Dodaj do ulubionych

Internet2 w Rosji!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 13:35
Pod koniec ubiegłego roku świat został zaskoczony wieścią z Chin (ChRL),
gdzie uruchomiono kolejną generację Internetu, łączącą 25 uniwersytetów w 20
miastach, z prędkością rzędu 2.5-10Gigabitów/s.
Tymczasem podobny projekt wystartował już w Moskwie, a jego inicjatorem jest
Corbina Telecom, tamtejsza firma telekomunikacyjna. Jego przepustowość to
również 10Gbit/s. Jednak na razie łączy on tylko siedzibę firmy i jednego z
jej klientów – Niko, zaś długość linii wynosi 28km. Corbina ma obecnie 1700
klientów i planuje przełączanie ich stopniowo na Internet2.
Jednak cena takiego łącza nie jest zbyt tania i wynosi 3000 USD miesięcznie
za kanał. Do tego płaci się za ilość przesyłanych danych – 5 USD za GB.
Jak wiadomo jednak z czasem to wszystko tanieje i staje się powszechne:)
Coś USA zaczynają przegrywać w tej rywalizacji z ChRL i Rosją - nic nie trwa
wiecznie a zwłaszcza imperia.
Obserwuj wątek
    • marcus_crassus stranger,zajmij ty sie juz lepiej cytowaniem ND 07.01.05, 14:10
      bo na kwestiach internetu i informatyki to sie naprawde nie znasz.juz kiedys zamiesciles podobna bzdure.wiesz w ogole co to jest internet2 oszolomie???

przestan wypowiadac sie jak cos uslyszysz a nie rozumiesz w ogole o co chodzi
      • Gość: staszek Re: stranger,zajmij ty sie juz lepiej cytowaniem IP: 209.101.135.* 07.01.05, 14:20
        marcus, daj sobie spokoj ze strangerem, on nie zmienia pogladow bo to zbiory
        faktow ktore sa niezmienne i do konca zycia trzeba im holdowac niezbicie= i
        niezwykle dumny z tej swojej cechy on jest
        na takiego nie ma co oddechu tracic, niech idzie przez zycie widzac tylko dwa
        kolory, bedzie mial to zycie biedne ale to juz nie nasza sprawa
        • marcus_crassus ale to smieszne :))) 07.01.05, 14:29
          kiedys napisal ze rosjanie dokonuja atak DDos na STRONY czeczenskich separatystow rozsylajac wirusa pod postacia pliku z golymi babami i na dodatek sadzil ze odbywa sie to tak ze czeczency daja sie zwabic na zdjecia golych bab... :))))))))

jesli znasz sie troche na informatyce oraz technice ataku DDos to powinienes teraz naprawde sie usmiac :))))

mam wrazenie ze stranger ma cos kolo 15 lat albo w kazdym razie jest bardzo mlody,po prostu chodzi mi o jego absurdalny tok wypowiedzi oraz silenie sie na powage polaczone z absolutnym brakiem wiedzy w temacie w ktorym sie wypowiada.
          • Gość: staszek Re: ale to smieszne :))) IP: 209.101.135.* 07.01.05, 15:16
            absolutna zgoda
          • Gość: stranger Re: ale to smieszne :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 15:47
            Zbiorczo odpowiadając:
            1.Świat jest kolorowy i cieszę się jego wszystkimi barwami - ale jego ocena,
            etyka, moralność to konstrukcja dwóch wartości: prawdy wzgl. fałszu, dobra
            wzgl. zła. Ci co mówią że oprócz prawdy czy fałszu jest jeszcze szarość i inne
            odcienie to wyznawcy "relatywizmu moralnego". Nie można przepościć w drodze
            analogii (tak jak w prawie karnym) konstrukcji jednej sfery (obraz codziennego
            życia) do drugiej (czyli wartości aksjologicznych).

2.Jeśli chodzi o atak na strony czeczeńskie - widzisz nie napisałem, że
            dokonali tego Rosjanie tylko, że Czeczeńcy oskarżają Rosjan o to. Jako
            (rzekomy) prawnik chyba dostrzegasz różnicę w tym co powiedziałem a tym co ty
            twierdzisz że powiedziałem, wkładając w moje usta słowa które nie
            wypowiedziałem (Czy tak robi prawnik? hehe). O samym ataku i jego formie pisały
            portale zajmujące się informatyką i czasopisma specjalistyczne. Wygląda na to
            że to ty nie rozumiesz tematu i się wymądrzasz.

3.Co do wieku - no cóż, mylisz się bardzo:( Ach chciałoby się mieć teraz te 15
            czy 20 lat:)

4.Powyżej powiedziano tobie cyt.: "...marcus, daj sobie spokój ze strangerem,
            on nie zmienia poglądów bo to zbiory faktów które są niezmienne i do końca
            życia trzeba im hołdować niezbicie...".
            Jest to myślenie bardzo infantylne i w dodatku ktoś sili się na "analizę" moich
            słów nie rozumiejąc o czym mówię okraszając to swoją manipulacją i nierzetelnym
            przedstawieniem moich wypowiedzi. Otóż do poglądów dochodzi się w drodze
            wnioskowania (cudzego lub własnego) przyjmując za punkt wyjścia pewne fakty.
            Nie będę dyskutował o faktach ale mozna prowadzić "spór" o ich znaczenie wzgl.
            analizę. Poglądy to zbiór faktów i emanacja naszej wiedzy, wartości i postawy
            życiowej. Pogląd w danej sprawie to odpowiedzialny wybór, jeśli ktoś jest
            odpowiedzialny to dokonuje właściwego wyboru nie żałując tego w przyszłości i
            będąc skacząc z kwiatka na kwiatek. Ale widać że takie myślenie jest obce
            koniunkturalistom, mówiącym że dziś mówię to a jutro tamtą.
            • Gość: staszek Re: ale to smieszne :))) IP: 209.101.135.* 07.01.05, 16:01
              Widzisz ja ma tez pewne zasady w ktore wierze
              1. kochaj swego blizniego jak siebie samego,
              2> Poniewaz jednak za narcyza sie nie uwazam i samokrytyczny jestem wiec moze
              idealistycznie troche uwazam ze inni tez powinni byc otwarci na krytyke
              3. Czlowiek ktory nie potrafi zmieniac pogladow jest plytki, i to nie ma nic
              wspolnego z koniunkturalizmem, tylko z tym ze co dzien , ja przynajmniej ucze
              sie czegos nowego, gdybym stwierdzil ze nigdy nie zmieniam sowich pogladow
              oznaczaloby to dla mnie ze juz nci wiecej nie che sie nauczyc
              4. Jezeli chodzi o fakty, widzisz ja uwazam ze 99 procent rzeczy ktore wiemy to
              nie fkaty tylko opinie. Dam jeden przyklad. We wszystkich polskich ksiazkach
              historycznych pisze niezbicie o bohaterstwie Henryka Poboznego pod Legnica. Ale
              bedac historykiem przegladalem kiedys Przeglad Historyczny z lat 70tych gdzie
              znalazlem artykul ktorego autor w bardzo przekonywujacy sposob argumentowal ze
              Bitwy pod Legnica nigdy nie bylo. Ze zrodla wspolczesne wskazuja ze Henryk
              zginal zabity przez zajazd tatarski w chiwli gdy dopeiro zamyslal stworzyc
              armie do walki z Tatarami. Nie wiem czy to interpretacja sluszna ale na co
              wskazuje to na to ze nawet to co my uwazamy za "fakty" wcale takimi nie sa, sa
              po prostu konstrukcjami literackimi stworzonymi przez ludzi z najrozniejszych
              powodow. Jak chesz to poszperam i przesle Ci jutro opis bibliograficzny tego
              artykulu.
              5. Dlatego dla mnie stwierdzenie ze sie pogladow nie zmienia jest po prostu
              absurdalne
            • marcus_crassus [...] 07.01.05, 16:12
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: stranger Re: stranger,jestes balwan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 16:34
                Zastanawiałeś się może dlaczego w ogóle z tobą rozmawiam? Przecież nie jesteś
                tym za kogo się podajesz (rzekomy prawniku), masz małą wiedzę, a twój głos w
                dyskusji wobec oponentów to "potęgą" argumentacji... w stylu (twojego
                słownictwa) cyt.: "jesteś debilem", "jesteś osłem", "jesteś pajacem" i nie będę
                z tobą dyskutował bo jesteś nikim wiem lepiej i nie musze tego udowadniać.

Otóż jesteś obiektem pewnego doświadczenia naukowego - muszę powiedzieć, że
                jego dotychczasowe wyniki idą w stronę kierunku którego się spodziewałem:)

Ponadto powiadają - Nie należy odbierać ludziom prawa do niesłuszności.
                Postępując tak, przekreślamy, a w każdym razie pomniejszamy triumf słuszności.
                Ten, kto nie mając racji, walczy o swoje poglądy, oddaje sprawie prawdy wielką
                usługę. A ty oddajesz sprawie (mojej) nie tylko jedną korzyść - kompromitując
                tego co (rzekomo) bronisz:)
                • marcus_crassus [...] 07.01.05, 16:41
                  • Gość: stranger Re: pieprzysz znow od rzeczy farmazony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 16:58
                    Oj biedaku, mówisz cyt. "pieprzysz znowu od rzeczy farmazony..." zapewne
                    dlatego, że sprawiło ci problem zrozumienie prostego tekstu cyt.: "Nie należy
                    odbierać ludziom prawa do niesłuszności. Postępując tak, przekreślamy, a w
                    każdym razie pomniejszamy triumf słuszności. Ten, kto nie mając racji, walczy o
                    swoje poglądy, oddaje sprawie prawdy wielką usługę. A ty oddajesz sprawie
                    (mojej) nie tylko jedną korzyść - kompromitując to co (rzekomo) bronisz:)"

Rzeczywiście to problematyczne gdy zwraca się z takim tekstem do kogoś kto jest
                    Krasulą. Nauka wymaga poświęceń Krasula - dlatego z ciekawością spoglądam na
                    twój dalszy tok "rozumowania" - to przeciez twoje słowa: "wiem lepiej pajacu,
                    debilu, ośle i nie muszę tego udawadniać a ty jestes nikim. Pieprzysz od
                    rzeczy". Nie myliłem się - do potrzeb dydaktycznych jesteś znakomitym obiektem
                    badań/doświadczeń:)
                    • marcus_crassus nacpales sie???? 07.01.05, 17:07
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19207961&a=19207961
                      wystekales kupe bzdur,juz chyba sam nie wiesz co.o czym ty teraz swirze gadasz???
                      • Gość: stranger Re: nacpales sie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 17:19
                        A czy kiedykolwiek wczułeś się w rolę osoby postronnej czytającej listy z
                        niniejszego Forum? Co zastaje i co sobie myśli mając taka sytuację:
                        po jednej stronie padają argumenty, fakty, daty, analizy różnych autorów a po
                        przeciwnej stronie "marcus_crassus" (plus jego kamaryla)odpowiadający: "jesteś
                        debilem, świrem, pajacem, osłem, naćpałeś się, wiem od ciebie lepiej i nie
                        musze tego udowadniać bo jesteś nikim, debilu."
                        Być może tobie nie zależy na opinii postronnych ale ja mam inne zapatrywanie -
                        i satysfakcję z lekkiego i przyjemnego zagięcia pokemona, który nawet jest tak
                        uprzejmy że się sam podkłada i kompromituje to co "broni":)
                        • marcus_crassus [...] 07.01.05, 17:28
                          • Gość: stranger Re: o czym ty gadasz????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 17:36
                            ? Nie zdałeś kolejnego testu - przykro mi, postaraj się w następnym
                            doświadczeniu wykazać choć minimum inteligencji. A przecież tekst był banalnie
                            prosty - a ty mówisz cyt.: "o czym ty gadasz?" Ponadto z czego się śmiejesz?
                            Chyba podkreślając trafność uwagi M. Gogola.
                            • marcus_crassus [...] 07.01.05, 17:41
                              • Gość: stranger Re: z czego sie smieje??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 17:51
                                Ach to tak, więc ty masz pojęcie o tematach które poruszam natomiast twoim
                                zdaniem ja nie mam "zielonego pojęcia"...
                                Jakoś tego nie zauważyłem - bo np. na moje teksty zawierające uzasadnienie,
                                fakty, daty, dane odpowiadasz "niedorajdo umysłowo nie znasz się, nie będę z
                                tobą dyskutował bo ja mam rację, a ty jesteś nikim". Tak wygląda twoja wiedza i
                                twoja argumentacja.
                                Jeśli teraz włączysz wyszukiwarkę to znajdziesz na portalach zajmujących się
                                np. informatyką rozwinięcie tematu niniejszego wątku czyli Internet2 w ChRL i
                                Rosji oraz zdystansowaniu przez nich USA. Ale pewnie dla takiego "znawcy" jak
                                ty to wszystko wymysły "debili" i "niedorajdów życiowych".
                                • marcus_crassus wiesz co to jest internet2 idioto???? 07.01.05, 17:54
                                  wiesz co to jest atak DDos kretynie???jak nie durniu to nie pisz o tym!!!

to jedyna konkluzja pajacu
                                  • Gość: stranger Re: wiesz co to jest internet2 idioto???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 18:10
                                    Gdybym nie wiedział co to jest Internet2 to bym nie pisał o tym, oczywiście to
                                    jest moja reakcja bo twoja jest odwrotna...
                                    Ale skoro jesteś innego zdania i uważasz, że się mylę to wskaż w którym miejscu
                                    mojej info. dot. Internetu2 coś pokręciłem?
                                    Oczekuję pokemonie konkretów "to a to", w przeciwnym razie (to znaczy jeśli jak
                                    zwykle ograniczysz się do stwierdzenia: "nie zrobię tego bo swoje wiem,
                                    debilu") to jak zwykle wyjdziesz na głupka. Strojącego się w szaty prawnika i
                                    wiedzy której nie masz.
                                    • marcus_crassus stranger,a po co mi udowadiac tobie ze jestes 07.01.05, 18:20
                                      idiota???ja juz widzialem co mialem zobaczyc...

nie sadzisz ze obraza mojej inteligencji jest jakakolwiek powazna dyskusja z takim gowniarzem jak ty??? podaj mi swoj wiek i wyksztalcenie to rozpatrze czy mam zamiar w jakikolwiek sposob z toba dyskutowac powaznie.

twoje checi do dyskusji to zbyt malo zebym potraktowal cie jako kogos godnego dyskusji ze mna.
                                      • Gość: stranger Re: stranger,a po co mi udowadiac tobie ze jestes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 18:34
                                        1.Powtórze bo chyba przeoczyłeś (?) - "...Ale skoro jesteś innego zdania i
                                        uważasz, że się mylę to wskaż w którym miejscu mojej info. dot. Internetu 2 coś
                                        pokręciłem?
                                        debilu", lub udasz że nie dostrzegasz niniejszego pytania) to jak zwykle
                                        wyjdziesz na głupka. Strojącego się w szaty prawnika i wiedzy której nie masz.

2.Czy ty rzeczywiście myślisz że o wartości danego człowieka wskazują papiery? -
                                        znam sporo profesorów, docentów, magistrów o których ze smutkiem mogę
                                        powiedzieć to źli ludzie i znam sporo tzw. roboli - ludzi szlachetnych, mądrych
                                        i prawych. Papier o niczym nie świadczy jeśli w środku siedzi łajdak.
                                        Ale skoro pytasz się o wykształcenie to mam niezłe - nie będę mówił jakie, bo
                                        tu na FŚ GW byle gó..arze mówią o sobie "jestem prawnikiem" stąd jak odróżnić
                                        prawdę od kłamstwa? Myślę że o wykształceniu - skoro o to pytasz - może m.in.
                                        świadczyć sposób mówienia/pisania, wiedza, sposób dochodzenia do wniosku czyli
                                        wnioskowanie etc.
                                        A twój sposób wnioskowani to oczywiście - stwierdzenie: "debiliu wiem lepiej od
                                        ciebie, jesteś nikim więc nie będę udowadniał, że się mylisz..." No tak, to
                                        typowe dla chamów spod budki z piwem.
                                        • marcus_crassus podaj wiek i wyksztalcenie 07.01.05, 18:38
                                          a jak nie to malolat idz na forum "ciuchcia" i tam sobie pogadaj.i spytaj sie co pokreciles bo 12 latki dzis juz wiedza jakie absurdy nasadziles w swoich postach...

moze podasz zrodla swoich rewelacji???
                                          • Gość: stranger Re: podaj wiek i wyksztalcenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 18:44
                                            Tego spodziewałem się - stosujesz wodolejstwo plus poziom podłogi a jak
                                            przychodzi do konkretów woda w usta. Po raz drugi ponawiam swoje oczekiwanie -
                                            Skoro uważasz, że się mylę to wskaż w którym miejscu mojej info. dot. Internetu
                                            2 coś pokręciłem?

Ja zadałem pytanie w pierwszej kolejności - więc nie odpowiadaj pytaniem na
                                            pytanie. Najpierw twoja odpowiedz - "to a to" w mojej info o Internecie 2
                                            jest "nieprawdziwa". Brak ci odwagi (kłamać) czy nie umiesz wskazać?
                                            • Gość: rachelka Re: podaj wiek i wyksztalcenie IP: *.twcny.rr.com 07.01.05, 18:52
                                              nie tylko na tym Stany przegrywaja z naszymi ukochanymi Chinami,skad juz
                                              wiekszosc sprzetu elektronicznego jest sprowadzana do nas. ostatnio Boeing
                                              dostal w tylek,gdyz Chiny nie podpisaly z nim kontraktu na nowe samoloty
                                              pasazerskie.
                                            • marcus_crassus dyskusja z 15 latkiem obraza mnie intelektualnie 07.01.05, 19:11
                                              podaj wiek i wyksztalcenie.bez tego ani rusz.tlumaczenie gowniarzowi ze szkoly sredniej to nie moja dzialka
                                              • Gość: stranger Re: dyskusja z 15 latkiem obraza mnie intelektual IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 19:23
                                                Tego spodziewałem się - stosujesz wodolejstwo plus poziom podłogi a jak
                                                przychodzi do konkretów woda w usta. Po raz trzeci ponawiam swoje oczekiwanie -
                                                Skoro uważasz, że się mylę to wskaż w którym miejscu mojej info. dot. Internetu
                                                2 coś pokręciłem?

Ja zadałem pytanie w pierwszej kolejności - więc nie odpowiadaj pytaniem na
                                                pytanie. Najpierw twoja odpowiedz - "to a to" w mojej info o Internecie 2
                                                jest "nieprawdziwa". Brak ci odwagi (kłamać) czy nie umiesz wskazać?

PS
                                                Nie mniej obawy co do mojej zdolności zrozumienia tematyki dot. informatyki -
                                                nawet jeśli jestem przedszkolakiem to zrozumiem:) No więc gdzie powiedziałem
                                                nieprawdę odnośnie Internetu 2. Podaj fakty "to i to" - przecież to powinno być
                                                proste?! Brak ci słów czy wiedzy - ponoć krowa która dużo ryczy daje mało
                                                mleka? No więc jak tam z tobą krasulo. Gdzie fakty, nie ze mną numer
                                                na "zastępczy" temat i pytanie o wiek i wykształcenie.
                                                • Gość: rachelka Re: dyskusja z 15 latkiem obraza mnie intelektual IP: *.twcny.rr.com 07.01.05, 19:30
                                                  Gość portalu: stranger napisał(a):

> Tego spodziewałem się - stosujesz wodolejstwo plus poziom podłogi a jak
                                                  > przychodzi do konkretów woda w usta. Po raz trzeci ponawiam swoje oczekiwanie -
                                                  >
                                                  > Skoro uważasz, że się mylę to wskaż w którym miejscu mojej info. dot. Internetu
                                                  >
                                                  no stranger argumenty mc sa zawsze takie same, i zawsze on wychodzi w nich na
                                                  madrego, a nie ty :)) to facet,ktory cale zycie patrzy w lustro po to aby
                                                  rozmawiac z jedynym inteligetnym czlowiekiem jakiego zna-samym soba. kazdy inny
                                                  bedzie za: za glupi,za mlody,za stary,za krzywy,za prosty,za niski ranga do
                                                  rozmowy z krolem,za niewylsztalcony,za meski,za kobiecy etc.. hope you getting
                                                  my drift:))
                                                  postaw przed ekranem papuge,a ona juz za ciebie swoje zrobi w dyskusjach z
                                                  osobami typu mc. good luck and keep smiling:))))
                                                  • Gość: stranger Re: dyskusja z 15 latkiem obraza mnie intelektual IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 19:40
                                                    Zastanawiam się kto zrobił marcusowi_crassusowi krzywdę, że odstaje od reszty
                                                    poziomu czyli jego kumpli. Bywalce spod budki z piwem moją świat w d.pie ale
                                                    przynajmniej wiedzą gdzie jest ich miejsce i nie podskakują. A krasula - podaje
                                                    się za prawnika (dlaczego? chce nim być w przyszłości - marne szansę, a jak już
                                                    ew. zostanie, co wątpliwe, koledzy po fachu "zjedzą" go żywcem? dostał wp.erdol
                                                    od lumpów i prosiaczek mówi - teraz jestem ważniak? a może ma problemy z prawem
                                                    lub jego rodzinka i odbija sobie? - zresztą nieważne) a tyci rozumek i jak
                                                    łatwo można go zagiąć:(

Sorry za słownictwo ale znizyłem się (by zostać zrozumianym równiez przez
                                                    krasulę) do poziomu krasuli.
                                                  • Gość: rachelka Re: dyskusja z 15 latkiem obraza mnie intelektual IP: *.twcny.rr.com 07.01.05, 19:44
                                                    jak to sie ladnie mowi "who cares",takich madrych jak on pol swiata,wazne,zeby
                                                    nie zasilic ich szeregow. keep smiling;)))
                                                • marcus_crassus wiek i wyksztalcenie - podstawa do dyskusji 07.01.05, 19:37
                                                  wysmiac moge i gowniarza.

dyskutowac z nim zas ani mi sie sni
                                                  • Gość: rachelka Re: wiek i wyksztalcenie - podstawa do dyskusji IP: *.twcny.rr.com 07.01.05, 19:39
                                                    marcus_crassus napisał:

> wysmiac moge i gowniarza.
                                                    >
                                                    > dyskutowac z nim zas ani mi sie sni
                                                    wydaje mi sie,ze wiele dzieci jest 100 razy madrzejsze od ciebie,w koncu to nie
                                                    trudno, jak rowna sie do 0.
                                                  • marcus_crassus woda n/t 07.01.05, 19:43

• Gość: stranger Re: ale to smieszne :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 16:20
              Życie dopisuje swój dalszy ciąg i stanowi znakomite podsumowanie pewnego
              tematu - odpowiedzialności za własne słowa i konsekwencji oraz poglądy. Otóż
              wczoraj niejaki "Staszek" o godz. 16.04 w wątku o "FBI a szpiegostwo izraelskie
              w USA" w trakcie dyskusji stwierdził, pod moim adresem, cyt.: "stranger nie
              będę już z tobą dyskutował bo demagogiem jesteś i chyba logicznie myśleć nie
              umiesz".
              A po chwili znowu zaczął raczyć moją skromną osobę swoimi listami... (mówiąc co
              z tego, że jestem niekonsekwentny!) a dziś jak jakby nic wczoraj nie powiedział
              (czyli jego słowa to pustosłowie, bezbarwne, nic nie znaczące deklaracje)
              nagabuje znowu.
              Ot kwiatek – skacze i dziś powie "to" a jutro "tamto", nic nie znaczące słowa i
              nic nie warte - to jest właśnie typowe dla "wyznawców" wielobarwności w
              aksjologii. Mówiących że oprócz prawdy i kłamstwa jest jeszcze szarość. Szarość
              może jest ale dot. ich zachowań i odpowiedzialności za słowa a raczej jej
              braku.
              • Gość: staszek Re: ale to smieszne :))) IP: 209.101.135.* 07.01.05, 16:26
                No widzisz starnger, sam tylko potwierdzasz ze nie masz wiecej niz 15 lat
                przynajmniej w glowie i tyle
                Uwierz wole byc niekonsekwentny niz miec zatwardzialy mozg i tyle
        • Gość: jarek I kiedys Gaalem sie nazywal, ale mu spiewac IP: *.fastres.net 07.01.05, 15:28
          zakazano.
    • Gość: jarek Ale tak pozatym ,to piewrszy i chyba ostatni IP: *.fastres.net 07.01.05, 15:38
      raz prawde napisal, albo sie od Ben Szczura nauczyl, na czym sie calkowicie nie zna, dokladnie odpisywac a gdzie ma arabski interes klamac jak arab.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka