Dodaj do ulubionych

Wierna służba rassiejuszce

18.05.26, 10:19
Nasz forumowy Igorczik poniósł zasłużoną karę - na początku lat 90-tych zdradził rassiejuszkę i uciekł do Jewropy.
Długo, och dlugo nie mógł odwiedzać matuszki - najbliżej podjeżdzał do banderowców, by chłonąć zapach radzieckich pól zza granicy.
Zupełnie jak Gombrowicz z Berlina "chłonął" emisję pól Ziem Odzyskanych:)

Igorku, czy pan konsul wybaczył po latach wiernej służby?
Obserwuj wątek
    • borrrka PS. Dla jasności 18.05.26, 11:14
      To nic innego, jak moja sugestia wywalenia z forum ewidentnego moskalskiego trolla.
      Igorczik rozbrykał się, a w sumie masowe mordowanie cywilów ukraińskich jest mało śmieszne.
    • boomerang Re: Wierna służba rassiejuszce 18.05.26, 11:34
      > Zupełnie jak Gombrowicz z Berlina "chłonął" emisję pól Ziem Odzyskanych:)

Gombrowicz przyznał się co chłonął, a raczej spożywał, w Argentynie, gdzie lekko mu nie było. Co prawda zwalił winę na kolegę, bo to kolega dowiadywał się gdzie, pod jakim adresem, jest akurat stypa pogrzebowa. Chadzali więc we dwójkę na taką stypę, nieproszeni, żeby się za darmo najeść. Czytając o tym w utworze literackim Gombrowicza pt. "Testament" czułem niesmak.
      • borrrka W Berlinie po wojnie chłonął Zielonogórskie 18.05.26, 11:46
        "Moralnie" nie przepadam za "Paniczem", ale dowcipny był.
        • boavista4 Re: Kacapy opuszczaja stolice!!! 18.05.26, 17:57
          Kacapy wycofują się z centrum Stolicy Swiata! Juz jest ich coraz mniej w centrum Nowego Jorku Jeszcze jest jedna tilko kacapska restauracja RISSIAN TEA ROOM na 57 ulicy, a reszta uciekła na Brighton Beach i na suburbia!!!! Hrabina Tolstoy pierwsza wyniosła się do Nyack!!! Następny Petroushka Ball w hotelu Plaza odbędzie się dopiero po Nowym Roku i pewnie bedzie z Putinym, bo ucieknie z Maskwy do Trumpa !!! Kacapy dolom ! Niech żyje Lechu!
          • obrotowy a czym wiecej Lecha - tym lepiej :) 18.05.26, 18:14
            boavista4 napisał(a):
            ! Niech żyje Lechu!

a czym wiecej Lecha - tym lepiej :)
            .
            wyborcza.pl/7,75968,8202300,zimny-lech-rozgrzal-politykow-pis.html
    • borrrka A w Pribałtyce po staremu 20.05.26, 11:09
      Znowu kacapstan ma pretensje o tolerowanie przez Łotwę ataków dronowych na polnocne rejony rassiejuszki.
      Osobiście uważam, że Ukraincy mają "moralne" prawo atakować co popadnie i na wszystkich kierunkach geograficznych matuszki, ale czujecie tego bluesa pod bałałajkę?
      40% radzieckich na Łotwie i ca 30% W Estonii.

To zdeterminowany i ślepo posłuszny Łubiance wróg.
      Dlatego ciarki czuję, gdy czytam plany Igorczika powrotu do naszej Bolandy.
      Gomułka znał ich i wywalił dość skutecznie po Październiku.
      Zdumiewająco, jak na komunistę.
      I teraz naszym obowiązkiem jest taka skuteczność.
      Nie wpuszczać za boga.
      • borrrka PS. Inna rzecz, że Igorczik będzie się bał 20.05.26, 11:16
        Że Matuszka wyzwoli bratnią Polszę i będzie doopa.
        Bo te wszystkie Igorcziki wprawdzie wierne, jak Pawlik Morozow, ale swoje wiedzą.
      • stefan4 nacjonalizm jest gópi 20.05.26, 11:33
        borrrka:
        > 40% radzieckich na Łotwie i ca 30% W Estonii.
        >
        > To zdeterminowany i ślepo posłuszny Łubiance wróg.

ZSRR rozpadł się w 1991. Żeby ktoś w Łotwie lub Estonii mógł być dzisiaj ,,radziecki'', to wtedy musiałby mieć przynajmniej 10 lat, czyli dzisiaj — 45. Młodsi raczej nie są ,,radzieccy''.

Rozumiem, że Twoje dane procentowe pochodzą z jakiegoś badania poczucia narodowego u mieszkańców Łotwy i Estonii oraz z własnego przekonania, że jak ktoś ma rosyjskiego przodka, to jest ,,radziecki''. A jak jego praprababkę zgwałcił tatarski czambulik, to on jest dzisiaj Mongołem, zdeterminowanym i ślepo posłusznym jakiemuś urzędowi w Ułan-Bator.

borrrka:
        > Gomułka znał ich i wywalił dość skutecznie po Październiku.

O ile wiem, to Gomułka doprowadził do opuszczenia Polski przez część armii radzieckiej — nie w ogóle Rosjan. Jakieś 10 lat później rosyjskiego uczyła mnie w szkole rodowita Rosjanka, niezbyt biegła w języku polskim.

- Stefan
        • borrrka Gomułka doradców wywalił i trochę wojska 20.05.26, 11:40
          Wiem jak było, bo mieszkam koło Cytadeli.
          A co do Łotwy, naiwnyś jest.
          Jak przychodzą panowie z ambasady, ani wiek, ani ochota (brak raczej) się nie liczy.
          Liczy się ruski mir:)
          • borrrka Z ruskich nie da się "wypisać" 20.05.26, 12:10
            Bez złudzeń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka