ile-de-france 21.02.05, 10:36 Irackiej awantury? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
indris Jakie korzyści wyniosła Polska ? 21.02.05, 10:42 POprzednia fucha w Iraku dla przyszłego premiera. Ostatnia fucha w USA dla byłego premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
gw_bush Re: Do Bushewików;Jakie korzyści wyniosła Polska 21.02.05, 10:45 ile-de-france napisał: > Irackiej awantury? Do tak postawionego pytania nalezy podejsc filozoficznie. Co rozumiesz pod haslem "Polska" ? Mysle, ze mieszkajacych w Polsce Polakow. Jezeli tak to korzysci widac jak na dloni. Slyszale, ze juz jakis Leszek jedzie odcinac kupony za wplatanie Polski w "demoratyzacje terrorystow wyposazonych w BMR i kierowanych przez tyrana" Po nim pojda inni. Czy to nie jest korzystne ? Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl9 Re: Do Bushewików;Jakie korzyści wyniosła Polska 21.02.05, 11:08 I WZROŚNIE PRODUKCJA WORKÓW NA ZWŁOKI Odpowiedz Link Zgłoś
gw_bush Re: Do Bushewików;Jakie korzyści wyniosła Polska 21.02.05, 11:24 wasyl9 napisał: > I WZROŚNIE PRODUKCJA WORKÓW NA ZWŁOKI To nie dostaniemy ich w ramach ofsetu ? Odpowiedz Link Zgłoś
che.yebaka Czyrak musial zrozumiec, ze mamy wlasne zdanie. 21.02.05, 13:51 Pan prez. Czyrak musial sie dowiedziec, ze nawet ten maly i pogardzany przez niego kraj nie bedzie do Francji podchodzil na kolanach i moze miec (o zgrozo) wlasne zdanie w wielu sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
gw_bush Re: Czyrak musial zrozumiec, ze mamy wlasne zdani 21.02.05, 13:57 che.yebaka napisał: > Pan prez. Czyrak musial sie dowiedziec, ze nawet ten maly i pogardzany przez > niego kraj nie bedzie do Francji podchodzil na kolanach i moze miec (o zgrozo) > wlasne zdanie w wielu sprawach. Slynne nawet stalo sie typowo polskie powiedzenie "Mam swoje zdanie ale sie z nim nie zgadzam" Odpowiedz Link Zgłoś
ile-de-france Re: Czyrak musial zrozumiec, ze mamy wlasne zdani 22.02.05, 20:42 che.yebaka napisał: > Pan prez. Czyrak musial sie dowiedziec, ze nawet ten maly i pogardzany przez > niego kraj nie bedzie do Francji podchodzil na kolanach i moze miec (o zgrozo) > wlasne zdanie w wielu sprawach. Jesteś skoniczonym idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
che.yebaka Hehe, to Twoj jedyny argument w dyskusji? 25.02.05, 21:19 To po co pytasz, skoro nie podoba Ci sie odpowiedz a nie masz argumentow by polemizowac? Odpowiedz Link Zgłoś
che.guevara Na twój bełkot jakieś argumenty? Poco się tak 09.03.05, 16:35 zniżać, ty takie brednie pie..sz że szkoda wogóle na nie odpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
che.guevara buuuuuaaaahahahahahahahahaha!!!!!!! ;-D 09.03.05, 16:33 che.yebaka napisał: > Pan prez. Czyrak musial sie dowiedziec, ze nawet ten maly i pogardzany przez > niego kraj nie bedzie do Francji podchodzil na kolanach i moze miec (o zgrozo) > wlasne zdanie w wielu sprawach. WŁASNE zdanie?????? ;-) W sprawach 22% vatu na internet? Czy może w kwestii destrukcji polskiego przemysłu przez zachodnie koncerny? Gdzie to własne zdanie Polski, durna ofiaro z nadwiślańskiej republiki bananowej? Odpowiedz Link Zgłoś
che.yebaka Moze sprobuj przeczytac che buhahu... 09.03.05, 17:22 Przeczytaj najpierw o czym jest post, jak brzmi moja odpowiedz, a nie bedziesz musial zadawac tylu pytan kolego buhahu. Polska miala wlasne zdanie w sprawie Iraku. Inne niz Francja. I tego dotyczyly pytania i odpowiedzi. Wiem, ze kraj nad Wisla Ci sie nie podoba, bo juz niejednokrotnie przeciwstawial sie Twojej sowieckiej ojczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś
che.guevara o to mi właśnie chodziło! 09.03.05, 18:47 che.yebaka napisał: > Przeczytaj najpierw o czym jest post, jak brzmi moja odpowiedz, a nie bedziesz > musial zadawac tylu pytan kolego buhahu. > > Polska miala wlasne zdanie w sprawie Iraku. Inne niz Francja. I tego > dotyczyly pytania i odpowiedzi. To nie było zdanie nadwiślańskiego karła, tylko protektora z Waszyngtonu powtórzone przez wasala. > Wiem, ze kraj nad Wisla Ci sie nie podoba, bo juz niejednokrotnie > przeciwstawial sie Twojej sowieckiej ojczyznie. Kraj nad Wisłą niejednokrotnie przeciwstawiał się zdrowemu rozsądkowi, a jego obywatele sami go niszczyli (anarchia szlachecka,Targowica,1989 rok). Odpowiedz Link Zgłoś
che.yebaka Boli Cie ta niezaleznosc Polski! 09.03.05, 21:25 Pewnie, ze zal Ci czasow, kiedy to Twoj ZSSR dyktowal Polsce co ma robic, a Stalin przyslal swoich ludzi by tworzyli jego rzad (KRN i PKWN), kazal falszowac referendum i wlasnorecznie wprowadzal poprawki do niby-polskiej konstytucji PRL z 1952. Ale, na szczescie, 'to se ne vrati' i prozno Ci o tym marzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz O jakie korzyści chodzi ? 21.02.05, 13:57 Czyżbyś pytał o krzyści materialne? Powinieneś wiedzieć ,że Polacy na szczęście ( patrz - Ukraina) nie przeliczają wszystkiego na pieniądze. Jeśli gdzieś dzieje się łajdactwo ( Saddam , Janukowycz ) to reagują , reagują emocjonalnie i nie pytają o "kasę". Taka to juz nasza cecha narodowa - trudno zrozumiała dla lewackich pacyfów z Zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Pomieszanie z poplątaniem 21.02.05, 15:07 Polacy istotnie nie przeliczają wszystkiego na korzyści materialne i stąd taka reakcja na wydarzenia na Ukrainie. Ale Polacy nie sa równiez idiotami i właśnie dlatego w czasie agresji na Irak zdecydowana większość społeczeństwa była tej awanturze przeciwna. Władze zdawały sobie z tego sprawę i właśnie dlatego nawet nie próbowały do tej awantury dorabiać jakichś emocjonalnych uzasadnień. Powoływano się tylko i oszukańczo na jakieś "zobowiązania sojusznicze" i mrugano okiem do społeczeństwa: może to i nieładne, ale wicie rozumicie ile to Polska na tym nie zyska... To było przecież nie tak dawno: za miesiąc będą dwa lata. Ludzie jeszcze pamiętają, nie ma im co wciskać buszowskiego kitu. A "argumentację" władz RP i popierających je "elyt" można znaleźć na stronach sejmowych w relacji z debaty nt Iraku (odbytej nota bene już PO rozpętaiu wojny, co było eiropejskim curiosum). Warto to przypomnieć zwłaszcza Unii Pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
1wsze_gacie_usa Re: Do Bushewików;Jakie korzyści wyniosła Polska 21.02.05, 17:00 ile-de-france napisał: > Irackiej awantury? pytanie powinno brzmiec troche inaczej, jakie korzysci wyniosl Swiat z Irackiej awantury, pominmy w tym przypadku panstwo o nazwie Izrael, bo ono jedno jak narazie moze stwierdzic ze takie korzysci wynioslo. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Umocnienie sojuszu z USA 22.02.05, 20:46 tylko takie byly tego cele. poza tym kazdy przytomny wie, ze Polska konkretnie na akcji w Iraku nic nie zyskala i nawet nie miala czego zyskac. Tym niemniej, nie ma czego zalowac. Umocnienie sojuszu polityczno-militarnego z USA jest Polsce zywotnie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Rozliczne i ważne: 22.02.05, 22:14 Silniejsza pozycja w NATO i w polityce światowej. Godność i duma naszego narodu się podniosła, bo już nie tylko jesteśmy dłużnikami tych, co wazwalali nas z niewoli, ale sami zaczęliśmy zaliczać się do zachodu, który niesie światu wolność i demokrację. Nasza armia miała okazje zrobić coś pożytecznego, a dotychczas tylko degenerowała się, gdyż jedynym jej zajęciem było gwałcenie kotów. Broniąc Irakijczyków przed terrorystami zyskaliśmy wdzięczność i przyjaźń narodu irackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Rozliczne i ważne: 23.02.05, 08:54 Ja jeszcze tylko pozwolę sobie dodać , że przełamaliśmy stereotyp "Polaka- bałaganiarza" . Wbrew różnym "proroctwom", okazało się ,że jesteśmy sprawnymi administratorami naszej strefy. Dodatkowo wzrósł prestiż naszych służb specjalnych. Dwa razy doszło do porwań polskich obywateli i dwa razy zostali uwolnieni ( w odróznieniu od innych nacji). Odpowiedz Link Zgłoś
ktos1958 Re: Rozliczne i ważne: 23.02.05, 17:20 > dokowski napisał: > Broniąc Irakijczyków przed terrorystami zyskaliśmy wdzięczność i przyjaźń > narodu irackiego. Czy to stwierdzenie jest prawdziwe w oparciu o: 1. Zdjecie go z sufitu ?? 2. Niezalezny sondaz wiarygodnej probki Irakijczykow ?? 3. Inne powody ?? Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Takie były robione tylko w odniesieniu do Amerykan 25.02.05, 21:16 > Niezalezny sondaz wiarygodnej probki Irakijczykow ?? Wypadły dla Amerykanów korzystnie. Wdzięczni są im Kurdowie – to prawie 20% Irakijczyków - i znaczna większość szyitów, to już daje większość, a jest jeszcze pewna mniejszość sunnitów – ci co byli prześladowani przez Baas. Jest oczywiste, że Polaków lubią tam jeszcze bardziej niż Amerykanów. Odpowiedz Link Zgłoś
henrics Do dokowski 08.03.05, 23:06 dokowski napisał: > Broniąc Irakijczyków przed terrorystami zyskaliśmy wdzięczność i przyjaźń > narodu irackiego. Zatrzymajmy sie tutaj. Przed jakimi terrorystami USA broni narod iracki w sytuacji kiedy terrorysci objawili sie w Iraku PO inwazji? Cos z myslenieniem przyczynowo-skutkowym nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Irak był jednym z centrów szkoleniowych terroryzmu 09.03.05, 01:04 henrics napisał: > Przed jakimi terrorystami USA broni narod iracki w > sytuacji kiedy terrorysci objawili sie w Iraku PO inwazji? Cos z myslenieniem > przyczynowo-skutkowym nie tak? Dopóki Saddam trzymał za mordę szyitów, sunniccy terroryści z Baas koncentrowali się na innych celach, głównie w Palestynie. Teraz gdy wyzwoleni przez USA szyici podnieśli głowy, sunnici skierowali się przeciwko nim. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Irak był jednym z centrów szkoleniowych terro 09.03.05, 12:15 henrics napisał: 'Przed jakimi terrorystami USA broni narod iracki w sytuacji kiedy terrorysci objawili sie w Iraku PO inwazji? Cos z myslenieniem przyczynowo-skutkowym nie tak?' dokowski napisał: 'Dopóki Saddam trzymał za mordę szyitów, sunniccy terroryści z Baas koncentrowali się na innych celach, głównie w Palestynie. Teraz gdy wyzwoleni przez USA szyici podnieśli głowy, sunnici skierowali się przeciwko nim.' -------- przykro mi z powodu zaczepki kolegi (to myslenie) ale musze Cie zapytac o zwiazek miedzy tym co Ty piszesz a pytaniem mojego kolegi. jezeli saddam trzymal za morde potencjalnych terrorystow to od jakiego terroryzmu amerykanie/polacy wyzwolili irakijczykow? Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Czytaj uchem a nie brzuchem 09.03.05, 12:34 ghotir napisał: >>Saddam trzymał za mordę szyitów, sunniccy terroryści z >>Baas koncentrowali się na innych celach, głównie w Palestynie. (...) > jezeli saddam trzymal za morde potencjalnych terrorystow Saddam trzymał za mordę prawie cały naród > to od jakiego terroryzmu amerykanie/polacy > wyzwolili irakijczykow? Ten prawie cały naród Amerykanie wyzwolili z niewoli, a nie "wyzwolili od terroryzmu", jak to dziwacznie formułujesz. Teraz tych wolnych ludzi bronimy przed terrorystami, którzy dawniej w służbie Saddama mordowali Irakijczyków tysiącami jak chcieli. Teraz mogą mordować tylko jako terroryści Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Czytaj uchem a nie brzuchem 09.03.05, 13:32 to nie ja, lub moj kolega, dziwnie to formuluje ale Ty. napisales: 'Broniąc Irakijczyków przed terrorystami zyskaliśmy wdzięczność i przyjaźń narodu irackiego.' ------- poniewaz terrorysci nie dzialali w iraku przed okupacja (to do czego pijesz to 'state sponsored terrorism', inna dzialka niz 'terrorysci') to irakijczycy nie maja powodow do wdziecznosci za wyzwolenie od tego czego nie doswiadczali. irakijczycy doswiadczaja atakow 'terrorystow' dopiero od ustanowienia okupacji. tak wiec polacy ktorzy przyczynili sie do tych atakow nie maja powodow do 'wdziecznosci i przyjazni narodu irackiego' ktory zaczal cierpiec od 'terrorystow' w wyniku okupacji. ciekaw jestes jak podparlbys swoja teze ze to niedobitki saddama sa winne terroryzmowi w iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzunia Re: Czytaj uchem a nie brzuchem 09.03.05, 16:24 bohaterscy partyzanci bronią sojej ojczyzny przed dablju i polaqczkami- okupantami. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez do ghotir 09.03.05, 18:20 czyli przyznajesz ze Irak za Saddama byl krajem sponsorujacym terroryzm??? Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Moje sformułowania nie są dziwne, zaś Twoje są 09.03.05, 22:14 ghotir napisał: > to nie ja, lub moj kolega, dziwnie to formuluje ale Ty. napisales: 'Broniąc > Irakijczyków przed terrorystami zyskaliśmy wdzięczność i przyjaźń > narodu irackiego.' A Ty napisałeś coś zupełnie innego, dziwacznego. > terrorysci nie dzialali w iraku przed okupacja Działali bardzo aktywnie. Poza tym mordowali Irakijczyków masowo jako aparat terroru państwowego. > irakijczycy nie maja powodow do wdziecznosci za wyzwolenie Mają. Za wyzwolenie z rąk baasowskich oprawców wdzięczni są Amerykanom. > irakijczycy doswiadczaja atakow 'terrorystow' dopiero od ustanowienia > okupacji. Dlatego są wdzięczni Polakom za obronę przed terroryztami > tak wiec polacy ktorzy przyczynili sie do tych atakow Idiota! Sam się przyczyniłeś, świnio islamska, nie damy ci się na tym forum obrażać bezkarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir do dokowski (i kilku innych osob) 10.03.05, 03:12 dokowski napisał: ghotir napisał: to nie ja, lub moj kolega, dziwnie to formuluje ale Ty. napisales: 'Broniąc Irakijczyków przed terrorystami zyskaliśmy wdzięczność i przyjaźń narodu irackiego.'A Ty napisałeś coś zupełnie innego, dziwacznego. terrorysci nie dzialali w iraku przed okupacja. Działali bardzo aktywnie. Poza tym mordowali Irakijczyków masowo jako aparat terroru państwowego. irakijczycy nie maja powodow do wdziecznosci za wyzwolenie Mają. Za wyzwolenie z rąk baasowskich oprawców wdzięczni są Amerykanom. irakijczycy doswiadczaja atakow 'terrorystow' dopiero od ustanowienia okupacji. Dlatego są wdzięczni Polakom za obronę przed terroryztami tak wiec polacy ktorzy przyczynili sie do tych atakow Idiota! Sam się przyczyniłeś, świnio islamska, nie damy ci się na tym forum obrażać bezkarnie. __________ pozwol ze wyjasnie co ja rozumiem z Twojej poczty. uwazasz ze irakijczycy sa wdzieczni amerykanom/polakom za wyzwolenie ich od 'state sponsored terrorism'. --------- masz tu calkowita racje. dzieki komus na tym forum zapoznalem sie z blogami irackich zwolennikow amerykanskiej okupacji i dolaczylem to czego sie z nich dowiedzialem do tego co wiedzialem z anty-okupacyjnych blogow. obie strony chwala sobie wysiudanie saddama i jego aparatu terroru. na tym moglibysmy skonczyc rozmowe. mnie jednak chodzilo o dalsze konsekwencje okupacji. afery typu abu ghraib wskazuja na to ze okupant po prostu zastapil saddama w systematycznym terroryzowaniu ludnosci. gorzej, okupacja iraku przyniosla fale terroryzmu 'prywatnego' (zarkawi, baza, itd) ktory nie byl obecny w iraku przed okupacja. tak wiec mieszkancy iraku maja teraz 'state sponsored terrorism' (znany pod saddamem) i 'prywatny' terroryzm (nowy fenomen). ani zwolennicy ani przeciwnicy okupacji nie sa tym zachwyceni. dla tych ludzi zycie jest bardziej nieznosne teraz niz bylo pod saddamem. pomijac to jakie znaczenie te dwie grupy nadaja okupacji, faktem pozostaje ze irak stal sie dla nich bardziej niebezpiecznym miejscem niz byl za saddama. dlaczego wiec a-polityczny irakijczyk (nie wiem czy cos takiego istnieje w obecnej sytuacji ale nawet ci polityczni chca zyc) ktory po prostu chce przetrwac, mialby byc wdzieczny amerykanom za okupacje? tyle w sprawie poruszonej przez nas obu. Pozostaje nam sprawa obelg. zauwaz ze odgraniczam to co masz do powiedzenia o poruszonej sprawie od Twoich obelg w moim kierunku. nie bede Ci sie rewanzowac i mam nadzieje ze Ty zrewanzujesz mi sie rzeczowym podejsciem do tego co ja napisalem. na marginesie, podobalo mi sie kilka Twoich opinii (o jednej chyba Ci nawet powiedzialem). sprobujmy pogadac. zawsze mozemy sie zgodzic ze sie nie zgadzamy ale dlaczego nie mielibysmy tego zrobic PO zapoznaniu sie z argumentami strony przeciwnej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek852 Jakie korzyści wyniosła Polska 09.03.05, 17:35 z sojuszu z FRANCJĄ 1939 r. Odpowiedz Link Zgłoś
quan-ti Re: Jakie korzyści wyniosła Polska 09.03.05, 18:37 Francja wypowiedziała wojne Niemcom, później zrzucano ulotki propagandowe na Berlin. Żałosne... To oczywiste, że żadnych! Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.rycerz Takie korzyści ma Miller 10.03.05, 03:25 Załatwił sobie fuche w USA www.rubikkon.pl/Numer5/numer5-rysunek.htm Odpowiedz Link Zgłoś