Dodaj do ulubionych

Adam Michnik - wzorem dla Polaków

11.05.02, 23:32
Nie martwić się tymi podłymi, małymi szczekaczkami, jest Pan człowiekiem, nie
waham się, człowiekiem formatu międzynarodowego, obywatelem Europy, to Pan
wywalczył mi wolność, nam wszystkim, kiedyś doczekamy się pomnika ku Pana czci,
jest Pan prawdziwym wielkim człowiekiem, już dziś czytać można o Panu w
książkach, w gazetach, a będzie jeszcze lepiej, przyszłe pokolenie, pokolenia
naszych dzieci na zawsze zapamiętają, kto dał im Wolność, kto zapewnił
dobrobyt, kto wprowadzi ich, za pośrednictwem swojej działalności w Gazecie, do
Unii Europejskiej, pośrednio da im pokój, zapewni pracę i ład.
To Pan, między innymi, Panie Adamie, proszę nie martwić się oszołomami i
fanatykami, są wszędzie, nie martwić się, dalej wykonywać swoją pracę.
Jest Pan prawdziwym Polakiem, godnym wszelkich zaszczytów i chwały.
Serdecznie pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • reggie Re: Adam Michnik - wzorem dla Polaków 11.05.02, 23:38
      Przede wszystkim nie przejmować się pomówieniami...
      • Gość: jojo Re: Adam Michnik - wzorem dla Polaków IP: *.proxy.aol.com 11.05.02, 23:53
        Ja jojo,tez jestem z Pana dumny ! GO AHEAD MR.Adam !
    • cornio Re: Adam Michnik - wzorem dla Polaków 11.05.02, 23:55

To sie koles wygadal do woli.Zakladajac ,ze Michnik zaglada na forum !
      Prawdziwe wyznanie milosci ociekajace wazelina.nie mysle by go to strasznie
      obchodzilo co o nim na forum pisza. zenujace sa takie wyznania milosci i
      stwierdzenia ,ze ktos jest wzorem dla Polakow.sa rozni Polacy.Wiekszosc
      uwaza,ze on nie jest zadnym wzorem.dla ciebie jest? to pisz ,ze "dla mnie"
      • Gość: Eric Re: Adam Michnik - wzorem dla Polaków IP: *.244.181.33.Dial1.NewYork2.Level3.net 12.05.02, 00:05
        cornio napisał(a):

>
        > To sie koles wygadal do woli.Zakladajac ,ze Michnik zaglada na forum !
        > Prawdziwe wyznanie milosci ociekajace wazelina.nie mysle by go to strasznie
        > obchodzilo co o nim na forum pisza. zenujace sa takie wyznania milosci i
        > stwierdzenia ,ze ktos jest wzorem dla Polakow.sa rozni Polacy.Wiekszosc
        > uwaza,ze on nie jest zadnym wzorem.dla ciebie jest? to pisz ,ze "dla mnie"

Jak cos sie tobie cornio nie podoba tutaj,to zjezdzaj na forum innej
        gazety,np.Suuuuuuper Expresu .
    • Gość: Eric Re: Adam Michnik - wzorem dla Polaków IP: *.244.181.33.Dial1.NewYork2.Level3.net 12.05.02, 00:02
      Wiecej takich ludzi,a Polska przestanie byc uwazana,za postrzepiony ogon
      Europy . Pzdr. p.Adamie.
      • cornio Re: Adam Michnik - wzorem dla Polaków 12.05.02, 00:55
        Gość portalu: Eric napisał(a):

> Wiecej takich ludzi,a Polska przestanie byc uwazana,za postrzepiony ogon
        > Europy . Pzdr. p.Adamie.

Kolego Eric,czy ja tobie bronie kochac i ubostwiac Michnika? I dlaczegoz to mam
        i spierdalac jak piszesz na forum jakiego nie znam.Nie pisalem absolutnie nic o
        Michniku ,wyrazilem opinie o tym pajacu i wazeliniarzu.To jest moje
        zdanie.Michnika przypadkiem znam wiecej lat jak ty ich masz. Naucz sie
        kolego ,ze kazdy ma prawo do swojego zdania.to tez zasada Michnika.za to siedzial
        o ile sie nie myle-bo mial swoje zdanie o ustroju.A jakie to inny temat do
        dyskusji.
        • Gość: jojo Re: Adam Michnik - wzorem dla Polaków IP: *.proxy.aol.com 12.05.02, 01:07
          cornio napisał(a):

> Gość portalu: Eric napisał(a):
          >
          > > Wiecej takich ludzi,a Polska przestanie byc uwazana,za postrzepiony ogon
          > > Europy . Pzdr. p.Adamie.
          >
          >
          > Kolego Eric,czy ja tobie bronie kochac i ubostwiac Michnika? I dlaczegoz to ma
          > m
          > i spierdalac jak piszesz na forum jakiego nie znam.Nie pisalem absolutnie nic
          > o
          > Michniku ,wyrazilem opinie o tym pajacu i wazeliniarzu.To jest moje
          > zdanie.Michnika przypadkiem znam wiecej lat jak ty ich masz. Naucz sie
          > kolego ,ze kazdy ma prawo do swojego zdania.to tez zasada Michnika.za to siedzi
          > al
          > o ile sie nie myle-bo mial swoje zdanie o ustroju.A jakie to inny temat do
          > dyskusji.

Kolego cornio,prosze sie nie czepiac kolegi Erica i p. Michnika Adama ! Jak ich
          kolega nie lubi,to prosze to zostawic dla siebie! I prosze tu nikogo
          wazeliniarzem nie nazywac,bo inni wazeliniarze polscy sie znajda i wytluka sie
          nawzajem !Bo w Polsce ,prosze kolegi,co druga osoba to wazeliniarz,moj Tatko mi o
          tym powiedzial,a ja mu wierze,bo moj tatko jest lekarzem dermatologii i
          niejednego Polacka juz z syfilisu i HIV-a wyleczyl !
          • cornio Re: Adam Michnik - wzorem dla Polaków 12.05.02, 01:16
            Gość portalu: jojo napisał(a):

> cornio napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Eric napisał(a):
            > >
            > > > Wiecej takich ludzi,a Polska przestanie byc uwazana,za postrzepiony o
            > gon
            > > > Europy . Pzdr. p.Adamie.
            > >
            > >
            > > Kolego Eric,czy ja tobie bronie kochac i ubostwiac Michnika? I dlaczegoz
            > to ma
            > > m
            > > i spierdalac jak piszesz na forum jakiego nie znam.Nie pisalem absolutnie
            > nic
            > > o
            > > Michniku ,wyrazilem opinie o tym pajacu i wazeliniarzu.To jest moje
            > > zdanie.Michnika przypadkiem znam wiecej lat jak ty ich masz. Naucz sie
            > > kolego ,ze kazdy ma prawo do swojego zdania.to tez zasada Michnika.za to s
            > iedzi
            > > al
            > > o ile sie nie myle-bo mial swoje zdanie o ustroju.A jakie to inny temat do
            >
            > > dyskusji.
            >
            > Kolego cornio,prosze sie nie czepiac kolegi Erica i p. Michnika Adama ! Jak ich
            >
            > kolega nie lubi,to prosze to zostawic dla siebie! I prosze tu nikogo
            > wazeliniarzem nie nazywac,bo inni wazeliniarze polscy sie znajda i wytluka sie
            > nawzajem !Bo w Polsce ,prosze kolegi,co druga osoba to wazeliniarz,moj Tatko mi
            > o
            > tym powiedzial,a ja mu wierze,bo moj tatko jest lekarzem dermatologii i
            > niejednego Polacka juz z syfilisu i HIV-a wyleczyl !

Jojo ,to twoj ojciec powinien Nobla dostac i byc super bogaty-dotychczas nikt HIV
            nie wyleczyl-gratulacje!
            • Gość: jojo Re: Adam Michnik - wzorem dla Polaków IP: *.proxy.aol.com 12.05.02, 01:20
              cornio napisał(a):

> Gość portalu: jojo napisał(a):
              >
              > > cornio napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: Eric napisał(a):
              > > >
              > > > > Wiecej takich ludzi,a Polska przestanie byc uwazana,za postrzepi
              > ony o
              > > gon
              > > > > Europy . Pzdr. p.Adamie.
              > > >
              > > >
              > > > Kolego Eric,czy ja tobie bronie kochac i ubostwiac Michnika? I dlacz
              > egoz
              > > to ma
              > > > m
              > > > i spierdalac jak piszesz na forum jakiego nie znam.Nie pisalem absol
              > utnie
              > > nic
              > > > o
              > > > Michniku ,wyrazilem opinie o tym pajacu i wazeliniarzu.To jest moje
              > > > zdanie.Michnika przypadkiem znam wiecej lat jak ty ich masz. Naucz s
              > ie
              > > > kolego ,ze kazdy ma prawo do swojego zdania.to tez zasada Michnika.za
              > to s
              > > iedzi
              > > > al
              > > > o ile sie nie myle-bo mial swoje zdanie o ustroju.A jakie to inny tem
              > at do
              > >
              > > > dyskusji.
              > >
              > > Kolego cornio,prosze sie nie czepiac kolegi Erica i p. Michnika Adama ! Ja
              > k ich
              > >
              > > kolega nie lubi,to prosze to zostawic dla siebie! I prosze tu nikogo
              > > wazeliniarzem nie nazywac,bo inni wazeliniarze polscy sie znajda i wytluka
              > sie
              > > nawzajem !Bo w Polsce ,prosze kolegi,co druga osoba to wazeliniarz,moj Tat
              > ko mi
              > > o
              > > tym powiedzial,a ja mu wierze,bo moj tatko jest lekarzem dermatologii i
              > > niejednego Polacka juz z syfilisu i HIV-a wyleczyl !
              >
              >
              >
              >
              > Jojo ,to twoj ojciec powinien Nobla dostac i byc super bogaty-dotychczas nikt H
              > IV
              > nie wyleczyl-gratulacje!

To co przejezykowac sie nie moglem? Podleczyl,mialo byc,SORRY kolego cornio !
        • Gość: arnie Re: Adam Michnik - wzorem dla Polaków IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 12.05.02, 13:28
          Kurde ale propaganda,pewnie kolegium dziennikarskie GW się zebrało aby
          naczelnemu w tyłek wejść i o podwyżke poprosić.Dajcie spokój ,chcecie aby ten
          kompletny dogmatyk popadł w takie samouwielbienie jak Rydzyk.Inna sprawa że
          obaj są siebie warci.
    • yidele Re: Adam Michnik - wzorem ? 12.05.02, 14:08
      Wstyd. A. Michnik dla mnie wzorem być nie może - tak jak nie może być wzorem
      zaden inny człowiek sprzedający własne sumienie za akceptację i łaskę ludzi
      którzy nim pogardzają. A. Michnik to człek pokroju kapo oswiecimskiego
      propagujacy antysemicką propagandę zamiast jednoznacznie napiętnować morderców,
      kłamców i ich apologetów. Gdzie "masakra" w jennin? a gdzie brak sprostowania?
      Gdzie jednostronne, automatyczne wspieranie bandytów Palestyńskich? Gdzie
      lizanie dupy Unii za której pieniądze giną niewinni Izrelczycy? wreszcie Gdzie
      całkowite omijanie kwestii Jedwabnego i innych miejsc gdzie Polscy sąsiedzi
      mordowali Żydów? Gdzie brak publicznego piętnowania morderców i rabusiów dziś
      jeszcze żyjących z naszego ongiś mienia? Napewno nie w Gazecie.

Wstyd i Hanba, Panie Michnik. Piszę po polsku bo Jidisz to dla Pana język obcej
      kultury, kultury i narodu sprzedanego przez Pana zbirom i łajdakom rządzącym
      Polską.
      • Gość: MeF WSPANIAŁY POST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 14:22
        yidele napisał(a):

> Wstyd. A. Michnik dla mnie wzorem być nie może - tak jak nie może być wzorem
        > zaden inny człowiek sprzedający własne sumienie za akceptację i łaskę ludzi
        > którzy nim pogardzają. A. Michnik to człek pokroju kapo oswiecimskiego
        > propagujacy antysemicką propagandę zamiast jednoznacznie napiętnować morderców,
        >
        > kłamców i ich apologetów. Gdzie "masakra" w jennin? a gdzie brak sprostowania?
        > Gdzie jednostronne, automatyczne wspieranie bandytów Palestyńskich? Gdzie
        > lizanie dupy Unii za której pieniądze giną niewinni Izrelczycy? wreszcie Gdzie
        >
        > całkowite omijanie kwestii Jedwabnego i innych miejsc gdzie Polscy sąsiedzi
        > mordowali Żydów? Gdzie brak publicznego piętnowania morderców i rabusiów dziś
        > jeszcze żyjących z naszego ongiś mienia? Napewno nie w Gazecie.
        >
        > Wstyd i Hanba, Panie Michnik. Piszę po polsku bo Jidisz to dla Pana język obcej
        >
        > kultury, kultury i narodu sprzedanego przez Pana zbirom i łajdakom rządzącym
        > Polską.
        MICHNIK ANTYSEMITA !!!!!!!! Maluczko a przekroczycie ostatnie granice. Po
        Michniku antysemitą nazwać można już tylko D. Warszawskiego, potem w Polsce
        będzie już pustawo. Na świecie zostanie S.Peres , potem już tylko... Szaron.
        Osobiście uważam,że jest to najwspanialszy post w historii tego forum. "Michnik
        pokroju kapo" jak to upowszechnić

• werw Re: Adam Michnik - wzorem ? 12.05.02, 14:25
        JAk widać, najgorsze kłótnie śa zwykle w rodzinie. Ale człowiek do którego Pan
        mówi przesiedział 8 lat w więzieniu.
        • yidele Re: Adam Michnik - wzorem ? 12.05.02, 14:40
          I? Co z tego? To go upoważnia do bicia czołem przed ksenofobami i antysemitami?
          Dowodzi to tylko jednego, Jak ktoś charakteru niema to go więźienie nic nie
          nauczy. Tylko w kraju opanowanym przez kryminalistów i aparatczyków szmata taka
          jak G.W może zwać się gazetą. Wybiórcza, nie Wyborcza. Słów mi brak, kiedy
          czytam raportaże z Izraela kapiące insynuacją i pro-Arabską propagandą. G.W to
          polski odpowiednik USA today - bez charakteru, bez duszy, bez aspiracji do
          jakiegokolwiek standardu reporterskiego. Dla wiadomosci lokalnych wolę
          szmatławce takie jak "Super Ekspress" - przynajmniej nie usiłują się podawac za
          gazety. To, że A.M "cos kiedyś zrobił" i "w wiezieniu siedział" jest
          charakterystyką niewyrózniającą go od np. Świtonia, z tą róznicą, że Świtoń
          przynajmniej nie skrywa swych poglądów lub wogóle takowe posiada.
          Powtarzam: Wstyd i Hańba!

Yidele
          • _helga Re: Adam Michnik - wzorem ? 12.05.02, 15:54
            yidele napisał(a):

> I? Co z tego? To go upoważnia do bicia czołem przed ksenofobami i antysemitami?
            >
            > Dowodzi to tylko jednego, Jak ktoś charakteru niema to go więźienie nic nie
            > nauczy. Tylko w kraju opanowanym przez kryminalistów i aparatczyków szmata taka
            >
            > jak G.W może zwać się gazetą. Wybiórcza, nie Wyborcza. Słów mi brak, kiedy
            > czytam raportaże z Izraela kapiące insynuacją i pro-Arabską propagandą. G.W to
            > polski odpowiednik USA today - bez charakteru, bez duszy, bez aspiracji do
            > jakiegokolwiek standardu reporterskiego. Dla wiadomosci lokalnych wolę
            > szmatławce takie jak "Super Ekspress" - przynajmniej nie usiłują się podawac za
            >
            > gazety. To, że A.M "cos kiedyś zrobił" i "w wiezieniu siedział" jest
            > charakterystyką niewyrózniającą go od np. Świtonia, z tą róznicą, że Świtoń
            > przynajmniej nie skrywa swych poglądów lub wogóle takowe posiada.
            > Powtarzam: Wstyd i Hańba!
            >
            > Yidele

Panie Yidele, powiem tak: Kiedys Adam Michnik napisal ze Kiszczak to czlowiek
            honoru, i ja to mu do samej smierci pamietac bede, tych ludzi honoru! Jak sadze,
            ja zupelnie inaczej honor pojmuje niz on - albo tez Michnik jako autor traci
            kontrole nad tym co pisze. Byc moze w kwestii Bliskiego Wschodu jest tak samo?
            Byc moze to sa takie zapedy polemiczne a nie to co on naprawde mysli? Byc moze to
            sie objawia takze w redagowaniu GW? No nie wiem...
          • werw Re: Adam Michnik - wzorem ? 12.05.02, 15:55
            --------------------------------------------------------------------------------
            Nie mogę niestety zapomnieć o tym ,że Michnik jako jeden z nielicznych, kiedy
            nie było żadnych, najmniejszych widoków nie tylko na obalenie ale choćby
            poskromienie komuny zaangażował się bez reszty w działalność opozycyjną.
            Pamiętam Kuronia opowiadającego w jakimś programie, jak sb-cja przekupywała
            kryminalistów paierosami za to, żeby go gwałcili. 8 lat. Moje pojęcie o życiu w
            peerelowskim więzieniu jest bardzo blade, ale wystarczające by schylić przed
            nim czoło. Życzę każdemu takiej niełomności i odwagi. Nikt nie wiedział czy nie
            skończy się na białych niedźwiedziach, a i morderstwa polityczne nie były
            niczym niezwykłym w PRL. Ci ludzie mieli żony, dzieci, zapewne większość lubiła
            życie. O tym nie da się zapomnieć a jego miejsce w historii tego kraju jest
            bezdyskusyjne. To są truizmy. Również obecnie uważam go za jedną z
            najważniejszych (i: najbardziej światłych) postaci naszego życia publicznego,
            choć zgadzam się z Panem że palestyńscy mordercy to są palestyńscy mordercy nie
            bojownicy. Nie mam prawa i nie chcę go oceniać, ale wydaje mi się że jego chęć
            rozumienia wszystkich dotyczy także innych spraw: nie wiem czy zna pan jego
            szeroko komentowany w kraju artykuł nt. Kiszczaka, w którym stawia go nieomal w
            panteonie narodowych bohaterów.
            A czemu tak mało w GW o tragedii ludzi planowo eksterminowanych przez
            wspólczesnych zbrodniarzy, którzy z chęcią podpaliliby także całą resztę
            naszego świata, co zresztą, z lepszym lub gorszym skutkiem, już próbują czynić?
            Nie wiem, to ciekawe pytanie, do jej redakcji.
            • _helga Re: Adam Michnik - wzorem ? 12.05.02, 16:37
              Werw, heh, nawet nie wiesz jak dalece masz racje, ze dla wielu ludzi, ktorzy
              nawet dobra wyobraznie maja, zycie w peerelowskim wiezieniu jest trudno
              wyobrazalne, nie tylko w wiezieniu zreszta. Na tak zwanej "wolnosci" takze. Co
              zreszta zupelnie nie zmienia faktu, ze znaczenie terminu "wplyw" i "szacunek"
              jest zupelnie odmienne. Michnik niewatpliwie posiada wielki wplyw na polskie
              zycie publiczne, i jako redaktor poczytnej gazety, i jako on osobiscie.
              Niewatpliwie tez wlasnym zyciorysem na ten wplyw zasluzyl. Ale szacunek? To jest
              cos, o co sie trzeba starac kazdego kolejnego dnia od nowa, bo inaczej po prostu
              przepada. O tym Kiszczaku napisze raz jeszcze, bo mnie to boli do dzisiaj. Nawet
              rozumiem, ze we wspomnianym tekscie Michnik niczego nie gral. Wyszlo mu ze jest
              na lewicy, i ze lewice w Polsce beda robic postkomunisci. No to zagral na
              Kiszczaka i go pochwalil, ze jest czlowiekiem honoru. Tyle, ze skutek tego byl
              taki, ze podreperowal morale calego hard core dawnego rezimu, a piescia walnal w
              splot sloneczny wszystkich tych, ktorzy sie w czasach PRL bezinteresownie
              poswiecali. Michnikowi wyszlo, ze to nie ci ludzie sa "ludzmi honoru", a ich
              oprawca, heh.

Ja nie wiem, czy on tak naprawde mysli, czy to byl jakis niekontrolowany poslizg
              polemiczny. Najprawdopodobniej to drugie... I byc moze to samo jest widoczne w
              postawie GW wobec wydarzen na Bliskim Wschodzie. Wpadli w poslizg poprzez brak
              zastanowienia sie co w tamtej praktyce moze oznaczac sluszne skadinad prawo
              narodow do samostanowienia. Nawet jesli popieraja powstanie panstwa
              palestynskiego, to chyba troche im sie zapomnialo, ze cel srodkow nie uswieca...
              No i o wlasnej tradycji zapomnieli. W najnowszych dziejach swiata mozna znalezc
              inne wzory walki o prawo do samostanowienia, np. zyl kiedys taki facet ktory sie
              nazywal Ghandi, i byla taka organizacja, ktora sie nazywala Solidarnosc.

Mowiac wprost, terroryzm nie jest integralna czescia walki o prawo do
              samostanowienia, a byt panstwa nie jest dobrem samym w sobie. Wysadzanie w
              powietrze matek z dziecmi i pizzerii, to ci dopiero walka o wolnosc i demokracje,
              heh! A jesli chodzi o panstwowe byty, to istnial taki byt panstwowy jak np. ZSRR,
              tylko co dobrego z tego wyniklo? A co dobrego wynika z istnienia Korei Polnocnej
              i wszystkich innych rough states? Co dobrego moze wyniknac z istnienia Palestyny,
              w ktorej dzisiaj najsilniejsza organizacja polityczna jest Hamas, zapowiadajacy
              dalsze ataki terrorystyczne na Izrael?

No nie mysla w tej Wyborczej ostatnio, nie da sie ukryc, hihi.
      • kochanka TY_DEBILU_NIE_DOSIEGASZ_DO_YIDELE_PEPKA!!!!!!!!!! 12.05.02, 16:03
        yidele napisał(a):

> propagujacy antysemicką propagandę zamiast jednoznacznie napiętnować morderców,
        >
        > kłamców i ich apologetów. Gdzie "masakra" w jennin? a gdzie brak sprostowania?
        > lizanie dupy Unii za której pieniądze giną niewinni Izrelczycy? wreszcie Gdzie
        >
        >
        > Wstyd i Hanba, Panie Michnik. Piszę po polsku bo Jidisz to dla Pana język obcej
        >
        > Polską.

• Gość: MeF Re: TY_DEBILU_NIE_DOSIEGASZ_DO_YIDELE_PEPKA!!!!!!!!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 16:23
          To do kogo i oczym ?
          • kochanka Re: TY_DEBILU_NIE_DOSIEGASZ_DO_YIDELE_PEPKA!!!!!!!!!! 12.05.02, 16:28
            Gość portalu: MeF napisał(a):

> To do kogo i oczym ?

Do idioty ktory sie podszewa po nik Yidele

• Gość: MeF Re: TY_DEBILU_NIE_DOSIEGASZ_DO_YIDELE_PEPKA!!!!!!!!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 17:01
              kochanka napisał(a):

> Gość portalu: MeF napisał(a):
              >
              > > To do kogo i oczym ?
              >
              > Do idioty ktory sie podszewa po nik Yidele

>

Ale Yidele autoryzuje, podtrzymuje i rozwija tezę, że Michnik to " człek o
              mentalności kapo".
              • Gość: jojo Re: TY_DEBILU_NIE_DOSIEGASZ_DO_YIDELE_PEPKA!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 12.05.02, 17:35

> kochanka napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: MeF napisał(a):
                > >
                > > > To do kogo i oczym ?
                > >
                > > Do idioty ktory sie podszewa po nik Yidele
                >
                > >
                >
                > Ale Yidele autoryzuje, podtrzymuje i rozwija tezę, że Michnik to " człek o
                > mentalności kapo".

Tez nie wierze,aby takie bzdury,prawdziwy Yidele pisal !?
                • reggie Re: TY_DEBILU_NIE_DOSIEGASZ_DO_YIDELE_PEPKA!!!!!!!!!! 12.05.02, 17:59
                  Jest mi bardzo miło, że na antysemickim Forum Kraj znajdują się postacie
                  doceniające wkład, rolę i znaczenie Pana Michnika w historię tego kraju.
                  Jest to przykład budujący.
                  Pozdrawiam serdecznie!
            • yidele Re: TY_DEBILU_.... 12.05.02, 20:13
              Spieszę poinformować że nikt się pod mój nick nie podszywa. P. Michnik jest
              przykładem tego, jak kompromis z łajdakami skurwi kazdego. Gdyby w Polsce
              odbyła sie prawdziwa rewolucja, a członków PZPR i aparatu bezpieczeństwa
              wieszano za jaja z latarń, tedy kompromisy i dzielenie sie władzą z dawnymi
              oprawcami nie byłyby potrzebne. Nie byłoby także zapewne połowy przekupstwa i
              afer gospodarczych wynikających z starych układów, a prywatyzacja nie byłaby
              tylko dla przedsiębiorców - ale to są wszystko próżne dywagacje, bowiem po raz
              chyba pierwszy w historii Polski opozycja ułożyła się z ekipą tracącą władzę, a
              wyniki znamy dziś - marazm przekupstwa, złodziejstwa, bezprawia i nigdy nie
              kończących sie afer w których to, co ongiś zwaliśmy majątkiem narodowym, jest
              sprzedawane na pniu za bezcen. Tak to niestety jest z kompromisem. Jak wiecie,
              w Polsce efektywna opozycja dzieliła się na elitę intelektualną i tych złodziei
              i bandziorów którym Wałęsa Polskę obiecał i dostarczył. Ja dywagować nad
              milczeniem gazety nie bedę, ani nie będę się bawił w semantykę pozwalającą mi
              na usprawiedliwienie Pana. A.M. w świetle jego ( w mojej opinii )
              niedociągnięć. Kiedy czytam gazetę ( a robię to coraz rzadziej ) nijakość i
              brak pomysłu, kierunku oraz tendencyjność odrzuca mnie. Ta gazeta równie
              dobrze mogłaby się nazywać TVP1 dla niewidzących - bowiem zawartość właściwie
              prawie niczym się nie różni. Możliwe iż jestem Debilem, jesli tak to napewno
              nie dlatego że ktoś o tym pisał w G.W.
              • Gość: MeF Ach te media IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 20:45
                A może to jest tak, że zachowując minimum profesjonalizmu i pozory
                obiektywizmu, nie da się usprawiedliwić polityki Izraela. Z zarzutami ze strony
                żydowskiej spotyka bądź spotkało się większość światowych mediów.
                Ba "niedopowiedzialne stanowisko" zajmowały media w samym Izraelu.
              • _helga Re: TY_DEBILU_.... 12.05.02, 21:31
                yidele napisał(a):

> Spieszę poinformować że nikt się pod mój nick nie podszywa. P. Michnik jest
                > przykładem tego, jak kompromis z łajdakami skurwi kazdego. Gdyby w Polsce
                > odbyła sie prawdziwa rewolucja, a członków PZPR i aparatu bezpieczeństwa
                > wieszano za jaja z latarń, tedy kompromisy i dzielenie sie władzą z dawnymi
                > oprawcami nie byłyby potrzebne. Nie byłoby także zapewne połowy przekupstwa i
                > afer gospodarczych wynikających z starych układów, a prywatyzacja nie byłaby
                > tylko dla przedsiębiorców - ale to są wszystko próżne dywagacje, bowiem po raz
                >
                > chyba pierwszy w historii Polski opozycja ułożyła się z ekipą tracącą władzę, a
                >
                > wyniki znamy dziś - marazm przekupstwa, złodziejstwa, bezprawia i nigdy nie
                > kończących sie afer w których to, co ongiś zwaliśmy majątkiem narodowym, jest
                > sprzedawane na pniu za bezcen. Tak to niestety jest z kompromisem. Jak wiecie,
                > w Polsce efektywna opozycja dzieliła się na elitę intelektualną i tych złodziei
                >
                > i bandziorów którym Wałęsa Polskę obiecał i dostarczył. Ja dywagować nad
                > milczeniem gazety nie bedę, ani nie będę się bawił w semantykę pozwalającą mi
                > na usprawiedliwienie Pana. A.M. w świetle jego ( w mojej opinii )
                > niedociągnięć. Kiedy czytam gazetę ( a robię to coraz rzadziej ) nijakość i
                > brak pomysłu, kierunku oraz tendencyjność odrzuca mnie. Ta gazeta równie
                > dobrze mogłaby się nazywać TVP1 dla niewidzących - bowiem zawartość właściwie
                >
                > prawie niczym się nie różni. Możliwe iż jestem Debilem, jesli tak to napewno
                > nie dlatego że ktoś o tym pisał w G.W.

Heh panie Yidele. Ales sie pan wnerwil. No to witaj pan w tym samym miejscu gdzie
                ja jestem, aczkolwiek juz sie tak nie wnerwiam, bo po co, hhi. Grabula:)))
                Wszystko sie wlasnie od tego kompromisu zaczyna, jak komus raz wyjdzie, ze mozna
                kompromis z totalitaryzmem robic, to po 10 latach bedzie trabil o nieistniejacej
                masakrze w Jenin, hihi. Zgadnij pan dlaczego.

• Gość: arnie Re: Adam Michnik - wzorem ? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 12.05.02, 18:56
        yidele napisał(a):

>
        >
        >
        >
        > Polską.
        Właśnie!Rzetelnych Informacji o wyrzynaniu paletyńczyków przez twoich rodaków
        także brak.
        • yidele Re: Adam Michnik - wzorem ? 12.05.02, 20:21
          może dlatego że takich informacji nie ma? może dlatego że mity o "masakrze" w
          jenin zostały zrewidowane ... przez samych Palestynczyków? Akurat doniesien z
          strefy wojennej nie brakło, ale jakoś zawsze w "koszernej" G.W pokazywano
          zdjęcia i opisy "dzielnych" Palestynczyków a nie zamordowanych Izraelskich
          dzieci i starców. Ta jednostronność nie jest unikalna dla G.W, jedynie Wprost
          miało jaja aby pisać o milionach w funduszach E.U dla P.A zdefraudowanych przez
          Arafata. Powiem tyle, kiedy wyjechałem z Polski wszyscy inteligentni ludzie
          wiedzieli że Polska prasa to stek bzdur i propagandy. Po powrocie zmienił sie
          kolor propagandy. I to by było na tyle.
          • cornio Re: Adam Michnik - wzorem ? 12.05.02, 22:45

jednak nie wytrzymam i sie wtrace w dyskusje nad A:Michnikiem.Nie chcialem ale
            czemu nie.jezeli mowimy o Michniku to nie zapominajmy tego jak widze ,o czym
            zapomina mlode i naiwne pokolenie.dodam tez leniwe.Nie jest trudno odnalezc
            stare informacje o tym czlowieku.smiech mnie bierze jak o nim mowi sie jako o
            czlowieku,ktory przyczynil sie do obecnego obrazu polski.nic bardziej naiwnego
            i blednego.nie siedzial on za nic innego a za chec uczynienia polski
            2komunistyczna"ale o odmianie tego systemu jaki on sobie przedstawial.nie
            wsadzili go do wiezienia marsjanie a wykonawcy rozkazow wydanych przez ludzi o
            jego pogladach tylko innej odmiany.krowa rasy jakiejkolwiek pozostaje
            krowa.Normalne komunistyczne sposoby na likwidacje przecienikow wewnatrz
            partii.a ,ze potem oportunistycznie wymaslil inne sposoby na uzdrowienie partii
            i o inne oblicze komunizmu,to taktyczne zagrywki ludzi opetanych jakas idea i
            dla nie j zyjacych.sa szewcy i kochaja swoj zawod.tak i michnik-kocha
            polityke.nic innego nie umie-ojciec tez byl zawodowym komunista .raz komunista
            zawsze komunista,nawet jak sie nazwie sosjalista lub
            eurosocjalistom.Oportunisci komunistyczni byli juz na rozkaz nawet zwolennikami
            faszyzmu.kazdy srodek dobry by dojsc do celu jak uczyl wiecznie zywy. jako
            czlowiek ma ciezkie zycie panM. jak kazdego przechszte nie akceptuja go
            wyznawcy jego nowej wiary ,starzy uwazaja go za zdrajce.normalne.albo calowac
            reke biskupa albo klaniac sie przed rabinem.I jeden i drugi patrzy na niego jak
            na gowno w swojej swiatyni.Jak kazdy neofita zarliwie zaczyna demonstrowac
            swoja nowa twarz to tez jest smieszne.Oczywiscie stosunek do israela jest ,taki
            jaki maja tego typu ludzie z domieszka tradycyjnej niecheci komunistow do
            syjonizmu.facet jest nieglupi ,tylko z chucpa i w sposob czasami irytujacy
            przedstawia swoje racje i opinie.jak kazdy czlowiek lubi gdy go lubia i ma
            niewatpliwe zalety.raczej zauwazyl brak szans na bezposrednie zycie polityczne-
            to sie ustawil w roli takiego guru i niech ma te satysfakcje byc osoba tak
            kontrowersyjna .przyjmowany jest na powaznych gremiach i dzialalnosc
            publicystyczna nie nalezy do najgorszych.W koncu ma cos do powiedzenia.Na tle
            tych roznych przyglupow w polityce RP naewt zle nie wypada.ale tak jak kuron
            nalezy juz do historii .nie wyszedl mu ten socjalizm o jakim wtedy w kiciu
            marzyl.to musi sie znalezc w innej rzeczywistosci.facet faktycznie nadaje sie
            tylko do niekonczacych sie teoretycznych sesji .ale to jest typowe dla
            jego "bylych" rodakow mogacych prowadzic niekonczace sie dyskusje nad jednym
            slowem talmudu.Nie tak latwo zmienic skore.ale komunista pozostaje
            komunistom.To wypil z mlekiem matki i niech mu sie wiedzie
          • Gość: Tabu Re: Adam Michnik - wzorem ? IP: 217.97.227.* 12.05.02, 23:25
            Michnik? Dla mnie zwykły żydowski szuja,który Polskę Matkę sprzedał Izraelowi i
            Usa! Znam Pana Michnika z kilku spotkań z 1980-83 i twierdzę ,że swoją rolę
            szui odegrał znakomicie biorąc lekcje razem z Oleksym w najlepszych szkołach
            KGB.Pan Michnik zapewne bedzie wiedział o kogo chodzi bo byliśmy przez pewien
            czas w kontakcie.
            Mam do niego pytanie! Jak to się stało ,że za nasze pieniądze zbudował Pan
            Syjonistycznego szmatławca?Zresztą mam zamiar domagać się zwrotu składek za
            to ,że Pan zrobił z nich taki pożytek! Złodziej i oszust! Jak Pan Nim nie jest
            służę w sądzie!!!!!!!
            • cornio Re: Adam Michnik - wzorem ? 12.05.02, 23:33
              Gość portalu: Tabu napisał(a):

> Michnik? Dla mnie zwykły żydowski szuja,który Polskę Matkę sprzedał Izraelowi i
              >
              > Usa! Znam Pana Michnika z kilku spotkań z 1980-83 i twierdzę ,że swoją rolę
              > szui odegrał znakomicie biorąc lekcje razem z Oleksym w najlepszych szkołach
              > KGB.Pan Michnik zapewne bedzie wiedział o kogo chodzi bo byliśmy przez pewien
              > czas w kontakcie.
              > Mam do niego pytanie! Jak to się stało ,że za nasze pieniądze zbudował Pan
              > Syjonistycznego szmatławca?Zresztą mam zamiar domagać się zwrotu składek za
              > to ,że Pan zrobił z nich taki pożytek! Złodziej i oszust! Jak Pan Nim nie jest
              > służę w sądzie!!!!!!!

Stary jestes niepowazny , Michnik ciebie nie czyta ( mnie tez nie )po cholere te
              epitety.tak na powaznie to wiesz ,ze nic nie uzyskasz.jakies brednie o nim i
              oleksym.gdzie rzym a gdzie krym .
    • Gość: MeF Fantastyczny wątek IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 23:29
      Jak zestawić posty yidele(np.) i tabu(np) to to zaczyna urastać do roli
      najfaniejszego wątku semicko- antysemickiego. Perełka.
      • cornio Re: Fantastyczny wątek 12.05.02, 23:36

> Jak zestawić posty yidele(np.) i tabu(np) to to zaczyna urastać do roli
        > najfaniejszego wątku semicko- antysemickiego. Perełka.

Masz racje.jak zwykle na forum,temat zamienia sie w zupelnie co innego
      • werw Re: Fantastyczny wątek 13.05.02, 15:22
        Może i fantastyczny, ale ten imbecyl *jp. rozpierdolił całe forum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka