Dodaj do ulubionych

Zorganizowana grupa przestepcza

12.05.26, 17:34
Szef tej grupy uciekł do Ameryki. Otóż nie uciekł. Wyjechał. Uciekł na Węgry i stamtad wyjechał. Dlaczego? Bo nie jest scigany listm gończym.
Władza wysłala zapytanie do amerykańskiego ambasadora i twierdzi, ze wystapi o ekstradycję.
Jak wypełnią papiery tak jak w sprawie Mazura to zbieg nie ma sie czym martwić.

PS. Ta zorganizowana grupa przestepcza nazywa się Ministerstwo Sprawiedliwości.
Obserwuj wątek
    • igor_2025 Re: Zorganizowana grupa przestepcza 12.05.26, 17:52
      Przestań piździć i napisz co ciebie boli.
      • bbuldog Re: Zorganizowana grupa przestepcza 12.05.26, 21:44
        Cześć, Igor.
        • igor_2025 Re: Zorganizowana grupa przestepcza 12.05.26, 22:38
          bbuldog napisała:

> Cześć, Igor.

Czesc! Gdzie sie Ty zapodzial?
      • amg10 Re: Zorganizowana grupa przestepcza 12.05.26, 22:18
        igor_2025 napisał:

> Przestań piździć i napisz co ciebie boli.

Igor, relax.

Ide o zaklad, ze felus robi sobie jaja o tej przestepczej pod szefostwem Ziobry.
        • igor_2025 Re: Zorganizowana grupa przestepcza 12.05.26, 22:41
          amg10 napisał(a):

> Igor, relax.

Jestem spokojny, a Felus na pewno domysla sie o co mnie chodzi.

> Ide o zaklad, ze felus robi sobie jaja o tej przestepczej pod szefostwem Ziobry

Raczej z bumcykcyka, czyli bmc3i.
          .
    • monalisa2016 Re: Zorganizowana grupa przestepcza 12.05.26, 18:38
      Niezwykle smialy tytul watka a nazwanie kogos (cytat) Szef tej grupy uciekł do Ameryki to jakos wadzi z tym co nam Feelus czesto gesto prezentuje, zmienil zdanie?

Najsmieszniejsze jest to w ponizej linkowanym artykule (cytat) Nota ma trafić dalej do Departamentu Stanu USA. MSZ przypomniało, że już w kwietniu polskie władze informowały o śledztwie przeciwko Zbigniewowi Ziobrze oraz Marcinowi Romanowskiemu, zwracając uwagę na ewentualne konsekwencje pomocy tym politykom. 🤓 Mocne, co nie? 🙈🫣🧐

dorzeczy.pl/kraj/886057/msz-wyslalo-note-do-ambasady-usa-chodzi-o-zbigniewa-ziobre.html

Sam fakt udowadnia nam jak smieszny i nieudolny jest obecny rzad Polski, no coz osmiesza sie dalej.
    • perla.roztocza Re: Zorganizowana grupa przestepcza 12.05.26, 20:50
      felusiak1 napisał:

> Jak wypełnią papiery tak jak w sprawie Mazura to zbieg nie ma sie czym martwić.

mogą wypełnić też papiery wzorowo a i tak nic to nie da.
      Wystarczy jak Ziobro pokaże nagranie gdzie Żurek mówi o przewiezieniu go w bagażniku i wtedy każdy sędzia przyzna mu azyl właśnie.
      • opa34 Re: Zorganizowana grupa przestepcza 12.05.26, 21:22
        Nie ma takiego nagrania,właśnie
    • mateusz572 Re: Zorganizowana grupa przestepcza 12.05.26, 21:24
      A co tak po cichu przyjęliście szeryfa?
      Gdzie fanfary?
      Gdzie orkiestra?
      Gdzie kompania honorowa?
      Gdzie salwy armatnie?
      Szeryfa przecież przyjmujecie.
      Ten szeryf był strasznie prześladowany u nas za swoją działalność opozycyjną. Straż Pożarną uratował przed unicestwieniem, a gospodynie wiejskie bardzo mu są wdzięczne bo gotować teraz mogą w garach nowoczesnych.
      Gry komputerowe Pegasus wprowadził do kraju nad Wisłą radość ogromną kolegom partyjnym sprawiając.
      Nie spisaliście się Amerykany.
      Nie doceniliście człowieka takiego formatu, szeryfa w dodatku.
      Poprawcie się Feluś.
      • perla.roztocza Re: Zorganizowana grupa przestepcza 12.05.26, 21:31
        mateusz572 napisał:

> A co tak po cichu przyjęliście szeryfa?
        > Gdzie fanfary?
        > Gdzie orkiestra?
        > Gdzie kompania honorowa?
        > Gdzie salwy armatnie?
        > Szeryfa przecież przyjmujecie.
        > Ten szeryf był strasznie prześladowany u nas za swoją działalność opozycyjną.
        > Straż Pożarną uratował przed unicestwieniem, a gospodynie wiejskie bardzo mu są
        > wdzięczne bo gotować teraz mogą w garach nowoczesnych.
        > Gry komputerowe Pegasus wprowadził do kraju nad Wisłą radość ogromną kolegom pa
        > rtyjnym sprawiając.
        > Nie spisaliście się Amerykany.
        > Nie doceniliście człowieka takiego formatu, szeryfa w dodatku.
        > Poprawcie się Feluś.

a nie mógłbyś Mateuszku z żalu wypłakać się w kącie właśnie?
    • amanita2025 Re: Zorganizowana grupa przestepcza 12.05.26, 22:33
      Kamysz i Kosiniak vs Sarmat.
      W odpowiedzi na wystrzelenie przez Rosję rakiety 'Sarmat', minister obrony Polski Kosiniak-Kamysz pochwalił się 'niezwykłą artylerią'
      Nasi strzelcy z polskiego wybrzeża oddali dziś rekordowy strzał z systemu Homar-K na odległość 79 kilometrów i 600 metrów! To niezwykłe wydarzenie dla naszego systemu odstraszania.’
    • boomerang Re: Zorganizowana grupa przestepcza 12.05.26, 23:41
      Ta władza może być pewna że ekstradycja zostanie załatwiona odmownie przez tamtą władzę, bo tamta władza wie czym jest ta władza

• igor_2025 Felus.... 13.05.26, 11:05
      Zalozyles watek, i nie pilnujesz go. Przeciez dla autora watek jest jak dziecko, musi dbac o niego, starac sie, zeby on nie stoczyl z dobrej drogi. A ty zachowujesz sie jak kukulka, podrzucajaca jaja do cudzych gniazd.
    • igor_2025 Felus,postanowilem ten watek uzyc dla dyskusji 21.05.26, 19:50
      Napisales:
      > generalnie nie zgadzam się z igorem ale doceniam, ze przedstawia argument i stara się uzasadnić.

Juz wspominalem, ze wchodze na ten forum tylko dlatego, ze tu pisze pare osob z wlasnym rozumem, wsrod nich i Ty. To ze nie zgadzasz sie ze mna, robi z Ciebie bardzo cennego wspolrozmowce -co to za dyskusja, gdy jeden drugiemu odpisuje - masz racje. Ja najbardziej obawiam sie tych slow w dyskusji, to znaczy ze koniec, o czym dalej dyskutowac?

>Ty i inni poprostu $racie złotymi myślami a raczej objawieniami swojego rozumu. Argument i uzasadnienie nie > > znajduje sie w waszym repertuarze.

Tymi slowami zwracasz sie do borracika. Naprawde zaskoczyles mnie -Ty nigdy jemu nie odpisujesz. Wiec poczulem sie bardzo doceniony, to moja skromna osoba zmusila Ciebie zwrocic sie do tego majaczacego ciagle pajaca.

Dalej zwracasz sie do pefcia:

> Weź przestań z tą ruską propagandą. Tego igor nie uprawia.Propagandysta wie, że propagandzi. Wie, że klamie. > igor wierzy w to co pisze. Jest szczery.

Zgadza sie, pisze szczerze, i tylko to co wiem. Ja nie pretenduje na prawde w ostatniej instancji , ale to co pisze, jest przez mnie uwazane za cos, czym warto podzielic sie z innymi. A czy to przyjma, to calkiem inna sprawa. Przeciez mnie rowniez cos ciagle przekazuja, a czy ja musze to przymowac za cos, co jest warte uwagi?

W innym poscie napisales:
      > Szczególnie twoje wypoty, stefek, dostarczająintelektualnej uczty.

A ten gosc jest jednym wielkim moim rozczarowaniem. Zaczynajac z nim rozmowe, uwazalem go za kogos, kto potrafi podjac rzeczowa dyskusje, ale po pare wymianach zdan zauwazylem, ze on nie uzywa zadnych argumentow, i nie potrafi wyrazic wlasny punky widzenia czytelnie. Poprosilem pisac bardziej rzetelnie, a on mnie zaczal ignorowac, i zalecac to innym.

A jak juz my sa na tym watku, to co tam z Ziobro? Sa jakies wiadomosci o nim?

• igor_2025 I najwazniejszy Twoj post 21.05.26, 19:57
        Wlasnie on zmotywowal odpowiedziec na wszystkie Twoje wpisy na watku , poswieconym mojej skromnej osobie.

"Tu dotknąłeś ważnego tematu. Temat mojej prawdy. Nie prawdy lub faktu lecz mojej prawdy i mojego faktu.
        Oni nie chcą dyskutować. Oni objawiają. Frustracja zmusza do wygłoszenia czegoś "madrego". To wygłaszają.
        Natomiast nie podejmuja dyskusji. polski francuz czasem ma dobry humor i odpowie ale szybko gaśnie. Traci zainteresowanie."

Ten twoj post trzeba po prostu czytac, a nie komentowac. Wiec napisze to, co napisala Mona - Brawo, Felus!
        Kilku zdaniami tkneles ta zgraje, co udaja z siebie tych, kim nie sa w zyciu realnym, morda w bloto ich zaklamania i udawania.
        • felusiak1 Re: I najwazniejszy Twoj post 21.05.26, 20:41
          Teraz w zachodnim swiecie jest moda na nonsens. "Moja prawda" (my truth) zastapiła "moim zdaniem".
          Modna stała się empatia (empathy). Kompletny bullshit. Nie można odczuwać bólu innego czlowieka.
          Można wyrazić wspolczucie (sympathy). I na takich bzdurach jedzie Zachód. Kompletna zapaść edukacji.
          • igor_2025 Re: I najwazniejszy Twoj post 21.05.26, 21:03
            Wlasnie to odczuwam kazdego dnia.I moja zona to samo czuje, wiec postanowilismy wrocic do Polski, gdzie byc moze trudnejsze, ale bardziej szczere zycie.
            • felusiak1 Re: I najwazniejszy Twoj post 21.05.26, 21:40
              Good for you
        • monalisa2016 Re: I najwazniejszy Twoj post 21.05.26, 22:07
          Powiem szczerze Felus niezmiernie i mile mnie tym razem zaskoczył, odkryłam u niego dobrą stronę.👍👍 Kiedyś, kiedyś, lata temu dyskutowałam z nim na tym forum na temat powstania FED (i nie tylko) w ramach jakie były wtedy możliwe na forum z powodu dawnej cenzury. Była to dość ciekawa dyskusja ale teraz jak zaczął zadawać pytania troche zbił mnie z tropu.

Temat FED z tamtych czasów został mi najbardziej w pamięci ponieważ wilam się jak wąż z słowami by omijać cenzure, a mimo tego po kilku dniach posty poleciały w kosmos.
      • felusiak1 Re: Felus,postanowilem ten watek uzyc dla dyskusj 21.05.26, 20:32
        Ziobro. Zawsze miałem go za miernote ale to nie ma zwiazku z podlymi dzialaniami Tuska, który obiecal swoim wyborcom ukaranie PiSu. No to wymysla przestepstwa.
        Ziobro dzialal zgodnie z ustawami a Tusk wzoruje się na Berii.
        • igor_2025 Re: Felus,postanowilem ten watek uzyc dla dyskusj 21.05.26, 21:06
          felusiak1 napisał:

> Ziobro. Zawsze miałem go za miernote ale to nie ma zwiazku z podlymi dzialaniam
          > i Tuska, który obiecal swoim wyborcom ukaranie PiSu. No to wymysla przestepstwa

Ziobro rowniez nie jest bohaterem z mojej bajki, ale ta napasc na niego przypomina zwykla nagonke. W mediach, a co za tym idzie, i w umyslach wiekszosci Polakow on stal kims na wzor Al Capone. Ta taki idiotyzm, ze szkoda komentowac.

> Ziobro dzialal zgodnie z ustawami a Tusk wzoruje się na Berii.

Ale jak przekonac Polakow, ktore juz wydali na nim wyrok?
        • monalisa2016 Re: Felus,postanowilem ten watek uzyc dla dyskusj 21.05.26, 22:16
          Tak samo, Ziobro nie jest z mojej bajki, pamietam Blide, zemste na lekarzu po smierci jego ojca, itd ale to nie powod by przytakiwac poczynaniom Tuska i Zurka i ich konsortom. Te metody panuja w calej unii to sie widzi naocznie nie tylko w Polsce, w Rumunii, w Austrii, w ... czy u nas ze jest z gory narzucane zwalczac wszelaka opozycje. Dlaczego, uwazam za zbedne pytanie widzimy to naocznie do czego sie zmierza.
    • taziuta Re: Zorganizowana grupa przestepcza 21.05.26, 22:00
      felusiak1 napisał:

/.../
      > Jak wypełnią papiery tak jak w sprawie Mazura to zbieg nie ma sie czym martwić.
      /.../

Fakt, złodzieje na stanowiskach nie mają się czym martwić.
      Zwykły Kowalski gdyby ukradł hulajnogę za tysiąc to dawno by już siedział. Jak się ukradło miliony, i jest się wiceprzewodniczącym Prawa i Sprawiedliwości, to ma się sprawiedliwość i prawo w życi.
      • felusiak1 Re: Zorganizowana grupa przestepcza 21.05.26, 22:10
        Po co zamulasz? Ziobro nic nie ukradł. Giertych to inna sprawa ale on jest w twojej drużynie to moze.
        Ziobro nie podoba się to nie głosuj na niego ale nie wmawiaj przestepstwa. Emocja jest zgubna. Wysusza umysł.
        • taziuta Re: Zorganizowana grupa przestepcza 21.05.26, 23:05
          felusiak1 napisał:

> Po co zamulasz? Ziobro nic nie ukradł. /... /

26 zarzutów kryminalnych. Strasznie się na niego uwzięli! I akurat on nie może w demokratycznej Polsce liczyć na uczciwy proces. Tia...
          • felusiak1 Re: Zorganizowana grupa przestepcza 22.05.26, 19:01
            26 zarzutów prosto z doopy wyjetych. Zastanawiałeś sie dlaczego interpol go nie sciga? Taki bandzior i nie chcą go?
            • taziuta Re: Zorganizowana grupa przestepcza 22.05.26, 21:39
              felusiak1 napisał:

> 26 zarzutów prosto z doopy wyjetych. Zastanawiałeś sie dlaczego interpol go nie
              > sciga? Taki bandzior i nie chcą go?

Widzę, że wiedza Twa szczątkową jest. Żeby interpol mógł ścigać to najpierw musi być europejski nakaz aresztowania ENA. A polski sąd wyznaczył termin rozpatrzenia wniosku o ENA dopiero na wrzesień 2026.

Tak tak, to ten polski sąd, którego tak obawia się Ziobro, i przed którym zwiewa na kraj świata. Bo wiesz, wbrew temu co twierdzą różni tchórze, sądy w Polsce nie są na zawołanie władz. W każdym razie dzisiejszych. Były za czasów Ziobro i jak widać niektóre z nich nadal się go obawiają...
              • igor_2025 taziuta, a jednak kazdy rusofob jest ........ 22.05.26, 21:49
                taziuta napisał:

> felusiak1 napisał:

> Widzę, że wiedza Twa szczątkową jest. Żeby interpol mógł ścigać to najpierw mus
                > i być europejski nakaz aresztowania ENA.

Otoz, to jest kompletna bzdura, wyciagnieta z zasranej doopy. Europejski Nakaz Aresztowania (ENA) i działania Interpolu to dwa rozne, niezalezne od siebie systemy scigania, ktore nie warunkuja sie nawzajem. ENA dziala tylko na terenie Unii Europejskiej. Interpol dziala globalnie, czyli praktycznie na calym swiecie. Bo do Interpolu przystapilo wprawie 200 panstw.
                • igor_2025 I troche doksztalce rusofoba 22.05.26, 22:07

taziuta napisał:
                  > Widzę, że wiedza Twa szczątkową jest. Żeby interpol mógł ścigać to najpierw musi być europejski nakaz
                  > aresztowania ENA.

Zeby Interpol rozpoczal sciganie przestepcow, wystarcze wniosek organow scigania ( chociazby prokuratury) panstwa, ktore przylaczylo sie do tej organizacji. Podstawa prawna rozpoczecia poszukiwan, jest tak zwana czerwona nota (Red Notic). Ale to nie jest tak proste, poniewaz Interpol, zanim zacznie poszukiwania, prowadzi sprawdzenie, czy nie chodzi o sciganie z pobudek politycznych, czy chodzi o religie, czy inne sprawy, ktore przez Interpol uznaja sie jako tymi, ktore pozwolaja tej organizacji odmowic poszukiwan zgloszonej osoby. Z tego co wiem, polska prokuratura wydala nakaz aresztowania, wiec nie potrzebno dla Interpolo wyrok sadu w tej sprawie.
                  Obecnie Ziobro znajuje sie w USA, wiec po cholere jest potrzebny ENA, ktory wydaje tylko sad?

• taziuta Re: I troche doksztalce rusofoba 22.05.26, 23:03
                    igor_2025 napisał:

/.../
                    > Obecnie Ziobro znajuje sie w USA, wiec po cholere jest potrzebny ENA, ktory wydaje tylko sad?

Obecnie znajduje się w USA, od tygodnia czy dwóch, ale gdy wnioskowano o ENA to jeszcze przebywał w Europie i ambasador USA w Polsce, niejaki Rose, zapewniał, że nie znajdzie schronienia w USA. Tak więc interpolu nikt nie zawiadamiał. Nie było takiej potrzeby. Masz rację, moja informacja dla Felusia była niepełna.

• igor_2025 Re: I troche doksztalce rusofoba 22.05.26, 23:20
                      taziuta napisał:

> Masz rację, moja informacja dla Felusia była niepełna.

Ta informacja byla calkowicie mylna, a nie niepelna. Ty napisales do Felusia, ze jest potrzebny europejski nakaz aresztowania, zeby Interpol rozpoczal dzialania. A to nie jest niepelna informacja, a calkowicie nieprawdziwa. I ja nie zabralbym glos, gdyby Ty nie zaczal pouczac Felusia.
                      • taziuta Re: I troche doksztalce rusofoba 23.05.26, 06:51
                        igor_2025 napisał:

> Ta informacja byla calkowicie mylna, a nie niepelna. Ty napisales do Felusia, z
                        > e jest potrzebny europejski nakaz aresztowania, zeby Interpol rozpoczal dzial
                        > ania. A to nie jest niepelna informacja, a calkowicie nieprawdziwa. I ja nie za
                        > bralbym glos, gdyby Ty nie zaczal pouczac Felusia.

Igor, ależ ty masz paskudny charakter! Całe szczęście, że inne ruskie takie nie są i nie napadają na sąsiadów. :)

Feluś najwyraźniej coś tam coś tam usłyszał, i nie wiedział że nota interpolu nie była potrzebna gdy Ziobro ukrywał się na Węgrzech. Stała się potrzebna dopiero co, od dni paru. Uzupełniłeś informację i dobrze. Reszta świadczy żeś wredek.
                        • igor_2025 taziuta, ty nie przerzucaj swoja gluote na Felusia 23.05.26, 07:34
                          taziuta napisał:

> Feluś najwyraźniej coś tam coś tam usłyszał, i nie wiedział że nota interpolu n
                          > ie była potrzebna gdy Ziobro ukrywał się na Węgrzech. Stała się potrzebna dopie
                          > ro co, od dni paru. Uzupełniłeś informację i dobrze. Reszta świadczy żeś wredek

Ty co,sam nie pamietasz co piuszesz?
                          Felus do Ciebie napisal:
                          "26 zarzutów prosto z doopy wyjetych. Zastanawiałeś sie dlaczego interpol go nie sciga? Taki bandzior i nie chcą go?"

forum.gazeta.pl/forum/w,50,180006956,180006956,Zorganizowana_grupa_przestepcza.html?p=180031113
                          Na co Ty jemu odpowiedziales:
                          "Widzę, że wiedza Twa szczątkową jest. Żeby interpol mógł ścigać to najpierw musi być europejski nakaz aresztowania ENA. A polski sąd wyznaczył termin rozpatrzenia wniosku o ENA dopiero na wrzesień 2026."

forum.gazeta.pl/forum/w,50,180006956,180006956,Zorganizowana_grupa_przestepcza.html?p=180031405
                          Wiec to nie Felus cos tam cos tam uslyszal, a tylko Ty. To Ty nie wiedziales, ze dla Interpolu nie jest potrzebien europejski nakaz aresztowania. I ja wskazalem na Twoj brak wiedzy, poniewaz sam nic nie wiesz, a pouczasz innych. A Felus mial pelne prawo zapytac, dlaczego Interpol Ziobro nie sciga, poniewaz to najprostszy sposob poszukiwan przestepcow, poniewaz nie potrzebuje wyrokow sadowych - wystarcze postepowania prokuratorskiego.A takowe w Polsce bylo juz podjeta
                          Wiec nie przerzucaj wlasny brak wiedzy na innych.Bo to oznaka nie tylko wrednosci, a i zwykle dranstwo.

• felusiak1 Re: Zorganizowana grupa przestepcza 22.05.26, 22:15
                Dlaczego dopiero na wrzesień? Taki okropny bandzior i nikt go nie sciga?
                PS. Sądy w Polsce to parodia i nie rozumiesz ludzkiej natury.
                • igor_2025 Re: Zorganizowana grupa przestepcza 22.05.26, 22:31
                  felusiak1 napisał:

> Dlaczego dopiero na wrzesień? Taki okropny bandzior i nikt go nie sciga?
                  > PS. Sądy w Polsce to parodia i nie rozumiesz ludzkiej natury.

Zeby bylo smieszniej, ten sad i tak nic nie zrobi, bo Ziobro juz w Stanach, wiec prokuratura musi wystosowac do sadu amerykanskiego nakaz ekstradycji. A to nie wymaga prawomocnego aresztu.
                  Sprawa jest tak dziwna, ze naprawde trudno polapac sie o co chodzi. Przeciez Ziobro byl od dluzszego czasu w kraju unijnym, i bylo bardzo prosto doprowadzic go do sadu, ale zwlekali jak tylko mogli.

• taziuta Re: Zorganizowana grupa przestepcza 22.05.26, 23:09
                    igor_2025 napisał:

/.../
                    > Sprawa jest tak dziwna, ze naprawde trudno polapac sie o co chodzi. Przeciez Ziobro byl od dluzszego czasu w kraju unijnym, i bylo bardzo prosto doprowadzic go do sadu, ale zwlekali jak tylko mogli.

Trzymaj się lepiej Igor tematyki Świat, bo widzę że o tematyce Kraj (Polska) nie masz wielkiego pojęcia, lub zamulasz bo lubisz.
                    Ziobro był w kraju unijnym, który za rządów Orbana miał w doopie europejską solidarność i udzielił Ziobrze azyl polityczny, i nie było żadnego bardzo prosto. Jak się władza na Węgrzech zmieniła to Ziobro natychmiast zwiał do USA, bo rzeczywiście przy nowym rządzie byłoby go bardzo prosto doprowadzić do sądu.
                    • igor_2025 Re: Zorganizowana grupa przestepcza 22.05.26, 23:35
                      taziuta napisał:

> Trzymaj się lepiej Igor tematyki Świat, bo widzę że o tematyce Kraj (Polska) ni
                      > e masz wielkiego pojęcia, lub zamulasz bo lubisz.

Ja nie zamulam i tym bardziej tego nie lubie robic. A sprawa rzeczywiscie jest dziwna, poniewaz polski wymiar sprawiedliwosci zwlekal 4 miesiaca przebywania Ziobro na Wegrach. A ogolnie sprawa ciagnie sie juz nie jeden rok. Na poczatku wszystko bylo normalnie, trzeba bylo zalatwic sprawe z imunitetem, pozniej prawnicy Ziobro tam wydluzali czas, ale po uchyleniu imunitetu nic nie stalo na przeszkodzie zastosoac tymczasowy areszt, poniewaz bylo niebezpeczenstwo tego, ze Ziobro ucieknie z kraju. I co? Nic prokuratura nie zrobila.
                      Mnie naprawde ten Ziobro zwisa, mnie tylko nie podoba sie, ze polski wymiar sprawiedliwosci nie jest wolny od naciskow politycznych.

> Ziobro był w kraju unijnym, który za rządów Orbana miał w doopie europejską sol
                      > idarność i udzielił Ziobrze azyl polityczny, i nie było żadnego bardzo prost
                      > o
                      .

To nie przeszkadzalo zalatwiac sprawe formalne.

>Jak się władza na Węgrzech zmieniła to Ziobro natychmiast zwiał do USA,
                      > bo rzeczywiście przy nowym rządzie byłoby go bardzo prosto doprowadzić do sądu.

Sadzac po temu, ze sprawa w sadzie miala byc rozpatrzona dopiero we wrzesniu, az tak proste to nie bylo. Wszystko wskazuje na to, ze byli celowe zwlekania. A czy to ludzi Ziobro za tym stali, czy to wladza obecna celowo zwlekala, poniewaz nie ma zelaznych dowodow na wine Ziobro, to nie ma znaczenia -i tak polski wymiar sprawiedliwosci nie jest niezalezny od politykow.
                    • felusiak1 Re: Zorganizowana grupa przestepcza 22.05.26, 23:42
                      Ty naprawdę głupi jesteś czy udajesz?
                      Nie dochodzi do ciebie, ze to węgrzy zorganizowali wyjazd do USA? Nie interesuje cię dlaczego? Nie zastanawiałeś się dlaczego polecial z Serbii a nie z Węgier? Jakim cudem jego wyjad do Serbii umknął unijnej kontroli?
                      • igor_2025 Felus.. 22.05.26, 23:56
                        Co to z sygnaturka u Ciebie?
                        • felusiak1 Re: Felus.. 23.05.26, 01:27
                          To moja sygnatura z maja 2015

yurek11111: Zawsze bylem i jestem przeciwnikiem wszelkiej ingerencji osobnikow z nozycami,ale felusiak widze sprzecznosci w twoim postepowaniu,skomlisz w sygnaturkach,ze sorokin ci od parchatych gnid i tympodobnie ubliza,a gdy cenzor robi z nim porzadek to cenzora sie czepiac
                          • igor_2025 Re: Felus.. 23.05.26, 07:11
                            felusiak1 napisał:

> To moja sygnatura z maja 2015
                            >
                            > yurek11111: Zawsze bylem i jestem przeciwnikiem wszelk
                            > iej ingerencji osobnikow z nozycami,ale felusiak widze sprzecznosci w twoim pos
                            > tepowaniu,skomlisz w sygnaturkach,ze sorokin ci od parchatych gnid i tympodobni
                            > e ubliza,a gdy cenzor robi z nim porzadek to cenzora sie czepiac

Ja to pamietam, ale dlaczego wyciagneles to z tak dawnych czasow? Co zrobilem?
                            • igor_2025 Juz wiem o co Tobie poszlo 23.05.26, 07:42
                              Prawdopodobnie Ty wziales ten moj post:

taziuta napisał:

> felusiak1 napisał:

> Widzę, że wiedza Twa szczątkową jest. Żeby interpol mógł ścigać to najpierw mus
                              > i być europejski nakaz aresztowania ENA.

Otoz, to jest kompletna bzdura, wyciagnieta z zasranej doopy. Europejski Nakaz Aresztowania (ENA) i działania Interpolu to dwa rozne, niezalezne od siebie systemy scigania, ktore nie warunkuja sie nawzajem. ENA dziala tylko na terenie Unii Europejskiej. Interpol dziala globalnie, czyli praktycznie na calym swiecie. Bo do Interpolu przystapilo wprawie 200 panstw.

Pod swoim adesem. Rzeczywiscie tak moglo stac sie, jesli nie uwaznie przeczytales wszystkiego. Ja to adresowalem do taziuta, ktory byl autorem glupoty, ale niefortunnie wykasowalem reszta tekstu, i pozostali sie slowa, ktore wytluscilem.Czyli - felusiak1 napisal. A przeciez zacytowny fragment nie nazezal do Ciebie, a tylko do taziuta, i to ja jemu wskazalem, ze on wyciagnal ta bzdure z zasranej doopy.
                            • felusiak1 Re: Felus.. 23.05.26, 16:07
                              Nic nie zrobiłeś. To tylko takie małe retro.
                              • igor_2025 Re: Felus.. 23.05.26, 16:38
                                felusiak1 napisał:

> Nic nie zrobiłeś. To tylko takie małe retro.

A jaki cel tego malego retro?
                                • felusiak1 Re: Felus.. 23.05.26, 19:00
                                  Ewolucja.
                                  • igor_2025 Re: Felus.. 23.05.26, 20:04
                                    felusiak1 napisał:

> Ewolucja.

Cos musialo stac, ze Ty tak nagle wrociles do sygnaturki z ponad 10 lat. Musiales poczuc sie obrazonym.
                                    • felusiak1 Re: Felus.. 23.05.26, 20:35
                                      Nic podobnego. Przegladając dyskusje z dalekiej przeszlości wpadło mi to w oko.
                                      Nie pamietałem tego. Spodobal się i postanowiłem używać teraz przez jakiś czas i z poprawkami.
                                      • igor_2025 Re: Felus.. 23.05.26, 21:54
                                        felusiak1 napisał:

> Nic podobnego. Przegladając dyskusje z dalekiej przeszlości wpadło mi to w oko.
                                        > Nie pamietałem tego. Spodobal się i postanowiłem używać teraz przez jakiś czas
                                        > i z poprawkami.

Nu tak, tobie cos spodobalo sie, a ja mam przez caly dzien straszny bol glowy od myslenia, co sie stalo. :-)
                      • taziuta Złodzieje chronią złodziei 23.05.26, 07:11
                        felusiak1 napisał:

> Ty naprawdę głupi jesteś czy udajesz?
                        > Nie dochodzi do ciebie, ze to węgrzy zorganizowali wyjazd do USA? Nie interesuje cię dlaczego? Nie zastanawiałeś się dlaczego polecial z Serbii a nie z Węgier? Jakim cudem jego wyjad do Serbii umknął unijnej kontroli?

Nie śledzisz jak widzę na bieżąco polskich niusów w polskich mediach, bo byś wiedział, że zastępca Sekretarza Stanu USA nakazał konsulatowi w Budapeszcie wydanie wizy Ziobrze. Węgrzy już wcześniej wystawili Ziobrze Paszport Genewski, na którym poleciał sobie do Stanów z Mediolanu, nie z Serbii.

Co do roli Węgrów, to dopiero 2 tygodnie temu władzę stracił tam rusofil Orban, który jest prawicowym oszołomem (mającym w doopie prawo i demokrację) nadającym na tych samych falach co Ziobro i Trump.
                        Orban sam teraz będzie uciekał przed węgierskim prawem i sprawiedliwością, a i na Trumpa przyjdzie kryska. Póki co Ziobro jest przez debili przed karą za swoje przestępstwa chroniony.

Co do powolności polskiego wymiaru sprawiedliwości to pamiętaj, że przez 8 lat Ziobro tak zmieniał w Polsce prawo aby zabetonować w sądach wpływy PiS-u. Przyjęli wiele ustaw, których nowa władza nie może zmienić/odwrócić bo na straży anty-demokratycznych zmian Ziobry stoi dzisiejszy prawicowy prezydent Nawrocki. Jeszcze jeden przekrętas, mający w swoim dorobku między innymi sutenerstwo i wyłudzenie mieszkania od emeryta wymagającego opieki. Luje trzymają się razem, taki lajf.
                        • felusiak1 Re: Złodzieje chronią złodziei 23.05.26, 16:32
                          Przejawiasz stan silnego emocjonalnego podniecenia.
                          A czy możesz zdradzić jakimi liniami poleciał z Mediolanu do USA i czy pierwszą klasą?
                      • taziuta Re: Zorganizowana grupa przestepcza 23.05.26, 10:52
                        felusiak1 napisał:

/.../
                        > Nie dochodzi do ciebie, ze to węgrzy zorganizowali wyjazd do USA? /.../

Tutaj masz kto zorganizował - kongresmeni-zadaja-wyjasnien-od-rubio-ws-wizy-dla-ziobry
                        • igor_2025 Re: Zorganizowana grupa przestepcza 23.05.26, 11:15
                          taziuta napisał:

> Tutaj masz kto zorganizował

Nic tam nie napisano, kto to wszystko zorganizowal. Pisze sie tylko o tym, ze dwaj Kongresmeni, z partii Demokratyczne, wystapili z prosba o wyjasnienie, na jakiej podstawie Ziobro dostal tak szybko wize. Ty oczywiscie od razu uznales, ze to osbiscie Rubio to wszystko zorganizowal, cociaz jestem pewien, ze Rubio nadal nie wie, ze istnieje na swiecie taki czlowiek, jak Ziobro, jak nawet kiedys ten krecil sie kolo niego.
                        • senioryta13 Re: a tu nagle ten jeden... 23.05.26, 16:39
                          taziuta napisał:

> ..,kongresmeni-zadaja-wyjasnien-od-rubio-ws-wizy-dla-ziobry-powazne.html]
                          > kongresmeni-zadaja-wyjasnien-od-rubio-ws-wizy-dla-ziobry[/url]

Ci sami kongresmani wpuscili
                          do Stanow 15 000 000 nielegalnych, nie bylo zadnych pytan, nadal nie ma i nawet walcza aby kryminalisci zostali w Stanach.
                        • felusiak1 Re: Zorganizowana grupa przestepcza 23.05.26, 16:47
                          Kongresmani lubią żadać wyjasnień.
                          Widzisz ja przeczytałem ten list w oryginale. Tam pytają czy to co przeczytali w Gazecie Wyborczej to prawda bo jeśli prawda tożadają wyjaśnień.
                          Rzecz oczywista żadnych wyjasnień nieotrzymają i Rubio nie stawi się.
                          Tu możesz sam poczytać: Tekst linku
                          • igor_2025 Co bylo w liscie kongresmenow 23.05.26, 19:37
                            felusiak1 napisał:

> Tu możesz sam poczytać...

Nie wszysci znaja angielski, wiec w duzym skrocie o co chodzi w tym liscie.

Glowne tezy:

- Niepokojaca jest ingerencja Trumpa, Landaua i innych osób w proces wydawania wiz bylemu ministrowi sprawiedliwosci RP.

- Dzialania moga prowadzic do korupcji i ingerencji w polityke wewnetrzna i sadownictwo USA i Polski.

- Byly minister Ziobro otrzymal amerykanska wize pomimo powaznych zarzutów w Polsce.

- Okolicznosci wydania wizy rodza pytania o naduzycie wladzy i lekcewazenie legalnych procesów imigracyjnych w USA.

- Wymagane sa odpowiedzi na pytania dotyczace wplywu Trumpa i innych osób na proces wizowy oraz interakcje miedzy Departamentem Stanu a ambasada USA na Wegrzech.

- Wymagane sa odpowiedzi na pytania dotyczace dokumentów zlozonych przez Ziobro w celu uzyskania wizy oraz formalnych wniosków o ekstradycje od polskiego rzadu.

- Wymagane sa zobowiazania Departamentu Stanu i Ministerstwa Sprawiedliwosci do przestrzegania i realizacji wniosków Polski o ekstradycje Ziobro.

Wiec ten list z rodzaju - ja nie oskarzam, a tylko pytam.
                            • felusiak1 Re: Co bylo w liscie kongresmenow 23.05.26, 20:16
                              igor napisał: Nie wszysci znaja angielski, wiec w duzym skrocie o co chodzi w tym liscie.

Tu trzeba znać amerykański. Trzeba też wiedzieć kim są Riskin i Meeks.

Trump Administration may have inappropriately interfered in the visa adjudication process to grant an expedited visa to former Polish Justice Minister Zbigniew Ziobro to help him escape extradition from Hungary to face criminal charges in Poland.

Być może Administracja Trumpa niewłaściwie ingerowała w proces przyznania wizy byłemu polskiemu ministrowi sprawiedliwości, Zbigniewowi Ziobro aby pomóc mu uniknąć ekstradycji z Węgier do Polski gdzie grozi mu proces sadowy za popełnione przestepstwa.

Media uzywają wobec Ziobry terminu fugitiwe czyli zbieg.
                              Zbiegiem jest się kiedy ma się list gończy. Ekstradycja grozi kiedy prokurator wystapi o ekstradycję. Do tej pory nie ma listu gończego i wniosku o ekstradycje.

Powiem tak. Rakin i Meeks nie mają o tej sprawie pojecia. Udzielili swoich nazwisk na prośbę kogoś z Polski, na przyklad Sikorskiego, który pogadał z Brzezinskim a ten puścił to w aparat.

Gwarantuję, ze odpowiedzi na list nie otrzymaja. Wizy są w gestii Departamentu Stanu.
                              • monalisa2016 Re: Co bylo w liscie kongresmenow 23.05.26, 20:28
                                Czytalam.
                                Juz samo argumentowanie powolania sie na doniesienia gazety wyborczej niejedno nam mowi.
                                • igor_2025 Mona, mam znow prosbe 23.05.26, 20:49
                                  Zaloz watek pod tytulem:

Kto chce wojny atomowej w Europie?

Z gory dziekuje.
                                  • igor_2025 Mona, chyba zle tytul podalem 23.05.26, 20:52

Kto chce wojny atomowej w Europie?

Chyba bardziej prawidlowo bedzie:

Kto chce wojne atomowa w Europie?
                              • igor_2025 Re: Co bylo w liscie kongresmenow 23.05.26, 20:43
                                felusiak1 napisał:

> Tu trzeba znać amerykański. Trzeba też wiedzieć kim są Riskin i Meeks.

I widzisz, jednak zmotywowalem Ciebie do szerszego zaanagzowania sie. Moim cela nie bylo dokladnie przetlumaczyc ten list, a tylko napisac, co moim zdaniem stanowi glowne tezy tego listu.
                                I masz racje, caly czas rzuca sie w oczy, ze sa jakies zdania brzmiace dla mnie nie to zeby nie zrozumiale, a tylko nie logiczne, wiec w takim przypadku zawsze tlumacze wedlug wlasnego domyslu tekst.

> Powiem tak. Rakin i Meeks nie mają o tej sprawie pojecia. Udzielili swoich nazw
                                > isk na prośbę kogoś z Polski, na przyklad Sikorskiego, który pogadał z Brzezins
                                > kim a ten puścił to w aparat.

Jestem pewien, ze tak i bylo, ci dwaj kongresmeni tylko podpisali ten list, ale autorami nie byli. I na pewno niczego nie woiedza o tej sprawie.
                                I jedna rzecz mnie zaintrygowala. Ty napisal: " Udzielili swoich nazwisk na prośbę kogoś z Polski, na przyklad Sikorskiego, który pogadał z Brzezinskim a ten puścił to w aparat." O kim mowa? Czy to syn Zbigniewa Brzezinskiego, ktory od 9 lat nie zyje, czy Sikorski ma mozliwosci gadac z osobami zmarlymi?

> Gwarantuję, ze odpowiedzi na list nie otrzymaja. Wizy są w gestii Departamentu
                                > Stanu.

Nie musisz gwarantowac, to pewnik.

p.s. Mam prosbe. Albo wytlumacz o co chodzi, albo nic nie tlumacz, ale zmien sygnaturke. Bo naprawde Twoje posty wygladaja bardzo niechlujnie przez ta sygnaturke.
                              • igor_2025 Re: Co bylo w liscie kongresmenow 23.05.26, 20:43
                                felusiak1 napisał:

> Tu trzeba znać amerykański. Trzeba też wiedzieć kim są Riskin i Meeks.

I widzisz, jednak zmotywowalem Ciebie do szerszego zaanagzowania sie. Moim cela nie bylo dokladnie przetlumaczyc ten list, a tylko napisac, co moim zdaniem stanowi glowne tezy tego listu.
                                I masz racje, caly czas rzuca sie w oczy, ze sa jakies zdania brzmiace dla mnie nie to zeby nie zrozumiale, a tylko nie logiczne, wiec w takim przypadku zawsze tlumacze wedlug wlasnego domyslu tekst.

> Powiem tak. Rakin i Meeks nie mają o tej sprawie pojecia. Udzielili swoich nazw
                                > isk na prośbę kogoś z Polski, na przyklad Sikorskiego, który pogadał z Brzezins
                                > kim a ten puścił to w aparat.

Jestem pewien, ze tak i bylo, ci dwaj kongresmeni tylko podpisali ten list, ale autorami nie byli. I na pewno niczego nie woiedza o tej sprawie.
                                I jedna rzecz mnie zaintrygowala. Ty napisal: " Udzielili swoich nazwisk na prośbę kogoś z Polski, na przyklad Sikorskiego, który pogadał z Brzezinskim a ten puścił to w aparat." O kim mowa? Czy to syn Zbigniewa Brzezinskiego, ktory od 9 lat nie zyje, czy Sikorski ma mozliwosci gadac z osobami zmarlymi?

> Gwarantuję, ze odpowiedzi na list nie otrzymaja. Wizy są w gestii Departamentu
                                > Stanu.

Nie musisz gwarantowac, to pewnik.

p.s. Mam prosbe. Albo wytlumacz o co chodzi, albo nic nie tlumacz, ale zmien sygnaturke. Bo naprawde Twoje posty wygladaja bardzo niechlujnie przez ta sygnaturke.
                                • felusiak1 Re: Co bylo w liscie kongresmenow 23.05.26, 20:58
                                  Syn Zbiga, Mark Brzezinski był ambasadorem partii demokratycznej w Warszawie.

Spełniam prosbę!
                                  • igor_2025 Re: Co bylo w liscie kongresmenow 23.05.26, 21:40
                                    felusiak1 napisał:

> Syn Zbiga, Mark Brzezinski był ambasadorem partii demokratycznej w Warszawie.

Tak myslalem, bo nie chcialem wierzyc w moce nadprzyrodzone Sikorskiego.

> Spełniam prosbę!

Dzieki!
                                    • felusiak1 Re: Co bylo w liscie kongresmenow 23.05.26, 21:43
                                      Nie zapominaj, że Sikorska zna wszystkich w Waszyngtonie
                                      • igor_2025 Re: Co bylo w liscie kongresmenow 23.05.26, 22:02
                                        felusiak1 napisał:

> Nie zapominaj, że Sikorska zna wszystkich w Waszyngtonie

Wiem, Pani Applebaum to starej daty dama. Napisalem starej daty, a przeciez jest mlodsza ode mnie. Cholera, to jak stary ja jestem?
                                        • felusiak1 Re: Co bylo w liscie kongresmenow 23.05.26, 22:51
                                          53
                                          • igor_2025 Re: Co bylo w liscie kongresmenow 24.05.26, 08:47
                                            felusiak1 napisał:

> 53

Czy chodzi Tobie o to, ze Pani Applebaum ma 53 lata? Jesli o to, to mylisz sie, ma 61 latek od urodzenia.
                                            • felusiak1 Re: Co bylo w liscie kongresmenow 24.05.26, 18:38
                                              Jeszcze raz: 53
    • pijatyka Re: Jak wypełnią papiery tak jak w sprawie Mazura 22.05.26, 02:53

A pamiętacie, felusiak, kto wtedy wypełniał te papiery?... ;-D

• felusiak1 Re: Jak wypełnią papiery tak jak w sprawie Mazura 22.05.26, 19:03
        Pamietamy i jako jedyni przeczytaliśmy werdykt sedziego w tej sprawie i napisaliśmy o tym na forum.
        Poszukajcie sobie. Umiecie chyba?
        • felusiak1 Pomyślałem i pomagam 22.05.26, 19:49
          forum.gazeta.pl/forum/w,50,66440416,66440416,Werdykt_w_sprawie_Mazura.html
          I dla przypomnienia, wniosek o ekstradycje Mazura został zlozony przez poprzednika Ziobry.
          Ziobro dolaczyl uzupelnienie.
    • monalisa2016 Re: Zorganizowana grupa przestepcza 23.05.26, 12:04
      Proste pytanie na które będę musiała sama odpowiedziec: Na jakich warunkach dostali ci słynni panowie azyl na Węgrzech? Prosta odpowiedz: Na warunkach statusu politycznie prześladowanych! Następne pytanie: Jak się ma w tych okolicznościach, znaczy w okolicznosciach statusu politycznie prześladowanych do scigania przez ENA i Interpol? Odpowiedz: Jeśli dana osoba jest prześladowana politycznie i bezprawnie poszukiwana za pośrednictwem Interpolu (lub Europejskiego Nakazu Aresztowania – ENA), sam status poszukiwania jest niedopuszczalny w świetle prawa międzynarodowego i praw człowieka.

Więc resztę dopowiedzcie tu sami, ja nie widzę tej potrzeby ponieważ działanie obecnej nomenklatury jest naoczne jak się postępuje z opozycją w Polsce.
      • igor_2025 Azyl polityczny 23.05.26, 12:20
        monalisa2016 napisał(a):

> Proste pytanie na które będę musiała sama odpowiedziec...

Dostali azyl polityczny na Wegrach, te dwaj Panowie. Musieli przedstawic jakies dowody tego, ze sa scigani w swoim kraju z powodu politycznych. Dowody musieli byc wystarczajaco przekonujace, zeby Wegry udzielili im tego azylu. Czy mozna cofanac pozwolenie na azyl? Mozna, jesli tylko dowody przesladowan byli falszywe.
        Tak naprawde mnie calkowicie zwisa, czy Ziobro byl przesladowany za konkretne przestapstwa, czy tylko dlatego, ze komus podpadl, ale z tej dosc blachej sprawy zrobilo sie cos, co nie powinnobyc.
        • monalisa2016 Re: Azyl polityczny 23.05.26, 12:40
          Czy to z tymi dwoma panami, czy z amerykańskim wojskiem zrobiono parodię z państwa i jego praworzadności ale to się Polakom podoba. Igrzyska muszą być, a o zemście już nie będę wspominać!

Najlepszy przykład.
          dorzeczy.pl/opinie/891154/trump-wysle-zolnierzy-usa-do-polski-kosiniak-kamysz-wycofanie-byloby-nie-fair.html
        • mateusz572 Re: Azyl polityczny 23.05.26, 12:48
          igor_2025 napisał:

> monalisa2016 napisał(a):
          >
          > > Proste pytanie na które będę musiała sama odpowiedziec...
          >
          >
          > Dostali azyl polityczny na Wegrach, te dwaj Panowie. Musieli przedstawic jakies
          > dowody tego, ze sa scigani w swoim kraju z powodu politycznych. Dowody musie
          > li byc wystarczajaco przekonujace, zeby Wegry udzielili im tego azylu. Czy moz
          > na cofanac pozwolenie na azyl? Mozna, jesli tylko dowody przesladowan byli fals
          > zywe.

Wycofanie azylu w przypadku Węgier Orbana waszego moskiewskiego przyjaciela było to niemożliwe. Wasz przyjaciel Orban chętnie udzielił azylu chroniąc cztery litery Ziobru bo to także był przyjaciel Kaczyńskiego i jego ferajny.
          Ferajna Kaczyńskiego zapatrzyła się na metody rządzenia i defraudowania kasy w wykonaniu Orbana i zaczęła wprowadzać to w czyn także w u siebie w Polsce. No i mamy sprawę Ziobry w związku z tym.
          Na Węgrzech Magyar pewnie także rozliczy ze złodziejstwa Orbana chociaż nie bedzie mu łatwo bo Orban ma także poparcie Trumpa.

> Tak naprawde mnie calkowicie zwisa, czy Ziobro byl przesladowany za konkretne p
          > rzestapstwa, czy tylko dlatego, ze komus podpadl, ale z tej dosc blachej spraw
          > y zrobilo sie cos, co nie powinnobyc.

Nie kłam, że ci zwisa bo cały czas w kółko kręcisz sprawę.
          • monalisa2016 Re: Azyl polityczny 23.05.26, 13:06
            Mateuszku zeby stawiac komus zarzuty najpierw nalezaloby nauczyc sie pewnych miedzynarodowych zasad a nie siac nam tu sieczke w oczy. Nomenklatura zrobila i robi nadal z panstwa parodie gdzie rozumie sie prawo wedlug wlasnych wykladni a nie konstytucji czy praw miedzynarodowych do ktorych sie zobowiazalo.
          • igor_2025 Macius, uspokoj sie 23.05.26, 13:10
            mateusz572 napisał:

> Wycofanie azylu w przypadku Węgier Orbana waszego moskiewskiego przyjaciela był
            > o to niemożliwe. Wasz przyjaciel Orban chętnie udzielił azylu chroniąc cztery l
            > itery Ziobru bo to także był przyjaciel Kaczyńskiego i jego ferajny.

Orban nigdy nie byl przyjacielem Rosji, on zawsze wystepowal w interesach Wegier. A Wegry sa niezaleznym demokratycznym panstwem, w ktorym Prezydent nie chroni niczyjej doopy.

> Na Węgrzech Magyar pewnie także rozliczy ze złodziejstwa Orbana chociaż nie bed
            > zie mu łatwo bo Orban ma także poparcie Trumpa.

Ty juz przeprowadziles sledztwo w sprawie Orbana?

> Nie kłam, że ci zwisa bo cały czas w kółko kręcisz sprawę.

Mnie interesuje sama sprawa, ale los Ziobre mnie zwisa, i najchetniej zobaczylbym tego patologicznego rusofoba za kratami, ale to musi byc zrozbiono w taki sposob, zeby nie padlo cienia na polski wymiar sprawiedliwosci.
            • monalisa2016 Re: Macius, uspokoj sie 23.05.26, 13:25
              Macius powinien sie zapoznac z tak zwana "Konwencja Genewska o Uchodźcach / Genfer Flüchtlingskonvention" zanim zacznie cos pisac na forum a nie daj Boze stawiac komus zarzuty czy dyrygowac co Wegry powinny dokonac z tymi dwoma panami lamiac jego zdaniem miedzynarodowe prawo do ktorego Wegry jak i zarowno Polska sie zobowiazaly. Ale w Polsce rozumie sie prawo tak jak Tusk raz nam oznajmil, przez to jest jak jest i na lepsze czy poprawe sie nie zanosi. Totalny blamaz najwyzszych polskich urzednikow sadownictwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka