Dodaj do ulubionych

Z górki na pazurki!

15.11.23, 12:14
Sądzę, iż nie wszyscy Forumowicze mają możliwości i chęci, by śledzić obrady Sejmu, a to show niebywały.
Na naszych oczach dokonuje się agonia systemu politycznego typu "Budapeszt w Warszawie".

Tego nie da się opisać słowam i - to trzeba widzieć.

Polityczny wizjoner, niczym senilny dziadunio krąży po Sejmie i musi patrzeć/słuchać, jak rujnują dzieło jego życia.
Robi wrazenie kompletnego zagubienia i chciałoby się za rękę poprowadzić.
Jego hunwejbini pokrzykują coś przy mównicy, ale okazało się (all of a sudden, wtrącę światowo), że nikt nie interesuje się ich przemyśleniami i przegrywają głosowanie za głosowaniem.

Niemiecki Donek obserwuje wilczymi oczyma rozwój sytuacji, ale nawet słowa nie powie.

Podłość ludzka nie zna granic!
Obserwuj wątek
    • prze.nick Re: Z górki na pazurki! 15.11.23, 12:47
      Jest wesoło.m.youtube.com/watch?v=nasUJQiROHI;;nasUJQiROHI;;https://i.ytimg.com/vi/nasUJQiROHI/default.jpg;;Czarnek do Hołowni: Marszałku rotacyjny, teraz ja mówię! #shorts
    • mateusz572 Re: Z górki na pazurki! 15.11.23, 13:29
      Ja myślę, że teraz przypomnicie sobie jak powinien wyglądać Sejm RP.
      Barykady postawione przez PiS już zostały zdemontowane.
      Sejm RP jest sługą społeczeństwa polskiego, a nie na odwrót.
      Tylko władza, która boi się własnego społeczeństwa bo coś ma na sumieniu stawia barykady.
      • prze.nick Re: Z górki na pazurki! 15.11.23, 13:32
        Ha ha
        Ja głosowałem na PJJ a jeśli znasz się trochę na polskiej polityce to wiesz jakie jest ich podejście do PiSu.
        To nie zmienia faktu że PO jest znacznie większym złem.
      • prze.nick Re: Z górki na pazurki! 15.11.23, 13:49
        I pamiętam bardzo dobrze, bo to moje strony, jak za PO strzelano do górników z Jastrzębskiej Spółki Węglowej.
        • petronella.kozlowska Jeszcze jeden Szlezjer na forum 16.11.23, 11:58
          prze.nick napisał:

> I pamiętam bardzo dobrze, bo to moje strony, jak za PO strzelano do górników z
          > Jastrzębskiej Spółki Węglowej.
          • szwampuch58 Re: Jeszcze jeden Szlezjer na forum 16.11.23, 13:52
            Drewniok,Jozefie zresztOm, ten czubek to gorol 100%-towy
          • prze.nick Re: Jeszcze jeden Szlezjer na forum 16.11.23, 14:21
            Ta, Szlezjer głosujący na Polska Jest Jedna prezydenta Siemianowic Śląskich Rafała Piecha.
        • mateusz572 Re: Z górki na pazurki! 16.11.23, 12:56
          prze.nick napisał:

> I pamiętam bardzo dobrze, bo to moje strony, jak za PO strzelano do górników z
          > Jastrzębskiej Spółki Węglowej.

Wiesz to było dawno i ja nawet o tym zapomniałem, ale postanowiłem sobie przypomnieć:
          konkret24.tvn24.pl/polityka/pis-mowi-ze-za-po-strzelano-do-gornikow-przypominamy-co-sie-wydarzylo-w-2015-roku-st6749193
          Tak więc wynika z tego jednoznacznie, że policja odpowiedziała na bandyckie zachowania zamaskowanych ludzi dewastujących siedzibę JSW przy okazji nie dopuszczając do eskalacji i linczu.
          Sytuacja była wybitnie podbramkowa, gdzie było zagrożone zdrowie i życie zarówno ludzi znajdujących się w budynku JSW jak i chroniących budynku policjantów. Stan oblężonej twierdzy.
          Poza tym postępowanie w tej sprawie umorzyła prokuratura pod dowództwem Z. Ziobry. Czyli policja zachowała się tak jak powinna się zachować. Warto przeczytać dokładnie i zobaczyć filmiki, także z dewastacji budynku JSW.

Natomiast w niżej wymienionych przypadkach policja zachowała się poniżej krytyki:
          oko.press/policjant-zlamal-jej-reke-podczas-demonstracji-prokuratura-umorzyla-sledztwo
          www.rmf24.pl/raporty/raport-strajk-kobiet/news-tajniacy-uzywali-palek-wobec-protestujacych-rzecznik-tlumacz,nId,4864801#crp_state=1
          Po prostu damscy bokserzy.
          • szwampuch58 Re: Z górki na pazurki! 16.11.23, 13:49
            Dla pisiorow i ich propagandy fakty to bezety
          • prze.nick Re: Z górki na pazurki! 16.11.23, 14:19
            Moi koledzy tam byli i wiem z pierwszej ręki jak to wyglądało. Zupełnie inaczej niż ci mendia POdają.
            • mateusz572 Re: Z górki na pazurki! 16.11.23, 14:34
              No tak, czyli mam wierzyć tobie, bo ty tak piszesz i wiesz najlepiej. Niestety przykro mi i dziękuję, postoję.

• prze.nick Re: Z górki na pazurki! 16.11.23, 14:40
                Twoja sprawa. Wiem co mi koledzy powiedzieli i nie mam najmniejszych powodów im nie wierzyć.
                A mediom owszem.
                • prze.nick Re: Z górki na pazurki! 16.11.23, 14:47
                  W 1980 i 1981 roku byłem w Jastrzębiu i pamiętam jak media to relacjonowały.
                  • mateusz572 Re: Z górki na pazurki! 16.11.23, 14:59
                    prze.nick napisał:

> W 1980 i 1981 roku byłem w Jastrzębiu i pamiętam jak media to relacjonowały.

Nie ośmieszaj się i nie porównuj mediów z tamtych lat.
                    Ja wiem, że ty lubisz bajki i mity ale to twój wybór.
                    Teraz jest jednak zupełnie inaczej i nie jesteśmy zdani na bajki, które opowiada nam tylko jedna opcja. Poza tym są twarde dowody w postaci filmów, na których wyraźnie widać chuligańskie zachowania i dewastowanie budynku.
                    Ty natomiast możesz nam w zamian zaproponować bajki i mity, które ktoś ci opowiedział.

• szwampuch58 Re: Z górki na pazurki! 16.11.23, 15:05
              Ty siedziales na plenum PZPR ?
              • prze.nick Re: Z górki na pazurki! 16.11.23, 15:09
                Pogięło cię?
                Wrócę do domu to wrzucę nagranie ze strzelaniny policji w 2015
    • j-k ten show moze potrwac az do 10-go grudnia 15.11.23, 16:25
      i to zgodnie z Konstytucja.

jezeli Prezydent skorzysta ze wszystkich swoich uprawnien.

• felusiak1 Re: Z górki na pazurki! 15.11.23, 17:08
      Ekstaza. Niemal orgazm.
      Przegrywają bo nie mają 231 glosów. To nic nowego w parlamencie.
      • szwampuch58 Re: Z górki na pazurki! 15.11.23, 17:10
        Pisior to nowosc po 8 latach
      • borrrka Mają mieć - mówią co chwila 16.11.23, 08:55
        Nikt z nimi nie chce nawet rozmawiać, bo niby w jakim celu?
        To tylko obciach.
        Ale właśnie przed chwilą młody gniewny Ozdoba obiecał "większość".
        Trzymam kciuki!
    • de_oakville Re: Z górki na pazurki! 15.11.23, 18:15
      Wszystko w polskim Sejmie ogladąmy przez internet jak najlepszy spektakl teatralny (jednak mimo wszystko z zatroskaniem). Brawa dla Szymona Hołowni, że potrafił okiełznać wiele rozwścieczonych i bladych twarzy. Natomiast prezes PiS (niczym jakiś "NadPolak" - "ŰberPolak, za ktorego sie z pewnoscia uwaza") narzekal w jednej ze swoich pozasejmowych wypowiedzi na "masy chołoty", które na niego nie głosowaly. "Lata 20-te, lata 30-te."
    • borrrka Lokomotywa była straszna! 16.11.23, 14:08
      Kiedy byłem młody i zdolny, wyciąg w wyciąg pracowałem z kolegą o mocno "narodowych" przekonaniach.
      I on uznał mnie za dobry materiał do indoktrynacji i wręcz zasypywał kopiami przedwojennej literatury endeckiej.

Stąd mam pewną orientację i twierdzę, że poza Romanem Dmowskim, były to straszne bzdury.
      Bo z Dmowskim można się zgadzać, bądź nie , natomiast endecki "drugi rzut" był nieznośnie głupi.

Potem okazało się, że natchnieniem kolegi spod wyciągu było esbeckie Zjednoczenie Patriotyczne Grunwald.

I dziś widzę może nie tyle podobny merytorycznie przekaz, co zbliżone różnice intelektualne.
      Więc preferuje najbardziej koszerny liberalizm, nad pisi patriotyzm rodem z koła gospodyń wiejskich.
      I nic nad to nie poradzę.
      Trwała indoktrynacja koszernych Tuwima, Brzechwy i innych Słonimskich:)

"Lokomotywa" była straszna dla patriotycznych duszyczek!
    • mateusz572 Re: Z górki na pazurki! 16.11.23, 20:29
      Trzeba było adminie zostawić tok dyskusji w spokoju, abyśmy w ramach łagodzenia obyczajów na forum mogli swoje frustrację prostować także, a ten wątek dawał taką nadzieję.
      Ja wysmarowałem długą odpowiedź na telefonie, bo takie teraz warunki mam, dla szanownego prze- ale okazało się, że pisałem sobie a muzom, niestety.
      • szwampuch58 Re: Z górki na pazurki! 16.11.23, 20:36
        Z pisbolszewikami nie ma pojednania,zakumaj to!!!!!!!!!!!
        • mateusz572 Re: Z górki na pazurki! 16.11.23, 20:43
          szwampuch58 napisał:

> Z pisbolszewikami nie ma pojednania,zakumaj to!!!!!!!!!!!
          >
          W ramach łagodzenia obyczajów na forum nie jątrz. Należy rozmawiać, tłumaczyć, podawać za I przeciw, być otwartym, asertywnym także na tych o odmiennych poglądach, dać się im wypowiedzieć, skontrować w miarę potrzeby ewentualnie przyznać rację jeśli taką mają. I tylko tyle, a zarazem az tyle.
          • szwampuch58 Re: Z górki na pazurki! 16.11.23, 20:52
            Nie naiwniaku,po 8 latach pozostajesz tepy jak lizak,nie wspolczuje durnoty
            • mateusz572 Re: Z górki na pazurki! 16.11.23, 20:54
              Dyskusja z tobą to sama przyjemność i wyzyny intelektu.
              Pozdrawiam zdawkowo i ozięble.
    • boomerang Re: Z górki na pazurki! 16.11.23, 23:14
      I pomyśleć że tyle radości daje ci koalicja folksdojczów, neomarksistów i pederastów, a teraz tnij cenzorze-demokrato!
      • borrrka Viktoria daje przyjemność 17.11.23, 00:19
        Jak na siebie, to byłem zaangażowany.
        I nawet teraz myślę, dlaczego komendant dał odwłoka.
        Mam koncepcje - od z grubsza150 lat mit narodowy tworzy wielkomiejska inteligencja.
        A komendant usiłował to zmienić, bo mu zbyt liberalni inteligenci byli.
        I się przejechał, biedactwo.
        • boomerang Re: Viktoria daje przyjemność 17.11.23, 00:28
          Uzyskał jednak najwięcej głosów, ale nawalili mu koalicjanci.
          • borrrka Już przetrawił koalicjantów 17.11.23, 00:33
            A więcej chętnych nie ma.
            Nie to, że nie widać.
            Po prostu nie ma i nie budiet.
            • borrrka PS. ostatnia deska ratunku 17.11.23, 00:57
              Jestem do końca fair:
              udzielę tej rady komendantowi, choć może to oznaczać powrót pisich.

Idą wybory prezydenckie, więc Nelly Rokita na prezydenta!
              • boomerang Re: PS. ostatnia deska ratunku 17.11.23, 05:32
                Jak niszczyć Polskę, to tak żeby nic nie zostało. Moim cichym kandydatem na prezydenta jest Ryszard Swetru.
                • borrrka Rysiu jest bankowcem 17.11.23, 09:18
                  Co zakłada inteligencję.
                  Czy nadaje się do polityki, to odrębna sprawa, ale z przyjemnością słucham jego wypowiedzi, więc na jakąś cześć elektoratu oddziałowuje pozytywnie.

Nie znam takiej osoby związanej z PiS-em.
                  Tzn. której mógłbym słuchać bez wstrętu.
                  • boomerang Re: Rysiu jest bankowcem 17.11.23, 09:41
                    Rysiu to d***, a nie bankowiec, a więc inteligencji w nim mniej niż kot napłakał.
                    • borrrka Po prawdzie nie znam go 17.11.23, 09:55
                      A komendanta widywalem regularnie i to wystarczyło do wyrobienia sobie opinii:)
    • szwampuch58 Re: to prawda pisiacka koalicja taka jest 17.11.23, 09:55
      Pisowski czas się skończył. Naród pokazał im fucka. Czas przyjąć to do wiadomości pisiory
      • boomerang Re: to prawda pisiacka koalicja taka jest 17.11.23, 11:51
        nie podlizuj się
      • engine8t Re: to prawda pisiacka koalicja taka jest 17.11.23, 17:53
        I razem z nimi skonczyly sie marzenia o wolnosci i dobrobycie.
    • de_oakville Jak silny magnes 17.11.23, 12:58

> pisiaki zebrały w swoich szeregach wszelkiej maści folksdojczów kultywujących n
      > azistowskie tradycje jak bąkiewicz, neomarksistów jak pół składu TK wepchnięteg
      > o tam przez pisiaków z piotrowiczem na czele oraz pederastów chodzących w sukie
      > nkach... no menażeria niezła

Tak jak silny magnes wyciaga z piasku i skupia wokol siebie opilki zelaza rozsiane w roznych miejscach, tak PiS wyciagnal ze spoleczenstwa i skupil w swojej "wierchuszce" ludzi najbardziej bezczelnych w calym narodzie. Najbardziej cynicznych i bez skrupulow. Nie chca oni pielegnowac tego, co nas laczy z narodami Zachoniej Europy, tylko pielegnuja to, co nas dzieli i budzi nasza nieufnosc. Rozdrapuja stare rany. Popiera ich moralnie i propagandowo, a moze i w przeszlosci popieral finansowo z pewnoscia "towarzysz" ze wschodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka