tuttifrutti1234 28.05.22, 10:45 ...długo milczałem, ale uzbrojone chuje też milczą, wstydzą się? no, felusiak otwórz ryj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boomerang Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 28.05.22, 11:05 nie piłeś? wypij Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 28.05.22, 11:54 Prawackie debile wstydu nie maja,do wstydu potrzeba rozumu Odpowiedz Link Zgłoś
j-k przeciwnie, dzidziu, rozumu potrzeba do tego... 28.05.22, 15:03 szwampuch58 napisał: > Prawackie debile wstydu nie maja,do wstydu potrzeba rozumu przeciwnie, dzidziu, rozumu potrzeba do tego...zeby nie miec wstydu. inaczej nie byloby wiejskich panienek - co to daja tylko po ciemku - bo wstydza sie przy swietle rozebrac. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 28.05.22, 11:54 Pobiegł kupić kolejną giwerę. Ona jest przynajmniej sztywna. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k xujowe jes zycie w tym NYC... 28.05.22, 15:05 bmc3i napisał: > Pobiegł kupić kolejną giwerę. Ona jest przynajmniej sztywna. xujowe jes zycie w tym NYC... nawet postrzelac sobie nie mozna - a juz za samo posiadanie broni mozna pojsc do pierdla... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 28.05.22, 15:10 j-k napisał: > bmc3i napisał: > > Pobiegł kupić kolejną giwerę. Ona jest przynajmniej sztywna. > > > xujowe jes zycie w tym NYC... nawet postrzelac sobie nie mozna - a juz za samo > posiadanie broni mozna pojsc do pierdla... Przeciwnie, wszystko można. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 28.05.22, 15:21 bmc3i napisał: > Przeciwnie, wszystko można. mam zle informacje ? cyt. (rok 2020) : - "Nowojorski gubernator Andrew Cuomo, demokrata, sklasyfikował sklepy sprzedające broń palną jako „nieistotne”, wymagając od nich zamknięcia.". Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 28.05.22, 15:25 j-k napisał: > bmc3i napisał: > > Przeciwnie, wszystko można. > > > mam zle informacje ? > > cyt. (rok 2020) : - "Nowojorski gubernator Andrew Cuomo, demokrata, sklasyfikow > ał sklepy sprzedające broń palną jako „nieistotne”, wymagając od nich zamknięci > a.". Tez bym tak na jego miescu zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 28.05.22, 17:31 bmc3i napisał: > Tez bym tak na jego miescu zrobił. Z obserwacji "z oddali" tych zdarzeń wynika sugestia, że wielu dałoby się uniknąć, gdyby podniesiono o kilka lat granicę wieku pozwalającego na posiadania broni. Zauważcie, że te masakry w szkołach to najczęściej robota uczniów bądź niedawnych absolwentów, czyli nastolatków. Gdyby taki gostek musiał poczekać do osiągnięcia np. 21 lat to pewnie wcześniej trochę by mu przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 28.05.22, 18:48 Taki gostek może kupić nie w sklepie z już zeszlifowanym numerem seryjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 29.05.22, 02:04 felusiak1 napisał: > Taki gostek może kupić nie w sklepie z już zeszlifowanym numerem seryjnym. To jest inny temat. W latach 90. w Warszawie mogłeś na targowisku nabyć "kałacha", ale to nie jest argument za wprowadzeniem takich rzeczy do legalnego obiegu. Nielegalny obrót bronią trzeba tępić jak każde inne przestępstwo związane z obrotem towarami zabronionymi. Tu chodzi o legalny zakup i jego warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 28.05.22, 18:56 bmc3i napisał: > > cyt. (rok 2020) : - "Nowojorski gubernator Andrew Cuomo, demokrata, sklas > yfikow > > ał sklepy sprzedające broń palną jako „nieistotne”, wymagając od nich zam > knięci > > a.". > > Tez bym tak na jego miescu zrobił. W Chicago mają bardzo restrykcyjne przepisy w tej sprawie a mimo to strzelaja do siebie jak szaleni. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Chicago. - to jest ciekawy przyklad :) 28.05.22, 19:08 przepisy prawie jak w NYC a wala do siebie - jak w Texasie :) niech ktos zgadnie o co tu chodzi ? ja wiem, ale poniewaz jestem Bialym rasista - to nie bede zabieral glosu - w innych kwestiach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chicago. - to jest ciekawy przyklad :) 28.05.22, 19:27 j-k napisał: > przepisy prawie jak w NYC > > a wala do siebie - jak w Texasie :) > > niech ktos zgadnie o co tu chodzi ? > > ja wiem, ale poniewaz jestem Bialym rasista - to nie bede zabieral glosu - w in > nych kwestiach :))) O gsngi, ktore posluguja sie nielegalną bronią. Nielegalną, znaczy ukradzioną bronią legalną. Im wiecej legalnej broni, tym wiecej nielegalnej, bo wiecej można jej ukraść. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Chicago. - to jest ciekawy przyklad :) 28.05.22, 20:13 bmc3i napisał: > O gsngi, ktore posluguja sie nielegalną bronią. Czyli problemem są ludzie a nie broń. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: Chicago. - to jest ciekawy przyklad :) 28.05.22, 20:22 malkontent6 napisał: > Czyli problemem są ludzie a nie broń. Powiem wiecej: Problemem sa i ludzie i bron lub ludzie z bronia. Bo te 2 czynniki sa koniecznoscia by ktos mogl do kogos z broni wystrzelic. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chicago. - to jest ciekawy przyklad :) 28.05.22, 20:43 malkontent6 napisał: > bmc3i napisał: > > > O gsngi, ktore posluguja sie nielegalną bronią. > > Czyli problemem są ludzie a nie broń. Odwrotnie. Problemem jest legalna bron, bo z legalubtrafia do podziemia. W polsce nie ma szeroko dostepnej broni legalnej, i w efekcie polskie media nie mówia o 2 zastrzelonych w wojnie gangów codxiennie, jak w Chicago, za pomocą nielegalnej broni. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Chicago. - to jest ciekawy przyklad :) 28.05.22, 20:45 A to ciekawa teza. Czy narkotyki też trafiają w taki sposob do podziemia? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Chicago. - to jest ciekawy przyklad :) 28.05.22, 21:05 bmc3i napisał: > Odwrotnie. Problemem jest legalna bron, bo z legalubtrafia do podziemia. W Szwajcarii jest dużo legalnej broni a przestępczości właściwie nie ma. Legalna broń jest w całych USA ale przestępczość głównie w niektórych okolicach: Chicago, Baltimore, St Louis, Nowy Orlean, Detroit... Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Chicago. - to jest ciekawy przyklad :) 28.05.22, 21:16 Sugerujesz ze w Teksasie same aniolki? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chicago. - to jest ciekawy przyklad :) 28.05.22, 21:27 szwampuch58 napisał: > Sugerujesz ze w Teksasie same aniolki? > W teksasie jak wiadomo do nikt nie strzela w szkolach. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chicago. - to jest ciekawy przyklad :) 28.05.22, 21:25 malkontent6 napisał: > bmc3i napisał: > > > Odwrotnie. Problemem jest legalna bron, bo z legalubtrafia do podziemia. > > W Szwajcarii jest dużo legalnej broni a przestępczości właściwie nie ma. Legal > na broń jest w całych USA ale przestępczość głównie w niektórych okolicach: Ch > icago, Baltimore, St Louis, Nowy Orlean, Detroit... Dlaczego? A dlaczego nie w calym Chicago, lecz jedynie w 2 dzielnicach gdzie istnieją gangi? A spróbuj w Szwajcarii stracić broń to zobaczysz co siecz Tobą stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Chicago. - to jest ciekawy przyklad :) 29.05.22, 06:12 bmc3i napisał: > A dlaczego nie w calym Chicago, lecz jedynie w 2 dzielnicach gdzie istnieją gangi? Jak odróżnić dzielnicę, w której są gangi od tej, w której gangów nie ma? > A spróbuj w Szwajcarii stracić broń to zobaczysz co siecz Tobą stanie. "The government gives all men between the ages of 18 and 34 deemed "fit for service" a pistol or a rifle and training on how to use them. After they've finished their service, the men can typically buy and keep their service weapons, but they have to get a permit for them." www.businessinsider.com/switzerland-gun-laws-rates-of-gun-deaths-2018-2#the-swiss-arent-perfect-when-it-comes-to-guns-10 Odpowiedz Link Zgłoś
j-k tesz sugeruje:) 28.05.22, 21:26 malkontent6 napisał: Legalna broń jest w całych USA ale przestępczość głównie w niektórych okolicach: Chicago, Baltimore, St Louis, Nowy Orlean, Detroit... Dlaczego? Sugeruje, ze Nie-Biali lubia sobie postrzelac. Przyczyny moga byc rozne. 1. nierowny dostep do edukacji. - to filozofia demokratow. 2. inna filozofia zycia. to - moje- uzasadnienie Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: tesz sugeruje:) 28.05.22, 23:22 j-k napisał: > malkontent6 napisał: > Legalna broń jest w całych USA ale przestępczość głównie w niektórych okolicac > h: > Chicago, Baltimore, St Louis, Nowy Orlean, Detroit... Dlaczego? > > > Sugeruje, ze Nie-Biali lubia sobie postrzelac. A biali lubią? Po co felusiak ma 4 czy 5 ganów? Czarny jest, czy co? Ten który strzelał w Uvalde, TX lubił sobie postzrelać, czy nie lubił? A ten który strzelał 1,5 tyg temu w Buffalo, NY, lubił czy nie lubił? A co powiesz na: - Columbine High School Littleton, Colo. - Red Lake Senior High School: Red Lake, Minn. - West Nickel Mines School: Nickel Mines, Penn. - Virginia Tech: Blacksburg, Va. - Sandy Hook Elementary: Newtown, Conn. - Oikos University: Oakland, Calif. - Umpqua Community College: Roseburg, Ore. - Marjory Stoneman Douglas High School: Parkland, Fla. - Santa Fe High School: Santa Fe, Texas Masz jakieś zdanie na temat zamiłowań ich sprawców? I jakie były przyczyny? > Przyczyny moga byc rozne. > 1. nierowny dostep do edukacji. > > - to filozofia demokratow. > > 2. inna filozofia zycia. > > to - moje- uzasadnienie > > Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: tesz sugeruje:) 29.05.22, 01:34 Okropna demagogia, którą tylko lewak jest w stanie wyprodukować. No to pobawmy się: Columbine - mentalnie niestabilny, policja wiedziała ale nie skierowała spraw, obaj z wyrokiem, broń kupila kolezanka. Red Lake - mentalnie niestabilny, pistolet broń od dziadka, ktorego wcześniej zabił, Dziadek był policjantem. West Nickel Mines - mentalnie niestabilny, 32 letni ojciec trójki dzieci. Virginia Tech - kompletny wariat zdiagnozowany, strzelał z pistoletów które kupil legalnie tylko dlatego, ze nikt nigdy nie wysłał jego diagnozy do FBI. Sandy Hook - nastepny kompletny wariat, broń zabrał od matki ktorą wczesniej zabił. Oikos University - paranoik schizofrenik 43 lata, strzelał z pistoletu. Najmłodsza ofiara miala 21 lat. Umpqua Community College - nastepny mentalnie niestabilny, strzelal z pistoletu kupionego lega;nie. Najmłodsza ofiara 18 lat. Marjory Stoneman Douglas - mentalnie niestabilny, strzelal z karabinu. Santa Fe High School - miał tendencje samobójcze, strzelal ze strzelby. Jak widać wszyscy mieli problemy natury psychicznej. Strzelali i z pistoletów i z karabinów i ze strzelby. A megafony mowią mi, ze karabiny są problemem i jak nie bedzie można ich kupić to już nigdy w szkolach nie bedzie strzelanin. Be careful what you wish for. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: tesz sugeruje:) 29.05.22, 06:57 bmc3i napisał: > > Sugeruje, ze Nie-Biali lubia sobie postrzelac. > > A biali lubią? "The per-capita offending rate for African-Americans was roughly eight times higher than that of whites" en.wikipedia.org/wiki/Race_and_crime_in_the_United_States#:~:text=According%20to%20the%20FBI%2C%20African,3.1%25%20were%20of%20other%20races. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 28.05.22, 19:31 malkontent6 napisał: > bmc3i napisał: > > > > cyt. (rok 2020) : - "Nowojorski gubernator Andrew Cuomo, demokrata, > sklas > > yfikow > > > ał sklepy sprzedające broń palną jako „nieistotne”, wymagając od ni > ch zam > > knięci > > > a.". > > > > Tez bym tak na jego miescu zrobił. > > > W Chicago mają bardzo restrykcyjne przepisy w tej sprawie a mimo to strzelaja d > o siebie jak szaleni. Zalezy co rozumiesz przez restrykcyjne. Nie wiem jak jest w IL, ale w mojej miejscowosci w NY jest scisla kontrola na pistolety, za to kałacha mozesz kupic jak mleko w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 28.05.22, 20:25 Co to znaczy scisła kontrola na pistolety? Aby kupić mleko nie trzeba poddać sie sprawdzeniu przez FBI. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 28.05.22, 23:40 felusiak1 napisał: > Co to znaczy scisła kontrola na pistolety? > Aby kupić mleko nie trzeba poddać sie sprawdzeniu przez FBI. > Naprawdę? To dlaczego w takim Kansas nie jest wymagany jakikolwiek background check, permit ani licence, aby legalnie kupić strzelbę, karabin lub pistolet? Dlaczego w takiej Arizonie, nie jest wymagany jakikolwiek permit na strzelbę, karabin czy pistolet? Dlaczego to samo jest w Vermont? Dlaczego taka Alaska nie wymaga absolutnie żadnej licencji ani background check? Dlaczego tak Wam przeszkadza nastajaścije czynowniki postulowane przez Demokratów wprowadzenie obowiązku universal background check przed nabyciem broni? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 29.05.22, 01:39 Dlaczego piździsz farmazony. W USA background check przechodzi kazdy kto chce kupić broń. W twoim stanie Nowy Jork permit na strzelbę i karabin nie jest wymagany poza kilkoma miastami. Pozwolenie jest wymagane na pistolet. A ten tak zwany Universal Background Check nie ma nic wspólnego z background check. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 29.05.22, 04:06 felusiak1 napisał: > Dlaczego piździsz farmazony. W USA background check przechodzi kazdy kto chce k > upić broń. W twoim stanie Nowy Jork permit na strzelbę i karabin nie jest wymag > any poza kilkoma miastami. Pozwolenie jest wymagane na pistolet. A ten tak zwan > y Universal Background Check nie ma nic wspólnego z background check. > Bredzisz koleś. Background check jest wymagany tylko i wyłącznie przy zakupie od licencjonowanego federalnie sprzedawcy broni. Jednak jedynie 40% broni legalnie sprzedawanej w Stanach, sprzedawane jest przez federalnie licencjonowanych sprzedawców. Tymczasem w większości stanów, broni ostra sprzedawana jest na pokazach, na targach, nie mówiąc o prywatnej sprzedaży i ten handel większością broni, nie podlega jakimkolwiek regulacjom, ani jakiemukolwiek sprawdzeniu kupującego. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 29.05.22, 09:54 Teraz naprawdę piździsz. Kupowałeś kiedyś na gun show? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 28.05.22, 18:49 Gdzie i jak mogę kupić broń w NYC legalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 28.05.22, 19:59 Nie mieszkam w NYC, wiec nie do mnievto pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 28.05.22, 20:20 Nie mieszkasz w Texasie a wypowiadasz sie autorytatywnie niepytany. To zapytam gdzie i jak moge kupić pistolet w twojej wsi? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 28.05.22, 20:37 Odpowiadasz na post w ktorym pisalem o mojej miejscowosci w stanie Nowy Jork. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 28.05.22, 20:43 A ty nie odpowiadasz na moje pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 28.05.22, 23:43 felusiak1 napisał: > A ty nie odpowiadasz na moje pytanie > Nie cz\uje sie w obowiazku odpowiadac na Twoje pytanie gdzie mozna legalnie kupić broń w NYC. Może zapytaj gdzie można legalnie kupić broń Rio De Janeiro Odpowiedz Link Zgłoś
mlody774 Re: xujowe jes zycie w tym NYC... 03.06.22, 01:31 W Chicago tez nie można kopić ani mieć broni palnej a codziennie ktoś/kilku tam ginie. Od początku roku będzie jakieś 500 zamordowanych a media w Polsce nawet się nie troszczą o zamordowanych rodaków w tym mieście/ Stanach. Inne media tez siedzą cicho. Ciekawe wiec dlaczego ta ustawka w TX ich tak bardzo interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 28.05.22, 18:17 Jak to co? Meksyk Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 28.05.22, 20:18 Właśnie uchwalają zakaz jazdy samochodami, poza komunikacją publiczną i transportem profesjonalnym. Kraksy samochodowe wywołują jeszcze więcej ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 28.05.22, 20:31 Tak buldog,zrob se puding Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 02.06.22, 10:34 Wczoraj,Oklahoma ,Klinika w Tulsa,jeden debil i 4 ludzi nie zyje po strzelanku Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 02.06.22, 11:20 szwampuch58: > Wczoraj,Oklahoma ,Klinika w Tulsa,jeden debil i 4 ludzi nie zyje po strzelanku Gdyby w Teksasie panowało PiS, to teraz usłyszelibyśmy, że teksańscy zwolennicy ograniczenia dostępu do giwer i gnatów chodzą na pasku Oklahomy i próbują na Teksas zwalić odpowiedzialność za strzelaninę w Tulsie. I że Teksas będzie się bronił przed tym oklahomskim lokajstwem, więc dofinansuje dostęp do broni całej szkolnej młodzieży. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 02.06.22, 12:11 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28531727,strzelanina-na-terenie-szpitala-w-tulsie-w-oklahomie-nie-zyja.html#do_w=60&do_v=309&do_st=RS&do_sid=719&do_a=719&s=BoxNewsImg15 Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 02.06.22, 13:44 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28524502,usa-strzelanina-podczas-rozdania-dyplomow-w-nowym-orleanie.html Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 02.06.22, 14:04 Lata temu mieszkałem w Park Slope na Brooklynie, mój znajomy mieszkał na Manhattanie przy Centralnym Parku. Po wielu zaproszeniach zdecydował sie odwiedzić mnie. Zapewniłem go ze moja dzielnica jest bezpieczniejsza niz Manhattan . Po wyjściu z metra zatrzymał się w sklepie, gdzie był świadkiem zasztyletowani nastoletka. Był zaszokowany, wiec po wizycie odprowadziłem go na stacje metra, i znowu na naszej parkowej ulicy byliśmy świadkami morderstwa. Tym razem strzały padły w kierunku wyjeżdżającego z parku samochodu, kierowca i jego pasażer zabici. Mój znajomy wysiadł przy 59 ulicy na Columbus Center, znowu strzały i jeden trup. W ciagu jednej wizyty, moj gość był świadkiem 4 morderstw, które nie były zauważone w żadnej nowojorskiej gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 02.06.22, 14:27 boavista4 napisał(a): > Lata temu mieszkałem w Park Slope na Brooklynie, mój znajomy mieszkał na Manhat > tanie przy Centralnym Parku. Po wielu zaproszeniach zdecydował sie odwiedzić m > nie. Zapewniłem go ze moja dzielnica jest bezpieczniejsza niz Manhattan . Po wy > jściu z metra zatrzymał się w sklepie, gdzie był świadkiem zasztyletowani nasto > letka. Był zaszokowany, wiec po wizycie odprowadziłem go na stacje metra, i zn > owu na naszej parkowej ulicy byliśmy świadkami morderstwa. Tym razem strzały pa > dły w kierunku wyjeżdżającego z parku samochodu, kierowca i jego pasażer zabici > . Mój znajomy wysiadł przy 59 ulicy na Columbus Center, znowu strzały i jeden > trup. W ciagu jednej wizyty, moj gość był świadkiem 4 morderstw, które nie był > y zauważone w żadnej nowojorskiej gazecie. Ale wystarczylo, ze Rudolf zostal burmistrzrm i zmienil panujace zwyczaje. Mozna ? Mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 02.06.22, 18:27 Zmienić kulturę, wtedy wszystko się poprawi. A jak zmienić kulturę? Należy zlikwidować Hollywood, głupią telewizje i głupie sporty. Wprowadzić naukę dekalogu i tych grzechów głównych.. Bo naprawdę obżarstwo, kazirodztwo, cudzołóstwo, lenistwo itd. są szkodliwe. Także sztuka zwyrodniana i muzyka amerykańska powinny być zakazane. Wprowadzić przymusowe słuchanie muzyki Chopina, Rachmaninowa , śpiewów gregoriańskich, , zakazać budowy wieżowców, autostrad, wielomilionowych miast, budować parki, szkoły wychowanie sportowe. Zakazać posiadania broni w domach i mieszkaniach prywatnych. A oto przykład sportu, który powinien być zakazany. CATCH AS CATCH CAN 1958 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 02.06.22, 23:56 www.youtube.com/watch?v=jyjDA4YSFTQ Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Co w tym Zagłębiu Ruhry się wyprawia?... 02.06.22, 21:44 ...długo milczałam, ale uzbrojone chuje nie milczą. Mała strzelaninka w Duisburgu, potem mała strzelaninka w Essen, w sobotę w Dortmundzie, tam też pan postrzelony wyzionął ducha i odszedł do Allaha. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 05.06.22, 19:41 Filadelfia..strzelanko...3 trupy Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 06.06.22, 00:14 Co tam teksas i 3 trupy o ktorych wszyscy pisza... Tam nikt trupow nie liczy? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28546303,nigeria-napastnicy-zaatakowali-kosciol-katolicki-zabili-co.html#do_w=46&do_v=306&fallback=true&do_st=RS&do_sid=718&do_a=718&s=BoxNewsMT Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 06.06.22, 08:36 Po prostu strażnik w teksasach coraz starejszy i musi dużo odpoczywać. A diabeł nachalnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 07.06.22, 12:59 "Rodzynek" z Florydy wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28551631,dwulatek-zastrzelil-ojca-na-florydzie-matka-oskarzona-o-zabojstwo.html#do_w=60&do_v=309&do_st=RS&do_sid=717&do_a=717&s=BoxNewsImg3 Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: co w tych Niemczech się wyprawia?... 07.06.22, 23:43 U Ciebie dzisiaj , w supermarkecie 2 trupy. Nie podaja jeszcze szczegolow, kto, dlaczego itd. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Jest gorąco 08.06.22, 07:59 Codziennie po 39 stopni a w czwartek ma być 42. Lato przyszlo wcześniej niż zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Jest gorąco 10.06.22, 18:26 Nie bede mowil jak pogoda jest u nas bo gdzie tam nam do was. :) U nas codziennie mniej wiecej tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Jest gorąco 10.06.22, 18:38 Czyli na strzelanko pogoda nie ma wplywu? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 10.06.22, 09:15 USA wczoraj:Maryland miasteczko Smithburg strzelanko...3 trupy Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 10.06.22, 18:52 To nie była dobra strzelanina. Strzelcem był latynos a to do narracji nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 11.06.22, 02:54 Jakby Wam zdjeto kolczatki i pozwolono posiadac bron to mielibyscie wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 14.06.22, 21:30 Paplanina" Grazynki z malowni"....wolno jej ale dlaczego babsztyl stawia nad w jednym szeregu z debilami z USA weekend.gazeta.pl/weekend/7,177340,28579532,dlaczego-ameryka-strzela-to-jest-takie-samo-spoleczenstwo.html#s=BoxOpMT Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 15.06.22, 10:39 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28583864,usa-mezczyzna-otworzyl-ogien-na-obozie-letnim-dla-dzieci-zostal.html#do_t=33&do_g=8&do_s=C&do_w=60&do_v=309&do_st=RS&do_sid=718&do_a=718&s=BoxNewsMT Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: co w tym Teksasie się wyprawia?... 28.06.22, 20:27 San Antonio:W amerykanskim" Tarpanie" na szosie odkryto 46 trupow emigrantow(2 zmarlo w szpitalu) przewaznie Meksykanow....zatrzymano podejrzanych o to :To trzech bialych hujow z Teksasu Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: na Florydzie tymczasem 29.06.22, 16:40 ... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28634055,osmiolatek-bawil-sie-bronia-ojca-zastrzelil-roczne-dziecko.html#do_w=60&do_v=309&do_st=RS&do_sid=719&do_a=719&s=BoxNewsImg14 Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: na Florydzie tymczasem 29.06.22, 17:16 szwampuch58 napisał: > ... > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28634055,osmiolatek-bawil-sie-bronia-ojca-zastrzelil-roczne-dziecko.html#do_w=60&do_v=309&do_st=RS&do_sid=719&do_a=719&s=BoxNewsImg14 > Szkoda dzeciaka, ale dla ojca to może i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś