wszystko zależy jaki masz zawód (dla niektórych trudno znależć pracę).Możesz również otworzyć własną firmę. Jeżeli masz małe dzieci to decyzję według mnie należy podjąc w najbliższym czasie. Moja koleżanka mieszka w San Jose ale dzieci już studiują i są zamerykanizowane i mimo wielkiej chęci powrotu nie może zostawić dzieci. Ja osobiście egzystuję na średnim poziomie i stać mnie na coroczne wakacje za granicą (Europa południowa, Egipt)a co pięć lat zmieniam auto na fabrycznie nowe. Obecnie w Polsce jest około 19% bezrobocie ale gdzie go nie ma. Ponieważ masz rodzinę w Polsce napisz do nich może Ci jakąś pracę przygotuja. Pozdrowienia Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dari Re: polska-powrot IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 29.10.04, 15:53 dzieki andrzej, milo ze ktos na tym forum jeszcze z sensem pisze.... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: polska-powrot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 11:04 powrot jest wielkim rozczarowaniem,oboje bylismy z mezem,ale musielismy wrocic do dzieci,teraz kompletne zalamanie, nie mamy z czego zyc, bo oboje nie pracujemy , nie ma dla nas nic w zatrudniaku,bazujemy cala piatka na rencie Mamy ,nie wracaj tu na razie ,bo zginiesz z glodu , taka jest rzeczywistosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Polonia w USA - wstyd i hańba IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.04, 22:48 dla narodu polskiego. Większość z nich to ciemne i zapijaczone Podkarpacie, Rzeszowszczyzna i Szkieletczyzna, że nie wspomnę o Podlasiu. Słynne i tak bolesne dla nas polish jokes to żadne jokes, to jest czysta prawda o tych ludziach. A wykwitem i emanacją tej głupoty i ciemnoty jest ich szef, niejaki nomen omen, Moskal. On by miał coś załatwić dla nas? W Kongresie USA? Chyba kolejny protest przeciw antysemickim wypowiedziom tego durnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus [...] IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 28.10.04, 23:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wysmiewaczek Re: Polonia w USA - wstyd i hańba IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 29.10.04, 04:20 Widze Zbyszek, ze jestes z Poznania, ja tez i do niego wracam. Masz troche racji, ale teraz, ta Polonia w wieku gdzies od 36 - 50 lat, to w wiekszosci ludzie majacy wyzsze wyksztalcenie, przewaznie techniczne, zajmujacy dobre stanowiska i co za tym idzie, majacy odpowiednie do tego gaze, o ktorych w Polsce nie mogliby nawet snic.Taka jest przepasc nie do zasypania przez najblizsze 100, albo i wiecej lat.Ich dzieci studiuja na dobrych uczelniach i ida do przodu. Oblicze Polonii zmienia sie z kazdym rokiem na korzysc, bo co do tych starych burakow, to masz niestety racje. Pozdrow ode mnie Grunwald i ul. Promienista. Na przyszlosc pisz z wiekszym umiarem, bo zeby cos tu ocenic, to trzeba pozyc te kilkanascie lat... Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofia mokrzutka Re: Polonia w USA - wstyd i hańba IP: *.client.comcast.net 29.10.04, 16:24 chiba lon taki gupi nie jest tym Moskol. Bo nie sprzonto ani we faktory nie robi. A ddddduzo jenteligentow, doktorof, mecenasow, pielengniarkow i nawet strarzkow to na sprzontaniach robium.Ale w piontek mozem se tyla kielbasy kupic i okowity co wy tamoj w unii na rok nie kupita. Mondrale bez butuf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Wyborne szczytowanie IP: *.pool.mediaWays.net 28.10.04, 23:16 rzadko uzywam niecenzuralnych slow, ale inaczej nie da sie czasem rzeczywistosci opisac. Tak senat, jak i cala Ameryka beda masturbowac Polske az do bolu. Oby tylko do wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Re: zlodziejom wstep wzbroniony 28.10.04, 23:49 Tak dlugo jak Polacy w USA beda robic to co najlepiej potrafia tzn. krasc / w Niemczech Polak i zlodziej to synonim/ i pracowac na czarno to zapomnijcie o zniesieniu wiz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osrany prl [...] IP: *.client.comcast.net 29.10.04, 00:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot_filemon [...] IP: *.task.gda.pl / *.task.gda.pl 29.10.04, 08:43 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamakota Re: zlodziejom wstep wzbroniony IP: *.astral.lodz.pl 29.10.04, 00:28 Sorks, Mark a Ty to kto jestes, za przeproszeniem? Poslugiwanie sie glupimi stereotypami nie nalepiej swiadczy o Tobie. Mysle ze welu ludzi w Polsce (tak jak ja) ma w nosie USA jako pracodawce, ale obejrzec Wielki Kanion moze bym chcial. A jak mi sie zachce to chce mieec mozliwosc pojechac i zobaczyc. Jak nie to na drzewo. A propos podaj jaka jest Twoja narodowsc to tez Ci sie przyklei jakas łatke. Pozdro;) Odpowiedz Link Zgłoś
kina9 Re: zlodziejom wstep wzbroniony 29.10.04, 11:58 Niestety tak jest. Tzw. turysci to zlodzieje i faceci lamiacy amerykanskie prawo pracujac na czarno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy Senat USA zniesie nam wizy IP: *.speed.planet.nl 28.10.04, 23:58 NIE !!!! wizy dalej beda i polacy beda miec dalej przechlapane na zoltej linijce!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALNY Re: Czy Senat USA zniesie nam wizy IP: *.vc.shawcable.net 29.10.04, 00:12 Mieszkam w Canadzie od 19 lat.Zycze Polakom jak NAJLEPIEJ.Nie WIERZCIE amerykanom ONI NAS POTRZEBUJA do zdobycia ROPY(Irak).Ale na TEMAT.Prawo EMIGRACYJNE mowi jak kraj przekracza 3% ludzi,ktorzy nie wracaja z np.odwiedzin (Us).Czyli pozostaja (Czyt.nie LEGALNI)-BEDA MIELI WIZY!!!!!!Chyba,ze SENAT zmieni prawo,a to nie latwo!!!!!BARDZO WAZNE!!!!! Ps.Takim przykladem jest-GRECJA-ok.7lat w UE i ma WIZY(przekraczaja pulap 3% i sprawa jasna).Pozdrawiam Polakow-Marek- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupi prl spadaj glupi kanadolu IP: *.client.comcast.net 29.10.04, 00:29 wszyscy doskonale znaja argument dlaczego nie. ale polaczki to urodzone burki i idoci, oni maja w dupie prawo, nauczeni burdelu w polsce gdzie komunistyczne kodeksy nadal obowiazuja, a urzednicy " interpretuja i podejmuja decyzje", mysla ze tak jest na calym swiecie. nie! burki czerwone, w usa urzednik nie interpretuje przepisow, tylko je wykonuje, przepisy sa jednoznaczne a nie takie debilne jak w waszym kolchozie gdzie byle scierwo "podejmuje decyzje". srac na was burki smierdzace. na kanadoli tez, to glupie lewackie smiecie, nienawidza ameryki za jej potege tak samo jak polaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamakota Re: spadaj glupi kanadolu IP: *.astral.lodz.pl 29.10.04, 00:51 Chamstwa to cie nauczyli z urzedu czy masz juz tak w genach. Zamiast pie..rzyc farmazony lepiej popatrz facet w lustro i zastanow sie do jakiego rodzaju burakow sam nalezysz. Jak znam zycie to takim ja ty, sie w dup.ch przewraca po zmianie paszportu na amerykanski. Ciekawe tylko skad sie biora na przyklad polishjokes, jesli nie od tych co tam siedza od lat, a polakow nazywaja scierwem. Teraz to panstwo z usa. Pozdro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: spadaj glupi kanadolu IP: *.kochnet.tek.pl 29.10.04, 04:33 Dużo jest racji w tym co napisałeś. Do USA wyjechało dużo ludzi, którzy szukali łatwego życia. Często były to osoby "leworęczne" bez wykształcenia i znajomości języka. Obecnie zamieszkują takie słynne dzielnice jak Jacków lub GreenPoint. To tam powstają polishjokes bo 99% Amerykanów nie wie nawet gdzie leży Polska. Teraz swoje frustracje wynikające z rozczarowania (i fałszywym wstydem powrotu do Polski) wylewają na polskojęzycznych stronach internetu. Przeklinając wulgarnie Polskę i Polaków poprawiają sobie samopoczucie utwierdzając się "jak to w tej Polsce jest źle". Oczywiście nie dotyczy to wszystkich emigrantów. Ci, którzy się dobrze urządzili raczej są pogodni i nie przeklinaja. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: outsider Re: Czy Senat USA zniesie nam wizy IP: *.239.42.61.Dial1.Philadelphia1.Level3.net 29.10.04, 01:54 nie wierze. to tylko chwyt przedwyborczy azeby Polacy glosowali na bushmanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quark Czy Senat USA zniesie nam wizy? TAK DO IRAKU! IP: *.union01.nj.comcast.net 29.10.04, 00:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M-16=good,bye-wizy Re: Czy Senat USA zniesie nam wizy? TAK DO IRAKU! IP: *.proxy.aol.com 29.10.04, 01:50 Glupia ta POLONIA co glosuje na Kerrego,pod wlos wziol POLAKOW, Obiecanki cacanki,juz jeden z demokratow zablokowal sprawe wiz. GOOD BYE WIZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek piaskowy 16 listopada to wtorek, wizy znosi sie w czwartki IP: 209.183.18.* 29.10.04, 01:35 a teraz juz spac, naiwne dziatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Kielbasa na sznurku rozwieje sie za tydzien IP: *.tampabay.rr.com 29.10.04, 04:20 Smiechu warte, obietnice przedwyborcze nic nie kosztuja a zawsze pare naiwnych glosow zdobeda. Republikanscy senatorowie nigdy nawet do debaty nie dopuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Czy Senat USA zniesie nam wizy IP: 80.48.247.* 29.10.04, 04:53 Ludzie, co Was stuknęło z tymi wizami. 50%-om Polaków należy wstrzymać wizy do Polski. A tu ambaras! Wszyscy chcą jechać do Ju.Es.Ej. Ale chryja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: novisa4junever Re: Czy Senat USA zniesie nam wizy IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 29.10.04, 05:33 hahahahahahahahahahahahahahahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: Czy Senat USA zniesie nam wizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 07:58 Mam wizę na dziesięć lat, a ważność mojego paszportu kończy się w przyszłym roku. Kocham USA, bo to jest kraj, w którym najlepiej się czuję. Jedyne przykre wspomnienie to Nowy Jork. Za wysokie domy. Tymczasem San Antonio to przestrzeń, przestrzeń i jeszcze raz przestrzeń. No i te espaniolki z Meksyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek BUSH& KERRY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 08:57 psz.pl/content/view/523/2/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Nie BUSH& CARRY tylko CASH& CARRY(tax burden!)n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 12:02 Odpowiedz Link Zgłoś