Dodaj do ulubionych

z cyklu - lewaccy zdrajcy - forumowa ABE.

25.01.05, 12:03
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19824705
coz za nacjonalistyczne odchyly...sugerowanie ze obozy smierci byly niemieckie a nie "faszystowskie" to przeciez anyniemiecka hutzpa....

ktos jest w stanie skomentowac???bo ja nie.
Obserwuj wątek
    • negevmc Dobry pomysl 25.01.05, 14:43
      Ja proponowalbym go udoskonalic i rozpropagowac.

A wiec obozy byly hitlerowskie a nie niemieckie.

...chcialem tu zrobic dowcip ale mni nie wyszedl:
      zbrodnie sa jednak stalinowskie a nie rosyjskie...

ciagne jednak dalej w jak najelpszej wierze:

W Iraku i Afganistanie porzadek robia Buszownicy (lub Buszmeni jak kto woli)
      a nie Amerykanie

Jezusa ukrzyzowali Tyberyjczycy a nie Rzymianie
      a wydali go Kajfajczycy a nie Zydzi

co by tu jeszcze ?
      Ach ! no oczywiscie jakbym mogl zapomniec:
      antysemitami sa dzisiaj Kwasniewczycy
      a przed wojna byli Pilsudczycy , bron Boze Polacy

Na koniec:
      Nie macie watpliwosci, ze nad Palestynczykami pastwia sie bestialsko tylko
      Szaronczycy a nie Izraelczycy ani w zadnym wypadku Zydzi.

• marcus_crassus co nie zmienia faktu ze zaborow polski dokonali 25.01.05, 15:31
        carykiewicze (???) a nie rosjanie wraz ze spadkobiercami krzyzakow (kiepsko sie faktow trzyma ale nic innego nie umiem wymyslec).

ameryke zaatakowali hirohitowcy a bombe atomowa na japonie zrzucili roosveltczycy.

w stlumieniu rewolty w czechoslowacji pomogli nie Polacy ale komunisci a wojna w iraku toczyla sie miedzy buszewikami i saddamowcami.

fajne :)
      • krystian71 Re: Dobry pomysl 25.01.05, 15:52
        Idzmy dalej, na transparentach za gomulki bylo napuisane "oczyscis partie z
        Syjonistow", zadnych tam Zydow, a sprzeciwiali sie temu najbardziej"
        pulawianie", w zadnym wypadku syjonisci.
        ABE bym za te przegiecia nie winil, to jeszcze mlode dziewcze,
        Markusa pretensji za to nie rozumiem.Czemu kieruje je do ABE, strach go przed
        wujkiem Szrederem oblecial?
        Trzeba wsluchiwac sie co mowi ulica i takim jezykiem operowac.
        Zawsze byli Ruskie,Szwaby i Zydy i wiadomo bylo o co chodzi
        Pozdrawiam i zycze milego dnia
        • Gość: . Mlode dziewcze? Sadzac po jej wlasnych info to IP: *.range81-156.btcentralplus.com 25.01.05, 15:55
          ryczaca czterdziestka albo i gorzej... Kolejny gerontofil od podniecania sie
          Julka Tymoszenko i jej piatym krzyzykiem?
          • krystian71 medzisz kropa ,nigdy na temat 25.01.05, 16:09
            Zebys choc raz pamietal swoje niedawne wpisy i jakie apetyczna zdjecia
            propagowales!!!
            A co sadzisz o tych nazi-obozach?
            • Gość: rachelka Re: medzisz kropa ,nigdy na temat IP: *.twcny.rr.com 25.01.05, 16:13
              ona te tematy zna bo je przechodzi,stad ta radosc zycia:)))
              • Gość: igor racelka, pomoz z laciny. Jak sie pisze ' ad hock'? IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 25.01.05, 16:53
                • Gość: rachelka Re: racelka, pomoz z laciny. Jak sie pisze ' ad h IP: *.twcny.rr.com 25.01.05, 17:04
                  powiem ci jedno maly piesku i to bedzie finalne, a wiec nie probuj chodzic za
                  mym nickiem,bo po coz sie trudzic nadaremnie?

corrumpunt mores bonos colloquia mala
                • krystian71 Re: racelka, pomoz z laciny. Jak sie pisze ' ad h 25.01.05, 17:04
                  prawie dobrze, jak to ostatnie k usuniesz.
                  • Gość: igor W tym sek, Krystianie. Racelka mowi, ze z 'k'. IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 25.01.05, 17:15
                    • krystian71 Re: W tym sek, Krystianie. Racelka mowi, ze z 'k' 25.01.05, 17:25
                      a jotka na to:
                      to byla ironia!!!
                      • Gość: rachelka Re: W tym sek, Krystianie. Racelka mowi, ze z 'k' IP: *.twcny.rr.com 25.01.05, 17:36
                        a jotka na to krystianie,ze nasz chlop detroicki, reszty dodawac nie trzeba:)))pozdr

damnat quod non intelligunt
        • marcus_crassus Re: Dobry pomysl 25.01.05, 23:10
          czym kieruje sie Crassus???

otoz - elementarnym poczuciem przyzwoitosci.nie lubie kogos kto kpi z Polakow i jeszcze czasem udaje patriotyzm...

ps-ja sie naprawde nie zdziwilem...abus pytala sie oficjalnie kiedys na forum czy moglaby zmienic obywatelstwo na niemieckie bo dziadzius mial korzenie...

ot-proponuje drugi nick dla abe - "matka_Polka" - akurat jest/byla na macierzynskim + jest nieslychanie oddana swojej ojczyznie :)))))

pasuje jak ulal :)
    • Gość: igor Kazdy narod ma taki rzad na jaki zasluguje. IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 25.01.05, 15:55
      Jak sie dobrze uprzesz to napiszesz tak: Hitlerowcy zaatakowali stalinistow z
      pomoca mussolinistow z terenow bylych pilsudczykow dajac w ten sposob szanse na
      drugi oddech wyspiarskim kolonizatorom liczacym na poparcie postindianskich
      wspolbraci zza "Wielkiej Wody". Rozbierz to teraz.
      PS. Zgodnie z badaniami wielu historykow i socjologow 95% Niemcow poieralo
      Hitlera i jego polityke rasizmu i ekspansji, dopoki nie zaczeli sami za to
      placic ta sama, krwawa cene, jak atakowane przez Wodza narody.
      • Gość: XXY Re: Kazdy narod ma taki rzad na jaki zasluguje. IP: *.gla.ac.uk 25.01.05, 17:25
        No wlasnie, dlatego USA ma rzad skretynialego szympansa.
    • Gość: J.K. Kilka slow o HISTORII, Crassus IP: *.arcor-ip.net 25.01.05, 16:03
      nie zamierzam bronic ABE i podkreslam wyraznie - nie oto mi teraz chodzi.

Tylko: na Polske i Rosje napadli NIEMCY. Robil to niemiecki Wehrmacht,
      bylo o tym mowione w prasie i radiu, narod to wiedzial i popieral.

Obozy zaglady stworzyli jednak HITLEROWCY. Bylo to ukrywane przed narodem.
      Ludzie (Niemcy) wiedzieli tylko ze sa obozy pracy, ale nie wiedzieli, u
      wierz mi naprawde, ze sa to obozy zaglady, gdzie masowo zabija sie ludzi.

Nie wiem, czy gdyby to wiedzieli, to by protestowali. Moze tak, a moze i nie.
      Ale wtedy CALY Narod Niemiecki ponosilby odpowiedzialnosc za te obozy.
      I tez domagalbym sie nazywac je niemieckimi.

W konkretnej sytuacji historycznej (jak opisalem) nazwa "Hitlerowskie obozy
      zaglady" - zupelnie mi wystarcza.
      • Gość: . Tu masz racje: obozy zaglady celowo ukrywano. I IP: *.range81-156.btcentralplus.com 25.01.05, 16:06
        wlasnie dlatego budowano je glownie poza obszarem Niemiec. Powiem dokladniej:
        to byl pomysl malo ze hitlerowski, ale wrecz SS.
        • Gość: J.K. No jednak hitlerowski IP: *.arcor-ip.net 25.01.05, 16:18
          wynikal z odpowiedniej woli i decyzji samego Hitlera.
          • kyle_broflovski tak samo mozna o lagrach 25.01.05, 16:27
            Stalin i spolka je wymyslili NKWD administrowalo zwykli Rosjanie pewnie nie
            mieli pojecia co tam sie dzieje. malo tego stanowili najwieksza grupe ktora w
            tych lagrach siedziala. mimo tego Poska chce przeprosin Rosji za Katyn
        • krystian71 Re: Tu masz racje: obozy zaglady celowo ukrywano. 25.01.05, 16:20
          I ja sie z wami zgadzam, prawdziwy cel tych obozow ukrywany byl z wielkim
          skutkiem nawet przed ofiarami , nawet jeszcze w 43 r.
          Swiadcza o tym wspomnienia z getta, los czeskich Zydow z Teresina.
          Niedowierzanie , gdy relacje Karskiego czy Jezioranskiego docieraly na Zachod.
          Ale czy to jest takie istotne?
          Wojne wywolali Niemcy.
          Niemcy wkroczyli do Polski.
          Budowy obozow tez dokonali Niemcy, nawet wtedy i mimo tego , ze zechcialo im
          sie je nazwac obozami pracy czy obozamo koncentracyjnymi a niektore okazaly sie
          obozami zaglady.
          Czy mozna zatem dokonac takiego rozroznienia?-
          Te obozy , ktore byly stawiane jako obozy pracy i obozami pracy pozostaly-
          zostaly zbudowane przez NIEMCOW.
          Natomiast Oswiecim, Treblinke czy Sobibor postawili HITLEROWCY.
          Przeciez to kpina z czystego rozumu, nie dajmy sie zwariowac!!!
          • Gość: igor wbrew tewierdzeniom wielu, ze na Zachodzie nie IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 25.01.05, 17:24
            podaje sie prawdy o KL. Na PBS w USA byl znakomity program o obozach i okresie
            hitlerowskim. Zle napisalem - nie program a cala seria roznych programow chocby
            w niedziele. Jako historyk moge powiedziec, ze uzywam czesc z nich do wykladow
            (za zgoda PBS). Nie wiem do dzisiaj jak ludzie mogliby byc tak slepi aby
            mieszkajac niedaleko od Dachau nie wiedziec co sie tam dzieje. Komuny dymily
            niedwuznacznym smrodem palonego miesa i kosci, transporty tylko przywozily a
            nie odwrotnie, kontakty 'zatrudnionych Niemcow' byly z okoliczna ludnoscia. A
            taki wlasnie program tez widzialem o wywiadach zolnierzy amerykanskich z
            Niemcami mieszkajacymi obok.
            • kyle_broflovski Re: wbrew tewierdzeniom wielu, ze na Zachodzie ni 25.01.05, 17:32
              Ludzie wierza w to co chca wierzyc , propaganda pomaga im tylko w dokonaniu
              wyboru. wystarczy przejzec gazety i podreczniki historii z ostatnich lat 50 by
              zauwazyc ewolucje faktow.
      • negevmc Re: Kilka slow o HISTORII, Crassus 25.01.05, 16:37
        Gość portalu: J.K. napisał(a):

> W konkretnej sytuacji historycznej (jak opisalem) nazwa "Hitlerowskie obozy
        > zaglady" - zupelnie mi wystarcza.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=19830700&a=19836099
      • negevmc o ABE 25.01.05, 16:42
        Gość portalu: J.K. napisał(a):

> nie zamierzam bronic ABE i podkreslam wyraznie - nie oto mi teraz chodzi.
        >
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19674166&a=19840251
      • Gość: ABE Re: Kilka slow o HISTORII, Crassus IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 25.01.05, 22:36
        Nie zamierzales mnie bronic (rzecz jasna!) ale wlasnie powtorzyles to o co mi
        chodzilo.
        NIc dodac nic ujac
      • marcus_crassus ludzie ktorzy te obozy budowali to byli niemcy 25.01.05, 23:14
        mimo wszystko,nie krasnoludki.tak jak pomoca wojskom sowieckim w stlumieniu rewolucji w czechoslowacji pospieszyli POLACY...

miejmy swiadomosc tego co zrobilismy.i zeby inni tez ja mieli.
        • Gość: J.K. Crassus, dobrze... IP: *.arcor-ip.net 25.01.05, 23:18
          naprawde nie wierzysz, ze caly narod mozna oszukac...???
          mozna...

Gwoli scislosci, jak mi sie tu mustafy-goldbaumy i inna swolocz pojawi,
          warto zaznaczyc , ze dzisiaj w US jest wolna prasa i prawo do krytyki,
          czego w Reichu nie bylo...
          • marcus_crassus nie rozumiem za bardzo. 26.01.05, 00:03
            nie wiem ilu oszukano,tak jak nie wiem ilu Polakow bylo przeciwko w interwencji w czechoslowacji.

ale wiem ze fakt ze ilus bylo przeciwko to wlasnie Polacy tam interweniowali.

POLACY,nie UFOLUDKI
            • Gość: J.K. Crassus, nie porownoj NRD i ZSRR do Polski. IP: *.arcor-ip.net 26.01.05, 00:12
              A znalem to wszystko, "dziadostwo" dobrze...
              i tu i tam bywalem...

w NRD i ZSRR byla totalna kontrola specluzb nad krajem...

Polacy nigdy sie na dali wrobic w komunizm...
              Mielismy w Polsce ustroj autorytarny
              (PZPR miala wladze materialna, ale nie nad myslami ludzkimi...)...
              I tyle...
              • marcus_crassus nie chodzi o kontrole ani o rezimy 26.01.05, 00:28
                z Polski wyslano do Czechoslowacji Polakow.tak jak z niemiec niemcow.

to proste jak drut.nad czym tutaj debatowac???

obozy byly niemieckie.tak jak wiezienie abu ghraib jest amerykanskie.nie zachodnie,nie francuskie,nie buszowskie tylko amerykanskie.
                • Gość: J.K. No to jasne..ale... IP: *.arcor-ip.net 26.01.05, 00:37
                  rezimy na BW nie sa arabskie...
                  - sa islamskie...

nieustajaco bede powtarzal, ze znam paru Chrzescijan,
                  Arabow z Libanu...
                  naprawde przyjemni ludzie.
        • bam_buko ludzie ktorzy te obozy budowali to byli Niemcy 26.01.05, 00:09
          masz racje krasula - hitlerowcy to Niemcy,SS rowniez,Gestapo takze.......wiec
          po co rozmydlac - to wszystko byly niemieckie organizacje i Niemcy w nich
          sluzyli.
    • Gość: che guevara Żaden kraj na świecie nie wyżekł się swojej IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 25.01.05, 16:33
      zbrodniczej przeszłości tak jak Niemcy. Tym jak Niemcy zachowywali się przez
      lata po IIWŚ (rewizjonizm z okresu zimnej wojny był nakręcany głównie przez
      USA) zamieniając się z krwiożerzczego imperium w ostoję pacyfizmu i jak
      zachowują się teraz (tożsamość europejska ponad narodową), zasłużyli sobie na
      to by oddzielić słowo "Niemiec" do słowa "hitlerowski bandyta".
      • a.adas Jak zwykle nieświadomie trafiasz w sedno sprawy 25.01.05, 18:05
        Niemcy się "wyżekli" (wyrzekli, tak?) swojej przeszłości, a nie z nią rozliczyli.
        Pacyfizm możliwy dzięki amerykańskim "rewizjonistom", jakie to niemieckie,
        przepraszam - europejskie.
        • Gość: che guevara miliony ofiar w IIWŚ, kilkadziesiąt lat okupacji, IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 25.01.05, 18:16
          miliardy odszkodowań, 45 lat podziału państwa, utrada grubo ponad 100km^2 ziem,
          przesiedlenia ze Śląska,Pomorza,Sudet,byłych Prus utrata pozycji jaką mieli
          przed wojną (gospodarka niemiecka równała się mniej więcej połowie
          amerykańskiej), wyrzeczenie się zbrodniczej i imperialistycznej przeszłości
          które doprowadziło do utraty tożsamości narodowej przez Niemców i zamianie jej
          na tożsamość europejską.
          Niemcy zapłacili cenę za swoje zbrodnie.

a.adas napisał:

> Niemcy się "wyżekli" (wyrzekli, tak?) swojej przeszłości, a nie z nią
          rozliczyl
          > i.
          > Pacyfizm możliwy dzięki amerykańskim "rewizjonistom", jakie to niemieckie,
          > przepraszam - europejskie.
          ZSRR od razu zmusiło NRD do uznania granic Polski i wyrzeczenia się wszelkich
          roszczeń, czemu Amerykansyny nie zmusiły do tego RFNu?
        • Gość: ABe Jak sie nie rozliczyli? IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 25.01.05, 22:41
          Finansowo?
          Moralnie?
          Swiatopogladowo?
          Na czym opierasz to bezpodstawne oskrazenie i wyciaganie lapy o
          WIECEJ??????????????????
      • Gość: ABE I to chodzi! Cala Europa ma consensus z wyjatkiem IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 25.01.05, 22:40
        POlakow! Czy to rzeczywiscie walka Polakow z polityczna poprawnoscia, czy tez
        staropolska nienawisc do Niemca znowu bierze gore na zdrowym rozsadkiem i
        fairness"?
        • marcus_crassus w calej europie te obozy oczywiscie byly swinio 25.01.05, 23:56
          no,moze za wyjatkiem Polski.po co wiec ci Polacy sie wtracaja do zdania Europy???

no ja nie wiem.
          • Gość: che guevara Rosjan z nazistowskich łap zginęło 20mln IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 26.01.05, 00:21
            (tylko ofiary cywilne), Polaków 4mln (plus 2mln Żydów z polskim obywatelstwem),
            a jednak Rosjanie nie są tak zaparci jak Polacy. No może poza Żyrynowskim, co w
            sumie pasuje do ciebie. Tyle że w Rosji Żyrynowski to element i folklor
            polityczny, a w Polsce takie oszołomy już niedługo dorwą się do władzy. :-(
            • marcus_crassus rosjan zginelo???a co???kumpel Hitler wycyckal 26.01.05, 00:24
              kumpla stalina???

no zginelo zginelo.bylo sie nie kumplowac.
              • Gość: che guevara Tak samo jak kumple naziści wycyckali kumpli IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 26.01.05, 00:28
                Polaków (patrz Zaolzie). Było się kumplować?
                • marcus_crassus my sie jednak szybciej zreflektowalismy 26.01.05, 00:29
                  Stalin podobno pare dni byl w szoku jak sie dowiedzial ze jego friend go przyatakowal...

az chodzic nie dal rady....
                  • Gość: che guevara Bo szybciej "kumpel" nas zdradził. IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 26.01.05, 00:34
                    marcus_crassus napisał:

> Stalin podobno pare dni byl w szoku jak sie dowiedzial ze jego friend go
                    przyat
                    > akowal...
                    >
                    > az chodzic nie dal rady....
                    Bo sam zamierzał zaatakować Rzeszę, tyle że później, w 1941 Armia Czerwona nie
                    była jeszcze zdolna do walki.
                    Zresztą my też nie kryliśmy zdziwienia "przecież mieliśmy gwarancje".
                    • marcus_crassus hmmm...moze i planowal atak.... 26.01.05, 00:56
                      sek w tym ze jego marzenia nie konczyly sie na Berlinie ale na atlantyku...

ot,dwa bandziory,jeden myslal jak wycyckac drugiego.

droga zaplacili za te swoje proby. :)

i dobrze.
                      • Gość: che guevara Jeszcze drożej płacą Polacy za swoje pieniactwo IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 26.01.05, 02:20
                        z lat 80-ych. Staciliście wszystko! Gdzie wasz przemysł, gdzie wasza nauka,
                        gdzie wasze osiągi socjalne, gdzie wasze potężne niegdyś budownictwo, gdzie
                        wasza potężna armia, gdzie wasza potęga sporowa? Jeszcze wam mało?
                        Zostało jeszcze tylko zrobić z was niewolników dla euro-koncernów (jak
                        Meksykanie są dla US-koncernów), co zresztą już się dzieje, na razie widać to
                        najlepiej w supermarketach, trochę mniej w tym co pozostało z waszego niegdyś
                        potężnego przemysłu odzieżowego.
                        Chcieliście idioci kapitalizmu w jego najdrapieżniejszej postaci, więc macie
                        coście chcieli. Niedługo do wyzysku waszych roboli dołączy Rosja. Płacicie
                        straszliwą ceną za to do czego przyłożyliście łapska w 1989 roku, aż mi was
                        szkoda, to jest zbyt okrótne, nawet jak na waszą głupią nację :-(
                • Gość: J.K. Tompsii. Ty faktycznie pilnuj tego Zaolzia... bo.. IP: *.arcor-ip.net 26.01.05, 00:32
                  jak bierzesz sie za Weltpolitik /World Polititics/
                  - to szczeka opada...

To jak z tym Iranem - napisz jasno...
                  te "pindosy" zaatakuja, czy nie???
              • Gość: kuk Porownanie. IP: 207.7.198.* 26.01.05, 00:40
                po przeczytaniu tej strony nasunelo mi sie male porownanie tekstow
                negevmc,crasuli i stratega JK. Co za kontrast!!!
                Nie bede wchodzil w szczegoly. Podam tylko jedno spostrzezenie wynikajace z
                tego porownania. Negevmc nie nazywa kobiet swiniami.

Do Negev'a mam tylko jedno zastrzezenie. Robisz do ABE woo i coo, a to rowniez
                moja sympatia, jak rachelka zreszta., Inteligentne, pyskate...I mysle sobie, czy
                mam ostrzyc siable i wyzwac go na pojedynek, czypuscic to w zapomnienie.
                Pojedynek na pustyni Negev z Negevem. Ale by sie kurzylo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka