malkontent6 04.07.21, 16:15 Życzenia te składam wszystkim bywającym tu Amerykanom i sympatykom USA. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
senioryta13 Re: Happy 4th of July 04.07.21, 16:26 malkontent6 napisał: > Życzenia te składam wszystkim bywającym tu Amerykanom i sympatykom USA. Biden wyliczyl, ze bedzie nas kosztowac o 16 c. mniej, no, ten grill. Ceny w sklepach bija juz na alarm, czyzby kolejne klamstwo i to w takim dniu ? Wieczorkiem pokaz sztucznych ognii. -- where the words do not match the action, that is a lie Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Happy 4th of July 04.07.21, 16:51 malkontent6 napisał: > Życzenia te składam wszystkim bywającym tu Amerykanom i sympatykom USA. robi sie jednak troche niebezpiecznie. New York Times upolitycznił amerykańską flagę na Twitterze w przeddzień Dnia Niepodległości, mówiąc, że „latająca flaga amerykańska” pokazuje dziś „przynależność polityczną danej osoby”. -- where the words do not match the action, that is a lie Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Happy 4th of July 04.07.21, 18:29 No przeciez Princess Kamala oglosila ze w tym roku to ma byc Covid Independence Holiday . Wszelkie patriotyczne i moralne wartsci maj jakw chinach byc wyrzucone i zapomniane. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Happy 4th of July 04.07.21, 19:24 Hmmm,o"obsrywaczom" USA pokroju felusia tez? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Happy 4th of July 05.07.21, 04:36 Not happy at all. Fcuking woksters destroyed good mood usually associated with Independence Day. Mlodzian pytany na ulicy - Czy jesteś dumny z bycia amerykaninem. Mlodzian: Tak trochę nie za bardzo - Dlaczego? Mlodzian: Bo wiesz jest tyle opresji no i tego no niesprawiedliwosci systemowej, rasizmu, no. Jak mozna być takim durniem w wieku akademickim Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Happy 4th of July 05.07.21, 08:46 Jestem sympatykiem USA więc dziękuję za życzenia i przyłączam się do życzeń wobec forumowych Amerykanów i sympatyków. Odpowiedz Link Zgłoś
amunicyjny1 Re: Happy 4th of July 05.07.21, 09:40 forumowych Amerykanów Brzmi złośliwie.. Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Happy 4th of July 05.07.21, 12:53 amunicyjny1 napisał(a): > forumowych Amerykanów > > > Brzmi złośliwie.. Tylko w twoim kacapskim uchu. Odpowiedz Link Zgłoś
amunicyjny1 Re: Happy 4th of July 05.07.21, 13:02 Pewnie tak, forumowy ekspercie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz All the best 05.07.21, 10:11 dla Ameryki. Turbulencje turbulencjami ale i Polska i Francja zawdzieczaja Stanom bardzo duzo. PF Odpowiedz Link Zgłoś
amunicyjny1 Re: All the best 05.07.21, 10:29 Francji, to USA zawdzięcza niepodległość Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: All the best 05.07.21, 18:23 I Francja to doceni jak widac.. Mam nadzieje ze ten gest nie ma podtekstu zlosliwosci www.cnn.com/style/article/statue-liberty-france-us-travel-lon-orig-mrg/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: All the best 05.07.21, 18:27 engine8 napisał(a): "I Francja to doceni jak widac.. Mam nadzieje ze ten gest nie ma podtekstu zlosliwosci" Za moje podatki, kurka wodna:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: All the best 07.07.21, 05:28 polski_francuz napisał: > engine8 napisał(a): > > "I Francja to doceni jak widac.. Mam nadzieje ze ten gest nie ma podtekstu > zlosliwosci" > > Za moje podatki, kurka wodna:) > > PF > Nie zbiednejrsz. Gdyby nie Amerykanie, dzis u:ywalbyś ncku polski_nazista. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: All the best 10.07.21, 22:45 bmc3i napisał: " Nie zbiedniejesz. Gdyby nie Amerykanie, dzis uzywalbyś nicku polski_nazista." Wilno mych Rodzicow wyzwolili Rosjanie. Tata chcial z innymi Polakami z AK sam wyzwolic, ale Rosjanie przejeli kontrole i ich wyslali do rabania lasow. Amerykancy mieli to w dupie i ja tez nie mam do nich zadnej relacji. Innej niz do graczy politycznych z bardzo daleka. Albo do niezlych graczy w tenisa. Albo do szczesliwych posiadaczy polskich inzynierow po mojej Politechnice. Podczas okupacji niemieckiej moja Rodzina nie miala ze szkopstwem nic wspolnego. W naszych rodzinnych podwilenskich Ponarach szkopy wymordowaly w lasow tysiace Zydow. Pisze Ci to wszystko drogi kolego, zebys wiedzial ze uzyskanie amerykanskiego paszportu, nie daje gwarancji na pisanie rozsadne. Moze pijesz? Moze naduzywasz narkotykow jak Amerykancy z Detroit? W kazdy razie Twoje opinie na temat moj i mojej Rodziny sa glupie. Panjal Dzony? PF Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: All the best 10.07.21, 23:54 polski francuz napisal: Wilno mych Rodzicow wyzwolili Rosjanie. Uzycie terminu "wyzwolili" jest nie na miejscu i przeczy historycznym faktom. Sowieci (nie rosjanie) zdobyli Wilno. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: All the best 11.07.21, 09:19 felusiak1 napisał: " Uzycie terminu "wyzwolili" jest nie na miejscu i przeczy historycznym faktom. Sowieci (nie rosjanie) zdobyli Wilno." Wyzwolili od szkopskich mordercow masowych. Sami tez mordowali Polakow, ale na, o wiele, mniejsza skale. Poza tym, dzieki nim, urodzilem sie w najpiekniejszym miescie swiata - Wroclawiu. Jakis pozytywny sentyment do niech mam. PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Rekawiczka 11.07.21, 22:29 caesar_pl napisał: " Któryś raz potwierdzasz żeś idiota." Ocena zalezy od oceniajacego. I od wartosci, ktore on uznaje za sluszne. Pojdzmy dalej, albowiem to i owo wiemy o sobie. Pieszesz, ze byles w polskiej armii i sluzyles/dowodziles czolgiem (o ile pamietam). A teraz jestes w Niemczech i czujesz sie Niemcem. Czy to mozliwe? Jak? Mnie sie to wydaje niemozliwe. Bycie w wojsku jakis czas wymaga i ksztaltuje charakter. Niemcy nie sa dzis wrogami Polski, ale polscy zolnierze walcza i stoja za Polska. Ktos kto zmienia mentalnosc jak rekawiczki albo klamie o tym co robi. Albo jest zdrajca. I sam nie wiem co lepsze. PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Rekawiczka 12.07.21, 10:50 engine8 napisał(a): " Moze byl w WSW czy WSI? " To juz predzej. Tzw sluzby maja zdrade we krwi. PF Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Baćka przyłącza sie do życzeń 05.07.21, 09:04 Nikt nie wspomniał, a również Baćka Łukaszenko przyłączył się do okolicznościowych życzeń. Bo Białoruś i USA znają prawdziwą cenę niepodległości! Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Happy 4th of July 05.07.21, 10:00 no bo to i ŚWIĘTO 22lipca /d.e wedel/ zbliża się wielkimi krokami. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Mialo byc Happy 4th of July , a wyszlo... 06.07.21, 13:43 ... ze bylo to najbardziej krwawe swietowanie w historii USA... "Krwawy weekend w USA. 400 strzelanin i ponad 150 ofiar Świąteczny weekend w Stanach Zjednoczonych okazał się tragiczny. Amerykanie 4 lipca obchodzili Dzień Niepodległości. Tamtejsza policja nie miała czasu na świętowanie, bo funkcjonariusze mieli pełne ręce roboty. Bardzo niespokojnie było m.in. w Nowym Jorku." Odpowiedz Link Zgłoś
amunicyjny1 Re: Mialo byc Happy 4th of July , a wyszlo... 06.07.21, 14:02 Za dużo kaczora donalda się naoglądali. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Happy 4th of July 05.07.21, 15:06 Patrioci amerykanscy szczepic sie www.tagesschau.de/ausland/unabhaengigkeitstag-usa-103.html Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 [...] 06.07.21, 15:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
amunicyjny1 Re: Happy 4th of July 06.07.21, 15:56 senioryta13 napisał: > W jaki sposob mozna sie z nimi porozumiec ? > Z usaccpp? Zostało chyba tylko bombardowanie, albo jakiś kordon sanitarny. Coś z wami chyba nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Happy 4th of July 06.07.21, 16:29 Chore debile rasistowski,co ma byc nie tak z debilami??? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Happy 4th of July 06.07.21, 17:10 Warto dodać, że 80% ofiar to czarnoskórzy. Kto do nich strzela? White supremacy? Odpowiedz Link Zgłoś
amunicyjny1 Re: Happy 4th of July 06.07.21, 17:16 Znając logikę z za wielkiej wody, to pewnie Iran. Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Re: Happy 4th of July 07.07.21, 01:48 Tego dnia w USA odbywaja sie tradycyjne konkursy w jedzeniu hamburgerow i hot dogow. Wszelkie chudziny i grubasy wciskaja w siebie dziesiatki sztuk tego badziewia by blysnac w TV jako bohater dnia (czasami na lozku szpitalnym) Joey Chestnut broke his own unfathomable world record by eating 76 hot dogs in 10 minutes Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Happy 4th of July 11.07.21, 09:51 Likwiduje sie ogrodzenie Kapitolu Odpowiedz Link Zgłoś
amunicyjny1 Re: Happy 4th of July 11.07.21, 16:33 W środę sekretarz stanu USA Anthony Blinken ogłosił, że w paszportach zostanie wprowadzona trzecia płeć, aby „zapewnić równe traktowanie amerykańskich obywateli Hym Jak taką 'amerykańską 3 opcję', spotkam w męskim kiblu, to mogę dać jej kopa w w dupę? Odpowiedz Link Zgłoś
amunicyjny1 Re: Happy 4th of July 11.07.21, 16:41 Consul : What is your name? Arab: Abdul Aziz Consul: Sex? Arab : Six to ten times a week Consul: I mean, male or female? Arab : Both male and female and sometimes even camels. Consul: Holy cow! Arab : , cows and dogs too Consul: Man,........ isn't it hostile Arab : Horse style, dog style, any style Consul: Oh.......... dear! Arab : Deer? No deer, they run too fast A kiedyś śmieli się z tego.. Dobrze że mam stary... Odpowiedz Link Zgłoś