Dodaj do ulubionych

Lepper rzadzi!!!

IP: *.turboline.skynet.be 26.10.01, 18:06
Wlasnie wysluchalem w Trojce wyimkow z sesji parlamentu, prowadzonej przez
wicemarszalka Leppera. Zapadly mi w pamiec takie smaczne kaski:
"Panie posle, ja nie wiem do kogo pan mowi, i tak nikt pana nie slyszy"
"Czy panstwu sie to podoba, czy nie, ja prowadze obrady"
"Panie posle Macierewicz, kultury troche, kultury"
Szkoda, ze Bareja juz nie zyje... smile Rzeczywistosc przerosla jego fikcje.
Ludzie ludziom zgotowali...
Obserwuj wątek
    • Gość: Biala Re: Lepper rzadzi!!! IP: *.sympatico.ca 26.10.01, 18:52
      Doki, proponuje Ci artykul pt. "Na rozstajach" opublikowany w Newsweeku
      (polskiej edycji) nr 8/2001. Moze znajdziesz go na www.newsweek.pl
      Przytocze co lepsze kawalki:
      cyt."...Przez te kilka dni widzialam Leppera butnego i wladczego - na ulicy,
      aroganckiego i dyktatorskiego - wsrod wspolpracownikow,
      i nieporadnego na salonach. (...)szuka sily i autorytetu. Znalazl je w Leszku
      Millerze. Spotkania z premierem sa dla niego wydarzeniem. Nobilitacja jest
      mowienie mu po imieniu. Sklada Millerowi nieustanne deklaracje lijalnosci i
      poparcia. (...) Przeswiadczenie to prowadzi do zabawnych sytuacji. W dniu
      ogloszenia skladu rzadu szef Samoobrony odebral telefon.
      - Tak, tak... Na Rozbrat... O 18.00 - mowi. Z telefonu slychac bylo kobiecy
      glos. Na pytanie kto dzwonil, Lepper odpowiada "Sam najwazniejszy" (Zawsze
      twierdzilam, ze Bog jest kobieta - przyp. autora postu). (...) Baza Leppera w
      stolicy jest siedziba Samoobrony przy Marszalkowskiej (...) Tam nie ma
      watpliwosci: gdy on mowi, wszyscy sluchaja.Przewodniczacy Samoobrony nie
      toleruje dyskusji. I jest przekonany, ze tak wlasnie nalezy kierowac ludzmi: -
      Jeden czlowiek musi rzadzic, a nie wszyscy.(...) - Madrosc przewodniczacego
      jest ogolnie znana - tlumaczy komus do sluchawki E.W., ktora prowadzi biuro.
      (...) przed pierwszym posiedzeniem Sejmu zorganizowal piec posiedzen klubu.
      Chcial - jak sam mowi - nauczyc ich oglady sejmowej, "zeby nie krecili sie tu
      jak cieleta". ..."(kon.cyt)
      Sa oczywiscie i ladniejsze kwiatki. Zapraszam do czytania.
      • Gość: Doki Re: Lepper rzadzi!!! IP: *.turboline.skynet.be 26.10.01, 19:44
        Zeby bylo jeszcze smieszniej, w "Salonie politycznym Trojki" dzis rano, prof.
        Staniszkis wyrazila poglad, ze "byc moze partia Leppera odzwierciedla
        frustracje rodzacej sie klasy sredniej". Chodzilo o to, ze nowi kapitalisci
        zaufali rzadowi, zostali zrobieni w jajo, wiec poszli glosowac na Leppera.
        Moj Boze, Lepper i klasa srednia... sad
        • Gość: Biala Re: Lepper rzadzi!!! IP: *.sympatico.ca 26.10.01, 20:51
          Mam nadzieje, ze prof. Staniszkis, zanim sie wypowiedziala, przypomniala sobie
          badania OBOP-u (www.obop.pl) i Pentor-a (www.pentor.com.pl). Pierwszy Sejm II
          Rzeczpospolitej tez zdominowali chlopi. Nazywano go wtedy sejmem analfabetow.
          Tylko, ze Lepper to nie Witos to raczej Nikodem Dyzma.
          • Gość: jacek2 Re: Lepper rzadzi!!! IP: *.abo.wanadoo.fr 26.10.01, 21:01
            A to Polska wlasnie!!
            • Gość: Marius Re: Lepper rzadzi!!! IP: *.warburg.com 26.10.01, 22:02
              Mysle, ze Lepperowi daleko do Nikusia Dyzmy.
              Apropos, w latach 70-tych, i potem, w czasie stanu wojennego, smialisimy sie w
              Polsce, ze Sejm to Polski cyrk; budynek okragly jak cyrkowa arena, poslowie to
              clowny smiejace sie na Gierka "pomozecie", a potem podskakujace w takt
              szpicruty Jaruzalskiego.
              Myslalem, ze czasy sie zmienily, ale wyglada na to, ze Polski Sejm to teraz
              wiekszy cyrk z Lepperem dyrygujacym poslami w takt okrzyku: wista wio, wista
              wio ... . Niech zyje Polska Ludowa !!!
              P.S. Ja naprawde nic nie mam przeciw wsi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka