Dodaj do ulubionych

Pytanie do Warszawiakow i nie tylko

16.11.04, 09:27
Jetsem ciekawy jak oceniacie ostatnie inicjatywy prezydenta Warszawy.
Mysle o tym pomysle z delegalizacja oraz sporzadzeniu rachunku za zniszczenie
Warszawy.
Chcialbym wiedziec jak odbiera sie to z bliska.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bin Laden Zydku nie podlizuj sie Warszawiakom, bo tam IP: *.fastres.net 16.11.04, 09:29
      jedna trzecia tej forsy trzeba bedzie Zydom oddac.
      • kosel_maruwi Re: Zydku nie podlizuj sie Warszawiakom, bo tam 16.11.04, 09:33
        Gość portalu: Bin Laden napisał(a):

> jedna trzecia tej forsy trzeba bedzie Zydom oddac.

Jak to wszysto to panu juz dziekujemy.
        • Gość: Bin Laden Ty wstretny zydku Koselu, jak mozesz mnie IP: *.fastres.net 16.11.04, 19:41
          po pierwsze panem a potem zydkiem nazywac...juz masz dni policzone.
      • Gość: Hr Koniec Polski BIN LADEN BRAK LOGIKI IP: *.piekna.pl / 212.69.68.* 16.11.04, 12:37
        Skoro stwierdziłeś, że ten pan jest "żydkiem", to po co ma sie podlizywać jak i
        tak dostanie 1/3 tej sumu? Tylko jakiej sumy??? O jaka forse chodzi?
        • kosel_maruwi Re: BIN LADEN BRAK LOGIKI 16.11.04, 12:41
          Gość portalu: Hr Koniec Polski napisał(a):

> Skoro stwierdziłeś, że ten pan jest "żydkiem", to po co ma sie podlizywać jak
          i
          >
          > tak dostanie 1/3 tej sumu? Tylko jakiej sumy??? O jaka forse chodzi?

A czy ty juz widziales zeby Jarek napisal cos sensownego niezaleznie od tego
          jak sie podpisuje ?
          • Gość: Hr Koniec Polski Re: BIN LADEN BRAK LOGIKI IP: *.piekna.pl / 212.69.68.* 16.11.04, 12:46
            co prawda to prwda.
          • Gość: jarek-zyd ne telus bede musial sie twoja logika zajac, jesli ja masz- IP: *.fastres.net 16.11.04, 19:25
            bo arabska logika zadna logika nie jest.
      • Gość: igor Od razu widac, ze jestes Polak-bisurman. Przeciez IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 16.11.04, 21:38
        tu chodzi o pieniadze. Jesli sady polskie uznaja legalnosc odszkodowan dla
        Zydow to to jest islamku prawo. Smieszni jestescie w swojej malostkowosci
        muzulmanskiej. O inwazji Iraku nadajecie, ze nielegalna, a tu juz jestes
        przeciw legalnej decyzji. Takich ludzi jak Ty nazywa sie kretynami.
    • Gość: dana33 Re: Pytanie do Warszawiakow i nie tylko IP: *.bb.netvision.net.il 16.11.04, 10:19
      co za inicjatywy, maruwi, bo nic nie slyszalam? mozna gdzies przeczytac? jak
      tak i masz link, to podaj, prosze.
      • Gość: Cep Re: Pytanie do Warszawiakow i nie tylko IP: *.aster.pl 16.11.04, 10:30
        Ja wiem, ale Ci nie powiem. Podpadłaś mi.
        • Gość: dana33 Re: Pytanie do Warszawiakow i nie tylko IP: *.bb.netvision.net.il 16.11.04, 10:46
          tu lezy roznica miedzy toba a mna, cepus. ty mi podpadles juz wiele razy, ale
          mimo to najwyzej powrzeszczalam, ale moglam spokojnie dalej mowic z toba. a
          tobie, jak ktos podpadnie, to juz smierc i amen. ty z tych, co albo z toba albo
          przeciw. nu, zoll zejn. jesli zauwaze, ze nie przezyje tego, to dam ci znac. :)
          • Gość: Cep Re: Pytanie do Warszawiakow i nie tylko IP: *.aster.pl 16.11.04, 10:50
            Najśmieszniejsze, że nawet nie wiesz, za co.

Nu - zoll zejn. Do potem. Bo na razie jestem wnerwiony.
            • Gość: Cep Re: Pytanie do Warszawiakow i nie tylko IP: *.aster.pl 16.11.04, 10:51
              A - i jeszcze, że nie odpisujesz na listy. Nie to nie. Mam iść do innej piaskownicy?
              • Gość: dana33 Re: Pytanie do Warszawiakow i nie tylko IP: *.bb.netvision.net.il 16.11.04, 10:58
                to zalezy tylko od ciebie. ja cie nie wyrzucam do zadnej innej piaskownicy.
                natomiast co do listu, to nie wiem o czym mowisz. moj outlook nie dziala juz
                pare dni, bo mi jakis mail z nadawca jako daemon.mailer@jakies tam literki.pl
                zablokowal kompletnie skrzynke i dopiero za pare dni maja mi naprawic. tak ze
                nic nie dostalam. mozesz poslac jeszcze raz na gazete albo do pracy. to odpisze.
                • Gość: cep Re: Pytanie do Warszawiakow i nie tylko IP: *.aster.pl 16.11.04, 11:04
                  Już dłużej niż tydzień temu. No nic.
                  • Gość: dana33 Re: Pytanie do Warszawiakow i nie tylko IP: *.bb.netvision.net.il 16.11.04, 11:56
                    ci mowie, ze nie dostalam. nie liczylam dokladnie, czy ten outlook nie dziala
                    tydzien, czy 8 1/2 dnia. nagle taki dokladnis. jak cie znam to masz kopie. to
                    przyslij i przestan sie bawic w madame pompadour... :)
      • kosel_maruwi Re: Pytanie do Warszawiakow i nie tylko 16.11.04, 10:30
        Gość portalu: dana33 napisał(a):

> co za inicjatywy, maruwi, bo nic nie slyszalam? mozna gdzies przeczytac? jak
        > tak i masz link, to podaj, prosze.

wiadomosci.tvp.pl/

Warszawa oszacowała straty wojenne

45 mld 300 mln dolarów wynoszą straty materialne Warszawy i jej mieszkańców w
        wyniku II wojny światowej, oszacowane przez zespół ekspertów prezydenta
        stolicy. Lech Kaczyński zapowiedział, że raport zostanie przekazany MSZ i
        premierowi.

Prezydent Warszawy Lech Kaczyński podkreślił, że jest to szacunek zaniżony. Nie
        obejmuje zdrowia i życia mieszkańców, a także między innymi strat muzealnych i
        telekomunikacyjnych. Zdaniem prof. Wojciecha Fałkowskiego, przewodniczącego
        zespołu, zniszczenia Warszawy w większości nie były skutkiem walk, tylko
        grabieży i wyburzeń.

Raport składa się z dwóch części. Jedna przedstawia sposób działania zespołu i
        metodologię liczenia strat. Druga to materiał dokumentacyjny, który pokazuje
        między innymi wartość konkretnych obiektów.

Zespół do spraw ustalenia wartości strat, jakie stolica poniosła w wyniku II
        wojny światowej, powołano 31 maja 2004 roku. Przewodniczący zespołu Wojciech
        Fałkowski jest historykiem, profesorem Uniwersytetu Warszawskiego.

PiS: zdelegalizować SLD

Wniosek PiS do sądu rejestrowego w sprawie delegalizacji SLD będzie gotowy za
        kilka tygodni – zapowiedział podczas niedzielnej konferencji prasowej w
        Katowicach prezes PiS Jarosław Kaczyński.

Kaczyński zaznaczył, że w ostatnich latach do jego partii docierało wiele
        informacji o tym, że SLD „jest w bardzo wielu miejscach związany z
        działalnością nielegalną, albo zgoła po prostu przestępczą”. Jego
        zdaniem, „mamy do czynienia z taką ilością tych związków, iż możemy mówić o
        sytuacji, która ma charakter strukturalny”.

– To nie jest szereg występków poszczególnych działaczy, a sytuacja związana z
        istotą tej partii – mówił. Zapowiedział, że wnioskowi PiS o wyrejestrowanie SLD
        towarzyszyć będzie szczegółowa ewidencja takich przypadków.

Kaczyński zwrócił uwagę, że konstytucja i ustawa o partiach politycznych
        zezwalają na delegalizację partii ze względu na jej działalność, ale nie ma
        prowadzących do tego procedur.

Jeśli więc sąd uzna, że nie ma podstaw prawnych, aby zwrócić się do Trybunału
        Konstytucyjnego o delegalizację ugrupowania, PiS złoży wniosek o stosowną
        nowelizację ustawy o partiach politycznych. Polityk nie wykluczył, że taka
        nowelizacja byłaby możliwa jeszcze w tej kadencji parlamentu

• Gość: dana33 Re: Pytanie do Warszawiakow i nie tylko IP: *.bb.netvision.net.il 16.11.04, 10:54
          dzieki za link maruwi. musze powiedziec, ze jestem lekko zdziwiona: jak wogole
          mozna oszacowac kompletne zniszenie miasta co do prawie ostatniego budynku?
          ile by miasto nie zazadalo, to nie bedzie dosyc. ciekawe tez, czy zaplaca. nie
          bylo zdaje sie drugiego tak zniszczonego kompletnie miasta, jak warszawa, czy
          sie myle?
          • kosel_maruwi Re: Pytanie do Warszawiakow i nie tylko 16.11.04, 11:27

> dzieki za link maruwi. musze powiedziec, ze jestem lekko zdziwiona: jak
            wogole
            > mozna oszacowac kompletne zniszenie miasta co do prawie ostatniego budynku?
            > ile by miasto nie zazadalo, to nie bedzie dosyc. ciekawe tez, czy zaplaca.
            nie
            > bylo zdaje sie drugiego tak zniszczonego kompletnie miasta, jak warszawa, czy
            > sie myle?

Ze nie zaplaca to raczej pewne.
            Potwierdzili to premier Belka i kanclerz Schroeder bardzo niedawno i po
            zbadaniu sprawy przez sztab prawnikow.
        • krystian71 Re: Pytanie do Warszawiakow i nie tylko 16.11.04, 11:23
          Ogary poszly w las a
          Dana juz zwietrzyla kase,trzymaj sie za portwel kosel bo ci go w samoobronie wyciagnie
          • Gość: dana33 Re: Pytanie do Warszawiakow i nie tylko IP: *.bb.netvision.net.il 16.11.04, 11:58
            krystianek, ja wyszla za maz za rothschilda. mnie nie nuzna niczyja kasa, ty
            farsztejst? git.
            • krystian71 Re: Pytanie do Warszawiakow i nie tylko 16.11.04, 12:48

> krystianek, ja wyszla za maz za rothschilda. mnie nie nuzna niczyja kasa, ty
              > farsztejst? git.

jeszcze sie taki rothschild nie urodzil,co by dodatkowym portwelem pogardzil
    • krystian71 Re: Pytanie do Warszawiakow i nie tylko 16.11.04, 10:33
      jedno i drugie ma znaczenie tylko propagandowe
      Jedno i drugie nalezalo juz dawno zrobic,a teraz to sobie mozna tylko lape possac.
      Ciekawostka i tyle
    • indris Sprostowanie 16.11.04, 11:10
      Pomysł z delegalizacją jest niebezpiecznym kretyństwem. Ale wysunął go nie
      prezydent Warszawy lecz jego brat-bliźniak.
      Sporzadzenie rachunku strat Warszawy jest słuszne. Ale kwestia tego, co z tym
      zrobić dalej, jest co najmniej dyskusyjna. Można to wykorzystać sensownie lub
      nie.
      • kosel_maruwi Re: Sprostowanie 16.11.04, 11:16
        indris napisał:

> Pomysł z delegalizacją jest niebezpiecznym kretyństwem. Ale wysunął go nie
        > prezydent Warszawy lecz jego brat-bliźniak.

Dzieki za zwrocenie uwagi.
        Ja ich jakos nie odrozniam

> Sporzadzenie rachunku strat Warszawy jest słuszne. Ale kwestia tego, co z tym
        > zrobić dalej, jest co najmniej dyskusyjna.

Zgoda.
        Dlatego wlasnie zaproponowalem ten temat pod dyskusje.

Można to wykorzystać sensownie lub
        > nie.

Co byloby sensowne a co nie ?
        • Gość: Cep Re: Sprostowanie IP: *.aster.pl 16.11.04, 11:20
          kosel_maruwi napisał:

> Ja ich jakos nie odrozniam

Jak to? Przecież jeden z nich występuje na listach rządzących Polską Żydów?
          • kosel_maruwi Re: Sprostowanie 16.11.04, 11:23
            Gość portalu: Cep napisał(a):

> kosel_maruwi napisał:
            >
            >
            > > Ja ich jakos nie odrozniam
            >
            > Jak to? Przecież jeden z nich występuje na listach rządzących Polską Żydów?

mea culpa.

Nie nauczylem sie tych list na pamiec.
            Gorzej nawet. Wogole ich nie znam.
            Czy to bardzo, bardzo zle ?
          • Gość: dana33 Re: Sprostowanie IP: *.bb.netvision.net.il 16.11.04, 11:58
            rega, cep, a mnie na tej liscie nie ma?
    • Gość: Hr Koniec Polski KACZORY WYKAZUJA SIĘ NIEPRZERWANĄ INICJATYWĄ IP: *.piekna.pl / 212.69.68.* 16.11.04, 12:45
      no ale ta ostatnia to juz przeszła wszystkie poprzednie. Ale niestety oni musza
      takie inicjatywy zgłaszać co kilkanaście dni, bo to jest ich siła. Inaczej ich
      nie bedzie, biorąc np. pod uwagę "zasługi" jakie dla rozwoju stolicy
      ma "Kaczor" ważniejszy. Czyli żadne. Bo ani nie jest on takim szeryfem jak
      burmistrz NY ani też nie jest dobrym gospodarzem. Do tej pory zrealizowano w
      Warszawie tylko 30% inwestycji jakie zaplanowano na ten rok. I zrealizowano
      tylko tyle nie dlatetego, ze nie ma pieniędzy, ale dlatego, że Kaczor jest
      nieudolny.
      • krystian71 Re: KACZORY WYKAZUJA SIĘ NIEPRZERWANĄ INICJATYWĄ 16.11.04, 12:54
        a jak tam twoje dobra z reformy rolnej przejete,hrabio?
        Melioracja dziala?Szambo nie idzie na pola?Portrety przodkow(dawnych wlascicieli)odkurzone?
        • Gość: Hr koniec Polski ROZPOCZNIJ NOWY WĄTEK TO POGADAMY IP: *.piekna.pl / 212.69.68.* 16.11.04, 12:57
          ten jak widzisz nie dotyczy moich dóbr osobistych, ale inicjatywy Kaczorów.
    • mirmilek Re: Pytanie do Warszawiakow i nie tylko 16.11.04, 19:57
      lepiej sie zapytaj, co sadzimy o planach ogrodzenie pola mokotowskiego! to
      dopiero pomysl.
    • dritte_dame Jakies powiernictwo lub Bund ... 16.11.04, 20:21
      ... pewnie wlasnie pracuje nad sporzadzeniem rachunku kosztow zniszczenia
      Warszawy.

* Materialy wybuchowe i zapalajace.
      * Amunicja artyleryjska.
      * Zuzycie (amortyzacja) sprzetu (samoloty, armaty, czolgi, ciezarowki, itp.)
      * Benzyna do tego wszystkiego.
      * Dokladne plany urbanistyczne niszczenia (sporzadzono takie).
      * Zold zoldakow.
      i tak dalej ...

kosel_maruwi napisał:

> sporzadzeniu rachunku za zniszczenie
      > Warszawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka