tornson 01.03.05, 22:09 wiadomosci.wp.pl/kat,1520,katn,,wid,6745525,wiadomosc.html?widn=Ukraina%20i%20Turcja%20w%20UE%20w%202015? Na szczęście Danuśka ugryzła się w język i nie wygłosiła tych herezji o zapomarańczowionej Ukrainie w UE. :o) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeremi.wisniowiecki Re: Szykowała się kolejna kompromitacja Polski :o 01.03.05, 23:31 tornson czemu Ty sie do ukochanej matiuszki nie przeniosles jeszcze przeciez jeszczes ani razu swej milosci do Polski nie pokazal na tym forum a ile dla Matiuszki Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Szykowała się kolejna kompromitacja Polski :o 01.03.05, 23:43 jeremi.wisniowiecki napisał: > tornson czemu Ty sie do ukochanej matiuszki nie przeniosles jeszcze Wolę tzw. "eurokołchoz", gdzie minimalna płaca kilkukrotnie przewyższa średnią w Polsce, a co dopiero płaca dla magistra inżyniera po jednej z lepszych uczelni technicznych. :o] > przeciez > jeszczes ani razu swej milosci do Polski nie pokazal na tym forum a ile dla > Matiuszki Rosji. Co ty chrzanisz??? Mało to razy ubolewałem nad ruiną polskiego przemysłu, do której doprowadziła nas pachołkowatość wobec Zachodu. Ale dla takich oszołomów jak ty patriotyzm polega tylko i wyłącznie na durnym szowiniźmie, nacjonaliźmie i łażeniu do kościoła, a dla mnie jest to durny fanatyzm nie patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: Szykowała się kolejna kompromitacja Polski :o 01.03.05, 23:56 A kto ja wogole upowaznil do takich wypowiedzi w imieniu UE? No bo przeciez nie gledzila tego na kawce u znajomej. Skoro wejscie Ukrainy do UNii nie jest jeszcze nawet na liscie poboznych zyczen bozonarodzeniowych, to z jakiej racji Pani HEubner nagle postawila juz daty i ludnosc sobie przelicza. Przekraczanie wlasnym kompentecji? Kompleks wielkosci? Odpowiedz Link Zgłoś
jeremi.wisniowiecki No coz Abe A Ty wolalbys 01.03.05, 23:59 aby ukraina zawsze zostala matiuszkowata niz aby miaqla szanse na wejscie do UE?? Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: No coz Abe A Ty wolalbys 02.03.05, 00:06 Moje pobozne zyczenia chyba tutaj nie maja znaczenia. Chodzi chyba raczej o "talking out of turn" przez Polske, wypowiadajaca sie bez upowaznienia w imieniu UE w tej sprawie. To tyle. Osobiscie, jesli Ukraina spelni wszelkie wymagania ekonomiczne i w zakresie ochrony praw czlowiek itd, nie widzie powodow dlaczego mialaby nie wejsc do Uni (jak Uni bedzie to odpowiadalo) :) Odpowiedz Link Zgłoś
juliusz.mieroszewski Re: No coz Abe A Ty wolalbys 02.03.05, 00:07 Polska raczej wypowiadala sie tam w swoim inetresie duzo bardziej niz w UE Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: No coz Abe A Ty wolalbys 02.03.05, 00:14 Czy mnie oczy myla, czy tez czytam,ze Pani Heubner wypowiadala sie w swojej capacity (po polsku?) jako Komisarz UE d/s polityki regionalnej, nie zas jako posel do Sejmu Polskiego z ramienia Partii A My Swoje Wiemy w okregu Mroczne? Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Przepraszam Panie Julku 02.03.05, 01:45 mialobyc lagodniej a wyszlo niezbyt ladnie. Sprobuje jeszcze raz. Pani Heubner jest w pierwsszym rzedzie Komisarzem UE, i w pierwszym rzedzie reprezentuje interesy UE. W drugim rzedzie interesy Polski. To nie jest w interesie UE aby przyjac panstwa, ktore stanowilyby przez dlugie lata powazny balast finansowy dla Unii. Przyjmowac tylko dlatego ze beda one stanowic iluzyjna zapore miedzy Polska a Rosja jest troche krotkowzroczne zwazywszy ze jak UE sie dobrze ustawi na dostawy rosyjskiej nafty itd, to i sama Rosja bedzie rowniez w tej samej Unii co my. My sie najpierw musimy wyzbyc malomiasteczkowych fobii, i zaczac myslec w interesie grupy do ktorej nalezymy. To chcialam powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Chodzi o to by "matiuszka" i UE stworzyły 02.03.05, 00:37 za jakieś 20 lat jedno wielkie supermocarstow od Atlantyku to Pacyfiku z ponad 200mln Słowian (jak mawiał niejaki Tysprawda) i w takiej Unii powitamy Ukrinę z otwartymi rękoma. Ale dziś proamerykańskie marionetki szczekające na Rosję tylko szkodzą perspektywicznemu sojuszowi z Rosją, a jeśli Rosję pozyskają Chiny a nie my (UE) to będzie to ze stratą dla nas! Odpowiedz Link Zgłoś
juliusz.mieroszewski Pani Abe 02.03.05, 00:04 Mi na przyklad bardziej zalezy na polsce niz anty-amerykanizmie. Ameryka dlaeko i malo Powinna Polske obchodzic a Ukraina za miedza i daje nam "przestrzen" od oddechu Wielkiego Brata z Rosji. Jej niezaleznosc od rosyjskich wplywow powinno byc paradygmatem polskiej polityki zagranicznej Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: Pani Abe 02.03.05, 00:10 A i owszem. Od zawsze mowilam, ze Polsce lepiej sluzylyby sojusze we wlasnej sferze geopolitycznej, anizeli z 'sojuszniakami' zza oceanu, ktorym interesu Polski nie tylko wisza ale sa im wogole nieznane. Polska sie teraz ladnie usadowila w sojuszu przynajmniej gospodarczo- politycznym z Europa. To juz krok do przodu. Teraz, jak sie zreformuje NATO a moze nawet Europa da sobie z NATO spokoj jak to Schroeder slusznie proponuje, Polska bedzie musiala wybrac miedzy sojuszem militarnym na wlasnym podworku a sluzeniu na zasadzie foreign legions USA. Ja stawiam na te pierwsza opcje. Odpowiedz Link Zgłoś
wyrodnamatka Re: Pani Abe 02.03.05, 00:16 kochaniutka mam cię , sama się prosisz o jakąś wredną bajkę , co ty robisz po całych dniach oprócz wymyślania śmiałych koncepcji gosp.- polit.- hist.? Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: Pani Abe 02.03.05, 01:54 Nic. Myslisz, ze moglabym miec na cos jeszcze czas? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Danka jest tam niby jakimś komisarzem w UE, ale 02.03.05, 00:39 nieda się ukryć że ta wypowiedź niema nic wspólnego z interesami UE. Wprowadzenie Ukrainy rządzonej przez antyrosyjskie i proamerykańskie marionetki byłoby tragiczne w skutkach. Odpowiedz Link Zgłoś
wyrodnamatka Re: Danka jest tam niby jakimś komisarzem w UE, a 02.03.05, 01:06 dla kogo , polski czy ukrainy ? 8) Odpowiedz Link Zgłoś
wyrodnamatka Re: Danka jest tam niby jakimś komisarzem w UE, a 02.03.05, 01:07 czy może o całą ue , ci chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
wyrodnamatka Re: Danka jest tam niby jakimś komisarzem w UE, a 02.03.05, 01:07 a może i o cały świat chodzi , bo nie wiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
wyrodnamatka Re: Danka jest tam niby jakimś komisarzem w UE, a 02.03.05, 01:08 , a może świat to za mało ? - są tacy , a co ty myślisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Właśnie o całą Unie chodzi. 02.03.05, 01:08 Skłócanie UE z Rosją i rozbijanie wspólnoty od środka przez takie durne państewka jak Polska czy Ukraina leży w interesie Ameryki i temu trzeba przeciwdziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
wyrodnamatka Re: Właśnie o całą Unie chodzi. 02.03.05, 01:14 nie wierz we wspólnoty , kiedyś był taki pomysł nie wypalił , nie był zły , ale globalnie nie do zrealizowania , hegel też się mylił proponując inny model wspólnoty , wspólnota w wierze , fajne , ale nie realne Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Dlatego właśnie wspólnotę trzeba zmienić 02.03.05, 01:27 w federację. Federacje to dobry pomysł, Polska,Niemcy,Włochy,Hiszpania,Wlk.Brytania i wiele innych także na przestrzeni lat tworzyły się ze skrawków, a tworzą dziś zwarte państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wyrodnamatka Re: Dlatego właśnie wspólnotę trzeba zmienić 02.03.05, 02:11 tak , to dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś