malkontent6 01.01.25, 00:33 Niestety nie będę mógł spędzić Sylwestra z wami, bo idziemy na małą imprezę do znajomych. Dlatego już teraz składam wam życzenia Szczęśliwego Nowego Roku! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boomerang Re: Happy New Year 01.01.25, 00:49 Ociągacie się bo my to już mamy dawno za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Happy New Year 01.01.25, 01:27 boomerang napisał: > Ociągacie się bo my to już mamy dawno za sobą. Nam sie nie spieszy Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 Re: Happy New Year 01.01.25, 05:19 To spedzanie Sylwestra tu na FS moze byc nawet rozwazane jako konkurencyjna opcja dla np. spedzania go gdzie indziej (dom, restauracja, towarzyskie spotkanie na miescie itd ...) ? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Happy New Year 01.01.25, 10:40 malkontent6 napisał: " Niestety nie będę mógł spędzić Sylwestra z wami, bo idziemy na małą imprezę do znajomych. Dlatego już teraz składam wam życzenia Szczęśliwego Nowego Roku! " Happy New Year to you too! Ciesze sie, ze to nie u Ciebie te klimatyczne wybryki co na TV wczoraj pokazywala... PF Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Happy New Year 01.01.25, 11:19 Zgłosiłam do wymazania za obcojęzyczny tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Happy New Year 01.01.25, 16:57 petronella.kozlowska napisała: " Zgłosiłam do wymazania za obcojęzyczny tekst. " Poprawiam zatem: Happy New Year for you too:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Happy New Year 01.01.25, 17:08 polski_francuz napisał: > > Poprawiam zatem: Happy New Year for you too:) NADAL NIE ROZUMIEM Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Happy New Year 01.01.25, 17:30 petronella.kozlowska napisała: " NADAL NIE ROZUMIEM" Nadal urodzony na Majorce wiec mowi z akcentem i czasem rzeczywiscie trudno zrozumiec:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Happy New Year 01.01.25, 18:08 petronella.kozlowska: > Zgłosiłam do wymazania za obcojęzyczny tekst. polski_francuz: > Poprawiam zatem: Happy New Year for you too:) petronella.kozlowska: > NADAL NIE ROZUMIEM O, kurczę, myślałem, że Ty zaprotestowałaś z nadmiaru patridiotyzmu; a tu okazuje się, że z ignorancji językowej... To ja Ci podpowiem, jak sobie radzić dyskretnie za takimi intymnymi kłopotami: (1) do poziomej rubryczki na szczycie okna wpisz ,,google translate'' i naciśnij ENTER; nie musisz wiedzieć, co to zaklęcie znaczy, wystarczy, że je skopiujesz literka po literce; (2) do pierwszego z dwóch pól, które Ci się pokażą, skopiuj niezrozumiały tekst; (3) przypilnuj, żeby nad drugim polem było napisane ,,Polish'' (też nie musisz wiedzieć, co to znaczy); jeśli nie jest, to kliknij na to, co tam jest napisane, przejrzyj listę dziwacznych słów, znajdź ,,Polish'' i na nie kliknij; (4) zobacz, co teraz pokazało się w drugim polu: jeśli masz szczęście, to tam będzie to samo niezrozumialstwo już przetłumaczone na polski; a jeśli go nie masz, to dopiero wtedy zgłoś obcojęzyczny tekst ,,do wymazania''. Polskie dzieci dzielą się na te głupsze, stosujące powyżej opisaną metodę; oraz na te mądrzejsze, które rozumieją od razu bez takich ściąg. Ale rozumiem, że nie każdy musi od razu być na poziomie dziecka... - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Happy New Year 01.01.25, 23:15 stefan4 napisał: chodzi mi tylko o to, że teksty w językach obcych nie powinny być tolerowane na polskim forum, bo nie wszyscy znają języki obce. Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Вітаю з новим роком! 01.01.25, 12:19 Życzenia dla wielu forumowiczów, a ci dla których nie ... dobrze wiedzą. Po ukraińsku jako wyraz poparcia i chęć pochwalenia się sukcesami w nauce:) Odpowiedz Link Zgłoś
jorl11 Re: Happy New Year 01.01.25, 20:42 A ja bylem na balu z ca. 150 osobami. I z moja qrwa/kochanka. Bal na dole pokoj nasz u gory. Zalaczam zdjecie ta na pierwszym planie, ta samotna to Moja, jest sama bo ja robilem zdjecie. Z oczywistych wzgledow twarze zamalowane Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Happy New Year 01.01.25, 22:40 [/i]> jest sama bo ja robilem zdjecie.[/i] Myślisz że to wystarczy na alibi? Odpowiedz Link Zgłoś
jorl11 Re: Happy New Year 02.01.25, 12:27 marecky81 napisał(a): > Senior community party? To bal sylwestrowy w polskim miasteczku tak 50tys mieszkancow. I tam sie bawia jak widac elity z niego, tak wygladaja. Mlodych malo, bywalo przed laty wiecej. Mysle ze z powodu biedy ktora sie powieksza w Polsce, bilety za drogie dla mlodych. Dodam ze wbrew inflacji bilety stanialy na takie bale w stosunku do cen sprzed corony i wojny. Normalnie na Sylwestra tamze i tym podobnych bilety kosztowaly 500zl+ od osoby w tym ale byl alkohol. A teraz np. 350zl od osoby ale alkohol kazdy swoj przynosi. Juz bylo przed chyba 2 laty ze w tym samym miejscu mielismy bilety zarezerwowane i hotel odmowil w ostaniej chwili bo za malo ludzi bylo chetnych na niego. Udalo sie wtedy znalezsc w Szczecinie bal sylwestrowy, jeden hotel zrobil ale bylo widac ze ludzi mogloby byc wiecej. A nie bylo. jak w Polsce to biore zawsze bal w hotelu bo nocujemy tam. Przed 5 lat itd to trzeba bylo duzo wczesniej rezerwowac bilety na Sylwestra bo sie konczyly szybko. Ale i w Berlinie sie pogorszylo. Przed Corona byly piekne bale w halach pod wieza radiowa (nie ta TV!). bylismy tam chyba 3 razy bylismy, 1000+ ludzi., teraz tego nie ma. A fajnie bylo, orkiestra na zywo, wielka. Zreszta na polskie balowe dni a to sa Andrzejki, Ostatki i Walentynki (Sylwester oczywiscie tez) najczescie bywamy na nich. Ale jak wyzej, potrafia chciec urzadzac ale z za malo chetnych odwoluja. Mowie o teraz po coronie i wojnie Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Happy New Year 02.01.25, 13:27 Jestem rozczarowany, bo uczestnicy tam nie mają niczego wspólnego z dyskopolo, nurtu muzycznego który ty i twoja k.... lubicie przecież Boys - Figo Fago (Official Video) 2002 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Happy New Year 02.01.25, 00:16 jorl11 napisał: > A ja bylem na balu z ca. 150 osobami. I z moja qrwa/kochanka. Bal na dole pokoj > nasz u gory. Zalaczam zdjecie ta na pierwszym planie, ta samotna to Moja, jest > sama bo ja robilem zdjecie. > > Z oczywistych wzgledow twarze zamalowane > Na Apple watcha cie bylo stac a na porzadniejsza sukienke to juz nie? A ona wie ze ja qrwa nazywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Re: Happy New Year 03.01.25, 08:47 > A ja bylem na balu z ca. 150 osobami. W tym roku uczestniczylem w balu sylwestrowym wraz z ok 3 tysiacami ludzi na statku wycieczkowym w rejsie po Pacyfiku. Wstep na bal byl za "darmo",wystarczylo zaplacic za rejs,ktory kosztowal $500-800 wiecej niz powiedzmy rozpoczynajacy sie dzisiaj na tej samej trasie. Bardzo dobre jedzenie zapewnione 24h/dobe ale za alkohol trzeba zaplacic osobno...ten nie jest tani. Jezeli ktos nie wylewa za kolnierz (ja z zona niestety NIE) to koszty dodatkowe sa znaczne,ale...raz sie zyje. Happy NY Odpowiedz Link Zgłoś
jorl11 Re: Happy New Year 03.01.25, 19:28 1.melord napisał(a): > > A ja bylem na balu z ca. 150 osobami. > > W tym roku uczestniczylem w balu sylwestrowym wraz z ok 3 tysiacami ludzi na st > atku wycieczkowym w rejsie po Pacyfiku. > Wstep na bal byl za "darmo",wystarczylo zaplacic za rejs,ktory kosztowal $500-8 > 00 wiecej niz powiedzmy rozpoczynajacy sie dzisiaj na tej samej trasie. > Bardzo dobre jedzenie zapewnione 24h/dobe ale za alkohol trzeba zaplacic osobno > ..ten nie jest tani. > Jezeli ktos nie wylewa za kolnierz (ja z zona niestety NIE) to koszty dodatkowe > sa znaczne,ale...raz sie zyje. > Happy NY Gdzie ten statek plynal? Ciekawe byloby. Nie masz firmowego zdjecia z tego statku? U mnie na statkach ktorymi plywalem robili zdjecia, nieduzo kosztowalo, tyle co 2 drinki max. Mam pare z tych ostatnich rejsow, zalaczam 1. Ja z Moja Europa Zach 2023 2. Ja z moja wnuczka, corka byla tez ale nie na zdjeciu Dubaj itd 2024 3. Ja Norwegia. Corka z wnuczka byly tez ale nie na zdjeciu. 2024 Tam widac ladnie trase rejsu i termin. Podaj swoje no bo chyba ta technika i do was na Antypody dotarla mysle... Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Happy New Year 04.01.25, 00:49 1.melord napisał(a): > W tym roku uczestniczylem w balu sylwestrowym wraz z ok 3 tysiacami ludzi na st > atku wycieczkowym w rejsie po Pacyfiku. ale na Bora Bora was nie wpuscili? a co z gratuity? Kiedys narzekales. Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Re: Happy New Year 08.01.25, 22:34 senioryta13 napisał: > ale na Bora Bora was nie wpuscili? > a co z gratuity? Kiedys narzekales. Standardowe rejsy po Pacyfiku to 8-12 dni i obejmuja glownie archipelagi Nowej Caledonii i Vanuatu (8-10 dni). Te najdluzsze siegaja do Fiji (10-12 dni) Samo doplyniecie do N.Caledonii to dwie doby w jedna strone i podobie z powrotem. Bora Bora to kolejne 4-5 doby po Pacyfiku z Fiji,wiec o wpuszczeniu czy nie raczej mowy nie bylo. Zadnych tips/napiwkow w Australii nie placi sie i nikt ich nie zada choc statki naleza do kompanii amerykanskich? Tradycja natomiast jest,ze zostawia sie dobrowolnie pare $ osobie sprzatajacej codziennie kabine i robiaca z recznikow rozne smieszne rzeczy(ptaki,zajace itp) Zdjecia...dawno przestalem je robic,gdyz doszedlem do wniosku,ze oprocz nas nie wiele osob jest zainteresowanych by je ogladac. Kiedy probowalem pokazac je znajmym w Polsce ,jedna para stwierdzila ,ze szkoda na takie rejsy pieniedzy gdy wszystko mozna obejrzec na You Tube siedzac wygodnie a wlasnym fotelu....mozna i tak?? Ostatnie zdjecia robilismy wlasnie na Bora Bora w czasie rejsu Sydney-Fiji-Tahiti-Hawaje i dodatkowo kazdemu pasazerowi wreczano dyplom ze zdjeciem z okazji przekraczania rownika w drodze do Maui(5 dni po oceanie) ps. pare dni nie widzialem tego postu,dominowaly smieci Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Happy New Year 09.01.25, 16:11 1.melord napisał(a): > Standardowe rejsy po Pacyfiku to 8-12 dni i obejmuja glownie archipelagi Nowej > Caledonii i Vanuatu (8-10 dni). > Te najdluzsze siegaja do Fiji (10-12 dni) > Samo doplyniecie do N.Caledonii to dwie doby w jedna strone i podobie z powrotem. > Bora Bora to kolejne 4-5 doby po Pacyfiku z Fiji, to na ktorym bylej? jak ci sie podabaly: N. Caledonia I Fiji? Mnie jakos nIe za bardzo. > Zadnych tips/napiwkow w Australii nie placi sie i nikt ich nie zada choc statki > naleza do kompanii amerykanskich? > Tradycja natomiast jest,ze zostawia sie dobrowolnie pare $ osobie sprzatajacej > codziennie kabine i robiaca z recznikow rozne smieszne rzeczy(ptaki,zajace itp) a to ciekawe. W Europie sie płaci I w obydwu amerykach, automatycznie sciagane jest 18$ z karty, dziennie od pasazera. Ciekawe, czy na statku jorla sie placi. > Kiedy probowalem pokazac je znajmym w Polsce ,jedna para stwierdzila ,ze szkoda > na takie rejsy pieniedzy gdy wszystko mozna obejrzec na You Tube siedzac wygod > nie a wlasnym fotelu....mozna i tak?? ja rowniez to uslyszalam w Polsce. Po co jechac do Japonii, skoro na Google wszystko mozna zobaczyc. Nigdy tego nIe zapomne, powiedziala to osoba z wyzszym wyksztalceniem. (nIe , nIe byla to znajoma) > Ostatnie zdjecia robilismy wlasnie na Bora Bora w czasie rejsu Sydney-Fiji-Tahi jak sprawdzam rejsy, malo statkow zawija obecnie na Bora Bora, a szkoda. Bylam kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Happy New Year 09.01.25, 00:30 > Jezeli ktos nie wylewa za kolnierz (ja z zona niestety NIE) to koszty dodatkowe sa znaczne,ale...raz sie zyje. Jak tu nie pić na takim rejsie ze zbieraniną przypadkowych pasażerów? Abstynent nie ma tam czego szukać, no chyba że ma tak bogate życie w zakresie spraw wewnętrznych jak Jorłow. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Happy New Year 09.01.25, 15:59 boomerang napisał: > > Jezeli ktos nie wylewa za kolnierz (ja z zona niestety NIE) to koszty > dodatkowe sa znaczne,ale...raz sie zyje. > > Jak tu nie pić na takim rejsie ze zbieraniną przypadkowych pasażerów? Abstynent > nie ma tam czego szukać, Gdziekolwiek nie pojdziesz, wszedzie masz tylko nieznajomych, pic z tego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
hordol nie dla wszystkich 01.01.25, 20:43 malkontent6 napisał: > Niestety nie będę mógł spędzić Sylwestra z wami, bo idziemy na małą imprezę do > znajomych. > > Dlatego już teraz składam wam życzenia Szczęśliwego Nowego Roku! wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-rosnie-tragiczny-bilans-po-zamachu-w-usa-ujawniono-tozsamosc,nId,7884292 Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Happy New Year 01.01.25, 21:49 może moglibyście pisać w jakim ludzkim a nie psim języku? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Happy New Year 01.01.25, 22:09 krzy-czy napisał: > może moglibyście pisać w jakim ludzkim a nie psim języku? Specjalnie dla ciebie: с Новым Годом. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Happy New Year 02.01.25, 09:48 to chachły takim językiem się posługują? Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Happy New Year 02.01.25, 11:58 chochoły mi się obiły wcześniej o uszy, ale o chachłach pierwsze słyszę... czy mógłbyś rozwinąć temat?] Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Happy New Year 02.01.25, 13:52 zespół Chochoły czyli Niemen i Akwarele Domek bez adresu - Czesław Niemen (1967) Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Happy New Year 02.01.25, 13:53 www.youtube.com/watch?v=gI9yX8UUvBM&list=PL5751D0CE546A960D&index=4 Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Happy New Year 02.01.25, 12:34 Sliczna ta Boulter,brzydula w klopotach Odpowiedz Link Zgłoś
jorl11 Re: Happy New Year 09.01.25, 11:45 1.melord napisał(a): > Zdjecia...dawno przestalem je robic,gdyz doszedlem do wniosku,ze oprocz nas nie > wiele osob jest zainteresowanych by je ogladac. Nie krec 1.m. Nie chodzi o jakies tam zdjecia ktore sie samemu robi a o zdjecia zrobione przez statkowego fotografa i przez niego wkomponowane w mapke trasy rejsu z data, samemu takowego sie nie da zrobic. Zalaczylem wyzej 3 takowe z moich rejsow. I pytanie moje bylo czy masz takie z tegorocznego twojego rejsu Sylwestrowego o ktory napisales w tym watku ze byles. Czyli co? Masz takowe czy nie masz? Jak nie masz to moze wcale na tym rejsie tego Sylwestra nie byles a po prostu chciales cos mi odpowiedziec? Tak po polsku? Znam, znam.. P.S. Wierze Tobie ze conajmniej na jednym takim rejsie statkowym w swoim zyciu byles. Moze nawet i w Sylwestra. Ale kiedys. Bo teraz biede klepiesz Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Happy New Year 09.01.25, 15:56 jorl11 napisał: >.. a o zdjecia > zrobione przez statkowego fotografa i przez niego wkomponowane w mapke trasy r > ejsu z data, samemu takowego sie nie da zrobic. > Zalaczylem wyzej 3 takowe z moich rejsow. I pytanie moje bylo czy masz takie z > tegorocznego twojego rejsu Sylwestrowego o ktory napisales w tym watku ze byles z tego co piszesz, wychodzi, ze dopiero na stare lata zaczales korzystac z dobrodziejstw tego swiata, wczesniej tylko praca, praca, praca, jak jakis robol. Zdradze ci, ze nikt juz takich zdjec nIe robi, poza nowicjuszami oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl11 Re: Happy New Year 09.01.25, 20:00 senioryta13 napisał: > z tego co piszesz, wychodzi, ze dopiero na stare lata zaczales korzystac z dobr > odziejstw tego swiata, wczesniej tylko praca, praca, praca, jak jakis robol. Robole pracuja swoje 39h. Ja pracowalem jak inzynier czyli czesto wiecej. Od poczatku lat 2000 jak sie rozwiodlem nigdy nie bylem w domu jak mialem urlop. A urlop 6 tygodni. Zjezdzilem mnostwo Swiata a do tego w weekendy jak pracowalem od ponad 20 lat wyjezdzam do Polski hotel, qrwa. W samej Polsce w hotelach bylem prawie 1000 razy. To tez doskonale spedzanie czasu. > Zdradze ci, ze nikt juz takich zdjec nIe robi, poza nowicjuszami oczywiscie. Klamiesz. Ale przyznajesz ze takowego nie masz, najpierw probowales krecic. A wiec uwazam ze klamiesz ze byles w ten Sylwester statkiem. Jako ze napisalem o moim Sylwestrze wymysliles swoj na statku aby pokazac sie ze lepiej miales. Przywalilem ciebie dowodami ze statkami plywam to spusciles z tonu. I sam takiego dowodu przedstawic nie potrafisz. Typowy Polak z Kongresowki. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl11 Re: Happy New Year 09.01.25, 20:36 jorl11 napisał: > senioryta13 napisał: > > > > z tego co piszesz, wychodzi, ze dopiero na stare lata zaczales korzystac > z dobr > > odziejstw tego swiata, wczesniej tylko praca, praca, praca, jak jakis rob > ol. > > > Robole pracuja swoje 39h. Ja pracowalem jak inzynier czyli czesto wiecej. > > Od poczatku lat 2000 jak sie rozwiodlem nigdy nie bylem w domu jak mialem urlop > . A urlop 6 tygodni. Zjezdzilem mnostwo Swiata a do tego w weekendy jak pracowa > lem od ponad 20 lat wyjezdzam do Polski hotel, qrwa. W samej Polsce w hotelach > bylem prawie 1000 razy. To tez doskonale spedzanie czasu. > > > > Zdradze ci, ze nikt juz takich zdjec nIe robi, poza nowicjuszami oczywisc > ie. > > Klamiesz. Ale przyznajesz ze takowego nie masz, najpierw probowales krecic. > > A wiec uwazam ze klamiesz ze byles w ten Sylwester statkiem. Jako ze napisalem > o moim Sylwestrze wymysliles swoj na statku aby pokazac sie ze lepiej miales. > Przywalilem ciebie dowodami ze statkami plywam to spusciles z tonu. I sam takie > go dowodu przedstawic nie potrafisz. > > Typowy Polak z Kongresowki. Myslalem ze to 1.m a nie s13. zapewne dlatego ze sluchalem rownolegle dyskusje Muska z Weidel z AfD. Duzo ale pasuje. Ty tez klamiesz o swoich wycieczkach, oczywiscie takich zdjec nie masz ktore by potwierdzaly ze plywalas statkami. Bo nimi nie plywalas. Juz pytalem za co te Twoje wycieczki, jak na nie zarobilas. jakos palnels cos ogolnikowo zes madra i Twoje madrosci kupowano za duzo pieniadzy. A w rzeczywistosci to jak kiedys bylas na jakies wycieczce to wtedy jak dawalas dupy jakiemus bogatszemu. A ze stara jestes juz wiec i ta waluta nie dziala. Bo sprochniala. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: zdjec juz nikt nie robi. 09.01.25, 21:55 jorl11 napisał: > Myslalem ze to 1.m a nie s13. I sam widzisz, jak jest juz z toba zle. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl11 Re: zdjec juz nikt nie robi. 09.01.25, 22:03 senioryta13 napisał: > I sam widzisz, jak jest juz z toba zle. E tam, mam slaby multitasking to wiem. Sluchalem Muska i moja z AfD i pisalem. Mezczyzni maja slaby multistask, baby duzo lepszy. Bo baby musialy jednoczesnie sie opiekowac 10 dzieci i jeszcze ognisko palic. mezczyzna zajmowal sie tylko jednym mamutem. Ale widze ze Musk to techniczny palant. Albo klamca. Bo rozmawiali o energii ze Slonca i on twierdzil ze w Niemczech jest slabo z nia zapewne bo nie Sahara. Powinien sobie raz to policzyc, ja to zrobilem, i wiem napewno ze 1% energii ze Slonca przychodzace na teren Niemiec starczy na cala energie jaka w Niemczech sie zuzywa. I to nie tylko energie elektryczna a cala. Elektrycznej w Niemczech jest tylko 20% calej. Ze Weidel tego liczyc nie potrafi, wybaczam, baba mimo ze lesbijka ale inzynier Musk? No chyba ze klamal, jak wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś