yurek_1111 31.10.21, 21:14 Efekty poza wspolnym zdjeciem zadne co nie powinno dziwic , biorac pod uwage ze Planeta ma się dobrze od....czterech i pol miliarda lat.... m.youtube.com/watch?v=Gtszpk9zLL4 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yurek_1111 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 31.10.21, 21:31 Strata czasu I pieniędzy na te szczyty klimatyczne, pod tym wzgledem ten w Glasgow inny nie będzie... 25 000 delegatow przez 13 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Wyobraznia 31.10.21, 21:50 yurek_1111 napisał: "Strata czasu I pieniędzy na te szczyty klimatyczne" Zyjesz w innym swiecie. W ktorym nie ma wirusa. W ktorym klimat sie nie ociepla. No coz w tym moim i klimat sie ociepla i wirus sie rozprzestrzenia. Moge Ci pomachac reka z dala. Ale wole ten moj swiat od Twojego. Ten Twoj wydaje mi sie troche tworem wyobrazni. PF Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Wyobraznia 31.10.21, 21:53 Jak przystało na akademika, dałeś się ogłupić. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Wyobraznia 31.10.21, 22:25 polski_francuz napisał: > yurek_1111 napisał: > > "Strata czasu I pieniędzy na te szczyty klimatyczne" > > Zyjesz w innym swiecie. W ktorym nie ma wirusa. W ktorym klimat sie nie ociepla > . > > No coz w tym moim i klimat sie ociepla i wirus sie rozprzestrzenia. > > Moge Ci pomachac reka z dala. Ale wole ten moj swiat od Twojego. Ten Twoj wydaj > e mi sie troche tworem wyobrazni. > > PF W moim swiecie wirusy towarzyszyly I towarzysza ludzkosci od zawsze , ale przy tym obecnie szalejącym nie zgadzam sie ze strategia która w walce z nim zastosowano, poddaje w watpliwosc testy które maja tego wirusa wykrywac i poddaje w watpliwosc skutecznosc i bezpieczenstwo wstrzykiwanych ludziom preparatów ,zachwalanych jako szczepionki, w moim swiecie kiwam z politowaniem glowa nad spedami "naukowcow " od zmian klimatycznych , z których wielu zblaznilo się już wielokrotnie, prognozujac zmiany klimatyczne do których nigdy nie doszlo, co nie przeszkadza im nadal wypowiadac się z pewnoscia siebie godna osoby nieomylnej.... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Wyobraznia 03.11.21, 18:40 yurek_1111 napisał: > polski_francuz napisał: > > > yurek_1111 napisał: > > > W moim swiecie wirusy towarzyszyly I towarzysza ludzkosci od zawsze , ale przy > tym obecnie szalejącym nie zgadzam sie ze strategia która w walce z nim zastoso > wano, poddaje w watpliwosc testy które maja tego wirusa wykrywac i poddaje w w > atpliwosc skutecznosc i bezpieczenstwo wstrzykiwanych ludziom preparatów ,zachw > alanych jako szczepionki, w moim swiecie kiwam z politowaniem glowa nad spedami > "naukowcow " od zmian klimatycznych , z których wielu zblaznilo się już wielok > rotnie, prognozujac zmiany klimatyczne do których nigdy nie doszlo, co nie pr > zeszkadza im nadal wypowiadac się z pewnoscia siebie godna osoby nieomylnej.. A o fagach slyszaleś? Wiesz dlaczego po wyginieciu dinozaurów świata nie opanowaly krokodyle, węże i inne takie gady, ktore potrzebują jeść raz na kilka dni, za to rozmazają sie znacznie czesciej i w wiekszej liczbie niż ssaki? Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: Wyobraznia 31.10.21, 23:12 polski_francuz napisał: > yurek_1111 napisał: > > "Strata czasu I pieniędzy na te szczyty klimatyczne" > > Zyjesz w innym swiecie. W ktorym nie ma wirusa. W ktorym klimat sie nie ociepla Il habite dans la lune. W swiecie, w ktorym nie ma zaufania do autorytetow medycznych, nie ma zaufania do drugiego czlowieka. Jest nieufnosc do wszystkich i do wszystkeigo. Jest tylko wiara w "spiskowa teorie dziejow". Wiara, ze za kilka lat okaze sie, ze szczepionki sa zle i ci, ktorzy sie zaszczepili beda "padac jak mucy". Podczas gdy juz dzis kazdego dnia, to wlasnie niezaszczepieni padaja "jak muchy". Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Wyobraznia 31.10.21, 23:32 To z tym zaufaniem do tego czy owego pracowalo moze w ubieglym wieku a teraz wszystkie zasady zostaly rozlozone na lopatki. Teraz politycy nie wierza w to co mowia, firmy i nawet szpitale w to co robia a lekarze nie wierza w szczpionki. Podczas gdy juz dzis kazdego dnia, to wlasnie niezaszczepieni padaja "jak muchy". Tak mowia media A lekarze pracujacy w szpitalach mowia cos zupelnie innego. Ostatnio bylem na badaniach okresowych i mialem rutynowa kolonoskopie. Zwykle robia to pod znieczuleniem + glupi Jas" Tym razem dostalem zastrzyk i mnie zupelnie uspili. Bo to ponoc lepsze, Powiedzialem to znajomej lekarce a ona mowi "wiesz dlaczego to robia?" Dlatego ze ten srodek jest uzywany do usypiania ludzi uzywajach wentylatorowo z powodu ccovida a poniewaz "tyle ludzi jest pod wentylatorami" ze szpitale dostaja ogromne ilosci tego srodka - drogiego BTW, i teraz jak skladaja raporty ile to ludzi jest w szpitalach to jakby to wygladalo ze zostalo im srodkow uzypiajacych? No i to wszystko trzeba przeciez jakos rozsadnie "rozchodwac i zuzyc" Jakies ilosci i liczby mogly by sie nie zgadzac?. A wiec wszytko nalezy uzyc tak aby liczby i statystyki sie zgadzaly bo inaczej beda problemy. MA yc duzo pacjenot i wszyscy nieszczpieni. Zapisali to pewnie na kogos "covidowego" Mowila ze to co sie dzieje przerasta ludzkie pojecie..Szpitale ciagna ile moga i nacigaja ile moga bo tak trzeba i to jest tolerowane. A ona pracuje na codzien w szpitalu. A wiec jaki ewnioski? Albo mamy takich lekarzy albo taka medycyne albo polityke... I komu tu wierzyc i komu ufac? Moze u Was w socjalistycznej i pokrnej Kanadzie jest inaczej ale w USA to politycy lecza a nie lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: Wyobraznia 04.11.21, 00:46 engine8 napisał(a): > To z tym zaufaniem do tego czy owego pracowalo moze w ubieglym wieku a teraz w > szystkie zasady zostaly rozlozone na lopatki. Moje zasady sa trwale. Takie same zasady mialem w ubieglym wieku jakie mam i w tym wieku. I nie jestem jedynym na tym swiecie. Sa ludzie, do ktorych mozna miec zaufanie, sa kraje, do ktorych rzadow mozna miec jeszcze zaufanie, sa lekarze, do ktorych mozna miec zaufanie i sa dziennikarze, do ktorych mozna miec zaufanie. I jest Bog (jestem wierzacy), ktory jest ciagle ten sam i niezmienny. Ludzie, ktorzy daja soba "powiewac" niczym choragiewki, ktorzy juz w nic nie wierza i do nikogo nie maja zaufania mysla, ze taka wiara to naiwnosc. Ja mysle vice versa. I wierze rowniez na przyklad w uczciwosc i fachowosc dziennikarzy "Der Speigel" oraz w matactwa dziennikarzy sluzacym rezimowej propagandzie w krajach "chorych", ktorych nazw tu nie wymienie. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Wyobraznia 01.11.21, 23:26 > niezaszczepieni padaja "jak muchy tego tematu nie da rady ruszyć Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Wyobraznia 01.11.21, 23:37 boomerang napisał: > > niezaszczepieni padaja "jak muchy > tego tematu nie da rady ruszyć We Virginii od poczatku pandemii umarlo tylko 10 dzieci. W tym tygodniu rusza masowe szczepienie, wiek 5-12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Wyobraznia 31.10.21, 23:14 A u nas w ramch globalnego ociepleni ma byc ochlodzenie.??? A skad ty wiesz ze wirus sie rozprzestrzenia? Sasiedzi i znajmi choruja i padaja jak muchy czy moze bron cie panie boze z propagandy telewizyjnej i testow? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Wyobraznia 01.11.21, 00:26 polski francuz napisal: Zyjesz w innym swiecie. W ktorym nie ma wirusa. W ktorym klimat sie nie ociepla. Zadziwia mnie, ze czlowiek wyksztalcony może być tak latwy do manipulowania. Propaganda toczy się wartkim strumieniem z megafonow a ty pijesz propagande jak nektar. Odpowiedz Link Zgłoś
tuttifrutti1234 Re: Wyobraznia 01.11.21, 01:31 felusiak1 napisał: > Zadziwia mnie, ze czlowiek wyksztalcony może być tak latwy do manipulowania. Pr > opaganda toczy się wartkim strumieniem z megafonow a ty pijesz propagande jak n > ektar. felek, ty wprawdzie nie jesteś wykształcony, za to zmanipulowany Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Wyobraznia 01.11.21, 13:37 felusiak1:"Zadziwia mnie, ze czlowiek wyksztalcony może być tak latwy do manipulowania. Propaganda toczy się wartkim strumieniem z megafonow a ty pijesz propagande jak nektar." PF to czlowiek który nigdy nie byl niezależny a tylko niezależnosc pozwala byc czlowiekowi wolnym, uzaleznionym pozostaje przytakiwac propagandzie toczacej się wartkim strumieniem z megafonow mainstreamu... Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Wyobraznia 02.11.21, 23:43 Too harsh. Tak nie można. On jest poprostu latwowierny, tak jak siostra mojej zony. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Pojedli i popili w Glasgow... 31.10.21, 21:51 ci megalomani-politycy kosztują nas krocie Odpowiedz Link Zgłoś
tuttifrutti1234 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 31.10.21, 22:12 boomerang napisał: > ci megalomani-politycy kosztują nas krocie > wspierasz finansowo ten szczyt? nie, więc nie narzekaj tumanie. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 31.10.21, 22:28 tuttifrutti1234 napisał(a): > boomerang napisał: > > > ci megalomani-politycy kosztują nas krocie > > > > > wspierasz finansowo ten szczyt? nie, więc nie narzekaj tumanie. Wszyscy wspieraja finansowo ten szczyt , bo akomodacja, jedzenie i picie uczonych walkoni jest na koszt podatnika.... Odpowiedz Link Zgłoś
tuttifrutti1234 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 01.11.21, 00:06 yurek_1111 napisał: > Wszyscy wspieraja finansowo ten szczyt , bo akomodacja, jedzenie i picie uczony > ch walkoni jest na koszt podatnika.... > > rozpowszechniasz nieprawdę, szczyt jest finansowany przez sponsorów i tego zaszczytu dostąpiły tylko i wyłącznie firmy, które angażują się w ochronę klimatu Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Pojedli i popili w Glasgow... 01.11.21, 00:20 a te firmy skąd biorą kapitał, jeśli nie z dotacji państwowych? Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 01.11.21, 13:42 "...szczyt jest finansowany przez sponsorów i tego zaszczytu dostąpiły tylko i wyłącznie firmy, które angażują się w ochronę klimatu" Podaj zrodlo na temat finansowania szczytu , tylko uwazaj zeby ci nie wyszlo ze to Soros,Gates i Schwab... Ja przekopuje internet i nigdzie nie ma informacji kto ten szczyt finansuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
tuttifrutti1234 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 01.11.21, 14:33 yurek_1111 napisał: > Ja przekopuje internet i nigdzie nie ma informacji kto ten szczyt finansuje.... > Jakie języki znasz oprócz polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 02.11.21, 23:47 Taki jubel jest finansowany przez rządy a nie przez tzw sponsorow. Jakieś towarzyszace imprezy mogą być finansowane prywatnie ale rzeźnia jest państwowa i wedzarnia tez. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 31.10.21, 22:29 Niestety zabraknie glownych graczy : Prezydenta Chin Xi, prezydenta Rosji Putina, prezydenta Brazylii Bolsonaro no i Krolowej Elzbiety. "W ciągu najbliższych dwóch tygodni floty prywatnych odrzutowców będą lądować na lotnisku w Glasgow, spotkane przez floty limuzyn, które zabiorą „elitę” miliarderów i ich politycznych pachołków do odgrodzonej specjalnej strefy, gdzie będą pouczać zwykłych ludzi, jak muszą żyć w swojej nowej „zrównoważonej” przyszłości ". Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Pojedli i popili w Glasgow... 31.10.21, 23:13 Brakuje też Łukaszenki. Odpowiedz Link Zgłoś
a.jej.rkoniak Re: Pojedli i popili w Glasgow... 01.11.21, 00:21 dopiero się zjeżdzają do Glasgow wczoraj byli w Rzymie, g.no osiągnęli Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Glasgow...dlaczego nie La Palma? 01.11.21, 01:36 przynajmniej sesje wyjazdowa powinni zorganizowac,by uczestnicy mogli poodychac swiezym wulkanicznym powietrzem. Przy okazji powstrzymac erupcje co dla tych wszystkich zielonych i teczowych ekologow nie powinno byc problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Glasgow...dlaczego nie La Palma? 01.11.21, 14:07 Hiszpanie organizuja wycieczki w te rejony,wyskrob 1000 Euro i w droge Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Glasgow...dlaczego nie La Palma? 02.11.21, 20:16 Nieglupia idea, кстати говоря... Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 01.11.21, 11:08 Wolski debil zapowiedział ||| wojnę światową....teraz zapewne zapowie zwycięstwo węgla i stali nad energią odnawialną. Ścisłe instrukcje z stajni trolli Ziobro juz zu widocznie,hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Pojedli i popili w Glasgow... 01.11.21, 12:15 www.kaufland.de/product/395900578/?kwd=&source=pla&sid=31314853&gclid=EAIaIQobChMI86vLrJfW8wIVi9V3Ch32fgdyEAQYAiABEgL2U_D_BwE Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 01.11.21, 14:09 Na marginesie konferencji w Glasgow ,przypomniala mi się inna konferencja z 2010 w....Kabulu, dotyczaca odbudowy Afganistanu, chociaz Talibow na nia nie zaproszono a wygląda ze to oni beda mieli najwiecej do powiedzenia w temacie odbudowy Afganistanu... "W Kabulu rozpoczęła się międzynarodowa konferencja na temat odbudowy Afganistanu. Polskę reprezentuje Radosław Sikorski. Biorą w niej udzial przedstawiciele ponad 70-ciu krajów. Ministrowie spraw zagranicznych państw, zaangażowanych w misję w tym kraju mają ustalić, w jaki sposób podnieść Afganistan z ruin. Wśród zagranicznych gości w Kabulu są m.in. szefowie dyplomacji Francji i Niemiec...." pomorska.pl/w-kabulu-rozpoczela-sie-miedzynarodowa-konferencja-na-temat-odbudowy-afganistanu-polske-reprezentuje-radoslaw-sikorski/ar/7159213 Z perspektywy czasu 11-stu lat , byla to tez strata czasu i pienieniedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 01.11.21, 14:21 pienieniedzy=pieniędzy 🤒☹😬 Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Pojedli i popili w Glasgow... 01.11.21, 13:43 A wloski debil Drago zapowiedzial, ze Italia bedzie dazyc do ZERA w produkcji CO2. Sie zastanawiam - chyba bez ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Co powiedziala pulchniejsza wersja Grety... 01.11.21, 17:18 ...z Samoa... Jak temperatura wzrosnie o 2 stopnie to bedzie koniec a jak o 1,5 stopnia to jeszcze pozyjemy....:) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Co powiedziala pulchniejsza wersja Grety... 01.11.21, 17:31 yurek_1111 napisał: " Jak (srednia) temperatura wzrosnie o 2 stopnie to bedzie koniec a jak o 1,5 stopnia to jeszcze pozyjemy....:)" Srednia temperatura z tych wszystkich stacji meteo. Az sie temperatura komputera podniesie po policzeniu tej sredniej... PF Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Co powiedziala pulchniejsza wersja Grety... 01.11.21, 17:49 Z tymi stacjami meteo to jak z testami na wirusa, przestac mierzyc i zrobi sie normalniej... Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 01.11.21, 23:18 .... i nie tylko, Biden przespal, sa zdjecia w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 01.11.21, 23:31 Do Rzymu przylecialo 400 prywatnych samolotow, corowod Bidena byl na 80 samochodow dlugi. No, widac, ze sie dobrze bawia, z rozmachem, lud moze tylko pozazdroscic. - "Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobie myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił." ~Jan Twardowski Odpowiedz Link Zgłoś
tuttifrutti1234 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 02.11.21, 00:42 senioryta13 napisał: lud moze tylko pozazdroscic. > > - jak widać po tobie chamy też zazdroszczą... masz jakieś perspektywy na awans? co jest wyżej trolla? Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 02.11.21, 02:59 To mowisz, ze sie razem z nimi bawisz ? Przez dziure w plocie przelazles ? Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 02.11.21, 02:10 Przysypiajacy Bidenn jest tu: www.youtube.com/watch?v=fYZLpE-crQg&t=9s Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang kto finansuje? 02.11.21, 03:47 World Bank Group (słyszał kto?), której aktualnym prezydentem jest David Malpass (słyszał kto?). Odpowiedz Link Zgłoś
tuttifrutti1234 Re: kto finansuje? 02.11.21, 08:17 boomerang napisał: > World Bank Group (słyszał kto?), której aktualnym prezydentem jest David Malpas > s (słyszał kto?). > pl.wikipedia.org/wiki/Bank_%C5%9Awiatowy Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: kto finansuje? 02.11.21, 08:33 Mylisz się, wraz z polską Wikipedią. World Bank i World Bank Group to 2 różne organizacje. en.wikipedia.org/wiki/World_Bank Odpowiedz Link Zgłoś
tuttifrutti1234 Re: kto finansuje? 02.11.21, 12:55 boomerang napisał: > Mylisz się, wraz z polską Wikipedią. > > World Bank i World Bank Group to 2 różne organizacje. ja się nie mylę, jeżeli inaczej uważasz, to twój problem Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: kto finansuje? 02.11.21, 14:49 tuttifrutti1234 napisał(a): > boomerang napisał: > > > Mylisz się, wraz z polską Wikipedią. > > > > World Bank i World Bank Group to 2 różne organizacje. > > > ja się nie mylę, jeżeli inaczej uważasz, to twój problem Oczywiście ze sie mylisz, na angielskojezycznej wiki sa dwie oddzielne strony poswiecone dwóm oddzielnym instytucjom finansowym z zastrzezeniem zeby ich nie mylic.... en.m.wikipedia.org/wiki/World_Bank_Group Not to be confused with World Bank. en.m.wikipedia.org/wiki/World_Bank Not to be confused with World Bank Group. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: kto finansuje? 02.11.21, 15:42 Nie doczytales do konca. Maja ten sam adres i tego samego prezydenta, Davida. Nawet na zdjeciu jest pokazany ten sam budynek. O czym to swiadczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: kto finansuje? 02.11.21, 15:52 Niech zgadne:prawacki troll to debil,patetowany? Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: kto finansuje? 02.11.21, 16:27 Ty jeszcze nie napisales, komu kibicujesz, dzisiaj wybory, zapomniales ? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: kto finansuje? 02.11.21, 17:56 Jutro wyniki.....no chyba ze prawak podniesie wrzask o oszustwo.....zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: kto ? 02.11.21, 18:10 szwampuch58 napisał: > Jutro wyniki.....no chyba ze prawak podniesie wrzask o oszustwo.....zobaczymy nie, byc moze dopiero pod koniec tygodnia. od odpowiedzi sie wzbraniasz, nie chcesz przegrac ? Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: kto ? 02.11.21, 19:07 W takim razie nie zaczynaj tematu, robisz zbedne zamieszanie. Na sile chcesz uchodzic za well rounded. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: kto ? 02.11.21, 19:10 Dlaczego,wygra prawacki debil bedzie rozrywka....ja lubie rozrywka durni Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: kto ? 02.11.21, 19:26 "Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobie myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił." ~Jan Twardowski Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: kto finansuje? 02.11.21, 17:02 senioryta13 napisał: > Nie doczytales do konca. > Maja ten sam adres i tego samego prezydenta, Davida. > Nawet na zdjeciu jest pokazany ten sam budynek. O czym to swiadczy ? To swiadczy ze nie przeczytalas anglojezycznych stron z wiki o World Bank Group i o World Bank... Tam jest wszystko wyjasnione... Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: kto finansuje? 02.11.21, 17:05 Czytalam, jeden prezydent swiadczy o wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: kto finansuje? 02.11.21, 23:13 jeden prezydent, 2 organizacje, czyli że jedna jest pod zaborem drugiej Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 02.11.21, 16:18 Co podobno uchwalono? www.zerohedge.com/energy/europes-energy-crisis-better-wake-america Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: od czterech i pol miliarda lat 02.11.21, 17:07 Z tym, że prawie cały ten czas bez obecności człowieka (w tym filozofów w typie autora tego wątku) Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: od czterech i pol miliarda lat 02.11.21, 17:27 pijatyka napisała: > > Z tym, że prawie cały ten czas bez obecności człowieka (w tym filozofów w typie > autora tego wątku) > Bez takich filozofow jak Ty i ci z tej konferencji tez, no i... ??? Na marginesie, media , nawet mainstreamowe już obwieszczaja ze do zadnego przelomu na szczycie nie dojdzie, to pytam po co 25 000 darmozjadow sie zjechalo do Glasgow, zeby tylko pojesc i popic... Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: biedny ten Biden 02.11.21, 19:38 tyle wpadek naraz nie czesto sie innyn zdarza. Tym razem, Joe zostal przylapany z lista dziennikarzy ktorzy moga zadawac pytania, oczywiscie wczesniej przeslane wraz z fotografia, aby uniknac podrobek. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: biedny ten Biden 02.11.21, 20:15 senioryta13 napisał: > tyle wpadek naraz nie czesto sie innyn zdarza. > Tym razem, Joe zostal przylapany z lista dziennikarzy ktorzy moga zadawac pytan > ia, oczywiscie wczesniej przeslane wraz z fotografia, aby uniknac podrobek. > to zakrawa już na paranoję, żeby w ten sposób interpretować listę akredytowanych dziennikarzy Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: biedny ten Biden 02.11.21, 20:38 vermieter napisał(a): > senioryta13 napisał: > > > tyle wpadek naraz nie czesto sie innyn zdarza. > > Tym razem, Joe zostal przylapany z lista dziennikarzy ktorzy moga zadawac > pytan > > ia, oczywiscie wczesniej przeslane wraz z fotografia, aby uniknac podrobe > k. > > > > > to zakrawa już na paranoję, żeby w ten sposób interpretować listę akredytowanyc > h dziennikarzy bardzo prosze z interpretuj , chetnie sie dowiem jak ty to widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: biedny ten Biden 02.11.21, 20:46 senioryta13 napisał: > bardzo prosze z interpretuj , chetnie sie dowiem jak ty to widzisz. > co? Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: biedny ten Biden 02.11.21, 20:53 vermieter napisał(a): > senioryta13 napisał: > > > > bardzo prosze z interpretuj , chetnie sie dowiem jak ty to widzisz. > > > > > co? Wroc do swojego wpisu z godz. 20 : 15 Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: biedny ten Biden 02.11.21, 23:25 senioryta13 napisał: > Wroc do swojego wpisu z godz. 20 : 15 > > pl.wikipedia.org/wiki/Paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: biedny ten Biden 03.11.21, 01:00 alez u nas w tv pokazywano kartke, z ktora Biden sie nie kryl, a na niej lista dziennikarzy i tu byla jednak nowosc, bo i fotografie byly zalaczone, aby uniknac jakiegos falszerstwa. Biden zawsze ma przygotowana sciage z pytaniami, to nie wiedziales o tym ? Z kartki wyczytuje dziennikarza, a ten zadaje pytanie i Biden odpowiada, wiesz taka lewacka zabawa niby dla doroslych. Jen Psaki z W.H. rowniez tak ma, takie orly. acha, przechodza tylko 'wygodne' pytania, pozostali chetni sa z gory odrzucani, podobnie postepuje sie przy sortowaniu jablek, zgnile odrzuca sie. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: biedny ten Biden 03.11.21, 02:26 To nie jest interpretacja lecz rzeczywistośc. Biden ma fotografie dziennikarzy z nazwiskami i zakreslone, ktorym pozwalać na pytania. Sam zobacz: www.the-sun.com/news/2584546/joe-biden-cheat-sheets-press-conference/ Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Pojedli i popili w Glasgow... 03.11.21, 00:04 Indie i Chiny zepsuły tym paniskom zabawę: będziemy rozmawiać jak zapłacicie trylion dolarów. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 03.11.21, 12:00 Moze byc 2 miliardy? next.gazeta.pl/next/7,172392,27760813,szczyt-cop26-jeff-bezos-wyda-2-mld-dolarow-na-ochrone-natury.html#do_w=55&do_v=227&do_st=RS&do_sid=608&do_a=608&s=BoxZieImg1 Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 03.11.21, 12:07 Biden juz wrocil, widocznie nie jest zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś
tuttifrutti1234 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 03.11.21, 20:17 senioryta13 napisał: > Biden juz wrocil, widocznie nie jest zainteresowany. > > > > oj głupiś ty, głupiś ty Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 03.11.21, 21:44 No, rozwin wreszcie jakis temat, popisz sie. Jakies echa szczytu byly ? Odpowiedz Link Zgłoś
tuttifrutti1234 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 03.11.21, 22:05 senioryta13 napisał: > Biden juz wrocil, widocznie nie jest zainteresowany. > > > > widocznie jest taki program przygłupie, w poniedziałek i wtorek rozmawiali ze sobą przywódcy państw, dzisiaj i jutro obradują ministrowie finansów, itd... 25 000 uczestników też nie siedzi w Glasgow przez dwa tygodnie, tylko ty siedzisz na forum non stop, świątki, piątki i niedziele, i codziennie popisujesz się swoją głupotą Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 04.11.21, 02:27 tuttifrutti1234 napisał(a): > senioryta13 napisał: > > > Biden juz wrocil, widocznie nie jest zainteresowany. > > > 25 000 uczestników też nie siedzi w Glasgow przez dwa tygodnie, Dasz chociaz rade policzyc ile samolotow przylecialo ? Podpowiem ci, tylko 400 prywatnych, wiec nie upajaj sie , ze ocala Matke Earth. Biden przespal jednego dnia, a drugiego spoznil sie az 20 min, a spotkanie trwalo raptem 48 min. Odpowiedz Link Zgłoś
tuttifrutti1234 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 04.11.21, 07:52 senioryta13 napisał: > Dasz chociaz rade policzyc ile samolotow przylecialo ? Podpowiem ci, tylko 400 > prywatnych, wiec nie upajaj sie , ze ocala Matke Earth. Biden przespal jednego > dnia, a drugiego spoznil sie az 20 min, a spotkanie trwalo raptem 48 min. > > o co ci chodzi? kto się upaja? wyraziłem gdzieś zachwyt nad tym szczytem i twoim prezydentem? twoja głupota i przeżywanie wszystkiego zwisają mi > Odpowiedz Link Zgłoś
tuttifrutti1234 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 05.11.21, 19:42 Greta Thunberg jest teraz waszym sprzymierzeńcem w krytyce szczytu klimatycznego, możecie odszczekać co powiedzieliście o niej do tej pory Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 05.11.21, 22:43 Urazona godnosc niezaproszonej panienki... Niech najpierw ona odszczeka bzdury które wygadywala , potem niech idzie do szkoly i sie doksztalci, a potem zobaczymy jak ja zaklasyfikowac... Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Pojedli i popili w Glasgow... 05.11.21, 23:07 eee przesadzasz, nie matura lecz chęć szczera się liczy Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Pojedli i popili w Glasgow... 05.11.21, 23:50 Ci po maturach a nawet z wyzszym wyksztalceniem tez bzdury na tej konferencji wygaduja,tu sie już nic co rozsadne nie liczy, a w Polsce tez absurd goni absurd... 11 listopada to w Polsce Narodowe Swieto Niepodleglosci, ale marsz z tej okazji w Warszawie, zostal wyrokiem sadow dwoch instancji uznany za nielegalny, jakis marsz Kobiet uzyskal pozwolenie bez problemow, oczywiście w tym samym dniu i trasa czesciowo lub w calosci pokrywajaca sie z trasa Marszu Niepodleglosci, do tego jeszcze dochodzi marsz Antify, z którym policja ma pertraktowac co do trasy, bo ten akurat marsz jest calkowicie nielegalny.. Paranoja jakaś... W Kanadzie 11listopada to Remembrance Day , w Toronto w tym dniu jest marsz ku czci weteranow, nikomu z ratusza nie przychodzi do glowy by wystepowac do sadu o jego delegalizacje, bo zaden sedzia by go nie zdelegalizowal, a gdyby komus przyszlo do glowy organizowac na tej samej trasie jakis inny marsz, to zostalby wysmiany,wystawiony na ostracyzm i zadnego pozwolenia na marsz w tym dniu by nie uzyskal... Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: w Toronto marsz ku czci weteranów 06.11.21, 05:36 Też - jak ten w Warszawie - organizowany przez nazioli?... Zresztą warszawski marsz zdelegalizowany został ze względów czysto formalnych; na wniosek, przez niezawisły (jeszcze) sąd, na podstawie prawa przyjętego już za rządów PiS i już wcześniej przez psychoprawicowe organizacje wykorzystywanego przeciw "lewactwu". Tyle, że teraz ktoś był szybszy/sprytniejszy, więc wielki ból dupy i lamenty wniebogłosy ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: w Toronto marsz ku czci weteranów 07.11.21, 16:24 pijatyka :Zresztą warszawski marsz zdelegalizowany został ze względów czysto formalnych; na wniosek, przez niezawisły (jeszcze) sąd Sam wpadles we wlasne sidla, jezeli w Polsce sady sa niezawisle to Polska pod rzadami PISu to państwo praworządne... pijatyka :Tyle, że teraz ktoś był szybszy/sprytniejszy, więc wielki ból dupy i lamenty wniebogłosy ;-> Do problemow stwarzanych dla wydarzenia rangi Marszu Niepodleglosci, podejscie typu "szybszy/sprytniejszy" jest podejsciem godnym osoby z prymitywnym mysleniem... W dniu swieta Narodowego, jakim jest 11.11 ,w dniu w którym Polska odzyskala niepodleglosc po zaborach , jest miejsce tylko dla jednego marszu, Marszu Niepodleglosci, wszyscy którzy chcą go zakazac badz w jego miejsce organizowac marsz w innych intencjach, to zdrajcy i sprzedawczyki , a ci którzy pomyslom delegalizacji Marszu Niepodleglosci przyklaskuja to w wiekszości uzyteczni idioci... Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: europejskie ksiezniczki 07.11.21, 15:43 Przyjacielska Europa : "Księżna Kornwalii , Camilla jest zszokowana po usłyszeniu „głośnego pierdzenia" Joe Bidena. (sorry) Księżna Kornwalii podobno mówiła bliskim współpracownikom, że prezydent Joe Biden wniósł swój własny wkład w globalne dostawy gazu ziemnego, kiedy „głośno pierdnął" przed nią na konferencji klimatycznej COP26 w Glasgow. Camilla najwyraźniej była zszokowana tym śmierdzącym incydentem i „nie przestała o tym mówić”, odkąd: „było to długie i głośne i niemożliwe do zignorowania”, powiedziała w niedzielę w wywiadzie dla The Mail. Jak na ironię, wcześniej obiecał, że jedną z najważniejszych rzeczy, przed którymi stanie społeczeństwo w najbliższej przyszłości, jest „jak najszybsze zmniejszenie emisji metanu”. -To nie pierwszy raz, kiedy prezydentowi zarzucano, że jest mniej niż oszczędny w stosunku do wiatru. W maju 2020 roku został oskarżony o słyszalne pierdzenie podczas transmisji na żywo z kampanii. Biały Dom odmówił komentarza , donosi Mail. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Oferta "niedzwiedziej przyslugi"dla krajów... 07.11.21, 18:21 ...3-go Swiata... 45 panstw ma przekazac 4 miliardy $ panstwom rozwijajacym sie, bo uczestnicy szczytu mysla ze dzięki tym funduszom rolnictwo panstw 3-go Swiata bedzie bardziej ekologiczne i uodporni sie na zmiany klimatu... W moim przekonaniu ,lwia czesc tych pieniędzy trafi do firm typu Monsanto i firm produkujacych nawozy sztuczne, a watpliwymi beneficjentami okaza się "obdarowani" , którzy na dziś, w wiekszosci uzywaja nawozow naturalnych, bo otrzymane fundusze beda musieli przeznaczyc na zakup nasion GMO i nawozow sztucznych produkowanych w panstwach które "pomoc" przyznaly... Sytuacja przypomina unijne dotacje miedzy innymi dla Polski, z których ponad 80 % kwoty wraca do firm niemieckich co rodzi kabaretowa sytuacje, gdy to własnie niemiecki przemysł, zaczyna się upominac , by zatrzymane przez EU fundusze , jak najszybciej Polsce wyplacic... Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Oferta "niedzwiedziej przyslugi"dla krajów... 07.11.21, 19:14 Twoje przekonania czubek nikogo nie interesuje...chociaz po tym jak w Glasgow Morawiecki powiedzial ze Polska to bidny kraj przypuszczam ze PiS licza na kase,darmowa....zebraki znowu w akcji Odpowiedz Link Zgłoś