Dodaj do ulubionych

Piasecki - Skarpa

IP: 62.89.77.* 25.06.02, 12:23
Hejka,
Jakis czas temu przewijal sie watek odnosie Skarpy 2000 -inwestycja
Piaseckiego. Mam mozliwosc kupienie tam mieszkania z rynku wtornego - bardzo
podoba mi sie rozklad i polozenie tego osiedla. Ale czytalam ze byly jakis
problemy z odbiorem mieszkan, ze byly kradziez w piwnicach. POza tym jestem
ciekawa okolicy - jak sie tam miezka - jestem z drugiej strony Warszawy (za
Wisła). Bardzo prosze o wszelkie informacje. Chcialabym rowniez poznac cene
rozliczenia inwestycji - poniewaz to mieszkanko jest dosc drogie.
Dzekuje

Ania
Obserwuj wątek
    • iwa.ja Re: Piasecki - Skarpa 27.06.02, 15:30
      Mieszkam i stanowczo odradzam!!! To znaczy, okolica wspaniała i tak dalej.
      Ludzie na ogół fajni, ale Piasecki nas wystawił do wiatru. Mało tego, że nie
      poprawia usterek (a są ich miliony!!!), że w wielu miejscach już się sypie
      (rdzerwieją balustrady balkonów, drzwi są wypaczone, parapety zamocowane
      odwrotnie, gniją ściany przy balkonach, odpada gres przy drzwiach zewnętrznych
      i ciągach komunikacyjnych...), to jeszcze wielu lokatorów otrzymało wezwanie
      przedsądowe do zapłacenia zaległości w opłatach za użytkowanie mieszkań. A
      zaległości te to, zdaniem Piaseckiego, opłaty za okres, kiedy jeszcze nie można
      było w ogóle wejść do mieszkania, bo tyle było usterek.
      O kwalifikacjach Piaseckiego świadczy też chociażby sposób mocowania drzwi
      wewnętrznych (o parę mm nad wylewką podłogi!!! A gdzie położyć chociaż
      linoleum, że o parkiecie nie wspomnę!) Efekt: konieczność wywalania całych
      futryn i osadzanie drzwi na nowo. Myślę, że wielu jeszcze lokatorów powinno się
      wypowiedzieć na ten temat, ale najłatwiej sięgnąć języka w czwartki od 18.00. W
      dyżurce ochroniarzy czeka na ogół ktoś z zarządu Wspólnoty. Na szczęście zarząd
      mamy z głową! Szczególnie doradzam kontakt z panią Dorotą Jurkowską, członkiem
      zarządu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka